PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntom HACİZ yedi acil yardım !

aykutisci
02/11/2012, 02:34
arkadaşlar istanbul/Beykoz da oturuyorum bizim buralara 2b yasası çıktı ve tapu almaya hak kazandık ... sonrasında bize bi ecrimisil borcu geldiki sormayın ( ecrimisil borcu : bu zamana kadar o topraklarda oturdugumuz için işgal parası ) tamı tamına 33.000 lira parayı da ödemediğimiz için henüz vergi dairesi arabaya haciz koydu resim aşağıda ...
Sorum ise muayenesine 2 ay kaldı etrafıma soruyorum kimisi muayeneye gdersen aracına ruhsatına el koyarlar diyo kimisi gidebilirsin diyo ? daha önce başına böyle bi durum gelen varmı yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler ...
https://e1211.hizliresim.com/13/2/fjkys.jpg (https://bit.ly/c25MCx)

TayfunBulat
02/11/2012, 02:44
malesef aracına el koyarlar hatta muayene değilde normal bir polis bile durdursa araca el koyabilirler denizlide başımıza geldi nırmal bir çevirmede aracımızı elimizden aldılar bizede bir otobüs durdurup bindirdiler.

tosbaa
02/11/2012, 02:44
benim bildiğim kadarıyla rehin yazınca hiç bir sıkıntı olmuyor ama senin borcun ne zaman çıktı borcunu odemediğin için haciz evrakı geldimi en başta hacizli yazıo çünkü şu anda çevirmede aracını da alabilirler :(

miskofalez
02/11/2012, 02:52
Vergi dairesi arabaya haciz koymuş ve hak mahrumiyeti yani yakalamalı haciz ile belirtilmiş,böyle durumlarda polisteki kaydın aracın görüldüğü yerde el koyulması ve yeddi emine çekilmesi demektir,işin kötüsü bu durumda mobese kameraları da devreye giriyo bir zamanlar vergi borcumdan dolayı bu sıkıntıyı yaşadım...

aykutisci
02/11/2012, 03:08
Vergi dairesi arabaya haciz koymuş ve hak mahrumiyeti yani yakalamalı haciz ile belirtilmiş,böyle durumlarda polisteki kaydın aracın görüldüğü yerde el koyulması ve yeddi emine çekilmesi demektir,işin kötüsü bu durumda mobese kameraları da devreye giriyo bir zamanlar vergi borcumdan dolayı bu sıkıntıyı yaşadım...

yok abim 3-4 kez çevirmeye girdm bu tür bi durum olmadı

miskofalez
02/11/2012, 03:09
çevirmede plaka sorgulaması yaptılar mı ?

aykutisci
02/11/2012, 03:12
çevirmede plaka sorgulaması yaptılar mı ?

valla ona dikkat etmedim genelde hep ehliyet ruhsat alıp gidip geliyodu hiç dikkat etmedim inmedim arabadan off off kafayı yicem nerden geldi bu iş başıma :(

TayfunBulat
02/11/2012, 03:15
arabanı orjinaline çevirmeni tavsiye ederim

volume23
02/11/2012, 03:18
Geçmiş olsun kardeşim inşallah en yakkın zamanda halledersin tatsız bi olay yaşamadan.

miskofalez
02/11/2012, 03:19
İş plaka sorgulamasında bitiyo,peki bu borcu nasıl ödüycen kardeş öyle veya böyle borç gelmiş ?

aykutisci
02/11/2012, 03:23
İş plaka sorgulamasında bitiyo,peki bu borcu nasıl ödüycen kardeş öyle veya böyle borç gelmiş ?

abim orasını hiç sorma bi ufak anlatim istersen bi şok olun gece gece bi oha diyin ...
usta bizde var 7300 metre kare arazi toplam ecrimisil borcu 160.000 babama düşeni 33.000 lira arazi boğazı görüyor mütahitler geldi gitti en iyi teklifi maritza evleri diye bi firma verdi adamlar dediki buraya siteyi kurucaz 18 ay sürecek sizlere bu sürede ev tahsil edicez ( bizimkiler 6 kardeş 3 erkek 3 kız ) ve dedilerki erkeklerin evleri yıkalacagı için fazladan 1 daire alırlar erkeklere 4 daire kılara ise 3 daire ve dairelerin hepsi ultra lüx full beyaz eşya dolaplar felan hepsi lüx 1 dairenin değeri 800.000 $ ama gel görki bizim kızlar yani benim halalarım teklif iyi değilmiş diyip teklifi kabul etmedikleri için anlaşamadık mütahitle hayatlarında eline 100$ almamış insanlarım kazığını yedik şimdi böyle bekliyoz bizde

miskofalez
02/11/2012, 03:28
Bak şimdi bu vergi borcunu vergi dairesine gidip taksitlendirin eğer taksitlendirirseniz taksitleri ödediğiniz sürece aracını taksit süresinin sonuna kadar muaeyene ettirebilir trafikde gezebilirsin ve zaman kzanmış olursunuz...

