Orijinalini görmek için tıklayınız : Yok Böyle Bir Fiyat!!40000 bakımı 150 TL
Honor COOPER
08/10/2011, 21:45
Evet arkadaşlar inanamıyacaksınız ama doğru PC nizin ayarlarıyla oynamanıza gerek yok :worthy00:
Bu gün tam git gel 300 km yaptım 40000 bakımımı yaptırmak için ama bu fiyata değdi o kadar yol...
Servis:Karaman KARPAR oto kendileri yetkili Fiat Servisi.
1) 5/30 Castrol Edge 4 lt (kontrol ettim kapak açılmamış gözümün önünde açıldı koruyucu jelatin söküldü üzerinde milli takım sponsoru olduğunu belirten tanıtım var orjinal castrol türkiye ürünü 3,3 lt kullanıldı.)
2) Yağ filtresi (F kodlu opar ürünü)
3) Polen Filtresi (F kodlu opar ürünü)
4) Mazot Filtresi (F kodlu opar 90 lık metal filtre)
5) Hava Filtresi (F kodlu opar ürünü)
6) Balatalara Würth balata spreyi sıkıldı
7) Examiner cihazı ile tüm kontroller yapıldı.
Normalde carbon cleande yapılacaktı ve aldığım fiyat 200 TL idi lakin CC makinasında sıkıntı oluşmuş onu yaptıramadım onu yerine ben 5/40 yağ ile fiyat almıştım arkadaşlar saolsun Edge 5/30 dan oluşan 30 TL lik farkı Carbon yapamadıkları için indirdiler.Forumdan bahsettim her şekil yardımcı olacaklarını söylediler gelenlere kesinlikle tavsiye ediyorum ilgi alaka üst düzey çay v.s servisleri var devamlı,aracın başında durmaya karşılar fakat
ısrar edince kırmıyorlar sizi.
Önemli Not:Ben mersinde 2 servisten fiyat aldım f kodlu ürünlerle yapacakları aynı bakıma selenia 5/40 yağ ile 350 TL civarı fiyat verdiler.Şimdi bu adamlar babasını hayrınamı bana bu fiyata yaptılar bakımı mutlak para kazanıyorlar Karpara müşteriyi düşünen rekabetçi fiyat ve ilgiden dolayı çok teşekkürler 150TL ile para kazanılan bakıma 300-350 TL isteyenlere ise kocaman :ban?:
Ayrıntılı faturamıda verdiler inanmıyanlar var ise scan ettirip atabilirim foruma.
SRDR KRKC
08/10/2011, 21:47
Çokda düşük değil normal bence parça değişimi yokki yağ ve filtrelerden ibaret buda çok normal yani, bujileri balataları v.s bir kaç parça değişseydin böyle yazmıyacağına eminim.
Honor COOPER
08/10/2011, 21:49
Çokda düşük değil normal bence parça değişimi yokki yağ ve filtrelerden ibaret buda çok normal yani, bujileri balataları v.s bir kaç parça değişseydin böyle yazmıyacağına eminim.
Arkadaşım 40000 bakımı için aynısına 350 tl dediler diyorum onlardada parça marça değişmiyordu.adamlar 150 ye yaptı.kullandıkları yağı yağcıdan en az 80 TL ye alıyorsun nasıl normal anlamadım açıkçası.
SRDR KRKC
08/10/2011, 21:56
350 Diyenler zaten iyice sapıtmışlar ancak bu parçalarda o kadar pahalı değil yani onu anlatmaya çalışıyorum. Tabi birde senin +300 km var :)
Neyse hayırlı olsun Onur bin keyfine bak kar kardır sonuçta :)
Honor COOPER
08/10/2011, 22:02
350 Diyenler zaten iyice sapıtmışlar ancak bu parçalarda o kadar pahalı değil yani onu anlatmaya çalışıyorum. Tabi birde senin +300 km var :)
Neyse hayırlı olsun Onur bin keyfine bak kar kardır sonuçta :)
Kardeşim zaten benimde anlatmak istediğim bu adam 150 tl den kar edip işletmesini çevirirken aynı standartlarda hizmet veren başka servis 2 katından fazla fiyat istiyorsa bu resmen yağmacılıktır.
