Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C4 mü Yeni Megane mı?
Arkadaşlar yaz sonuna doğru bir araç almak istiyorum fiyat ve donanım olarak bana en çok uyan iki araba var başlıktada yazdığım üzere yeni C4'ün confort donanımı ve yeni magane'ın extreme donanımlı olanı bu araçların kronik sorunları varmıdır?İnternette C4'ü şikayet eden sayısı oldukça az , fransız markalarının binek araçlarından uzak dur diyenler var sizce bu iki araçtan birinimi tercih etmelimiyim yoksa başka marka araca mı yönelmeliyim?Teşekkürler.
ahmet4646
16/08/2012, 19:50
Çok pahalı olmasa megane dci 130 hp çıktı onu düşünürdüm sırf motoru için hem performans lı hem ekonomik yazana göre ama meganı çok sevmem c4 güzel araba ama donanımlısı olursa...bütçe ne kadar peki ?
ikiside yaklaşık 50 bin civarında. çok km yapan biri değilseniz bu paraya liste fiyatı ''Golf 1.4 TSI 122 PS Highline 47.400'' olan bir araba alınabilir
40-50 bin arası bir araç düşünüyorum meganın energy motoruna bende baktım ancak pahalı geldi C4 ünde confort modeli pek boş değil aslında.Golf'ün de dizeline baktım ancak seneye yeni kasa çıkaracak olmasından dolayı vazgeçtim.
Çok pahalı olmasa megane dci 130 hp çıktı onu düşünürdüm sırf motoru için hem performans lı hem ekonomik yazana göre ama meganı çok sevmem c4 güzel araba ama donanımlısı olursa...bütçe ne kadar peki ?
Honor COOPER
16/08/2012, 20:48
Ford markasını sevmesemde yeni Focus 1.0 ecoboost.vergi avantajı-yüksek tork ve beygir gücünü ekonomik sunmasıyla benim bile kalbimi fethetti!
ikiside yaklaşık 50 bin civarında. çok km yapan biri değilseniz bu paraya liste fiyatı ''Golf 1.4 TSI 122 PS Highline 47.400'' olan bir araba alınabilir
:thumbup1: +10 al malın iyisini çekme kaygısını :)
tonymontana
16/08/2012, 21:14
50bine mis gibi dizel araba varken gidip tsi golf alınır mı? bence alınmaz. c4 çok hoş bi araba. kesinlikle onu tercih ederdim bu fiyat skalasında.
fransızların değil arabasını, pulunu bile almam çok ama çok mecbur değilsem.....
fransızların değil arabasını, pulunu bile almam çok ama çok mecbur değilsem.....
siz citroen DS-5 görmediniz galiba :)
aynen ds5 mukemmel bir araç :) kesınlıkle yenı focusu tercıh edın derım ben.
liebermann
17/08/2012, 10:38
sadece fiyat ve görüntü yorumu yapmayın , başka forumları inceleyin bakın bu 2 araç hakkında neler göreceksiniz..
ben de zamanında aynı araçlara baktım, 1-2 saat içerisinde kullanıcı yorumlarına ulaşabilirsiniz..
o araçlardan fiat punto'da karar kıldım, şimdi fiyatının uygun olmasını bekliyorum. hiç te dönüp c4 mü alsam, dur megane hb dizel de vardı bi de ona mı baksam , dur bi de polo ya da golf vardı onlar wv onlara da mı baksam dsg iyidir fln ,, hiç geçirmiyorum aklımdan çünkü o kadar çok yönlü ele aldım ki..
