Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlara gıcıkmısınız ?
Başlığı okuyanlar şaşırmış olabilir,değinmek istediğim konu metrobüs,istanbulda yaşayan bilir.metrobüsler özellikle ramazanda tıklım tıklım..konu şu: bir Allahın kulunu bir bayana yer verirken görmedim....1 aydır baya uzun mesafe gidiyorum,bazı işgüzarlar bazı duraklarda yer kapma savaşında birbirlerini eziyorlar,kadınlar yerlere düşüyor..kadına yer verme diye bir olay kesinlikle yolcuda yok...
1- saygı bitmiş,adam olmayız
2- kadın sanki düşman,aman yer verme!
3- gençler otursun,yaşlılar baksın
4- istanbuldaki umarsız erkek halk profili gözler önünde.
5- yarın düşsen kimse kolunu uzatmaz emin ol.
classiconline
04/08/2012, 18:18
Aslında ayıracan otobüsü.sağda erkekler solda kadınlar oturacak.haremlik selamlık p: ohh ..şaka şaka yer vermek lazım tabi...bir de şu var.kadınlar alışmıs kimsenin yer vermemesine.yer verdiğin zaman da şaşırıyorlar :))
malesef malesef malesef!! ayda yılda bir metrobüse biniyorum onda da kahrolup çıkıyorum..zaten ne kadar mesafe gidiyoruz ne olur sanki yaşlıya yer versen..ben artık bayan-erkek olayını geçtim daha doğrusu İstanbula geldim geleli geçmek zorunda kaldım çünkü hiçkimse tınlamıyor..ama en azından yaşlılara yer vermeyi unutmayalım..
classiconline
04/08/2012, 18:27
Yaşlılar çok ayrı tabi.Onlara yer vermediğim zaman yerin dibine giriyorum.İsterse kmlerce ayakta kalayım o duyguyu yaşamayayım :(
haklısın erman....kadınlar resmen kanıksamış,yer verilince şaşırıyorlar,sabit bakıyorlar...zaten boş yer aramaz olmuşlar,gözleriyle boş yer arayan afedersiniz saplar.
Metrobuse binmeye calisirken kadinlar kadinliktan cikiyor canavara donusuyorlar cabuk uyum sagliyorlar ;)
Ziyaretci040
06/08/2012, 12:45
Valla bende denk geldim kadın dirsek attı bana :S Sanırım yanımdaki adama atıcaktı ama arada kaynadım.Sonrası mı ? Ne siz sorun ne ben anlatayım.
dogus618
06/08/2012, 12:49
Konu basliini gorunce kamuran acti konuyu sandim;)
sadece_erhan
06/08/2012, 12:51
Başlığı okuyanlar şaşırmış olabilir,değinmek istediğim konu metrobüs,istanbulda yaşayan bilir.metrobüsler özellikle ramazanda tıklım tıklım..konu şu: bir Allahın kulunu bir bayana yer verirken görmedim....1 aydır baya uzun mesafe gidiyorum,bazı işgüzarlar bazı duraklarda yer kapma savaşında birbirlerini eziyorlar,kadınlar yerlere düşüyor..kadına yer verme diye bir olay kesinlikle yolcuda yok...
1- saygı bitmiş,adam olmayız
2- kadın sanki düşman,aman yer verme!
3- gençler otursun,yaşlılar baksın
4- istanbuldaki umarsız erkek halk profili gözler önünde.
5- yarın düşsen kimse kolunu uzatmaz emin ol.
+1
uzuncocuk
06/08/2012, 13:17
bazı kadınlara gıcığım...pencere kenarına oturup sürekli dışarıya bakan 30 yaşını geçmemiş, başında dikilen teyzeye yer vermeyen bayanlara çok kılım mesela. van ve mardın de tam tersi.genç bayanlar dahil olmak üzere yaslı sayılmayan her erkek garip bir şekilde bayanlara yer veriyor. tek oturan bayanın yanına kesinlikle erkek oturmuyor.
celenlee
06/08/2012, 13:32
bazı kadınlara gıcığım...pencere kenarına oturup sürekli dışarıya bakan 30 yaşını geçmemiş, başında dikilen teyzeye yer vermeyen bayanlara çok kılım mesela. van ve mardın de tam tersi.genç bayanlar dahil olmak üzere yaslı sayılmayan her erkek garip bir şekilde bayanlara yer veriyor. tek oturan bayanın yanına kesinlikle erkek oturmuyor.
Bir zamana kadar anlattıklarınızı çocukluğumdan hatırlıyorum buralarda da.
Kalabalıklaştık ve en önemlisi YOZLAŞtık.
Mahremiyet zaten öldü (kadına saygının en önemli kaynağı)- ve bunu kadın erkek birlikte yaptı.
İnsanlık da ölünce.... işte günümüz oldu.
Ne mutlu o anlattığınız yerdeki (samimice bunları yaşayan) insanlara.
malesef istanbulda geçmiş yıllara göre düzen dahada bozuldu önceden bayana saygı vardı
Ziyaretci040
06/08/2012, 14:35
Ataerkil yapının bozulmayışından ve aynı yapıdaki saygı olgusunun günümüze kadar geldiğinden kaynaklanan birşey.
