Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo 95'lik Grubu ( Tüm Üyelere Açık )
1ocak2011
13/07/2011, 15:42
95 HP Punto Evo kullanan arkadaşlar sıkıntılarımızı araçlarımızı ve mutluluklarımızı burada paylaşalım. Eklettiğimiz aksesuarları, Dualogic sorunlarını, yaktığımız yakıtları hepsini burada tartışalım.
*İlk sorunda benden gelsin. Aracım şehir içinde 6.8 LT / 100 Km'de yakıyor, acaba çokmu yakıyor ama şehirdışı neredeyse yarı yarıya düşüyor, sizin araçlarınız şehir içinde ne kadar yakıyorlar?
Abicim teşekkür ederim grup oluşturduğun için ancak gruba üye olunma işi nasıl oluyor, gelelim ikinci mevzuya abi bence sizin araç çok az fazla yakıyor olabilir, benim şehir içinde 6 ila 6,5 arasında değişiyor , tabi bu kullanıma göre değişiyor sert kullanırsam 7 yi bile buluyor, ancak tamamıyla hiç 100 km şehir içi denemedim bir dahaki fırsatımda tamamen şehir içi ve economik modda klimasız deneyeceğim, grup açtığın için ayrıca Teşekkürler...
95 HP Punto Evo kullanan arkadaşlar sıkıntılarımızı araçlarımızı ve mutluluklarımızı burada paylaşalım. Eklettiğimiz aksesuarları, Dualogic sorunlarını, yaktığımız yakıtları hepsini burada tartışalım.
*İlk sorunda benden gelsin. Aracım şehir içinde 6.8 LT / 100 Km'de yakıyor, acaba çokmu yakıyor ama şehirdışı neredeyse yarı yarıya düşüyor, sizin araçlarınız şehir içinde ne kadar yakıyorlar?
Eklettiğim aksesuarlar, orjinal (İtalyadan getirtildi) spoiler, marşpiye ve çift çıkışlı krom egzoz çıkışı ile arkadaki 3 camı solargard cam film uygulaması yaptırdım. (en açık olanından-koruma amaçlı yani güneş ışınları sebebiyle)
* Yakıt tüketimi ise bugün paylaştığım gibi şehirler arası uzun yolda eco modu açıkken sürücü ve yolcu ile birlikte tam bagaj yüklü, klima kapalı, ortalama 90 km (yolun büyük bir bölümü) geri kalan kısmı değişken hızlar yani 110-1..0 arası bile oldu, full depo boşaldığında gidilen km= 944,2, o andaki son 100 km yakıt tüketim ortalaması ise 4,5/lt yi gördü ve bunları da bugün resimleriyle paylaştım. Şehir içini ayrıca deneyeceğim Teşekkürler
Mugen_punto
13/07/2011, 15:55
Bende geldim ozaman hayırlı olsun clubumuz :) Şuan aracım 2080 km de 20 gün oldu alalı uızun yol olarak istanbul-bolu abanta gittim toplam 560 km dualojik ( manuel ) kullanımda 6.2 den başladı 4.8 e kadar düştü. genelde 120-130 km hızla gittim. yol çalışması olan yerlerde 5.5 civarına çıktığını gördüm. genel olarak memnunum.
1ocak2011
13/07/2011, 16:02
Abicim teşekkür ederim grup oluşturduğun için ancak gruba üye olunma işi nasıl oluyor, gelelim ikinci mevzuya abi bence sizin araç çok az fazla yakıyor olabilir, benim şehir içinde 6 ila 6,5 arasında değişiyor , tabi bu kullanıma göre değişiyor sert kullanırsam 7 yi bile buluyor, ancak tamamıyla hiç 100 km şehir içi denemedim bir dahaki fırsatımda tamamen şehir içi ve economik modda klimasız deneyeceğim, grup açtığın için ayrıca Teşekkürler...
Grup başlığını yönetici arkadaş ile görüşeceğim ama bir türlü ulaşamıyorum pm vs'de kapalı kendisinin mod arkadaşlarında genel olarak yetkileri yok. O yüzden şimdilik böyle takılalım diyorum...
Emrullah kardeş, Marşpiyel olayını araştırdınmı? Senin kutulu çektiğin resimlerin yanında montaj talimatı vardı, o montaj talimatı sende duruyormu? Bu arada yabancı sitelere vs baktım, sendeki gibi değil, benimkine yaptıkları montajdan, senden bir araştırmanı rica ediyorum.
Grup başlığını yönetici arkadaş ile görüşeceğim ama bir türlü ulaşamıyorum pm vs'de kapalı kendisinin mod arkadaşlarında genel olarak yetkileri yok. O yüzden şimdilik böyle takılalım diyorum...
Emrullah kardeş, Marşpiyel olayını araştırdınmı? Senin kutulu çektiğin resimlerin yanında montaj talimatı vardı, o montaj talimatı sende duruyormu? Bu arada yabancı sitelere vs baktım, sendeki gibi değil, benimkine yaptıkları montajdan, senden bir araştırmanı rica ediyorum.
Abi bayimle görüştüm ancak montaj ve diğer konularıyla ilginenen arkadaş yıllık izindeymiş, p tesi gelince arayacağım, bu esnada bende netten değişik fotolara baktım ancak o fotoların birçoğu senin ve benimkinin dışında farklı bir marşpiye var yani her iki tarafı da çıkıntılı olan modelinden, talimat evrakına gelince açıkçası ben onların hiçbirisini istemedim almadım, aklımada gelmedi çünkü istanbul dışından gelmiştim. Yani alma gereği de duymadım ancak almak gerekiyor , p tesi o tüm belgeleri kağıtları garantiye dair herşeyini isteyeceğim ne varsa , mümkünse bulduğun fotoları bana özel atabilir misin bende bakayım veya link yollayabilir misin abi ?
Ancak ben alıştığımdan mıdır nedir , benimkinin görüntüsünden son derece memnunum kaldi ki doğru takıldığını düşünüyorum, e sende kendince doğru diyosun şaştım kaldım :) link bekliyorum
1ocak2011
13/07/2011, 16:12
Linki sana özelden atıyorum, senin gördüğün modeller Türkiye'ye gelmeyen Evo'nun FUN modelindeki marşpiyeller.
StrawBeeRy
13/07/2011, 16:43
konuyu moderatörlere iletin onlar gerekeni yaparlar
swimmer_tr
13/07/2011, 20:16
e o zaman ben de gelmezsem olmaz :)
aracıma hiçbir eklenti yapmadım hoşuma gitmiyor araçların orjinalliğinin bozulması :)
e o zaman ben de gelmezsem olmaz :)
aracıma hiçbir eklenti yapmadım hoşuma gitmiyor araçların orjinalliğinin bozulması :)
Hoşgeldin Caner, aslında Ankaralı arkadaşlarla birlikte ortak bir buluşma yapabiliriz, örneğin Ankaralı arkadaşlara değişik bir gün olur Kastamonu Ilgaz Dağında bir buluşma yapabilirsek ne mutlu bize bende burdan ayarlayabildiğim kadar puntocu veya üye getirebilirim tabi denk gelirse
jrgakbulut
14/07/2011, 11:47
oooo 95likler toplanmiş :)
benim evom 75 lik...şöle kenara ilişsem olur mu :):)
1ocak2011
14/07/2011, 12:07
Tabiiki....
Mugen_punto
14/07/2011, 12:17
75liklerde çiplenirse 95lik oluverir :) herkesi 95 lik olmaya davet ediyoruz ozaman:D
StrawBeeRy
14/07/2011, 12:17
75liklerde çiplenirse 95lik oluverir :) herkesi 95 lik olmaya davet ediyoruz ozaman:D
:D :D slogan iyimiş
Banada yer var mı ?? :) :) :)
Garantisi olmasa aracın bende yapmayı düşünüyorum. lakin araç daha yeni. var biraz daha vakti yaptırmak için. şimdilik 75 olarak ilerliyoruz karayollarında :):) ağır ama gururlu :)
1ocak2011
14/07/2011, 12:23
Arkadaşlar benim araç döşemesi bordo renk solşöför tarafı kapısında döşemede biraz kol dayama yerinin orada hafif beyazlaşma oluyor, bunun gibi sorunu olan varmı?
Engin bu arada sana tabiiki yer var...
Bende siz 95 lik lere bir soru sorayım. sizin motorlar neden 95 lik :) ne farkı var 75 liklerle arasında.
benim bildiğim kadarı ile turbo ve yazılım. varsa başka bir şeyler paylaşırsanız sevinirim.
Mugen_punto
14/07/2011, 12:29
Abi bende kol dayama için araştırma yapıyordum.. Geçtiğimiz günlerde aracımı teslim almaya giderken taksiye bindim. iç döşemeyi komple şeffaf yumuşak filme benzeyen birşeyle kaplattırmış.. bende sadece benim kapı tarafını yaptırmayı düşünüyorum.. çünki bundan önceki aracımın orası komple soyulmuştu kötü bir görüntü tabiki.
1ocak2011
14/07/2011, 12:33
Bende siz 95 lik lere bir soru sorayım. sizin motorlar neden 95 lik :) ne farkı var 75 liklerle arasında.
benim bildiğim kadarı ile turbo ve yazılım. varsa başka bir şeyler paylaşırsanız sevinirim.
Motor kapağı büyük:book0000:
Abi bende kol dayama için araştırma yapıyordum.. Geçtiğimiz günlerde aracımı teslim almaya giderken taksiye bindim. iç döşemeyi komple şeffaf yumuşak filme benzeyen birşeyle kaplattırmış.. bende sadece benim kapı tarafını yaptırmayı düşünüyorum.. çünki bundan önceki aracımın orası komple soyulmuştu kötü bir görüntü tabiki.
Sevgili Tahsin,
Araştırman bitince haber verirsen sevinirim, çünkü orası çok çabuk kirleniyor.
Mugen_punto
14/07/2011, 12:51
Tamam abi burdan paylaşırım.
bu kadar yakışıklının arasında ticaretin yakışıklısınıda yer varmı
1ocak2011
14/07/2011, 13:20
bu kadar yakışıklının arasında ticaretin yakışıklısınıda yer varmı
Tabiiki olmazmı, onun tampon renkleri yeter...
eyvallah Tuncay hocam,evo yla kıyaslamak yanlış olur ama fena değil fio nun görüntüsü ,ama evo başkaydı.kırmızı ve mavi renkli evo fotolarındaki marşpiyeller benim daha çok hoşuma gitti,ters takılmışıda kötü durmuyor
1ocak2011
14/07/2011, 13:49
eyvallah Tuncay hocam,evo yla kıyaslamak yanlış olur ama fena değil fio nun görüntüsü ,ama evo başkaydı.kırmızı ve mavi renkli evo fotolarındaki marşpiyeller benim daha çok hoşuma gitti,ters takılmışıda kötü durmuyor
Aslında onlar ters takılmış değil, oraya montaj klavuzunda koydum, montaj klavuzundada öyle önden arkaya çıkıntı gidiyor, mühendisler boşa yapmamıştır heralde. Önemli olan servisin hangisini yanlış yaptığı...
Mugen_punto
14/07/2011, 13:56
Bu konu yüzünden marşpiyel taktırasım gelmiyor :D:D hangisi kişiye güzel duruyorsa en düzgünü odur ;)
sizin evo dakini ters olarak algılamadım zaten.
1ocak2011
14/07/2011, 15:04
sizin evo dakini ters olarak algılamadım zaten.
Atilla hocam, ben size söylemedim zaten genel olarak konuşuyorum, yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.
yok Tuncay hocam aramızda yanlış anlaşılmanın lafı olmaz.
hissettirdikleri farklı,gaza dokunduğunuzda ivmelenmesi,ataklığı farklı,benzinciye daha seyrek gittiğinizde cüzdandaki etkisi farklı.fiziksel farklarıda bilen birisi yazarsa bende merak ediyorum
swimmer_tr
14/07/2011, 21:18
hissettirdikleri farklı,gaza dokunduğunuzda ivmelenmesi,ataklığı farklı,benzinciye daha seyrek gittiğinizde cüzdandaki etkisi farklı.fiziksel farklarıda bilen birisi yazarsa bende merak ediyorum
aslında motor neredeyse tamamen aynı ancak en önemli farkı 75 likte normal, 95 liklerde değişken geometrili turbo kullanılması. yani gaza ne kadar basarsan o kadar turbo gücü kullanılıyor. Ayrıca enjektör ve ECU da farklı. Birkaç kayda değer nokta var 75 likle farklı olarak :
- Yeni tip enjektör ve enjeksiyon miktar biçimlendirme modeli ile yanma döngüsü başına 8 püskürtme
- %6 daha fazla güç
- Start-Stop sistemi ile birlikte %8 daha az yakıt sarfiyatı
- Euro 5 emisyon standardına uygun, Euro 6 için hazır
- %30 daha düşük NOx emisyonu
- Daha az motor gürültüsü
aslında motor neredeyse tamamen aynı ancak en önemli farkı 75 likte normal, 95 liklerde değişken geometrili turbo kullanılması. yani gaza ne kadar basarsan o kadar turbo gücü kullanılıyor. Ayrıca enjektör ve ECU da farklı. Birkaç kayda değer nokta var 75 likle farklı olarak :
- Yeni tip enjektör ve enjeksiyon miktar biçimlendirme modeli ile yanma döngüsü başına 8 püskürtme
- %6 daha fazla güç
sağol Caner.ben senin yasindayken bu kadar sey bilmiyordum.bosuna dememisler akil yasta degil basta diye.bilgiler icin kaynak gosterebilirmisin ,belki daha fazlasi vardir orda.
swimmer_tr
14/07/2011, 22:43
sağol Caner.ben senin yasindayken bu kadar sey bilmiyordum.bosuna dememisler akil yasta degil basta diye.bilgiler icin kaynak gosterebilirmisin ,belki daha fazlasi vardir orda.
öncelikle size teşekkür etmek istiyorum otomobilleri seviyorum onlar hakkında araştırma yapmak hoşuma gidiyor. lise son sınıfa geçtim bu yıl sınava gireceğim ve öncelikle abimin yolundan gidip odtüye girmek, makine mühendisliği okuyup almanya da otomotiv üzerine yüksek lisans yaparak mesleğimi de otomobiller üzerine şekillendirmek istiyorum. benimki öyle bir ilgi yani :)
kaynak olarak başka bir forumda bir arkadaş yazmıştı oradan aldım ancak 95 bg lik yeni multijet II motorları için verebileceğim en iyi kaynak sanırım şu :
MultiJet II (https://www.fptmultijet2.com/eng/)
italyanca ve ingilizce seçeneği var sadece bu link ingilizce seçilmiş hali.
öncelikle size teşekkür etmek istiyorum otomobilleri seviyorum onlar hakkında araştırma yapmak hoşuma gidiyor. lise son sınıfa geçtim bu yıl sınava gireceğim ve öncelikle abimin yolundan gidip odtüye girmek, makine mühendisliği okuyup almanya da otomotiv üzerine yüksek lisans yaparak mesleğimi de otomobiller üzerine şekillendirmek istiyorum. benimki öyle bir ilgi yani :)
kaynak olarak başka bir forumda bir arkadaş yazmıştı oradan aldım ancak 95 bg lik yeni multijet II motorları için verebileceğim en iyi kaynak sanırım şu :
MultiJet II (https://www.fptmultijet2.com/eng/)
italyanca ve ingilizce seçeneği var sadece bu link ingilizce seçilmiş hali.
tesekkur ederim.dilerim her sey istedigin gibi olur
enderfikret
15/07/2011, 04:02
Allah uzun ömür versin, inşallah biz de 95'i görürüz!
