Orijinalini görmek için tıklayınız : 93 TL lik İnternet faturasıyla beynimden vuruldum !
lektonstar17
12/02/2013, 23:10
Geçen ay da buna yakın bi fatura geldi , 89 TL . Hadi bi kereliğine olmuştur dedim. Ama üstüne 93 gelince yuh artık dedim. Net paketim 6 gb lık net 6.Sürekli internette olan biri değilim , yani enazından evde. Çünkü geceleri çalışıyorum ve interneti en çok iş yerinde kullanıyorum. Nasıl kullanırsam ne kadar fatura geleceğini de biliyorum. Netten ne film izlerim ne de müzik indiririm. Bir foruma bakarım bir de haberleri okurum. 2-3 dakikalık bir iki video izlemenin de bi zararı olacağını sanmıyorum.93 liralık ne yaptım hiç bilmiyorum.
Ttnette fatura üst sınırı 98 tl olması gerek, yani sürekli film izleseniz bile en fazla bu kadar fatura geliyor. Bikaç film izleseydim keşke verdiğim paraya üzülmezdim.Yarın telekoma gidip durumu anlatmayı düşünüyorum.
Bütün ülkeler sakız parasına süper hızlı net kullanırken biz devleti zengin etmek için elimizden geleni yapıyoruz.Benzinden farkı yok yani.
Sizin bir öneriniz varsa lütfen yazın.
hocam benim sınırsız 54 lira ödüyorum..bence hattınıza giren birileri var..
lektonstar17
12/02/2013, 23:18
Modem kablosuz ama şifreyi bilen yok. Şifreyide kırmanın eskisi kadar kolay olmadığını söylüyorlar. Cihazı da sadece nete gireceğimiz zaman açıyoruz , işimiz bitince de kapatıyoruz.Geceleri falan öyle sabaha kadar açık kalmaz.
yolgezer90
12/02/2013, 23:32
Virüstende olabilir benim başıma gelmişti. hiç birşey yapmasanız bile kotanızı yiyor tek çaresi format
lektonstar17
12/02/2013, 23:33
hocam benim sınırsız 54 lira ödüyorum..bence hattınıza giren birileri var..
Olmazsa ben de geçebilirim sınırsıza ama zam gelmiş 63 TL olmuş.
Kullanım detayı ve ip sorgulama yaptır. Ayrıc bilgisayarına arka planda torrent çalışıyor olabilir. Download etmeye başladığın ve unuttuğun şeyler olabilir.
lektonstar17
12/02/2013, 23:36
Virüstende olabilir benim başıma gelmişti. hiç birşey yapmasanız bile kotanızı yiyor tek çaresi format
Daha 4-5 gün önce tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı.
lektonstar17
12/02/2013, 23:40
Kullanım detayı ve ip sorgulama yaptır. Ayrıc bilgisayarına arka planda torrent çalışıyor olabilir. Download etmeye başladığın ve unuttuğun şeyler olabilir.
IP sorgulamayı yarın telekomda söyleyeceğim. Torrent tarzı hiçbir şey kullanmıyorum.Hiçbir şey indirmem.
Olmazsa ben de geçebilirim sınırsıza ama zam gelmiş 63 TL olmuş.
Ümit hocam ben 2 sene tahaddüt ettim 54 lira yaptılar belki sende konuşursa olabilir birde 6 ay boyunca yarı fiyat diyorlardı bilgin olsun..
lektonstar17
12/02/2013, 23:45
Ümit hocam ben 2 sene tahaddüt ettim 54 lira yaptılar belki sende konuşursa olabilir birde 6 ay boyunca yarı fiyat diyorlardı bilgin olsun..
Şu anki kampanya , 24 ay taahhüt ile ilk 10 ay yarı fiyat , sonraki 14 ay paket ücreti. En ucuz sınırsız paket 63 TL olmuş. Yani ilk 10 ay 31.50 , sonraki aylar 63 TL .
Şu anki kampanya , 24 ay taahhüt ile ilk 10 ay yarı fiyat , sonraki 14 ay paket ücreti. En ucuz sınırsız paket 63 TL olmuş. Yani ilk 10 ay 31.50 , sonraki aylar 63 TL .
Ümit seninki daha uyguna geliyor :D ben 24 ay 54 liraya kullanıyorum 24*54:1296TL 10*31.5 : 315 TL 14*63:882TL 882+315: 1197 TL. yani seninki daha uyguna geliyor ama şu var benimki en hızlısı ve sınırsız..
lektonstar17
12/02/2013, 23:56
Ümit seninki daha uyguna geliyor :D ben 24 ay 54 liraya kullanıyorum 24*54:1296TL 10*31.5 : 315 TL 14*63:882TL 882+315: 1197 TL. yani seninki daha uyguna geliyor ama şu var benimki en hızlısı ve sınırsız..
