Orijinalini görmek için tıklayınız : Modifiye yardım
sedatkaya
01/06/2014, 14:31
Arkadaşlar 2006 model benzinli, dinamic grande punto aracı sahibiyim satıp model değişirmeyi düşünüyordum ancak bu paraya daha iyi bi model bulamadım bende aracımı görsel olarak biraz değiştireyim dedim ama ben daha önce aracımda tek bir cıta bile değiştirmedim bu yüzden sizlere bi başvurayım dedim öncelikle yapmak istedigim bi kaç aksesuar var ben aklıma takılan sorulara geceyim tavsiyeleriniz olursada cok iyi olur.
1 - öncelikle aracımı basmadan 16 inç bi jant koymak istiyorum ama 16 jant kendini göstermez ya 17 inç tak yada aracı bas diyorlar arabayı basmak istemiyorum sizce 16 jant muhtesem durmasada daha sportif bi görünüm kazandırır mı ? varsa dezavantajları nelerdir ?
2- ikinci olarak aracımın tavanını siyah kaplatmak istiyorum (arac kırmızı) ancak bundada arabayı satarken sorun cıkarabilirler boya var darbe var tarzında fiyatı düşebiliceklerini söylediler bu kaplatma nasıl oluyor saglıklımıdır ve deger mi sizce ?
3- aracıma egzos takmak istiyordum ancak tampon kesilir park sensörleri zarar görebilir gibi bişeyler okudum bunun üstüne hava filtresini arastırdım ondada motor için saglıklı olmadıgı ve yakıtıda arttırdıgını söyleniyor sizce hangisini secmeliyim gözle görülür zararları varmıdır ?
4- arkadaşlar arabam benzinli tüp taktırmak istiyorum ayrıca devasa olmasada bi bass koyucam bagaja e bide stepne var bunları bagaja sığdırabilir miyim sizce ?
5-onların dısında arabayı öyle cok abartmadan hafif toplu göstermek için farları karartmayı yanları marjpiyel, spoiler bu orjinal spoileri gibi duranlardan , bide ızgaraları boyatmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar dediğim gibi bu konularda pek bilgim yok ilk aracım zaten biraz toplu göstersin ama kesinlikle abartı olsun istemiyorum sizlerinde fikirleriniz varsa lütfen paylasın yanlıslarım varsa affola biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyan herkeze teşekürler.
egsozt olayını soylım ben daha yenı taktırdım tampona kesınlıkle hiçbir işlem olmuyor son susturucuyu kesip oraya kaynaklıyorlar aldıgın egsozt ucunu olay bu kadar
205/45/17 veya 50/17 lastik jant alin. 16 çok hos olmuyor.
Tavani siyaha kaplatirsaniz muayneden gecmiyor ve geri sokuldugunde vernigide kavlatabilir.
Egzozun soylediklerinle alakasi yok.
Lpg simit takarsin , stepne ve bass sigar.
Besinci soyledigin herseyi www.kemaloto.com dan temin edebilirsin
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
zahirbaba
01/06/2014, 15:33
tavanı kaplamak getirisi götürüsünden çoktur. mesela ruhsata işletmesi satarken soru işareti brakması gibi.
egzos her usta yapabilir sıkıntı olmaz ama onun yerine açık hava filtresi taktır taha sportif bir ses verir
bagaj rüzgarlık tak. krom set al caam çıtası bagaj çıtası kapı eşiği gibi. ekleme body kit alma hem maliyetli hemde ek gibi duruyor çok yapmacık. onun yerine kauçuk ön lip al abarth logoları al.
basma işi göreceli görseli güzel ama performans ve kullanışı çoık sıkıntılı
lpg hiç çekinme takmaman hata. stepne taşıma ben taşımıyom.onun yerine tamir kiti al. patlayınca sıkıyorsun 15-20 km götürüyor
sedatkaya
01/06/2014, 17:12
hocam peki hava filtresinin motora bi zararı varmıdır yada fazla yakıt yakar mı ? bide sadece görüntü için egsoz varmıdır sadece başlıgı gibi
zahirbaba
02/06/2014, 01:16
kullandığın markaya bağlı şuan en iyisi aem kuru tip yani yağsız, filtresi ve hortumunu al hortum markası farketmez.
egzos ucu piyasada en çok olan şey. yanık uclu yada ışıklı vardı eskiden arkaDAN çıkan dumana ışık vurarak ateş çıkıyormuş gibi duruyordu
Modifiye kişisel bir olay..Herkesin zevki ayrı tabiki..Ben de aracımı aldığımda modifiye işine giriştim..Ama öncesinde oldukça nette gezindim ve arkadaşlardan fikir aldım..
Benim düşüncem görüntünün en önemli parçası jant lastik..205/45/17 lastik ve jant uygun olacaktır..Bende 40/17 var ama oldukça dikkatli bir kullanım gerektiriyor..Burdaki kaybınız konfor olacak lakin buna değer derim..
Egzoz işi en kararsız kaldığım mevzu oldu..Vanalı egzoz istemiştim fakat bu yaştan sonra polis , muayene gibi dertlerle uğraşmak istemedim ve vazgeçtim..Onun yerine açık hava filtresi taktırdım..Ses olarak da , performans olarak da ( psikolojik olabilir belki ) oldukça memnunum..Egzozu ise sadece başlığını alarak görüntüsel bir değişiklikle hallettim..