Allah uzun ömür versin, inşallah biz de 95'i görürüz!
teşekkürler,inşallah 95i de daha iyisinide görürsünüz
1ocak2011
15/07/2011, 09:47
- %6 daha fazla güç
Bilgi için teşekkürler, turbo gerçekten ne kadar basarsan o kadar güç kullanıyor, bunu bazen hissettiriyor...
swimmer_tr
15/07/2011, 19:39
Bilgi için teşekkürler, turbo gerçekten ne kadar basarsan o kadar güç kullanıyor, bunu bazen hissettiriyor...
hem de öyle bir hissettiriyor ki :D aniden ve normalden fazla basılan gaz sonucu vitesi asağı çekişi(dualogic vites) sonra arttırılan basınç sonucu turbonun verdiği güçle o çabuk hızlanışı motorun sesi yüksek devirde vites değiştirmesi ... aah ah sanırım aşık oluyorum :D :D
hem de öyle bir hissettiriyor ki :D aniden ve normalden fazla basılan gaz sonucu vitesi asağı çekişi(dualogic vites) sonra arttırılan basınç sonucu turbonun verdiği güçle o çabuk hızlanışı motorun sesi yüksek devirde vites değiştirmesi ... aah ah sanırım aşık oluyorum :D :D
Caner ehliyet
swimmer_tr
15/07/2011, 23:26
Caner ehliyet
merak etmeyin şimdilik trafiğin olmadığı yerde buluşuyoruz aşkımla :D
dun ogleden sonra tem de silivri den sonra yol bos,tem de sıkıldığım icin genelde 150 160 giderim,onumdeki yeni astra kapistigimi zannetti.10 dakika kadar gittikten sonra gazi dipledim ,egime gore 160 180 arasinda gidiyorum,yeni astra pesime takildi ,yarim saatten fazla ,bazen 100 bazende 500 metre arkada kaldi.sitesine baktim en zayif motoru 95 lik dizel,benimle ayni motor.benim fio daha 300 km de 180 i gecmiyor,motorlar ayni bile olsa astra nin onu ruzgari daha iyi yarar.adam yarim saat ugrasti one gecmesi mumkun olmadi,solu da genelde acik biraktim.astra ya o kadar para ver,fio ya gecil.simdi biri astra da sofor yokmus diye yazar ama,yarim saat bu ikimizinde dip gaz gittigi belliydi.Evo yla olsam astra aynada kaybolacakti demek.(cocuklarada iyiki ipad almisim,her yerden size ulasabiliyorum)
Mugen_punto
16/07/2011, 12:31
Abi ben senin kadar cesaretli olamıyorum hız konusunda.. daha aracı alalı 25 gün civarı oldu.
geçtiğimiz günlerde istanbul-bolu abant'a gittim gidiş geliş 560 km civarı 130 km nin üstüne çıktığımda araç sanki yolda geziniyordu gelir gelmez lastikleri değiştirdim şuan çok memnunum. orjinalde 185/65/15 vardı ben 195/60/15 taktım geçen günde 160a kadar çıktım eskisinden çok daha iyi oldu..
1ocak2011
16/07/2011, 12:35
Bende ilk aldığımda 190 otoyolda düz yolda gördüm, dahada altta gaz vardı. 200'ü rahat görür gibi geliyor bana...
Mugen_punto
16/07/2011, 12:39
Onu hissetttim abi :) bastıkça açılacak uzayacakmış gibi bir his veriyor :) fena makine valla:)
jrgakbulut
16/07/2011, 12:52
Bende ilk aldığımda 190 otoyolda düz yolda gördüm, dahada altta gaz vardı. 200'ü rahat görür gibi geliyor bana...
gorur abi bencede rahat bende ankara yolunda 190 190 ı biraz geçtim altta dedigin gibi gaz wardı
Mugen_punto
16/07/2011, 16:26
Allah nasip ederse bugün gece 12 gibi çanakkaleye gidiyorum.. hem şehitliği gezmek hemde deniz sefası yapmak için.. Aracın uzun yol yakıt sarfiyatı nasıl olacak merak ediyorum..
1ocak2011
16/07/2011, 16:41
iyi yolculuklar, değerleri bekliyoruz...
Mugen_punto
16/07/2011, 16:50
Tamam abi inş. sağ salim gidip gelelimde yakıt değerlerini burdan paylaşırım..
Ayrıca geldiğimde şu bahsettiğim kol dayama ve kapı kollarına yapılan şeffaf kaplama işinide halledicem..
ilk 200 km 8.4 litre ortalama daha sonra 7.4 e indi 450 nci km de ,yolculugun sonunda bakmayi unuttum.
Abi ben senin kadar cesaretli olamıyorum hız konusunda.. daha aracı alalı 25 gün civarı oldu.
geçtiğimiz günlerde istanbul-bolu abant'a gittim gidiş geliş 560 km civarı 130 km nin üstüne çıktığımda araç sanki yolda geziniyordu gelir gelmez lastikleri değiştirdim şuan çok memnunum. orjinalde 185/65/15 vardı ben 195/60/15 taktım geçen günde 160a kadar çıktım eskisinden çok daha iyi oldu..
Tahsin kardesim yol genelde duzdu ,virajlarda uzun ve fazla sert degildi.lastiklerde onemli.16 jant 195 55 16 turanza koymuslar fabrika cikisi,sıkıntı yasatmadi,fren mesafeside beni oldukca sasirtti.eski doblo mda fabrikanin taktigi lastikler frende surekli kizaklardi,bitince binek lastigi taktirmistim.viraj,fren,yol tutus herseyi degismisti.
KaMiKaZe
17/07/2011, 14:20
95 bg lik bir araçla denemek isterdim fakat hepsi dualogicmiş.
650 km ortalama 7.2 lt.gidiş kısmını yazmıştım,dönüşte 120 130la 150 arada.ekonomi gayretim olmadı buna rağmen 7.2 benim için çok iyi.
1ocak2011
18/07/2011, 09:44
Gayet iyi değerler...
Tamam abi inş. sağ salim gidip gelelimde yakıt değerlerini burdan paylaşırım..
Ayrıca geldiğimde şu bahsettiğim kol dayama ve kapı kollarına yapılan şeffaf kaplama işinide halledicem..
Selam , kol dayama ve kapı kollarına yapılan şeffaf kaplama işi ile ilgili olarak yapılan işlemlerin fotograflarını ekleyebilirseniz bizlerle paylaşırsanız sevinirim teşekkürler...
Onu hissetttim abi :) bastıkça açılacak uzayacakmış gibi bir his veriyor :) fena makine valla:)
Tahsin kardeşim fena makine olduğunu biraz motor açılınca daha da iyi anlayacaksın, ben tatil gidiş ve dönüşümde hiçbir yerli veya yabancı araçlara arkalarından bakmadım (üst sınıflar hariç) istediğim aracı da çok rahat bi şekilde yakaladım veya solladım , gönlünü rahat tut 6. vitese attığında olay bitiyo ...
dun ogleden sonra tem de silivri den sonra yol bos,tem de sıkıldığım icin genelde 150 160 giderim,onumdeki yeni astra kapistigimi zannetti.10 dakika kadar gittikten sonra gazi dipledim ,egime gore 160 180 arasinda gidiyorum,yeni astra pesime takildi ,yarim saatten fazla ,bazen 100 bazende 500 metre arkada kaldi.sitesine baktim en zayif motoru 95 lik dizel,benimle ayni motor.benim fio daha 300 km de 180 i gecmiyor,motorlar ayni bile olsa astra nin onu ruzgari daha iyi yarar.adam yarim saat ugrasti one gecmesi mumkun olmadi,solu da genelde acik biraktim.astra ya o kadar para ver,fio ya gecil.simdi biri astra da sofor yokmus diye yazar ama,yarim saat bu ikimizinde dip gaz gittigi belliydi.Evo yla olsam astra aynada kaybolacakti demek.(cocuklarada iyiki ipad almisim,her yerden size ulasabiliyorum)
Abi bravo sana, bu arada fio nun kadran kaç ? merak ettim 95 liği hiç görmedim de
Abi bravo sana, bu arada fio nun kadran kaç ? merak ettim 95 liği hiç görmedim de
Emrullah kadran 210 ,220 içinde çizgi var.Uzun yolda hiç sıkıntı yaşatmıyor 95lik multijet,az yakıp çok kaçıyor.rampa tırmanırken bile 4e çekip gaza yüklendinmi süper tırmanıyor.bu arada lastiklerin havası yüksek galiba,unuttum kontrol etmeyi,yoldaki tümsekleri biraz fazla hissettiriyor.Evo da son hız ne gördün benim deneme fırsatım olmamıştı,sen bakmışsındır.
Emrullah kadran 210 ,220 içinde çizgi var.Uzun yolda hiç sıkıntı yaşatmıyor 95lik multijet,az yakıp çok kaçıyor.rampa tırmanırken bile 4e çekip gaza yüklendinmi süper tırmanıyor.bu arada lastiklerin havası yüksek galiba,unuttum kontrol etmeyi,yoldaki tümsekleri biraz fazla hissettiriyor.Evo da son hız ne gördün benim deneme fırsatım olmamıştı,sen bakmışsındır.
Teşekkürler Atila abi, abi ben evo da çıktığım son hız 190-200 arası , bunu da iki araç beni son sürat geçmişti, benim araç hız sabitleyici ile giderken ayarımı bozmuşlardı sinirlendiğim için bunların peşine düştüğümden bu hıza çıkmıştım, ancak bu hıza çıkarken bagajda ve araç içinde epey bir yük ve de dışarıda epeyce bir rüzgar vardı buna rağmen bu sürate çıktı ve akabinde de crysler ve bmw yi tokatladım daha sonra tekrar 110 a düşürmüştüm hızımı :)
fio 190 evo 200 görür gibi.güzel değerler,yeterli bence.uzun yolda 150 yle gitsem bana yetiyor.200 ün üstünede bmv vs daha üst segment araç lazım.95lik multijetleri çok sevdim,ekonomik,atak,hacmine göre son hızıda çok güzel,motor ömrü zaten belli,on numara olmuş.
biraz önce lastik havalarına baktırdım.yuh diyorum 45 48 50 50 çıktı .Fiat tan müşteri memnuniyeti için aradıklarında alırsınız puanı.boşuna bütün tümsekleri hissetmiyormuşuz.bu havalarla birde uzun yol yaptık.
1ocak2011
18/07/2011, 22:24
Atilla hocam, bu hatayı sen bari yapma, araçlar tırlarda gelirken havayı basıyorlar iyice keşke alınca bir nitrojen hava bastırsaydınız...
aslında biliyordum lastiklere fazla hava bastıklarını,dalgınlığıma geldi.yoldada gezme ,dalma falan olmadı.hep böyle olmuyormu en iyi bildiğimiz işte bile,buda yapılırmı dedirtecek çok basit hatalar yapıyoruz.gözümüzün önündekini bakarken göremiyoruz.bayideki elemanlarda aynı hatayı yapmış,onlarca araç teslim ediyorlar,acemiliği olanlara böyle araç teslim edilirmi,milleti balon gibi lastiklerle yola salıyorlar.benim aklıma sonradan geldi düzelttim,farkedemeyenler yollarda.hazır aklımdayken Fiat a email atayım,insanları böyle yollara salmasınlar.
1ocak2011
19/07/2011, 09:59
İyiki erkenden farkına varmışsın Atilla hocam, dediğin gibi acemilere böyle araç teslim ediyorlarsa vah hallerine...
site bakımdaymış email atamadım,telefonla aradım plakayı istediler verdim,telefonumu aldılar,sistemde görünmedi şase no sordular yanımda yok dedim.tekrar arayıp şase bildirecekmişim,şase olmadan işlem yapamıyormuş.acemilerin bu şekilde trafiğe salınmasını istemediğim için uyarı amaçlı arıyorum,gereğini ister yapın ister yapmayın deyip,kapadım.al sana fiat müşteri hizmetleri,telefonumu ismimi aldın takibinide yapsana,bilgisayar programının dışına çıkamayan kafa yapısı,firma böyle olunca bayiler nasıl olsun.
site bakımdaymış email atamadım,telefonla aradım plakayı istediler verdim,telefonumu aldılar,sistemde görünmedi şase no sordular yanımda yok dedim.tekrar arayıp şase bildirecekmişim,şase olmadan işlem yapamıyormuş.acemilerin bu şekilde trafiğe salınmasını istemediğim için uyarı amaçlı arıyorum,gereğini ister yapın ister yapmayın deyip,kapadım.al sana fiat müşteri hizmetleri,telefonumu ismimi aldın takibinide yapsana,bilgisayar programının dışına çıkamayan kafa yapısı,firma böyle olunca bayiler nasıl olsun.
Duyarlı Atila abim, tebrikler, zaten varya abi uyuz oluyorum, bir yere gidiyorsunuz, orada isminiz soyisminiz ve diğer bilgileriniz kayıtlı olmasına rağmen, görevlinin TC kimlik numaranız diye sormasına deliriyorum, ya kardeşim ben daha önce buraya gelmişim ismim cismim telim vs kayıtlı neden bi daha bana soruyorsun, veya kimliğini uzatıyorsun yeniden TC kimlik bile sorabiliyorlar, sende bu durumlardan bir başkasıyla karşılaşmışsın, neden öle dediler çünkü kötüleyeceksin fiat ı anladıkları için işi yokuşa sürüyorlar...bas fiat ın istanbuldaki tofaş iş hanındaki merkez binayı ara söle bak bakalım o bayiyi mahvetmiyorlar mı , akılları çıkıyor genel merkezden arandıkları zaman bayinin bilgin olsun
Emrullah 444 22 55 i aradım,sitesindeki çağrı merkezi numarası.telefonun başınada cahil adam(bayandı) oturtmamışlardır herhalde.bu kafayla zor yetişiriz öndekilere.ama havlu atmak bize yakışmaz,en azından yazıyoruz buralarda,ulaşabildiğimiz kadar artık.düşünüyorumda başka şehirlerden araç alanlar,yeni araç almanın sevinciyle basıp gidiyorlar memleketlerine,Allah a emanet.
arkadaşlar start stop manuel viteste daha rahat kullanılıyor,vitesi boşa alıp ayağını debriyajdan kaldırdınmı stop ediyor,debriyaja basar basmaz çalıştırıyor.üç beş saniyelik beklemelerde debriyajı basılı tutuyorsun,bir kaç saniye için stop start yapmıyorsun.devreden çıkarmak zorunda kalmıyorum,böyle çok kullanışlı.dualogic tede boşa alınca çalışsa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
arkadaşlar start stop manuel viteste daha rahat kullanılıyor,vitesi boşa alıp ayağını debriyajdan kaldırdınmı stop ediyor,debriyaja basar basmaz çalıştırıyor.üç beş saniyelik beklemelerde debriyajı basılı tutuyorsun,bir kaç saniye için stop start yapmıyorsun.devreden çıkarmak zorunda kalmıyorum,böyle çok kullanışlı.dualogic tede boşa alınca çalışsa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
Abi ben alıştım ya , bence dualogicte çok kullanışlı gibi geldi, ben alıştım uzun ışıklarda stop ettiğnide ayağımı frenden çekmeden stop edince boşa takıyorum sonra ışık zamanı gelince ortaya çekiyor vitese takınca çalışıyor
dik yokuşlarda veya dur kalk trafikte eskiden devre dışı bırakıyordum,şu anda çalıştığının bile farkında olmuyorum,hiç kapatmak zorunda kalmıyorum.bu arada 95lik evo ların düz viteside varmış.İtalya sitesinde gördüm,sadece dualogic zannediyordum.2012 sonuna doğru evo planları yapıyorum,otomotivcileri krizde yakalarsam öpücem yanaklarından.
dik yokuşlarda veya dur kalk trafikte eskiden devre dışı bırakıyordum,şu anda çalıştığının bile farkında olmuyorum,hiç kapatmak zorunda kalmıyorum.bu arada 95lik evo ların düz viteside varmış.İtalya sitesinde gördüm,sadece dualogic zannediyordum.2012 sonuna doğru evo planları yapıyorum,otomotivcileri krizde yakalarsam öpücem yanaklarından.