Benim yazdığım tarife hızı 8 mbps. 16 mbps olan paket 68 TL.
bende tt netten sıkayetcıyım kablosuz ınt kullanıyrodum her ay 59 oduyordum ama 24 aylık taadut dun 12 59 dıger 12sı 89 oduyorum ve öecbur klacakmısım bu pakette yoksa kıtlıyorlarmıs tt net musterı hızmetlerını ara ıptal ettırcem dıye gıder yap hemen duzeltıyorlar
lektonstar17
13/02/2013, 00:07
bende tt netten sıkayetcıyım kablosuz ınt kullanıyrodum her ay 59 oduyordum ama 24 aylık taadut dun 12 59 dıger 12sı 89 oduyorum ve öecbur klacakmısım bu pakette yoksa kıtlıyorlarmıs tt net musterı hızmetlerını ara ıptal ettırcem dıye gıder yap hemen duzeltıyorlar
Ses çıkarmadan olmayacak belkide. Bakalım artık her yolu deneyeceğim.
işallah cozersın kardesım sorununu
Bigbrother
13/02/2013, 00:48
Geçen ay da buna yakın bi fatura geldi , 89 TL . Hadi bi kereliğine olmuştur dedim. Ama üstüne 93 gelince yuh artık dedim. Net paketim 6 gb lık net 6.Sürekli internette olan biri değilim , yani enazından evde. Çünkü geceleri çalışıyorum ve interneti en çok iş yerinde kullanıyorum. Nasıl kullanırsam ne kadar fatura geleceğini de biliyorum. Netten ne film izlerim ne de müzik indiririm. Bir foruma bakarım bir de haberleri okurum. 2-3 dakikalık bir iki video izlemenin de bi zararı olacağını sanmıyorum.93 liralık ne yaptım hiç bilmiyorum.
Ttnette fatura üst sınırı 98 tl olması gerek, yani sürekli film izleseniz bile en fazla bu kadar fatura geliyor. Bikaç film izleseydim keşke verdiğim paraya üzülmezdim.Yarın telekoma gidip durumu anlatmayı düşünüyorum.
Bütün ülkeler sakız parasına süper hızlı net kullanırken biz devleti zengin etmek için elimizden geleni yapıyoruz.Benzinden farkı yok yani.
Sizin bir öneriniz varsa lütfen yazın.
TTnet'ten online kota sorgulaması yaparak ne kadar kota kullandığınızı öğrenin. Daha sonra buna itiraz edebilirsiniz müşteri hizmetlerinden. Yani hangi saatlerde ne kadar veri indirmişsiniz bunun da detayını sorun ki itirazınızı buna göre yapın.
Bu arada, 2-3 dakikalık videonun çok veri tutmaması lazım ama kalitesi 720p civarında ise 2-3 dakikalık video 150-200mb eder. Bunu 30 güne vurursan eğer, zaten kotanı geçmiş oluyorsun otomatik olarak bilgin olsun...
lektonstar17
13/02/2013, 01:11
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Yarın her yolu denicem bakalım nolucak.
Online Kota sorgu ekranı.
https://adslkota.turktelekom.com.tr/adslkota/login_tr.jsp
Yukarıdaki linkten aylık kotanızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca kablosuz modeminizi bilgisayardan başka kullanan bir cihaz var mı? Cep telefonu, uydu alıcısı vb.
Bir başka sebep ise eğer geçen ay ödemeyi unutup geçikme zammı yediyseniz veya hattınız ödeme yapılmadığı için kapatılıp açıldıysa açma - kapama ücreti alıyorlar 15 tl. Bu da arap baharının başka bir versiyonu.
Aklıma gelenler bu kadar, yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Bulunduğunuz yerde fiberoptik superonline varsa ona geçin. Kesinlikle tavsiye ederim çok kaliteli hizmet veriyorlar. Ben 20 mbps limitsiz kullanıyorum 50 liraya, normalde 25 GB adil kullanım kotası vardı aşınca hız 2 mbps ye düşüyordu, yılsonuna kadar onuda kaldırdılar. Film dizi oyun ne varsa yardırıyorum 25 dk civarı sürede 1.5 GB lık bir DVD film indiriyorum.
lektonstar17
13/02/2013, 01:50
Yukarıdaki linkten aylık kotanızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca kablosuz modeminizi bilgisayardan başka kullanan bir cihaz var mı? Cep telefonu, uydu alıcısı vb.
Bir başka sebep ise eğer geçen ay ödemeyi unutup geçikme zammı yediyseniz veya hattınız ödeme yapılmadığı için kapatılıp açıldıysa açma - kapama ücreti alıyorlar 15 tl. Bu da arap baharının başka bir versiyonu.
Başka bir cihazda kullanılmıyor. Gecikme tarzı bi durum olmadı.Daha önce bi sorun yaşamadım. Şimdi işteyim yarın şu sorgulamayı yapıcam.
lektonstar17
13/02/2013, 01:58
Geçen ay sokağa fiber optik kablo döşendi, kullanıma hazır. Ttnet ten başka bi firma hiç düşünmedim ama belkide artık düşünmek gerek.
