PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Notebook tercih.

burhankutlu
23/07/2012, 02:37
Selamlar notebook bakıyorum ama kararsız kaldım fujitsu-samsung-lenova çok aşırı para vermeyi düşünmüyorum hangisini tercih edersiniz daha önce kullanan varmı acaba.. fujitsu buldum bir tane özellik olarakta idare eder, sorun çıkarıyor mu daha önce kullanan arkadaşlar bilgi vermenizi rica etsem.modeli şu: Fujitsu AH531-114 Intel Pentium B960 2.2GHz 2MB 4GB 320GB 15.6" dos, fiyatı 775 tl... LENOVO B570eG 59-335909 Intel B950 2.1GHz 2GB 320GB 15.6" Hdmi dos, fiyatı 740tl.. samsung da hemen hemen aynı özellik olarak ama gördüğüm kadarıyla fujitsu bir adım önde gibi.

rbcn
23/07/2012, 02:42
Samsung almada ne alirsan al

burhankutlu
23/07/2012, 02:58
Samsung almada ne alirsan al

gayet net olmuş cevap :) sebebini sorsam bu kadar bıktıracak nedeni merak ettim :)

tayfux
23/07/2012, 05:04
kardeşim bende casper var 5 senedir kullanıyorum nirvana serisi çok şükür tek bir format bile atmadım 1 kere servise gitti o da bir tuş yerinden çıkmıştı ve bir haftada elime geçti..babama da casper aldık 1 senedir sapasağlam kullanıyor kesinlikle tavsiye ederim..

hakank34
23/07/2012, 05:31
ben lenovo kullanıyorum, tavsiye ederim ..

OzzY
23/07/2012, 06:00
gayet net olmuş cevap :) sebebini sorsam bu kadar bıktıracak nedeni merak ettim :)

bende merak ettim :)
kardeşim dayım ve kuzenim 3-4 senedir
babam 3 senedir
halam 2 senedir kullanıyor sadece babamın pil bozuldu direk yenisini verdiler.

hangisi iyidir bişey diyemem ama kasa kalitesi önemli bence, ben 5 senedir toshiba kullanıyorum menteşeler tamamen dağıldı, gerçi söküp toplarken dağıldı temelde ama uzun yıllar plastik ısına soğuya çok dayanıksız hale gelebiliyor. Onun dışında en ufak sorun yok alette.

Fuzuli
23/07/2012, 14:40
99 senesinden beri toshiba kullanıyorum..Bu 2. toshibam..
İlki 99-2005 arası şu anki ise 2005-günümüz arası.. Meşhur öğretmen notebook kampanyasından alınan...
İlk 2-3 sene tüm notebookların isteneni vereceğine eminim.. Ucuzundan pahalısına... Fark daha sonraki senelerde ortaya çıkıyor...

mehmetvyz
23/07/2012, 15:02
ne için kullanmayı düşünüyorsunuz, netbook veya tablet düşünmezmisiniz? ben netbook kullanıyorum ekranı küçük işlemcisi yavaş ancak pil kullanımı taşıması çok daha kolay, notebook gerekli ise Cache belleği en büyük olanı alın derim:)

ibrahim06
23/07/2012, 15:10
Burhan ben de şuan DELL var. Geçen sene bu zamanlar aldım. hiç böyle beklemiyordum. çok memnunum. Geçen sene sony vaionun pahalı bişeyi vardı ben de 2009un parasıyla 2.5 milyara almıştım. çok özellikliydi ama aldığım günden beri hiç memnun kalmadım. en son geçen sene doğubeyazıtın elektriği yaktı da kurtuldum. sinirle gidip migrosa o an ne varsa bir tane aldım. Dell denk geldi. i3 işlemcili. sony den çok daha memnun bıraktı beni.

Bir diğer tavsiyem ise ASUS olur. ama sakın hiçbir laptopa çok para verme.

ibrahim06
23/07/2012, 15:12
İlki 99-2005 arası şu anki ise 2005-günümüz arası.. Meşhur öğretmen notebook kampanyasından alınan...
İlk 2-3 sene tüm notebookların isteneni vereceğine eminim.. Ucuzundan pahalısına... Fark daha sonraki senelerde ortaya çıkıyor...

Şuan düşünüyorum da MEB amma kazık atmış bize fiyat olarak

burhankutlu
23/07/2012, 15:14
Burhan ben de şuan DELL var. Geçen sene bu zamanlar aldım. hiç böyle beklemiyordum. çok memnunum. Geçen sene sony vaionun pahalı bişeyi vardı ben de 2009un parasıyla 2.5 milyara almıştım. çok özellikliydi ama aldığım günden beri hiç memnun kalmadım. en son geçen sene doğubeyazıtın elektriği yaktı da kurtuldum. sinirle gidip migrosa o an ne varsa bir tane aldım. Dell denk geldi. i3 işlemcili. sony den çok daha memnun bıraktı beni.