motor delisi
17/08/2012, 11:08
evom dan çok 1.5 dci megane 3 2010 model kullanıyorum yaklaşık 30 bin km yaptım yakıtı oldukça fazla geliyor bana ortalama değerlerim hep 7.5-8 istersenız foto koyabilirim. meganeda süper özellikler var çok güzel araç muhteşem diyebilirim torkuna fakat uzun yola çıktığınızda max. hızınız 150 olmalı 150 geçtimi araç içeri fazlasıyla motor sesi alıyor aşırı derecede. ve vibrasyon var araçta nasıl desem kırmızıda beklerken dikiz aynasının titrekliğini hissedebiliyorsunuz beni rahatsız ediyor mesela evom 1.4 benzinli hiç ses yok muhteşem konfor. çok güzel araç dememe rağmen ben kendim alsam 1.6 hdi c4 alırdım ve sizede c4 tavsiye ederim
can-asan
17/08/2012, 11:21
Donanim farkini goz onune almadan yorum yapacagim, ben olsam C4 alirdim cok guzel yeni kasalari
Carolita1907
17/08/2012, 11:26
Normalde ben de fransızları sevmem ama bi seçim yapmak zorunda kalsam yeni kasa C4 seçerim hiç düşünmeden
Ziyaretci032
17/08/2012, 11:38
opel astra turbo 1.4 140 beygir. bir de benzinci kızı bulursan senden kralı olmaz :D
liebermann
17/08/2012, 11:44
Normalde ben de fransızları sevmem ama bi seçim yapmak zorunda kalsam yeni kasa C4 seçerim hiç düşünmeden
+1:drool000:
C4 derim sonuçta megane da fransız Reno :)
Misafir047
17/08/2012, 13:00
2.el fiyatını düşünecek olsam megan alırım
motor delisi
17/08/2012, 13:28
Megan diyorsunuz fakat çok akıl almaz yönleride var ayrıca nedense megane arka kapısnın içinde " Türk Malı " damgası var kabak gibi :) ve direksiyondaki derinin 3 kere soyulmaktan değiştiğinide belirtiyim. megane güzel sağlam tutuluyor ama;
1: Çok yakıyor.
2: Dizeli çok gürültülü ve vibrasyon var ( dikiz aynası ve farın titremesi )
3: direksiyon soyuluyor, 3 kere soyuldu 4. olacak bu.
4: bakımları biraz pahalı gibi bizim burdaki megane 714+kdv gibi bir ücretle bakıma girdi :/
5: koltuk minibüscü gibi gıcırdıyor.
6: arabanın son hızlanması kötü 1.4fire bile kafa tutar ben evomla çok daha rahat top speed yaptım megan 170 üstü göremedi
Xenophan
17/08/2012, 14:23
Babamın meganı (1.6 benzin 2001 model 86000km de) dün yolda giderken takır tukur edip yolda kalmış.
Çekiciyle servise almışlar.
Araçta hararet yok. Bakımı 2 ay önce yapıldı.
Motor bloğu çatlak
2 piston kırık
Krank milinden haber alınamıyor.
91 senesinden beri renoya binen (Spring, megan, megansenic) birisi olarak çokta güvenemiyorum.
Ford markasını sevmesemde yeni Focus 1.0 ecoboost.vergi avantajı-yüksek tork ve beygir gücünü ekonomik sunmasıyla benim bile kalbimi fethetti!
aynen ds5 mukemmel bir araç :) kesınlıkle yenı focusu tercıh edın derım ben.
yeni focus çekici araba ama araçta bagaj yok resmen yaa hayret ettim ilk gördüğümde :bash: bütün C sınıfı araçlar 400 lt.ye dayanmış iken yeni focus 315 lt. ve çok sığ bir bagaja sahip..
liebermann
17/08/2012, 14:52
Babamın meganı (1.6 benzin 2001 model 86000km de) dün yolda giderken takır tukur edip yolda kalmış.
Çekiciyle servise almışlar.
Araçta hararet yok. Bakımı 2 ay önce yapıldı.
Motor bloğu çatlak
2 piston kırık
Krank milinden haber alınamıyor.
