Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaraya zam!
Sigaraya en az yüzde 20 zam geliyor! - Habere Dikkat! (https://www.haberedikkat.com/haber_40156_sigaraya-en-az-yuzde-20-zam-geliyor.html)
tütün dikecem ben ya. anne tarafı akhisarlı zaten, illaki boş tarla bişey vardır. gerçi en son duyduğuma göre akhisarda tütün dikmek yasaklanmış, Amerikadan alınıyormuş tütünler. ha bir de başbakanın yeni uçağı Airbus A330-200 200 Milyon dolara alındı. Şu an Amerika'da içinin VIP tasarımı yapılıyor. 200 milyon dolarda iç tasarımına harcanıyormuş. Neyse ben bi sigara yakayım. Malum memlekete para lazım..
rafetkurt
12/09/2012, 20:59
sigarayı bıraksam günde 1,5 litre mazot alıyorum :stretche: vay be yeni olucak zamla 2 litre :)
:kewlpics:
Erkan ST
12/09/2012, 21:04
Gözümüze görünmüyor aslinda,ama seneye vurduğumuz zaman güzel para çikiyor.
tütün dikecem ben ya. anne tarafı akhisarlı zaten, illaki boş tarla bişey vardır. gerçi en son duyduğuma göre akhisarda tütün dikmek yasaklanmış, Amerikadan alınıyormuş tütünler. ha bir de başbakanın yeni uçağı Airbus A330-200 200 Milyon dolara alındı. Şu an Amerika'da içinin VIP tasarımı yapılıyor. 200 milyon dolarda iç tasarımına harcanıyormuş. Neyse ben bi sigara yakayım. Malum memlekete para lazım..
havacılıkla alakanız olmadığı nasıl da belli...
aynı hassasiyeti kuvvetli ve kudretli paşalarımız yakıt ikmali yapmadan amerikaya uçamıyorlar diye küçük uçaklardan sıkılıp o zaman yeni alınmış olan tanker uçaklarımızın bir kısmının tanker donanımını söktürüp kendilerine VIP uçağı yaptıklarında da göstermiş miydiniz? aaa, haberiniz olmadı değil mi? kimsenin maçası sıkmadı yazmaya, ya da o zamanın anlı şanlı amiral gemisi yazarlarının hoşuna gitti de susuverdiler galiba...
sigarayı bıraksam günde 1,5 litre mazot alıyorum :stretche: vay be yeni olucak zamla 2 litre :)
:kewlpics:
evde iki kişi yabancı sigara içiyor olsa, pahalısından yani, günde birer paket içiyor olsalar bür dünya para sırf dumana gidiyor demektir. içmeseler o parayı ev ya da araba taksidi olarak kullanabilirler yani...
bu arada, neredeyse 18 yıl sigara içtim, zerre faydasını görmedim.. yukarıdaki örnek başıma gelendir, hanım da ben de beş sene önce bıraktık, o zamandan beri çok daha rahatız, size de tavsiye ederim.
aykut_1914
12/09/2012, 22:04
oldu mu malbuş 10 kagıt :(
aynı hassasiyeti kuvvetli ve kudretli paşalarımız yakıt ikmali yapmadan amerikaya uçamıyorlar diye küçük uçaklardan sıkılıp o zaman yeni alınmış olan tanker uçaklarımızın bir kısmının tanker donanımını söktürüp kendilerine VIP uçağı yaptıklarında da göstermiş miydiniz? aaa, haberiniz olmadı değil mi? kimsenin maçası sıkmadı yazmaya, ya da o zamanın anlı şanlı amiral gemisi yazarlarının hoşuna gitti de susuverdiler galiba...
sizin havacılıkla olan alakanız nedir onu öğrenebilir miyim? şimdi bu alınan uçak hiç bir envanterde gözükmüyor bunu biliyor musunuz? Uçağı THY'nin sipariş edip sonra bir anda başbakanlık envanterine geçirildiğini biliyor musunuz? başka bir partinin milletvekili soru önergesi verdi, başbakanlık böyle bir uçak yok dedi. TC_TUR uçağın kodu. Henüz boyanmamış. sivil havacılık genel müdürlüğü böyle bir uçak yok dedi. ama böyle bir uçak var ve dizayn ediliyor. ocak ayında Türkiye'de olacak. Ben kim benim helal paramı har vurup harman savurursa onun yakasındayım. Agada olsa, Paşada olsa. Resminide ekliyorum.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/40/1976283.jpg/sr=1)
Ha birde havacılıkla olan alakamı söyleyeyim merak etmişsiniz. Teyzemin eşi THY'de kaptan pilot, en iyi arkadaşlarımdan biri MY-Technic şirketinde teknisyen olarak çalışıyor, kuzenim Kanada'da Pratt&Whitney şirketinde mühendis olarak çalışıyor(uçak motoru ve savaş uçakları için silahlar üreten bir şirket), ablam bir iki ay öncesine kadar sırasıyla önce sunexpress sonra pegasus şirketlerinde kabin memurluğu yaptı, yine bir arkadaşımın annesi yakın zamana kadar Adnan Menderes Havalimanı nın müdürüydü. Başka bir kuzenimin eşide TSK da Casa tipi nakliye uçağının pilotu.
