PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalitesiz beyaz ampul kullanmak zorunda mıyız?

tayfux
19/01/2013, 02:28
Arkadaşlar bugün okuldan yani ikitelli tarafından çıktım eşimi almak için Mahmutbey tarafına geçtim ve oradan Atakent'e gittim..karşıdan gelen ve kalitesiz olduğuna inandığım beyaz ampuller gözümü inanılmaz aldı yani bunlar bu kadar zararlıyken ve karşıdakinin gözünü aldığını bile bile bunu inatla kullanan kişileri kınıyorum..neredeyse kazaya sebebiyet verecek durumda yani resmen insanın gözünü alıyor sanki uzunları yakmış gibi..ilk çıktıklarında hep kızıyordum uzunları yakıyorlar diye ama sonradan farkettim ki bu kısada göz alıyor..Trafik bizim evimiz değil ortak kullanım yeri olduğu için lütfen bu tür durumlara dikkat edelim unutmayalım ki:

"Bizim Özgürlüğümüzün Sınırı Başkasının Özgürlük Sınırına Kadardır"

OzzY
19/01/2013, 03:06
çakma xenondur büyük ihtimalle... bende çok sövüyorum.

matadorcuk
19/01/2013, 03:07
Evet benımde oyle hem far hem sıs zenon mercekte yok.Goz alıyordur ıllakı tercıh meselesı dıyelım.Saygılar.

tayfux
19/01/2013, 03:10
Evet benımde oyle hem far hem sıs zenon mercekte yok.Goz alıyordur ıllakı tercıh meselesı dıyelım.Saygılar.
Ufuk bey trafik tercihlerin yapılacağı biryer değil bence..sizin farlarınız karşıdaki kişinin gözlerini alıyorsa bence takmamanız daha uygundur zira sizin yüzünüzden bir aile kaza yaparsa bunun vebalini alabiliyor musunuz? illaki xenon seviyorsanız bence mercekli yada paraya kıyıp kaliteli beyaz ampul almanızı tavsiye ederim..

matadorcuk
19/01/2013, 03:13
Ufuk bey trafik tercihlerin yapılacağı biryer değil bence..sizin farlarınız karşıdaki kişinin gözlerini alıyorsa bence takmamanız daha uygundur zira sizin yüzünüzden bir aile kaza yaparsa bunun vebalini alabiliyor musunuz? illaki xenon seviyorsanız bence mercekli yada paraya kıyıp kaliteli beyaz ampul almanızı tavsiye ederim..

Valla benım farlarıma gelınceye kadar bır cok sey var.Neyse ben yıne tercıh dıyorum ıyı geceler

Furious1990
19/01/2013, 03:18
Merceksiz far'da xenon gerçekten inanılmaz göz alıyor.. Lakin düzgün ayarı yapılırsa ve sapka varsa ampülün ucunda bi nebze almıyor. Benim farlar orjinal mercekli far sis xenon kit takılı göz almıyor :)

cihankardes
19/01/2013, 03:30
Tercihler ve zevkler başkalarının haklarına tecavüz etmediği sürece tartışılmaz.

Benim gözlerimde ışığa karşı hassasiyet var. Ani ses, ışık bende baş ağrısı yapıyor ve dikkatimi ciddi şekilde dağıtıyor.

dexter
19/01/2013, 03:41
Emniyetin ciddi şekilde ceza yazması gerekli,o kadar başıboşluk var ki,sis farları ve xenon mudur her neyse şu göz alan farlar konusunda...

Ziyaretçi034
19/01/2013, 12:01

https://www.tacomaworld.com/gallery/data/500/_roof_rack_and_IPF_lights.jpg

yakışacağını bilsem şu sis farlarını aracıma takıp karşıdan benim tercihim diye gelenlerin gözlerine nur indireceğim de

rbcn
19/01/2013, 12:19
yakında beyaz ampülden ceza yedim diyenleri görürüz merak etmeyin.. sisten yiyenler cam filminden yiyenler çoğaldı bu da çoğalır yakın zamanda

Evren_c
19/01/2013, 12:25
Söylenmiş ama ben de tekrar söylemek istiyorum; başka insanlara zarar/rahatsızlık veriyorsanız, bu sizin tercihiniz değildir.

Ziyaretçi049
19/01/2013, 12:26
Benim karşımdan öyle gelenlere bende direk uzunları çakıyorum, birde ardından hayatında yemediği güzel bir küfür gidiyor :) Kollu bacaklı falan :D

Millet annesini babasını sevmiyorsa bizim suçumuz ney:welcome:

krm1983
19/01/2013, 14:23
Ben de gözlerimi rahatsız eden araçlara uzunları yapıştırıyorum tabi başka araç yoksa. Tabi bir de sissiz havada arka sisi açık gezen magandalara.