91 senesinden beri renoya binen (Spring, megan, megansenic) birisi olarak çokta güvenemiyorum.
puntolarınızın kıymetini bilin :hmm:
var mı böyle sorunla karşılaşan bugüne kadar? ya da benzer bişeyle karşılaşan lütfen söylesin..
siz citroen DS-5 görmediniz galiba :)
elbette gördüm. fransız hatunlar da ekseriyetle hoşuma gidiyor ama sırf hoşuma gidiyor diye de üzerilerine binmeye çalışmıyorum... fransız adını duydum mu tüylerim diken diken oluyor arkadaş... bu memleketi bölmek için ellerinden gelen her türlü desteği veren, geçmişteki cumhurbaşkanlarının karılarının trkiyeye gelip terörist himaye edip ülkesine götürüp yedirip içirip üzerimize salan, güneydoğu için sözde sürgün hükümetleri kuran ve himaye eden, ermenilerin k.çını yalayıp o dudaklarla bizi öpmeye çalışan bir ülkenin malını kullanmak istemiyorum!
görkem koçsan
17/08/2012, 15:50
ikiside alınmaz focus al ya da bravo ya da skoda octavıa hepsinden daha fazla konforu var fransız arabaya binilmez.
Aslında bravoyu almak isterim ancak artık üretilmeyecek olmsaı beni düşündürüyor.Focuslsarda çok pahalı 50 bine kadar bir dizel focus göremedim.
ahmet4646
17/08/2012, 16:39
Kafanızı karıştırmak istemem ama Hyundai İ30 da çok hoşuma gidiyor bir inceleyin isterseniz donanımda bayağı dolu
yengecbaris
17/08/2012, 18:10
C4 ama beyaz :)
elbette gördüm. fransız hatunlar da ekseriyetle hoşuma gidiyor ama sırf hoşuma gidiyor diye de üzerilerine binmeye çalışmıyorum... fransız adını duydum mu tüylerim diken diken oluyor arkadaş... bu memleketi bölmek için ellerinden gelen her türlü desteği veren, geçmişteki cumhurbaşkanlarının karılarının trkiyeye gelip terörist himaye edip ülkesine götürüp yedirip içirip üzerimize salan, güneydoğu için sözde sürgün hükümetleri kuran ve himaye eden, ermenilerin k.çını yalayıp o dudaklarla bizi öpmeye çalışan bir ülkenin malını kullanmak istemiyorum!
ağzına sağlık yazdıklarına harfiyen katılıyorum ben Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını asla unutmuş değilim çok şükür ama başlık beni çaresiz bıraktı, ya C4 ya Megane demiş arkadaş başka seçenek vermemiş ee ds5 de güzel araç Allah için onu belirtmek için yazmış bulundum.
herkes senin gibi duyarlı olsaydı bu tip sözde dost sözde medeni ülkeler bize yamuk yapmadan önce on kez daha düşünürdü buna da eminim. kimileri hep der ya "bir arabadan nolacak" "bir gömlekten nolacak" "hiç mi Fransız malı kullanmıyoruz" "ne farkedecek bir ayakkabı ile" dememek lazım demezsek çok farkeder çünkü...
Citroen için olumsuz yorum yapan kim olursa aldırmayın. Tek olumsuz yanı ikinci el piyasasının ağır işlemesi. Onun dışında kronik sorunu olmayan ya da ender sorun yaratan ve orasından burasından ses gelmeyen bir araçtır. Farklı bir marka düşünmüyorsanız Citroen'i alın. Megan mı Citroen mi demişsiniz boş verin Meganı. Ülkeye göre araba almaya ya da almamaya kalkarsak Türkiye'nin parçalanmasını istemeyen bir yabancı ülke var mı? O zaman hiç bir ülkenin arabasını almamak gerekiyor.
