Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Suları

ktpunto
16/02/2012, 15:48
Arkadaşlar camsuları hakkında bir ikilem içerisindeyim. antifrizli camsuyu katkıları var (örneğin: shell screen wash) aracın tüm su deposunu bu maddeyle mi doldurmalı yoksa su ile karıştırarak koymalı.

Ben bazen özellikle yaz ayları camsil ve su karıştırıp koyuyorum. böyle yapan var mı tavsiye edermisiniz?

Aracın cam suyu işini nasıl hallediyosunuz.

Bir de tabletler çıkmış hazneye atılıyor. üstüne su ekleniyor. aldım ama korkuyrum kullanmaya.

Engin_T
16/02/2012, 15:53
Ben soğuk havalarda sadece antifiriz koyuyorum, yazın ise su ile karıştırırak az da olsa antifiriz koyuyorum silecekler öyle daha ii kayıyor :)

sfkbrtn
16/02/2012, 15:54
suyla karıştırıp kullanmak lazım genelde kutuların üzerinde yazıyor karışım oranları hava sıcaklığına göre ayarlıyorsunuz

yildiray
16/02/2012, 15:59
Ben genelde 1 çay bardağı cam sil kalanını suyla karıştırıp koyuyorum buralar sıcak iklim olduğu için antifirize gerek duymuyorum....

PARS
16/02/2012, 16:28
hava şartlarına bağlı eğer sıcaklık eksilerde ise su ile karıştırınca donuyor ben tamamını döküyorum şimdiye kadar sorun olmadı bunlarda marka kullanmak çok iyi shell in harika würth ten şaşmam..

krm1983
16/02/2012, 19:46
Eğer aldığınız ürün konsantre değilse suyla karışıktır tamamını doldurmanız gerekir.Eğer konsantre bir ürün ise suyla karıştırabilirsiniz.

Budweiser
03/03/2012, 12:59
Bazı antize lerin deterjanlı olanlarıda oluyor, olmayanlarınıda olanıda 1:1 ölçek kullanıyorum misal depo 2lt ise 1 lt antize 1lt içme suyu. Mümkün olduğunca içme suyu kullanın çeşme ve kuyu suları kireçli olabiliyor püskürtücüler zamanla tıkanır. Yazın ise ben genelde opette görüyorum Würth ün 3TL lik işaret parmağı kalınlığında deterjan tüpleri var. Onlardan çok memnunum hem güzel kokuyor hem güzel temizliyor ve en önemlisi konsantre olduğundan tüpün 4 te 1 ini depoya dökmeniz 1 depo için yeterli.

shellcininabisi
03/03/2012, 13:32
ben marketlerde 1 tl ye satılan 1 litrelik camsillerden alıyorum tamamını depoya boşaltıp kalanına su dolduruyorum.

shams
03/03/2012, 14:10
ben şu an kütahyadayım özellikle geceleri yaşadığımız soğuk nedeniyle, sadece antifriz koyuyorum şu aralar. Bir ara antifrizsizle antifrizliyi karıştırıyordum falan. Tamamen doğaçlama. Normal şartlarda yarı yarıya antifriz ve su koymanız yeterli olacaktır. ya da yaşadığınız iklim ve hava şartları çok iyiyse antifrizi iyiden iyiye azaltabilirsiniz.

hiç cam suyu koymadan sıvı sabunlarla da uygulama yapan arkadaşlarımız var.

Ardevo
04/03/2012, 04:53
Suyla karıştırıp dolduruyordum. Geçenlerde donmuştu , servise gittiğimde Kavaklıdere'de bayağı uğraştılar çözmek için sağolsunlar..

uLTRa GP
04/03/2012, 11:20
kipadan 1 tl ya 5 ,6 tane atıyorum bagaja 1ltliklerden bittikçe dolduruyorum ama konsantre deil zaten su ile karıştırlmış benim aldığım

takres
04/03/2012, 14:46
antifrizli alıp üstünde yazan oranda koyuyorum...

DarknessFall
05/03/2012, 13:10
ankarada 3 aydır su ile karıştırmak mümkün değil , gece hava -21,22 lere gelmişti. camsuyuna 1 ayda 30-40 tl vermekten bunaldım :)

selam
09/03/2012, 03:17
özellikle havaların sıcak olduğu dönemlerde, camsil çok yoğun kullanılmış ise dipte tortular oluşturmaya başlıyor. daha önceki araçta silgeç motorunu bozmuştu (ustamın dediği) . o yüzden donma riski olmadığı zamanlarda suyla karışımı faydalıdır diye düşünüyorum.