PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkasının cezasını ismime düzenlemişler! Son durum;Bir Türkiye gerçeği

ibrahim06
04/10/2012, 19:42
24 Eylğülde kırmızı ışıkta geçen bir aracın 154 tl cezasını bana göndermişler. Plakaya bakan görevli geçenin plakaı yerine benim plakayı girmiş. Haliyle muhatap olarak ceza bana düzenlenmiş. Ödememk adına yapılacak şeyleri az çok tahmin ediyorum ama birde ize sorayım dedim.Ne tavsiye edersiniz?

dexter
04/10/2012, 20:19
çok ilginç.... bu arada ibrahim hocam senin soyadın kars'mış,görev yaptığın yer de kars değil miydi yaw... bu da çok ilginç olmuş...

fotobelit
04/10/2012, 20:23
Trafik ilçe emniyetten düzelir diye düşünüyorum..

SteinGP
04/10/2012, 20:26
ibrahim hocam karayollarına mail atın. bize olmuştu 2008 model arabaya 2005 yılından ceza gelmişti. bir maille hallettik.

Kablonet
04/10/2012, 20:54
ibrahim hoca ağrı'da değil miydi yav :)

biancoangelo
04/10/2012, 21:01
hoca geçmiş ola.

pdr42
04/10/2012, 21:30
İbrahim Hocam geçmiş olsun.Ankaranın hosgeldin mesajı bu olsa gerek:). Senin arabayla aynı marka mı resimdeki arac

JASMINE
04/10/2012, 22:15
Geçmiş olsun İbrahim Hocam. Can'ın da dediği gibi mail ile durumu bildirdiğinizde gerekli değişim olacaktır.

celenlee
04/10/2012, 22:32
24 Eylğülde kırmızı ışıkta geçen bir aracın 154 tl cezasını bana göndermişler. Plakaya bakan görevli geçenin plakaı yerine benim plakayı girmiş. Haliyle muhatap olarak ceza bana düzenlenmiş. Ödememk adına yapılacak şeyleri az çok tahmin ediyorum ama birde ize sorayım dedim.Ne tavsiye edersiniz?

En kötü ihtimalle:
1TL dosya masrafı ile Trafik Cezalarına bakan Sulh Ceza mahkemelerine, elinizdeki belgelerin fotokopileriyle, durumu anlatan bir dilekçe vererek vergi dairesinde adınıza düzenlenen cezanın iptalini isterseniz sonuç alırsınız.

ZAK1980
04/10/2012, 23:00
En kötü ihtimalle:
1TL dosya masrafı ile Trafik Cezalarına bakan Sulh Ceza mahkemelerine, elinizdeki belgelerin fotokopileriyle, durumu anlatan bir dilekçe vererek vergi dairesinde adınıza düzenlenen cezanın iptalini isterseniz sonuç alırsınız.
Bence mahkeme kanalı ıle duzeltın hıc degılse elınızde kesın mahkeme kararı olur butur ıslerde 10 yıl sonrada cıkar gelır olurmu olur ısını saglam al İbrahim kardesım elınde kesın delıl olsun

ibrahim06
04/10/2012, 23:12
ibrahim hoca ağrı'da değil miydi yav :)

2 aydır Ankaradayım. memleket de Yozgat:)

Benim araba albea. resimdeki araba wosvos. plakası 5634. benimkisi ise 4634. Kameranın çektiği fotonun olduğu plaka 5634 vosvos yazıyor. ama ceza düzenlenen kağıtta 4634 albeam yazıyor.

mike51
04/10/2012, 23:14
cezanın geldiği emniyet müdürlüğüne dilekçe yaz kendi ruhsat fotokopini ve cezayıda ekle resimde görülen aracın plakası .... benim aracın plakası .... olduğu açıkca bellidir filan dilekçe metni işte ben öyle yapmıştım bir sorun çıkmadı

ibrahim06
04/10/2012, 23:25
En kötü ihtimalle:

Cezanın altında 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz edilebilir yazıyor.Bakalım. bide bu çıktı başıma.

vek66
04/10/2012, 23:43
abi geçmiş olsun umarım biran önce halledersin...

M@GIC
05/10/2012, 02:01
hakkaten enterasan durum ya arabada farklı.. siz yine de fazla zaman geçirmeden mahkeye başvurun durumu düzeltin.ileride başınaza bi şey gelmesin gerçi vergi dairesi bildirince durumu düzeltiyorlar.

fotobelit
05/10/2012, 13:27
Ya hocam aracı değilde içindekinimi size benzettiler acaba :) Bukadar saçma birşey..Aracın plakasından zaten size ait olmadıgı anlaşılır..

ibrahim06
12/10/2012, 00:19
Bugün Sincan Emniyete gittim.İptal ettiremedim. Kurtuluşta tren istasyonunun yanındaymış kgs cezalarının yazıldığı yer. Oraya gitmem gerekiyormuş. Buyur iş güç yok yenikentten kalk 40 km kurtuluşa git..

