Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto yu Fiestaya Tercih etmelimiyim?
fotobelit
29/08/2012, 11:23
Arkadaşlar 2006 1,3/75 active 151 bindeki aracımı kısmetse pazartesi satışını yapıyorum ve aşağıdaki linkteki araçtan almak istiyorum.Km si daha düşük olanlar var aracı örnek olarak veriyorum(fiyat ve donanım olarak yakın olanlar)..Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
Ford Fiesta 1.4 TDCi Trend 2009 Model 24.900 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 97336602 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-oto-nun-carsi-sinda-fiesta-1-4-tdci-trend-2009-model-151000km-97336602/detay/)
Ziyaretci032
29/08/2012, 11:25
punto'dan sonra çok küçük gelecektir fiesta iç hacim olarak. çok uzun süre kullanmadım detaylı açıklamayı kullananlar yapar artık :)
ben olsam galeriden ciklet bile almam tercih sizin aracımı almadan önce bunların gerçek yüzlerini gördüm 20 tanesinden 1 tanesi bile dürüst çıkmadı 100 de 100 sahtekar hepsi sahtekar bu kadar açık ve net söylüyorum
fotobelit
29/08/2012, 11:27
ben olsam galeriden ciklet bile almam tercih sizin aracımı almadan önce bunların gerçek yüzlerini gördüm 20 tanesinden 1 tanesi bile dürüst çıkmadı 100 de 100 sahtekar hepsi sahtekar bu kadar açık ve net söylüyorum
Aracı örnek verdim..Yani böyle bir donanım ve fiyatı ile tercih edilirmi..Sahibinden bulursam çok iyi olur tabi..
uzuncocuk
29/08/2012, 11:34
cok cabuk ön düzen yedıgını,cok dar oldugunu rent acar da cok tercıh edıldıgını bılıyorum.. multıjetten daha güçsüz.. km yüksek... hiç düşünmeyin aracınızdan bir sikayetiniz yoksa
fotobelit
29/08/2012, 11:38
cok cabuk ön düzen yedıgını,cok dar oldugunu rent acar da cok tercıh edıldıgını bılıyorum.. multıjetten daha güçsüz.. km yüksek... hiç düşünmeyin aracınızdan bir sikayetiniz yoksa
Malesef Aracımı sattım gibi birşey,kaparosunu bıraktı arkadaş..p.tesi satışını alıcak kısmetse..Model yükseltmek istiyorum(2008-2009-2010 araçlar ile)biraz değişiklik olsun istedim.Tabi puntonun dinamic modellerinede bakıyorum ama birazda farklı modellerde gözüm var..Bakılım kısmet artık..Ama Bütçede malesefe 24 en son 25 gibi..
lazrailcd
29/08/2012, 11:39
Merhaba;
bence punto bulduğun rahatlık ve gücü fiesta bulman mümkün değil. fiestayı sadece görüntüsü için tercih edebilirsin. ama güç konfor ve donanım olarak o paralara puntonun fullerini alabilirsin bence. bi sunroof'lu puntiş tam donanımlı her zaman ford'tan daha iyidir. en azından motor sesi bile çok daha iyidir.
iç hacmi puntodan dar ve basık ferah bir havası yok aracın 1 defa binmiştim içine ama boyum 191 bana hiç rahat gelmedi. güç performans aynı olduğunu varsaysak bile parça fiyatları puntodan biraz daha pahalı diye biliyorum. yılda ödeyeceğin motorlu taşıt vergisi de 3 katına çıkacak şuan yılda 190 tl öderken o aracı aldığında 580 tl ödeyeceksin bunu da göz önünde bulundur bence. böyle bir araç için değmez diye düşünüyorum. aynı konforda sedan bir arac düşünebilirsin. 2006 2007 corolla, focus, astra daha iyi gelcektir bence ya da en güzeli dinamik bir punto da olabilir :) .
uzuncocuk
29/08/2012, 11:53
Malesef Aracımı sattım gibi birşey,kaparosunu bıraktı arkadaş..p.tesi satışını alıcak kısmetse..Model yükseltmek istiyorum(2008-2009-2010 araçlar ile)biraz değişiklik olsun istedim.Tabi puntonun dinamic modellerinede bakıyorum ama birazda farklı modellerde gözüm var..Bakılım kısmet artık..Ama Bütçede malesefe 24 en son 25 gibi..
Opel / Corsa / 1.3 CDTI Enjoy / 46.000 KM YETKİLİ SERVİS BAKIMLI YENİ KASA ENJOY sahibinden.com'da - 97656498 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-46-000-km-yetkili-servis-bakimli-yeni-kasa-enjoy-97656498/detay) ben atnı motoru kullanan bu aracı sizin değişiklik isteginizden dolayı önerebilirim... corsa düşünülebilir sizin adınıza
fiestayı boş ver arkadaş git 207 al
hocam fiestayı cok kullandım vardi bizde.. ic mekan olarak dar bir aractır motor gücü olarak 1,4 tdci 68 hp dir o ilandaki araca gelecek olursa bilmiyorum detaylarını konustunuz mu satıcı ile ama kesin birseyler vardır o aracta fiestayı o kadar ucuza vermezler.. ama yoksada hosuna gidiyorsada alabilirsin secim senin acıkcası.. ben olsam titanyum olanına bakarım ama onlarda pahalı..