aykutisci
12/09/2012, 22:54
parlo 10 lirayı geçer kesin ... bu saatten sonra ya seve seve ya sıka sıka bu sigara bırakılacak aga .. yook bu benim zevkim diyosan o zaman sıka sıka gömcen 10 liranı tüttürücen cıgaranı günde 1 paket sigara içen biri yılda en kötü 2500-3000 gaymesi sigaraya gidiyo ...o parayla 10 numara 5 yıldız bi tatil + puntona TAKE OFF alabilirsin :)
van_hoijdonk
12/09/2012, 23:04
Tam işe başlıcaz artık marlboro içeriz derken zam gelirse maaşı marlboroya yatırırız heralde :D
Sigarayıda kendinizide yakmayın...;)
hiç içmedim hanımda içmiyor komple yeşilay :D
rafetyildiz
12/09/2012, 23:19
en ıyısı bırakmak 10 sene ıctım gecen sene bıraktım cok rahatım
sizin havacılıkla olan alakanız nedir onu öğrenebilir miyim? şimdi bu alınan uçak hiç bir envanterde gözükmüyor bunu biliyor musunuz? Uçağı THY'nin sipariş edip sonra bir anda başbakanlık envanterine geçirildiğini biliyor musunuz? başka bir partinin milletvekili soru önergesi verdi, başbakanlık böyle bir uçak yok dedi. TC_TUR uçağın kodu. Henüz boyanmamış. sivil havacılık genel müdürlüğü böyle bir uçak yok dedi. ama böyle bir uçak var ve dizayn ediliyor. ocak ayında Türkiye'de olacak. Ben kim benim helal paramı har vurup harman savurursa onun yakasındayım. Agada olsa, Paşada olsa. Resminide ekliyorum.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/40/1976283.jpg/sr=1)
Ha birde havacılıkla olan alakamı söyleyeyim merak etmişsiniz. Teyzemin eşi THY'de kaptan pilot, en iyi arkadaşlarımdan biri MY-Technic şirketinde teknisyen olarak çalışıyor, kuzenim Kanada'da Pratt&Whitney şirketinde mühendis olarak çalışıyor(uçak motoru ve savaş uçakları için silahlar üreten bir şirket), ablam bir iki ay öncesine kadar sırasıyla önce sunexpress sonra pegasus şirketlerinde kabin memurluğu yaptı, yine bir arkadaşımın annesi yakın zamana kadar Adnan Menderes Havalimanı nın müdürüydü. Başka bir kuzenimin eşide TSK da Casa tipi nakliye uçağının pilotu.
havacılıkla olan alakamı şöle izah edeyim, çok teferruata gerek yok, bir kaç yıl bazı sivil havacılık şirlketlerinin özellikle afrika operasyonlarında çeşitli seviyelerde yöneticilik yaptım, bu süreçte sürekli yurtdışındaydım, emrimde onlarca pilot çalıştı, onlarca çeşit uçakta binlerce saat yolcu ve/veya director olarak uçtum diyeyim ve bitireyim. hasılı amcamım oğlu halamın kızı vs nin söylediklerinden daha fazla bilgi sahibiyim sektör hakkında...
ben iktidardakileri savunmak için yazmadım, zaten savunulacak bir yeri yok. mamafih özal'ın ANA uçağını aldığı dönemde yazılan çizileni bilmediğiniz/hatırlamadığınız için olsa gerek , uçağı sanki kendilerine almışlar, ceplerine koyup götüreceklermiş gibi yazmışsınız. bu doğru bir yaklaşım değildir. büyük bir ülke olma iddiasındaysanız eğer ona göre "şekil" yapmanız lazım. sonuçta alınan uçak en az yirmibeş yıl kullanılacağına göre her türlü stratejik üstünlüğe haiz olmasını beklemekte de bir beis görmüyorum. baştaki kim olursa olsun dışarıda ülkemizi temsil etmektedir, en iyisine layıktır.
