Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Kimse arabam çok yakıyor demesin. Rekor bende :=)

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kimse arabam çok yakıyor demesin. Rekor bende :=)

yok 7 yakıyomuş yok 6 altı yakıyomuş Derdiniz ne puntocular mis gibi 10 litre ortalamayla geziyorum. Motorumda problem yok turbom enjektörlerim iyi.bakımlarım sıfır arabadan daha çok bakımlı . şehir dışına çıktığım zaman 4 litre civarı yakıyorum ama şehir içinde yakıyor bu meret. O şehir içinde 5 litre yakanlar çevre yolundan gittiklerinide hesaba katıyorlar heralde. Hız ortalamam 15 Km /S . Toplam kullanım 5 saat 16 dk , yapılan yol 79.6 km.. ortalama tüketim 10 litre buyrun videoyu izleyin.. yakıyor arkadaş..

tüketim rekorum - YouTube

Bu arada yeni Punto logom ve Lip uygulamam hakkındada fikirlerinizi bekliyorum

Misafir046
    Ziyaretçi Misafir046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Senin arabada sıkıntı var bence.Cok cok fazla yakmıs.Geçmiş olsun.

Ben istanbul trafiğinde 17 ortalamada 8,0 lt gordum.

Bende de mjet lounge var.

Ziyaretçi048

Alıntı BBYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin arabada sıkıntı var bence.Cok cok fazla yakmıs.Geçmiş olsun.

Ben istanbul trafiğinde 17 ortalamada 8,0 lt gordum.

Bende de mjet lounge var.
    Berkan bey bence normal. sabahları 1-2 dk bekleyip aracı öyle haraket ettriiyorum. Evden çıkınca dimdik rampa var. Motoru zorlamamak için. + yüksek devirde vites değiştiriyorum. Biraz zorluyorum aracı. Bartının şehir içi hep tepelerden oluşuyor. Sürekli rampa çık in sıkışık trafikte. ve yapılan yolar hep soğuk motorla 5 dk içinde yapılan yolculuklar. Motor ısınmadan tam kontağı kapatıyoruz. ve 17 jant 205 yanak lastik + bagajım woofer ıvır zıvır full dolu ve yarım depo mazotttan aşağı pek gezmiyorum. Geçen hafta 300 km yolu 60 liralık mazotla geldim. Motorda sorun olsa şehir dışındada yakar. Tamamen şehir içi şartları ve kullanımla alakalı bir olay

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Küçük illerde gayet normal bir ortalama Bartın merkezi baştan başa geçseniz, hararet ortaya gelmiyordur muhtemelen? Multijet ısınana kadar da çok yakıyor. Kısa mesafede 10-11lt yakan arkadaşlar mevcut, hiç bir problem yok yani.Uzun yol değerleriniz de zaten problem olmadığını gösteriyor.

Hatta bir arkadaş bi dünya masraf etmiş foruma girmeden önce, sonradan öğrendi bunun normal olduğunu. Kastamonuda yaşıyan bir arkadaştı hatırladığım kadarıyla.

Benim araç ad 3-4kmlik mesafelerde gidip geliyorum. 12lt yakıyor bu ara.
    Uzun yolda 6-7lt ama.

Sizin yapmanız gereken:
    1- Aracı rolantide çalıştırmıcaksınız, 30sn yeterli.
    2- Yokuşlar için bişi diyemicem mecbur 3000devre getireceksiniz ki 2. vitese attığınızda 1700lerde olsun. O nokta ne yazıkki soğuk motor için iyi bir şey değil ama yapacak bir şeyiniz yok ne yazıkki.
    3-Bu iki sebep yüzünden de Yağınızı 6ayda ya da 5-6BIN km'de bir değiştirmelisiniz.

