PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimse arabam çok yakıyor demesin. Rekor bende :=)

Ziyaretçi048
16/12/2012, 15:30
yok 7 yakıyomuş yok 6 altı yakıyomuş :D Derdiniz ne puntocular :D mis gibi 10 litre ortalamayla geziyorum. Motorumda problem yok turbom enjektörlerim iyi.bakımlarım sıfır arabadan daha çok bakımlı :). şehir dışına çıktığım zaman 4 litre civarı yakıyorum ama şehir içinde yakıyor bu meret. O şehir içinde 5 litre yakanlar çevre yolundan gittiklerinide hesaba katıyorlar heralde. Hız ortalamam 15 Km /S . Toplam kullanım 5 saat 16 dk , yapılan yol 79.6 km.. ortalama tüketim 10 litre buyrun videoyu izleyin.. yakıyor arkadaş..

tüketim rekorum - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KWzsCXWsrw0)

Bu arada yeni Punto logom ve Lip uygulamam hakkındada fikirlerinizi bekliyorum :)

https://imageshack.us/a/img248/1051/dsc01950o.jpg

https://imageshack.us/a/img341/6361/dsc01949b.jpg

https://img51.imageshack.us/img51/6029/dsc01953bt.jpg

Misafir046
16/12/2012, 15:33
Senin arabada sıkıntı var bence.Cok cok fazla yakmıs.Geçmiş olsun.

Ben istanbul trafiğinde 17 ortalamada 8,0 lt gordum.

Bende de mjet lounge var.

Ziyaretçi048
16/12/2012, 15:38
Senin arabada sıkıntı var bence.Cok cok fazla yakmıs.Geçmiş olsun.

Ben istanbul trafiğinde 17 ortalamada 8,0 lt gordum.

Bende de mjet lounge var.

Berkan bey bence normal. sabahları 1-2 dk bekleyip aracı öyle haraket ettriiyorum. Evden çıkınca dimdik rampa var. Motoru zorlamamak için. + yüksek devirde vites değiştiriyorum. Biraz zorluyorum aracı. Bartının şehir içi hep tepelerden oluşuyor. Sürekli rampa çık in sıkışık trafikte. ve yapılan yolar hep soğuk motorla 5 dk içinde yapılan yolculuklar. Motor ısınmadan tam kontağı kapatıyoruz. ve 17 jant 205 yanak lastik + bagajım woofer ıvır zıvır full dolu ve yarım depo mazotttan aşağı pek gezmiyorum. Geçen hafta 300 km yolu 60 liralık mazotla geldim. Motorda sorun olsa şehir dışındada yakar. Tamamen şehir içi şartları ve kullanımla alakalı bir olay

celenlee
16/12/2012, 16:44
Küçük illerde gayet normal bir ortalama ;) Bartın merkezi baştan başa geçseniz, hararet ortaya gelmiyordur muhtemelen? Multijet ısınana kadar da çok yakıyor. Kısa mesafede 10-11lt yakan arkadaşlar mevcut, hiç bir problem yok yani.Uzun yol değerleriniz de zaten problem olmadığını gösteriyor.

Hatta bir arkadaş bi dünya masraf etmiş foruma girmeden önce, sonradan öğrendi bunun normal olduğunu. Kastamonuda yaşıyan bir arkadaştı hatırladığım kadarıyla.

Benim araç ad 3-4kmlik mesafelerde gidip geliyorum. 12lt yakıyor bu ara.
Uzun yolda 6-7lt ama.

Sizin yapmanız gereken:
1- Aracı rolantide çalıştırmıcaksınız, 30sn yeterli.
2- Yokuşlar için bişi diyemicem mecbur 3000devre getireceksiniz ki 2. vitese attığınızda 1700lerde olsun. O nokta ne yazıkki soğuk motor için iyi bir şey değil ama yapacak bir şeyiniz yok ne yazıkki.
3-Bu iki sebep yüzünden de Yağınızı 6ayda ya da 5-6BIN km'de bir değiştirmelisiniz.

