Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bizmi kendimizi kandırıyoruz onlar mı abartıyor

Murat 1979
23/08/2011, 02:10
forumdan takip eden arkadaşlar bilirler aracımı satma arifesindeyim bu sebeple internette birçok siteye girip ilan yorum veriyorum, çoğu sitede fiatın puntoların ve evoların malzeme kalitesi kronik arızaları özellikle direksiyon ve satış sonrası memnuniyetsizliği gibi konularda resmen diğer kullanıcılarla savaşıyorum...
Bütün bunların üstüne sabah kontağı çevirdiğimde direksiyonu kontrol ettirin uyarısı alınca ulan adamlar haklımı acaba dedim kontağı açıp kapattığımda uyarı kayboldu ama yinede servise gittim serviste aküdeki akımın anlık düşmesi sonucu bu uyarının olduğu herhangi bir sorun olmadığı bilgisayar bağlantısı sonucunda bana söylendi ...
Punto yazısındaki t nin düşmesi, yol bilgisayarındaki ortalama tüketimin 50 olup sayacı sıfırlayınca düzelmesi, bu sabah yaşadığım olay ve internette okuduklarım hafiften soru işaretleri oluşturmadı değil...
ha arabadan memnunmusun evet çok ama ...

tayfux
23/08/2011, 02:27
evet maalesef puntolarımızdan memnunuz ama.... ama kelimesi forumu takip eden arakdaşları mutlaka gülümsetecektir...ben 2 fiat kullandım 2 side gp idi..3. almayı şu anda düşünmüyorum işin açıkçası..evet parasına göre dizel alınabilecek en iyi araba gp ama...... işte bu amalar yüzünden..

jacoben
23/08/2011, 03:01
30 yaşındayım sağ dizimden bağ kopması sonucu
6 yıl önce ameliyat oldum, çapraz bağlarımı talihsiz bir şekilde bir basketbol musabakasında koparmıştım, o gün bugündür ne zaman yere biraz ters bassam inanılmaz bir acıyla kıvranıp kalıyorum, bazen de merdiven inerken sağ ayağım dizimden aşağı kopup gidecekmiş gibi hissediyorum, kıssadan hisse yapıcam, allahın yaptığını kul yapamaz arkadaşlar, kul yapısında mutlaka hatalar olacak, toru inşaat zinciri sahibi aziz torunun şoförüyle muhabbet etme şansım oldu, kullandığı araç 2008 model a8 sıfır alınmıştı o gün bugündür bagajında devamlı yağ bidonuyla geziyor, gidin audiye 30000 km deki bir aracın motoru yağ yakıyor eksiltiyor deyin gayet normal cevabını alacaksınız, o yüzden bunun markayla da alakası yok genel memnuniyetin yüksek olduğu bir ürünün ufak tefek sorunları ama dedirtmemesi lazım, parasına göre 2 gömlek üstün bindiğiniz araçlar, kıymetini bilin derim...

icngz
23/08/2011, 03:01
Aslında bu tür şeyler biraz da şans işi.bazıları hiçbir sorun yaşamamıştır.memnunum der.yaşayansa ama'larla sever :)

asil
23/08/2011, 03:03
şunu anlamıyorum puntolar italya üretimi fiorino linea doblo türkiye fiorino alalı 10 gün oldu bence türkler daha iyi işçilik sergilemiş gp den kendi düşüncem daha iyi fiorino kalite+işçilik bakımından.

keben
23/08/2011, 03:09
bende multiar sahibiyim 2010 model çok memnunum şu anda sıkıntı yaşamış değilim.aracın yola gidişi tipi özellikleri rengi kalitesi parasına göre c sınfı bir çok araçtan üstün.bu gün üç genç arabanın yanında abi çok güzel bir araban var derken arabamı biraz daha sevdim.