sizin envanterlerinize görünmüyor olabilir, mamafih uçak bendeki kayıtlarda görülüyor. başbakanlığın hangi kanalla alım yaptığını bilmediğiniz de ortada... uçak airbus şirketinden THY alım kontejanından temin edildi. fabrikanın ürettiği uçakları gidip şak diye alamazsınız. üretim planı bellidir. yıllar önceden kaba tabirle sıraya girersiniz, opsiyonlu rakamınızı da bildirir ona göre alım planlarsınız. başbakanlık uçağında da bu olmuştur, uçak alınmak istenmiş, sıra uzun süreceği için daha önceden opsiyonlanmış THY kontejanından uçak alınmıştır. yani para THY ye ödetilmedi, sadece onun hakkı görünen sırada başbakanlığa bir uçak alınmıştır. THY ilerleyen yıllarda bu eksik adeti, başbakanlığın sırasıyla alacaktır ya da almayacaktır, bu THY idarecilerinin insiyatiedir.
uçağın gerek donanım, gerek yazılım olarak gereken şartları taşıması için belirli bir süreye ihtiyaç var, zira VIP donanımı fabrikadan çıkmıyor, siz oradan bir tür kabuk ya da baz donanım alıyor, sonra onu tefriş ettiriyorsunuz. uçak airbus a-330-243 prestige serisindendir. 1240 seri numaralı uçaktır. şu an F-WWKQ çağrı numarası ile yurtdışına kayıtlıdır.uçağın resmi budur, arka gövdede çağrı adı ve seri görülebilir (https://www.airliners.net/photo/Untitled-%28Turkey--/Airbus-A330-243/1976283/L/&sid=9ce7ce2f0463cba8633bd5cbed9e1b96). henüz teslim alınmamıştır. gerekli donanım değişikliği yapıldıktan sonra teknik heyet eğer kabulunü yaparsa muhtemelen ülkemizde TC-TUR çağrı adıyla uçacaktır, zira sivil havacılık genel müdürlüğü bu çağrı adını ve başkalarını başbakanlık vs gibi kamu kurumlarına rezerve etmiştir. dolayısıyla halihazırda TC-TUR adlı bir uçak yoktur. olması kuvvetle muhtemeldir, ama şu an yoktur! aynı şekilde halihazırda üzerinde türk bayrağı , hava kuvvetleri yazıları vs olmasına rağmen HEİK ( havadan erken ikaz) , ingilizce adıyla AWACS diye bilinen uçaklarımız da resmi olarak yoktur. buyrun buradan bakınız;kuyrukta amerikaya ait çağrı adını görürsünüz. (https://www.airliners.net/photo/Turkey---Air/Boeing-737-7ES-Peace/2158585/L) oysaki bu uçaklardan iki tanesi amerikada yapıldı, dört tanesi ankarada akıncıda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. ama resmi olarak envanterde yoklar.
umarım bu envanter işinin bir tür dalavere olmadığını, sürecin tüm araçlar için bu şekilde işlediğini anlatabilmişimdir.
bir de, bizdeki tüm askeri uçakların kuyruk numaraları, bizim verdiğimiz numaralar değildir. örneğin f-16 larımızın kuyruklarında gördüğünüz 90-001 gibi rakamlar, uçağın yapımı için amerikan kongresinden izin çıkan mali yılın son iki rakamı ile, izin verilen kaçıncı uçak olduğunun yazılmasıyla oluşur. uçağın nerde üretildiği hiç önemli değildir, amerikan lisanslı ise bu böyledir.
detaylı sorunuz varsa yöneltin, keyifle yanıtlamaya çalışırım. fakat ne olursa olsun , her ne sebeple olursa olsun sigaraya zam yapılmasından yana şikayetim yok. ben ilk lise yıllarımda yurt dışına çıktığımda ki bir öğrenci değişim programıyla staj için gitmiştim, almanyada bir paket sigara, türkiyedeki bir karton fiyatına satılıyordu. sanırım alman idarecileri kendilerine uçak almak için sigarayı pahalı sattırmıyorlardı :)
not: pratt&whitney motor üretir. askeri ve sivil uçaklar için onlarca değişik motorları vardır. ama silah üretmez. bana inanmıyorsanız bakınız firmanın web sitesi https://www.pwc.ca/en/home
havacılıkla olan alakamı şöle izah edeyim, çok teferruata gerek yok, bir kaç yıl bazı sivil havacılık şirlketlerinin özellikle afrika operasyonlarında çeşitli seviyelerde yöneticilik yaptım, bu süreçte sürekli yurtdışındaydım, emrimde onlarca pilot çalıştı, onlarca çeşit uçakta binlerce saat yolcu ve/veya director olarak uçtum diyeyim ve bitireyim. hasılı amcamım oğlu halamın kızı vs nin söylediklerinden daha fazla bilgi sahibiyim sektör hakkında...
