2005 model Fiat Punto 1.3 Multijet aracımda aynı sorunu ben de yaşadım. Aracı eşim kullanırken dönüş manevrası sırasında direksiyon sertleşmiş ve şans eseri büyük kaza atlattı. Fiat servisi genel merkezle yaptıkları görüşme neticesinde indirim alamadıklarını bildirdiler ve 2450TL istediler. Bu forumda bulduğum mahkeme ve THHK kararlarına referansta bulunarak, can güvenliğini tehlikeye sokan bu üretim hatasını ücretsiz olarak onarmalarını talep ettim. Ancak aracın bakımlarının düzenli olarak serviste yapılmadığını ve 10 yıllık bir araçta bu parçanın bozulmasının normal olduğunu, bu arızanın kronik olduğuna dair ellerinde herhangi bir veri olmadığını söyleyerek herhangi bir iskonto ya da ücretsiz onarım yapmayacaklarını belirttiler. Bu sorunu yerli yabancı binlerce insan yaşamasına rağmen üretim hatası olduğunu kabul etmemeleri bu firmanın hizmet kalitesi anlayışını ortaya koymaktadır, takdir size kalmış... THH'ne ya da mahkemeye başvurabilmem için onarım bedelini ödemem gerekiyordu ama şu an durumum müsait olmadığı için bu yola giremedim. Yaptığım araştırmada İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde Hakem Direksiyonun bu sorunu uygun fiyatla çözdüğünü ve insanların memnun olduğunu gördüm. Atladım gittim İkitelli'ye, çalışma şekillerini gördüm, atölyelerini inceledim, bu işi layıkıyla yaptıklarına kanaat getirerek onarımı yaptırdım. Bu onarım için yurtdışından yüksek fiyatlara onarım setleri almışlar, yazılım satın almışlar ve profesyonel bir şekilde bu işi yapıyorlar. Üstüne iki sene de garanti veriyorlar. Ferhat Ustaya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Herkese de tavsiye ederim.