ben garantim devam ettiği için yetkili servisi kullanıyorum aynı parçaları dışardan alıp taktırsaydım aynı fiyatlara gelebilirdi belki ama işte mecburiyet.İşin enterasını dışardaki opar parça satanlarda burnundan kıl aldırmıyor bana takılan mazot filtresine 70 TL dedi 3 farklı opar parçacısı.
300 km nin lafı olmaz 200 TL farkın yanında hemde gezmiş yeni bir yer görmüş güzelde bir tandırla,etli ekmek yemiş olduk bu vesileyle.
hava parası zaten 100 TL servıste onu almamıslar rakam cok ıyı bence
SRDR KRKC
08/10/2011, 22:12
Yemek Olayı İyiymiş Ama :)
Master Card Reklamı Gibi Oldu Şimdi " Fıat 40.000 Bakımı 150 TL Tandır & Etli Ekmek İse Paha Biçilemez" :)
skystar37
08/10/2011, 22:18
Hayırlı olsun iyi bir servis bulduysanız. Bişey merak ediyorum F kodlu opar ürünleri ile diğer opar ürünlerinin ne farkı var?
Honor COOPER
08/10/2011, 22:26
Hayırlı olsun iyi bir servis bulduysanız. Bişey merak ediyorum F kodlu opar ürünleri ile diğer opar ürünlerinin ne farkı var?
F kodlu opar üretim f siz ithal temelde aynı garantide problem yok.Her bakımda değişen ürünler olduğu için hiç gerek yok parça bazında%30-40 fazla ödemeye.
***Arkadaşlar Edge 5/30 gerçekten harika bir yağmış aracın tüm motor karakteri değişti.
ben detaylı faturayı merak ettim abi :) scan etmeye gerek yokta parça ve işçilik fiyatlarını yazarsan sevinirim.
skystar37
08/10/2011, 22:35
Ben 5000 kmde bir hava filtresini kendim değiştiriyorum her seferinde yenibosna sanayi içindeki bir parçacıdan alırım 10TL veririm ama hiç dikkat etmedim F kodlumu değilmi diye sadece kutusunda da üzerinde Opar yanında bir sürü şey yazıyor. Sadece son 50000 bakımında benim araca servis opar filtre takmamış yerine başka bir marka takmış şimdi aklıma gelmiyor bende aynı yerden o markayı aldım fiyat olarak 5TL verdim. Pazartesi servisi arayıp konuyu bir araştırıcam. Yağ konusuna gelince ne gibi değişiklikler oldu araçta hissedilen anlatabilirmisiniz?
Teşekkürler.
Honor COOPER
08/10/2011, 23:12
ben detaylı faturayı merak ettim abi :) scan etmeye gerek yokta parça ve işçilik fiyatlarını yazarsan sevinirim.
Ozan hocam buyrun size tam Detay;
51775324F Hava Filtresi DB/FR/DBY 11,13 TL
73500049F Yağ Filtresi(1,3) PN 7,59 TL
CAST114 Castrol 5/30 4 Lit. Edge 76,20 57,20 TL (3,3 lt için)
77364561F Polen Filtresi LN/DBY 11,83 TL
77363657F Filtre Elemanı Yakıt LN/ST/159 61,93 TL
001 Mekanik İşçilik 30,00 TL
BRÜT TUTAR: 179,68 TL
EXTRA İNDİRİM: 10,61 TL
İNDİRİM TUTARI: 41,95 TL
NET TUTAR : 127,13 TL
KDV TUTARI(%18): 22,88 TL
FATURA TUTARI : 150,00 TL
özel servisi bırakın sanayideki yağcıda bile bu parçalar ve bu kalite yağla bu fiyata çıkmak imkansız.