ben iktidardakileri savunmak için yazmadım, zaten savunulacak bir yeri yok. mamafih özal'ın ANA uçağını aldığı dönemde yazılan çizileni bilmediğiniz/hatırlamadığınız için olsa gerek , uçağı sanki kendilerine almışlar, ceplerine koyup götüreceklermiş gibi yazmışsınız. bu doğru bir yaklaşım değildir. büyük bir ülke olma iddiasındaysanız eğer ona göre "şekil" yapmanız lazım. sonuçta alınan uçak en az yirmibeş yıl kullanılacağına göre her türlü stratejik üstünlüğe haiz olmasını beklemekte de bir beis görmüyorum. baştaki kim olursa olsun dışarıda ülkemizi temsil etmektedir, en iyisine layıktır.
sizin envanterlerinize görünmüyor olabilir, mamafih uçak bendeki kayıtlarda görülüyor. başbakanlığın hangi kanalla alım yaptığını bilmediğiniz de ortada... uçak airbus şirketinden THY alım kontejanından temin edildi. fabrikanın ürettiği uçakları gidip şak diye alamazsınız. üretim planı bellidir. yıllar önceden kaba tabirle sıraya girersiniz, opsiyonlu rakamınızı da bildirir ona göre alım planlarsınız. başbakanlık uçağında da bu olmuştur, uçak alınmak istenmiş, sıra uzun süreceği için daha önceden opsiyonlanmış THY kontejanından uçak alınmıştır. yani para THY ye ödetilmedi, sadece onun hakkı görünen sırada başbakanlığa bir uçak alınmıştır. THY ilerleyen yıllarda bu eksik adeti, başbakanlığın sırasıyla alacaktır ya da almayacaktır, bu THY idarecilerinin insiyatiedir.
uçağın gerek donanım, gerek yazılım olarak gereken şartları taşıması için belirli bir süreye ihtiyaç var, zira VIP donanımı fabrikadan çıkmıyor, siz oradan bir tür kabuk ya da baz donanım alıyor, sonra onu tefriş ettiriyorsunuz. uçak airbus a-330-243 prestige serisindendir. 1240 seri numaralı uçaktır. şu an F-WWKQ çağrı numarası ile yurtdışına kayıtlıdır. uçağın resmi budur, arka gövdede çağrı adı ve seri görülebilir (https://www.airliners.net/photo/Untitled-%28Turkey--/Airbus-A330-243/1976283/L/&sid=9ce7ce2f0463cba8633bd5cbed9e1b96). henüz teslim alınmamıştır. gerekli donanım değişikliği yapıldıktan sonra teknik heyet eğer kabulunü yaparsa muhtemelen ülkemizde TC-TUR çağrı adıyla uçacaktır, zira sivil havacılık genel müdürlüğü bu çağrı adını ve başkalarını başbakanlık vs gibi kamu kurumlarına rezerve etmiştir. dolayısıyla halihazırda TC-TUR adlı bir uçak yoktur. olması kuvvetle muhtemeldir, ama şu an yoktur! aynı şekilde halihazırda üzerinde türk bayrağı , hava kuvvetleri yazıları vs olmasına rağmen HEİK ( havadan erken ikaz) , ingilizce adıyla AWACS diye bilinen uçaklarımız da resmi olarak yoktur. buyrun buradan bakınız;kuyrukta amerikaya ait çağrı adını görürsünüz. (https://www.airliners.net/photo/Turkey---Air/Boeing-737-7ES-Peace/2158585/L) oysaki bu uçaklardan iki tanesi amerikada yapıldı, dört tanesi ankarada akıncıda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. ama resmi olarak envanterde yoklar.
umarım bu envanter işinin bir tür dalavere olmadığını, sürecin tüm araçlar için bu şekilde işlediğini anlatabilmişimdir.