Misafir047
18/08/2012, 00:02
vaybe meganın yorumlarını okuyunca arabamın kıymetini bir kez daha anladım
energy motor olsa megane derdim ama bu durumda c4 :)
Citroen için olumsuz yorum yapan kim olursa aldırmayın. Tek olumsuz yanı ikinci el piyasasının ağır işlemesi. Onun dışında kronik sorunu olmayan ya da ender sorun yaratan ve orasından burasından ses gelmeyen bir araçtır. Farklı bir marka düşünmüyorsanız Citroen'i alın. Megan mı Citroen mi demişsiniz boş verin Meganı. Ülkeye göre araba almaya ya da almamaya kalkarsak Türkiye'nin parçalanmasını istemeyen bir yabancı ülke var mı? O zaman hiç bir ülkenin arabasını almamak gerekiyor.
.....Ülkeye göre araba almaya ya da almamaya kalkarsak Türkiye'nin parçalanmasını istemeyen bir yabancı ülke var mı? O zaman hiç bir ülkenin arabasını almamak gerekiyor.
ben "üç tarafımız deniz, dört tarafımız düşman" düşüncesinde değilim. bu memleketin parçalanmasını istemeyen ya da bizim ülkemizle ilgisi olmayan yüzlerce ülke sayarım. mesela japonyanın böyle bir emeli olduğunu hiç zannetmiyorum. italyanların da, hakeza... kurtuluş savaşında tek mermi atmadan çekilip giden, giderken de gönüllü olarak silahlarını ve donanımını bize bırakan bir ülkedir. bilmem kaç kişinin haberi vardır ama ülkemizin ilk elektrik santralını da bu dönemde italyanlar antalyada kurmuş, onu da çalışır şekilde bırakmışlardır. italyanları övmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın, onlarla da bölücü başı dolayısıyla papaz olmuşluğumuz oldu yakınlarda ama en azından hatalarından çabuk döndüler.
tarih dersinin yeri değil biliyorum, ama bu ülkenin üzerinde emeli olan yen çağın emperyal ülkeleridir. onlar da saysan bir elin parmakları kadar.. bazıları derinden, bazıları açıktan buna gayret ediyorlar. sessiz ve derinden ilerleyenlerin başında almanya geliyor. necip hablemitoğlu'nun (https://tr.wikipedia.org/wiki/Necip_Hablemito%C4%9Flu)öldürülüşünü unutmadık çok şükür... herşeye rağmen bu ülkelerin hiç biri fransa kadar ayağa düşürmedi bu işleri, bu kadar aleni çalışmadı.
benim düşüncem beni bağlar. seçimimi ehven-i şer ( kötünün iyisi) yönünde yapıyorum. bile bile lades demeyi , fransız malı herhangi bir şey kullanmayı içime sindiremiyorum, kendime yakıştıramıyorum. bu yüzden de değil fransız araba almak, fransız malı terlik bile giymem!
Megane 3 varken C4 ün yanına bile yaklaşılmaz...
zafermutlu
18/08/2012, 01:42
c4 diyorum...
Arkadaşlar uzun araştırmalar ve test sürüşleri sonucu Megane 1.5 dci 110 bg EDC yi almaya karar verdim extreme donanım ve konfor paketi diye düşünüyorum kısmetse eylülün ilk haftası almış olurum yardımlarınız için teşekkürler.
srkaradag
26/08/2012, 16:03
Hayırlı olsun şimdiden .guzel araç
Daha önce 2009 da sıfır ayarında OPEL ASTRA ELEGANCE 1.3 cdti almıştım.Performansı çok düşüktü.Şimdi 2011 MEGANE III 1.5 dCİ EXP.85 bg araç sahibiyim inanın klima açık dik yokuşlarda benzinli araba gibi kalkış yapıyorum.Yakıt olarak bence punto gibi yakıyor rahat atak.Ama benim en çok hoşuma giden 85 bg ama chiplenmiş motor gibi mübarek.Opele boşuna para vermişim yaşasın Megane III:) C4 hakkında bilgim yok ama bence Megane..Artı acayip bir piyasası var arabayı satacam desen fazla bekleyeceğinizi zannetmiyorum.