Bir diğer tavsiyem ise ASUS olur. ama sakın hiçbir laptopa çok para verme.

abi şuanki notebook'um zaten Dell harika bir pc ama yenileri biraz uçuk fiyat bende çok para veremiyorum vermekte istemiyorum baktım en uygunları bu 3 firma Asus-Hp-Acer var ama celeron işlemci ve özellik olarak diğerlerinin yarısı değil kararsız kaldım. netbooka gelince fiyatı fazla genel olarak internet ve az da olsa oyunlarda kullanmayı düşünüyorum aynı şeyler Casper ve Lenovada geçerli fiyat olarak o kadar para vermek kafama çok yatmıyor :)

Fuzuli
23/07/2012, 16:36
Şuan düşünüyorum da MEB amma kazık atmış bize fiyat olarak
kesinlikle katılıyorum.. Ama o tarihte 36 taksitle satılan toshiba yoktu :)

matushella
23/07/2012, 16:59
Alırken özelliklerinin yanında kasasınıda incelemenizde fayda var. Fan yuvalarının ve hava çıkışının yeterli büyüklükte olması gerekiyor. Geçen ay canavar gibi Türkiye'ye hiç gelmemiş bir HP laptopumuzun anakartı yandı. Çipsetler değişti ama tık yok, çöp oldu çünkü anakart girişi yok türkiyeye. Amerikadan geldiği içinde garanti yoktu, servis çok rahat konuştu o yüzden.

Bukadar güçlü bilgisayarlara özellikle gerekli güçte fan ve havalandırma yuvası açılmıyor çünkü 2 senede bir genellikle yanıyor ve insanlar yeni bilgisayar alıyor...

HP'nin en üst seviyeleri hariç sakın el sürmeyin, taş gibi bilgisayar istiyorsanızda MSI yada Asus alın.

rbcn
23/07/2012, 17:28

Ben toshiba ve sony den basla laptop almam arkadaslarıma samsung aldık kendim cep telefoncuyum telpaya yolum çok düşüyor samsung ürünlerinede bakıyorlar öncelikle arkadaslarımın sorunundan bahsedeyim aldıkları laptop bi kaç ayda dökülmeye başladı tuşları tek tek çıktı şarj cihazı 1 ayda bozuldu batarya 4 5 ayda hiç gitmemeye başladı servise git gel git gel rezil oldular

telpada gördüğüm bilgisayar sahipleri genelde pc nin kapanmasından şikayetçi aşırı ısınmasından çikayetçi ve parçaların hemen dağılmasından şikayetçi bi müşteri 5. kez aynı arızadan vermiş bilgisayarı ama samsung servisi onu hep baska bi arızadan yazmıs adam pc yi yere vuracaktı müdür geldi zor ikna etti :) ben 7 sene toshiba kullandım hala evde duruyor kullanmaya devam ediyorum ister inanın ister inanmayın 7 selik pc nin şarjı 20 dk gidiyor :) samsung da yasananları gördükten sonra kimseye samsung tavsiye etmem ucuz etin yahnisi yavan olur gidin lenova alın acer alın ama toshiba almayın :) gerçi acer de almayın bi arkadasım aceri mahkemeye verdi kendi kendine kapanma sorununu çözemediler ve pc yi inadına değiştirmediler :)

yengecbaris
23/07/2012, 17:39
3 senedir lenovo var hiç sıkıntı yaşamadım bilgine ;)

Fuzuli
23/07/2012, 23:04
Ben toshiba ve sony den basla laptop almam arkadaslarıma samsung aldık kendim cep telefoncuyum telpaya yolum çok düşüyor samsung ürünlerinede bakıyorlar öncelikle arkadaslarımın sorunundan bahsedeyim aldıkları laptop bi kaç ayda dökülmeye başladı tuşları tek tek çıktı şarj cihazı 1 ayda bozuldu batarya 4 5 ayda hiç gitmemeye başladı servise git gel git gel rezil oldular

telpada gördüğüm bilgisayar sahipleri genelde pc nin kapanmasından şikayetçi aşırı ısınmasından çikayetçi ve parçaların hemen dağılmasından şikayetçi bi müşteri 5. kez aynı arızadan vermiş bilgisayarı ama samsung servisi onu hep baska bi arızadan yazmıs adam pc yi yere vuracaktı müdür geldi zor ikna etti :) ben 7 sene toshiba kullandım hala evde duruyor kullanmaya devam ediyorum ister inanın ister inanmayın 7 selik pc nin şarjı 20 dk gidiyor :) samsung da yasananları gördükten sonra kimseye samsung tavsiye etmem ucuz etin yahnisi yavan olur gidin lenova alın acer alın ama toshiba almayın :) gerçi acer de almayın bi arkadasım aceri mahkemeye verdi kendi kendine kapanma sorununu çözemediler ve pc yi inadına değiştirmediler :)