1.6 Dizel Volvo S40 kullanan bir arkadaşım vardı.
Boğaziçi Üniversitesinin Baltalimanına inen yokuşu bilenleriniz vardır. O yokuşta biyerde oturuyordu. 1km gidiş 1km geliş şeklinde günde 2-3 kere yol katediyordu.
Ortalaması hep 11-12 lt civarı. :) Motor hararet göstergesinin oynadığı görülmemiştir :)

Misafir046
16/12/2012, 17:49
Berkan bey bence normal. sabahları 1-2 dk bekleyip aracı öyle haraket ettriiyorum. Evden çıkınca dimdik rampa var. Motoru zorlamamak için. + yüksek devirde vites değiştiriyorum. Biraz zorluyorum aracı. Bartının şehir içi hep tepelerden oluşuyor. Sürekli rampa çık in sıkışık trafikte. ve yapılan yolar hep soğuk motorla 5 dk içinde yapılan yolculuklar. Motor ısınmadan tam kontağı kapatıyoruz. ve 17 jant 205 yanak lastik + bagajım woofer ıvır zıvır full dolu ve yarım depo mazotttan aşağı pek gezmiyorum. Geçen hafta 300 km yolu 60 liralık mazotla geldim. Motorda sorun olsa şehir dışındada yakar. Tamamen şehir içi şartları ve kullanımla alakalı bir olay

Ee abi 5 dk lık soguk motorla ve bartında o zaman olur...Orasını yazmamıssın bende buyuk sehir dusundum :D

dogus618
16/12/2012, 18:43
Bende buna benzer bi konu acmistim evo ile 11 litre gordugume murat goktepe birkan genc volkan dalgic bu saydigim herkes sahit az yaktirmak marifetse cok yaktirmakta marifet yeni aldigim lineada 10 lt gosteriyodu hatta birkan kullandi 9 a dustu;) hemen yeterki kisa mesafe sikistir motoru hemen yakio o kadar zaten

Birkan61
16/12/2012, 18:52
Bende buna benzer bi konu acmistim evo ile 11 litre gordugume murat goktepe birkan genc volkan dalgic bu saydigim herkes sahit az yaktirmak marifetse cok yaktirmakta marifet yeni aldigim lineada 10 lt gosteriyodu hatta birkan kullandi 9 a dustu;) hemen yeterki kisa mesafe sikistir motoru hemen yakio o kadar zaten

Yarım saatlik değerler ha bu 9'a düşürmem, 2 saat daha kullansam 7'ye düşürürdüm ben onu :D

Hüsamettin abi sizin yollar dediğin gibi çok düzgün değil, aracında jant lastik faktörüde var bunlarda bi etken ama şu soğuk havalarda araçlarımız öyle yok dizel az yakar yok 5 - 5,5 litre yakar falan çevre yolunda sakin kullanım ile trafiğe girmeden oluşacak değerler değil :)

sfkbrtn
16/12/2012, 19:28
bunu artık forumca deneyimledik bence, multijet soğuk motor+kısa mesafede çok yakıyor:)

Birkan61
16/12/2012, 19:33
bunu artık forumca deneyimledik bence, multijet soğuk motor+kısa mesafede çok yakıyor:)

Multijet motor değil, tüm dizel motorlar :)

Ziyaretçi048
16/12/2012, 20:34

+1 ama multijet biraz daha fazla yakıyor birkan. 75 beygir az geldiği için oda. Biraz aracı yükleyim desem tüketim artıyor. Geçen konu açmıştım bir tane jant lastik bulmuştum Adanadan hatırlarsın belki. Kışlık lastikleri taktım gitmiyor araba. yapışıyor yola hissediyorum. o zamanki tüketim dahada fazlaydı. Lastikçiye gittim 5 tane araba var herkes kışlıkları taktırıyor ben kışlıkları söktürüp yazlıkları taktırdım :D 205 yanak kışlık lastik ağır geldi çok

Ziyaretçi048
16/12/2012, 20:36
Bu arada kimse punto logomu beğenmedi heralde :(

Scottie
16/12/2012, 20:39
31 kuruş yakıyorum km de...

celenlee
16/12/2012, 21:04

Karşılaştırabileceğim sadece 1 tane dizel motor var :)
O multijetin yarı süresinde tam hararetine ulaşıyor ;)

Yani Kısa mesafede dCi lar daha az yakıyor diyebiliriz ;)

pdr42
16/12/2012, 21:22
Biraz degisik bir logo olmus. Farklı:)

biancoangelo
16/12/2012, 21:57
Logoyu abarthmışın abi.... :D güzel.

can-asan
17/12/2012, 00:48
yakıt tüketimi maşallah :) logo biraz hoşuma gitmedi ama lip güzel olmuş

musicdanger
17/12/2012, 03:47
Hüsamettin araba yakışıklı Allah kaza bela vermesin..Tüketim konusunda da sana katılıyorum..Ankara yı bilirmisin bilmem özellike dikmenin yokuşu cokdur ve buda etki ediyor ortalama yakıta ben 6 lıtrelerde tutunuyorum şuan cunki kısa mesafe 3 km gıdıyor gelıyorum daha motor ısınmıyor bile kontak kapatıyorum vs..

