Arkadaşlar merhabalar... Öncelikle böyle bir paylaşım platformu açıldığı için tşk ederim. Foruma yeni üye oldum ve size bir fikir danışmak istiyorum.

Arkadaşlar ailemize bi araç almak istiyoruz... Geniş bir aile değiliz...Ancak bütçemiz kısıtlı olduğu için bir miktar banka finansını kullanacağız...

Size sormak istediğim Palio,Punto yada benzeri araçlar için;
Ailem devlet memuru olduğu için aracı başta işe gidiş gelişlerde kullanacak. Aracımız olmadığı için şehir seyahatleri, piknik vs zaten pek fazla yapma fırsatımız olmadı. Sadece işe gidiş gelişler düşünürsek senede 4000-5000 km yi geçmiyor gibi duruyor... Ayda 1 kezde memleket ziyareti yapsak bu rakam max. 10000 km gibi görünüyor... Ama teorik olarak bu şekilde...

Şimdi gelelim asıl merak ettiğim soruya; Aracı 0 km istiyoruz. Çünkü çok fazla araçtan anlayan biri olmadığımız için akarı kokarı olmayan,vuruğu,kırığı baş ağrıtacak dertleri olmayan bi araç düşünüyoruz. Bütçemiz 25000 TL Max zorlayarak 30000 olabilir(belki).
Palio,Evo,Linea için ne dersiniz?
Palio benzinli kullananlar 8 litre şehir içi gözüküyor... Bu rakam dur-kalk ile 9 litre olacak gibi... Benzinli palio lar çok mu yakıyor bakım masrafları falan ne kadar? Benzinli versiyonu multijete göre 4-5 Bin TL daha ucuz gibi...Aracımız olmadığı için şu ana kadar çok fazla gezmedik ama araç alırsak acaba 10000 Km üzerine çıkar mıyız endişesi taşıyorum...
Birde az km yapanların dizel araç almaları sanki daha mantıklı gibi... Neden derseniz zaten az km yapıyorsun bu yüzden az mazot ücreti ödüceksin, ee 1.3 motor vergi avantajı da var... ee senede 1 kere bakım yaptıracaksın zaten araç satıcısı değiliz... uzun vadede kullanmak istiyoruz...
Acaba Palio yada Puntonun dizeli mi dersiniz? Yoksa benzinli versiyonları mı? Yol tutuşu güvenlik falan nasıl? Ailem ABS+2 Hava yastığı+Klima olmazsa olmaz diyor... Bunlar da hep opsiyonlu
Sizin fikirleriniz neler? Yardımlarınız için teşekkür ederim... Kazasız keyifli sürüşler dilerim...