Arkadaşlar uzun araştırmalar ve test sürüşleri sonucu Megane 1.5 dci 110 bg EDC yi almaya karar verdim extreme donanım ve konfor paketi diye düşünüyorum kısmetse eylülün ilk haftası almış olurum yardımlarınız için teşekkürler.
Ben de Megane olsun Coupe olsun diyecektim karar verilmiş :)
Bence iyi bir tercih olmuş.Motor ve vites kutusu kombinasyonu çok iyi.Test sürüşünde farketmişsindir uyumu zaten,
Hayırlı olsun...
erosistanbul
27/08/2012, 00:58
hayırlı olsun
ben "üç tarafımız deniz, dört tarafımız düşman" düşüncesinde değilim. bu memleketin parçalanmasını istemeyen ya da bizim ülkemizle ilgisi olmayan yüzlerce ülke sayarım. mesela japonyanın böyle bir emeli olduğunu hiç zannetmiyorum. italyanların da, hakeza... kurtuluş savaşında tek mermi atmadan çekilip giden, giderken de gönüllü olarak silahlarını ve donanımını bize bırakan bir ülkedir. bilmem kaç kişinin haberi vardır ama ülkemizin ilk elektrik santralını da bu dönemde italyanlar antalyada kurmuş, onu da çalışır şekilde bırakmışlardır. italyanları övmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın, onlarla da bölücü başı dolayısıyla papaz olmuşluğumuz oldu yakınlarda ama en azından hatalarından çabuk döndüler.
tarih dersinin yeri değil biliyorum, ama bu ülkenin üzerinde emeli olan yen çağın emperyal ülkeleridir. onlar da saysan bir elin parmakları kadar.. bazıları derinden, bazıları açıktan buna gayret ediyorlar. sessiz ve derinden ilerleyenlerin başında almanya geliyor. necip hablemitoğlu'nun (https://tr.wikipedia.org/wiki/Necip_Hablemito%C4%9Flu)öldürülüşünü unutmadık çok şükür... herşeye rağmen bu ülkelerin hiç biri fransa kadar ayağa düşürmedi bu işleri, bu kadar aleni çalışmadı.
benim düşüncem beni bağlar. seçimimi ehven-i şer ( kötünün iyisi) yönünde yapıyorum. bile bile lades demeyi , fransız malı herhangi bir şey kullanmayı içime sindiremiyorum, kendime yakıştıramıyorum. bu yüzden de değil fransız araba almak, fransız malı terlik bile giymem!
demek bu yüzden italyan araca biniyosun? ilginç..
şunu oku belki başka zaman tartışırız
Davetiye
Ey Benito Musolini! Ey gayet yüce,
italyanlar başvekili muhterem Düce!
Duydum ki, yelkenleri edip de fora
Gelecekmiş orduların yeşil Bosfora.
Buyursunlar... Bizim için şavaş düğündür;
Din Arab'ın, hukuk sizin, harp Türk'lüğündür.
Açlar nasıl bir istekle koşarsa aşa
Türk eri de öyle gider kanlı savaşa.
Hem karadan, hem denizden ordular indir!
Çarpışalım, en doğru söz süngülerindir!
Kalem, fırça, mermer nedir? Birer oyuncak!
Şaheserler sungtilerle yazılır ancak!
Çağri Beg'le Tuğrul Beg'in kurduğu devlet
Italyalı melezlerden üsttündür elbet;
Bizim eski uşakları alda yanına
Balkanlardan doğru yürü er meydanına;
Çelik zırhlı kartalları göklere saldır...
Fakat zafer sizin için söz ve masaldır...
Dirilerek başınıza geçse de Sezar
Yine olur Anadolu size bir mezar.
Belki fazla bel bağladın şimal komşuna,
Biz güleriz Cermenliğin kuduruşuna,
Tanıyoruz Atilla'dan beri Cermeni,
Farklı mıdır Prusyalı yahut Ermeni?
