Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Tasarruf Saçmalığı (Kendi Görüşüm)
Günümüz şartlarında bizi düşündüren tek şey var o da ''yakıt''. ''Nasıl daha az yaktırabiliriz? Ne yaparsak daha fazla kilometre yaparız?'' gibi soruları düşünüyoruz. Bunun uğruna ne olduğunu bilmediğimiz ürünleri, maalesef aracın geleceğini düşünmeden kullanır olduk.
Şimdi forumdaki kardeşlerimden, abilerimden, genelleme yapacak olursam arkadaşlarımdan biraz mantık çalıştırmanızı rica edeceğim. Bu yazacağım konuda bir profesyonel değilim. Eminim forumda benden daha çok bilgi birikimi ve donanıma sahip kişiler vardır. Benim amacım sadece kendi düşünce ve mantığını sizlere sunarak, haklı olup olmadığım yönleri seviyeli bir şekilde tartışmak...
Etrafımızda bize tasarruf sağlamakta yardımcı olacağını iddia eden onlarca ürün var. Bunlar; yakıt katkıları, lpg, hidrojen sistemleri, tasarruf cihazları ve benzeri ürünler olabilir. Benim şahsi görüşüm gereğince ben bunların hiçbir tanesini arabama değil evime bile sokmam!
Biraz mantıklı düşündüğüm zaman aklıma gelen tek bir soru var. Bu kadar rekabetin olduğu bir dönemde bu sistemler madem bu kadar ekonomi yaratıyor, neden otomobil markaları bu sistemleri aracın üzerine entegre bir şekilde araçları bizlere sunmuyor?
Lpg bunların içinde inandırıcılığı ve sunduğu tasarruf ile en revaçta olanı. Hepimiz biliyoruz ki araçta cidden %50lere varan tasarruf sunabiliyor. Ancak bu tasarruf için eşimizin, çocuğumuzun, arkadaşımızın, kendimizin ve arabaya binen bilimum insanların canlarını tehlikeye atmaya değer mi? Ben bu riski göze alamıyorum.
Günümüzde firmalar en az yakıt ile en çok kilometreyi yapmayı hedeflerken, binlerce mühendis bunun üzerinde çalışırken benim daha fazla tasarruf uğruna ek madde ve farklı yakıt üzerinde durmam o insanlara inancımın olmadığını gösterir ve inancımın olmadığı adamın arabasına da binmem....
Benim için aracın orjinal çıkışından sonra yapılmış tasarruf tasarruf değil, bana ilerde daha fazla maddi ve manevi külfete neden olacak bir uygulamadır. Benim düşüncem bu yönde. Sizlerin düşüncelerine de şimdiden saygı göstermekle birlikte merakla bekliyorum.,
Tek tasarruf vardır, o da gaz pedalına biraz narin davranmak...
Herkese iyi forumlar ve Punto'lu günler... :)
yakıt tasarruf cihazları ve yakıt tasarrufu sağladığı iddia edilen yakıt katkıları hakkında size katılıyorum. Otomobil üreticileri sadece %5-6 lık bir yakıt ekonomisi için her yıl Ar-Ge birimlerinde milyon dolarlar harcarken, 10-20 tl ye satılan bir yakıt tasarruf katkısının %25 e varan tasarruf sağladığı yazıyor üzerinde. sadece gülüyorum bunlara ve yalnızca sistem temizleme katkıları kullanıyorum.
cihankardes
06/03/2013, 18:07
Dünyanın en pahalı benzinin satıldığı ülke burası arkadaşlar :) mazot ve lpg'de kaçıncıyız acaba?
Ziyaretçi033
06/03/2013, 18:07
Hepsi saçmalık, 100 tl ye 5 kilo bal gibi birşey...
Hepsi saçmalık, 100 tl ye 5 kilo bal gibi birşey...
6 kg + 25 tl değerinde polen olmuş hahahah :D
İşin ilginç tarafı hepimiz karşıysak kim alıyor bu cihazları çıksın ortaya! :D :D
Ziyaretçi033
06/03/2013, 18:14
Yuhh :) Hakikaten saçmalamışlar :D
cihankardes
06/03/2013, 18:16
Yuhh :) Hakikaten saçmalamışlar :D
İstersen iki kilosu da peteğiyle geliyor :D
Ziyaretci035
06/03/2013, 18:25
Bu arada kargo dahil :)
dün akşam tv de denk geldi, ilk arayan 1000 kişiye 8 kg bal 110 lira idi.
balderesi adamı yine sayıyordu. 1 değil 2 değil 3 değil ... tam 8 kilo bal!