1.6 Dizel Volvo S40 kullanan bir arkadaşım vardı.
    Boğaziçi Üniversitesinin Baltalimanına inen yokuşu bilenleriniz vardır. O yokuşta biyerde oturuyordu. 1km gidiş 1km geliş şeklinde günde 2-3 kere yol katediyordu.
    Ortalaması hep 11-12 lt civarı. Motor hararet göstergesinin oynadığı görülmemiştir

Misafir046
    Ziyaretçi Misafir046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Berkan bey bence normal. sabahları 1-2 dk bekleyip aracı öyle haraket ettriiyorum. Evden çıkınca dimdik rampa var. Motoru zorlamamak için. + yüksek devirde vites değiştiriyorum. Biraz zorluyorum aracı. Bartının şehir içi hep tepelerden oluşuyor. Sürekli rampa çık in sıkışık trafikte. ve yapılan yolar hep soğuk motorla 5 dk içinde yapılan yolculuklar. Motor ısınmadan tam kontağı kapatıyoruz. ve 17 jant 205 yanak lastik + bagajım woofer ıvır zıvır full dolu ve yarım depo mazotttan aşağı pek gezmiyorum. Geçen hafta 300 km yolu 60 liralık mazotla geldim. Motorda sorun olsa şehir dışındada yakar. Tamamen şehir içi şartları ve kullanımla alakalı bir olay

Ee abi 5 dk lık soguk motorla ve bartında o zaman olur...Orasını yazmamıssın bende buyuk sehir dusundum

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

Bende buna benzer bi konu acmistim evo ile 11 litre gordugume murat goktepe birkan genc volkan dalgic bu saydigim herkes sahit az yaktirmak marifetse cok yaktirmakta marifet yeni aldigim lineada 10 lt gosteriyodu hatta birkan kullandi 9 a dustu hemen yeterki kisa mesafe sikistir motoru hemen yakio o kadar zaten

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Alıntı dogus618 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende buna benzer bi konu acmistim evo ile 11 litre gordugume murat goktepe birkan genc volkan dalgic bu saydigim herkes sahit az yaktirmak marifetse cok yaktirmakta marifet yeni aldigim lineada 10 lt gosteriyodu hatta birkan kullandi 9 a dustu hemen yeterki kisa mesafe sikistir motoru hemen yakio o kadar zaten
    Yarım saatlik değerler ha bu 9'a düşürmem, 2 saat daha kullansam 7'ye düşürürdüm ben onu

Hüsamettin abi sizin yollar dediğin gibi çok düzgün değil, aracında jant lastik faktörüde var bunlarda bi etken ama şu soğuk havalarda araçlarımız öyle yok dizel az yakar yok 5 - 5,5 litre yakar falan çevre yolunda sakin kullanım ile trafiğe girmeden oluşacak değerler değil
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ŞAFAK ÖZTÜRK
    sfkbrtn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 233

bunu artık forumca deneyimledik bence, multijet soğuk motor+kısa mesafede çok yakıyor

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Alıntı sfkbrtn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu artık forumca deneyimledik bence, multijet soğuk motor+kısa mesafede çok yakıyor
    Multijet motor değil, tüm dizel motorlar
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi048

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1 ama multijet biraz daha fazla yakıyor birkan. 75 beygir az geldiği için oda. Biraz aracı yükleyim desem tüketim artıyor. Geçen konu açmıştım bir tane jant lastik bulmuştum Adanadan hatırlarsın belki. Kışlık lastikleri taktım gitmiyor araba. yapışıyor yola hissediyorum. o zamanki tüketim dahada fazlaydı. Lastikçiye gittim 5 tane araba var herkes kışlıkları taktırıyor ben kışlıkları söktürüp yazlıkları taktırdım 205 yanak kışlık lastik ağır geldi çok

Ziyaretçi048

Bu arada kimse punto logomu beğenmedi heralde

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

31 kuruş yakıyorum km de...

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karşılaştırabileceğim sadece 1 tane dizel motor var
    O multijetin yarı süresinde tam hararetine ulaşıyor

Yani Kısa mesafede dCi lar daha az yakıyor diyebiliriz

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

Biraz degisik bir logo olmus. Farklı

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Logoyu abarthmışın abi.... güzel.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

yakıt tüketimi maşallah logo biraz hoşuma gitmedi ama lip güzel olmuş

emre can
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Hüsamettin araba yakışıklı Allah kaza bela vermesin..Tüketim konusunda da sana katılıyorum..Ankara yı bilirmisin bilmem özellike dikmenin yokuşu cokdur ve buda etki ediyor ortalama yakıta ben 6 lıtrelerde tutunuyorum şuan cunki kısa mesafe 3 km gıdıyor gelıyorum daha motor ısınmıyor bile kontak kapatıyorum vs..

