PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracın boyasının verniğinin soyulması

savas
05/05/2013, 23:40
Arkadaşlar benim aracım 2007 model ve boyasının verniği (aynı insanın kolları güneşten yanarda derileri soyulur ya ) aynı onun gibi soyulmaya başladı ve buda bir hastalık gibi tavandan başladı her tarafına yayılıyor buna ne yapabiliriz..?

Bolu_Beyi
06/05/2013, 00:54
Aracınızın durumu nedir? Sıfırmı aldınız 2. elmi. Bu tür olAylar genelde boyalı araçlarda yaşanır. (Boyalı derken daha sonradan boyananlar)

tayfux
06/05/2013, 02:15
hocam üst üste kazılmadan atılan boyalardan da yapar kalitesiz boyadan da yapar çoook güneşte kalmaktan da yapar..ayrıca son zamanlarda üstüne branda attınız mı aracın?

savas
06/05/2013, 22:29
aracı ikinci el olarak aldım. Bu sorundan dolayı servise götürdüm boya ölçümü yapıldı ve bu sorunlu bölgeler orj. fabrikasyn boya servistekilerde şaşırdı ama fiat boya garantisi 3 yıl olduğu için garantiye sokmadı.Ayrıca araca buranda filanda kapatmadım.

comanchee
07/05/2013, 14:45
6 yaşında bir araba için anormal bir durum yok.muhtemelen güneşe çok maruz kalan bir alana veya sokağa park uzun süre boyunca edildiğinden olmuştur.

kimber
07/05/2013, 14:57
14 yaşında da fiat marka aracım var son 4 yılda soyulmaya başladı yavaş yavaş, ve son 2 yılda güneş yanıkları oluştu

kitanotr
07/05/2013, 15:41
paslanma, boya vs. garantısı 10 yıl degılmıydı yaw?

savas
07/05/2013, 19:59
maalesef 3 yılmış

erdiyilmaz
07/05/2013, 20:05
7. yılda bende de başladı maalesef. Kaputun üzerinden başladı. Boya koruma olmasına rağmen şu an 1 cm kadar. Ama her yıkamada daha da büyüyecek gibi, acil önlem almak lazım

Sent my iPhone using

ferdigokhan
08/05/2013, 11:04
Benimde aynı sorun tamponda var. Avuç içi büyüklüğünde bir soyulma göz alışıyor zamanla :D

mutunch
08/05/2013, 11:07
Benim ön tamponumda var aynı sorun, ilk sahibi boya koruma yaptırdıktan sonra oluştuğunu söyledi. Ben şimdilik ellemiyorum, nazarlık olarak duruyor :)

Caglardere
19/05/2013, 12:57
Selamlar, 2010 model evo mun tavanında dün şöyle bir leke farkettim ancak geçmiyor. Güneş yanığı başlangıcı olabilir mi diye korkuyorum? Garantim 5 yıl ancak Aracın 3 yılı dolmasına 3-4 hafta var. kolonya ile sildim fakat geçmedi vernik mi kazınıyor şimdi :( Eğer ki güneş yanığı ise ne yapmam gerekir? Servis bu durumlara nasıl müdahale ediyor bilgisi olan var mı? Resimlere yorum?

https://img809.imageshack.us/img809/6496/dscn3297x.jpg

https://img853.imageshack.us/img853/4583/dscn3296s.jpg

https://img248.imageshack.us/img248/1255/dscn3293n.jpg

fevrina
19/05/2013, 22:42
Benim aracda egzotik kırmızı sabahtan aksama kadar gunesin altında desenize bızımde olcak yanıgımız.Boya koruma yapıyorum bakalım faydası olcakmı..

alixxx
19/05/2013, 22:53
Selamlar, 2010 model evo mun tavanında dün şöyle bir leke farkettim ancak geçmiyor. Güneş yanığı başlangıcı olabilir mi diye korkuyorum? Garantim 5 yıl ancak Aracın 3 yılı dolmasına 3-4 hafta var. kolonya ile sildim fakat geçmedi vernik mi kazınıyor şimdi :( Eğer ki güneş yanığı ise ne yapmam gerekir? Servis bu durumlara nasıl müdahale ediyor bilgisi olan var mı? Resimlere yorum?

Çağlar bey daha önceden kuş pisliği var ise orada yıkattıktan sonra farkettiyseniz ondanda olabilir. Kuş pisliği falan varmıydı hatırlıyor musunuz?

Caglardere
20/05/2013, 00:33
Bulunduğum yerler tuzla ve Gemlik kuşlar boş durmuyor maalesef ama pisliği uzun süre arabada kesinlikle bırakmam hemen yıkayamasam da silerim. birde birbirine bağlantılı yakın 3 nokta da mevcut. Kuş pislikleri özellikle opak beyaz renklerde sorun oluyor idi metalikler de de böyle bir olay oluyor mu?
yine de ilk servise gittiğimde soracağım her ne kadar dürüst bir cevap alacağımı sanmasam da!

HaYachTs
20/05/2013, 00:40
Bulunduğum yerler tuzla ve Gemlik kuşlar boş durmuyor maalesef ama pisliği uzun süre arabada kesinlikle bırakmam hemen yıkayamasam da silerim. birde birbirine bağlantılı yakın 3 nokta da mevcut. Kuş pislikleri özellikle opak beyaz renklerde sorun oluyor idi metalikler de de böyle bir olay oluyor mu?
yine de ilk servise gittiğimde soracağım her ne kadar dürüst bir cevap alacağımı sanmasam da!