bir de, bizdeki tüm askeri uçakların kuyruk numaraları, bizim verdiğimiz numaralar değildir. örneğin f-16 larımızın kuyruklarında gördüğünüz 90-001 gibi rakamlar, uçağın yapımı için amerikan kongresinden izin çıkan mali yılın son iki rakamı ile, izin verilen kaçıncı uçak olduğunun yazılmasıyla oluşur. uçağın nerde üretildiği hiç önemli değildir, amerikan lisanslı ise bu böyledir.
detaylı sorunuz varsa yöneltin, keyifle yanıtlamaya çalışırım.
not: pratt&whitney motor üretir. askeri ve sivil uçaklar için onlarca değişik motorları vardır. ama silah üretmez. bana inanmıyorsanız bakınız firmanın web sitesi https://www.pwc.ca/en/home
hocam eyvallah bir sürü şey yazmışsınız. havacılık konusunda sizde kendinize göre bilgilisiniz bende kendime göre bilgi sahibiyim bilmediğim her şeyide seve seve öğrenmeye hazırım. amcamın oğlu halamın kızı dayımın damadı değil mevzu, sadece "aa bu uçak" değil, sürekli görüştüğüm insanların ne kadar bu işin içinde olduklarıydı anlatmak istediğim. Pratt&Whitney doğrudan silah üretmez haklısınız savaş teknolojisi diyelim. neyse konumuzun bu olmadığını ikimizde biliyoruz.
benim herhangi bir uçak envanterim yok. evde kendi model t ve rc uçaklarım var o kadar. Bir de simülatörüm var bilgisayarımda.
737 AWACS uçaklarımız var aslında, parası ödendi, 2007 yılından beri teslim alacağız inşallah. Olay sigara zammından nerelere geldi :)
Son olarak "şekil" konusunda bi kaç bişey söyleyeceğim. Kimse uçağı kendine almıyor haklısınız. Parasını benden alıyor ama. Benim derdim bu. Benim paramla "şekil" yapan adama her türlü sinirlenirim en doğal hakkımdır. Uluslararası arena da büyük uçakla şekil yapacak kadar zengin bir ülkeysek eğer, asgari ücret 730 lira, açlık sınırı 1000 küsür lira. Şimdi size şunu soracağım, bir patron düşünün Ferrarisi var, "şekli" 10 numara. yanında çalıştırdığı adamlar açlıktan dökülüyor. Biriside kalkıp demezmi , hemşerim sendeki keyif paşada yok ama adamların açlıktan ölecek.
Eğer "şekil" yapacaksa zat-ı ali, o şekil yapacağı adamlara yeni aldığı uçağını göstereceğine, bakın ağalar benim memleketimde aç adam yok, işsiz adam yok, evsiz damsız adam yok, geleceğinden umutsuz nesil yok diyerek şekil yapsın. Hanginizde böyle uçak var diye böbürleneceğine, hanginizin halkının başı benimki kadar dik diyebilsin. diyebilir mi? yerseniz..
miskofalez
12/09/2012, 23:49
Başbakanın bindiği uçak tabiki iyi olucak her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır ki bu ülkenin bekçisi dahi olsa en iyisine layıktır ...İşin kötü yanı sigaraya yapılan zam değil bu yoklukta vatandaşların kaçak sigaraya yönelmesi ve o kaçak sigara paralarının askerimize mermi,roket olarak dönmesidir bu devlet ya kaçak sigaranın önüne geçecek yada sigaraya zam yaparken caydırma aracıymış gibi kullanmayacak o zaman ekmeğede zam gelince millet ekmek yemeyecek ...
Birkan61
12/09/2012, 23:54
1 ayda 48 litre mazotluk sigara içiyorum.
6,5 x 30= 195 TL
Sigarayı bırakıcam, her ay depomu fulliyecem. Hoşuma gitti bu uygulama :D
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/405527_425775997468519_257392140_n.jpg
içmiyorum.. kafam da rahat cebim de :D :D
tabi bir de işin kaçak mevzusu var. benim shoptan getiren bi tanıdığım var ondan alıyorum ben. bi karton uzun marlboro 55 liraya geliyor. zaten her yüz sigara içen kişiden en az 40 tanesi kaçak sigara içiyor.. kaçağı önleyemeyip zamlarla telafi etmekte nasıl bir maliye politikasıdır bilmiyorum..