aykutisci
02/11/2012, 03:30
Bak şimdi bu vergi borcunu vergi dairesine gidip taksitlendirin eğer taksitlendirirseniz taksitleri ödediğiniz sürece aracını taksit süresinin sonuna kadar muaeyene ettirebilir trafikde gezebilirsin ve zaman kzanmış olursunuz...

ustam biliyorumda işte mütahit gierse ilk iş bu ecrimisil borcunu ödicek bizde beklemedeyiz o yüzden ...

halils2
02/11/2012, 03:35
1 daire fiyatı 800k $ yani yaklaşık 1400000 tl 4 daire 5-6milyon tl adama 33bin i nasıl ödeyecen die sorulur mu ??? ayıptır ya. :)sen halalarına bi güzellik yap vapurla bi sahil turuna çıkın ordan da baoğazın serin sularına bırak onları beyinlerine biraz kan gitsin onların. :)
şaka bir yana geçmiş olsun öncelikle. çevirmelerden geçtiğine göre maliye işlem başlatmamış olabilir. ama yine de sen dikkatli ol iyice bir araştır.

miskofalez
02/11/2012, 03:39
vergi borcu size geldiyse halalarınada gelmiştir fazla sürmez ikna olurlar :)

halils2
02/11/2012, 03:40

33bin borç sadece ona düşen pay toplamda borcu taksitlendirebilmeleri için 160binden taksitlendirmeleri gerekir ki 800bin dolarlık daire için halaları ikna olmamış 160bin borç için nasıl ikna olacak bilmiyorum. ayrıca baban vefat mı etti ki(yanlış anlama yaşıyorsa Allah uzun ömür versin) senin aracına haciz koyulmuş?

aykutisci
02/11/2012, 03:40
1 daire fiyatı 800k $ yani yaklaşık 1400000 tl 4 daire 5-6milyon tl adama 33bin i nasıl ödeyecen die sorulur mu ??? ayıptır ya. :)sen halalarına bi güzellik yap vapurla bi sahil turuna çıkın ordan da baoğazın serin sularına bırak onları beyinlerine biraz kan gitsin onların. :)
şaka bir yana geçmiş olsun öncelikle. çevirmelerden geçtiğine göre maliye işlem başlatmamış olabilir. ama yine de sen dikkatli ol iyice bir araştır.

ben sıktırıcam hepsine harbiden bi tane rahatlicaz adamlar şaka gibi ya usta mütahit adamalara dediki size 2 milyon $ para çekilin benim sitemdede kalmayın hesabı adamlar gene yanaşmadı :) bu yaşta akrabağlarımdan soğudum yemin ediyom uyuz oluyom hepsine :)
neyse konu nerelere geldi saolsın usta dikkatli olucaz pek semtten dışarı çıkmamaya çalışıyom ...

miskofalez
02/11/2012, 03:46
33bin borç sadece ona düşen pay toplamda borcu taksitlendirebilmeleri için 160binden taksitlendirmeleri gerekir ki 800bin dolarlık daire için halaları ikna olmamış 160bin borç için nasıl ikna olacak bilmiyorum. ayrıca baban vefat mı etti ki(yanlış anlama yaşıyorsa Allah uzun ömür versin) senin aracına haciz koyulmuş?

herkesin tapudaki toprak payı bellidir ve bu belli olan toprak payına göre borçlandırır vergi dairesi 33 bin ödenirse arabadaki haciz kalkar herkes kendi payına düşeni ödemekle yükümlüdür....

aykutisci
02/11/2012, 03:49
herkesin tapudaki toprak payı bellidir ve bu belli olan toprak payına göre borçlandırır vergi dairesi 33 bin ödenirse arabadaki haciz kalkar herkes kendi payına düşeni ödemekle yükümlüdür....

iyide ben aksine bişey söylemedimki abi :) 33 bini ödersek tabiki kalkar haciz ama mütahit girebilir onu bekliyoruz. Mütahit girerse ödicek hepsini

miskofalez
02/11/2012, 03:50
aykut ben halise cevap vermiştim :)

miskofalez
02/11/2012, 03:51
pardon halile (yanlış yazmışım )

halils2
02/11/2012, 03:52
ben sıktırıcam hepsine harbiden bi tane rahatlicaz adamlar şaka gibi ya usta mütahit adamalara dediki size 2 milyon $ para çekilin benim sitemdede kalmayın hesabı adamlar gene yanaşmadı :) bu yaşta akrabağlarımdan soğudum yemin ediyom uyuz oluyom hepsine :)
neyse konu nerelere geldi saolsın usta dikkatli olucaz pek semtten dışarı çıkmamaya çalışıyom ...