Ama azcık uzun yolu gorsun hemen iniyor multijet :) o yüzden yapıcak bişey yok..Kaza bela gelmesin bunlar detay diyorum..

Bu arada arabalarımız aynı renk hoşuma gitti senin arabanın dizaynı..Lambalar için banada fikir ver lütfen :) hatta dur şimdi benim aracın fotolarını yayımlayım topicde ..:)

Semih Kurtulmus
17/12/2012, 04:03
yakıt yönünden pek farkımız yok gibi ben basmadığım halde nasıl 8 üstü yakıyorum hala anlayamıyorum :D basınca daha fena..

bu arada lip olmuş maşallah.. jantlar doğukanın jantlara benziyor aynısından mı yoksa ?

van_hoijdonk
19/12/2012, 12:04
Hüsamettin hocam Karaköy mahallesinde oturuyorum çevreyolunda tepede. Mezarlıkların arasından Kemerköprüye iniyorum oradan Kozcağız'a geçiyorum. Tam olarak 22 km. Bunun 4 km'si şehir içi geri kalan 18 km'si ise Kozcağız yolu diyebiliriz.

Dönüşte de tam tersi istikameti izliyorum.

Eğer 90'ı geçmezsem 5 litre, 110-120 civarı seyredersem 5.6 litre yakıyorum. Bunu en az 6-7 depoda test ettim.

Ortalama 1 depo ile 800 km yapıyorum hiç sekmeden. Km'de 21 kuruş yakıyorum.

Bu 800 km'nin içinde Ulus'a gidiyorum ve 6 km köye tırmanıyorum. Oralarda dağ tepe sürüyorum. Artık oradan hesap et. Anlık tüketim 20 litre ile 6 km tırmanıyorum. Eğer hiç gitmesem ulusa 860-880 km arası yol yapabilirim.

10 litre gerçekten çok geldi. Bartın'ın neresinde bu kadar yavaş seyredeceğin trafik oluyor ki? Kemerköprü tıkanıyor salı günleri orayı bile geçmesi max. 10 dk.

ErhanKarann
19/12/2012, 13:49
Hüsamettin hocam Karaköy mahallesinde oturuyorum çevreyolunda tepede. Mezarlıkların arasından Kemerköprüye iniyorum oradan Kozcağız'a geçiyorum. Tam olarak 22 km. Bunun 4 km'si şehir içi geri kalan 18 km'si ise Kozcağız yolu diyebiliriz.

Eğer 90'ı geçmezsem 5 litre, 110-120 civarı seyredersem 5.6 litre yakıyorum. Bunu en az 6-7 depoda test ettim.

Bu 800 km'nin içinde Ulus'a gidiyorum ve 6 km köye tırmanıyorum. Oralarda dağ tepe sürüyorum. Artık oradan hesap et. Anlık tüketim 20 litre ile 6 km tırmanıyorum. Eğer hiç gitmesem ulusa 860-880 km arası yol yapabilirim.

10 litre gerçekten çok geldi. Bartın'ın neresinde bu kadar yavaş seyredeceğin trafik oluyor ki? Kemerköprü tıkanıyor salı günleri orayı bile geçmesi max. 10 dk.

Valla senin araba hiç birşey yakmıyormus ben 6 yı görsem herhalde saka sanarım arabamda .. Yani kısacası onu bunu bilmiyorum ama Dcl motorlar haric multijetler çok yakıyor kısa mesafe ve soguk havada ne olursa olsun ..
Hüsamettin kardeşin arabada sanırım çıldırmış 10.0 ne demek ya :) tanka biniyoruz sanki bi çözüm yolu arıyorum bende az yakmak için ah bulabilsek ..

celenlee
19/12/2012, 14:04

Olay sadece trafik değil, sen maşallah motoru ısıtınca hakkını veriyorsun :)
Senin araç da ilk 1-kaç km'de ortalama 10lt kadar yakıyor, ama motor tam hararete ulaştığında durum değişiyor..