İnşallah abi , Allah ımyeniden size evo nasip eylesin, bu arada abi bence hemen acele etme belki 1,6 120 hp multijet gelirde ondan alırız birlikte öperiz otomotivcileri :)
mecbur beklicez 2012 sonunu,zaten pilimiz bitti,bir senede anca şarj olmaya başlar.1.6 yı bende takipteyim,320 tork 9.6 saniye fena makina,4 5 yıl götürür sonra zaten ihtiyar arabalarına terfi ederim.
merhaba arkadaşlar bende 2.5 aylık evo multijet 95 hp kullanıcısıyım, aracım şu an 2700 km de ve henüz motoru açılmadı ama yakıt tüketimi trafikte şehir içi - ki daha şehir dışına hiç çıkmadım- ortalama 5.5 lt. civarında sizlerden okudum kadarıyla benimkisi daha düşük yakıyor ilginç bi şekilde.. genel olarak aracımdan memnunum yokuşlardakş dualogic vites sıkıntısı dışında.. birde s&s hiç kullanmıyorum benim gibi eskişehir yolu ve konya yolundan geçen arabalar için sürekli trafikte dur kalk pek karlı olmuyor..
slmlar:) bende 1aydır 95 mjet imle cok mutluyum:) şu an 6300 km de(biraz fazla gezmişim sanırım!) tüketim 19.6 krş ş.içi-dışı karışık... beğenmediğim yanları kapıların zor kapanması ve kol dayamanin gıcırdaması ses sisteminin tatmin etmemesi baslarda cızırdama... beğendiğim yanları süper çekişi, vites geçişleri(bir dsg gibi olmasa da fio dualogicten sonra bana çok iyi geldi, yol tutuşu... bu arada 2 gündür fark ediyorum aynı sesler sizde de varmi dinleyip yazarsaniz sevinirim kontaği kapatip kapilari kitleyince 3 kez tik sesi geliyor motordan birkaç saniye sonunda da 'pilk' sesi geliyor ve aşırı güneste kaliyor birkac gundur ilk acmada arka kapilar gacirdiyor birkaç seferden sonra normale dönüyor... ve şu bahsedilen kol dayamada beyazliklar oluşması bende de var babamn aracı olan fio da da var.
StrawBeeRy
21/07/2011, 02:12
slmlar:) bende 1aydır 95 mjet imle cok mutluyum:) şu an 6300 km de(biraz fazla gezmişim sanırım!) tüketim 19.6 krş ş.içi-dışı karışık... beğenmediğim yanları kapıların zor kapanması ve kol dayamanin gıcırdaması ses sisteminin tatmin etmemesi baslarda cızırdama... beğendiğim yanları süper çekişi, vites geçişleri(bir dsg gibi olmasa da fio dualogicten sonra bana çok iyi geldi, yol tutuşu... bu arada 2 gündür fark ediyorum aynı sesler sizde de varmi dinleyip yazarsaniz sevinirim kontaği kapatip kapilari kitleyince 3 kez tik sesi geliyor motordan birkaç saniye sonunda da 'pilk' sesi geliyor ve aşırı güneste kaliyor birkac gundur ilk acmada arka kapilar gacirdiyor birkaç seferden sonra normale dönüyor... ve şu bahsedilen kol dayamada beyazliklar oluşması bende de var babamn aracı olan fio da da var.
neyyyy 19.6 mı sanırım yanlış yazdınız
StrawBeeRy
21/07/2011, 02:18
19,6kuruş çok mu fazla?
tüketim 19.6 yazmışsınız bende bilgisayarda öyle gösteriyor anladım bizide yanılttınız :D hayır 19 kuruş gayet normal ben şehir içinde 22-23 yakıyorum
sonuna krş eklemiştim ama iphone dan yazıyorum atlamışta olabilirim pardon:))
StrawBeeRy
21/07/2011, 02:24
pardon onuda ben atlamışım ödeşmiş olduk :D
merhaba arkadaşlar bende 2.5 aylık evo multijet 95 hp kullanıcısıyım, aracım şu an 2700 km de ve henüz motoru açılmadı ama yakıt tüketimi trafikte şehir içi - ki daha şehir dışına hiç çıkmadım- ortalama 5.5 lt. civarında sizlerden okudum kadarıyla benimkisi daha düşük yakıyor ilginç bi şekilde.. genel olarak aracımdan memnunum yokuşlardakş dualogic vites sıkıntısı dışında.. birde s&s hiç kullanmıyorum benim gibi eskişehir yolu ve konya yolundan geçen arabalar için sürekli trafikte dur kalk pek karlı olmuyor..
şehir içi ve bir bölümüde dur kalk trafikte 5.5 litre süper.kullanım şeklinizle ilgili detay bekliyoruz.güle güle kullanın aracınızı.
Dostum ben napim 6 mayısta teslim aldığım aracım şu an 7500 ü geçti :) Bence bu ne demek insan evodan inmek istemiyor, ah ah yakıt ucuz olcak şöle 1 TL falan paso gezeceksin :)
Dostum ben napim 6 mayısta teslim aldığım aracım şu an 7500 ü geçti :) Bence bu ne demek insan evodan inmek istemiyor, ah ah yakıt ucuz olcak şöle 1 TL falan paso gezeceksin :)
Emrullah en çabuk 10000 bakıma giden olarak yakında senden bakım maliyetini öğrenicez demekki.güle güle gez,keyfini çıkar
Emrullah en çabuk 10000 bakıma giden olarak yakında senden bakım maliyetini öğrenicez demekki.güle güle gez,keyfini çıkar
Atila abi bir şeye üzülüyorum, bir şeye ise seviniyorum, aracımın çok km yapmasına üzülüyor ancak aracım sayesinde de ekonomik bir şekilde çok yerleri gezdiğim ve çok Şükürler olsun memnun kaldığım için seviiniyorum ve Allah ıma daha da çok şükrediyorum, hepimiz tüm forumcular kazasız belasız güle güle sevdikleriyle binsinler araçlarına , maliyetini sizlerle paylaşırım...
üzülme linea yı 80000de aldım,arkadaşım gp yu 100000in üzerinde aldı multijet in ömrünü bildiğimiz için hiç önemsemedik.
jrgakbulut
21/07/2011, 18:48
abi ben sölim sana 10000 bakimini 158 tl :) 20 bin bakimi 320 30 bin tekrar 158 :D
abi ben sölim sana 10000 bakimini 158 tl :) 20 bin bakimi 320 30 bin tekrar 158 :D
eyvallah sagol Güneş.uygun sayilir fiyatlar.servistekilerde taş yemiyecek diyecegim ama komik maaşlara çalistiklarini biliyorum.kaymagi tepeye gidiyor
şehir içi ve bir bölümüde dur kalk trafikte 5.5 litre süper.kullanım şeklinizle ilgili detay bekliyoruz.güle güle kullanın aracınızı.
Evet sürekli trafikteyim maalesef hele ki bu hafta ve geçen ankaralılar çok iyi bilir eskişehir yolunda asfalt çalışmları vardı trafik mesai saatleri ortalık toz duman içinde sabahları önümü göremediğim zamanlar oldu.. ben ayda ortalama 1000 km gidiyorum ve ayda yaklaşık 200 - 230 tl mazot alıyorum, yaptığım şey s&s yi kullanmamak ve sabah serin olduğu için klima çalıştırmıyorum ama akşam güneşin altında olduğu için araba klima ile eve kadar gidiyorum trafik rahatladığında ortalama 90-100 hatta 110 yapıyorum maksimum 130 yapabildim ancak şehir içinde.. Arabayı alırken bana söyledikleri kompresöre çok fazla yüklenmezsem araba az yakar diye bir tavsiyede bulunmuşlardı, yokuşlarda direk manuel kullanıyorum yani arabayı hiç boğmamaya çalışıyorum diyebilirim
jrgakbulut
22/07/2011, 02:32
eyvallah sagol Güneş.uygun sayilir fiyatlar.servistekilerde taş yemiyecek diyecegim ama komik maaşlara çalistiklarini biliyorum.kaymagi tepeye gidiyor
abi bende yaptirmadim ama bu ay sordum ole dediler yani bilgine :)
Teşekkürler Güneş sağolasın dostum
vvkaymak
22/07/2011, 14:17
Bende 75 bg.manual vites diye satın alıdım fakat 95 bg. manual çıktı.
yani motor 95 bg. olan kullanılmış.
kısmetliymişsiniz,güle güle kullanın.okumuştum daha önce.teksiniz Türkiye de.nasıl anladınız 95 olduğunu,servis ne diyor?
1ocak2011
22/07/2011, 15:08
Peki aracınız 6 ilerimi?
vvkaymak
23/07/2011, 08:43
5 ileri
Mugen_punto
23/07/2011, 15:02
Merhaba abiler, arkadaşlar ayın 16 sında çanakkaleye gitmiştim dün akşam 22 suları döndüm..
yakıt tüketimim oldukça düşük geldi bana.. gidiş yolunda gece olduğu için 90-110 km arası hızlarda seyrettim ortalama tüketim 4.2 olarak gösterdi.. geri dönüşte akşama doğru 5 gibi çıktım gündüz olduğu için ara ara 160-170 km hızlara çıktım. ortalama tüketim 4.8 olarak gösterdi.. gayet güzel değerler evoyu sevdim :)
benim arabalarda sehir ici daha az yakiyor.saroz a kactim bugun 6.4 yakti.uzun yolda benim ekonomim bu kadar oluyor.yolda fazla yogunluk yoktu.90-120 Tekirdag dan sonra 130-150 gittim.
Mugen_punto
23/07/2011, 22:08
Atila abi şehir içi ortalama 5.2-5.5 olarak gördüm. gerçi araç daha yeni bugün tam bir ay oldu şuan 3100 km.de gayet güzel gidiyoruz evo ile :)
amasya-izmir arası bir depo ile 780 km yol yaptım genelde 100km sabit hızda 5 kişi ve klima sürekli açık halde... bu arada çok sevdiğim dualogic yolda beni utandırdı manuel modda tam gaz giderken 4.vitesten 5e geçmek istedim yaklaşık 3000devirde ve bir kamyonu sollamış önüne geçiyordum birden vites tepki vermedi şanzıman devreden çıkıp sinyal vermeye başladı zar zor kenara çektm ve motoru kapatıp biraz bekledim tekrar çalıştırdım düzeldi ama çok sıktı canımı daha olmadık biryerde olmamasına da sevindim umarım kimsenin başına gelmez...
Mugen_punto
24/07/2011, 17:21
Bende de bazen manuel mod devre dışı diye uyarı veriyor. anlamadım inş. bir sıkıntı çıkarmaz..
Bende de bazen manuel mod devre dışı diye uyarı veriyor. anlamadım inş. bir sıkıntı çıkarmaz..
inş...
amasya-izmir arası bir depo ile 780 km yol yaptım genelde 100km sabit hızda 5 kişi ve klima sürekli açık halde... bu arada çok sevdiğim dualogic yolda beni utandırdı manuel modda tam gaz giderken 4.vitesten 5e geçmek istedim yaklaşık 3000devirde ve bir kamyonu sollamış önüne geçiyordum birden vites tepki vermedi şanzıman devreden çıkıp sinyal vermeye başladı zar zor kenara çektm ve motoru kapatıp biraz bekledim tekrar çalıştırdım düzeldi ama çok sıktı canımı daha olmadık biryerde olmamasına da sevindim umarım kimsenin başına gelmez...
Şafak mrb, abi ben geçenlerde foruma yazmıştım 1 depo ile eco modda toplamda 944 km gittim diye , bir arkadaşım bana inanmamıştı, hatta çoğu yerde 100 km çok üstlerine bile çıkmıştım, bak demekki doğru sende ort 100 hızlı klima açık olduğu halde 780 km yapmışsın, bu demek oluyor ki stabil gidildiğinde bence mjet 1000 km yi görür diye düşünüyorum, bence güzel km yapmışsın klima açık olmasına rağmen...
hafta sonu ist saroz ist yakıt tüketimim 6.8litre.benim için çok iyi.yol genelde müsaitti 120 130,daha müsait olduğunda 150 civarı,bomboş olduğunda 170 180 gittim.çok ekonomik,eski doblom 8 8.5lt yi buluyordu.şehir içi daha az yakıyorum.
Cuma akşamı Kastamonu dan Türkeli (Sinop) a gittim aracı sıfırlamıştım yakıt değerlerini stabil 90 km ortalama sabit hızla gittim, sayaç 108 km yi gösterdiğinde ortalama yakıt tüketimim 5,5 lt idi, bence çok güzel bi değer çünkü bu yolu bilen bilir alabildiğince dağlık ve sık virajlar :) Yorumlarınızı bekliyorum
Cuma akşamı Kastamonu dan Türkeli (Sinop) a gittim aracı sıfırlamıştım yakıt değerlerini stabil 90 km ortalama sabit hızla gittim, sayaç 108 km yi gösterdiğinde ortalama yakıt tüketimim 5,5 lt idi, bence çok güzel bi değer çünkü bu yolu bilen bilir alabildiğince dağlık ve sık virajlar :) Yorumlarınızı bekliyorum
Emrullah çok güzel değer.bizim yollar 90la gitmeye müsait olmadığı için ben zor görürüm 5.5lt yi.
Şafak mrb, abi ben geçenlerde foruma yazmıştım 1 depo ile eco modda toplamda 944 km gittim diye , bir arkadaşım bana inanmamıştı, hatta çoğu yerde 100 km çok üstlerine bile çıkmıştım, bak demekki doğru sende ort 100 hızlı klima açık olduğu halde 780 km yapmışsın, bu demek oluyor ki stabil gidildiğinde bence mjet 1000 km yi görür diye düşünüyorum, bence güzel km yapmışsın klima açık olmasına rağmen...
evt abi klima hep açıktı ve 5 kişiydik yine de biraz daha yapsaydı iyi olurdu:) ama dualogic canımı çok sıktı...bu kadar severken bana yamuk yapmasına epey üzüldüm:(
evt abi klima hep açıktı ve 5 kişiydik yine de biraz daha yapsaydı iyi olurdu:) ama dualogic canımı çok sıktı...bu kadar severken bana yamuk yapmasına epey üzüldüm:(
Şafak kardeşim anladım, bence üzülme bana da birkaç kez değişik uyarı verdi ama, sonralarında bir dünya iyi arabanın peşinden veya onların önünden götürerek beni onure ediyor ya bunu yere göğe sığdıramıyorum iyi ki 95 lik almışım, hiçbir zaman utandırmadı elhamdülillah
, hız yapman için demiyorum ama bunu sende kullandıkça göreceksin, şu anki kilometrem = 8500 ü geçti hesap et :)
Mugen_punto
25/07/2011, 18:45
Geçtiğimiz sayfalarda bahsetmiş olduğum kapı döşemeleri ve kol dayama için yaptıracağım şeffaf kaplama işi hayal oldu :( bir kaç döşemeciye gittim kapı kolları oval konumda olduğu için kaplamanın olmayacağını söylediler. bir takside görmüştüm albea da onu sordum. onlarda yukarıdan aşşağı düz bir konumda olduğu için uygulanabildiğini söylediler.. nihayetinde olmadı.. :(
1ocak2011
25/07/2011, 18:53
Tahsin hocam kötü bir haber verdin gerçekten...
