Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Marka Dizel-Benzinli Araç Satın Alma Hk. Fikirleriniz
karizmatik_boy
19/11/2011, 20:34
Arkadaşlar merhabalar... Öncelikle böyle bir paylaşım platformu açıldığı için tşk ederim. Foruma yeni üye oldum ve size bir fikir danışmak istiyorum.
Arkadaşlar ailemize bi araç almak istiyoruz... Geniş bir aile değiliz...Ancak bütçemiz kısıtlı olduğu için bir miktar banka finansını kullanacağız...
Size sormak istediğim Palio,Punto yada benzeri araçlar için;
Ailem devlet memuru olduğu için aracı başta işe gidiş gelişlerde kullanacak. Aracımız olmadığı için şehir seyahatleri, piknik vs zaten pek fazla yapma fırsatımız olmadı. Sadece işe gidiş gelişler düşünürsek senede 4000-5000 km yi geçmiyor gibi duruyor... Ayda 1 kezde memleket ziyareti yapsak bu rakam max. 10000 km gibi görünüyor... Ama teorik olarak bu şekilde...
Şimdi gelelim asıl merak ettiğim soruya; Aracı 0 km istiyoruz. Çünkü çok fazla araçtan anlayan biri olmadığımız için akarı kokarı olmayan,vuruğu,kırığı baş ağrıtacak dertleri olmayan bi araç düşünüyoruz. Bütçemiz 25000 TL Max zorlayarak 30000 olabilir(belki).
Palio,Evo,Linea için ne dersiniz?
Palio benzinli kullananlar 8 litre şehir içi gözüküyor... Bu rakam dur-kalk ile 9 litre olacak gibi... Benzinli palio lar çok mu yakıyor bakım masrafları falan ne kadar? Benzinli versiyonu multijete göre 4-5 Bin TL daha ucuz gibi...Aracımız olmadığı için şu ana kadar çok fazla gezmedik ama araç alırsak acaba 10000 Km üzerine çıkar mıyız endişesi taşıyorum...
Birde az km yapanların dizel araç almaları sanki daha mantıklı gibi... Neden derseniz zaten az km yapıyorsun bu yüzden az mazot ücreti ödüceksin, ee 1.3 motor vergi avantajı da var... ee senede 1 kere bakım yaptıracaksın zaten araç satıcısı değiliz... uzun vadede kullanmak istiyoruz...
Acaba Palio yada Puntonun dizeli mi dersiniz? Yoksa benzinli versiyonları mı? Yol tutuşu güvenlik falan nasıl? Ailem ABS+2 Hava yastığı+Klima olmazsa olmaz diyor... Bunlar da hep opsiyonlu :(
Sizin fikirleriniz neler? Yardımlarınız için teşekkür ederim... Kazasız keyifli sürüşler dilerim...
İmkanınız varsa evo dizel ama bütçe kısıtlıysa palio dizelde az yakıt tüketen bir araç.
al bir grande punto 1.3 multilet dizel keyfine bak derim....
karizmatik_boy
19/11/2011, 20:46
Hımm... Punto içinde en az 30000 TL den başlıyor :( Son zamanlarda çok zam yapıldı... 2012 dahi istemiyoruz... 2011 olsun bizim olsun diyoruz... Punto evolar nasıl yol tutuşu falan 2 versiyonu var dizelin 75-95 dizel olarak... gerçi 95 e maddi gücümüz yetmiyor ama 75 için yakıt giderleri falan nasıl ? Ailem parçası ucuz olsun bakımı ucuz olsun yerli olsun diyor... Güvenlik endişesi de var tabi... Özellikle annem yolda savrulmasın diyor... ama zaten 90-100 den fazla gidecek değiliz... Hız sınırlarında kullanmak en mantıklısı...
Ayrıca yorum için tşk ederim... Tüm düşüncelerinizi bekliyorum sizden olumlu olumsuz...
karizmatik_boy
19/11/2011, 20:50
Birde teorikte 10.000 km yapacak gibiyiz (max) dizel alsak hata mı olur... Etraftan 25.000 km den az yapacaksanız almayın bakımları çok pahalı diyorlar... Doğru mu çok mu pahalı? 50-100 liradan fazla mı fark ödeniyor?....
Birde benzinli 4-5.000 TL daha ucuz... Bu rakamda bana 1 yıllık 10000 Km kadar benzin paramı karşılıyor... Bu yüzden benzinli alsak hatamı ederiz(Palio için) yada bütçeyi biraz zorlayıp Punto mu... Yada Alternatif bir araç mı ? Off çok karışık kafamız... :((
2. el dizel linea bence...aile için bire bir...
karizmatik_boy
19/11/2011, 20:54
Linea derken hangi versiyonu ? bunları da yazarsanız çok memnun olurum...
İmkanınız varsa puntodan şaşmayın.Ama palio da kötü bir seçim olmaz fiyat fayda oranına göre.Bakımlarda da dizelle benzin arasında büyük uçurumlar yok.
karizmatik_boy
19/11/2011, 21:13
Kerem hocam sizden rica etsem puntonun + ve - lerini yazmanız mümkün müdür ?
Yorumlarınız için tşk ederim :=)
Eski bir palio HL 1.6 benzinli(mk1 1999 model 103bg)
Şuanda da Gp Fire Dynamic(benzinli 77bg) kullanıcısı olarak :
Gp'nun artıları:
Grande Punto,Palio'ya göre gerçekten üst sınıf hissi veriyor.
Donanım olarak yüksek.
Yol tutuş daha iyi
Eski aracım 1.6 olduğu için yakıtı çok daha düşük Grande Puntonun
Eksileri:
Az da olsa palioya göre parçaları biraz daha pahalı.
1.4 8v 77bg olduğu için haliyle 1.6 103 bg e göre performansı daha zayıf.
Sonuç olarak eğer imkan varsa Grande Punto çok daha mantıklı bir seçim.
uzuncocuk
19/11/2011, 21:25
fıorıno 2011 model az km de bır emotıon 1.3 multıjet her ısınızı ahatlıkla gorur... 25000-28000 aralıgında rahatlıkla bulunabılır sıfırıda 32500 tl cıvarı...bırde gecen hafta 90 ps lık sılver donanımlı( on cam resıstantı cruıse control yagmur far park sensorlu yanı dolunun dolusu) 33500 tl ıddı ford da... bu fıyatlara bu donanılarla baskada aıle aracı bulamazsınzz sıfırda....
karizmatik_boy
19/11/2011, 21:35
Ümit Bey yorumunuz için tşk ler... Bi araştırayım bende... açıkçası 2. el çok düşünmüyoruz... Çünkü başta dediğim gibi çok iyi anlayan birileri değiliz... Araç neden satılıyor? Motordan mı yoksa başka problemi mi var? Kazalı mı değil mi? özellikle modelli ve düşük km yapmış araçlar satılırken bunlar çok kafa karıştırıyor... uzun yıllar kullanılmış araç zaten hiç istemiyoruz... bu yüzden 0 km düşünüyorduk... Ancak bütçe durumu da var elbette... Ama sizin söylediklerinizi araştırcağım... Çok teşekkür ederim....