Konu sahibinin aracı ise ısınmadan stop ediyor durum gayet normal onun için.

van_hoijdonk
19/12/2012, 14:11
Valla senin araba hiç birşey yakmıyormus ben 6 yı görsem herhalde saka sanarım arabamda .. Yani kısacası onu bunu bilmiyorum ama Dcl motorlar haric multijetler çok yakıyor kısa mesafe ve soguk havada ne olursa olsun ..
Hüsamettin kardeşin arabada sanırım çıldırmış 10.0 ne demek ya :) tanka biniyoruz sanki bi çözüm yolu arıyorum bende az yakmak için ah bulabilsek ..

Yaklaşık 3.500 km'lik veri var şuanda Trip B'de.

Her şeyi yaptım bu 3.5 km'de ve yakıt ortalaması 5.4 litre.

İstanbul-Bartın geldik 500 km.
Sonrası klasik işe git gel geri kalanı ise köy yolları. :)

6 ortalamayı görmedim hiç. Şuanda da 5.8 ortalamam var agresif kullandım haftasonu ona rağmen 5.8'deyim. :worthy00:

Cumartesi 40 bine girip de carbon clean'den sonra nasıl olacak bir de öyle göreceğiz. :)

rbcn
19/12/2012, 14:32
kışın 6.2 ile geziyorum şehir içinde 25 kuruş gayet yeterli benim için

cihankardes
19/12/2012, 14:59
Arkadaşlar ben arabayı almadan önce kim bana mjet az yakıyor dediyse bi koşu pıçaklayıp geleyim ben. Başladı yine 8 lt yakmaya :) arkadaşımda benzinli otomatik astra var, o da 8 lt yakıyor :D

ErhanKarann
19/12/2012, 15:18
Arkadaşlar ben arabayı almadan önce kim bana mjet az yakıyor dediyse bi koşu pıçaklayıp geleyim ben. Başladı yine 8 lt yakmaya :) arkadaşımda benzinli otomatik astra var, o da 8 lt yakıyor :D

Evet 8 lerde felan yakıyor 5.5 yakanlara helal olsun bu arada '' Biz gp yi sevdik ama anlaşılan o bizi sevmemiş '':)

cihankardes
19/12/2012, 15:58
Evet 8 lerde felan yakıyor 5.5 yakanlara helal olsun bu arada '' Biz gp yi sevdik ama anlaşılan o bizi sevmemiş '':)

Sende bizim gibi hem az km yapan hem de sık şehir içi kullananlardansın galiba Erhan kardeşim.
Napalım abi az yaksın diye dizel aldık, olmadı tutturamadık :D

rodopian16
23/12/2012, 11:56
Karşılaştırabileceğim sadece 1 tane dizel motor var :)
O multijetin yarı süresinde tam hararetine ulaşıyor ;)

Yani Kısa mesafede dCi lar daha az yakıyor diyebiliriz ;)
clio 1.5dci le kışın 4.8 le geziyor bir arkadaşım.

Birkan61
23/12/2012, 18:37
Çevre yolunda trafiğe takılmadan bende 5 litreleri görebiliyorum hatta sahil yolunda 4,8'e düşürdüm geçen ama onlar bence şehir içi sayılmamalı uzun yol gibi gidiyoruz :)

Ziyaretçi048
23/12/2012, 18:39
Çevre yolunda trafiğe takılmadan bende 5 litreleri görebiliyorum hatta sahil yolunda 4,8'e düşürdüm geçen ama onlar bence şehir içi sayılmamalı uzun yol gibi gidiyoruz :)

araba gitti birkanım :D istediği kadar yaksın umrumda olmaz :D

onur1986
23/12/2012, 18:53
Ben de yaklaşık 1 ay sadece İstanbul içi kullandım.genellikle iş-ev arası ki bağcılar-esenler den bahsediyorum 10.1 i gördüm ağzım açık kaldı resmen.ama full iniş çıkış bilen bilir.ve sabah trafiği falan araba zaten 3. Vitesi bile görmüyo çok zorlanıyo.arada bikaç çevre yolu yaptım araç biraz kendine gelmeye başladı ona fağmen şuan 8 lt lerde geziniyorum.çok kuvvetli bi aracım yok 75 bg multijet olmasına da gerek yok ama gerçekten performans çok kötü.yokuşlarda hiç gösteremiyo araç kendini.zorlanmak demek extra mazot sarfiyatı demek zaten.