Mugen_punto
25/07/2011, 19:11
Abi valla bende üzüldüm.. şeffaf olması ayrı bir güzellik katacaktı altındaki bordo döşemelerde görünecekti..v.s. v.s. başka bir çözüm bulmak lazım.. şimdiden benim kapı döşemesi rengi solmaya başladı bile..
Şafak kardeşim anladım, bence üzülme bana da birkaç kez değişik uyarı verdi ama, sonralarında bir dünya iyi arabanın peşinden veya onların önünden götürerek beni onure ediyor ya bunu yere göğe sığdıramıyorum iyi ki 95 lik almışım, hiçbir zaman utandırmadı elhamdülillah
, hız yapman için demiyorum ama bunu sende kullandıkça göreceksin, şu anki kilometrem = 8500 ü geçti hesap et :)
sağol abicm rahatlatıcı oldu ama araba sıfır araçta sorun çıkınca moral bozuyor...95 beygir konusunda bende çok memnunum:) rampalarda sol şeridi kapatmak eğlenceli oluyor! insanları şaşırtıyor:Ç
evomjet95
25/07/2011, 23:51
Bursa Amasya gidiş 4.4 Lt/100 km ortalama dörüş 4 kt/100 lm ortalama (87 km ortalama hız ile)
şehir içi 5.4 ile gezebiliyorum.
performans çok iyi fakat arkadaŞım 75'lik ile şehir içi 4.5 ile geziyor (shell kullanıyor ben de opetten shell ' e döneceğim
Arkadaşlar geçen bahsetmiştim, dağlı virajlı yollarda cuma akşamı sahil tarafına gittim stabil hız sayılır arada bir 130 üzerine çıktım boş ve düz yolda, vardığımda kmsi 108 idi ort yakıt tüketimim ise 5,5 lt idi bence gayet süper (o sert ve dik virajlara , inişli çıkışlı yollara rağmen)
dun sabah duzce ye gittim,aksam dondum.yolun yarisini 150 ve uzerinde gittim,7.6 litre (0.29kr/km) yakti.bu sekilde gitmeme ragmen,bu kadar yakti,cok memnunum bu 1.3 95 lik multijetten.
dun sabah duzce ye gittim,aksam dondum.yolun yarisini 150 ve uzerinde gittim,7.6 litre (0.29kr/km) yakti.bu sekilde gitmeme ragmen,bu kadar yakti,cok memnunum bu 1.3 95 lik multijetten.
Aracınızı uzun süre saglık ve huzur içersinde kullanarak forumda bizlerle deneyimlerinizi paylaşmayı, arkanizdakilere tarifsiz acılar birakmamayi istiyorsaniz bahsettiginiz kadar süratli kullanmayın Ltf.
Aracınızı uzun süre saglık ve huzur içersinde kullanarak forumda bizlerle deneyimlerinizi paylaşmayı, arkanizdakilere tarifsiz acılar birakmamayi istiyorsaniz bahsettiginiz kadar süratli kullanmayın Ltf.
uzun yolda biraz suratli arac kullandigim dogru.gercekten yol duz ve musait. oldugunda biraz gaza yukleniyorum.trafikteki diger araclari rahatsiz etmemeye cok dikkat ederim(beni sıkıstıranlar haric).sehir icindede heran bir cocuk veya dalgin birinin yola fırlayabilecegi surekli aklimdadir,sokak aralarinda dede ler gibi kullanirim.yanlis izlenim birakmayayim.25 yildir arac kullandigim ve merakli oldugum icin,otobanda biraz siniri asiyorum galiba,haklisiniz daha sakin gitmeliyim.genclerede kotu ornek olmayalim.ilgi ve uyariniza tesekkurler.
5,5 litre olan yakıt tüketimini (yukarıda birkaç gün önce yazdığım yer ile ilgili olarak, perşembe günü yeniden gittiğıimde vardığım andaki yakıt tüketim değeri 4,9 LT idi :) yaşasın 95 ve dualogic
Mugen_punto
06/08/2011, 01:12
Benimde son günlerde yakıt ortalaması birden yükseldi. araç şuan 3400 km de bundan önce uzun yolda 4.2-4.7 şehir içi tüketim 5.0-5.5 civarı idi. ama son aldığım yakıt 1 hafta kadar oldu şuan 90 km civarında ortalama tüketim 7.2 ye çıkmılş durumda :( ne olduda birden yükseldi anlam veremedim... sürüş tarzımı hiç değiştirmedim sizce servise götürmem gerekirmi nedersiniz ?
Haftasonu Adapazarından dönüşte 90 Hız sabitleyici ile 4.0 yazıyordu ekran hızı 110'a sabitlediğimde 4.4'lere çıktı.
01 Ağustos tarihli ilanımdaki yakıt değerlerimi belirtmiştim, birkaç gün önce yeniden denedim aynı yolu viraj ve yol şartlarına uygun gittim 4,5 LT şehirler arası !!! Virajlı, mıcırlı ve tehlikeli iniş çıkışları olan bir yer için harika bence
1ocak2011
08/08/2011, 16:54
Emrullah sen onu bırakta bakım yaptırdınmı? Onu anlat :)
Emrullah yazıp durma,7.5larda dolanıyoruz şehir içi dışı
Mugen_punto
08/08/2011, 20:54
Al benden de okadar valla.. bugün 70 km yol yaptım son 1 haftadır şehir içi 7.0-7.3 L arasında gidiyordu. bugün yaptığım yolla birlikte ortalama tüketim 6.8L olarak düştü.
Al benden de okadar valla.. bugün 70 km yol yaptım son 1 haftadır şehir içi 7.0-7.3 L arasında gidiyordu. bugün yaptığım yolla birlikte ortalama tüketim 6.8L olarak düştü.
Tahsin senin km kac oldu ,ben 3000 e yaklastim.motorlarin sıkılığı biraz km yapinca gider,o zaman degerler duser herhalde.
Mugen_punto
09/08/2011, 18:07
Abi şuan km 3900 ilk aldığım günden bu km ye kadar gayet iyiydi uzun yolda şehir içi trafikte uzun yolda 4.2-4.7 L şehir içide 5.0-5.5L arasındaydı ama son 10 gündür fazla yakıyor. yakıtı aldığım yeride değiştirmedim sürekli aynı yerden alıyorum. anlamadım. 5bin km ye kadar devam edicem artık servise gidicem nasıl olsa o zaman..
5binde servisemi gidilecek,10bin değilmiydi.
arkadaşlar yeni araç ile 3780 km'de 606 tl benzin harcadım.
geçen gün aldığım son depo ile istanbul içi ve izmit gidiş geliş yolu şeklinde 850 km gittim. yarın benzinliğe gidip fulleyeceğim. biliyorsunuz dizeller için deponun dolu olması kritik ve önemli. motor ömrü açısından. sanırım pislik ve partiküllerin motora ulaşmasını engelliyor dolu depo.
Arkadaslar calismayan aracin sürücü kapısı ilk açıldığında bir motor sesi geliyor araçtan. Ne olduğunu biliyor musunuz?
Mugen_punto
15/08/2011, 02:47
Benim araçta bir sıkıntı var çözemedim gitti :( yakıt sarfiyatı birden neden artar anlamadım bu durumu yaşayan kimse varmı merak ediyorum.. aracı ilk aldığım günden beri aynı sürüş tarzı ile kullanıyorum ve benden başka kimse binmiyor. ilk aldığım günlerde ortalama tüketim şehir içi 4.9-5.5L arası idi son 15 gündür 6.0-7.0 L arası gidiyor ve klima v.s kapalı halde. sizce ne yapmalıyım. servise gitmem gerekirmi ?
Arkadaslar calismayan aracin sürücü kapısı ilk açıldığında bir motor sesi geliyor araçtan. Ne olduğunu biliyor musunuz?
hidrolik sistem hazırlığı olması lazım şanzımanla ilgiliydi sanırım her dualogicte var düz vites denemediğim için bilmiyorum normal bir ses yani sıkıntı yok:)
1ocak2011
15/08/2011, 10:06
Benim araçta bir sıkıntı var çözemedim gitti :( yakıt sarfiyatı birden neden artar anlamadım bu durumu yaşayan kimse varmı merak ediyorum.. aracı ilk aldığım günden beri aynı sürüş tarzı ile kullanıyorum ve benden başka kimse binmiyor. ilk aldığım günlerde ortalama tüketim şehir içi 4.9-5.5L arası idi son 15 gündür 6.0-7.0 L arası gidiyor ve klima v.s kapalı halde. sizce ne yapmalıyım. servise gitmem gerekirmi ?
Sevgili Tahsin,
Benim araçta aldığımdan beri hep 7 civarında gitti ve halen gitmeye devam ediyor, aracı yıkamacı bile kullanmıyor, hep kendim kullanıyorum, kendim yıkadığım için ama bende bir türlü düşüremedim, ne yaparsam yapayım düşmüyor.
Evet arkadaşlar nihayet 10.000 km bakımına girdim ve ve ve ve masraf 205 TL çıktı, yani 130-160 aralığında zannediyorduk, oysa ki bu araç 95 lik old için dediler motor yağı filtresi ile hava filtreleri farklıymış dediler, bu iki parça direkt yurt dışından ithal geliyor dediler bundan dolayı 1.3 75 liklere göre parçaları pahalıymış sizler için bu iki parçanın kutularının fotolarını çektim belki resimlerine ulaşabilirsiniz iyi günler...
Değişenler;
Motor yağı
Motor yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi hatırladıklarım bu kadar :)
Mugen_punto
15/08/2011, 19:29
Sevgili Tahsin,
Benim araçta aldığımdan beri hep 7 civarında gitti ve halen gitmeye devam ediyor, aracı yıkamacı bile kullanmıyor, hep kendim kullanıyorum, kendim yıkadığım için ama bende bir türlü düşüremedim, ne yaparsam yapayım düşmüyor.
Abi çok sağol cevapladığın için. Yalnız şöyle bir durum var aracı aldığım günden 3000-3500 km civarına kadar gayet düşük gösteriyordu şehir içi ortlama 4.9-5.5L arası ama bu son 15-20 gündür tavan yaptı 6.0-7.0 civarına kadar çıkıyor.birden yükselmeside canımı sıktı. servis danışmanıma sorayım. aracı aldığımda 5bin km de getir kontrol edelim demişlerdi yada ozaman götürürüm.
Mugen_punto
15/08/2011, 19:31
Evet arkadaşlar nihayet 10.000 km bakımına girdim ve ve ve ve masraf 205 TL çıktı, yani 130-160 aralığında zannediyorduk, oysa ki bu araç 95 lik old için dediler motor yağı filtresi ile hava filtreleri farklıymış dediler, bu iki parça direkt yurt dışından ithal geliyor dediler bundan dolayı 1.3 75 liklere göre parçaları pahalıymış sizler için bu iki parçanın kutularının fotolarını çektim belki resimlerine ulaşabilirsiniz iyi günler...
Değişenler;
Motor yağı
Motor yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi hatırladıklarım bu kadar :)
Allah kaza bela vermesin.. benim diğer aracın bakım masrafının yarısı :) nekadar güzel demekki fiat alarak doğru karar vermişiz :)
srkaradag
16/08/2011, 22:16
Sevgili Tahsin,
arkadaşlar bu değerler fazla, benim araç şehir dışı 4,2 şehir içi 5,8-6,5 (bunlar benim ölçümlerim),yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım 5.1.Eco modu hiç kullanmadım, hep otomatik modda kullandım(acemi şöförüm,eşimde kullanıyor),Klima genelde açık.Nazar değmesin araçlarımız az yakıyor diyordum 7-7,5 lt fazla değilmi..
Mugen_punto
17/08/2011, 00:41
Serhat bende ilk zamanlar maşallah çok az yakıyor diyordum 3500 km ye kadar devam etti. ama son 15-20 gündür birden arttı. artık ellemicem 5000 km de servise kontrol bakımına götürdüğümde dile getiririm artık.
arkadaşlar bu değerler fazla, benim araç şehir dışı 4,2 şehir içi 5,8-6,5 (bunlar benim ölçümlerim),yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım 5.1.Eco modu hiç kullanmadım, hep otomatik modda kullandım(acemi şöförüm,eşimde kullanıyor),Klima genelde açık.Nazar değmesin araçlarımız az yakıyor diyordum 7-7,5 lt fazla değilmi..
Serhat bey hayırlı uğurlu olsun, tanışma bölümünden selam vermişmiydiniz, bakıyorum da sizde kastamonu lu ve 95 lik bir evoya sahipsiniz, tanışalım isterim artık bir kastamonu buluşması yapalım ya forumdan çıkcam veya kafayı yiycem çevremde onlarca puntocu var ve de bi dünya üye olduk forumda daha hala bi araya gelemedik
Abi ben daha hiç şehir içi değerini net olarak ölçemedim ki tam şehir içi denemesi diye başlıyorum yolun yarısında atıyorum 40-50. kmlerdeyken mecbur şehirler arası yol gitmek zorunda kalıyorum ancak şu an bakalım hep şehir içi nolcak daha yeni olmasına rağmen 7,9 8 lerde geziniyo ama şunu açıkça belirtim ben biraz sert kullanıyorum yani makasda atıyorum tam gaz kalkışda yapıyorum veya duruma göre yavaş gidiyorum yani tutarsız
srkaradag
25/08/2011, 22:59
Serhat bey hayırlı uğurlu olsun, tanışma bölümünden selam vermişmiydiniz, bakıyorum da sizde kastamonu lu ve 95 lik bir evoya sahipsiniz, tanışalım isterim artık bir kastamonu buluşması yapalım ya forumdan çıkcam veya kafayı yiycem çevremde onlarca puntocu var ve de bi dünya üye olduk forumda daha hala bi araya gelemedik
Teşekkürler hocam saygılar.Forumu kulllanmayı yeni öğreniyorum,95lik grubu bulmakta bile zorlanıyorum.Kastamonuda evoların sayısı artıyor gerçekten.Müsait oldukça organizasyonlara dahil olmaktan mutluluk duyarız.
punto_multijet
25/08/2011, 23:42
eco modu hiç kullanmadım s&s hep kapalı, klima hiç kapanmadı arada tam gazlarda dahil suanda 730kmde yol bilgisayarının gosterdıgı deger 5.5lt sehırıcı sehırdısı karısık
bu aralar biraz düşürdüm tüketimi , 6.5 şehiriçi.
milletin kafası 100binde takılıp kalmış,ne kadar yakıyor diye soranlara 250 diyorum şehiriçi,yok ya çokmuş diyorlar.çok yakan araba görmemişler.100bin psikolojik sınırını aşılmıyor birtürlü
Mugen_punto
27/08/2011, 00:49
Valla benim araç artık sabitledi gibi 6.4 ortalama şehir içi. ne yukarı çıkıyor nede aşşağı iniyor. artık bu oranı benimsedim :)
bayram tatili 1500 km 6 lt ortalama
1ocak2011
29/09/2011, 09:46
Evo 95'lik kullanan arkadaşların Dikkatine!...