Tavan kaplamaya hiç bulaşmayın..Hem muayeneden geçmez hem de satışta sorun çıkabilir..
Aracı basmak daha sportif bir görüntü verecektir lakin yine kullanımda dikkat gerektirecektir..
Karlık , marşpiyel , spoiler artı bir albeni katsa da yokluğu pek de önemli değil bana göre..
Yakıt işine gelirsek , jant lastik , filtre , egzoz falan derken aracımın yakıtı ilk aldığımda şehir içi 22-23 kuruştu..Şimdi ise 25-26 kuruş ;)
İlk ve son halini de ekliyorum..
Araba cavliyo beeh
ermanadakale
02/06/2014, 10:51
Modifiye kişisel bir olay..Herkesin zevki ayrı tabiki..Ben de aracımı aldığımda modifiye işine giriştim..Ama öncesinde oldukça nette gezindim ve arkadaşlardan fikir aldım..
Benim düşüncem görüntünün en önemli parçası jant lastik..205/45/17 lastik ve jant uygun olacaktır..Bende 40/17 var ama oldukça dikkatli bir kullanım gerektiriyor..Burdaki kaybınız konfor olacak lakin buna değer derim..
Egzoz işi en kararsız kaldığım mevzu oldu..Vanalı egzoz istemiştim fakat bu yaştan sonra polis , muayene gibi dertlerle uğraşmak istemedim ve vazgeçtim..Onun yerine açık hava filtresi taktırdım..Ses olarak da , performans olarak da ( psikolojik olabilir belki ) oldukça memnunum..Egzozu ise sadece başlığını alarak görüntüsel bir değişiklikle hallettim..
Tavan kaplamaya hiç bulaşmayın..Hem muayeneden geçmez hem de satışta sorun çıkabilir..
Aracı basmak daha sportif bir görüntü verecektir lakin yine kullanımda dikkat gerektirecektir..
Karlık , marşpiyel , spoiler artı bir albeni katsa da yokluğu pek de önemli değil bana göre..
Yakıt işine gelirsek , jant lastik , filtre , egzoz falan derken aracımın yakıtı ilk aldığımda şehir içi 22-23 kuruştu..Şimdi ise 25-26 kuruş ;)
İlk ve son halini de ekliyorum..
merhabalar acaba orj yaylarla mı kullanıyorsunuz 17 jant ile iyi bir görüntü yakalanmış yay yok ise iyi durmuş.
konu içinde konu oluyor eibac 30 mm yada 35 mm kullanan varmı evimin öni dik rampa var 50 mm en güzeli tabiki
İsmail abide yay yok..
1-aracınız toplu dursun istiyorsanız basmalısınız. basmaktan korkmayın. basmassanız leylek gibi görünür.16" güzel jant bulursanız güzel durur. Fun jantı öneririm. Jant büyüdükçe yol tutuş artar , yakıt artar, konfor düşer. Ama çok hissettirmez.
2-kafası sakat adama denk gelirsen kıllanabilir evet. :)
3-açık egsoz ve açık hava filtresi takmanın amacı oksijenin arabaya daha rahat girip daha rahat çıkmasını sağlamaktır. Motor için sağlıklı değildir diye bişey yok sallamışlar. Gayet sağlıklıdır. Zararı sadece atmosfere verirsiniz. :D (egsoz emisyonu vs. de bunun için vardır zaten havayı kirletmesin diye fabrika filtreli yaparlar ama buda yüksek devirde performans düşüklüğü yaratıyor doğal olarak açık egsozda hava rahat geçer.) Yakıtı biraz arttırabilir. Yalnız şöyle bir yanlış varki havanın iyi geçmesi için filtreyi de açmalısınız egsozuda. tekini açarsanız fayda etmez.
4-Söylediklerinizi bagaja sığdırırsınız ama şöyle bi durum varki "egsozun-filtre falan motor için sağlıklı değil" diye sallayan adamlar Lpg'nin motora zararını hiç bilmezler :) Lpg önermem..
5- Arabayı güzel göstermek için temel şey basmaktır. Ön taraf en az 5 cm basılmadan hiç tatmin etmez :) Hem yol tutuşu da artırır... orijinal marşpiyel ve spoiler. Karartılmış far ve sis. ve de siyah panjur çok iyi olur... Ama karlık , tampon eki vs. hiç girmeyin bildiğimiz apaçilik :D
Adminleeeee reklam vaaa:D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202008068502765&set=pb.1217443384.-2207520000.1404910528.&type=3&theater
Sizin bahsettiğiniz herşeyi ben aracıma yaptırmıştım. Ben 17lik takıp aracı pıstırmıştım gayet tatlı duruyor araç. Pıstırmazsan ne takarsan tak yine bi eksiklik göze çarpıyor. Pıstırınca da bi sorun yaşamazsın aracını dikkatli kullandıkça. Tavanı sakın kaplatma etrafta çok manyak var satarken kafayı yedirtirler bilgin olsun. Egzos için yanlış bilgilendirmişler arkadaşların da dediği gibi tampon kesilmiyo resimde de gördüğün gibi.
Bu arada fotoğrafını attım aracın ama gözüküyormu anlamadım. Daha doğrusu beceremedim fotoyu atmayı inşallah gözüküyodur :D Belki fikir sahibi olursunuz az biraz...