3M temizleme Kili'ni de bir deneyin.. madem Tuzla ve Gemlik'te bulunuyorsunuz muhtemelen bizim sektördesiniz(denizcilik).. 3m kil ile birde silin bakalım ne olacak?

alixxx
20/05/2013, 00:43
Çağlar bey benim araçta neworleans mavi ama bir gün kaputta kuş pisliği gördüm ve hemen sildim fakat siznde gösterdiğiniz resimlerdeki gibi belli belirsiz bir şekil vardı bir iki pasta/ciladan sonra düzeldi vernik. Bence sizinkide böyle birşey ama tabi aracınızı siz biliyorsunuz ve verniği inceledi iseniz kuş pisliği de olmayabilir fakat kuşlarda insanlar gibi boşaltım organlarından üre çıkmaz onlar ürik asit olarak attıklarından verniğe ya da boyaya çok zararı oluyor.

Caglardere
20/05/2013, 00:47
3M temizleme Kili'ni de bir deneyin.. madem Tuzla ve Gemlik'te bulunuyorsunuz muhtemelen bizim sektördesiniz(denizcilik).. 3m kil ile birde silin bakalım ne olacak?

Gemi inşaattan geçiş İTÜ de Tuzla da araştırma görevlisiyim. Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için en yakın zamanda alıp deneyeceğim.

Caglardere
20/05/2013, 00:55
Ali Bey görüşünüz için teşekkür ediyorum. Kuş pisliği olmasını temenni ediyorum bende. Sanırım yakın bir zamanda boyacı bir tanıdığıma da gösterip onunda fikrini almam gerekiyor. Gözle de çok zor farkediliyor ama yayılma ihtimali korkutuyor açıkçası...
Keşke bu kilin daha ufak paketleri olsa imiş :)

HaYachTs
20/05/2013, 01:04
Tersanelerde çalışan tanıdıklarınız varsa onlara bir sorun isterseniz? Onların araçlarının bagajında mutlaka bir parça kil bulunur..Zira bizim sektörde aracı olan herkesin en çok kullandığını üründür:)

Puntist
30/05/2013, 22:50
Gerçek boya koruma için nano boya koruma uygulanmsı gerekir. Pasta işlemi boyayı inceltir yerine yapılan cıla ıs gormez.

ametist
31/05/2013, 00:03
Gerçek boya koruma için nano boya koruma uygulanmsı gerekir. Pasta işlemi boyayı inceltir yerine yapılan cıla ıs gormez.

o zaman 10 sene öncesine kadar kimse boya koruma yapmıyordu... demek ki 50 senedir sektörde olan büyük ve meşhur firmalar nano teknolojik ürünler üretilene kadar hepmizi kandırmışlar... demek ki carnabua waxı falan yalan, hakikisinin yüz gramına iki yüz üç yüz lira vermenin de alemi yok, nasılsa işe yaramıyor... hatta 30 sene önce kullanılan balmumu da kocaman bir yalandı... hatta o kadar yalan ki balmumu mobilya sektöründe iki yüz senedir kullanılıyor ve antika mobilyalar durdukları yerde sırf yalan olduğunu bilmedikleri için hala sağlam duruyorlar ....

HaYachTs
02/06/2013, 00:43
Sabun,şampuan gibi ürünler aslında boyaya zararlıdır,matlaşma ve solma yapar zamanla boyada....Ben ayda bir defa bir kova suya bir su bardağı Gazyağı ekler yıkardım.İnanılmaz parlardı aracım..Zira gazyağı boyayı besler canlı tutar..deneyin görün derim..

sevilcavus
02/06/2013, 21:10
Arkadaşlar benim aracım 2007 model ve boyasının verniği (aynı insanın kolları güneşten yanarda derileri soyulur ya ) aynı onun gibi soyulmaya başladı ve buda bir hastalık gibi tavandan başladı her tarafına yayılıyor buna ne yapabiliriz..?

Merhaba benim aracımda 2007 model bagaj kapağının üstünde soyulmalar başladı.Ben servise götürmedim.Ama sizin mesajı okuyunca anladımki buda fabrikasyon hatası.

erenemre
12/06/2013, 14:26
Merhaba benim aracımda 2007 model bagaj kapağının üstünde soyulmalar başladı.Ben servise götürmedim.Ama sizin mesajı okuyunca anladımki buda fabrikasyon hatası.

olayın fabrikasyon hata ile ilgisi yok her markada oluyor bu olayın en büyük nedeni aşırı güneş dikkat edin güneydeki çoğu araçlarda vardır güneş yanığı mesela benim eşim manisa salihli li arada kayınpederlere gidiyoruz sokaktaki çoğu araca baktığımda güneş yanığı görüyorum marka farketmeksizin fiat ta var opel de var hatta geçen yaz 2004-2005 kasa audi a3 tede gördüm tavanında salihli nin yazı cehennem gibi kuru bir sıcağı var temmuz/ağustosta 45 lere kadar çıkıyor dereceler.Mesela benim punto dan önceki aracım palio idi araç 2000 modeldi ancak çok şükür 1 cm bile güneş yanığı yoktu sebebi ise kapalı garajda duruyordu özellikle yazın güneş İst.da bile gölgede 40 dereceleri geçiyor güneş altında ise sıcaklık kaportada 50 yi geçiyor o yüzden kapalı garaj çok önemli kuş pisliğinden korunmanın cabası

atlatma
13/06/2013, 16:24
Babamın aracı 2000 model brava ve rengi pluton yeşili diye geçiyor.
Tavanında hasar çizik yüzünden boya yok. ama tüm markaların belli renk boyalarında sorun olabiliyor. adam güneş yanığı yüzünden 2004 model e200 kompressor unu komple boyattı gözümün önünde. bizim arabadada komple tüm tavan güneş yanığı ve komple tavanın ve kapı üstlerinin boyanmasından başka çaresi yok. ama bu iş beni çok sıkıyor boyatsammı boyatmasammı kara kara düşünüyorum.