2. viteste genelde yokuşlarda takılma Genelde hepimizin başına gelmiştir. Ve kapat açlardan sonra sorunu gidermişizdir, bunun için yeni yazılım güncellemesi var mutlaka servislere gidiniz ve cihaza bağlatıp güncellemeyi yükletiniz. Eğer servis bu güncellemeyi almadıysa aracı cihaza bağlayınca direk cihaz 2. viteste takılma güncellemesi diyerek Fiat'a bağlanıyor ve güncellemeyi cihaza alıyor, sonra restart yapıp otomatik araçlarımıza update olarak yeni yazılımı kuruyor. Yaptırmayan arkadaşların mutlaka gidip yaptırmasını tavsiye ederim. Eğer cihaz update almamış ise Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor..Bilgilerinize
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Mugen_punto
29/09/2011, 16:41
Selam abi bu sorunla ben hiç karşılaşmadım acaba sürekli manuelde kullandığım için olabilirmi ? ve sorun tam olarak nedir? 2. viteste takılımı kalıyor,stopmu ediyor araç...
1ocak2011
29/09/2011, 16:56
Selam abi bu sorunla ben hiç karşılaşmadım acaba sürekli manuelde kullandığım için olabilirmi ? ve sorun tam olarak nedir? 2. viteste takılımı kalıyor,stopmu ediyor araç...
Tahsin kardeşim,
Sen manuelde kullandığından karşılaşmamış olabilirsin, araç böyle hafif yokuşlarda veya yokuşlu bir sokağa 2. viteste dönerken ''Vites hatası, Klavuza Bakın'' diyerek kalıyordu. 2. vitesten çıkmıyordu. Sonra aracı anahtarı çıkart kapat aç yaparak çalıştırabiliyordun. İşte bu sorunun çözümü bu versiyon ile giderilmiş, zaten aracın 95'lik olduğunun gören cihaz direk update olarak hatırlatıyor. dün akşamdan beri araç 1. vitese geçmede daha rahat direk kendisi geçiyor yoksa bazen böyle yerlerde hep ben 1. vitese atıyordum. Seninde yaptırmanı tavsiye ederim...
Saygılarımla
Tuncay Aydemir
Mugen_punto
29/09/2011, 16:59
Eyvallah abi çok sağol.. daha dün servisteydim artık haftaya servisi arayıp randevuyu alırım..
1ocak2011
29/09/2011, 17:02
Ortalama 15-20 dakika sürüyor yapılması, Bende nöbetçi serviste akşam mesai bitiminden sonra yaptırdım.
Mugen_punto
29/09/2011, 17:07
Tamam abi ben şimdi servis elamanını arayıp sorayım bilgisi varmı .. tşk.ler bilgilendirme için..
henüz kavuşamadığım 95 liğimle aranızdayım..:D
henüz kavuşamadığım 95 liğimle aranızdayım..:D
hoşgeldin.hayirlisi olsun,gule gule kullan.
hayalci79
09/10/2011, 01:42
Evo 95'lik kullanan arkadaşların Dikkatine!...
2. viteste genelde yokuşlarda takılma Genelde hepimizin başına gelmiştir. Ve kapat açlardan sonra sorunu gidermişizdir, bunun için yeni yazılım güncellemesi var mutlaka servislere gidiniz ve cihaza bağlatıp güncellemeyi yükletiniz. Eğer servis bu güncellemeyi almadıysa aracı cihaza bağlayınca direk cihaz 2. viteste takılma güncellemesi diyerek Fiat'a bağlanıyor ve güncellemeyi cihaza alıyor, sonra restart yapıp otomatik araçlarımıza update olarak yeni yazılımı kuruyor. Yaptırmayan arkadaşların mutlaka gidip yaptırmasını tavsiye ederim. Eğer cihaz update almamış ise Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor..Bilgilerinize
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Bilgilendirme için teşekkürler. İyi ki okumuşum bu sayfayı, yoksa nereden haberim olacaktı ki? Evo 95 HP Dualogic kullanıyorum, Pazartesi hemen servisi arayayım. Güncellemeyle çözülüyorsa çok iyi. Dik yokuşlarda gerçekten zorlanıyor araba.
6200 km'yi buldum araçta, Antalya Birmot'tan aldım arabayı. 10 bin bakımı için Birmot servisine alternatif bir servis olup olmadığını nereden öğrenebilirim? O kadar aramama rağmen Fiat servis listesi bulamadım..
Arabanın yakıtından memnunum, günde 51 km yol yapıyorum, okula gidip geliyorum ve 17-20 kuruş arası yakıyorum. Daha kısa mesafelerde ise 25 kuruşa kadar çıktığı oluyor.
Mugen_punto
09/10/2011, 02:05
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..
arkadaşlar bizim arabanın ilk kaskosu ne kadar tutuyo aşağı yukarı bişeyler söylermisiniz..:D
arkadaşlar bizim arabanın ilk kaskosu ne kadar tutuyo aşağı yukarı bişeyler söylermisiniz..:D
1 nisan da ist da 1200 e yaptırmıştım eureko sigortaya,Tuncay hocam 1000e yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Yokuş çıkışı 2. Viteste kalma sorunu yazılım attırara çözüldü.
Gecen hafta izinde 3000km yaptım yol bilgisayarında ort. 5.9 yazıyor, km de 24kurus. Bu deger otomatik de, 130km/s siz sabitleyerek giderek klima açarak yapıldı.
Normalde 21-22 en fazla 25 yakıyor.
---
I am here: https://maps.google.com/maps?ll=36.907518,30.643675
2. Viteste takılma dün akşam ilk defa benimde başıma geldi, ekranda vitesi kontrol edin diye yazıyordu Allah'tan önceden yazılanları okumuşumda hemen aracı kontaktan çıkardım araçı kitledim tekrar açtım tekrar çalıştırdım sorun geçici olarak çözüldü. bugün aracı 5000 km bakımına götürücem kartaş a ordakilere bu güncellemeyi hatırlatıcam...İnşallah bir daha tekrarlamaz trafikte çok zor durumda kaldım hemde mesai çıkışı :(
Mugen_punto
15/10/2011, 14:37
Manuel kullanın arkadaşlar gerçekten çok keyifli :) vites geçişlerindeki sarsıntıyı hissetmemek için vites geçişi sırasında ayağınızı gazdan çekin ve basın..
hayalci79
15/10/2011, 15:11
2. Viteste takılma dün akşam ilk defa benimde başıma geldi, ekranda vitesi kontrol edin diye yazıyordu Allah'tan önceden yazılanları okumuşumda hemen aracı kontaktan çıkardım araçı kitledim tekrar açtım tekrar çalıştırdım sorun geçici olarak çözüldü. bugün aracı 5000 km bakımına götürücem kartaş a ordakilere bu güncellemeyi hatırlatıcam...İnşallah bir daha tekrarlamaz trafikte çok zor durumda kaldım hemde mesai çıkışı :(
Bu takılma yokuş çıkarken mi oldu? Geçmiş olsun, bir daha olmaz umarım. Aracı aldığım ilk gün, yani aracı teslim aldım, eve dönerken "Vitesi kontrol edin" uyarısı vermişti, düz yoldaydım, yokuş yoktu. Hemen götürdüm, "fren müşürünü değiştirdik" dediler, alakasını çözememiştim. Servisten eve dönerken yine aynı hatayı bir kere daha verince büyük hayal kırıklığına uğramıştım, ama ondan sonra o sorunla hiç karşılaşmadım.
Mugen_punto
20/10/2011, 23:48
Abiler, arkadaşlar bizim bu 95 lik araçların yan dikiz aynaları ısıtmalımı ? bir kaç gün önce istanbulda fena yağmur vardı bana sanki yok gibi geldi.. bir önceki aracımda aynanın kenarında rezistant çizgisi vardı ama bunlarda göremedim.. varsada nasıl çalıştırılıyor bilen biri yardımcı olursa sevinirim...
Abiler, arkadaşlar bizim bu 95 lik araçların yan dikiz aynaları ısıtmalımı ? bir kaç gün önce istanbulda fena yağmur vardı bana sanki yok gibi geldi.. bir önceki aracımda aynanın kenarında rezistant çizgisi vardı ama bunlarda göremedim.. varsada nasıl çalıştırılıyor bilen biri yardımcı olursa sevinirim...
evet abicm ısıtmalı ama çalışmasını unuttum şuan arka cam rezistansıyla birliktemiydi yoksa ayar düğmesindenmiydi hatırlayamadım ama kesinlikle ısıtmalı güneşli havalarda rezistansları görebilirsin!
1ocak2011
21/10/2011, 09:44
Tahsinim,
Arka cam rezistansını çalıştırınca otomatik çalışıyor. Rezistans çizgisi değil o ayrıca, geniş çaplı ayna küçük ayna bir nevi,bizimkilerde ayna böyle değil buna ihtiyaçta yok ama rezistansı var,gayette iyi çalışıyor, aynayı hemen kurutuyor...
Mugen_punto
21/10/2011, 16:10
Teşekkürler bilgiler için yağmurda cam açıp aynaları silmek zorunda kalmıştım da :) kötü bi durum..
1 nisan da ist da 1200 e yaptırmıştım eureko sigortaya,Tuncay hocam 1000e yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Atila abi benimki 1500 tutmuştu hala ödüyom 130 , 130 :)
ben dün kaskomu yaptırdım arabam 26 plaka babamın üstüne 650 liraya yaptırdım..
ben dün kaskomu yaptırdım arabam 26 plaka babamın üstüne 650 liraya yaptırdım..
Dostum aracının özelliklerine baktım skydome ve evo kitli doğru mu ? benimde aracım evo kitli ve skydome lu nasıl oluyor da 650 ye yaptırdın bir yanlışın olmayasın, sigortacı falan mısın , daha dün benim kuzenim linea 1.3 active stil paketli aldı o bile 600 küsüre yaptırdı bankacı olmasına karşın, bi açıklama yapabilir misin ?
Evo'lar genç işi araba diye mi bu kadar pahalı ya. Ben bile 2008 bravoma sıfır hasarsızlıkla 21 yaşında olmama rağmen 1050 liraya yaptırdım kaskoyu. Hemde 2 kere cam değişimli 8 kere autoking haklı duble kasko yani :D
Mugen_punto
23/10/2011, 19:34
Evo'lar genç işi araba diye mi bu kadar pahalı ya. Ben bile 2008 bravoma sıfır hasarsızlıkla 21 yaşında olmama rağmen 1050 liraya yaptırdım kaskoyu. Hemde 2 kere cam değişimli 8 kere autoking haklı duble kasko yani :D
Ammada yaptın :) bravo ihtiyar aracımı sanki :D ah bravo almak vardı ya.. işte imkanlar el vermedi...
Valla bunlarda var bişey yani. Amcam 50 yaşında adam peugeot 206 aldı. 1500 lira para verdi kaskoya. Arabanın cinsiyle alakalı sanırım :D
Dostum aracının özelliklerine baktım skydome ve evo kitli doğru mu ? benimde aracım evo kitli ve skydome lu nasıl oluyor da 650 ye yaptırdın bir yanlışın olmayasın, sigortacı falan mısın , daha dün benim kuzenim linea 1.3 active stil paketli aldı o bile 600 küsüre yaptırdı bankacı olmasına karşın, bi açıklama yapabilir misin ?
ewet aynen öle skydome ve evo kitle aracın değeri 46 bin liraya geliyo full kasko eksik hiçbirşey yok otokink küçük hasarlarda hasarsızlık bozmadan bakım onarım yol yardım daha aklına ne geliyosa..sigortacı deilim üç veya dört sigortadan fiyat aldım isim vermiyorum 1600 lirayla 650 arası fiyat verdiler bende en düşüğünü tercih ettim.
arkadaşlar uzun bir bekleyişten sonra aracım geldi.dün kuşadasından aldım izmire geldim depoda 1 lt yakıt vardı 168 liraya fullendi.sürüşü inanılmaz keyifli ve rahat..iç donanımdan bahsetmeye gerek bile yok..blue me desen ayrı bi olay cam tavan da mikemmel keyif veriyor insana ..sadece cruise kontrolü devreye sokamadım kitapçıktanda okudum ama gene anlamadım.ayrıntılı şekilde anlatabilirmisiniz..?bana göre arabanın en eksi tarafı torpidonun çok küçük oluşu yukardaki gizli bölmede yok bende onun dışında gözüme çarpan başka birşey olmadı..hepinize iyi sürüşler..
Mugen_punto
25/10/2011, 23:59
arkadaşlar uzun bir bekleyişten sonra aracım geldi.dün kuşadasından aldım izmire geldim depoda 1 lt yakıt vardı 168 liraya fullendi.sürüşü inanılmaz keyifli ve rahat..iç donanımdan bahsetmeye gerek bile yok..blue me desen ayrı bi olay cam tavan da mikemmel keyif veriyor insana ..sadece cruise kontrolü devreye sokamadım kitapçıktanda okudum ama gene anlamadım.ayrıntılı şekilde anlatabilirmisiniz..?bana göre arabanın en eksi tarafı torpidonun çok küçük oluşu yukardaki gizli bölmede yok bende onun dışında gözüme çarpan başka birşey olmadı..hepinize iyi sürüşler..
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inş. bende evo kit yok diğer herşeyi ile aynı bende gizli bölmede var pek memnun değilim torpidodan hangi mantıkla yaptılarsa...
saol tahsin amin inşallah.torpidonun küçüklüğünü bende anlamadım hiçbişey sığmıyor:(
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inş. bende evo kit yok diğer herşeyi ile aynı bende gizli bölmede var pek memnun değilim torpidodan hangi mantıkla yaptılarsa...
Sizde gizli bölme dediğiniz bu torpidodaki yer mi, eğer var ise blue me paketi yani evo kitlilerde demekki yok, çünkü benim önceki aracım blue me yoktu onda gizli bölme vardı, ancak şu ankinde blue me evo kit var
Mugen_punto
26/10/2011, 13:01
Sizde gizli bölme dediğiniz bu torpidodaki yer mi, eğer var ise blue me paketi yani evo kitlilerde demekki yok, çünkü benim önceki aracım blue me yoktu onda gizli bölme vardı, ancak şu ankinde blue me evo kit var
Evet gizli bölme torpidoda gerçi bi işe yaradığıda yokta iş olsun işte :)
jrgakbulut
26/10/2011, 13:12
aynen ya torpido çok ufak bi defter bi kalem o kadar gizli bolmeyede genelde ruhsat gibi veya ruhstli silah gibi şeyler için gayet iyi :D
punto_multijet
26/10/2011, 13:13
o bolmeyi bende goremedim 95lik evo kitli
Mugen_punto
26/10/2011, 13:15
Ben torpidonun anahtarla kilitlenmesini isterdim.. bir önceki aracımda öyle idi.. her öne oturan pat diye torpido gözünü açıyor deli oluyorum :)
arkadaşlar burdan anlaşılıyorki evo kit olunca o gizli bölme olmuyor..:D
emrullah sana bişey sorucam ben cruise kontrolü devreye sokamadım.kitapçıktanda okudum ama anlayamadım anlatabilirmisin..:D
bende de durum aynı,evo kit gizli bölme yok... torpido hap kadar!