F kodlu opar üretim f siz ithal temelde aynı garantide problem yok.Her bakımda değişen ürünler olduğu için hiç gerek yok parça bazında%30-40 fazla ödemeye.
***Arkadaşlar Edge 5/30 gerçekten harika bir yağmış aracın tüm motor karakteri değişti.
F plan ıthal
F olmayan yerlı yanı
Bu arada yag 5W40 tı neden 5W30 oldu
Honor COOPER
09/10/2011, 00:22
Tamamen kişisel tercihim 5/30.
Motorda güç yükseltilmesi(remaping) olduğu için yüksek performans yağının daha faydalı olacağı kanısına vardım açıkçası
Bir çok platformdaki yorumlardan sonra edge 5/30 un selenia 5/40 tan çok daha kaliteli olduğunu anladım.
Benim bildiğim tam tersi parça kodu sonunda F var ise yerli üretim F yoksa ithal ürün olduğu.misal mazot filtresinin F siz olanı 120 TL.
operatormurat
09/10/2011, 00:57
Tamamen kişisel tercihim 5/30.
Motorda güç yükseltilmesi(remaping) olduğu için yüksek performans yağının daha faydalı olacağı kanısına vardım açıkçası
Bir çok platformdaki yorumlardan sonra edge 5/30 un selenia 5/40 tan çok daha kaliteli olduğunu anladım.
Benim bildiğim tam tersi parça kodu sonunda F var ise yerli üretim F yoksa ithal ürün olduğu.misal mazot filtresinin F siz olanı 120 TL.
onur valla bedavaya gelmiş,seninki 90lık mazot filtresiyle yağ zaten 150 tl gerisini bedava vermişler gibi,ben toptancıdan bile bukadara alamıyorum...
bvulgari
09/10/2011, 01:55
Fiat yetkili servisi castrol yag kullanmaz bu birincisi.. ikincisi 150 TL mazot filtresi ile birlikte çıkamazsın zaten..Böyle bi fiyatı servis vermez lütfen milleti yanıltmayalım..
Öle 4LT yağ açıpta biz 3.3 lt kullandık o yüzden fiyatı 57TL oldu falanda hiç olmayacak bişey.. Yorum bile yapmama gerek yoktu ama dayanamadım kusura bakma..
İlginç...du bakalım nolcak cinsinden...:) bu fiyatlar mükemmel...ama ...??? var mı var...
Honor COOPER
09/10/2011, 02:40
Çok biliyorsunuz haklısınız bugün ben değil siz gittiniz ve bakım yaptırdınız.
FIAT BAYİLERİ (https://www.fiat.com.tr/fiatbayiler/FiatBayiler.aspx?FormValue_BayiTip=ana_bayi_servis&FormValue_Sehir=70)
bak bu fiatın resmi web sayfasındaki karaman servis sonucu....bitmedi
:::KARPAR OTOMOTIV::: (https://karparotomotiv.com.tr/)
buda servisin kendi web sitesi!Yeterli gelmediyse kendinizde bir uğrayın bakın bakalım yetkili servismi değilmi?
O olmaz dediklerin asıl olması gereken yoksa sizde bizleri kolay para kazanç kişisi gören servislerden birinin sahibi yada çalışanımısınız.
Benim amacım buraya yakın çevre yada bu ildeki arkadaşımın birine bile olsa yardımcı olmak söylediğim gibi forumumuzdan bahsettim ve bu fiyatlardan bakım yapacaklarına dair sözlü beyan aldım şimdi Konyadan bir arkadaşım buraya gitse ve cebinden daha az çıkacak her kuruş için içinden bana teşekkür etse benim için bir kazançtır o kişiye faydalı olmuşumdur ama sizin mantığınızla insanları yalancı durumuna sokacak kişiler için bunların bir anlam teşkil edeceğini zannetmiyorum.Sözün özü ben bu gün bu servise gittim mersinde bana 350 tl denen işlemi tamamı gözümün önünde ve tamamen aynı parçalarla Fiat atentli faturasıyla 150 TL ye yaptırdım ve geri Silifkeye döndüm bunuda yıllardır içinde bulunduğum ve aynı durumda olabilecek insanların bulunduğu platformda paylaştım.önemli olan umarım bu paylaşımımdan başka arkadaşlarımda faydalanır.