aykut_1914
13/09/2012, 00:07
tabi bir de işin kaçak mevzusu var. benim shoptan getiren bi tanıdığım var ondan alıyorum ben. bi karton uzun marlboro 55 liraya geliyor. zaten her yüz sigara içen kişiden en az 40 tanesi kaçak sigara içiyor.. kaçağı önleyemeyip zamlarla telafi etmekte nasıl bir maliye politikasıdır bilmiyorum..
o kartondan bizede gelir mi? :)
parlo 10 lirayı geçer kesin ... bu saatten sonra ya seve seve ya sıka sıka bu sigara bırakılacak aga .. yook bu benim zevkim diyosan o zaman sıka sıka gömcen 10 liranı tüttürücen cıgaranı günde 1 paket sigara içen biri yılda en kötü 2500-3000 gaymesi sigaraya gidiyo ...o parayla 10 numara 5 yıldız bi tatil + puntona TAKE OFF alabilirsin :)
yeminle 1 taneden fazla tek isteyeni vururum :)
o kartondan bizede gelir mi? :)
istersen gelir yeğenim :)
can-asan
13/09/2012, 00:25
sigara içenler ne yapsak diye düşünüyorken ben içmediğim için kafam rahat :D
erosistanbul
13/09/2012, 00:27
ne güzel, 30tl olsun.
20 yıl günde 1-2 paket içiyordum. bırakmak için herşeyi denedim, olmadı. bant, sakız, elektrikli sigara, akapuntur vb hepsini denedim. kolumda bant, ağzımda nikotin sakızı, elimde sigara vardı.
devlet hastanesinde, sigara bırakma merkezine gittim. pirinç tanesi kadar bi hapla bıraktım olayı. kesinlikle tafsiye ederim. çevremde 6 arkadaşada tafsiye ettim ve onlarda bıraktı.
Bu pirinç tanesi kadar olan hap nedir hocam ? Sigarayı bırakmak istemeyen ama gün geçtikçe sağlığından olan birine çaktırmadan 3-5 pirinç tanesi yedirip içirsek bırakırmı acaba ? :) Yoksa kendi arzu ve isteğide önemlimi ??
fuatcosar
13/09/2012, 02:38
çok saygıdeğer arkadaşım. Zihniyet bu olduktan sonra bizim vergilerle daha çoook uçaklar alınır. şimdi paşa yaptı diye diğerinin yaptığını görmezden mi geleceğiz. Yada paşa yapmış buda yapsın ne olur sanki mi diyeceğiz. Bu zihniyetle bir yere varılmaz arkadaşlar. diğerinin yaptığı yanlışı yapacaksa bunun diğerinden iyi tarafı ne ki; hemen savunmaya geçtin anlamadım yani arkadaşım..
erosistanbul
13/09/2012, 03:15
Bu pirinç tanesi kadar olan hap nedir hocam ? Sigarayı bırakmak istemeyen ama gün geçtikçe sağlığından olan birine çaktırmadan 3-5 pirinç tanesi yedirip içirsek bırakırmı acaba ? :) Yoksa kendi arzu ve isteğide önemlimi ??
Hemen açıklayım dostum. devlet hastanesinde sigara bırakma merkezine gittiğimde doktora söylediğim ilk şey, "bana sakın kafada bitireceksin muhabbeti yapma, bende kafa yok. olsaydı zaten bırakırdım" dedim.aynı anda kolumda nikotin bandı, ağzımda nikotin sakızı ve elimde sigara olan birisiydim. Kartal Yavuz Selim hastanesi, sigara bırakma merkezi, göğüs hastalıkları doktorundan randövü alarak gittim.
İlacın adı champix. almanyadan ithal gelen bi ilaç.sabah akşam tok karnına 3 ay boyunca alınan bi ilaç.ilacın güzelliği sigarayı bırakmıyorsun, içmeye devam ediyorsun. 12-14. günde vücut kendiliğinden bırakıyor. sanki sigarayı yeni içmiş hissi veriyor.bünyeye bağlı olarak 1 aya kadar da uzayabiliyor.doktor bana ilacın mantığını "her insanda sigara isteme merkezi farklı yerde. ilaç sigarayla birlikte o yeri öğreniyor ve körlüyor" olarak açıkladı. devlet hastanesinde bu ilaç ücretsiz veriliyordu. ilacı alıp kullanmayan çok kişi oldu. uyanık vatandaşımız devletten beleşe alıp eczanelere satması gibi israf nedenlerinden dolayı devlet ilacı kesip, muadilini vermeye başladı. ilaç eczanede 180tl.