az önce konuya baktım biraz okudum eyer benim bütçem 10bin civarı benden bu kadar çıkar dersen 0 araba bulman imkansız bu kesin zaten ama ayrı kampanyalar var onları araştır 6bin peşinat ile ford vb markalar kampanya yapıyor artık gelir bütçeni bilemem ben sadece fikir öneriyorum burda şu arabaya önce bi bak bence senin bütcen bunu gösteriyor.
bu arabalar fazla tercıhım degildir bende kullanıyorum ama memnunum gerçekden bi sıkıntım yok bakımını düzgün yaparsan hiç bi araç sıkıntı vermez https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-boylesi-sitede-yok-muzeye-konulabilir-daha-35-000-km-de-61896356/detay/ (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-boylesi-sitede-yok-muzeye-konulabilir-daha-35-000-km-de-61896356/detay/)
karizmatik_boy
20/11/2011, 00:22
hocam şöyle arz edeyim 5-10 bin TL kredi çekip 25000-27000 TL arasında 0 km araç almak istiyoruz... Ancak biraz zorlarsak bütçe 30 Bin TL çıkabilir ama bunu düşünmüyoruz... Araç alırken bütçeye daha çok palio uygun olduğu için palio düşündük ama punto evo da olabilir de daha pahalı... Palio da ise benzinli 5000 TL kadar daha ucuz görünüyor... Biz yıllda şu anki hesaplamaya göre 10.000 km(max) yapacak gibiyiz... Bu bütçeye uygun bir araç düşünüyorum... Acaba bütçeyi zorlayıp dizel mi alsak? yoksa bütçeye uygun benzinli de mi karar kılsak ?
Yorum yapan arkadaşlara tekrar tşk ederim... Yorumların önerilerin devamlarını bekliyorum... Lütfen çekinmeden düşüncelerinizi paylaşınız...
usta,siz bir multijet binek fiorino alın,keyfinize bakın,anlattıklarına göre,sizin için en mantıklı ve en kestirme yol bu.
predator_ant
20/11/2011, 01:07
Arkadaşlar merhabalar... Öncelikle böyle bir paylaşım platformu açıldığı için tşk ederim. Foruma yeni üye oldum ve size bir fikir danışmak istiyorum.
Arkadaşlar ailemize bi araç almak istiyoruz... Geniş bir aile değiliz...Ancak bütçemiz kısıtlı olduğu için bir miktar banka finansını kullanacağız...
Size sormak istediğim Palio,Punto yada benzeri araçlar için;
Ailem devlet memuru olduğu için aracı başta işe gidiş gelişlerde kullanacak. Aracımız olmadığı için şehir seyahatleri, piknik vs zaten pek fazla yapma fırsatımız olmadı. Sadece işe gidiş gelişler düşünürsek senede 4000-5000 km yi geçmiyor gibi duruyor... Ayda 1 kezde memleket ziyareti yapsak bu rakam max. 10000 km gibi görünüyor... Ama teorik olarak bu şekilde...
Şimdi gelelim asıl merak ettiğim soruya; Aracı 0 km istiyoruz. Çünkü çok fazla araçtan anlayan biri olmadığımız için akarı kokarı olmayan,vuruğu,kırığı baş ağrıtacak dertleri olmayan bi araç düşünüyoruz. Bütçemiz 25000 TL Max zorlayarak 30000 olabilir(belki).
Palio,Evo,Linea için ne dersiniz?
Palio benzinli kullananlar 8 litre şehir içi gözüküyor... Bu rakam dur-kalk ile 9 litre olacak gibi... Benzinli palio lar çok mu yakıyor bakım masrafları falan ne kadar? Benzinli versiyonu multijete göre 4-5 Bin TL daha ucuz gibi...Aracımız olmadığı için şu ana kadar çok fazla gezmedik ama araç alırsak acaba 10000 Km üzerine çıkar mıyız endişesi taşıyorum...
Birde az km yapanların dizel araç almaları sanki daha mantıklı gibi... Neden derseniz zaten az km yapıyorsun bu yüzden az mazot ücreti ödüceksin, ee 1.3 motor vergi avantajı da var... ee senede 1 kere bakım yaptıracaksın zaten araç satıcısı değiliz... uzun vadede kullanmak istiyoruz...
Acaba Palio yada Puntonun dizeli mi dersiniz? Yoksa benzinli versiyonları mı? Yol tutuşu güvenlik falan nasıl? Ailem ABS+2 Hava yastığı+Klima olmazsa olmaz diyor... Bunlar da hep opsiyonlu :(
Sizin fikirleriniz neler? Yardımlarınız için teşekkür ederim... Kazasız keyifli sürüşler dilerim...
dostum bence 10-15 bin km lerde albea sole premio plus modellerine bak
Fiorino güzel seçim ancak her sene muayeneleri var, alırken hususiye çevirirsenizde ekstra para veriyorsunuz diye biliyorum.
Dizel araça gelince. Multijet zor ısınan bir araç. Eğer günlük 5-10 km kullanıp kapatıcam diyorsanız, ara sırada uzun yola gidicekseniz, multijet sizin işinizi görmez. Daha ısınmadan kapatıcaksınız motoru. Benzinli kadar yakar, ekonomi yapmaz yani. Benzinli araç alıcaksanız, Fiat almayın derim. Bütçenize ve kullanım şartlarınıza göre Turbo Benzinli almayı düşünmediğinizi varsayıyorum. 1.25 motorlu benzinli bi fiesta vs işinizi görecektir, hemde vergi avantajından faydalanmış olacaksınız. 1.4 Fire motorlu araç alıp vergiye bayılıp bide boşuna fazla yaktırmaya gerek yok. 1.25 fiesta gibi daha düşük hacimli 16v bi araç alırsanız, en kötü ihtimalle aynı şekilde benzin yakıp, hemde vergi avantajından faydalanırsınız. Buda senede 300 lira civarı oluyor. Dizeli düşünebilirsiniz ama, dediğim gibi dizel kısa yol arabası değil. Arabayı bi açtığınızda en az 20 km koşturuyorsanız o zaman avantajı oluyor. Yoksa bence gereksiz kalıyor.
karizmatik_boy
20/11/2011, 01:40
Fiorino güzel seçim ancak her sene muayeneleri var, alırken hususiye çevirirsenizde ekstra para veriyorsunuz diye biliyorum.
Dizel araça gelince. Multijet zor ısınan bir araç. Eğer günlük 5-10 km kullanıp kapatıcam diyorsanız, ara sırada uzun yola gidicekseniz, multijet sizin işinizi görmez. Daha ısınmadan kapatıcaksınız motoru. Benzinli kadar yakar, ekonomi yapmaz yani. Benzinli araç alıcaksanız, Fiat almayın derim. Bütçenize ve kullanım şartlarınıza göre Turbo Benzinli almayı düşünmediğinizi varsayıyorum. 1.25 motorlu benzinli bi fiesta vs işinizi görecektir, hemde vergi avantajından faydalanmış olacaksınız. 1.4 Fire motorlu araç alıp vergiye bayılıp bide boşuna fazla yaktırmaya gerek yok. 1.25 fiesta gibi daha düşük hacimli 16v bi araç alırsanız, en kötü ihtimalle aynı şekilde benzin yakıp, hemde vergi avantajından faydalanırsınız. Buda senede 300 lira civarı oluyor. Dizeli düşünebilirsiniz ama, dediğim gibi dizel kısa yol arabası değil. Arabayı bi açtığınızda en az 20 km koşturuyorsanız o zaman avantajı oluyor. Yoksa bence gereksiz kalıyor.