Ziyaretçi033
06/03/2013, 19:23
Aahaha...
Konu yakıt tasarrufundan bala döndü :D
Nihat Doğan sesli mezemenk :D
:D :D :D bakın şimdi denk geldi. arkadaşların dediği doğru :D 4 kg süzme + 2 kg petek + polen + kargo 100 tl :D
Ziyaretci035
06/03/2013, 19:32
Bide radyoda duydum bi alet varmış boruya takıyomuşun, arabaya, traktöre, kombiye, kalorifere, ocağa, fırına neye takarsan tak tasarruf ediyomuş :)
Forumca toplanalım alalım :D
Ziyaretçi033
06/03/2013, 19:52
Bide radyoda duydum bi alet varmış boruya takıyomuşun, arabaya, traktöre, kombiye, kalorifere, ocağa, fırına neye takarsan tak tasarruf ediyomuş :)
Forumca toplanalım alalım :D
Forumca toplanıp adama dalalım bence :D
O değil geçenlerde radyoda denk geldim, gülmekten araba süremedim,
Adam kavga ederek "gergadan" diye bi ilaç satıyor cinsel güçle alakalı.
Ama nasıl bağrıyor duymanız gerek :D
Aynı adam başka bir günde bu boruya takılan aletten tanıtıyordu böyle bağırarak :D
Forumca toplanıp adama dalalım bence :D
O değil geçenlerde radyoda denk geldim, gülmekten araba süremedim,
Adam kavga ederek "gergadan" diye bi ilaç satıyor cinsel güçle alakalı.
Ama nasıl bağrıyor duymanız gerek :D
Aynı adam başka bir günde bu boruya takılan aletten tanıtıyordu böyle bağırarak :D
Ahahaha aynen o reklama arkadaşlar ile gezmeden dönerken radyoda denk geldik 20km boyunca güldürdü adam bizi :D
Bu arada konunun adını değiştireyim isterseniz? Sizin canınız bal çekmiş belli :D
abulbul08
06/03/2013, 20:16
:D :D :D bakın şimdi denk geldi. arkadaşların dediği doğru :D 4 kg süzme + 2 kg petek + polen + kargo 100 tl :D
Şekerin kilosu 3 TL olunca o fiyata bal satılır.
Gerçek balın kilosunun maliyeti 20 TL yi buluyor en az.
Ziyaretçi033
06/03/2013, 20:20
Ahahaha aynen o reklama arkadaşlar ile gezmeden dönerken radyoda denk geldik 20km boyunca güldürdü adam bizi :D
Bu arada konunun adını değiştireyim isterseniz? Sizin canınız bal çekmiş belli :D
Yok hocam estafirullah tasarruftan daha nerelere geleceğiz bakalım :) Dursun böyle, yaratıcılıkta son nokta :D
"Kullan arkadaşımm, niye hemen karalıyorsun ürünü, garanti veriyorum, kullan beğenmezsen paran iade, al dene, denemeden kötüleme, adam almış ürünü, geri yollamış, e niye yolladın memnun kalmadım, e kullanmamışsın ki jelatini duruyor daha üstünde :D"
Reklamdan aklımda kalanlar ::D :D :D :D
Yok hocam estafirullah tasarruftan daha nerelere geleceğiz bakalım :) Dursun böyle, yaratıcılıkta son nokta :D
"Kullan arkadaşımm, niye hemen karalıyorsun ürünü, garanti veriyorum, kullan beğenmezsen paran iade, al dene, denemeden kötüleme, adam almış ürünü, geri yollamış, e niye yolladın memnun kalmadım, e kullanmamışsın ki jelatini duruyor daha üstünde :D"
Reklamdan aklımda kalanlar ::D :D :D :D
Yakıt tasarrufundan gergedana kadar geldik ya daha ne diyeyim bilemedim :D Arif'in Manchester'a attığı golü arıyordum nereye geldim mevzusuna döndü :D :D
lektonstar17
06/03/2013, 20:42
Konu neydi yaaa ? :)
Ben bile açtığım konuyu unuttum abim konu nerelere gitti. Az sonra ne olacak bu Türkiye'nin hali polemiğine de girdik mi misyonumuzu tamamlamış olacağız :D
kalitesi düşen ballar, fiyatı artan polenler vs. :D :D
lektonstar17
06/03/2013, 22:17
kalitesi düşen ballar, fiyatı artan polenler vs. :D :D
Haaa evet . 1 değil,2 değil,3 değil,5 değil,10 değil... :) Yanındaaa 2 kilo organik eşşek sütüüü :-)
Bakanlik el atti ama satis yine devam. Hakiki bal enaz40 lira
aykut_1914
07/03/2013, 01:30
Dünyanın en pahalı benzinin satıldığı ülke burası arkadaşlar :) mazot ve lpg'de kaçıncıyız acaba?