dostum ben bu ilacım pazarlamacısı değilim. herhangibir sigara bırakma merkezinde göğüs hastalıkları doktoruna gidip bu ilaç hakkında bilgi alabilirsin. 11 aydır içmiyorum. bıraktığımdan beri ne isteme, ne sinir stres hiç bişey yaşamadım.
sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara allen carl yontemini oneririm hem bedava hem en etkili yontem ayrıca sigarayı bırakıp tekrar baslamasını onleyen tek yontem diyebilirim bir videosu var googda onu biz izleyin daha sonra kitabını alıp okuyun bırakmazsanız gelin yuzume tukurun :D :D bu kadar açık ve net soyluyorum donanimhaberde bu yontemler yüzlerce kişi bıraktı tabi saçma ben bırakmam diyen kişilerde oldu ama yüzde oranı yüzde seksenlerde bu da çok büyük bir oran bence. Ben bu yöntemle 3 yıldır sigara içmiyorum sigara içilen ortamda duramıyorum. Bırakmak isteyen arkadaşlar sadece ilk hafta zorlu geçiyor onun harici çok rahat emin olun .
Sigarayı bırakmak için bence iradenizi kullanın. :)
Baya zamandır içiyorum son günlerde bıraksam mı diye düşünüp duruyordum eğer zamda geliyorsa içmenin alemi kalmadı benim için bırakırım kesin olarak bıktım zaten kendisinden...
Ziyaretci040
13/09/2012, 09:41
İrade falan gerçekten saçma diyebilirim.O irade zayıfladığı anda çoğu arkadaş sarılıyor tekrar sigaraya.Mühim olan gerçekten bırakmak istiyor musunuz? Yoksa severek mi içiyorsunuz?Zaten bırakmak istiyorsanız elinizden gelen herşeyi yapıcaksınızdır. :)
Ziyaretci036
13/09/2012, 10:49
sigara zammı= kaçak sigara kullanımı=teröre destek
Misafir047
13/09/2012, 12:58
valla zam gelirse ankarada itfaye meydanında kiloyla tütün alır kendim sararım çok daha ucuza geliyor ama tabiiki bırakmak en güzeli
erosistanbul
13/09/2012, 14:22
:thumbup1::thumbup1: Champix
İrade falan gerçekten saçma diyebilirim.O irade zayıfladığı anda çoğu arkadaş sarılıyor tekrar sigaraya.Mühim olan gerçekten bırakmak istiyor musunuz? Yoksa severek mi içiyorsunuz?Zaten bırakmak istiyorsanız elinizden gelen herşeyi yapıcaksınızdır. :)
Saçma mı iradesi olmadan sigara bırakan birini göster,bende sana hak veriyim :)
erosistanbul
13/09/2012, 15:28
BEN. İRADE OFF.
Dostum doktor bile söyledi bende irademin olmadığını. ilaca başlamadan önce nikotin bandı ve sakızı, akapuntur vb bi çok şeyi doktor eşliğinde yaptım. sonuç sıfır. uykudan uyanıp gece yarısı benzinliğe sigara çok almışlığım vardır.
CHAMPİX i bi araştırmanı tafsiye ederim. ilacı kullanmaya başladığında sigara içmeye devam ediyorsun. vücut kendiliğinden bırakıyor. iradeden ziyade bırakmaya hevesli olmak lazım.istemek lazım.
çok saygıdeğer arkadaşım. Zihniyet bu olduktan sonra bizim vergilerle daha çoook uçaklar alınır. şimdi paşa yaptı diye diğerinin yaptığını görmezden mi geleceğiz. Yada paşa yapmış buda yapsın ne olur sanki mi diyeceğiz. Bu zihniyetle bir yere varılmaz arkadaşlar. diğerinin yaptığı yanlışı yapacaksa bunun diğerinden iyi tarafı ne ki; hemen savunmaya geçtin anlamadım yani arkadaşım..
bakın şimdi zihniyet ile başlayan kelimeleri kullandığınız anda olay başka yere çekiliyor. siz benim aklımı okumayı bırakın, müneccimlik iddanız varsa bilemem....
benim bahsettiğim adalettir, herkese eşit davranmaktır, "o zihniyet bu zihniyet diye ayrılmamalı, ses çıkarılacaksa hepsine çıkarılmalı" mesajımı bu şekilde algılıyorsanız çok ciddi zihin ve zihniyet sorununuz var demektir.
hocam eyvallah bir sürü şey yazmışsınız. havacılık konusunda sizde kendinize göre bilgilisiniz bende kendime göre bilgi sahibiyim bilmediğim her şeyide seve seve öğrenmeye hazırım. amcamın oğlu halamın kızı dayımın damadı değil mevzu, sadece "aa bu uçak" değil, sürekli görüştüğüm insanların ne kadar bu işin içinde olduklarıydı anlatmak istediğim. Pratt&Whitney doğrudan silah üretmez haklısınız savaş teknolojisi diyelim. neyse konumuzun bu olmadığını ikimizde biliyoruz.
benim herhangi bir uçak envanterim yok. evde kendi model t ve rc uçaklarım var o kadar. Bir de simülatörüm var bilgisayarımda.
