Sayfa 7/18 İlkİlk ... 34567891011 ... SonSon
358 sonuçtan 121 ile 140 arası

Konu: City Direksiyon Hatası Mahkeme Evrağı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    FATİH ÖZTÜRK
    fthozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 28

Size kesilen 1000 tl lik faturada ne yazilmis
    1000 tl odediginize gore size indirim yapilmis neden indirim yaptilar size
    Bende degistirdim montaj ucreti odedim 80 tl aracim 2006 model garantisiz 2 ay kadar oldu saniyorum

2. 05/12/2011, 18:51

FATİH ÖZTÜRK
    fthozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 28

Bana once 1815 falan dediler sonra %50 indirim yapalim dediler israr edince biraz daha yaptilar faturada elektrik direksiyon sokme takma diye kesildi degisti falan yazmiyor pek isinize yararmi bilmiyorum ama Sitede mevcut faturam basligi city arizami giderdim buyrun faturasi gibi bir baslikla acmistim bir bakin isterseniz

mekselin eras
    balakgazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kilis
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 2

burada emeği geçen arkadaşlara cok teşekür ederim bende de aynı arıza vardı aydın arkadaşımızdan cesaret alarak yaptırdım toplam 2200 tl tuttu ben 1100 civarı ödedim bu yüzden 01 01 2012 tarihi itibari ile başvuruda bulunacağım inşallah bizde mutlu sona ulaşırız

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim miharbi
    miharbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 121

arkadalar,city arızası nedeniyle ödediğim parayı geri almak için tüketici hakem heyetine başvurdum ve kazandım. paramıda alacağım inş. kararıda buraya en kısa zamanda ekleyeceğim. hakkınızı arayın. ben 2009 da ödediğim parayı alacağım şimdi. bilginize

AYDIN GÜR
    gemlikli_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 288

ibrahim hadı hayırlısı parayı alda
    bilgileri paylaş burada 2. kazanılan zafer yakınnnndaaaa

İbrahim miharbi
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Titanyum Gri

en kısa zamanda ekliyorum inş.

Kubilay HALAT
    Qubee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    00
    Edilen teşekkür: 26

evet ibrahim bey kararı eklerseniz çok seviniriz. ben de yeni değiştirdim tüketici haklarına başvuracam elimde 2 tane karar evrağı olursa daha etkili olur heralde

İbrahim miharbi
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Qubee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ibrahim bey kararı eklerseniz çok seviniriz. ben de yeni değiştirdim tüketici haklarına başvuracam elimde 2 tane karar evrağı olursa daha etkili olur heralde

11. Bu mesajı için 2 kişi miharbi'ye teşekkür etti:

Kubilay HALAT
    Qubee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    00
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı miharbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler eklediğiniz için ama ben 2 hafta kadar önce başvurdum hakem heyetine bugün aradılar fiattan paranızı iade edecez gelin diye. Eve karar falan da gelmedi. Heralde karar için beklemeden iade edecekler çarşamba günü gidince öğrenirim artık.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Bilge Ö.
    blgtlg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 3

Bende 8 gün önce aracımı 2. el aldım 2008 model..bu sorunun olduğunu bilseydim inanın gp hiç bakmazdım 2 ay clio hb bakmam sonucu şans eseri çok temiz olan gp'la rastlaştık ve 2 gün içinde alma kararı aldım ve alındığında babam servise götürdü direk yanlış hatırlamıyorsam direksiyon milini ( yanlışta söylüyor olabilirim fakat direksiyonla alakalı bir parçayı ) değiştiricez ücretsiz demiş bende şaşırmıştım neden ücretsiz acaba diye demek bu yüzdenmiş...

sayko kara
    sayko1111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 19

selam arkadaşlar, yaklaşık 10 gün önce city arızası yaşadım. Topkapıdaki fırat otoya götürdüm aracımı ve city arızası olduğunu söylediler ve 1500tl bedeli olduğunu söylediler. Bende fiat çağrı merkezini aradım aracım 2006 model olduğu icin garanti kapsamı dışında olduğu için %50 si sizden dediler. Ben bu formda yazan tüm bilgiler ile üstlerine gittim bakalım ne olacak. En son 750 tl yi verip yaptırıcam ve tüketici haklarında hakkımı arıyacam. Gerçekten bunlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Bence servis bu işte çok büyük rol oynuyor.

sayko kara
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı sayko1111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar, yaklaşık 10 gün önce city arızası yaşadım. Topkapıdaki fırat otoya götürdüm aracımı ve city arızası olduğunu söylediler ve 1500tl bedeli olduğunu söylediler. Bende fiat çağrı merkezini aradım aracım 2006 model olduğu icin garanti kapsamı dışında olduğu için %50 si sizden dediler. Ben bu formda yazan tüm bilgiler ile üstlerine gittim bakalım ne olacak. En son 750 tl yi verip yaptırıcam ve tüketici haklarında hakkımı arıyacam. Gerçekten bunlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Bence servis bu işte çok büyük rol oynuyor.