her zaman bir çıbanbaşı olur bu gibi durumlarda saolsunlar hep köstek olurlar. dedem öldükten sonra babam dava açmıştı miras için halamlara kaybetti gerçi de dede sağlığında 30-40 dönüm yeri halamın oğlunun kayınpederinin üzerine satış göstermiş ama ortada para yok yer dolaylı yoldan dayımın yani babamda bunu öğrenince dava açmıştı hakim babaanneme sormuş bu senin oğlun değil mi die değil demiş :) amcamla babam 1karış yer alamadılar dedemden zaten bikısmını da ölmeden önce satıp parasını enişteme vermiş yani bize callcenter kaldı. daha sonra 6-7ay önce sgk dan dedem adına babama amcama halama istanbulda yaptıkları evden borç çıktı 89 yılından 76 tl. ama borç olmuş 1300tl babam eniştemle görüşüp amcama haber yolluyor paranın ödenmesi için eniştem tamam diyor amcam beni ilgilendirmez diyor. sonra eniştem ikna etmiş öylelikle borcun tamamını ödediler de kurtulduk. senin durumunda gayet normal yani

volume23
02/11/2012, 03:53
Miraslı işler zor allah yardımcınız olsun inşallah halalarınız inatçı değildir:D

halils2
02/11/2012, 03:56

cevabını gördüm :) tam yasal prosedürü bilmiyorum ama bir üstteki mesajımı okuduysan oradaki durum için öyle yazdım. ayrıca babasına düşen 33bin tl için kardeşimizin aracına neden haciz geldi anlamadım(eğer araba babasının üzerine değilse)

aykutisci
02/11/2012, 03:57

aa pardon ya alıntıyı görmemişim abi kusura bakma :)

halils2
02/11/2012, 03:59

bu arada halis değil halil. teşekkür ederim.

miskofalez
02/11/2012, 04:03
ikinci sayfanın başında özrümü belirtmiştim Halil dikkat etmemişsin sanırım :)tekrardan pardon

aykutisci
02/11/2012, 04:04
her zaman bir çıbanbaşı olur bu gibi durumlarda saolsunlar hep köstek olurlar. dedem öldükten sonra babam dava açmıştı miras için halamlara kaybetti gerçi de dede sağlığında 30-40 dönüm yeri halamın oğlunun kayınpederinin üzerine satış göstermiş ama ortada para yok yer dolaylı yoldan dayımın yani babamda bunu öğrenince dava açmıştı hakim babaanneme sormuş bu senin oğlun değil mi die değil demiş :) amcamla babam 1karış yer alamadılar dedemden zaten bikısmını da ölmeden önce satıp parasını enişteme vermiş yani bize callcenter kaldı. daha sonra 6-7ay önce sgk dan dedem adına babama amcama halama istanbulda yaptıkları evden borç çıktı 89 yılından 76 tl. ama borç olmuş 1300tl babam eniştemle görüşüp amcama haber yolluyor paranın ödenmesi için eniştem tamam diyor amcam beni ilgilendirmez diyor. sonra eniştem ikna etmiş öylelikle borcun tamamını ödediler de kurtulduk. senin durumunda gayet normal yani

usta çok üzüldüm gerçekten ya böyle insanlar yüzünden bişey yapamıyoz ya allahından bulsunlar diyorum ben artık ...

cevabını gördüm :) tam yasal prosedürü bilmiyorum ama bir üstteki mesajımı okuduysan oradaki durum için öyle yazdım. ayrıca babasına düşen 33bin tl için kardeşimizin aracına neden haciz geldi anlamadım(eğer araba babasının üzerine değilse)

arac babamın üstüne malesef ustam

halils2
02/11/2012, 04:08
ikinci sayfanın başında özrümü belirtmiştim Halil dikkat etmemişsin sanırım :)tekrardan pardon
gece mesaisi dalgınlığıma gelmiş sanırım mesajı okumuştum halbuki kusura bakma :) sorun yok

halils2
02/11/2012, 04:12
usta çok üzüldüm gerçekten ya böyle insanlar yüzünden bişey yapamıyoz ya allahından bulsunlar diyorum ben artık ...

amin. çıkar o haklar onlardan da nezaman. ama olsun alacağım olsun da vereceğim olmasın kimseye(hayat felsefem kimseye borçlu kalmak istemem)

[/QUOTE]arac babamın üstüne malesef ustam[/QUOTE]
o borç çıktığında haciz koyulmadan aracı baban sana devretseymiş iyi olacakmış en azından nakit gerekirse aracın satışını yapabilirdiniz.