keben
23/08/2011, 03:13
kesinlikle marka fanatiği değilim toyota isim olarak japon olarak hoşuma gider amma benim 2010 model 10000 km evo 1.4 multiair 105 hp kara böcüm her şimi nazlanmadan görüyor hemde çok hesaplı

jacoben
23/08/2011, 03:28
geçtiğimiz 15 ay içerisinde en çok satan heçbek araç punto, geçtiğimiz 11 ay içinde en çok satan binek sedan linea, dobloyu söylemiorum bile rakiplerinin hepsinin toplamından fazla satmış, fiorino bipper ve nemonun toplam sattığının 6 katını satmış, aşk tesadüfleri sevebilir ama bence bu tesadüf değil, dikkat doblo sınıfın ikinci en pahalı aracı, fiorino sınıfının en pahalı aracı, linea sınıfının en ucuz aracı, punto sınıfının en pahalı 3 üncü aracı ve sınıfında tam 14 marka ile yarışıyor, ama.....:) first of all=FİAT kusurabakmayın bu konuda fazla yorum yaptım ve duygusal davrandım ama, bi corsa ile bi fiesta ile bi aveo ile, bi fabia ile, bi clio ile, bi yaris ile, bi city ile viraja girin, sonra da + 20 km ile puntoyla aynı viraja girin kafanızdaki amalarım hepsi iyiki ye dönüşecektir... saygılar şimdiden iyi bayramlar....

Murat 1979
23/08/2011, 03:46
arkadaşlar eklemem gereken bişey var fiatı eleştirenlerin en önemli düşüncesi sattığı araçların arkasında durmaması memurlarla ilgili bi sitenin forum bölümünde biri direksiyon mili arızasından bahsediyo servisten fazla kullanma gibi bi cevap vermişler ben inanmıyorum ama gerçekse şaka gibi ...

tayfux
23/08/2011, 04:11
arkadaşlar eklemem gereken bişey var fiatı eleştirenlerin en önemli düşüncesi sattığı araçların arkasında durmaması memurlarla ilgili bi sitenin forum bölümünde biri direksiyon mili arızasından bahsediyo servisten fazla kullanma gibi bi cevap vermişler ben inanmıyorum ama gerçekse şaka gibi ...
kesinlikle katılıyorum fiat ürettiği malın arkasında durmuyor bu konuda sıkıntı var zaten..ayrıca kimse kusura bakmasın da evonun fullü şu anda 40 mı 42 mi öyle birşey..fiestanın da full ü aynı..ikinci el 2011 c4 yine 2.el düşük km megane falan bu paralara rahat alınır bu kadar seçenek varken insanlar evoyu seçiyor ve hizmet bekliyor yani satış sonrası..bütün bunlardan sonra paraya göre araba iyi demek pek içime sinmiyor..o parayı alıyorsa eşşek gibi satış sonrası hizmeti verecek ve aracının arkasında duracak!!

görkem koçsan
23/08/2011, 05:23
insanlardaki bence sadece fiata karşı önyargı adam benim t jetle opel corsa 1.3 cdtı (dizel arabada herhangi bi modifiye yok bildiğiniz corsa) geçeceğini söylüyor adama neden dedim bu opel dedi bana düşünün artık gerisini :)

OzzY
23/08/2011, 09:11
6 yıl önce ameliyat oldum, çapraz bağlarımı talihsiz bir şekilde bir basketbol musabakasında koparmıştım, o gün bugündür ne zaman yere biraz ters bassam inanılmaz bir acıyla kıvranıp kalıyorum, bazen de merdiven inerken sağ ayağım dizimden aşağı kopup gidecekmiş gibi hissediyorum, kıssadan hisse yapıcam, allahın yaptığını kul yapamaz arkadaşlar, kul yapısında mutlaka hatalar olacak, toru inşaat zinciri sahibi aziz torunun şoförüyle muhabbet etme şansım oldu, kullandığı araç 2008 model a8 sıfır alınmıştı o gün bugündür bagajında devamlı yağ bidonuyla geziyor, gidin audiye 30000 km deki bir aracın motoru yağ yakıyor eksiltiyor deyin gayet normal cevabını alacaksınız, o yüzden bunun markayla da alakası yok genel memnuniyetin yüksek olduğu bir ürünün ufak tefek sorunları ama dedirtmemesi lazım, parasına göre 2 gömlek üstün bindiğiniz araçlar, kıymetini bilin derim...