Bu bana biraz değişik geldi :)

ZAK1980
24/07/2012, 00:03
Burhan sahsı fıkrım su;
Notebokların ana parcaları aynı parcalar işlemcı intel İ3 2.5 ghz, ekran kartı nvıda 1024 paylasımsız,wifi ıntel 8012 gi ,ram kngston,anakart asu falan fılan ıste genelde asus,toshıba,samsung aynı parcayı kullanıyor cünki üretıcı tek (intel,amd) bende bızım yigene alacagım intel i3 işlemcı 2.2 ghz overlok ıle 2.5 ghz cıkıyor ekran kartı 1024 paylasımsız toshıba 1900 tl ,asus 1600 tl samsung 1300 tl ,acer 1100 tl mısal ana parcalar aynı tamamıyle ram ,hdd ,monıtor benım ıcın cok onemlı degıl ısın gercegı bır kampanyada bu makınayı samsung 990 tl ye satıyordu 1 haftalıgına gecen gun asusa baktım 1600 aynı makına sadece markası faklı param olsaydı ve alacak olsaydım Samsung u alırdım alırkende yetkılı servıs olayıda onemlı Asus,Toshıba ıyıdır ılgılıler ama artık pclerde hatalı donanım olayı dusuk oldukca oda cıkarsa sanındır senın almadan once alacagın makınayı kafanda tasarla ve kampanyalara bajm derım

cosworth20
24/07/2012, 00:27

Toshiba L10-102 dediğin modelden ben de halaa kullanıyorum ...

Ayrıca dostum sana casper öneririm.Electro World de bi kampanya vardı kaçırma casper'da 2000 liralık laptopu ben 1000 liraya almıştım.Makinanın özellikleri diğer markalarda 2000-3000 TL arası.Takip et elecro'yu ...

burhankutlu
24/07/2012, 02:00
ben şahsen notebooka çok paralar verme taraftarı değilim Hp kesinlikle düşünmüyorum fanı 1 ay sonra traktör motoru gibi çalışıyor. takip ettiğim 3 model var yukarıdaki duruma göre samsungdan da soğudum kaldı fujitsu-asus-acer.. casper fiyatlara baktım çok pahalı tamam kaliteli olabilir ama biraz uçuk gibi geldi fiyatları lenova da güzel marka ama aynı özellik olarak diğerleriyle fiyat farkı baya açık.

ZAK1980
28/07/2012, 13:44
Dell Inspiron 5110 B45B43 Notebook

İ5 İŞLEMCİYE GORE FŞYATI GAYET IYI
Sistem Özellikleri

İşletim Sistemi : Windows 7 Home Basic (64-bit)
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Modeli : i5-2450M
İşlemci Hızı (GHz) : 2,5
İşlemci Ön Bellek : 3 MB
Hafıza (RAM) : 8 GB
İşlemci Sınıfı : Intel Core i5

Depolama

Optik Sürücü : Var
Hard Disk Kapasitesi : 320 GB

Grafik & Ekran

Ekran Boyutu : 15,6"
Ekran Tipi : HD LED
Çözünürlük : 1366 x 768
Ekran Kartı Markası : NVIDIA GeForce
Ekran Kartı Çipseti : GT 525M

Ağ ve İletişim

Kablolu Ethernet LAN : Var
Wi-Fi : Var
Bluetooth : Var

Bağlantılar

Kart Okuyucu : Var
Firewire : Yok
HDMI : Var
USB : Var
e-SATA : Var

Pil Özellikleri

Pil Tipi : Lityum İyon

Diğer Özellikler

Webcam : Var
Parmak İzi Okuyucu : Yok
Yüz Tanıma : Yok

Fiziksel Özellikler

Ağırlık : 2,5 - 3 kg
1,199 TL

pdr42
28/07/2012, 14:25
2005 te öğretmen kampanyasından aldıgım toshiba 2011 yılına kadar bir fiil kullanılmıstır. Tabiri caizse eşek gibi kullanmışımdır. Günlük pcnin acık kalma saati ortalama 5 dersem yalan soylemiş olmam. Simdi i3 işlemcili toshba aldım 1 yıldır onu kullanıyorum hicbir sorun yasamadım. KEsinlikle Toshiba tavsiye ederim bunun yanında servis destegi de cok önemli. Önceki toshibanın ekranı kazara bozuldu kullanıcı hatası olmasına ragmen degistridiler. Suan ilkk toshibayı esim kullanıyor tek sıkıntısı batarya öldü direk elektirkten kullanmamaız.