Hocam çok doğru bi tespit etmişsin günlük git-gel 15 km kadar buna ayda 1 kez memleket ziyaretini ekledik... Ara sırada çarşı pazar gitsek dedik... 10.000 km yi anca buldurduk... vergi avantajını da düşündük ama benzinlilerde düşük motor almayın diyenler oldu... yaz tatilinde 1.25 i20 mode versiyonuna 26.500 ( çift hava yastığı,klima,abs dhl) açıkçası aracın rampalarda vites düşürdüğünü öğrendim... Bu yüzden çekişten düşmücek bir araç düşündük... Belki diceksiniz bu paraya çok şey istiyorsun... Gerçi araçlar çok pahalanmış nerdeyse 30.000 TL altı araçlar donanımsız en baz versiyonu ile satışta... Ama işte bütçe de sınırla araçta gerekiyor... vergiden yararlanmak için 1.3 multijet düşünmüştük senelik km miz az sizin dediğinzi gibi 15 km sonrası motoru kapatacağız... Çok samimi söylüyorum zor iş tercih yapmak... Alıp satıcı değiliz... İnş. Alıp uzun süre binmek isityoruz... 1.4 palio alsak LPG olsa nasıl olur ? çok mu zarar veririz motora ? çekişten çok mu düşer ?
Yorumlarınızın devamını bekliyor ve hepinize tek tek şükranlarımı sunarım...
1.2 1.4 1.6 farketmez. 2.0 altı tüm atmosferik araçlar tork düşüklüğünden dolayı yokuşta bayılır. Bayılmayan araba istiyorsanız yüksek torklu benzinli turbo yada dizel alacaksınız yani. Bende 1.4 16v 100 hp teknoloji harikası i-vtec motorlu honda jazz var. 1000 kg araç. Bu araçla beykoz civarında bi yokuş var orada abana abana 4500 devire vurup çıkmama rağmen 80i geçemiyorum, ancak 1.6 dizel bravo'mla 3000 devirde vites atarak 140la 6. viteste tamamlıyorum o yokuşu. Tamamen elimde olan imkanlarla açıklamaya çalıştım olayı :D Hele hele 1.4 8v benzinli araçlar filan zaten Allah'a emanet yani yokuşlarda, performans beklemeyin. Sağdan sağdan efendi efendi gitmek gerekiyor :D 1.3 MJet'te vites düşürtür illa ki yokuşlarda oda efsane performanslı bi araç değil ancak yine de atmosferik benzinliden iyidir yani. i20 güzel araç. Donanımlısından alabilirseniz mutlu eder. Siz performansı düşünmeden vergi avantajlı benzinli araç alın benim şahsi görüşüm, yakıtıda üzerse LPG taktırırsınız.
Dizel kısa mesafe aracı olmuyor. Boşuna oluyor. Alıp sonra burda başlık açarsınız aracım 7.5 lt yakıyor diye :D Benzinli alsanız kısa mesafede dizelle aynı yakar yani. O yüzden iyi düşünüp iyi tartmak lazım. Tabi satış olayı dizellerde daha kolay oluyor bide bu faktör var. Araba zor iş ya.
Edit: İmla
aykut_1914
20/11/2011, 01:53
öncelikle hoş geldin,bence yorumunu km ye göre değilde,yapıcagın yolu şehir içi mi yoksa dışı mı yapıcaksın ona göre düşün.
bende ilk almadan çok heycanlıydım,gecelerce düşünmekten uyuyamadım hatta palio mu evo mu diye :)
evonun bi kere kapısından içine oturmam yetti,kredilerde gerekli imkanlar saglanıyo bence az biraz peşin verip gerisini halletmek uzun vadede mümkün. Bence az da koyun,evo alın,kesinlikle pişman olmazsınız.ben çok memnunum aracımın konforundanda,yakıtındanda.
ayrıca annenizin endişesi normaldir,genciz kan kaynar basarız :) annemde de vardı o,ama 1 kere bindi oda,gözü kapalı güvenir artık,yol tutusu (özellikle virajda) çok çok iyi aracın
karizmatik_boy
20/11/2011, 02:10
hocam ağırlıklı olarak şehir içi işe gidiş geliş.... ayda 1 kez şehir dışı düşündüm ( bu sayı kış aylarında azalabilir yaz aylarında ayda 2-3 olabilir. memleket 133 km git gel orda biraz gez total 300 km ) iş uzaklığı git gel 15 km... Palio şehir içi benzinli 8.1 diyor bu rakam 9-10 çıkma ihtimali var... birde benzinli araçta sürekli kısıtlama içersinde olacam binsek mi binmesek mi gibi... Ben çok aşırı performans beklemiyorum ama çok da kötü performans istemiyorum... şehir dışı 90-100 şehir içi en fazla 50-60 gideriz... multijet içinde 2000 d.d ya kadar performans düşükmüş diye okudum forumlarda... Performans çok sorun değil de ekonomik olsun hocam... Akaryakıt ve bakım parça maliyeti çok yüksek olmayan bütçeyi yormayan bi tercih olsun... yoksa yokuşu 80 le çıkmak çok sorun değil :) i20 ise artık çok geç kaldık...temmuz da 26.500 TL ye ( Abs+klima+2 yastıklı + otomatik 4 cam vs vs ) araç bayi veriyordu... biraz sıkı pazarlıkla 26000 olabilirdi... şimdi aynı araç 30.000TL üzeri... çabuk parça eskittikleri, yokuşlarda 3. vitese düştüğü, ve yakıtı söylenenden fazla olduğu için vazgeçmiştik...
Yorumlara lütfen devam edin... hepsini düşünüyorum :=))
hocam ağırlıklı olarak şehir içi işe gidiş geliş.... ayda 1 kez şehir dışı düşündüm ( bu sayı kış aylarında azalabilir yaz aylarında ayda 2-3 olabilir. memleket 133 km git gel orda biraz gez total 300 km ) iş uzaklığı git gel 15 km... Palio şehir içi benzinli 8.1 diyor bu rakam 9-10 çıkma ihtimali var... birde benzinli araçta sürekli kısıtlama içersinde olacam binsek mi binmesek mi gibi... Ben çok aşırı performans beklemiyorum ama çok da kötü performans istemiyorum... şehir dışı 90-100 şehir içi en fazla 50-60 gideriz... multijet içinde 2000 d.d ya kadar performans düşükmüş diye okudum forumlarda... Performans çok sorun değil de ekonomik olsun hocam... Akaryakıt ve bakım parça maliyeti çok yüksek olmayan bütçeyi yormayan bi tercih olsun... yoksa yokuşu 80 le çıkmak çok sorun değil :) i20 ise artık çok geç kaldık...temmuz da 26.500 TL ye ( Abs+klima+2 yastıklı + otomatik 4 cam vs vs ) araç bayi veriyordu... biraz sıkı pazarlıkla 26000 olabilirdi... şimdi aynı araç 30.000TL üzeri... çabuk parça eskittikleri, yokuşlarda 3. vitese düştüğü, ve yakıtı söylenenden fazla olduğu için vazgeçmiştik...