Mugen_punto
26/10/2011, 21:58
Bir aradaşımda 2006 model grande punto var. fakat araçta hangi paket olduğunu bilmiyorum. araçta yok yok arkadaş.. arka tavan aydınlatması, 6 adet hava yastığı , mükemmel büyüklükte torpido, kumandalı koltuk ayarı v.s. v.s. yıllar ilerledikçe otomobil üreticileri iyice cimrileşiyor ben onu anladım...
emrullah sana bişey sorucam ben cruise kontrolü devreye sokamadım.kitapçıktanda okudum ama anlayamadım anlatabilirmisin..:D
Abooo, abi cruise cont; öncelikle seyir halindeyken iki şekilde kullanabilirsin 1. si manuel olarak vitesi kullanırken örn 5 vitestesin veya 6 dayken dümdüz bi yolda giderken açtın ekranda aktif hale geld görceksin sonra ilk etapta açar açmaz aktif olmayabiliyor yani gazdan çekince ayağını kendi gitmeyebiliyor, sinyal kolunun altındaki kolu bir kez yukarı ittir, sonra hangi hızdaysan o hızda aracın devam eder, ancak örn vitesi küçültmen gerekti yani araç bayıldı, o zaman vitesi düşürdüğünde hız sabitleyici pasife geçer geçici olarak, vitesi küçülttükten sonra kolu tekrar yukarı ittirirsen yine aktif olacaktır, 2 kullanım ise otomatik kullanırken vitesi yine aynı işlemi yapıyorsun hızı sabitleyince örn vitesi düşültmen gerektiğinde hız sabitleyici pasif olmuyor aksine devam ediyor çalışmaya bu şekilde sen ister vitesi küçült ister düşür, ancak yüksek hızlardayken vites küt diye düşmüyor, iyice hız sabitleyici ile yavaşlamak istiyorsan ki ben çok yapıyorum çok sert virajlarda bile hız sabitleyici ve vites kombinasyonuyla ayağımı gaza veya frene götürmeden virajları alabiliyorum , bunu yapmak için vitesi küçültmeden önce , hız sabitleyici kolunu aşağı bir şekilde çekili tutarsan hızın -1 km hızla ki her basış +1 veya -1 km dir, buna göre hızın düşüyor, olması gekeren vitesinin hızına araç düştüğünde de vitesini küçültürsün böylelikle ayağın hiç frene gitmeden hızını yavaş yavaş düşürmüş olursun, ancak çok aşırı bir düşüş yapacağın zaman ani duruşlarda bunu yapman biraz riskli ve zor bilmem anlatabildim mi :) saygılarımla...
Bir aradaşımda 2006 model grande punto var. fakat araçta hangi paket olduğunu bilmiyorum. araçta yok yok arkadaş.. arka tavan aydınlatması, 6 adet hava yastığı , mükemmel büyüklükte torpido, kumandalı koltuk ayarı v.s. v.s. yıllar ilerledikçe otomobil üreticileri iyice cimrileşiyor ben onu anladım...
Yalnız benimde grande puntom vardı, gp lerin torpido sanki evoya göre biraz daha büyük gibi , ancak aracımı satalı 1,5 yıl old için unuttum ilk gözağrımın özelliklerini
Arkadaşlar dün Kastamonu Gözde Otomativde (Fiat Yetkili Servisi) aracımın 20 bin km bakımını yaptırmış bulunmaktayım, tutan rakam 395,00-TL ancak işim çok acil old için dün ödemesini gerçekleştiremedim birde sistem çalışmıyordu paro kart, neyse araçta motor yağı, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi değişti, ilave olarak balatalara, kampanalara kir pas giderici würth ün bi ürünü sıkıldı, rot durumuna bakıldı ve cam suyu ilave edildi, yapılan işlemlerden memnunum, bu esnada araç liftteyken karter muhafazası yanlarına taktırdığım parçaların fotolarını sizlere tam gösterememiştim abim yaptırmıştı onları o aklıma geldi onlarında fotolarını çektim, araç kir old için ksr bakmayın ilerleyen günlerde kıştan önce yıkatıp garaja öle çekerim, ayrıca telimde kayıtlıydı, geçtiğimiz cuma günü bi yere parketmiştim, dışarı çıkınca aracımın yanında bir yıldız old gördüm ve bu fotoyu sizlerin yorumlarınıza bırakmayı düşündüm, hangi aracın arkadan görünüşü sportif anket açabilirsem bi deneyeyim, gerçi araç sınıfları farklı birisi hb birisi sedan birisi çok üst sınıf birisi Porsche örnek gösterilen Fiat yani punto bakalım nolcak ?
Abooo, abi cruise cont; öncelikle seyir halindeyken iki şekilde kullanabilirsin 1. si manuel olarak vitesi kullanırken örn 5 vitestesin veya 6 dayken dümdüz bi yolda giderken açtın ekranda aktif hale geld görceksin sonra ilk etapta açar açmaz aktif olmayabiliyor yani gazdan çekince ayağını kendi gitmeyebiliyor, sinyal kolunun altındaki kolu bir kez yukarı ittir, sonra hangi hızdaysan o hızda aracın devam eder, ancak örn vitesi küçültmen gerekti yani araç bayıldı, o zaman vitesi düşürdüğünde hız sabitleyici pasife geçer geçici olarak, vitesi küçülttükten sonra kolu tekrar yukarı ittirirsen yine aktif olacaktır, 2 kullanım ise otomatik kullanırken vitesi yine aynı işlemi yapıyorsun hızı sabitleyince örn vitesi düşültmen gerektiğinde hız sabitleyici pasif olmuyor aksine devam ediyor çalışmaya bu şekilde sen ister vitesi küçült ister düşür, ancak yüksek hızlardayken vites küt diye düşmüyor, iyice hız sabitleyici ile yavaşlamak istiyorsan ki ben çok yapıyorum çok sert virajlarda bile hız sabitleyici ve vites kombinasyonuyla ayağımı gaza veya frene götürmeden virajları alabiliyorum , bunu yapmak için vitesi küçültmeden önce , hız sabitleyici kolunu aşağı bir şekilde çekili tutarsan hızın -1 km hızla ki her basış +1 veya -1 km dir, buna göre hızın düşüyor, olması gekeren vitesinin hızına araç düştüğünde de vitesini küçültürsün böylelikle ayağın hiç frene gitmeden hızını yavaş yavaş düşürmüş olursun, ancak çok aşırı bir düşüş yapacağın zaman ani duruşlarda bunu yapman biraz riskli ve zor bilmem anlatabildim mi :) saygılarımla...
saol kardeşim ben koldan on yapıyorum ama sonra kolu aşağı indirmiyordum sanırım o yüzden yapamadım:D artık yaparım..:D20 bin bakımın hayırlı olsun.karter korumayı tavsiye edermisin bende düşünüyorumda karar veremedim bide kaça yaptırmıştın.ben arabamı yeni aldığım için hiçbirşey yaptırmadım daha camlara film bide kaputa film düşünüyorum ne dersin..
emrullah sana bir sorum daha var:D navigasyon ön hazırlığı varya ona dışarıdan bi tane navi alsak uyumlu oluyomu yoksa sadece kendi orjinalimi oluyo.arabayı alırken soracaktım bunu ama unuttum.beni bu konuda da aydınlatırmısın..:D
emrullah sana bir sorum daha var:D navigasyon ön hazırlığı varya ona dışarıdan bi tane navi alsak uyumlu oluyomu yoksa sadece kendi orjinalimi oluyo.arabayı alırken soracaktım bunu ama unuttum.beni bu konuda da aydınlatırmısın..:D
Teşekkürler kardeşim sağolasın, darısı başına, karter koruma tavsiye ederim, ben her üç puntomada karter koruma taktırdım, ama bu farklıydı neden dersen, Karter korumayı 100 TL ye kastamonu gözde de yaptırdım, ancak yanında bulunan iki tane üçgen biçimindeki parçalar dahil değil, onları da Kastamonu gözde otomotiv sayesinde getirttim İtalyadan, onlar da 50-60 civarında kargo vs falanda var, navigasyona gelince ben servislerden alınacak olan aparat ile birlikteki navinin sadece olduğunu söylemişlerdi, yani aslında bende dışardan navi alayım ucuz olsun diycektim ancak dışarıdan alacağımız navilerde sadece cama yapıştırma aparatı var, ancak orjinali oradaki boşluk yere takılıyor ve üzerine navi entegre ediliyor diye biliyorum, ayrıca hız sabitleyiciyi açınca aşağı değil yukarı kaldırcan ilk olarak çünkü yukarısı hızlandırma aşağısı hızı düşürme, ha belki ilk defa açınca aşağı çekince belki onda da direkt hızı düşürerek işe başlayabilir ama bu abes olur :)
Teşekkürler kardeşim sağolasın, darısı başına, karter koruma tavsiye ederim, ben her üç puntomada karter koruma taktırdım, ama bu farklıydı neden dersen, Karter korumayı 100 TL ye kastamonu gözde de yaptırdım, ancak yanında bulunan iki tane üçgen biçimindeki parçalar dahil değil, onları da Kastamonu gözde otomotiv sayesinde getirttim İtalyadan, onlar da 50-60 civarında kargo vs falanda var, navigasyona gelince ben servislerden alınacak olan aparat ile birlikteki navinin sadece olduğunu söylemişlerdi, yani aslında bende dışardan navi alayım ucuz olsun diycektim ancak dışarıdan alacağımız navilerde sadece cama yapıştırma aparatı var, ancak orjinali oradaki boşluk yere takılıyor ve üzerine navi entegre ediliyor diye biliyorum, ayrıca hız sabitleyiciyi açınca aşağı değil yukarı kaldırcan ilk olarak çünkü yukarısı hızlandırma aşağısı hızı düşürme, ha belki ilk defa açınca aşağı çekince belki onda da direkt hızı düşürerek işe başlayabilir ama bu abes olur :)
tamam kardeşim saol bu yararlı bilgilerin için..:D
Mugen_punto
03/11/2011, 01:03
Selamlar 95 lik sahibi arkadaşlar :) bildiğiniz üzere bizim araçlar euro5 dpf li ( dizel partikül filitre ) aracı haziran sonu gibi almıştım şuan 9000 km de herhangi bir uyarı ışığı filan görmedim. zaten temizleme işlemi rejenerasyon yani arada yapıyormuş ben hiç denk gelmedim. sizde durum nasıl ? aracı aldığım günden aynı istasyon ve aynı pompadan opetten alıyorum yakıtı ve ygs kartına işletiyorum.. benmi hissetmedim yoksa sizdede durum aynımı...
1ocak2011
03/11/2011, 10:09
Tahsin kardeş benim araçta 9400 km civarında seyrediyor, bende hiç anlamadım o olayı yada belki belli bir rölantide gidince kendi yapıyor olabilir, ama biz anlayamıyoruz. Bu arada emrullahın aracı 21000 civarında bakımı vs'de yaptırdı. çıksa onda çıkardı uyarı vs...
Şu ana kadar Allah a şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım :) rutin bakımlarında zaten gerekli parça veya filtreler değiştiği için bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum
Mugen_punto
03/11/2011, 12:29
Abi anladığım kadarı ile yol bilgisayarında dpf temizliği yapıyor diye uyarı yazısı çıkıyormuş.. yada bir simge beliriyormuş ekranda.. çıkmaması iyimi kötümü onu bilmiyorum.. çunki o filitrenin fiyatı 2000-3000 tl fiyatlarda olduğu söyleniyor. açıkcası biraz tırsıyorum.. başka forumlarda okumuştum aracı düşük devirde kullanmak filitrenin tıkanmasına sebep oluyormuş. bende aracı aldığım günden beri 2000-3000 devir arası ve manuel kullanıyorum.. arada aracın ciğerini açmak gerekiyormuş o konuda şüphem yok:) hiç affetmem her türlü açarım :D
1ocak2011
03/11/2011, 12:37
İşyerinin Caravelle aracında bizim şöför arkadaş bahsetmişti, yaklaşık 30 km aynı devirde gitmiş, sonra uyarı kaybolmuş...
1ocak2011
22/11/2011, 14:01
95'lik arkadaşlar uyumayalım,hadi canlanın, Araçlarına birşeyler yaptıran varmı? Benim 2 projem var, şuan Birmot Servis Müdürü ile koordineli çalışıyoruz.
1. projemde: Pedallarımıza spor pedal takmak, Bravo dualogic için olan spor pedal siparişlerini italyadan verdik bakalım, şuan bravo dualogic olan ile bizim pedallar bravodan 1 cm büyük ama bir ayarlama yapacağız.
2. projemde: Orijinal damalı ayna kabı siparişi verdik, italyadan gelecek gelmesini bekliyoruz, gelince ayrıntıları ve resimleri sizlerle paylaşacağım.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
jrgakbulut
22/11/2011, 20:37
emrullah abi o c180 boş paketi benim arkadasimda var ondan çok iyi yakiyor ama amg paketi çok farklı duruyor ya :D her ne kadar mercedes kro gibi c 180 yazip 1.6 motor koysada:D
Tuncay abi projelerin şimdiden hayırlı olsun güzel olacağını tahmin ediyorum, damalı bayrak stickeri 500 de görmüştüm fena durmuyor gibiydi, spor pedal takımını ise merakla bekliyorum, bu arada bende 20 bin bakımını yaptırdım, motor koruma yaptırdım, yaptırdım, bakım yaptırdım ancak eleştrilerim var tüm evo ve gp kullanıcıları ile bravo kullanıcılarını bu konuda destek vermelerini isteyeceğim bu bahsettiğimle ilgili konu başlığı acacağım, Güneş sen nerelerdesin yaaww kayboldun gittin istanbul kazan biz kepçe arar olduk seni :)
Arkadaşlar dün akşam Kastamonu-Safranbolu yaptım, yol 100 km den fazla ancak ben yolun 20-30 km sini tek şerit old için manuel yani hız sabitleyicisiz kullandım geri kalan kısmının tamamını hız sabitleyici ile 90 km sabit hizla katettim , ortaya çıkan sonucu resimde paylaşıyorum iyi günler...sizce değerlerim nasıl ?
jrgakbulut
23/11/2011, 14:22
abi buralardayim ya fırsat oldukça bakiyorum foruma işte bi telefon kadar uzagindayim ya aramana gerek yok:)
Herkese merhaba dün eşime almış olduğum 2012 model 95 ps lik evoyu internetteki araştırmalarıma sizlerinde yaşadıklarınıza dayanarak otomatik vitesindeki sıkıntılar yüzünden iptal edip düz vitesli 75 ps olanını sipariş ettim çarşamba günü araç teslim olucak,araç dinamik paket ve cam tavanlı olan modeli beyaz renk ve içinde bordo döşeme kullanılmış.Kendi aracımın çok farklı bir segment olmasından dolayı fiat marka bir ararcı ilk defa aldığım için hiçbir paket ismini bilmiyorum kusura bakmayın.
Bu forum sitesinde aracı yavaş yavaş tanımaya başlıycam göz gezdirirken ,bu mesajı sizin sayfanıza yazmamın sebebi ise şu;
Ben bu formu Google de ( 13.multijet otomatik evonun sorunları ) başlığı altında buldum bütün gece inceledim ama kafamdaki şanzıman sıkıntılarıyla ilgili konuya hep dokunulup kaçılmış olduğunu gördüm mesajlarda daha çok konu hep yakıt olmuş,
bu aracın en büyük sorunu şanzıman olarak gözüküyor araçlar hakkında yakıttan çok yaşadığınız teknik sorunlarını yazarsanız benim gibi aracı araştıranlar bilgi sahibi olur çünkü evonun bu modeli ile ilgili yazılanlar olarak başlıklar olarak en birikimli sayfalar bu forumda sizden ricam budur herkese teşekkürler..
