merhabalar bu sorunla ilgili olarak bende tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum,
city arızasıyla yaklaşık 6 ay önce karşılaştım. servise gittiğimde herkesde olduğu gibi ücret talep ettiler ve ücreti duyunca direk vazgeçtim çünkü bunun bir kronik arıza olduğunu bilmiyordum. sonra yaptığım araştırmalarda bunu hemen hemen bir çok kullanıcının yaşamış olduğunu gördüm. bunun üzerine müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yine benzer bahanelerden bahsettiler, aracın servisini yetkili servislerde yaptırmadığım için garanti kapsamında değiştiremeyeceklerini falan söylemişlerdi.
Sorunun çok ilerlemeyeceğini düşündüğüm için umursamamıştım fakat son zamanlarda arıza lambası yanıp direksiyonun ara sıra sertleşmeye başlamasından sonra fiata facebookdan mail attım ücretsiz olarak giderilmesi konusunda aksi halde tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyledim. "şikayet var"a şikayet olarak yazdım.
Ertesi gün aradılar ve servise yönlendirdiler. bende serviste müşteri temsilcisine bir makine mühendisi olarak bu arızanın kullanıcı kaynaklı oluşamayacağını aracın bakımlarının yetkili serviste yapılmadığı için garanti kapsamı giremeyeceği gibi bir durumun saçmalık olduğundan bahsettim. parçanın neden arızalandığını hangi parçanın arızalandığı nasıl tamir edilmesi gerektiğine kadar detaylı olarak kendilerine bu konu hakkındaki bilgimi aktardım. avrupada araçların 3 kez bu arıza nedeniyle geri çağrılıp arızaların giderildiğinden fakat ülkemizde bunun yapılmadığından falan bahsettim.
açıkcası konuya detaylarıyla bildiğimi onlara da hissettirdim. yetkili servis fabrika ile görüşerek bana dönüş yapacaklarını belirtmişlerdi. geçen hafta aradılar ve sadece 95 tl gibi bir montaj ücreti karşılığında parçadan ücret almayarak değiştireceklerini söylediler. Bu bedelin de benim sorumluluğumda olmadığını kendilerine söyledim fakat çok da ısrar etmedim ve bu hafta servise parçayı değiştirip sorunu çözdüler. eskisine nazaran direksiyon biraz daha ağır fakat böyle olmasından açıkcası daha da memnun oldum çünkü araç bu haliyle daha dengeli ve daha güvenli hissettiriyor.
Aşağıda avrupada geri çağrılan araçlarla ilgili link bulunmakta belki işinize yarayabilir. servisten istememe rağmen hiçbir belge vermediler bu yüzden yapılan işlemi malesef belgelendiremiyorum.
Recall Details for FIAT - GRANDE PUNTO
Search Results
açıkcası konu hakkında bilgili olduğunuzu ve hakkınızı arayacağınızı uygun bir dille nazikçe karşı tarafa iletirseniz sorununuzu halledeceklerini düşünüyorum.
bu arada aracım 2007 model 150000 km de ve bundan önce sadece 2 kez servisi yetkili serviste yapılmıştı.
umarım sizlere de fikir verir ve faydalı olur.
Yer imleri