Yorumlara lütfen devam edin... hepsini düşünüyorum :=))
Dizel aracın her bakımda extra 100 lira kadar bindirisi olur size :D Yağı daha fazla vs ordan biraz kaybedersiniz.
2. olarak. Multijet performansı 2000 devire kadar düşük ama, multijetin 2000 devire kadar olan performansı bile 1.2 1.4 benzinli araçtan yüksek, torkundan ötürü. Diğer turbolu dizel araçlara göre düşük anlamında düşük deniyor. 140 hp dizel multijetim var gerçekten 2000 devire kadar bayık yani. Doğrudur. Ama atmosferik benzinliden iyidir.
3. olarak abanmazsanız benzinli araç size şehir içi 7.5 civarı yakar. Sağa kaçayım sola kaçayım 3000 devir üstü kullanayım derseniz 10 ltyede çıkar. Oda normaldir. Ben dizel Bravo'mla abanınca oda 7.5 8e çıkıyor sırf şehiriçinde yani. Ne kadar köfte istiyorsanız o kadar ekmek hazırlamak lazım :D anladığım kadarıyla sizin köfteyle işiniz pek yok o yüzden çok sıkıntı olmaz :D
Son olarakta, FIAT'ın parçaları ucuzdur. (evo ve bravo hariç) 1.2 Grande puntolar var bulabilirseniz mesela güzel olabilir sizin için. Her ne kadar 2. el sevmesenizde, güzel bildiğiniz bir yerde ekspertiz yaptırıp alabilirsiniz gönül rahatlığıyla. Hem vergi avantajı, hem parça avantajı, hemde güzel bi araba yani.
Bakınız : Fiat Punto 1.2 Active 2011 Model 26.250 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 63116328 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifirdan-farksiz-63116328/detay/)
aykut_1914
20/11/2011, 02:23
şu linktekini 25 e verseler kapat bence direk :)
şaka bi yana,bence tercihin benzinli olsun. 0 km alıcaksın,boşver tüpü falan,yeni aracın keyfini sür biraz :) sonra istersen taktırırsın
fiery_hunter
20/11/2011, 02:40
valla bana göre dizel ısınmadan o kadar fazla yakmıyo. aracımda 215 taban 17 jantla gidiyorum sehir içi 6.0 da kalıyo ne yukarı cıkıyo ne assagı iniyo. bide aracı almadan önce bukadar km yapıcam diye planlıyosun ama aldıktan sonra iş değişiyo. hele bide dizelse emin ol daha fazla km yapıoyosun. gecen sene sıfır qashqai aldı babam kendisine 1.5 dizel aracı 3 gün önce sattık 52000 kmde. o aractan önce benzinli 1.6 civic vardı onda senelik 23.000 km civarında yol yapıyodu bi anda iki katına cıktı yapılan km. ne olursa olsun dizel düşün hem performans hem ekonomi için. motoru ilk çalıştırdıqında 3 dk beklersin ısıtırsın problem olmaz :)
valla bana göre dizel ısınmadan o kadar fazla yakmıyo. aracımda 215 taban 17 jantla gidiyorum sehir içi 6.0 da kalıyo ne yukarı cıkıyo ne assagı iniyo. bide aracı almadan önce bukadar km yapıcam diye planlıyosun ama aldıktan sonra iş değişiyo. hele bide dizelse emin ol daha fazla km yapıoyosun. gecen sene sıfır qashqai aldı babam kendisine 1.5 dizel aracı 3 gün önce sattık 52000 kmde. o aractan önce benzinli 1.6 civic vardı onda senelik 23.000 km civarında yol yapıyodu bi anda iki katına cıktı yapılan km. ne olursa olsun dizel düşün hem performans hem ekonomi için. motoru ilk çalıştırdıqında 3 dk beklersin ısıtırsın problem olmaz :)
Bende sürekli şehirdışı yola gidiyorum günde 120 km kadar. Şehir içi olan 5-10 kmlik kısımda tabi ki ortalama etkilenmiyor :D ancak sürekli 10 km şehir içi kullanıp kapatsam arabayı şuanki olan 5.7lik ortalamam 7yi geçer rahatlıkla. Denemişsinizdir sizde. Multijet 5 km yol yapmadan kendine gelmiyor. Durduğu yerde de ısınmıyor. Gazlamak lazım. E ısınana kadar 3 dk durduğu yerde gazlarsanız zaten kafadan gideceğiniz yolun mazotunu oturduğunuz yerde yakmış oluyorsunuz yani. O yüzden kısa mesafe için her türlü benzinli çok daha iyi. Ama tabi Multijet performans ve uzun yolda ekonomi açısından katlar orası ayrı :D
karizmatik_boy
20/11/2011, 02:44
Dizel aracın her bakımda extra 100 lira kadar bindirisi olur size :D Yağı daha fazla vs ordan biraz kaybedersiniz.
2. olarak. Multijet performansı 2000 devire kadar düşük ama, multijetin 2000 devire kadar olan performansı bile 1.2 1.4 benzinli araçtan yüksek, torkundan ötürü. Diğer turbolu dizel araçlara göre düşük anlamında düşük deniyor. 140 hp dizel multijetim var gerçekten 2000 devire kadar bayık yani. Doğrudur. Ama atmosferik benzinliden iyidir.
3. olarak abanmazsanız benzinli araç size şehir içi 7.5 civarı yakar. Sağa kaçayım sola kaçayım 3000 devir üstü kullanayım derseniz 10 ltyede çıkar. Oda normaldir. Ben dizel Bravo'mla abanınca oda 7.5 8e çıkıyor sırf şehiriçinde yani. Ne kadar köfte istiyorsanız o kadar ekmek hazırlamak lazım :D anladığım kadarıyla sizin köfteyle işiniz pek yok o yüzden çok sıkıntı olmaz :D
Son olarakta, FIAT'ın parçaları ucuzdur. (evo ve bravo hariç) 1.2 Grande puntolar var bulabilirseniz mesela güzel olabilir sizin için. Her ne kadar 2. el sevmesenizde, güzel bildiğiniz bir yerde ekspertiz yaptırıp alabilirsiniz gönül rahatlığıyla. Hem vergi avantajı, hem parça avantajı, hemde güzel bi araba yani.
Bakınız : Fiat Punto 1.2 Active 2011 Model 26.250 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 63116328 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifirdan-farksiz-63116328/detay/)
Öncelikle link için çok teşekkür ederim... Az km yapmış bir araç... Bu tür araçlarda aklıma hep şu takılıyor neden erkenden satıyorlar bir kusur kaza mı var acaba diye.... eski modeller içinde demekki motor bitti ki satıyor gibi düşünceler içersine giriyorum... Belkide alıp satıcı olmadığımız içindir bunlar... Hani 1 kere alınır sonuna kadar kullanılır mantığı var bende :D
Öncelikle link için çok teşekkür ederim... Az km yapmış bir araç... Bu tür araçlarda aklıma hep şu takılıyor neden erkenden satıyorlar bir kusur kaza mı var acaba diye.... eski modeller içinde demekki motor bitti ki satıyor gibi düşünceler içersine giriyorum... Belkide alıp satıcı olmadığımız içindir bunlar... Hani 1 kere alınır sonuna kadar kullanılır mantığı var bende :D
Bazen kusur, kaza oluyor. Bazen adam alıyor, bune ya 65 hp araba itsen gitmiyor diyor, 5000km sonra soğuyup satıyor :D Oluyor yani böyle şeyler. Attığım linkteki araçta extradan park sensörü var sanırım active modeli. Bunların sıfırları var galiba 2011 model olduğuna göre. Onlardan da bakabilirsiniz belki sıfır diyorsanız. Çok pahalı değildir diye düşünüyorum. 30000 civarıdır max
karizmatik_boy
20/11/2011, 02:52
Evet bende 10.000 km olarak hesapladım ama işte en başta demiştim aracımız olmadığı için gezmiyoruz...bu yüzden az km yapıcam deyip hemen benzinlide karar kılamadım birde ağırlıklı olarak şehir içi olunca benzin tüketimi önem kazanıyor... Aldıktan sonra da her binişte yakıt düşünmek zorunda kalmakdan çekiniyorum... Ama işte bakım masrafı, parça maliyeti vs bütçemi de yormasın. Bu yüzden palio düşündüm... Mesela bakıyorum fiyat listesine premio da ABS hava yastıkları klima falan standart dizeli 32000 TL ye gelmiş... benzinliside 27-28.000 TL... :(
Linea derken hangi versiyonu ? bunları da yazarsanız çok memnun olurum...