737 AWACS uçaklarımız var aslında, parası ödendi, 2007 yılından beri teslim alacağız inşallah. Olay sigara zammından nerelere geldi :)
Son olarak "şekil" konusunda bi kaç bişey söyleyeceğim. Kimse uçağı kendine almıyor haklısınız. Parasını benden alıyor ama. Benim derdim bu. Benim paramla "şekil" yapan adama her türlü sinirlenirim en doğal hakkımdır. Uluslararası arena da büyük uçakla şekil yapacak kadar zengin bir ülkeysek eğer, asgari ücret 730 lira, açlık sınırı 1000 küsür lira. Şimdi size şunu soracağım, bir patron düşünün Ferrarisi var, "şekli" 10 numara. yanında çalıştırdığı adamlar açlıktan dökülüyor. Biriside kalkıp demezmi , hemşerim sendeki keyif paşada yok ama adamların açlıktan ölecek.
Eğer "şekil" yapacaksa zat-ı ali, o şekil yapacağı adamlara yeni aldığı uçağını göstereceğine, bakın ağalar benim memleketimde aç adam yok, işsiz adam yok, evsiz damsız adam yok, geleceğinden umutsuz nesil yok diyerek şekil yapsın. Hanginizde böyle uçak var diye böbürleneceğine, hanginizin halkının başı benimki kadar dik diyebilsin. diyebilir mi? yerseniz..
haklısınız, konu başka yere gidiyor. mamafih burada kişilerle uğraşmanın manası yok diyorum inatla.. o gider bu gelir. inşallah da gider başkası gelir. ama ne kadar kızsam da beni temsil etmektedir, en iyi şekilde etmelidir. sonuçta şahsa değil makama alınıyor, bence sakıncası yoktur. bakarsınız o uçağı kullanmak size de nasip olur ;)
yerseniz demişsiniz ya, yemeyiz, merak etmeyin. sizin söylediğiniz gibi bir ülke yok bu dünyada, çok zorlasanız üç tane kuzey ülkesi söylersiniz belki, onların da başlarında ne belalar olduğu ortada, merak eden ( sanma ya eden olsun) o ülkelerin basın organlarını takip eder bir kaç gün , öğrenir.
ayrıca, sözüm size değil yanlış anlamayın, paşaların tanker uçakları bozup binek aracına dönüştürdüğünü yazdım ya, beni ötekileştirenler, zihnimi okuyan müneccimler çıktı ama kimse de "hakikaten mi, ne zaman olmuş, inanmam bu üklenin GK başkanının, hava kuvvetleri komutanının böyle bir şey yapabileceğine" demedi ya, yanarım ona yanarım.
hiç içmedim hanımda içmiyor komple yeşilay :D
aynen hocam :)
Birkan61
13/09/2012, 18:19
Saçma mı iradesi olmadan sigara bırakan birini göster,bende sana hak veriyim :)
laga luga yapma ulan :D
rafetkurt
21/09/2012, 12:14
https://img385.imageshack.us/img385/2198/asfcsfcma6.jpg
https://img385.imageshack.us/img385/2198/asfcsfcma6.jpg
Resimler harika ;)
Sent my iPad 2 using
Ziyaretci040
21/09/2012, 12:33
Bu sigara öldürür yazıları falan ilk çıktığında.Bi şamata dergisi ismini hatırlıyamadığım sticker yaptırtmıştı.Arkadaşım benim sigara pakedime yapıştırmış.
"PAKETLEMEDEN ÖNCE ORAMIZA BURAMIZA SÜRDÜK." (tabi çok daha müstehcen bi yazıydı.)Sonra kız arkadaşım gördü yazıyı rezil olmuştum...Aradan 2 sene geçtikten sonra öğrendim kimin yaptığını.
Ziyaretci031
21/09/2012, 12:46
vesile olur bırakırız en azından 100 tl olsun bence herkese yararlı olur::)