Sent my iPad using

Ziyaretci040
19/01/2013, 14:28
Hepsi göz alıyor diye bişi yok aslında. Çoğu alıyor tamam ama ben geçenlerde bir arkadaşımda gördüm süper ayarlatmış hem yol aydınlanıyor hemde karşıdakini kör etmiyor. Benimde gözlerim aşırı bozuk yanlış anlaşılmasın hatta bu yüzden çürük raporum bile var o derece bozuk yani. Astigmat vs.
Arkadaş sadece ayarını iyi yapmış sanırım

tayfux
19/01/2013, 18:14
bu bencillikle biz daha çoook kazalara sebebiyet veririz trafik herkesin malı göz alıyorsa bitmiştir takılmamalı çok takılmak isteniyorsa eğer kesinlikle mercek takılmalı..

SteinGP
19/01/2013, 18:35
Hayır bir de sisleri yakınca ne oluyor onu anlamıyorum. Ben hiç bi zaman "off arabaya bak sis farları var!" diyeni görmedim. Tam tersine sis farı yakan insanlar dikkat çekmek için uğraşan, kendini toplumdan dışlanmış hisseden ve sorunlu karakterlerdir bence..

must82
19/01/2013, 19:41
Xenon ve beyaz seri ampüllere oldum olası karşıyımdır. Ne warsa kara düzen sarı ampüllerde var arkadaş.

GP468
19/01/2013, 20:33
ben aracımı aldığımda ön cam filmliydi hoş halada söktürmedim bu nedenle akşamları özellikle aydınlatma lambalarının olmadığı sokaklak ve yollarda uzunları yakmazsam çok zorlanıorum ancak önümde bir araç varsa uzunları asla kullanmam sonuçta karşıdan gelen araçta benim tanıdığım biride olabilirinsanların can ve malını tehlikeye atmaya hakkım/hakkımız yok...

segin
19/01/2013, 20:44
birne güngüz açmıyolarmı o xenonlu far ve sisleri ayaklı mektep gibi geziyorlar ortada :D

matadorcuk
19/01/2013, 21:11
bu bencillikle biz daha çoook kazalara sebebiyet veririz trafik herkesin malı göz alıyorsa bitmiştir takılmamalı çok takılmak isteniyorsa eğer kesinlikle mercek takılmalı..
Arkadasım arabamı alalı 4 tane kazaya karıstım hıc bırınde benım sucum yoktu ne oldu.olan benım arabama oldu.Bunun ıcınde stepnesını telle baglayan kamyon soforunden tut acelesı olan teksı soforunun uzerımden atlamaa calısması,uzun yol otobusunun arabasının hıc bakımını yaptırmadan yola cakıppp benım ustume cımasına kdar var.sence bunlar benım farımdan dahamı kotu?

Xenon ve beyaz seri ampüllere oldum olası karşıyımdır. Ne warsa kara düzen sarı ampüllerde var arkadaş.
Kendı adıma cvp vereyım sevmıyorum sarı farı.

Ben de gözlerimi rahatsız eden araçlara uzunları yapıştırıyorum tabi başka araç yoksa. Tabi bir de sissiz havada arka sisi açık gezen magandalara.

Benım aracımda gece gunduz ben arabda oldugum surece acık sısler ve 8000kelvın xenonlu.Hıc kendımı maganda gıbı hıssetmıorum.Saygılar

Sent my iPad using

Hayır bir de sisleri yakınca ne oluyor onu anlamıyorum. Ben hiç bi zaman "off arabaya bak sis farları var!" diyeni görmedim. Tam tersine sis farı yakan insanlar dikkat çekmek için uğraşan, kendini toplumdan dışlanmış hisseden ve sorunlu karakterlerdir bence..
Aynen bende hıcc kımsenın aa sıslere bak dedıgını duymadım ama gece gunduz acık benımkıler.Aksıne bahsettıgınız bı karakterde degılım.Saygılar

birne güngüz açmıyolarmı o xenonlu far ve sisleri ayaklı mektep gibi geziyorlar ortada :D
Gunduzdemı goz alıyor kardesım.Zevk meselesı yaa.Bır ınsanın kuru fasulyeyı sevıpte baska bı ınsanın sevmemesı kadar normal.Saygılar.

uurknkc
19/01/2013, 21:24
bendede xenon var şapkalı.. duvara çevirdim arabayı ve ayarını yaptım karşıya değil yere vurcak şekilde.. şuan -2 de far ayarı.. model arabalarda pek sorun olmuyor ama eğer bi şahin doğan taktıysa evlerin 4. katına kadar vuruyor.. en azından kullanıyorsak biraz duyarlı olarak kullanalım derim...