Dızel osun benzınlı cok yakıyor cıdden hemde daha az km yapıyor Linea uygun sıze gp lerın bagajı kucuk actıve olmasın versıyon olarak Dynamıc ve ustu osun Lineada Actıve Plush var galıba nasıldır bılmem daha dogrusu bızım gpdekı gıbı bos mudur (actıve yazdıgından) ama alacaksan bos olmasın dynamıctekı gıbı bıraz ozellıklı olsun Curısse Control olmalı.
Bakımına gelınce bozuldugunda bıraz masraflı olabılıyor dızele bıraz ozen gostermek lazım mazotu kalıtelı olmalı servıs bakımında ıse benzınlı ıle dızel arasında 50-80 tl gıbı rakam oynar genelde ama zaten benzınle(1.4) bırdepoda 500 km gıdıyorsan 1.3 dızel ıle 1100 km gıdıyorsun bundan dolayı kardasın ayrıyetten 1.3 un vergısı daha dusuk
karizmatik_boy
20/11/2011, 02:59
Size araba alma hikayemizi kısaca anlatmak istiyorum müsadenizle;
2.5-3 sene önce ailem getz almak istemişti tabi tercihi yine bütçe belirliyordu... Araç 18000 TL den başlıyordu... Almadık biraz daha bekleyelim toparlayalım dedik... Getz daha da arttı ve sonra öğrendim ki üretimden kalkmış...
Ardından yine hyundai donanımlarda cömert davrandığı için era alalaım dedik yine olmadı...
Ardından i20 mode almak için bayi ile görüşmelere başladık 2011 Temmuz ayında 2 kez bayi ile görüştük 26 500 fiyat verdi belki masaya otursak 26000 olabilirdi... Yine dedik biraz daha toparlayalım...
Aradan 4-5 ay geçti... Kasımdayız ama bu 4-5 ayda araçlara da maşşallah bayağı bi zam gelmiş biz bütçeyi toparlayana kadar...
Şimdi de Fiat alma taraftarıyız ama başka bahara kalmazsa... Gerçi bu gidişle başka bahara mı kalacak diye düşünmüyor değilim 18000 TL den vazgeçip 27000TL lere çıktık... Çok enteresan bi durum :) Seneye kalırsa bu iş araçlar kesin 40.000 TL olur :D :D bende bi el arabası alırım :=))
bahadir77
20/11/2011, 03:20
Size araba alma hikayemizi kısaca anlatmak istiyorum müsadenizle;
2.5-3 sene önce ailem getz almak istemişti tabi tercihi yine bütçe belirliyordu... Araç 18000 TL den başlıyordu... Almadık biraz daha bekleyelim toparlayalım dedik... Getz daha da arttı ve sonra öğrendim ki üretimden kalkmış...
Ardından yine hyundai donanımlarda cömert davrandığı için era alalaım dedik yine olmadı...
Ardından i20 mode almak için bayi ile görüşmelere başladık 2011 Temmuz ayında 2 kez bayi ile görüştük 26 500 fiyat verdi belki masaya otursak 26000 olabilirdi... Yine dedik biraz daha toparlayalım...
Aradan 4-5 ay geçti... Kasımdayız ama bu 4-5 ayda araçlara da maşşallah bayağı bi zam gelmiş biz bütçeyi toparlayana kadar...
Şimdi de Fiat alma taraftarıyız ama başka bahara kalmazsa... Gerçi bu gidişle başka bahara mı kalacak diye düşünmüyor değilim 18000 TL den vazgeçip 27000TL lere çıktık... Çok enteresan bi durum :) Seneye kalırsa bu iş araçlar kesin 40.000 TL olur :D :D bende bi el arabası alırım :=))
kardesım oncelıkle kararını kesınlıkle hyundaı den yapmanı tavsıye etmem 3-4 bin daha hesaplı olabılır ama ben olsam ne lınea ne de evo ıle hyundaı ı kıyaslamam. evoya bır bın ıkı tur at. basa da arabaya zaten bakmak ıstemessın. senede 12.000 km ye kadar benzınlı arac daha avantajlıdır. ılk baslarda heves edıp cok km yapsanda yıllık 12.000 gecmedıgın surece benzınlı hem surus hem gurulutu hemde bakım kısmında senı uzmez.
ben yaklasık 9 ay once evo dınamıc aldım. gayette memnunum.
evonun mylıfe modelıne bakabılırsın. kredı kosullrında faızı dusuk alabılırsen 31.000 tlye cok guzel donanım olarak da yeterlı bır aractır dıye
dusunuyorum. bence baska bır araca bakıpda kafanı karıstıma. ozellılle palio sen ve aıle ıle kullanırken yetersız gelecektır. hem dıs gorunus hem ıc gorunum bakımından evo yukarıda sayılan aracların hepsınden daha ıyı. zaten bır kere arac alıcam kolay kolay satmayacagım dyorsan kesınlıkle EVO al derim. mylıfe versıyonuda gercekten yeterlıdır. gıt evoyu test et.. pişman olmayacaksın. palio alırsan ve daha sonra bir evoya bınersen ne dedıgımı daha ıyı anlarsın.evonun ıcındekı logoları audı yapan emın ol farketmessın bıle. fıattamıyım audıdemı dıye. içi gercekten mukemmel yapılmıs. yada ben aracıma aşığım ondan boyle konusuyorum.
fiery_hunter
20/11/2011, 03:21
dizel her acıdan kazandırır sana. evet benzinliye göre parçamız pahalı dogurudur servisimiz pahalı doğrudur ama bir depoyla yaptıgımız km paha biçilemez:) evde otururken canın sıkıldıqında 20 lira atıp sehir turu yapmakda paha biçilemez bana sorarsan :) linki verdiqim kişi forumdan satıyo aracını en azından bi bakarsın bana göre makul bi fiyat donanım özelliklerine göre :)
Fiat Punto EVO 1.3 Multijet Dynamic 2011 Model 32.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 60276811 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ek-paketli-sifir-niyetine-tertemiz-60276811/detay/)
karizmatik_boy
20/11/2011, 03:28
kardesım oncelıkle kararını kesınlıkle hyundaı den yapmanı tavsıye etmem 3-4 bin daha hesaplı olabılır ama ben olsam ne lınea ne de evo ıle hyundaı ı kıyaslamam. evoya bır bın ıkı tur at. basa da arabaya zaten bakmak ıstemessın. senede 12.000 km ye kadar benzınlı arac daha avantajlıdır. ılk baslarda heves edıp cok km yapsanda yıllık 12.000 gecmedıgın surece benzınlı hem surus hem gurulutu hemde bakım kısmında senı uzmez.