1ocak2011
10/12/2011, 15:17
Ateş bey, Hoşgeldiniz
Evo 95'likler bir güncelleme ile 2. viteste takılma sorunu giderilmiştir. Ben sizin yerinize olsam 95'lik aracı alırdım, 75'lik ile arasında gerçekten çok performans farkı var...
Tuncay bey merhaba muhakkakki 75 ile 95 ps arasında çok fark vardır ama esas sıkıntı şanzımandaki yazılım ve ya geçici sorun değil!!
ana mesele yarı otamatik bir aracı tam otomatik şanzıman şeklinde anlatıp satış yapmaya çalışan satıcılar ki, bana aynen öyle satış yapıldı.
Aracı görmedim test edemedim bile, aracı alırken sadece otomatik seçeneğide var istermisiniz dediler bana otomatik olması çok daha cazip geldi ve satın aldım. Kendi aracımda otomatik bir araçtır kullanırken birden gözüme kataloktaki otomatik şanzımanın vites görüntüsü gözümüm önüne geldi ve eve gelince birdan dank etti bu tarz şanzımanların çok dikkatli kullanılması gerektiğini çok kişiden duymuştum viteslerin sıklıkla karıştığını ileri taktığı halde geriye takıldığını ,hatta sabahları bir türlü arabanın çalışmadığını ,sıkışık trafikte sürekli sıkıntılar çıkarmaya başladığını yol kenarına çekip aracın yarım saate yakın soğumasını beklediklerini çok duymuştum ve yakınlarımdanda bu tarz şanzımanlardan dolayı aracını elinden çıkaran çok oldu bunları düşününce ben tercihimi başım sonradan ağrımasın diye baştan manuelden yana kullandım ve aracı bugün iptal ettirdim tabi bayi bu işe hiç sevinmedi.
75 ps in zaten eşimin kullanacağı bir araç olduğu için onu tatmin edeceğini düşünüyorum, açıkçası eşimin ilgilendiğide motordan daha ziyade aracın açılan tavanı ve içindeki bordo rengi.
bende kesinlikle 95'lik otomatiği tavsiye ederdim.1 buçuk ay oldu ben arabamı alalı allaha şükür hiçbir sorun yaşamadım.otomatik vitesi acayip rahat ve kullanışlı.tabi sorunlu arabalar oluyo ama birazda şans meselesi hepsi sorunlu değil.gerçekten iyi bir performans bekliyorsanız 95 liği alsaydınız çok ii olurdu.bence sadece milletin arabalarındaki sorunları okuyarak arabayı tanımaya çalışmayın memnuniyetleride okuyun yoksa çok etkisinde kalabiliyorsun. şahsen ben çok memnunum arabamdan:D şimdiden hayırlı olsun
Tuncay bey merhaba muhakkakki 75 ile 95 ps arasında çok fark vardır ama esas sıkıntı şanzımandaki yazılım ve ya geçici sorun değil!!
ana mesele yarı otamatik bir aracı tam otomatik şanzıman şeklinde anlatıp satış yapmaya çalışan satıcılar ki, bana aynen öyle satış yapıldı.
Aracı görmedim test edemedim bile, aracı alırken sadece otomatik seçeneğide var istermisiniz dediler bana otomatik olması çok daha cazip geldi ve satın aldım. Kendi aracımda otomatik bir araçtır kullanırken birden gözüme kataloktaki otomatik şanzımanın vites görüntüsü gözümüm önüne geldi ve eve gelince birdan dank etti bu tarz şanzımanların çok dikkatli kullanılması gerektiğini çok kişiden duymuştum viteslerin sıklıkla karıştığını ileri taktığı halde geriye takıldığını ,hatta sabahları bir türlü arabanın çalışmadığını ,sıkışık trafikte sürekli sıkıntılar çıkarmaya başladığını yol kenarına çekip aracın yarım saate yakın soğumasını beklediklerini çok duymuştum ve yakınlarımdanda bu tarz şanzımanlardan dolayı aracını elinden çıkaran çok oldu bunları düşününce ben tercihimi başım sonradan ağrımasın diye baştan manuelden yana kullandım ve aracı bugün iptal ettirdim tabi bayi bu işe hiç sevinmedi.
75 ps in zaten eşimin kullanacağı bir araç olduğu için onu tatmin edeceğini düşünüyorum, açıkçası eşimin ilgilendiğide motordan daha ziyade aracın açılan tavanı ve içindeki bordo rengi.
Ateş Bey hoşgeldiniz bnde eşim için dualogicalmayı düşünüyordum ancak mnuele diye diretince 75 lik aldm 2. el temiz kullanlmş bi dosttan saolsun iyi kide almışım eşimde alıştı manuele. araçla ilgili ufak tefek bnm takıntılarımdan kaynaklanan sıkıntılarım vr ama sürüşü keyifli özellikle cam tavan süper bişiy.
bende kesinlikle 95'lik otomatiği tavsiye ederdim.1 buçuk ay oldu ben arabamı alalı allaha şükür hiçbir sorun yaşamadım.otomatik vitesi acayip rahat ve kullanışlı.tabi sorunlu arabalar oluyo ama birazda şans meselesi hepsi sorunlu değil.gerçekten iyi bir performans bekliyorsanız 95 liği alsaydınız çok ii olurdu.bence sadece milletin arabalarındaki sorunları okuyarak arabayı tanımaya çalışmayın memnuniyetleride okuyun yoksa çok etkisinde kalabiliyorsun. şahsen ben çok memnunum arabamdan:D şimdiden hayırlı olsun
İlginiz için teşekkürler ben aracı performans yerine sorunsuzluğu olarak nitelendirmek isitiyorum çünkü 2012 model bir araç alıp işi şansa bırakmak benim için pek doğru bir karar değil 95 lik araçlar muhakkaki 75 liğe göre daha güzel ama ben bu tarz şanzıman kullanan araçların genel sıkıntısı yüzünden karar değiştirdim çok kısa bir örnek kardeşim 2011 Lancia deltasını sırf yaşadığı şanzıman sıkıntıları yüzünden 12.000 km lerde sattı aynı şeyi opel corsa aracı olan arkadaşım eşinin aracında yaşamış toyotanın dizelleride aynı sıkıntıdan muzdarip sakın yanlış anlaşılmasın ben araçlar kötü demiyorum otomatik şanzıman çok daha dikkatli kullanılmalı diye şahsi bir fikir üretiyorum ve bu doğrultuda araç seçimi ona göre yapıyorum yoksa pazartesine kadar kırmızı renk otomatik araç zaten şu anda benim hafta sonu diye iptal edemediler pazartesi sabahı öteki aracın işlemleri başlıyacak.
ateş bey o kulaktan dolma duyduğunuz şeylerin olması özelliklede vites kutusuyla ilgili olanların olması gerçekten çok zor.sizin duyduğunuz sorunlar evolardamı olmuş eğer öyleyse ben niye okumadım bu forumda.yani ileri taktığında geri gitme gibi bişey gerçekten çok saçma geldi.bana arabayı ilk tanıtırlarken bayideki usta arabayla giderken bile geri vitese taksan vites kutusunu dağıtamazsın dedi.ben arabayı almadan önce sizin gibi araştırma yaptım birde kullanıcılarla birebir konuştum.keşke sizde öle yapsaydınız.dualogic vitesi manuelde kullanımda çok rahat hatta otomatikteyken bile deviri yükseltmek için manuel olarak düşürürebiliyorsun..
İlginiz için teşekkürler ben aracı performans yerine sorunsuzluğu olarak nitelendirmek isitiyorum çünkü 2012 model bir araç alıp işi şansa bırakmak benim için pek doğru bir karar değil 95 lik araçlar muhakkaki 75 liğe göre daha güzel ama ben bu tarz şanzıman kullanan araçların genel sıkıntısı yüzünden karar değiştirdim çok kısa bir örnek kardeşim 2011 Lancia deltasını sırf yaşadığı şanzıman sıkıntıları yüzünden 12.000 km lerde sattı aynı şeyi opel corsa aracı olan arkadaşım eşinin aracında yaşamış toyotanın dizelleride aynı sıkıntıdan muzdarip sakın yanlış anlaşılmasın ben araçlar kötü demiyorum otomatik şanzıman çok daha dikkatli kullanılmalı diye şahsi bir fikir üretiyorum ve bu doğrultuda araç seçimi ona göre yapıyorum yoksa pazartesine kadar kırmızı renk otomatik araç zaten şu anda benim hafta sonu diye iptal edemediler pazartesi sabahı öteki aracın işlemleri başlıyacak.
ama sizin bu tarz şanzımanlar dediğiniz araçların şanzımanları birbirinden farklı.siz en doğru bilgiyi bizim 95'lik grubundan alabilirsiniz.tabiki şansa bırakmıycaksınız ama siz bırakmasanızda genede bence şans işi.kim ister sorun yaşamayı o kadar para verdiği arabada.
ateş bey o kulaktan dolma duyduğunuz şeylerin olması özelliklede vites kutusuyla ilgili olanların olması gerçekten çok zor.sizin duyduğunuz sorunlar evolardamı olmuş eğer öyleyse ben niye okumadım bu forumda.yani ileri taktığında geri gitme gibi bişey gerçekten çok saçma geldi.bana arabayı ilk tanıtırlarken bayideki usta arabayla giderken bile geri vitese taksan vites kutusunu dağıtamazsın dedi.ben arabayı almadan önce sizin gibi araştırma yaptım birde kullanıcılarla birebir konuştum.keşke sizde öle yapsaydınız.dualogic vitesi manuelde kullanımda çok rahat hatta otomatikteyken bile deviri yükseltmek için manuel olarak düşürürebiliyorsun..
Beni yanlış anlamayın ben evo olarak konuya bakmıyorum. Ben araç olarak C4 te alsam ,hondada alsam,pejo da alsam,toyotada alsal yani kısacası tam otomatik yerine yarı otamatik bir şanzıman kullanan araç alma fikri hangi marka araçta kullanılırsa kullanılsın bana manuel olanı tercih ettiriyor bakın googlede ( dualogic şanzıman sorunları) başlığıyla bir arama yapırsanız nedemek istediğimi anlarsınız bu benim etrafımdaki insanlarla yaşananlardan satış müdürleriyle konuşmamdan ve araştırmalarım sonucu kendi adıma verdiğim bir karar lütfen beni yanlış anlamayın bu marka adına yapılan bir tercih değil.
1ocak2011
10/12/2011, 16:31
Arkadaşlar,
Ben 95'lik Evo'yu Türkiyede ilk alan kişiyim. 1 Nisan tarihi sabah 09:00'da aracımı teslim aldım. Lütfen kulaktan duyma cümlelerle 95'lik araçlarımızı kullanmadan yorum yapmamanızı rica ediyorum. Ben 11.000'e geldim, Emrullah 27.000'e geldi bir kere bile trafikte Toyota ve Ford araçlar gibi yarım saat sağa çekip beklemedim. Otomatiğe her an müdahale edebildiğiniz için bu şansuma Bravo Fiorine Nemo'da kullanılan şanzumanlar gibi değil, İstediğiniz gibi vitesi gıdıklıyorsunuz... Son karar yine sizindir, Ben ve Ognya (ismini bilmediğim) arkadaşım gerekli açıklamaları yapmış. Diğer arkadaşlarda yapacaktır.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
hayalci79
10/12/2011, 16:37
Aracınız hayırlı olsun. Ben de 7 aydır Dualogic araç kullanıyorum, kendi hatamdan kaynaklanan bir sorun dışında hiç sorun yaşamadım. Vitesin tabii ki yoğun, dur-kalklı trafikte kararsızlığı olabiliyor ama onu da manuele alarak çözebiliyorsunuz. Tam otomatikler sorunsuz olarak bilinirler, yarı-otomatiklerde sorun çıkabiliyor ama Dualogic yarı-otomatik şanzımanlar arasında en sorunsuzlardan birisidir, yaptığım yoğun araştırmalar sonucunda Opel Corsa'dan vazgeçip bu aracı almıştım. İnanın Opel'in Easytronic, Volkswagen'in DSG ve Toyota'nın robotize şanzımanlarında sorun çıkması ihtimali daha fazladır. Çok fazla şikayete rastladım bahsettiğim markalarla ilgili.
Şu konuda çok haklısınız, aracı almadan önce test edemediniz. Ben de test sürüşü yapamamıştım, nedense arabayı kim alacak olsa (ben ve bir kaç arkadaşım) "araç bölge müdürünün kullanımında" gibi şeyler söylenmişti. Belki de bu yüzden benden başka kimse aldığım bayiden Dualogic araç almamış şimdiye kadar.
tabiki tercih sizin düşüncelerinizede saygı duyuyorum.ben sadece kullandığım araçla ilgili bilgi verebilirim.başka yarı otomatik kullanmadım ama sizide bu şanzıman ilgilendiriyor bence çünkü almışsınız ve 2 gününüz var karar vermek için.diğer yarı otomatikleri değilde bizim aracımızı araştırın.daha öncede söylediğim gibi memnuniyetleride dinleyin,okuyun faydasını göreceksiniz.
Arkadaşlar,
Ben 95'lik Evo'yu Türkiyede ilk alan kişiyim. 1 Nisan tarihi sabah 09:00'da aracımı teslim aldım. Lütfen kulaktan duyma cümlelerle 95'lik araçlarımızı kullanmadan yorum yapmamanızı rica ediyorum. Ben 11.000'e geldim, Emrullah 27.000'e geldi bir kere bile trafikte Toyota ve Ford araçlar gibi yarım saat sağa çekip beklemedim. Otomatiğe her an müdahale edebildiğiniz için bu şansuma Bravo Fiorine Nemo'da kullanılan şanzumanlar gibi değil, İstediğiniz gibi vitesi gıdıklıyorsunuz... Son karar yine sizindir, Ben ve Ognya (ismini bilmediğim) arkadaşım gerekli açıklamaları yapmış. Diğer arkadaşlarda yapacaktır.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Tuncay bey tespitiniz doğru ben evo kullanan kişiler olarak ilk sizlerle görüşüyorum gece formu araştırırken buldum ve şu an hala 95 lik bir araç sahibiyim pazartesi 75 lik aracın işlemleri başlıyacak ve hala araştırma aşaması farkındaysanız sizlerle konuşurken bilgi edinmem devam ediyor şansım sizler aracın kullanıcılarısınız fikirlerinize ve tecrübeleriniz son derece önemli benim için helede aracın parasını ödemişken yoksa bende çok daha fazla otomatik olmasını istiyorum malum istanbul trafiği ve manual vites her zaman daha yorucu vede eşimin kullanması söz konusu olan bir araç olduğu için sıkıntı yaşamasını istemiyorum o yüzden bukadar detaya inmem.
