Herkese merhaba. Grande Punto aracımda yaşadığım sorunları hallettikten sonra yavaş yavaş yapmak istediklerimle uğraşmaya başladım. Sırada ses sistemi geldi. Araçta ön arka 4 hoparlör ve 2 tweeter var ve hepsi patlak. Ufak bir bütçe ile bunları değiştirmeyi düşünüyorum ayrıca yine bütçeden kaynaklı anfi kullanmadan orj. radyoya bağlamak istiyorum.
Araç kitapçığında ses sistemi için
Önler: 2 Tweeter (Her biri 30W) + 2 Orta Woofer (Her biri 40W)
Arkalar: 2 Full Range (Her biri 40W) diye bilgi verilmiş.

Örneğin aracım için internette bulunan https://urun.n11.com/hoparlor/pionee...mlu-P100928468 ürünlerden 2 set alsam ön ve arkaya bağlasam ses olarak nasıl bir verim alabilirim veya yakınımda uygun fiyata bir set satan var ama hoparlörler sanırım 30w - 35w RMS değerinde bunları alsam uyum sorunu olur mu? Yanma cızırtı vs. gibi sorunlar ortaya çıkar mı?

Daha önce bu tarz işlerle hiç uğraşmadığım için fikrim yok ve ses sistemi için sınırlı bütçe ayırdığımdan fiyat performans olarak en uygun yolu bulmaya çalışıyorum. Eğer farklı önerileriniz varsa onları da almak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.