ben yaklasık 9 ay once evo dınamıc aldım. gayette memnunum.
evonun mylıfe modelıne bakabılırsın. kredı kosullrında faızı dusuk alabılırsen 31.000 tlye cok guzel donanım olarak da yeterlı bır aractır dıye
dusunuyorum. bence baska bır araca bakıpda kafanı karıstıma. ozellılle palio sen ve aıle ıle kullanırken yetersız gelecektır. hem dıs gorunus hem ıc gorunum bakımından evo yukarıda sayılan aracların hepsınden daha ıyı. zaten bır kere arac alıcam kolay kolay satmayacagım dyorsan kesınlıkle EVO al derim. mylıfe versıyonuda gercekten yeterlıdır. gıt evoyu test et.. pişman olmayacaksın. palio alırsan ve daha sonra bir evoya bınersen ne dedıgımı daha ıyı anlarsın.evonun ıcındekı logoları audı yapan emın ol farketmessın bıle. fıattamıyım audıdemı dıye. içi gercekten mukemmel yapılmıs. yada ben aracıma aşığım ondan boyle konusuyorum.
Kesinlikle hak veriyorum Fiat bayisine de gittik... Palio ile Evo nun arasında dağlar kadar tasarımda fark var ancak Evo biraz daha pahalı... Tercihi de illaki bütçe belirlicek... Evo da iç tasarımın yumuşak hatları çok hoşuma gitti özellikle içi koyu kırmızı olan modelli çok yakışmış... Tabi palio kötü demiyorum... içi sade bir araç donanım olarak da... zaten 1 hava yastığı standart ardından alacağın her şey opsiyonel Klima için 2000 TL ABS+hava yastığı 1500 TL yani liste fiyatına en az 3500 Ekleme yapıyorsun. Böylelikle aracın fiyatı artıyor... O zaman kendime şunu soruyorum... Bu fiyata alternatif tercih yapılabilir mi ? Yapılırsa ne alınabilir?
Bu soruların yanıtları da sizin cevaplarınızdan buluyorum... Düşünceleriniz benim için çok önemli... Lütfen aklına gelen herşeyi söyleyiniz...
Teşekkür eder saygılar sunarım...
bahadir77
20/11/2011, 03:35
Kesinlikle hak veriyorum Fiat bayisine de gittik... Palio ile Evo nun arasında dağlar kadar tasarımda fark var ancak Evo biraz daha pahalı... Tercihi de illaki bütçe belirlicek... Evo da iç tasarımın yumuşak hatları çok hoşuma gitti özellikle içi koyu kırmızı olan modelli çok yakışmış... Tabi palio kötü demiyorum... içi sade bir araç donanım olarak da... zaten 1 hava yastığı standart ardından alacağın her şey opsiyonel Klima için 2000 TL ABS+hava yastığı 1500 TL yani liste fiyatına en az 3500 Ekleme yapıyorsun. Böylelikle aracın fiyatı artıyor... O zaman kendime şunu soruyorum... Bu fiyata alternatif tercih yapılabilir mi ? Yapılırsa ne alınabilir?
Bu soruların yanıtları da sizin cevaplarınızdan buluyorum... Düşünceleriniz benim için çok önemli... Lütfen aklına gelen herşeyi söyleyiniz...
Teşekkür eder saygılar sunarım...
o zamna senı evoya ıkna etmek ıcın soyle bırsey sorayım. ne kadarlık kredı cekeceksın. ve kac ayda odeyeceksın.
karizmatik_boy
20/11/2011, 03:36
dizel her acıdan kazandırır sana. evet benzinliye göre parçamız pahalı dogurudur servisimiz pahalı doğrudur ama bir depoyla yaptıgımız km paha biçilemez:) evde otururken canın sıkıldıqında 20 lira atıp sehir turu yapmakda paha biçilemez bana sorarsan :) linki verdiqim kişi forumdan satıyo aracını en azından bi bakarsın bana göre makul bi fiyat donanım özelliklerine göre :)
Fiat Punto EVO 1.3 Multijet Dynamic 2011 Model 32.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 60276811 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ek-paketli-sifir-niyetine-tertemiz-60276811/detay/)
Bu evo ların yakıt durumu, çekiş ve yol tutuşları nasıl ? dizel olanların ? 75 beygir yeterli geliyor mu ?
Aracı inceledim de mesela bu adam hem ekonomik olması ve donanımlarından bahsediyor hemde tüplü az km li araçlardan biriyle takas olabilir diyor... Böyle söylediklerinde benim aklımda soru işaretleri kalıyor :(
fiery_hunter
20/11/2011, 03:43
ben evo kullanmadım ama şurdan hesap et benım aracımda 17 jant var 215 taban şehir içi yakıtım 6 lt. evonun motor daha yeni bi teknoloji sonucta ve bu kadar satıyosa araç kullananlar çok memnun olmalı.
karizmatik_boy
20/11/2011, 04:13
o zamna senı evoya ıkna etmek ıcın soyle bırsey sorayım. ne kadarlık kredı cekeceksın. ve kac ayda odeyeceksın.
10.000 TL kadar çekecem ve vadesi çok uzun olmaması kaydıyla... bu rakam en fazla 15000 TL olabilir fazlası artık elimizde patlar... taş çatlasın 30.000 bilemedin 32.000 Bütçe var...
EVO'ya bütçe yetiyorsa EVO en güzel araba. Bravo kalitesinde iç dizaynı var. Çok tatlı araba. Dizeli alıp satması kolay. Senelik bakımlarından 100 lira zarara girersiniz belki ama hem çekiş gücü olarak hemde satış olayında kara girersiniz yani. Bütçe varsa dizel güzeldir. Nede olsa Turbosu var :D Hemde EVO.
@karizmatik_boy
Bütçe aralığınıza en uygun araç Peugeot 206 + olacaktır. 2011 sıfır fiyatı 26000 tl den başlıyor. Yedek parçası ve bakımı elbet bir fiat kadar ekonomik değil ama abartıldığı kadar farkta yoktur.
yapacağınız KM aralığına göre dizel pek mantıklı görünmüyor.
bahadir77
20/11/2011, 13:16
10.000 TL kadar çekecem ve vadesi çok uzun olmaması kaydıyla... bu rakam en fazla 15000 TL olabilir fazlası artık elimizde patlar... taş çatlasın 30.000 bilemedin 32.000 Bütçe var...
bi kere araba alıp uzun sure kullanıcam dıyorsun al evo olma pisman....32000 de butceye cıkarım dıyorsan mylıfe versıyonu mukemmel bı tercıh olur....
karizmatik_boy
20/11/2011, 13:22
@karizmatik_boy
Bütçe aralığınıza en uygun araç Peugeot 206 + olacaktır. 2011 sıfır fiyatı 26000 tl den başlıyor. Yedek parçası ve bakımı elbet bir fiat kadar ekonomik değil ama abartıldığı kadar farkta yoktur.
yapacağınız KM aralığına göre dizel pek mantıklı görünmüyor.