sizi mutlu ettiyse kim ne derse desin keyfini sürün güle güle kullanın...
fiyatlar normal seviyede aslında. birtek kutu yağ açıpta 3,3 lt olarak fatura kesilmesi ilginç olmuş.
normal fiyatlardan birde 60tl indirim yapılmış.
indirim ve işçiliği düşününce servis maliyetine iş yapmış bence.
bu tip işçiliklerde zaten usta veya servis olmaya gerek yok. parçalar orjinal olduktan sonra sorun yokki yetkili servis orjinal dışında parça satmaya teşebbüs edemez sanırım.
Ozan hocam buyrun size tam Detay;
51775324F Hava Filtresi DB/FR/DBY 11,13 TL
73500049F Yağ Filtresi(1,3) PN 7,59 TL
CAST114 Castrol 5/30 4 Lit. Edge 76,20 57,20 TL (3,3 lt için)
77364561F Polen Filtresi LN/DBY 11,83 TL
77363657F Filtre Elemanı Yakıt LN/ST/159 61,93 TL
001 Mekanik İşçilik 30,00 TL
BRÜT TUTAR: 179,68 TL
EXTRA İNDİRİM: 10,61 TL
İNDİRİM TUTARI: 41,95 TL
NET TUTAR : 127,13 TL
KDV TUTARI(%18): 22,88 TL
FATURA TUTARI : 150,00 TL
özel servisi bırakın sanayideki yağcıda bile bu parçalar ve bu kalite yağla bu fiyata çıkmak imkansız.
Hava filtresi= 8 TL
Yağ filtresi= 8 TL
Castrol edge 0-30 4 Lt= 90 TL (4 yağ değişiminden sonra kalan kısımlar ile motor yağı bedavaya geliyor)
Polen Filtresi=10 TL
75 Hp mazot filtresi = 70 TL
TOTAL= 186 TL
bunlar mazot filtresi hariç ankara oto ünlü yan sanayi fiyatları.
İşçilik= Kendim = Pahabiçilemez
Çok biliyorsunuz haklısınız bugün ben değil siz gittiniz ve bakım yaptırdınız.
FIAT BAYİLERİ (https://www.fiat.com.tr/fiatbayiler/FiatBayiler.aspx?FormValue_BayiTip=ana_bayi_servis&FormValue_Sehir=70)
bak bu fiatın resmi web sayfasındaki karaman servis sonucu....bitmedi
:::KARPAR OTOMOTIV::: (https://karparotomotiv.com.tr/)
buda servisin kendi web sitesi!Yeterli gelmediyse kendinizde bir uğrayın bakın bakalım yetkili servismi değilmi?
O olmaz dediklerin asıl olması gereken yoksa sizde bizleri kolay para kazanç kişisi gören servislerden birinin sahibi yada çalışanımısınız.
Benim amacım buraya yakın çevre yada bu ildeki arkadaşımın birine bile olsa yardımcı olmak söylediğim gibi forumumuzdan bahsettim ve bu fiyatlardan bakım yapacaklarına dair sözlü beyan aldım şimdi Konyadan bir arkadaşım buraya gitse ve cebinden daha az çıkacak her kuruş için içinden bana teşekkür etse benim için bir kazançtır o kişiye faydalı olmuşumdur ama sizin mantığınızla insanları yalancı durumuna sokacak kişiler için bunların bir anlam teşkil edeceğini zannetmiyorum.Sözün özü ben bu gün bu servise gittim mersinde bana 350 tl denen işlemi tamamı gözümün önünde ve tamamen aynı parçalarla Fiat atentli faturasıyla 150 TL ye yaptırdım ve geri Silifkeye döndüm bunuda yıllardır içinde bulunduğum ve aynı durumda olabilecek insanların bulunduğu platformda paylaştım.önemli olan umarım bu paylaşımımdan başka arkadaşlarımda faydalanır.
