PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses Sistemi Hk. Yardım



YunusEmreA
11/01/2020, 13:51
Herkese merhaba. Grande Punto aracımda yaşadığım sorunları hallettikten sonra yavaş yavaş yapmak istediklerimle uğraşmaya başladım. Sırada ses sistemi geldi. Araçta ön arka 4 hoparlör ve 2 tweeter var ve hepsi patlak. Ufak bir bütçe ile bunları değiştirmeyi düşünüyorum ayrıca yine bütçeden kaynaklı anfi kullanmadan orj. radyoya bağlamak istiyorum.
Araç kitapçığında ses sistemi için
Önler: 2 Tweeter (Her biri 30W) + 2 Orta Woofer (Her biri 40W)
Arkalar: 2 Full Range (Her biri 40W) diye bilgi verilmiş.

Örneğin aracım için internette bulunan https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-g1610f-280-watt-16-cm-2018-modeldir-anfi-uyumlu-P100928468 ürünlerden 2 set alsam ön ve arkaya bağlasam ses olarak nasıl bir verim alabilirim veya yakınımda uygun fiyata bir set satan var ama hoparlörler sanırım 30w - 35w RMS değerinde bunları alsam uyum sorunu olur mu? Yanma cızırtı vs. gibi sorunlar ortaya çıkar mı?

Daha önce bu tarz işlerle hiç uğraşmadığım için fikrim yok ve ses sistemi için sınırlı bütçe ayırdığımdan fiyat performans olarak en uygun yolu bulmaya çalışıyorum. Eğer farklı önerileriniz varsa onları da almak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ozer77
11/01/2020, 20:56
Bu iş için bütçeniz nedir.
Zira basit ses alırsın o dediklerinle.

Ben teybi pioneerla değiştirdim.
Dört kapıyada jbl marka mid takımı taktım
Sony xplod amfi
Jbl 1000w kabinli bas

Yinede az mı oldu ya acaba diyorum bazen [emoji16]

YunusEmreA
11/01/2020, 21:32
Net bir fiyat belirlemedim ama 500 600 üzerine de çok çıksın istemiyorum. Zaten çok yüksek ses aramıyorum sadece bası ve müziği araç içerisinde ben hissedeyim yeter.
Bugün hiç aklımda yoktu ama ikinci el ve uygun karşıma çıktı 3000 watt Jameson marka anfi ile kabinli Kenwood subwoofer aldım. Ancak kabin düşündüğümden biraz daha büyükmüş ve bütün bagajı kapattı neredeyse :D
Ucuz/uygun bir yol aramamın diğer nedeni de aracı çok uzun süre elimde tutmak istemiyor oluşum. Satıp cam tavanlı bir punto alayım diyorum :D Bu nedenle aracı olurda satarsam kolonları sökmekle vs. uğraşmak istemiyorum. Alan kişiye vereyim gitsin diyorum.

Şimdi anfi ile sadece subwooferı kontrol etsem kapılara da koaksiyonel hoparlörlerden alsam nasıl bir performans elde etmiş olurum? Birde teyp ile hoparlör arasındaki watt rms değerlerini nasıl yapmam gerekir?
Veya aldığım hoparlörleri de anfiye bağlasam ama bagajı kullanmam gereken zamanlarda anfiyi ve subwooferı bagajdan çıkarsam hoparlöler yine görece performanslı çalışır mı? (Subwoofer ve anfi birbirine montajlı geldi ve açıkçası ikisinin aynı yerde olması benim de hoşuma gitti)

Ozer77
11/01/2020, 22:23
Madem öyle ben olsam şöle yaparım. Kapılara kaliteli 4kolon takarım tamam başka bişi yapmam. Zira amfi baglaman için tesisat kablosu çekilicek.

Veya ön kapılara kaliteli kolon veya mid takarım.
Amfiyi arka koltugun arkasına takarım.
Basıda jak lı sök tak yaparım bendeki tam bu şekil. Bagaj lazımsa bası eve bırakıyorum. Amfi durdugu için ses kaliteli çıkıyor.
Satarkende tesisatlı şu para dersin.
Zaten puntoyu genç insanlar tercih ettiğinden tesisat satmanda hızlandırıcı bi faktör be tercih sebebi olucaktır.

mthtnjt
11/01/2020, 22:41
Dün benim de sağ ön hoparlör patladı. Kendi orjinal teybi kullanıyorum. Sesten beklentim kararında baslı ve kaliteli ses almak. İnternette baya model var. Hangi hoparlörü tercih etmeliyim ?

Ozer77
11/01/2020, 22:42
Kesinlikle kaliteli bi marka alın derim. Ve orjinal oldugundan emin olun özellikle pioneerın çakmaları çok fazla. Ben kendi teybimden bile şüpeliyim [emoji6]

YunusEmreA
11/01/2020, 23:03
Kapılara anfi gerektirmeyen güzel 4 kolon (max. 40W RMS olması gerekiyor sanırım ama alt değerler veya üst değerler oluyor mu hala emin değilim) ve teyp için çevirici alıp arkaya kadar bir kablo uzatıp jacklı anfi + bas girişi yapmak ve kullanmak şimdilik en uygun yollu çözüm gibi. Koltuk arkasını veya başka yerleri delmeyi pek istemem.


Dün benim de sağ ön hoparlör patladı. Kendi orjinal teybi kullanıyorum. Sesten beklentim kararında baslı ve kaliteli ses almak. İnternette baya model var. Hangi hoparlörü tercih etmeliyim ?
Önerilere ben de açığım :)