Günümüz şartlarında bizi düşündüren tek şey var o da ''yakıt''. ''Nasıl daha az yaktırabiliriz? Ne yaparsak daha fazla kilometre yaparız?'' gibi soruları düşünüyoruz. Bunun uğruna ne olduğunu bilmediğimiz ürünleri, maalesef aracın geleceğini düşünmeden kullanır olduk.
Şimdi forumdaki kardeşlerimden, abilerimden, genelleme yapacak olursam arkadaşlarımdan biraz mantık çalıştırmanızı rica edeceğim. Bu yazacağım konuda bir profesyonel değilim. Eminim forumda benden daha çok bilgi birikimi ve donanıma sahip kişiler vardır. Benim amacım sadece kendi düşünce ve mantığını sizlere sunarak, haklı olup olmadığım yönleri seviyeli bir şekilde tartışmak...
Etrafımızda bize tasarruf sağlamakta yardımcı olacağını iddia eden onlarca ürün var. Bunlar; yakıt katkıları, lpg, hidrojen sistemleri, tasarruf cihazları ve benzeri ürünler olabilir. Benim şahsi görüşüm gereğince ben bunların hiçbir tanesini arabama değil evime bile sokmam!
Biraz mantıklı düşündüğüm zaman aklıma gelen tek bir soru var. Bu kadar rekabetin olduğu bir dönemde bu sistemler madem bu kadar ekonomi yaratıyor, neden otomobil markaları bu sistemleri aracın üzerine entegre bir şekilde araçları bizlere sunmuyor?
Lpg bunların içinde inandırıcılığı ve sunduğu tasarruf ile en revaçta olanı. Hepimiz biliyoruz ki araçta cidden %50lere varan tasarruf sunabiliyor. Ancak bu tasarruf için eşimizin, çocuğumuzun, arkadaşımızın, kendimizin ve arabaya binen bilimum insanların canlarını tehlikeye atmaya değer mi? Ben bu riski göze alamıyorum.
Günümüzde firmalar en az yakıt ile en çok kilometreyi yapmayı hedeflerken, binlerce mühendis bunun üzerinde çalışırken benim daha fazla tasarruf uğruna ek madde ve farklı yakıt üzerinde durmam o insanlara inancımın olmadığını gösterir ve inancımın olmadığı adamın arabasına da binmem....
Benim için aracın orjinal çıkışından sonra yapılmış tasarruf tasarruf değil, bana ilerde daha fazla maddi ve manevi külfete neden olacak bir uygulamadır. Benim düşüncem bu yönde. Sizlerin düşüncelerine de şimdiden saygı göstermekle birlikte merakla bekliyorum.,
Tek tasarruf vardır, o da gaz pedalına biraz narin davranmak...
Herkese iyi forumlar ve Punto'lu günler...![]()
Yer imleri