Herkese merhaba, 2 hafta önce city arızası iyice büyüdü ve direksiyonu bırakınca kendiliğinden dönmeye başladı araç sola çekmeye başladı. Bi ustaya gösterdim ve direksiyonun kendiliğinden döndüğünü söyledi ve tekrar başka bir fiat servisine gittim. City motoru arızalı dedi ve ben de daha önce fırat oto ile görüştüğümü söyledim. Sağolsunlar Gürses oto tekrar fiat merkez ile görüştü ve arızanın tamamen ücretsiz yapılcağını söylediler. Parçanın siparişi verildi ve geçen günlerde servis aradı ve ücretsiz olarak değiştirdiler.
    Gürses otoya ve Grandepunto sitesine, tüm üyelerine çok teşekkür ederim.

* *
    azeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 1

Herkese merhaba,

Aynı sorun bende de var. Serviste masrafı 1900 tl, siz bilmem kaçını ödeyin dediler. Arızalı olan parça basit bir servo motoru. Kimi araçlarda sadece sensör hatasından dolayı bu ışık yanıyor.

Bu kadar kişinin aracında aynı sorun var, çoğunlukla da 2006 modellerde. Ve Fiat müşteri memnuniyeti kapsamında parça masrafının çoğunu karşıladığını söylüyor. Ortada kronik bir arıza yoksa, neden böyle bir uygulamaları var?

Size bir soru daha soracağım, değeri 25000 TL olan bir aracta 2000 TL'lik parça olur mu? Bunu bence bir düşünün. Bu araç tasarımının ve üretiminin mantığıyla ters orantılı. Bir araçtaki en pahalı parça motorun kendisidir. Ki 2 ay önce Kartal Oto Sanayi'de sıfır orjinal Clio 1.4 motorun kendisi (yağ karteri, bujileri) dahil 1800 tl idi.

Acaba arızaya sebep olan parçanın gerçek değeri kaç? Bence önce bunu bir araştırmak gerekiyor...

Fiat'ın müşteri memnuniyeti anlayışını yorumlarınıza bırakıyorum.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sayko kara
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı azeus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

Aynı sorun bende de var. Serviste masrafı 1900 tl, siz bilmem kaçını ödeyin dediler. Arızalı olan parça basit bir servo motoru. Kimi araçlarda sadece sensör hatasından dolayı bu ışık yanıyor.

Bu kadar kişinin aracında aynı sorun var, çoğunlukla da 2006 modellerde. Ve Fiat müşteri memnuniyeti kapsamında parça masrafının çoğunu karşıladığını söylüyor. Ortada kronik bir arıza yoksa, neden böyle bir uygulamaları var?

Size bir soru daha soracağım, değeri 25000 TL olan bir aracta 2000 TL'lik parça olur mu? Bunu bence bir düşünün. Bu araç tasarımının ve üretiminin mantığıyla ters orantılı. Bir araçtaki en pahalı parça motorun kendisidir. Ki 2 ay önce Kartal Oto Sanayi'de sıfır orjinal Clio 1.4 motorun kendisi (yağ karteri, bujileri) dahil 1800 tl idi.

Acaba arızaya sebep olan parçanın gerçek değeri kaç? Bence önce bunu bir araştırmak gerekiyor...

Fiat'ın müşteri memnuniyeti anlayışını yorumlarınıza bırakıyorum.

geçmiş olsun, hangi servise gittiniz?, birde araç duruyorken ve vites boşta iken direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptığınız zaman direksiyonda hafif sürtme hissediyormusunuz. Bu arada ayağınız fren pedalında olmalı. saygılar.

Ziyaretci036
    Ziyaretçi Ziyaretci036 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

benimde daha 40000 km olmamış aracımın sağ aks ve aks sportu arızalı. servis sadece 1 parçaya 800 lira gibi bir rakam istedi. aracın garantiside yok bende dün fiata mail attım.italyadaki fiattada attım aynı maili. bugün aradılar sorununuzu çözcez dediler bakalım yarın ola hayrola.

mekselin eras
    Nereden
    Kilis
    Rengi
    Derin Mavi

tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    ben bu ayın 2 si gibi tüketici hakem heyetine baş vurdum dün servisten aradılar fiatın tamamını ödemeyi kabul ettiğini faturanın tamamını ödeyeceklerini söylediler bugün gittim imzaları attık pazartesi inşallah paramı alacağım darısı diğer tüm arkadaşlarıma
    tüketici heyeti ile görüştüğümde bana firmanın kabulendiği durumlarda böyle yaptıklarını belirtiler