ibrahim06
17/10/2012, 00:30
Bu sabah saat 9da sincan yenikentten Ankara emniyet müdürlüğüne gitmek üzere yola çıktım. yanlış ceza belasını düzelttirmek için. Kağıtta 'Ceza İşlemleri Büro Amirliği' yazıyor.Ne bir adres var ne bir telefon.Ankara Emniyetin içindedir dedim gittim. 09:50de Metro Akköprü durağına parkettim arabayı. Yürüdüm emniyete en az 10 yere sordum orda ne yapacağım diye. bir Allahın kulu da nerde olduğunu söyleyemedi. Hatta Ankamall ile Emniyet arasında o anda ceza yazmakta olan polise sordum o bile bilmiyorum dedi.''Yahu mesela şu yazdığın cezayı nereye gönderiyorsun' dedim tık yok. Neyse içerden birisi Kurtuluştaki itfaiyenin arkasındaki bölge denetleme şubeye gitmem gerektiğinin söyledi. Tabi bu arada saat oldu 11. bindim arabaya sürdüm oraya. İçeriye girmek istedim kapıdan sivil araba girmesi yassah'' diye durdurdular. Durumu anlattım genede arabayla sokmadılar.Neyse dolanıp dururken Ankara hukuk fakültesinin karşısında ücretli otopark buldum bıraktım arabayı. O meşhur yere yürüyerek vardım. Yönlendirdiler.Binanın izbe bir bodrum katında bir odaya gittim. İçerde 4 tane memur dağ gibi birikmiş cezaları adreslere düzenliyorlar.biraz beklettiler.sonra ilgilenin artık diye çıkışınca muhatap bulabildik. Resimlere baktı birisi.Haklı olduğumu söyleyip kağıtları birbirine zımbaladı üzerine iptal edilecek diye not düştü. Dedim olay bu mu? Tutanak yok mu? Hayır dediler. '' O zaman hadi iptal edin dedim.Şuan olmaz çok yoğunuz dediler.vesselam verdik kağıtları. Çıkarken en son. '' Sincandan buraya git gel 80 km benzin yaktığımamı yanayım, izin alıp işe gitmedim çocukların dersine giremediğimemi yanayım, verdiğim otopark parasına mı yanayım diye hiddetlendim. tabi kimin umrunda. buyrun türkiye gerçeği.

miskofalez
17/10/2012, 00:41
Boşver hocam sapığın robot resmini çiziyolar benziyo diye suçsuz adamı içeri alıyolar bu kadarıyla kurtulduysan geçmiş olsun :)

fotobelit
17/10/2012, 18:11
Geçmiş olsun..İnş.olay kapanmıştır..

Ziyaretçi033
17/10/2012, 18:43
İbrahim hocam sen direkt Dilek MALATYALI yı sorsaydın :)

Şaka bi yana geçmiş olsun :)

(Dilek MALATYALI = Düzenleyen memur)

liebermann
18/10/2012, 11:56
aynı durum benim başıma geldi, ilgili trafik şb müd. ile görüştüm, bir kopya kendime bırakarak evrakları geri gönderdim, düzeltildiğine dair bir kağıt geldi.. tamamen aktaran memurun hatası..

Misafir047
18/10/2012, 12:08
geçmiş olsun
bu arada otomobilin cinsi: heçbek yazısına dikkat:D

kolombo
18/10/2012, 23:54
Hocam, aynı durumun bir benzeri benim başıma geldi. Gitmediğim bir yerden dolayı plakama park cezası geldi. Tutanakta fiat fiorino yazıyordu üstelik. Fotoğraflandı diye not düşüldügü halde bana gönderilmedi.trafik denetleme şb.müdürlüğüne gittim fotoyu göremedim. Polis eminsen dava aç dedi bende sulh hukuk mahkemesine dava dilekçesi yazdım gönderdim.tabi hocam sizin gibi patrondan izin alıp oraya buraya gitmekte cabası, uğraş dur. Haksızlığa gelemediğim için üşenmeden gittim. Şeytan 62 tl öde geç diyordu. Uymadım şeytana :) mahkemede alt kata in dosya al, üst kata çık pul al. 20 lira sadece bunlara verdim. Niyeee, bir polis yanlış gördü diye. Sonuç 6 ay sonra lehime sonuçlandı. avukata dosyaya bakmasını söyledim. Dosyada davacı celal güneş her ne kadar o mahalde olmadığını bildirsede işyerinin orada olduğu görülmüştür gibisinden yazı yazıyormuş, ayrıca fotoda yokmuş. Mademki o araba senin diyorlar, bu celal güneş kim. Af kanunu kapsamında 120 lira altındaki borçlar iptal olunca. Bende vazgeçtim. Yoksa uğraşacaktım bunlarla.