KARPAR oto da lpg taktırdım. bu yazdıklarına ben inanırım kardeş. Temmuz ayında aracıma garanti kapsamında lpg taktırmayı düşündüm.Mersindeki fiat servisi 1.700 fiyat çekti , ben de memleketim olan konyaya giderken karpar oto da taktırdım 1400'e.
Genel anlamda fiyatları çok uygun karpar otonun.Ve de çok memnunum taktıkları lpgden.
Yanlız benim anlamadığım nokta sadece fiat değil tüm araçların bakımını da yapıyor bu servis.(ford, renault, wolswagen,toyota,nissan)
taipen71
09/10/2011, 10:26
Fiyat müthiş 1.3 lineam var bende 40000 bakım yaptıracağım sadece oraya fren balataları eklenecek servis 400 tl bir fiyat çıkarıyor ankaradan karamana mı gitsem acep
skystar37
09/10/2011, 13:33
Forumda daha önce paylaşmıştım arkadaşın verdiği listede yer alan parçaların fiyatları (yağ hariç) opar parça listesinden kontrol edildiğinde zaten rakamlar ortaya çıkıyor yalancılıkla yada imkansız diyerek konuyu kirletmenin bir anlamı yok. Arkadaş parça kodlarını vermiş isteyen girip kontrol edebilir.
Opar parça fiyat listesi
Opar Ürünleri (https://www.opar.com/products/Pages/oparproducts.aspx)
serkankucuk
09/10/2011, 16:52
Onur abicim helal olsun valla, iyi yapmışsın... E madem öyle ben de Mersin'e gelirken Karaman'a uğrarım akraba da çok orada :)
Ayrıca bu aralar forumda birbirini tanımadığı halde saçma sapan saldıranlar da arttı, hayırdır inşallah. Hani başkasına yapılsa tanımadığımdan bi "acaba" derim ama abi sana da böyle deniyorsa artık bazı şeylerin çivisi çıkıyor demektir, diyorum fazla uzatmayayım, görüşmek üzere abicim...
bvulgari
09/10/2011, 17:46
Forumda daha önce paylaşmıştım arkadaşın verdiği listede yer alan parçaların fiyatları (yağ hariç) opar parça listesinden kontrol edildiğinde zaten rakamlar ortaya çıkıyor yalancılıkla yada imkansız diyerek konuyu kirletmenin bir anlamı yok. Arkadaş parça kodlarını vermiş isteyen girip kontrol edebilir.
Opar parça fiyat listesi
Opar Ürünleri (https://www.opar.com/products/Pages/oparproducts.aspx)
Parça fiyatlarında bi sıkıntı yok zaten..Yalnız arkadaş Yağ ile birlikte o fiyata çıkmış..Yağıda 3.3lt kullanmışlar..Kimsenin konuyu kirlettiği yok..Hiç işçilik bile almasalar mazot filtres,i polen filtresi, yağ filtresi, yağ, kampana temizliği, hava filtresi 200TL civarı tutar..
opexturk
09/10/2011, 18:53
Parça fiyatlarında bi sıkıntı yok zaten..Yalnız arkadaş Yağ ile birlikte o fiyata çıkmış..Yağıda 3.3lt kullanmışlar..Kimsenin konuyu kirlettiği yok..Hiç işçilik bile almasalar mazot filtres,i polen filtresi, yağ filtresi, yağ, kampana temizliği, hava filtresi 200TL civarı tutar..
adam kalkıp da bize hikaye mi yazıyo demek istiyosun yani???belli ki bi kampanya yyapmış karpar oto ona denk gelmiş abi de...adam ürün kodlarını yapılanları birebir yazmış bizi kandırmak için kalkıp da konu açacak değil ya...tamam o fiyata o kadar işlemi yaptırmak zor ama demek ki servisin indirimli olduğu döneme denk gelmiş.