Ziyaretci040
29/08/2012, 13:57
5 para etmez gibi bi yorum yapıp öldürmicem ancak 5.5 para etmez yani eğer araba değiştirmeyi düşünüyorsanız.B segmentinden C ye geçmelisiniz ki bi işe yarasın değişiklik.He odamı olmuyor. Daha donanımlı bi puntoya bakmanızı öneririm dynamic candır ;)
biancoangelo
29/08/2012, 14:00
En son tercihimdir ford..... Bi kaç kasası hariç....Kİ bu araç milletin ııı ıhhh cıkk diye tabir ettiği bi araç.Dengesiz bi aracın olsun istiyorsan al...
ömere katılıyorum yeni kasa fiesta rakam düşük eğer alıcaksanız iyi bir servise gösterin derim
fiesta bakıcaksan trend bakma tıtanıum bak derim
arkadaşımda vardı böyle en boş model fiesta, bi kaç kere kullandım. içi puntodan dar ancak ön konsolun malzeme kalitesi puntodan iyi. yalıtımı ve bildiğim kadarıyla kronik sorun açısından puntodan başarılı. ancak boş araba almak pek iyi olmuyor, her zaman üst donanımları canınız çekiyor. alabilirseniz orta ya da üst donanımı alın. punto satıp tekrar punto almak, skydome lu olmadığı sürece mantıksız bence.
1 ay önce Abim 1.4 tdci titanium x paket fiesta aldı. 2011evo aracımla kıyas yapacak olursam arka koltuk fiestada dar 4 cam otomatik ama tek dokunuşla kapanmıyor. Bagaj evonunkinden birazcık derin (geniş olarak anlasilmasin) arka 3 cam siyah olması güzel bi olay vergisi fazla Motor gücü ve torku daha Az. Klimada iken stop edebiliyor. Ses sistemi evodan daha Iyi.orta kol dayama yok Evo ya göre ufak tefek artıları var ama çok önemli değil benim için. Ben olsam full bi evo alırdım.
reddragon
29/08/2012, 15:22
Ben olsam sıfır araç alırım gerekirse vade farksız 10 bin lira araç kredisi alırım fiattan...İkinci el araç her zaman adamı yorar. Lastiğini, trigerini değiştireyim,arızlarını tamir edeyim derken sıfırla olan farkını çıkarır giderek...
fotobelit
29/08/2012, 16:52
Yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum..Sizin görüşlerinizden faydalanarak bu araçtan vazgeçtim arkadaşlar..Gayet mantıklı ve açıklayıcı yorumlar olmuş,teşekkür ederim hepinize..
skydome lu dynamıc punto hepsınden ıyıdır :)
aykutisci
29/08/2012, 17:18
arka koltuk çok basık bu araçlarda tavan çok yakın bide bu arac en boş modeli olması lazım almışken biraz daha dolu paketine yönelin bence
fotobelit
29/08/2012, 17:52
Son bir ricam..Şu model araç gözüme çok hoş görünüyor(tabi sadece örnek olarak bu linki paylaştım) ama tabi vergisi,motoru,gidşi konfor vs.nasıl hiç bir bilgim yok..Yardımcı olursanız sevinirim..
Citroën C4 1.6 HDI SX 2007 Model 23.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 96432863 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-temiz-ve-kusursuz-96432863/detay)
SUPERMAN
29/08/2012, 18:16
fiesta almamakla iyi yapmışsın her türlü puntoyu tercih ederim fiestaya göre içi dar basık bir araba çok kullandım biliyorum ama ön konsol daha iyi puntodan bence c4 düşünüyorsan kesinlikle 1.6 HDI SX PK 110 hp lik olanı tavsiye ederim bulabilirsen temiz düzgün istediğin fiyat aralığında al derim
liebermann
29/08/2012, 18:17
eski kasasında 1.4 motor 70000 km'de motor yapıldığını biliorum çok sevdiğim bir abim.. fiesta bence puntoya göre vasat bir araç..
valla symboll alma.. alanı dövüyorlar..
uzuncocuk
29/08/2012, 20:48
Son bir ricam..Şu model araç gözüme çok hoş görünüyor(tabi sadece örnek olarak bu linki paylaştım) ama tabi vergisi,motoru,gidşi konfor vs.nasıl hiç bir bilgim yok..Yardımcı olursanız sevinirim..