Beniznde Norveç le kaapısıyoruz sürekli :)
yanlış bilmiyorsam ingiltere arkasında mazotta 2.yiz; ordada hükümetin çevresel şartlardan dolayı benzinli araçlara meğil olmasını ismetesidir. Mazot pahalı olsun, herkes benzinli alsın hesabı
cihankardes
07/03/2013, 01:38
yanlış bilmiyorsam ingiltere arkasında mazotta 2.yiz; ordada hükümetin çevresel şartlardan dolayı benzinli araçlara meğil olmasını ismetesidir. Mazot pahalı olsun, herkes benzinli alsın hesabı
Bizde de millet hangisine yönelirse ona bindirelim politikası var heralde hacı :) Amcam Norveçte yaşıyor, tek yarışabileceğimiz nokta pahalılık olabilir zaten onlarla. Bu kadar acı bir fark var cidden. Mesela şunu söyliyim kuzenin dün ayağını burkmuş 12 yaşında çocuk, bugün evine taksi gönderip okula götürmüş devlet :) iyileşene kadar hizmet edecekler.
Dur dur ben de konuyu başka bir yere çekeyim :D
Devlet taksi göndermiş ya, oradan aklıma geldi. Benim de üniversiteden mezun olduğumuzdan beri Belçika, İngiltere, Amerika ve Avustralya'da yaşayan arkadaşlarım var (bi'ben kaldım burda yani :)). Hepsinden zaman zaman bu taksi hikayesi gibi hikayeler duyuyor ve şaşırıyorum. Oralarda insana saygı var ve bunu zorunluluktan ya da din kitap korkusundan değil, insan oldukları için, zaten böyle davranmaları gerektiği için yapıyorlar. Ayrıca bu saydığım ülkelerde hiç elektrik kesintisi, "link ışığı sönmesi" (adsl), patlayan su borusu, çukurlu yollar, yağmurdan sonra göl olan kaldırımlar falan yok. Ne acı değil mi?
Bizde de 20 kilo bal 5 lira, 20 kuruşluk mıknatısı yakıt borusuna bağlayınca elde edilen tasarruf %30..
Bizimkilerde millet eşeğe binsin istiyorlar heralde..
lektonstar17
07/03/2013, 17:05
Evren arkadaşımız adsl yazınca aklıma geldi. Yakıtta olduğu gibi sanırım en pahalı interneti de biz kullanıyoruz. Benim teyzem ve eniştem Avustralya da yaşıyor . Süper hatta hiper hızlı internet kullanıyorlar ve ödedikleri sakız parası. Bütün ülkelerde giderek ucuzlarken, bir çoğu son teknoloji bağlantı kullanırken bizde daha zam geliyor.
Konu aslında hep aynı konu.
Toplum olarak böyle eğitimsiz, duyarsız, düşünmeyen bir toplum oldukça, böyle şark kurnazları çıkar kandırır milleti doldurur kesesini, bizde neticemizi tuta tuta evimize gideriz.
Yakıt tasarrufu der, 20 liralık plastik bişey satar, milyon götürür.
Karakovan balı der, 6-7 kilo balı 100 liraya satar, milyon götürür.
erenemre
07/03/2013, 18:25
10 gündür dizel kullanıyorum (yeni aracım gp multijet) ondan önce 2,5 sene BRC lpg li palio kullandım ne çevremdekileri tehlikeye soktum nede zararını gördüm aksine ekonomik olarak çok memnun kaldım.İyi bir lpg sisteminin hiçbir zararı olmaz bugün aracımı satacak olsa yine lpg li alabilirim yeterki sistem kaliteli işçilik iyi olsun.
Yakut tasarruf cihazlarının alayına selam ederim :D
Lpgye gelince artık öyle bi noktaya getirdiler ki benzinden daha güvenli gözüküyor. Ben de benzinli biniyorum araca daha önce lpgli aracım da vardı. Şükür ki hiç bir sorun olmadı. Ama her zaman orjinali iyidir tabiki..