çok uygun! benim 10bin bakım 200 tl tuttu...
evrenarisoy
09/10/2011, 18:59
Dün Servise Mazot filtresinin fiyatını sordum. İşçilikle beraber 130 TL. dedi. (Grande Punto 1.3 multijet) şok oldum....Sanayi yolu gözüktü........
E_N_D_E_R_
09/10/2011, 21:11
iyiyimiş...umarım bu tip servisler çoğalır da herkes rahat eder.
Honor COOPER
09/10/2011, 21:56
KARPAR oto da lpg taktırdım. bu yazdıklarına ben inanırım kardeş. Temmuz ayında aracıma garanti kapsamında lpg taktırmayı düşündüm.Mersindeki fiat servisi 1.700 fiyat çekti , ben de memleketim olan konyaya giderken karpar oto da taktırdım 1400'e.
Genel anlamda fiyatları çok uygun karpar otonun.Ve de çok memnunum taktıkları lpgden.
Yanlız benim anlamadığım nokta sadece fiat değil tüm araçların bakımını da yapıyor bu servis.(ford, renault, wolswagen,toyota,nissan)
Doğru söylüyorsun arkadaşım özellikle ford marka araçlarda tercih ediyor servis müdürüyle konuştum."hocam karaman dar bir piyasa Fiatla anlaşmamızda başka markalarda servis hizmeti görebilir diye anlaştık" dedi.
bence o çok önemli bir detay değil sonuçta adamların ofisinde koskoca yetkili Fiat servisidir yazısı var ve faturasında fiat logosu ve atenti var.
Honor COOPER
09/10/2011, 22:03
Onur abicim helal olsun valla, iyi yapmışsın... E madem öyle ben de Mersin'e gelirken Karaman'a uğrarım akraba da çok orada :)
Ayrıca bu aralar forumda birbirini tanımadığı halde saçma sapan saldıranlar da arttı, hayırdır inşallah. Hani başkasına yapılsa tanımadığımdan bi "acaba" derim ama abi sana da böyle deniyorsa artık bazı şeylerin çivisi çıkıyor demektir, diyorum fazla uzatmayayım, görüşmek üzere abicim...
Teşekkürler Serkan kardeşim valla iyi oldu.En son 350 yi duyunca Bilenden çevre yakın servislere soruyim dedim adamlar direk Carbon Clean dahil 200 tl fiyat verdiler düşün yani.ne derce soyulduğumuzu.Carbonda problem oluncada 5/30 edge le gönlümü aldılar uzaktan geliyorum diye.bu kadar basit ama bunu polemikleştirenler var.cevabımı faturayı scan edip siteye attığımda vereceğim işallah hafta içi.
kesinlikle uğra arada fark mutlaka olcaktır.
Doğru söylüyorsun arkadaşım özellikle ford marka araçlarda tercih ediyor servis müdürüyle konuştum."hocam karaman dar bir piyasa Fiatla anlaşmamızda başka markalarda servis hizmeti görebilir diye anlaştık" dedi.
bence o çok önemli bir detay değil sonuçta adamların ofisinde koskoca yetkili Fiat servisidir yazısı var ve faturasında fiat logosu ve atenti var.
millet sana neden saldırıyor anlamadım. fiyat olarak uygun olan servisleri açıklamak bu forum üyelerine yapılan en iyi iyiliktir.
benim araç da temmuz 2012 gibi 40.000 olur. muhtemelen yine ailemin yanına (konyaya) giderken yol üzeri karpar oto da yaptıracağım bakımı.