Bir zamana kadar anlattıklarınızı çocukluğumdan hatırlıyorum buralarda da.
Kalabalıklaştık ve en önemlisi YOZLAŞtık.
Mahremiyet zaten öldü (kadına saygının en önemli kaynağı)- ve bunu kadın erkek birlikte yaptı.
İnsanlık da ölünce.... işte günümüz oldu.
Ne mutlu o anlattığınız yerdeki (samimice bunları yaşayan) insanlara.
+10000000....
aykut_1914
06/08/2012, 15:18
ben konuyu tam anlıyamadım sanırım :)
bayan yada bay,ihtiyacı olmayana yer vermek zorunda değilim ki.
genç bi bayana zaten yer versek "hayvan erkek" modunda oluyosun.
Ziyaretci040
06/08/2012, 15:27
Bayana yer vermek iyidir.Tıklım tıkış yerlerde kimse yanlış anlamasın ama fortçu kaynıyor.Şerefsiz çok.He ciddi ciddi hallerinden belli tikkycanlar var.Hayatta yer vermem ama işinden gücünden dönen kendini belli ediyor yer veririm.Maksat ihtiyacı olmak değil aslında dostum.İhtiyaca meğil vermemekte.2 - 3 defa denk geldim metrobüste adam dövdüklerine :) FORD olayına yani.O kötü durumda bayanların psikolojisini tabiki bilemeyiz.Allah kimsenin başına vermesin tanımama gerek yok ama denk gelirsem eskiden olduğu gibi tekrar var gücümle saldırırım o pisliği yapana.Midem kaldırmaz.
Bide tabiki yer vermek zorunda değilsin.Sadece yer vermek iyidir. :)Sırf bu taciz (FORD) olayı bile geçerli bi sebep bence...
uzuncocuk
06/08/2012, 15:35
izmir metrosunda 30 lu yaşlarında bir bayana yer veren bir gence bayanın ukalaca davranıp terslemesini de görmüştüm. hayvan erkek moduna giren bayana yapacağım yakıştırma burda söylenecek cinsten değil zaten. sözlerim bu ülkenin normal vatandaşlarına. uzaya cıkan ve bi tarafları uzayda gezen bayanlara değil. olayın tüm altyapısı aile terbiyesinden geçiyor küçük cocuğunu yan koltuğunda aturtan ana babanın çocugu genelde yer vermeyen gruptan.
biz eskiden otobüste, minibüste ya ayakta giderdik yada annemizin kucağında... aşağıdaki fotoğraf tramvayda çekildi... kadın ayakta çocuk oturuyor... bu 15 dakika böyle devam etti... çocuğun babası resimde olan adam... çocuğun karşısında annesi oturuyor... terbiyesizlikten başka bir şey değil...
https://a1208.hizliresim.com/10/6/bk4qs.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
35 yas altına bende vermıyorum hamıle ,hasta degılse
aykut_1914
06/08/2012, 18:39
Bayana yer vermek iyidir.Tıklım tıkış yerlerde kimse yanlış anlamasın ama fortçu kaynıyor.Şerefsiz çok.He ciddi ciddi hallerinden belli tikkycanlar var.Hayatta yer vermem ama işinden gücünden dönen kendini belli ediyor yer veririm.Maksat ihtiyacı olmak değil aslında dostum.İhtiyaca meğil vermemekte.2 - 3 defa denk geldim metrobüste adam dövdüklerine :) FORD olayına yani.O kötü durumda bayanların psikolojisini tabiki bilemeyiz.Allah kimsenin başına vermesin tanımama gerek yok ama denk gelirsem eskiden olduğu gibi tekrar var gücümle saldırırım o pisliği yapana.Midem kaldırmaz.
Bide tabiki yer vermek zorunda değilsin.Sadece yer vermek iyidir. :)Sırf bu taciz (FORD) olayı bile geçerli bi sebep bence...
ya aslında haklısın abi, ama dediğim gibi büyük şehirlerde yetişen kız triplerinide az çok biliyosundur, ki senin 1 alt mesajındada yazılmış bir örnek var mesela :)
ciddi ciddi yaşı olan,hamile,sakat veya hasta lara yer vermek zaten boynumuzun borcu. Mesela 35 yaş üstü sohbetide geçmiş bi yerde, kokoş diye tabir ettiğimiz 50*55 civarı bilezikleri takmış takıştırmış günden dönen "abla" larada yer vermemek tercihim oluyor genelde ne yalan söliyim :)
Altın günlerinde kesintisiz oynayan kadınlar otobüse bindikleri zaman bi yaşlılık çöküyo üzerlerine nedense ;)
Semih Kurtulmus
06/08/2012, 20:09
haklısın herkes duyarsız
juventude
06/08/2012, 21:02
bi dakka şimdi. kendi başıma geldi ki insanlara gayet saygılı davranmaya çalışırım. yer verdiğim annemden büyük biri bana ben o kadar yaşlımıyım diye fırça attı. neyin saygısı arkadaşlar. herkesin başına güneş geçmiş :)