Tayfun-E30
19/01/2013, 21:43
zevk meselesi kalite meselesi, malesef polis çakma farlıları bağlayacak bilinçte değil.. arabam temiz alçak diye bana sarar ama..

ben arabama çinlinin uydurduğu çakma şeyi takmam h4 xenonmu olurmuş içinde bir motor var ampülü aşa yukarı indirip kaldırıyo perde sanki komedi.. arabayı aldığımda vardı söktüm ostram nbrleri taktım..

type-r vites topuzu takmam, ışıklı su fiskiyesi takmam, boncuklu koltuk kılıfı takmam krom kaplamalar takmam... h4 xenon hayatta takmam..

krm1983
19/01/2013, 23:45
zevk meselesi kalite meselesi, malesef polis çakma farlıları bağlayacak bilinçte değil.. arabam temiz alçak diye bana sarar ama..

ben arabama çinlinin uydurduğu çakma şeyi takmam h4 xenonmu olurmuş içinde bir motor var ampülü aşa yukarı indirip kaldırıyo perde sanki komedi.. arabayı aldığımda vardı söktüm ostram nbrleri taktım..

type-r vites topuzu takmam, ışıklı su fiskiyesi takmam, boncuklu koltuk kılıfı takmam krom kaplamalar takmam... h4 xenon hayatta takmam..

+1283

H4 aydınlatmada zaten en başarısız ampül tipi. Bir de form farlarda xenon kit oldu mu boşa ışık saçmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Aydınlatma ve lastikler konusunda polislerin daha çok denetim yapması gerekiyor.

Sent my iPad using

cihankardes
20/01/2013, 02:02
arkadaşlar bir birimizi kıracak laflar etmeyelim ama gereksiz alınganlık da göstermeyelim.

Şu *ok (afedersiniz) ayarlı olmasını geçtim merceksiz farda göz alıyor, küfür yedirtiyor.

tayfux
20/01/2013, 03:03
Arkadasım arabamı alalı 4 tane kazaya karıstım hıc bırınde benım sucum yoktu ne oldu.olan benım arabama oldu.Bunun ıcınde stepnesını telle baglayan kamyon soforunden tut acelesı olan teksı soforunun uzerımden atlamaa calısması,uzun yol otobusunun arabasının hıc bakımını yaptırmadan yola cakıppp benım ustume cımasına kdar var.sence bunlar benım farımdan dahamı kotu?

Kendı adıma cvp vereyım sevmıyorum sarı farı.

Aynen bende hıcc kımsenın aa sıslere bak dedıgını duymadım ama gece gunduz acık benımkıler.Aksıne bahsettıgınız bı karakterde degılım.Saygılar

Gunduzdemı goz alıyor kardesım.Zevk meselesı yaa.Bır ınsanın kuru fasulyeyı sevıpte baska bı ınsanın sevmemesı kadar normal.Saygılar.
Hocam klasik bir öğretmen sözü söyleyeyim sana o kamyon şöförü kendini camdan atsa sende atacak mısın? yada aaa o kendini camdan attı bende balkondan atayım bakalım nasıl oluyor mu diyeceksin? ben anlayamıyorum gerçekten anlayan varsa izah etsin yani bu yaptığın kazalarda karşı tarafın suçlu olması sana da başka suç işleme hakkını mı veriyor?? nasıl olsa bunlar insanların hayatıyla oynuyor bende oynasam birşey olmaz diye mi bakıyorsunuz olaylara? kusura bakma da o kuru fasulye(kalitesiz beyaz farlar) insanların hayatıyla oynuyor..gerçekten çok enteresan..

Birkan61
20/01/2013, 03:31
Dış görünüm olarak beğeniyorum sadece xenon farı bence sarı daha iyi aydınlatıyor ( çakma xenonlara nazaran ).

Sarı iyidir ya :)

Park lambalarıma beyaz taktırdım başta güzel gibiydi ama sonra hoşuma gitmedi turuncu yapıcam onları bide amerikan park :D

must82
20/01/2013, 03:42
dış görünüm olarak beğeniyorum sadece xenon farı bence sarı daha iyi aydınlatıyor ( çakma xenonlara nazaran ).

Sarı iyidir ya :)

park lambalarıma beyaz taktırdım başta güzel gibiydi ama sonra hoşuma gitmedi turuncu yapıcam onları bide amerikan park :d

+1000