40.000 bakımı + lpg filtresi değişimine 400 tl vermek istemiyorum.en fazla 250 tl ye hallederim karaman da. hem selenia denen yağı da kullanmak istemiyorum.castrol varken.
serkankucuk
10/10/2011, 10:02
Teşekkürler Serkan kardeşim valla iyi oldu.En son 350 yi duyunca Bilenden çevre yakın servislere soruyim dedim adamlar direk Carbon Clean dahil 200 tl fiyat verdiler düşün yani.ne derce soyulduğumuzu.Carbonda problem oluncada 5/30 edge le gönlümü aldılar uzaktan geliyorum diye.bu kadar basit ama bunu polemikleştirenler var.cevabımı faturayı scan edip siteye attığımda vereceğim işallah hafta içi.
kesinlikle uğra arada fark mutlaka olcaktır.
ya ben genelde bayramlarda gelebildiğim için ayarlamak zor olabilir ama kesinlikle aklımda abicim artık orası sağolasın :)
Koy abicim faturayı koy, ben de şaşırıyorum artık iyice, söylenenlere...
krakercocuk
10/10/2011, 11:15
ya olmaz ole şey deyip inkar etmeye ne gerek var, adam yaptırmış işde bu kadar basit,,fiyat aldım yaptıracağım demiyorki yaptırdım diyor..iş olmuş bitmiş parasınıda vermiş,,servis kendının veya tanıdığının olsa bile kaç yazar sonuç olarak ucuzmu ucuz:) git sende yaptır aynı parayı ver ozaman,,kullanılan parçalarıda gör.neyi tartışıyoruzki..adam iyilik yapayım dedi bi haber verdi pin pişman oldu valla:D
üstat,faturayı scan edip paylaşırsan bizde bakıma giderken gösterip indirim isteriz diğer servislerden bende 20bin bakımına gideceğim yakında aynı şeyler değişecek...
Fiat yetkili servisi castrol yag kullanmaz bu birincisi.. ikincisi 150 TL mazot filtresi ile birlikte çıkamazsın zaten..Böyle bi fiyatı servis vermez lütfen milleti yanıltmayalım..
Öle 4LT yağ açıpta biz 3.3 lt kullandık o yüzden fiyatı 57TL oldu falanda hiç olmayacak bişey.. Yorum bile yapmama gerek yoktu ama dayanamadım kusura bakma..
Fiat ile görüştüğümde istediğimiz yağı kullandırabilirmiyiz dedim, evet dediler ancak yağından dolayı herhangi bir arıza açarsa biz mesul olmayız dediler bu bir :)
Benim 20 bin bakımı geldi, benden 400 e yakın fiyat istediler, 400 , vay bea asist kit parası :)
Honor COOPER
10/10/2011, 20:40
https://img10.imageshack.us/img10/4545/faturab.jpg
Buyrun budaFATURA herşey ortada imzalı fatura!Hikaye yazıp pc ortamında bu faturayıda oluşturmadım.İşkembeden sallamak kolay...
Bazılarının rantına dokundunmu malesef paylaşımlar yalan oluyor her platformda olduğu gibi bana saldırılarında tek nedeni o başka bir şey değil....
Ama ben arkadaşlarımın iyiliğine olacak herşeyi çekinmeden paylaşmaya devam edeceğim burada!!!
Honor COOPER
10/10/2011, 20:59
Fiat ile görüştüğümde istediğimiz yağı kullandırabilirmiyiz dedim, evet dediler ancak yağından dolayı herhangi bir arıza açarsa biz mesul olmayız dediler bu bir :)
Arkadaşım kullandığım yağ bütün spesifikasyonları karşılıyor dünya devi Castrolun en üst segment yağlarından biri 5/40 seleniadan 10 gömlek üstün ayrıca tam sentetik kaldıki bunu yetkili servis kullanıma sunuyorsa sıkar biraz mesul olmamak.Eğerki yanımda 20/50 yağ götürüp bunu kullanın desem ve sıkıntı olsa haklılar 5/40 seleniada bir şey olmazsa bunda hiç bir şey olmaz buna inanın.Yedek parçadan çarptıkları yetmiyor gibi normalde aynı kalite yağların 50-60 TL olduğu yağa 90-100 TL çakmak için seleniayı ortaya atıyorlar buda 2 !
