Aracım şu anda 139000km. Euro 5 kullanan başka arkadaşlarım da var. Aynı model araçları mevcut ve benim aracımın (yazılımsız halindeyken) biraz daha seri olduğunu devamlı söylerler (Ecufast sonrası hiç kullanmadılar). Ecufast yazılımı yeni yaptırdım. Daha önce de Racechip pro one vardı. Race chip ile dynoya soktuğumuzda 88hp 217nw teker gücü 73 vermişti zannedersem. Yazılım yaptırdıktan sonra bir adaptasyon süreci varmış. İlk yaptırıp yola çıktığımda boşuna yaptırdın gitti para dedim. O halde gidip aynı gün Dyno girdim bu sefer 87hp 207nw tekerlek gücü ise 78 vermişti. Tekerlek gücü daha fazlaydı. Sonradan öğrendim ki Oto eksper noktalarında dyno yaptırmanın hiçbir anlamı yok. Çünkü gerçek değeri vermiyorlar. Ecufast İstanbulu arayıp durumu anlattığımda yazılım atıldıktan sonra 150km yol yapmam gerektiği söylendi. .

Sonuç olarak 1 hafta sonra araba acayip değişti. 2nci viteste hiç anlamıyorum devir 2500-3000 arasını buluyor. Klima açınca motordaki hafif ses değişimi gitti. Araba çekişleri çok iyi. Yine de dikkat ediyorum. Neden mi? Baskı balata ve debriyajı belli. Arabayı zorlayarak baskı balataya zarar vermek istemiyorum. Yazılımı yaptırmamdaki amaç arabadaki hantallığı az da olsa azaltmaktı. Gerçektende işe yarıyor. Yok yazılım yaptırıp Redline kullanacağım derseniz gidip büyük motor araç almak daha mantıklı.

Bu arada birden dibine kadar gaz yiyen her dizel motor az da olsa karaduman atar. Karşılaştıracak olursak kendi arabamda Orjinal motor = 1 su bardağı , Yazılım = 2 su bardağı, Chip box = 6 su bardağı hatta sinek ilacı olarak kullanabilirsiniz. Bizzat denedim.