Bütçemize göre benzinli daha uygun gibi ama araç aldıktan sonra yapacağımız km artma durumu olabilir... Aracımız olmadığı için de çok fazla dolaşmıyoruz... yada gideceğimiz her yere yürüyerek/otobüs/minibüs kullanıyoruz... Dizel olursa da gönül rahatlığı ile kısıtlama yapmadan bineriz düşüncesi de var kafamızda.... Çünkü dizel hem yakıt olarak benzine göre daha ucuz hemde km başına daha az yakıyor... Mesela palio dizel 6 LT benzinli 8.1 LT görünüyor... Palio dizel ile 800 km şehir içi gidilirken bir depo da benzinlide bu rakam 600 max olacak gibi... Bu yüzden dizel sanki daha iyi olur gibi... Ama tabi birde çok fazla km yapmazsak dizele ödeyeceğimiz ilk yatırım maliyeti 4-5 bin TL lik fark boşa gidebilir :(
Bütçemize göre benzinli daha uygun gibi ama araç aldıktan sonra yapacağımız km artma durumu olabilir... Aracımız olmadığı için de çok fazla dolaşmıyoruz... yada gideceğimiz her yere yürüyerek/otobüs/minibüs kullanıyoruz... Dizel olursa da gönül rahatlığı ile kısıtlama yapmadan bineriz düşüncesi de var kafamızda.... Çünkü dizel hem yakıt olarak benzine göre daha ucuz hemde km başına daha az yakıyor... Mesela palio dizel 6 LT benzinli 8.1 LT görünüyor... Palio dizel ile 800 km şehir içi gidilirken bir depo da benzinlide bu rakam 600 max olacak gibi... Bu yüzden dizel sanki daha iyi olur gibi... Ama tabi birde çok fazla km yapmazsak dizele ödeyeceğimiz ilk yatırım maliyeti 4-5 bin TL lik fark boşa gidebilir :(
O 4-5 bin TL fark boşa gitmez. Depozito olarak durur. Satarken 5000 fazlasına satarsınız benzinliye göre. Dizel her türlü yakıtta avantajlıdır. Performansta da öyle. Dizel aldınız mı kullanırsınız. Bende Jazz varken sadece yılda 12-13bin km yapıyordum. Şimdi 28-30bin yapıyorum rahatlıkla. Hemde rahat rahat düşünmeden basıyorum. Dizelin tek dezavantajı kullanmazsanız bakım masrafları biraz daha fazla olduğundan o masraflar sizin yakıttan kurtardığınız kısmı karşılamıyor olcaktır. Şöyle izah edeyim. Senede 8000 km yaparsanız, her 8000de bir yağ değiştirmiş olacaksınız çünkü 1 sene motorun içinde kalmış yağ özelliğini kaybediyor. Buda benzinliye göre 50-100 lira arası değişen bakım masrafını her 8000 kmde bir vermiş olacaksınız demektir. Ancak multijet motorun bakım aralığı 15000 km sanırım. Yani 15000 km de gidebilirsiniz o yağla. Bi senede 15000 km yaparsanız, o 50-100 lirayı zaten yakıt tasarrufuyla kurtarmış oluyorsunuz benzinliye göre.
Tabi bide benzinliye LPG takılması var, ben LPGyi oldum olası seven bi insan değilim ancak benzinli alıp 1000 lirayada LPG takarsanız araç hem 4000 lira ucuza gelmiş olur hemde dizelle aynı yakarsınız. Bakım masrafıda az olmuş olur.
Sonuç itibariyle, LPGli benzinli daha avantajlı. Ama LPG sevmem derseniz Dizelide alınca kullanırım derseniz dizel daha avantajlı.
karizmatik_boy
20/11/2011, 15:07
O 4-5 bin TL fark boşa gitmez. Depozito olarak durur. Satarken 5000 fazlasına satarsınız benzinliye göre. Dizel her türlü yakıtta avantajlıdır. Performansta da öyle. Dizel aldınız mı kullanırsınız. Bende Jazz varken sadece yılda 12-13bin km yapıyordum. Şimdi 28-30bin yapıyorum rahatlıkla. Hemde rahat rahat düşünmeden basıyorum. Dizelin tek dezavantajı kullanmazsanız bakım masrafları biraz daha fazla olduğundan o masraflar sizin yakıttan kurtardığınız kısmı karşılamıyor olcaktır. Şöyle izah edeyim. Senede 8000 km yaparsanız, her 8000de bir yağ değiştirmiş olacaksınız çünkü 1 sene motorun içinde kalmış yağ özelliğini kaybediyor. Buda benzinliye göre 50-100 lira arası değişen bakım masrafını her 8000 kmde bir vermiş olacaksınız demektir. Ancak multijet motorun bakım aralığı 15000 km sanırım. Yani 15000 km de gidebilirsiniz o yağla. Bi senede 15000 km yaparsanız, o 50-100 lirayı zaten yakıt tasarrufuyla kurtarmış oluyorsunuz benzinliye göre.
Tabi bide benzinliye LPG takılması var, ben LPGyi oldum olası seven bi insan değilim ancak benzinli alıp 1000 lirayada LPG takarsanız araç hem 4000 lira ucuza gelmiş olur hemde dizelle aynı yakarsınız. Bakım masrafıda az olmuş olur.
Sonuç itibariyle, LPGli benzinli daha avantajlı. Ama LPG sevmem derseniz Dizelide alınca kullanırım derseniz dizel daha avantajlı.
Aynı düşüncedeyim... Eğer benzinli alırsak 1-2 sene sonra mutlaka Tüp taktırırım motor ömrünü kısaltsa bile... Bunu annem her ne kadar istemese de... Eğer dizel alırsak az binmektense normal bineriz... Her ne kadar 10000 km desem de dizel olursa bu belkide daha da artar gönül rahatlığı ile kullanabiliriz... Satıcı değiliz zaten... En azından keyfini süreriz...
Gelecek hafta bayi ile bir daha konuşmak için gitmeyi planlıyorum... Bakalım dizel ve benzinli verisyonlarda son fiyat ne olacak.... Ben 2012 düşünmüyorum... 2011 lerden alacam ikiside yeni araba 2011 olursa 1-2 Bin TL daha ucuza gelecek...
Yorumlar için tekrar tekrar teşekkür ederim... Farklı düşünceleri olan alternatif fikirleri olan varsa beklerim... Her düşünce her yorum benim için önemlidir... K
Herkese kazasız sürüşler dilerim...
karizmatik_boy
20/11/2011, 15:14
Hocam siz şimdi dediniz yaa 5000 TL depozito gibi ben bu hiç düşünmemiştim neticede satarkende 5000 fazla olacak... Şimdi benzinli olsa 300 lira fazla vergi olacak dizele +5000 versekte senede 1.3 motor -300 vergi avantajı sağlıcak... bu sağlanan vergi avantajı senelik bakım masrafı olsa... Ee dizel olarak zaten az yakıyor... Bindiğim miktarda bana kar olarak kalır.... Ha tabi burda ilk +5000 TL lik farkı kapatabilecek kaynak bulabilmekte... bu farkı ödemeyi kabul etmezsek benzinli alırsak tüpü mutlaka taktırırım... ilk sene olmasa da diğer senelerde mutlaka taktırırım...