doğru tdilar yağ eksiltiyor, normal kullanımla her bakımda min seviyeye düşüyor yağ. son bakımı biraz geciktirdik hemen yandı yağ lambası :)

Honor COOPER
23/08/2011, 11:48
insanlardaki bence sadece fiata karşı önyargı adam benim t jetle opel corsa 1.3 cdtı (dizel arabada herhangi bi modifiye yok bildiğiniz corsa) geçeceğini söylüyor adama neden dedim bu opel dedi bana düşünün artık gerisini :)
Bir anahtarına yarışsaydınız.yiyormuydu elemanın görürdünüz.
Memlekette ağzı olan konuşuyor çoğuda ağız ishali olmuş kafaya takmamak lazım böyle cahil kişileri.

Bu arada 42000 TL B sınıfı her araç için çok büyük para.

Misafir047
23/08/2011, 13:43
ben arabanın motoruna laf ettirmem çok memnunum ama işçilik için aynı şeyi soyleyemicem

ibrahim06
23/08/2011, 14:11
şunu anlamıyorum puntolar italya üretimi fiorino linea doblo türkiye fiorino alalı 10 gün oldu bence türkler daha iyi işçilik sergilemiş gp den kendi düşüncem daha iyi fiorino kalite+işçilik bakımından.

dediğiniz çok doğru. Gerçi bizim forumda albea arabadan sayılmıyor :)ama albeanın içinin işçiliği italyanlarınkinden daha iyi.

Punto şikayetlerine gelince. Herkese şikayetvar.com sitesindeki diğer arabalar hakkında yapılan şikayetleri okumayı tavsiye ederim

rockforever
23/08/2011, 14:35
her aracın - leri + ları vardır herkes arabadan ne istediğini ne beklediğini bilerek araba alsın derim...ben öyle yaptım...

ykaya1983
23/08/2011, 15:47
Valla biraz iddialı olacak ama bence çok sağlam araba.2006 model fire motor puntomla 1 yılllık sürede 28000 km yaptım ve 20000 bakımları dışında servise uğramadım.Üstelik kullandığım yolları da garaj bölümünde karpuz tarlasında çektirdiğim fotoğraflardan görebilirsiniz.

Ziyaretçi034
23/08/2011, 18:27
belkide en büyük problem fiyatlar. ön yargıyı ve memnuniyetsizliği körüklüyor. b sınıfı bi araç için ortalama 35 bin lira çok fazla bi para. ama bardağın diğer tarafından bakarsak aslında bu araba 17,500 TL. sonuçta diğer devlete ödediğimiz 17.500 liranın konfora, güvenliğe, işçiliğe v.s. en ufak bi katkısı yok. sadece insanda biraz enayilik hissi uyandırıyor o kadar.