Citroën C4 1.6 HDI SX 2007 Model 23.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 96432863 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-temiz-ve-kusursuz-96432863/detay)
depullation system faulty arızasıyla mesgul olursunuz bol bol kronik arıza olarak da sizi üzer...
fiesta palio ile denktir bence... puntodan inip fiestaya binmek attan inip eşeğe binmek gibidir. yeni kasa fiesta ve full donanımlı olanlar güzel, ama içleri dar... yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim diye şunu da ekleyeyim; fiestanın yol tutuşu sınıfının en iyilerindendir, puntodan da iyidir, tercih edilecekse tek artısı budur.
emrahisilti
29/08/2012, 21:29
Punto sahibiyim ama polo kotu corsa kotu fiesta kotu c4 kotu hangi arac iyi anlayamadim.piyasa ozellikle corsa fiesta peynir ekmek gibi satiliyor.bu araclar genel olarak puntodan da pahali.puntolarimiz gercekten guzel arabalar hele benim tjet ayri bir guzel ama diger markalara bukadar on yargili olmayalim
Fiesta alacaksanız özellikle Trend donanımından uzak durun, ya da bildiğiniz birinden alın.
Trend donanımlı araçların %90'ı şirket aracıdır, Titanium ve Titanium X bakılmalı ve alınacaksa bu donanımları alınmalı. Piyasada sebil gibi fiesta var...
abi arabayı boşverde ilandaki oto çarşısı harika..adana'da pazar günleri kışın yağmurda yazın sıcakta uğraşıyor insanlar araba bakmak için...ayrıca; halen güvenebiliyorsan 2. elcilere...
emreonur
29/08/2012, 23:13
arkadaşım fiesta nın fiyatı iyiyse, iyi düşürürsen tabi ki al satarken de seni zorlamazi çabuk elden çıkar. citroen c4 de kötü bir araba değil...
herkesin güzelce fikrini almışsın, diğer arkadaş gibi ben de sana 207 öneririm, hem dizeli hem de benzinliyi kullandım, herhangi bir şikayetim olmadı.
fotobelit
30/08/2012, 10:40
Herkeze tekrardan teşekkür ederim..2 el araç almanın çok zor oldugunun farkındayım hele hele buzamanlarda okadar cinlikler varki..Ama melsef bütçe meselesi beni buna zorluyor..Şuan için fiestanın titanyum u bana çok uzak..Bu yorumlardan sonra biraz 2007 ve sonrası yeni kasa opel corsalara yöneldim..Biraz onları araştırıyım diyorum..İçten yorumlarınız için sağolun arkadaşlar..
fotobelit
30/08/2012, 10:42
depullation system faulty arızasıyla mesgul olursunuz bol bol kronik arıza olarak da sizi üzer...
Aman diyorum kronik lafını duyunca hemen vazgeçtim :) Teşekkür ederim..
ibrahim06
30/08/2012, 10:54
değişiklik adına alınabilir. yoksa punto daha iyidir.
fatih5533
30/08/2012, 11:11
yorumlarda hiç kimse puntoyu fiestaya tercih etmiyorsa bunu gözardı etmemek lazım...:gunsmilie:
fotobelit
30/08/2012, 11:19
yorumlarda hiç kimse puntoyu fiestaya tercih etmiyorsa bunu gözardı etmemek lazım...:gunsmilie:
Kesinlikle..
hocam ben çok araşırdım araştırmalarım sonucu galericilerin özellikle kurduğu cümle şu: sakın alıpta evinin önüne koyma!!ayrıca arkadaşıma geçenlerde sıfır fiesta aldık arabayı hatta ilk ben kullandım..serilik bakımından ve dış görünüş açısından bence fiesta daha üstün..punto daha geniş bir araç..ford un servisi fiat a göre bence daha iyi..iç kısmına gelindiğinde digital kliması puntonun daha güzel fiestanın minicik bir ekranı var sadece derece gösteriyor..fiesta puntıoya göre kabin bakımından daha dar gibi geldi..
zafermutlu
30/08/2012, 14:18
iç hacimi dar motor güçsüz fiestanın. ama evo yu alırkende aklımda bu sınıfta görünüş olarak (dış ve iç) tek araba fiestaydı...evonun yerine fiestayı alabilirdim...
titanium x paketli fiesta tam anlamıyla harıkadır bence. sıfır fiesta çok iyi bir araç ama cam tavan yok dıye bılıyorum tek eksısı o olmalı
classiconline
31/08/2012, 14:55
Arkadaşın verdiği linkteki aracı düşünebilirsiniz bence .. Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy 2007 Model 25.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 97656498 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-46-000-km-yetkili-servis-bakimli-yeni-kasa-enjoy-97656498/detay)
fiestadan daha konforlu ve daha az yaktığına eminim...
fotobelit
31/08/2012, 20:38
Arkadaşın verdiği linkteki aracı düşünebilirsiniz bence .. Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy 2007 Model 25.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 97656498 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-46-000-km-yetkili-servis-bakimli-yeni-kasa-enjoy-97656498/detay)
fiestadan daha konforlu ve daha az yaktığına eminim...
Bu aralar o modeller üzerinde duruyorum..Hyundai ni i20,linea nın 90lık,reno nun megan2 lerine ve opel astra hb 2005-2006 modelleride var..Kafam çok karıştı..Piyasa allak bullak..Ama ağır basanlar;Opel corsa 2007 yeni kasaları ve Hyundai İ20 var..Diğerleri sonraki ihtimal..Bakalım kısmet artık..