aykutisci
02/11/2012, 04:13
o borç çıktığında haciz koyulmadan aracı baban sana devretseymiş iyi olacakmış en azından nakit gerekirse aracın satışını yapabilirdiniz.

ah baba kafamı duvarlara vurasım geliyor aklıma geldikçe babam arabayı aldıgımızda dediydi al üstüne yap arabayıdiye ben de dediydim bi gün kendi paramla alırsam onu yaparım diye şimdi kaldık böyle :)

halils2
02/11/2012, 04:19
ah baba kafamı duvarlara vurasım geliyor aklıma geldikçe babam arabayı aldıgımızda dediydi al üstüne yap arabayıdiye ben de dediydim bi gün kendi paramla alırsam onu yaparım diye şimdi kaldık böyle :)

olsun kardeşim sıkma canını Allah yardım eder. bu arada sağlam duvar lazımsa bizim fabrika duvarları oldukça sağlam istediğin gibi vurabilirsin aralarda yemek de ısmarlarım sana :)

aykutisci
02/11/2012, 04:23
olsun kardeşim sıkma canını Allah yardım eder. bu arada sağlam duvar lazımsa bizim fabrika duvarları oldukça sağlam istediğin gibi vurabilirsin aralarda yemek de ısmarlarım sana :)

biz burda ağlıyoz sen bizle makara yapıyon bu arada 1-2 ay tekirdağ muratlıda takıldım usta hayat orda ya çingenler ortam süper bea :)

halils2
02/11/2012, 04:27
kafan dağılsın die kardeşim yoksa kolay bir durum değil bilirim. sen sıkma canını yoluna girer herşey. muratlı sapa kalıyor bize be kardeşim bilmem oranın ortamını ben. bekarken genelde silivri değirmenköy ereğlide takılırdık biz arkadaşlarla ;) anladın sen onu

aykutisci
02/11/2012, 04:28
kafan dağılsın die kardeşim yoksa kolay bir durum değil bilirim. sen sıkma canını yoluna girer herşey. muratlı sapa kalıyor bize be kardeşim bilmem oranın ortamını ben. bekarken genelde silivri değirmenköy ereğlide takılırdık biz arkadaşlarla ;) anladın sen onu

adam tekirdağlı yaw :)

halils2
02/11/2012, 04:36
yok aslen edirne uzunköprülüyüm :)

onurtuna
02/11/2012, 10:46
gönderdiğin belgede yakalama yok sadece rehin var araç üstüne ondan birşey olmaz arabanın bandrol borcu olmadığı sürece vizenide yaptırabilirsin ama yapman gereken şey bir e devlet şifresi alıp ordan yakalama çıkarsa takip etmek çıkarsada arabayı saklıcaksın bişey olmaz geçmiş olsun.

dogus618
02/11/2012, 11:00
babamada vergi borcundan dolayı haciz cıkmıştı ama sizin gibi değildi yakalama emri vardı
yolda giderken motorlu polis arkamızdan gelip önümüze geçti durdurdu ve bağlamak istedi arabayı ama 200 lira rüşvet yiğince bırakmıştı ama tabikide yakalanma vardı hala arabanın üstünde sizinde yakalanma emri yok ama yinede yanıltmak istemem sizi ama şu an sadece aracınızı satamassınız ama dediğim gibi tam bilgiye sahip değilim ama yakalama emri çıktıysa trafiğe çıkmayın derim sadece hemen alıyorlar

fetih3
02/11/2012, 11:19
Arkadasim cok cok gecmis olsun polis cevirme aninda plaka gbtsinde gozukmuyorsa yenidir 2 hafda dolmamisdirvhaciz koyulali toplam 21 gun sonra malesef evin kapisina dayinirlar bilgin olsun yapilqcak tek sey burcu taksitlendirmek veya kople odemek ihmalvetme bence tekrardqn gecmis olsun

Honor COOPER
02/11/2012, 11:26
Hocam açıkçası zor durum.
Her halanıza 3 er ve her erkek kardeşlere 4 er evmi veriliyor yoksa toplam 7 evmi?
Ayrıca bence borcu taksitlendirin yada ödeyiğn mütahit geldiğinde bu parayıda pazarlığa eklersiniz kafanız rahat olur.

aykutisci
02/11/2012, 15:17
abiler teşekkür ediyom değerli yorumlarınız için artık bi risk alıp gidicez muayene zamanı gelince anada gecer gibi geliyo yakalanması yok çünkü teşekkürler tekrardan :)

coll34
02/11/2012, 15:24
vergi dairesi hacizi koydu ise büyük ihtimal yakalama kararıda çıkmıştır trafik ekiplerinin çevirmesinde aracı bağlarlar en güzeli bir avukata danışmak