Arkadaşlar,
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
tuncay abi ismim okan:D
Tuncay bey tespitiniz doğru ben evo kullanan kişiler olarak ilk sizlerle görüşüyorum gece formu araştırırken buldum ve şu an hala 95 lik bir araç sahibiyim pazartesi 75 lik aracın işlemleri başlıyacak ve hala araştırma aşaması farkındaysanız sizlerle konuşurken bilgi edinmem devam ediyor şansım sizler aracın kullanıcılarısınız fikirlerinize ve tecrübeleriniz son derece önemli benim için helede aracın parasını ödemişken yoksa bende çok daha fazla otomatik olmasını istiyorum malum istanbul trafiği ve manual vites her zaman daha yorucu vede eşimin kullanması söz konusu olan bir araç olduğu için sıkıntı yaşamasını istemiyorum o yüzden bukadar detaya inmem.
aracı eşiniz kullanacak sonuçta benim eşim manuel kullanıyor alıştı ancak otomatik bncetercih sebebiniz olmalı, ayrıca bu aracı manuel olarak da kullanabiliyorsunuz bildiğiniz üzere.
1ocak2011
10/12/2011, 16:52
tuncay abi ismim okan:D
Memnun oldum Okan, Ateş bey tavsiyem Eşiniz için 95'lik almanız ve bayiden çıkmadan Dualogic 2. vites update'ini yaptırmanız şiddetle tavsiye ederim. Trafikte 95'lik tamamen üstünlük sağlıyor.
hayalci79
10/12/2011, 17:01
Memnun oldum Okan, Ateş bey tavsiyem Eşiniz için 95'lik almanız ve bayiden çıkmadan Dualogic 2. vites update'ini yaptırmanız şiddetle tavsiye ederim. Trafikte 95'lik tamamen üstünlük sağlıyor.
Ben bu update olayını iki hafta önce sorduğumda "Aracınızı Mayıs'ta almışsınız, zaten günceldir" demişlerdi. Öyle midir sizce?
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler şu an çıkmam gerekiyor ama fırsat bulduğum an bugün tüm yapılan yorumları dikkatle okuycağımdan emin olabilirsiniz herkese hayırlı günler dilerim.
1ocak2011
10/12/2011, 17:14
Ben bu update olayını iki hafta önce sorduğumda "Aracınızı Mayıs'ta almışsınız, zaten günceldir" demişlerdi. Öyle midir sizce?
Bence değildir, Serviste 20 dakikada yaptırmanızı öneririm.
bende mayısta aldım ama güncel değildi.
hayalci79
10/12/2011, 17:47
O zaman 10 bin bakımına gittiğimde ısrarla güncelleteyim. Bu güncelleme ne işe yarıyor tam olarak. Bazı arkadaşlar dik yokuşlarda aracın stop ettiğinden bahsetmiş ama hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım.
srkaradag
10/12/2011, 22:14
Ateş bey aracınız hayırlı olsun.
benim araç 10.000 km yi devirdi eşimle beraber kullanıyoruz çok şükür bi sıkıntı yaşamadık, tabiki vites geçişleri hissedilir malum robotize şanzıman,ancak müdahele edilebilir olması ,kullanım kolaylığı, yakıt tasarrufu, fiyatı...kısaca aracımızdan memnunuz.
Sizde test sürüşü yapın bence,sürüş keyen memnun kalırsanız alırsınız.Otomatik almayacaksanız aynı motora sahip 95hp opel corsa da alabilirsiniz.Vitesten vazgeçebilirsiniz ama bence 95hp den vazgeçmeyin özelliklede rampaların hiçde az olmadığı İstanbulda
Mugen_punto
11/12/2011, 03:07
Bundan önceki aracım golf5 triptronik fsi vites geçişleri hissettirmesi dışında hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.. istanbulda olduğum için çok trafikli yerlerde de kullanıyorum.. malümunuz 1. köprüden anadoluya geçiş ve avrupa yakasından anadoluya geçiş.. hem otomatikte hemde manuelde hiç sorun yok tavsiye olunur..
eski bir 95 lik evo kullanicisi olarak 95 likten vazgecmemenizi tavsiye ediyorum.dualogie birkac haftada alisip yillarca keyfini surersiniz.dualogic te sorun yok.aldim,kullandim kesinlikle tavsiye ederim.75 lik aracimda vardi 95 ligin keyfini vermez
Tüm tecrübe paylaşımlarınız için teşekkürler.Dün satışbayi ile yapılan son görüşme sonunda verilen karar şu an kullandığımız ve eşiminde kullandığı alışık olduğumuz tam otomatik şanzımanı olan Grande Cherokee den sonra bu yarı otomatik şanzımanın bizi tatmin edemeyeceği konuşuldu,eşimde ben aracı kullanırken bir manuel bir otomatik kullanıp dur trafikte öyle uğraşamam dikkatim dağılır dedikten sonra aracın düz vites olmasına karar verildi sözleşmeler yapıldı çarşamba araç teslim ediliyor.Bende aracın 95 ps olmasını çok arzu ederdim ama kısmet olmadı keşke 95 lıkler düz vites olarakta satılsaydı 1.4 ler gibi!!! Serhat bey Opel Corsa konusuna gelince malesef aracın parası daha önceden ödendiği için artık çok geç tüm paylaşımlarınız için çok teşekkürler..
Ateş bey, Hoşgeldiniz
Evo 95'likler bir güncelleme ile 2. viteste takılma sorunu giderilmiştir. Ben sizin yerinize olsam 95'lik aracı alırdım, 75'lik ile arasında gerçekten çok performans farkı var...
Tuncay abi güzel demiş, 2. vites sorunu benimde çok şükür kalmadı, aracımı 7 aydır kullanıyorum 25 000 km üzerindeyim şu anda çok şükür bir veya iki sorun dışında sorun çıkmadı, bence de keşke dualogic mjet alsaydınız, hemde cam tavan almışsınız, gerçi fiyatları yükseldi , hayırlı olsun yinede, aramıza hoşgeldiniz,
Araçların şanzuman ile ilgili çok sorunu olmadığı için burada da paylaşılmıyordur bundan dolayı bir bilgiye ulaşamamışsınızdır...
punto_multijet
12/12/2011, 17:12
agustosta almama ragmen guncel değildi herkese tavsiye edilir...
Arkadaşlar,
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
Tuncay abim birçok şeyi anlatmış, benim kullandığım gp veya evolar içindeki tüm zamanların en iyi puntosu diyebilirim, tek merak ettiğim 1.4 105 lik benzinli, dostlarıma Tuncay abinin dediği gibi şunları söyleyerek ekleyebilirim; benimde kullandığım 28.000 km boyunca aracım Allah a şükür trafikte şehir içi veya dışında hiçbir zaman beni mahçup etmedi, performans yönüyle de hiç mahçup etmedi, 1.6 TDI jettanın bile peşinden 2-3 araçlık mesafeyle takip yaptığım oldu, normal benzinli veya muadili dizelleri bahsetmiyorum, benim aracı görenler aksesuarlı olarak kendi araçlarıyla kapıştırmak veya beni sınamak istiyorlar, ama sonları hep hüsran, yeterki aracımın motoru ısınsın hele ki uzun yol ise 6. vitese geçmeyedursun, daha dün akşam Kızılcahamam-Karabük arasından geldim, bu mesafe 140 km ort yakıtım ise bu mesafe toplamında 6,16 lt * 3,88 (mazot fiyatı) = 23,90-TL / 140 km = 0,17 kuruş , Allah nazardan saklasın, maşallah, Allah ımdan daha ne isterim, hem performanslı bir aracım hemde yakıt tasarrufu olan bir araca sahibim, Allah (c.c.) araç almak isteyenlere daha da iyisini güzelini nasip eylesin...95 veya diğer puntolarla ilgili tarafıma sorulacak sorulara her zaman açığım yardımcı olabilirim...
Mugen_punto
13/12/2011, 00:03
Arkadaşlar, forumda farklı başlıklarda kaloriferle ilgili sorunumu dile getirmiştim. görmeyenlerin için anlatayım.. kaloriferi aşşağı konumda açtığımda ayaklara üfleme yapmıyor klimayı komple kapatıp veya aracı stop edip tekrar açtığımda sorun gidiyordu.. yakın bir zamanda farklı bir yöntem daha bulmuştum kaloriferi önce yukarı camlara verecek şekilde açıp sonra ayaklara verip yukarı konumu kapatıyor ve ayak bölümüne hava üflüyordu.. bugün servise gidip sorunu anlattım onların kontrolleri sonucunda hava yönlendirme motorunun bakılması sorun varsa değiştirilmesi sonucunda aracın ön göğüs kısmının komple sökülmesi ve aracın serviste 1 hafta ile 10 gün arasında kalacağını söylediler.. şimdi bu durumda sizce ne yapmalıyım ? bana bir fikir verin aracı bırakmalımıyım yoksa aynı şekilde son bulduğum yöntemle devam mı etmeliyim ?? Teşekkürler..
1ocak2011
13/12/2011, 10:58
Sevgili Tahsin,
Bana kalırsa ön göğüse hiç dokundurma, orası fabrikadan direk tek paraça olarak montajı yapılıyor. Çok takılma bence kalorifere...
Sevgili Tahsin,
Bana kalırsa ön göğüse hiç dokundurma, orası fabrikadan direk tek paraça olarak montajı yapılıyor. Çok takılma bence kalorifere...
+1
Bence de göğüse dokundurtma, neden dersen fabrikasyon bir şekilde montajı yapılmış bir parçanın/parçaların söküldüğünde sonradan manuel olarak hele ki tecrübesi veya bilgisi olmayabilecek birilerinin eliyle sökülüp yeniden takılması daha farklı sonuçlara neden olabilir diye düşünüyorum...
Mugen_punto
13/12/2011, 15:10
Abi benimde takıldığım nokta orasıydı.. yinede fikirlerinizi duymak istedim.. çok teşekkürler..
Mugen_punto
17/12/2011, 23:08
Abiler,arkadaşlar tekrar merhaba :) bizim araçların alt devirlerini canlandırmak için ne yapılabilir diye günlerdir araştırma yapıyorum.. bu konuda tabiki farklı bir araç hakkında kimisi power box kimiside hafiften chip iyi gider demiş.. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? yada yaptırdığınız herhangi bir uygulama varmı? tşk.ler..
slm ark. tuncay beyin önerisi ile 95'lik evocuları bulduk ama keske forum yöneticileriyle konussakta bu konuyu sabitlesek ben tuncay bey ve diğer 1 2 arkadas sölemesydi buradan haberim olmayacaktı konu sabitlenirse ınanıyorum ki cok daha kişiye ulasabılırız ...iyi geceler..
jrgakbulut
18/01/2012, 17:24
usta bu arabalarin fiyatına nolmus ya :S 47-48 binlere dayanmıs ya benmi yanlıs goruyorum
1ocak2011
18/01/2012, 17:30
usta bu arabalarin fiyatına nolmus ya :S 47-48 binlere dayanmıs ya benmi yanlıs goruyorum
Güneş yine kardasın :) Koydun parayı cebine :)
jrgakbulut
18/01/2012, 19:36
yo abim est hepimiz kardayiz gibi gozukuyo aldigimiz paralara su an satabilirz ama ben memnunum valla abim öle bi dusuncem yok :)
1ocak2011
18/01/2012, 19:37
yo abim est hepimiz kardayiz gibi gozukuyo aldigimiz paralara su an satabilirz ama ben memnunum valla abim öle bi dusuncem yok :)
Bendede yok öyle bir düşünce belki yeni kasasınS SPORT modeli gelirse değiştiririm.
arkadaşlar iyi akşamlar.benim aracımda küçük bi sıkıntı vardı.sizinlede paylaşmak istedim.blue&me de sesli arama yapamıyordum sesli komutları alıyo menüde dolaşıyorum sesli olarak ama bi arama yapmak için isim söylediğimde onu algılamıyordu.ecodrive'ıda ben kendim yüklemiştim fiatın sitesinden indirip.aracı servise götürdüm bir gün orda kaldı.ecodrive yüzünden yapmıştır dedi orda bu işe bakan eleman.fazla yer kaplıyor,güncelleme yapıcaz dedi.sesli arama düzelsinde ne yaparsanız yapın dedim..''ooo o kesin düzelicek 2*2 daha 4'' dedi eleman..:D ecodrive'ı tekrar yükletmedim akşam arabayı güvenlikten aldım servis kapanmıştı.sesli arama düzelmemiş üstene birde aldığımdan beri arabanın km'si yanıp sönüyor.bugün aradım müsait olduğunuzda bi daha getirin dediler.ilk servis deneyimim böyle sonuçlandı..:D
hayalci79
18/01/2012, 21:04
Geçen yıl Nisan'da 38 bin liraya aldığım Dualogic Multijet Punto'm şimdi 45.780 lira. İyi kâr ettik gibi gözüküyor ama bilmiyorum şu an kaç liraya alıcı bulabilirim. Gerçi uzun bir süre satmayı düşünmüyorum, şimdilik memnunum çok şükür. Garantisini uzatıp garanti süresi bitmeye yaklaşınca satarım belki. Şu an Hyundai i30, Elantra ve Renault Megane Sport Tourer hoşuma gidiyor, onlardan birini alabileceksem öyle satarım.
jrgakbulut
18/01/2012, 21:54
benim tahminim aldgmız fiyata satariz
ilk servis deneyimi iyi olmamiş :)
hayalci79
30/01/2012, 16:54
Arabamın 10 bin bakımını yaptırdım cuma günü. 221 TL tuttu, yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değiştirildi, otomatik vites kontrolü yapıldı ama herhangi bir güncelleme olmadığı söylendi.
Aracı 2011 Mayıs'ta almıştım, 20 bin bakımı için bu Mayıs'ta gitmeme gerek yok sanırım, herhalde 10 bin bakımından itibaren bir yıl olunca ya da 20 bin km olunca gitmem gerekecek.
Dostlar bir aksilik çıkmazsa ve parayı ayarlayabilirsem 30 bin km bakımını yaptıracağım, gelişmelerden haberdar ederim, parayı ayarlayabilirsem diyorum çünkü geçtiğimiz hafta Antalyaya falan gidip geldim epey masraftayım :)
Arkadaşlar çarşamba günü aracımın 30 bin km bakımını yaptırdım, bakım ücreti toplam 405 TL tuttu, ayrıntılarını belirteyim:
Yedek parçalar; yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi (78-TL bunları önceki bakımmdaki paro puanla almıştım para ödememiştim)
Yağ : 3 litre selenia 5-30 = 40+75 = 115
Bakım işçiliği : 26,50
Toplam : 220 civarında tuttu
Bunun dışında : Balataları değiştirttim ve 1 litre ilave yağ aldım
Balatalar : 1.3 95 lik balataları : 177,00-TL
Balata işçiliği : 14,50-TL
1 litre selenia yağ: 40,00-TL
TOPLAM ÖDEDİĞİM TUTAR : 405,00-TL (Atkı-Bere-Şemsiye de hediye verdiler)
Arkadaşlar gecen gun bir arkadasım arabalarla arası iyi fiat puntolara dikkat et genelde yenı arabalar radyatör suyu eksıltır devamlı dedi kontrol et devamlı dedi doğruluk payı varmıdır ?
srkaradag
11/03/2012, 22:50
Neye dayanarak söyledi acaba,mutlaka bir tecrübesi vardır, en azından bu forumda böyle bir şikayet duymadım.
15 bine yaklaştı kilometrem radyatör suyunda gram eksilme yok
yeni aveo 95hp diesel aldım tekrar aranızdayım,95 lik multijet alışkanlık yaptı
1ocak2011
21/04/2012, 21:21
Tekrardan hoşgeldin kardeşim...
Atila abi hayırlı uğurlu olsun, abi ben siteye bu aralar pek giremiyorum görmemişim, evet 95 lik dizellerden kapmadığın belli, tam bir 95 lik fanatiği oldun bittin :)