SpyHunter33
10/10/2011, 21:32
:) fiat servisinde çalışan bir arkadaşım aynen şu hareketi yaptı
Nee Selenia mı abi bırak ya düzmece bu seleniada yağmı dedi :) artık benim için selenia arabamı uçursada gözümde sudan farksız...
Adaş bu faturayı print edip burdaki fiat servislerine götürüp bi tutuşturayım milleti :D :D
bende gülmim dedim ama okuyunca dayanamadım yaa zuhaha :D
Arkadaşlar SELENİA ile ilgili yaklaşık 17 yıllık tecrübelerim var ona göre...5 inci kendime ait özel fiat markalı aracım...motor teknisyeniyim (diplomalı)...kulaktan duyma çok fazla işlemez bana ...teknik terimler teknik resimler teknik özellikler...yeterde artar neyin ne olduğunu anlamamda...SELENİA hiçte kötü değil ...tamamen psikolojik ve benzer olaylara itibar etmeyin...yinede herkes özgürdür...yalnış anlaşılmasın...:)
Honor COOPER
11/10/2011, 01:05
Arkadaşım mutlaka selenia bir opet yağ değil ama mesala selenianın 5/30 multipower iyi bir yağdır ama wr 5/40 ı edge 5/30 la kıyaslamakta pek hakkani değildir açıkçası.
Bir arkadaşım fark edilen değişiklikleri sordu açıkçası rolanti ve devirli çalışmada bariz bir ses azalması mevcut,kara duman azaldı,devirlenme isteği arttı yani motor sanki daha rahat nefes alıyor psikolojik değil 5/40 yağla gittiğim yolu 5/30 yağla geri döndüm.Mutlakaki değişen hava filtresininde etkisi vardır motor rahatlamasında ama çıkan hava filtreside açıkçası çok ama çok kirli berbat bir durumda değildi.
Normal mi!
Birmot 40K bakim 1.4Fire Dynamic 500TL
bu arada fiat yetkili servisinde farklı yag kullanılmaz denmiş ama her türlü yagı kullanıyorlar merak etmeyin. sadece garnti kapsamında selenia kullanıyorlar garantiden cıktımı istedigin ucuz olan yagı kullanıyorlar
Honor COOPER
11/10/2011, 19:29
bu arada fiat yetkili servisinde farklı yag kullanılmaz denmiş ama her türlü yagı kullanıyorlar merak etmeyin. sadece garnti kapsamında selenia kullanıyorlar garantiden cıktımı istedigin ucuz olan yagı kullanıyorlar
Bu mantıkla ben yetkili serviste 40000 bakımında hiç bir itiraz görmeden hatta tavsiye ettikleri daha kaliteli yağı kullanmama rağmen garanti dışınamı çıkardım aracı?
Honor COOPER
11/10/2011, 19:29
Benzinliye 500 TL de ölü soyuculuğa eğdeğer!
İnanın arkadaşımda Honda civic var 40000 bakımına 350 TL verdi.
Birde ülkemin güzel insanı Fiat yedek parça ucuz servis ucuz diye okadar paraları veriyor.Ucuzluk kuş sersinin sona ermesiyle rafa kalktı artık premium marka bakım ücretlerini istiyor çoğu servis.
taipen71
11/10/2011, 21:28
Bende karaman a gidiyim dedim ankaradan 435 km git gel 870 km kurtarmaz gerçi konyada teyzem var onuda ziyaret ederdim
mersine yazlıga gittigimizde denk getirmek lazım. bu kadar fark olması normal degil paylasım icin tskler.
Valla helal olsun.
Son bakımım:
Mobil Super 3000 4 lt 60 tl
Filtreler 30 tl
Mazot filtresi 55 tl
işçilik 30 tl
toplam 175 tl
ha bir de yağ filtresi kağaını kırdılar o da 55 tl o da ekstra masraf.. Neredeyse parçacıdaki fiyata yaptırmışsınız güle güle binin.