Ama azcık uzun yolu gorsun hemen iniyor multijet o yüzden yapıcak bişey yok..Kaza bela gelmesin bunlar detay diyorum..

Bu arada arabalarımız aynı renk hoşuma gitti senin arabanın dizaynı..Lambalar için banada fikir ver lütfen hatta dur şimdi benim aracın fotolarını yayımlayım topicde ..

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

yakıt yönünden pek farkımız yok gibi ben basmadığım halde nasıl 8 üstü yakıyorum hala anlayamıyorum basınca daha fena..

bu arada lip olmuş maşallah.. jantlar doğukanın jantlara benziyor aynısından mı yoksa ?
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

Ahmet Uzunçelebi
    van_hoijdonk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 53

Hüsamettin hocam Karaköy mahallesinde oturuyorum çevreyolunda tepede. Mezarlıkların arasından Kemerköprüye iniyorum oradan Kozcağız'a geçiyorum. Tam olarak 22 km. Bunun 4 km'si şehir içi geri kalan 18 km'si ise Kozcağız yolu diyebiliriz.

Dönüşte de tam tersi istikameti izliyorum.

Eğer 90'ı geçmezsem 5 litre, 110-120 civarı seyredersem 5.6 litre yakıyorum. Bunu en az 6-7 depoda test ettim.

Ortalama 1 depo ile 800 km yapıyorum hiç sekmeden. Km'de 21 kuruş yakıyorum.

Bu 800 km'nin içinde Ulus'a gidiyorum ve 6 km köye tırmanıyorum. Oralarda dağ tepe sürüyorum. Artık oradan hesap et. Anlık tüketim 20 litre ile 6 km tırmanıyorum. Eğer hiç gitmesem ulusa 860-880 km arası yol yapabilirim.

10 litre gerçekten çok geldi. Bartın'ın neresinde bu kadar yavaş seyredeceğin trafik oluyor ki? Kemerköprü tıkanıyor salı günleri orayı bile geçmesi max. 10 dk.

Erhan KaraN
    ErhanKarann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358
    Edilen teşekkür: 30

Alıntı van_hoijdonk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hüsamettin hocam Karaköy mahallesinde oturuyorum çevreyolunda tepede. Mezarlıkların arasından Kemerköprüye iniyorum oradan Kozcağız'a geçiyorum. Tam olarak 22 km. Bunun 4 km'si şehir içi geri kalan 18 km'si ise Kozcağız yolu diyebiliriz.

Dönüşte de tam tersi istikameti izliyorum.

Eğer 90'ı geçmezsem 5 litre, 110-120 civarı seyredersem 5.6 litre yakıyorum. Bunu en az 6-7 depoda test ettim.

Ortalama 1 depo ile 800 km yapıyorum hiç sekmeden. Km'de 21 kuruş yakıyorum.

Bu 800 km'nin içinde Ulus'a gidiyorum ve 6 km köye tırmanıyorum. Oralarda dağ tepe sürüyorum. Artık oradan hesap et. Anlık tüketim 20 litre ile 6 km tırmanıyorum. Eğer hiç gitmesem ulusa 860-880 km arası yol yapabilirim.

10 litre gerçekten çok geldi. Bartın'ın neresinde bu kadar yavaş seyredeceğin trafik oluyor ki? Kemerköprü tıkanıyor salı günleri orayı bile geçmesi max. 10 dk.
    Valla senin araba hiç birşey yakmıyormus ben 6 yı görsem herhalde saka sanarım arabamda .. Yani kısacası onu bunu bilmiyorum ama Dcl motorlar haric multijetler çok yakıyor kısa mesafe ve soguk havada ne olursa olsun ..
    Hüsamettin kardeşin arabada sanırım çıldırmış 10.0 ne demek ya tanka biniyoruz sanki bi çözüm yolu arıyorum bende az yakmak için ah bulabilsek ..

Sayfa 1/2 12 SonSon