efe_erdem
28/07/2012, 16:36
Kesınlıkle sony vaıo al. Malzeme kalıtesı ınanılmaz 5 yıldır kullanıyorum tık demedı bugune kadar. fıyatları bıraz yuksek ama ınan degıyor. 5 sene once aldıgım laptopun ozellklerı 3 gb ram p8400 2.27 ghz ıslemcı cıft cekırdek atı radeon hd serısı ekran kartı. 15.6" full hd ekran.
Pıyasaya yenı cıkan max payne 3 oyununu bıle kasmadan oynayabılıyorum dusun artık.

aykutisci
28/07/2012, 16:54
arkadaşlar ben birşey sorucam benim leptopumun dün ekranı gitti garantiden ekran hasar görmüş ekran değişecek kulanıcı hatası dediler 300 lira çektiler ama ben leptopa bişey yapmadım kendi kendine oldu ne yapmam gerek marka ACER ...

ersineroglu
28/07/2012, 17:22
2000 TL'ye çıkabilirsen ben lenovo kullanıyorum. Aşağıdaki linkten özelliklerine bakabilirsin. Çok üst düzey bir bilgisayar ve fiyat olarak bugün indirimde. Isınma sorunu yok denecek kadar az. Hoparlörleri JBL ve çok iyi ses çıkışı var. 64 Gb SSD de bonusu. İncelemenizi tavsiye ederim. Ben çok memnunum.

electradio
28/07/2012, 17:47
hocam leptaplarda bence ucuza çok da kaçmamak lazım... Birçok parça ufak bir alana sığdırılmaya çalışıldığından kaliteli malzeme kullanılmayan ucuz markaların, modellerin ömrü de garanti süresi kadar oluyor.

Birçok servis elemanıyla muhabbetimde 3 markaya iyi denildi...
asus - toşiba - dell...

asus zaten anakart üreticisi, temeli var...
toşiba da en eski markalardan...
dell in de servisi malzeme kalitesi iyidir...

siromar
28/07/2012, 18:32
2000 TL'ye çıkabilirsen ben lenovo kullanıyorum. Aşağıdaki linkten özelliklerine bakabilirsin. Çok üst düzey bir bilgisayar ve fiyat olarak bugün indirimde. Isınma sorunu yok denecek kadar az. Hoparlörleri JBL ve çok iyi ses çıkışı var. 64 Gb SSD de bonusu. İncelemenizi tavsiye ederim. Ben çok memnunum.

+10000

lenovo alalı 3 ay oldu gerçekten çok kaliteli ssd ile açılma kapnama sureleri inanılmaz kısa olmuş. sessiz mod temizleme modu gibi modları var ve sonucta IBM şiddetle tavsiye edilir

pdr42
29/07/2012, 03:13
arkadaşlar ben birşey sorucam benim leptopumun dün ekranı gitti garantiden ekran hasar görmüş ekran değişecek kulanıcı hatası dediler 300 lira çektiler ama ben leptopa bişey yapmadım kendi kendine oldu ne yapmam gerek marka ACER ...
GEnellikle her firma sucu kullanıcıya atıyor.Eger herhangi bir hasarınzı yoksa buna itiraz edip kırılma catlama bir darbe olmadıgını soyleyerek bunu kabul etmeyin bastırın mutlaka sonuc alırsınız

burhankutlu
31/07/2012, 02:39
kararsız kaldım halen bakıyorum tüm markaların kendine has özellikleri veya işletim sistemleri farklı şuan dell var gerçekten memnunum ama açık olmak gerekirse 1500 lira da güzel para o kadar verecek imkan yok şuan zaten şikayet sitelerine girdim neler neler yazmışlar adamın içi kararıyor.

erdiyilmaz
04/08/2012, 18:17
kararsız kaldım halen bakıyorum tüm markaların kendine has özellikleri veya işletim sistemleri farklı şuan dell var gerçekten memnunum ama açık olmak gerekirse 1500 lira da güzel para o kadar verecek imkan yok şuan zaten şikayet sitelerine girdim neler neler yazmışlar adamın içi kararıyor.

laptop biraz sans isi, bazen alip yillarca sorunsuz gidebiliyor bazen ilk haftadan sagi solu ariza veriyor. sony vaio iyi ancak biraz pahali. ben gecenlerde asus aldim i7 islemci 2gb geforce, 8gb ram vs. 2.5 civarina geldi

tayfux
04/08/2012, 18:25
casper bak hocam sen memnun kalacaksın emin ol :)