Alıntı volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı olsun. yalnız yazılım için yanlış zamanı seçmişsiniz. Havalar ısınmaya başlıyor artık eskisi gibi sert soğuklar Şubat 15 den sonra olmaz. Havaların ısınması ile aracınızın yakıt tüketimi otomatikmen zaten azalacaktı. İnşallah aradaki farkı iyi bir şekilde tespit edebilirsiniz. Size daha önceki konulardada yazmıştım. Biraz aracınıza zaman tanımalısınız bu şekilde aceleci davranmak size tasarruf derken zarar ettirir.

Bakalım konuyu takip edelim ne olacak.
Evet zaman seçimim yanlış oldu fakat aracımın yazında ne yaktığını bildiğim için kıyaslama yaparım diye düşündüm.yazın 5.4 den aşağı inmiyordu.Kışında bu tüketin 6 ya kadar çıktı.aradı 0.6 litre havalardan bunu kabul ediyorum.Şimdi eğer 5 litrenin altına düşerse bu iş başarılı olmuştur diyebilirim.Ayrıca çekişinin az da olsa artması ve biraz daha seri olması sürüş keyfine olumlu etkisi oluyor.Birde kış kampanyası bitmeden yaptırmak istedim.
Ayrıca bir sorum daha olacaktı.Yazılımı yapan egr yi iptal etmeyi israrla öneri.Tüketimi dahada düşürür performans ı arttırır dedi fakat ben istemedim iptal etmeyi.Bu iptalin tüketime etkisi nedir acaba