Senin dostun Cermanyaya biz Nemşe deriz,
Bir gün yine Bec onünde düğün ederiz.
Soyle, kara gömlekliler etmesin keder;
Olum-dirim savaş bir gün mukadder!
Gerçi bugün eskisinden daha çok diksin;
Fakat yine biz Osmanli, sen Venediksin!
Tarihteki eski Roma hoş bir hayaldir,
Hayal bütün insanlarda olan bir haldir.
Bu hayaller zamanları hızla asmalı,
Gök Türklerle Romalılar karşıIaşmalı!
Görmüyorsan gönIlumüzün içini, korsun!
Kılıçlarımız kınlarından çıkmayagörsün!
Top sesleri, bomba sesi bize saz gelir;
17'ye karşı 44 milyon az gelir.
Arnavud'u yendim diye kendini avut,
Yiğit Türkle bir olur mu soysuz Arnavut?
Kayalara çarpmalıdır korkunç türküler!
Dalmalıdır gövdelere çeIik süngüler!
Sert dipçikler ezmelidir nice başları!
Ecel kuşu ayırmalı arkadaşları!
En yiğitler serilmeli en önce yere!
Kızıl kanlar yerde taşıp olmalı dere!
Ülkü denen nazlı gelin erde şan ister!
Büyük devlet kurmak icin büyük kan ister.
Damarında var mi senin böyle bol kanın?
Türkün kanı bir eşidir lavlı volkanın!
Tarihteki eski Roma hoş bir hayaldir,
Kurulacak yeni Roma boş bir hayaldir,
Karşısında olmasaydi şanli 'Türk Budun'
Belki gerçek olacaktı bir gün umudun,
Insan oğIu ümitlerle dolup taşmalı,
Aryalarla Turanlılar karşılamalı.
Tabiatın yürüyüşü belki yavaştır;
Hız verecek biricik şey ona savaştır!
Keskin olur Iikörlerden ayranla kımız,
Karnera'yı yere serer Tekirdağ'lımız.
Yurdumuzun çok tarafı olsa da kuru
Makarnadan kuvvetlidir yine bulguru...
Biz guleriz Façyo'ların felsefesine,
Dayanır mı kırkı bir tek Türk efesine?
Bizim yanık Fuzuli'miz engin biz deniz!
Karşisinda bir göl kalır sizin Dante'niz!
Bizler ulu bir çınarız, sizler sarmaşik!
'Generaller 'Paşalarla atamaz aşık! ..
Ey İtalyan başvekili! Ey Musolini!
iki ırkın kabarmalı asırlık kini...
Hesabınıi göreceğiz elbette yarın
Yedi yüzlü, yedi dilli Italyan'ların!
Irkınızı hiçe saydı Hazreti Fatih.
Biraz daha yasasaydi Hazreti Fatih
Ne Venedik kalacakti, ne Floransa...
Hoş geldiniz diyecekti bize Fransa!
Haydi, hamle kafirindir... İlkönce sen gel
Ecel ile zaman bize olmadan engel!
Burda tanklar yürümezse etme çok tasa;
Sungtilerle çarpışmadır şavaşta yaşa.
Olma boyle sinsi çakal, yahut engerek!
Bozkurt gibi, kartal gibi doğüşmek gerek!
Kılıç Arslan öldü sanma, yaşıyor bizde!
Atila'nin ateşi var içimizde!
Kanije'nin gazileri daha dipdiri!
Sınırdadir Pilevne'nin kırk bir askeri!
Edirne'de Sükrü Paşa bekliyor nöbet!
Dumlupınar denen şeyi bilirsin elbet!
Şehitlerden elli milyon bekAçisi olan
Asılmaz bir kayadır bu ebedi Vatan!
Hüseyin Nihal Atsız
belki parfümde kullanmıyorsundur? " eau de toilette " ya da "carrefour"dan alışverişte yapmıyorsundur kesin?
falan
..