Hocam siz şimdi dediniz yaa 5000 TL depozito gibi ben bu hiç düşünmemiştim neticede satarkende 5000 fazla olacak... Şimdi benzinli olsa 300 lira fazla vergi olacak dizele +5000 versekte senede 1.3 motor -300 vergi avantajı sağlıcak... bu sağlanan vergi avantajı senelik bakım masrafı olsa... Ee dizel olarak zaten az yakıyor... Bindiğim miktarda bana kar olarak kalır.... Ha tabi burda ilk +5000 TL lik farkı kapatabilecek kaynak bulabilmekte... bu farkı ödemeyi kabul etmezsek benzinli alırsak tüpü mutlaka taktırırım... ilk sene olmasa da diğer senelerde mutlaka taktırırım...
1.2 benzinli araç bulursanız, hem vergiden faydalanırsınız hemde 5000 lira fazla vermemiş olursunuz, bütçeyi zorlamazsınız. LPGde takarsanız az yakar :D
yusufekinci06
21/11/2011, 00:21
1.3 dizel evo kullanıcısıyım. İzmirde yaşıyorum. yol tutuşu gayet iyi ama bi bmw gibi yol tutuşu beklememek gerek nede olsa hafif araç. 10 km de bir servise gidiyor. parçası ve servisi ucuzdur. yakıt olarakçok cimri özellikle motora çok yük bindirmeyip uygun vites ve devirlerde sabit hızlarda akıntılı bir kullanım yaparsan 40 litre ile ŞEHİR İÇİ 850-900 km yol yapabilirsin. ama kimse böyle kullanmaya sabredemiyor ben dahil 750 km felan yapıyorum bi depo ile.
aracın - leri ise bagaj küçük, arka kısımda aydınlarma yok
ama bu segmentte alınabilecek en iyi araç diyebilirim.
yusufekinci06
21/11/2011, 00:25
Aynı düşüncedeyim... Eğer benzinli alırsak 1-2 sene sonra mutlaka Tüp taktırırım motor ömrünü kısaltsa bile... Bunu annem her ne kadar istemese de... Eğer dizel alırsak az binmektense normal bineriz... Her ne kadar 10000 km desem de dizel olursa bu belkide daha da artar gönül rahatlığı ile kullanabiliriz... Satıcı değiliz zaten... En azından keyfini süreriz...
Gelecek hafta bayi ile bir daha konuşmak için gitmeyi planlıyorum... Bakalım dizel ve benzinli verisyonlarda son fiyat ne olacak.... Ben 2012 düşünmüyorum... 2011 lerden alacam ikiside yeni araba 2011 olursa 1-2 Bin TL daha ucuza gelecek...
Yorumlar için tekrar tekrar teşekkür ederim... Farklı düşünceleri olan alternatif fikirleri olan varsa beklerim... Her düşünce her yorum benim için önemlidir... K
Herkese kazasız sürüşler dilerim...
zaten çokfazla km yapmayacaknışsın lpg taktır gitsin. motora öyle bi zararı yok eğer olmuş olsa taxiler lpgli olmaz :happydan:
karizmatik_boy
21/11/2011, 22:12
1.3 dizel evo kullanıcısıyım. İzmirde yaşıyorum. yol tutuşu gayet iyi ama bi bmw gibi yol tutuşu beklememek gerek nede olsa hafif araç. 10 km de bir servise gidiyor. parçası ve servisi ucuzdur. yakıt olarakçok cimri özellikle motora çok yük bindirmeyip uygun vites ve devirlerde sabit hızlarda akıntılı bir kullanım yaparsan 40 litre ile ŞEHİR İÇİ 850-900 km yol yapabilirsin. ama kimse böyle kullanmaya sabredemiyor ben dahil 750 km felan yapıyorum bi depo ile.
aracın - leri ise bagaj küçük, arka kısımda aydınlarma yok
ama bu segmentte alınabilecek en iyi araç diyebilirim.
10 km de bir servise giriyor ile kasıt 10.000 km olsa gerek bu da senede 1 kez demek... Ee bizde senede bu kadar km yaparız diye düşünüyoz... senelik 1 bakım da normal zaten her araç en az 1 kez bakıma giriyor... Az km diyorum ama belki ilerde çok yaparız yani ona göre kesin bi rakamım yok... Bakalım bu haftasonu bayi ile görüşmeye gitmek istiyorum.... Hayırlısı artık...
bahadir77
22/11/2011, 01:30
al artık su arabayı... alınmıs alınmıstır. al ve unut. hele bıde aldıktan sonra kımseye fıyat ve dızel mı daha ıyı benzınlımı dıye sorma. kararını etkıleyecek senı aractan sogutacaktır.
dızel alsan nıye dızel aldın sen cok gezmıyorsun derler. benzınlı alsan nıye dızel almadın benzın cok pahalı derler.
al ve unut aracın keyfını cıkart... ama benden tavsıye bulursan beyazını yada sıyahını al evonun. gercekten cok guzeller
ayrıca ortalama 5 sene kullandıgın aracı satarken benzınlı ıle dızel arasında 5000 tl fark yaratmaz. haberın olsun.
aykut_1914
23/11/2011, 02:57
Bu evo ların yakıt durumu, çekiş ve yol tutuşları nasıl ? dizel olanların ? 75 beygir yeterli geliyor mu ?
Aracı inceledim de mesela bu adam hem ekonomik olması ve donanımlarından bahsediyor hemde tüplü az km li araçlardan biriyle takas olabilir diyor... Böyle söylediklerinde benim aklımda soru işaretleri kalıyor :(
proflimdede görürsün 1.3,dizel,75 beygirlik evo kullanıcısıyım.
eniştemin skodasıyla çıkmadıgı yokusu (audi motoru diyolar ne kadar dogru bilmiyorum) ben hiç kendimi kasmadan,ulan acaba çıkacak mı tribine girmeden hatta oralara ugramadan rahatça çıkıyorum :)
çekişi gayet tatminkar,yol tutuşu özellikle 1 kere viraja gir,gör :)
yakıt durumum: günlük 150 km yol yapıyorum,4.6 üstünde daha yakmadım,fotolarıda var istersen,100 liralık mazotla 600 km yapıyorum buda yaklasık 16*17 kuruş yapıyor.
kararın senin için hayırlı olsun,umarım içine siner,arabamı çok seviyorum :)
karizmatik_boy
03/12/2011, 18:58
yorumlar için teşekkürler...
karizmatik_boy
03/12/2011, 19:47
Arkadaşlar merhaba. Biraz önce Fiat Bayisinden geldik. Konuyu biliyorsunuz palio almak isityorduk ama bayinin ellinde palio yokmuş... Punto Evo ya baktık...
Punto Evo My Life 1.3 Multijet 75 HP + ESP = 38.500 TL
2012 model araç için istediği fiyat.
Zaten Liste fiyatı 38.000 + 1.000 ESP=39.000
Aslında 2011 alalım diyorduk ama ellerinde yokmuş bulamayız diyorlar. Neyse sizce fiyat nasıl ? Ben çok buldum açıkçası...
aykut_1914
03/12/2011, 21:24
evo bence dogru tercih olur