Bulunduğunuz yerde fiberoptik superonline varsa ona geçin. Kesinlikle tavsiye ederim çok kaliteli hizmet veriyorlar. Ben 20 mbps limitsiz kullanıyorum 50 liraya, normalde 25 GB adil kullanım kotası vardı aşınca hız 2 mbps ye düşüyordu, yılsonuna kadar onuda kaldırdılar. Film dizi oyun ne varsa yardırıyorum 25 dk civarı sürede 1.5 GB lık bir DVD film indiriyorum.
Can benim evde hattı hazır sadece arayacağım gelip modemi takacaklar ama çevremdeki insanlar pek iyi konuşmuyorlar bu hat için onun için bende ttnet de kaldım..ama aklımında bir ucunda da halen daha duruyor..
lektonstar17
13/02/2013, 02:14
Can benim evde hattı hazır sadece arayacağım gelip modemi takacaklar ama çevremdeki insanlar pek iyi konuşmuyorlar bu hat için onun için bende ttnet de kaldım..ama aklımında bir ucunda da halen daha duruyor..
Zaten hepsi ttnetin altyapısını kullanıyor.
nete gırme falan olmaz wıfı yok ıse fakat su olabılır 3g lerde oldugu gıbı ,normal adsl hatlarında upload ve download olayı vardır ucretlendırme gelen verı uzerınden yapılır (dı)(download) sımdı 3g lerde oldugu gıbı hem gelen hem gıden paket uzerınden hesaplanıyor dıye duymustum evval zaman once eger bu sekılde ıse 6 gb ındırme + 6gb yukeleme oldumu sıze 12 gb sınırlıdarda tıpık sıkıntı msn ne faceye gırıyorum ama netım asıyor nasıl oluyor bu dıyenı cok gordum bırde hocam wındowsun guncellestırmelerı acıkmı ona bakın derım gercı sp1 bıle 1gb tum guncellestırmerler olsun 3 gb maxımum yıne bu kadar asmaması gerek sız en ıyısımı sınırsıza gecın aylık 59 veya 54 tl kafanız rahat olur o ne laa 89 tl yazık gunah mıllet ıkı nete gırıyor dıye bu kadarda olmaz
Zaten hepsi ttnetin altyapısını kullanıyor.
Ümit onu bilmiyorum da fiberoptik kablo bizim siteye döşenmiş ve bunu banyoya vermişler benden önceki kiracı kullanıyormuş ben istemedim süperonline geldi söktü gitti ben şu anda normal telefon hattından adsl kullanıyorum fiberoptiğin kablosu boş duruyor..
lektonstar17
13/02/2013, 03:09
Ümit onu bilmiyorum da fiberoptik kablo bizim siteye döşenmiş ve bunu banyoya vermişler benden önceki kiracı kullanıyormuş ben istemedim süperonline geldi söktü gitti ben şu anda normal telefon hattından adsl kullanıyorum fiberoptiğin kablosu boş duruyor..
Fiber net zaten şuan için pahalı. Nomalden devam ederim ben de. Bi çözüm bulamazsam sınırsıza geçicem ama 24 ay taahhüt kafamı karıştırıyor. Taahhüt sonunda bi oyun çıkarmasınlar başıma.
ttnet üyeleri geçebiliyor mu buna? ben bakmıştım yeni üyeler için yazıyordu o yüzden vazgeçmiştim
lektonstar17
13/02/2013, 09:40
ttnet üyeleri geçebiliyor mu buna? ben bakmıştım yeni üyeler için yazıyordu o yüzden vazgeçmiştim
Bir telefonla halledebilirsin.
disconnected
13/02/2013, 14:06
eger bolgenizde varsa, ben de siddetle superonline fibere gecmenizi tavsiye ederim..
ttnette benzer problemlerden bikmistim.. bizim buraya fiber gelir gelmez superonlinea gectim.. ttnette sozlesmem devam ediyordu ona ragmen kapadim.. gelen fatura tutari kadar superonline ucret almadi.. yani taahhüt varsa da yakmaktan cekinmeyin bir kaybiniz olmuyor, hemde kafaniz rahat eder.
lektonstar17
13/02/2013, 16:35
eger bolgenizde varsa, ben de siddetle superonline fibere gecmenizi tavsiye ederim..
ttnette benzer problemlerden bikmistim.. bizim buraya fiber gelir gelmez superonlinea gectim.. ttnette sozlesmem devam ediyordu ona ragmen kapadim.. gelen fatura tutari kadar superonline ucret almadi.. yani taahhüt varsa da yakmaktan cekinmeyin bir kaybiniz olmuyor, hemde kafaniz rahat eder.
Super online biraz pahalı geldi bana. Fiber kablolar sokağa döşendi ama kullanabiliyormuyuz bilmiyorum.