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı ramazan yurttapan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar yaklaşık 2-3 ay city direksiyon arızası ile ilgili forumda bir çok arkadaş ile görüştüm tüm uğraşlarıma rağmen fiat city direksiyon arızamın %80 karşılamıştı.Zorunlu olarak 382,67 tl ödeyerek direksiyonu yaptırmıştım.Daha sonra Aydın abinin göstermiş olduğu hukiki yollardan hakkımı aradım burdan dilekçe örneği ve ücretsiz yapıldığına dair fatura örneklerini dilekçeme ekleyerek 05.12.2011 tarihinde Tüketici Haken Heyetine başvuruda bulundum yaklaşık 1 ay içinde bana karar gönderildi ve haklı bulundum paramın iadesine karar verildi bende geçen hafta yetkili servise giderek kararı teyit ettim ve bana dediler ki bizde tofaşa bu kararı e mail yolu ile göndereceğiz onların vereceği karara bağlı olarak sizi arayacağız dediler ve çok kısa bi sürede bugün yetkili servis aradı fatura aslını vererek paramın tamamını iade aldım.Bilgilerinize.Bu sitede emeği geçen herkes çok teşekkür ederim.
    Alıntı balakgazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    ben bu ayın 2 si gibi tüketici hakem heyetine baş vurdum dün servisten aradılar fiatın tamamını ödemeyi kabul ettiğini faturanın tamamını ödeyeceklerini söylediler bugün gittim imzaları attık pazartesi inşallah paramı alacağım darısı diğer tüm arkadaşlarıma
    tüketici heyeti ile görüştüğümde bana firmanın kabulendiği durumlarda böyle yaptıklarını belirtiler
    Arkadaslar haklılıgınız yasal yollardanda kanıtlanmış şahsen mutlu oldum şimdi yardımcı olan arkadaslara tesekkur ettiniz şimdi bundan muzdarıp olan veya olabılecek arkadasların sizlere tesekkur etmesıni istemezmısınız ? İstersınız insallah lütfen sizlerde Aydın abi gibi lehinize verılen kararı forumda paylasın ki ılerıde şikayet eden arkadasların ellerinde daha fazla belge olsun
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mekselin eras
    Nereden
    Kilis
    Rengi
    Derin Mavi

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar haklılıgınız yasal yollardanda kanıtlanmış şahsen mutlu oldum şimdi yardımcı olan arkadaslara tesekkur ettiniz şimdi bundan muzdarıp olan veya olabılecek arkadasların sizlere tesekkur etmesıni istemezmısınız ? İstersınız insallah lütfen sizlerde Aydın abi gibi lehinize verılen kararı forumda paylasın ki ılerıde şikayet eden arkadasların ellerinde daha fazla belge olsun
    benim elimde hakem heyeti kararı olsa ben hemen koyacaktım ancak ben hakem heyetine başvurduktan sonra hakem heyeti savunma için bayiye yazı gönderince bayi fiat merkezle konuşmuş fiat merkez ödemeyi kabul etmiş benim paramı bu yüzden hemen ödediler
    hakem heyetindeki arkadaşlarla görüşünce firmalar haksız olduğu durumlarda böyle davrandıklarını savunma olarak ödendi belgesi gönderdiklerini öğrendim
    yani benim elimde her hangi bir belge yok ama elimden gelen başka bir şey olursa ben yardımcı olmaya hazırım

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı balakgazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim elimde hakem heyeti kararı olsa ben hemen koyacaktım ancak ben hakem heyetine başvurduktan sonra hakem heyeti savunma için bayiye yazı gönderince bayi fiat merkezle konuşmuş fiat merkez ödemeyi kabul etmiş benim paramı bu yüzden hemen ödediler
    hakem heyetindeki arkadaşlarla görüşünce firmalar haksız olduğu durumlarda böyle davrandıklarını savunma olarak ödendi belgesi gönderdiklerini öğrendim
    yani benim elimde her hangi bir belge yok ama elimden gelen başka bir şey olursa ben yardımcı olmaya hazırım
    Arkadaşım servis veya fıat hakem heyetıne sorunun cozuldugune dair belge gonderıyor durum senın lehıne oldugu ıcın hakem heyetıde sana bıldırımde bulunuyor cevap verıyor yanı kısaca cevabında karsı tarafın suclu oldugu ve sızın madurıyetınızın gıderılmemesı durumun da 30 gun ıcerısınde yasal haklarınızın saklı kaldıgını ve bu suresonunda karsı taraf halen sızın madurıyetınızı gıdermemıs ıse ........ tüketıcı mahkemesıne basvurmanızı soyluyor kısacası tuketıcı hakem kararı senın elıne karar veya cevap verıyor ılerıde aynı sorunu yasarsan ıslerının cokdaha kolay ve zahmetsızce olması ıcın kararı gıt al hakem heyetınden derım
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Sayfa 7/18 İlkİlk ... 34567891011 ... SonSon