CrimeSquaD
23/08/2011, 18:45
geçtiğimiz 15 ay içerisinde en çok satan heçbek araç punto, geçtiğimiz 11 ay içinde en çok satan binek sedan linea, dobloyu söylemiorum bile rakiplerinin hepsinin toplamından fazla satmış, fiorino bipper ve nemonun toplam sattığının 6 katını satmış, aşk tesadüfleri sevebilir ama bence bu tesadüf değil, dikkat doblo sınıfın ikinci en pahalı aracı, fiorino sınıfının en pahalı aracı, linea sınıfının en ucuz aracı, punto sınıfının en pahalı 3 üncü aracı ve sınıfında tam 14 marka ile yarışıyor, ama.....:) first of all=FİAT kusurabakmayın bu konuda fazla yorum yaptım ve duygusal davrandım ama, bi corsa ile bi fiesta ile bi aveo ile, bi fabia ile, bi clio ile, bi yaris ile, bi city ile viraja girin, sonra da + 20 km ile puntoyla aynı viraja girin kafanızdaki amalarım hepsi iyiki ye dönüşecektir... saygılar şimdiden iyi bayramlar....
yanlış anlaşılmak istemem ancak punto ilede corsayi kıyaslamam 2008 gp 1.3 dynamic kullanicisiyim ancak abimin 2011 opel corsa 111. yıl araci ile bir süreliğine değişim yapmıştım aracin yol tutuş ve viraja girişi arasinda pek fark yok bana göre opel daha ağır basıyor tabi bu herkesin kendi görüşü ve fikridir saygı duymak gerekir.

puntoturbom
23/08/2011, 18:47

Sonuna kadar katılıyorum...... Bu sınıfta alabileceğiniz en iyi hizmeti en iyi kaliteyi alıyorsunuz. Kronik sorunları tabii ki olacak,gidermezlerse sorun olur. ben garantıden 3000 tl ye yakın parcalar değiştirttim. hiç birinde de kuruş talep etmediler. Bence değerini bilmek gerek markanın...:kizgin:

Honor COOPER
24/08/2011, 00:51
belkide en büyük problem fiyatlar. ön yargıyı ve memnuniyetsizliği körüklüyor. b sınıfı bi araç için ortalama 35 bin lira çok fazla bi para. ama bardağın diğer tarafından bakarsak aslında bu araba 17,500 TL. sonuçta diğer devlete ödediğimiz 17.500 liranın konfora, güvenliğe, işçiliğe v.s. en ufak bi katkısı yok. sadece insanda biraz enayilik hissi uyandırıyor o kadar.
Bardağın tekrar diğer tarafından bakıldığında 38000 lira olan aracı aralık ayında 30000 liraya alabiliyorduk.sadece vergilere yüklenmemek lazım %20 artış var fiyatlarda.

ultraslan33
24/08/2011, 00:58
görkem bence tjet on tane corsa eder..bunlar galerici ağzıyla konuşan tipler rengi gri markası opel olsun hemen satılsın diyen tipler..boşver keyfle bin aracına
:bash:

görkem koçsan
24/08/2011, 05:34
görkem bence tjet on tane corsa eder..bunlar galerici ağzıyla konuşan tipler rengi gri markası opel olsun hemen satılsın diyen tipler..boşver keyfle bin aracına
:bash:
aynen öle yapıyorum gayette memnunum:) allah cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip etsin gerisi önemli değil :)

E_N_D_E_R_
24/08/2011, 06:21
fazla söze gerek yok bence Sınıfınında Grande Punto derim....

Bozok
24/08/2011, 07:48
Herşeyiyle çok güzel araba ama şu arka kapı gıcırdaması olmasa ah bide... Çok kötü bişey arka kapıda bebek uyuyordu bugün kapıyı açmamla uyanması bir oldu o nasıl bir gıcırdama sesidir öyle..

ecosi26
24/08/2011, 08:44
Araçlar İtalya da üretiliyorda ülkelerin ekolojisine göre yapılan isteklere cevap veriyorlar diye biliyorum. İşçiliklere gelince teknoloji çağındayız robotlarla üretim yapılan e tabiki bunun yanında insan gücününde kullanılması muhakkak olan yerler oluyor. İşçilikler acaba nasıl köü oluyor nasıl uydurulur bir araç üretim bandındayken, anlam veremiyorum 4 aydır aracımı kullanıyorum ufak tefek kafama takılan yerler oluyo gelen sesler gibi kapı gıcırtısı gibi bunun haricinde elim attığım yerlerden herhangi biri elimde kalmadı yakıtla ilgili sıkıntım olmadı çalışmayan bir unsur yok. Forumda tabiki akıla takılan her türlü konu tartışılacak konuşulacak temenniler olması gerekenler söylenecek daha ne olacak ben aracımdan forumdan forumdaki arkadaşların seviyeli saygılı konuşmalarından herşeyden çok çok fazlasıyla memnunum...

Ziyaretçi034
24/08/2011, 12:34
Bardağın tekrar diğer tarafından bakıldığında 38000 lira olan aracı aralık ayında 30000 liraya alabiliyorduk.sadece vergilere yüklenmemek lazım %20 artış var fiyatlarda.

geçen sene o zamanlar euro 2 lira bile değildi, şimdi 2,6 tl'ye ramak kalmış. ne yapsınlar. enflasyonu hesaplayanlar gibi onlarda korna yerine pinpon topumu koysunlar bi koli. artık camı açıp firlatırız öndeki arabaya.

egzost borusunuda soba borusundan imal etsinler, onun fiyatı artmıyor nasıl olsa

Electra
24/08/2011, 13:46
İnsanlar önyargılı. X forumlarda Clio Symbolü ilah yapmış adamlar neredeyse Mercedes C serisiyle kıyaslayacaklar. Bu adamlar gelir Puntoyu kötüler, yolda görünce de iç geçirir.

Benim daha önceki aracımda Grandepuntoydu şimdiki de, hatta geçen hafta babamlara da aldık. Önceki aracıma 2 sene binmişim, rutin bakım harici bana 1 kuruş masrafı olmadı kol dayama ve cam filmi yaptırdım sadece. En ufak bir sorun yaşatmadı, ses tıkırtı konusunda çok titizim tık yoktu araçta zaten keyfi satmıştım. Burda da hassas şikayetçi arkadaşlar var, ama hiçbirşey imkansız değil. Önceki aracım sorunsuz dedim, direksiyon soyuluyordu folyo yaptım veya garantiden değiştirebilirme imkanımda vardı.

Ses tıkırtı dedim inanmayacaksınız 2011 Passat TSI Dsg 1 hafta bende kaldı, İstanbul yolları malum. İçeri gelen ses Puntoda daha az.

Bir arkadaşım sıfır Polo aldı. 38 binliraya. Bakıyorum dijital klima yok, jant yok, cruise control yok sunroof yok comfortline ama comfortline demeye bin şahit ister. Ben olsam skydomelu full Gp alırdım.

Fiyat, güvenlik, büyüklük, yakıt ekonomisi, tasarım, iç mekanıyla Gp bence çok ideal bir araçtır. Ben seviyorum bu aracı, kapıları kilitledikten sonra bir bakarım süzerim şöyle hatta dayanamaz foto çekerim. Kusurları yokmu elbette var ama ben Passattada kusur gördüm.

Bazı şeyleri abartmamak gerekir, kıymetini bilmek lazım. Verdiğim örneklerden anti vwci olduğumu sanmayın 2004-2008 arası bizde Polo vardı. Onunda direksiyonu, kapı kolları soyuluyordu :)

reflections
24/08/2011, 15:31
eski aracım era idi yol tutuş işçilik kalite hepsi ondan daha iyi

jacoben
26/08/2011, 02:57
bursa vergi dairesi 2011 temmuz ayı otomobil satış adetleri:
fiat punto: 76 29000 tlden başlayan fiytlarla
opel corsa: 31 29500 tl den başlayan fiyatlarla
peugeot 207: 21 29000 tlden başlayan fiyatlarla
ww polo: 21 31000 tlden başlayan fiyatlarla
chevrolet aveo:17 30000 tlden başlayan fiyatlarla
citroen c3:15 30000 tlden başlayan fiyatlarla
diğer markalar: 37 25000 tlden başlayan fiyalarla

açık ve net arkadaşlar istanbulda bu rakamları 5 le çarpın
izmirde 3 le çarpın diğer illerde ise 2 ye bölün
açık ara lider isteyen eleştirsin, ben sonuca bakıyorum...