Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo 95'lik Grubu ( Tüm Üyelere Açık )

Sayfa : 1 [2]

akca37
11/05/2012, 17:03
Arkadaşlar bu p tesi Kastamonu -Karabük arasında yapmış olduğum yakıt tüketim bilgilerimi ve birkaç fotoyu sizlerle paylaşayım istedim, bakalım beğenecekmisiniz

ara ara yol çalışması vardı, 75-90 km hız süratlerinde gittim yolun büyük bölümü hız sabitleyici ile 100 ncü km nin dolmasına birkaç yüzmetre kala 4.2 olmasına karşın o metrelerde rampa olan bir yönü seçtiğim için 0,1 lt arttı :(

srkaradag
11/05/2012, 17:11
Maşallah km.de 40000 e dayanmış hocam.

atila
12/05/2012, 00:12
Atila abi hayırlı uğurlu olsun, abi ben siteye bu aralar pek giremiyorum görmemişim, evet 95 lik dizellerden kapmadığın belli, tam bir 95 lik fanatiği oldun bittin :)

sağol Emrullah.bu arada az yakan arabayı buldun Evliya Çelebi yi geçtin.puntonun keyfini en çok sen çıkarıyorsun.

sfkbrtn
12/05/2012, 00:16
arkadaşlar ş.içi tüketimleriniz ne seviyede benim araba çıldırdı 7.5lt lerde ort. yoğun trafik sürekli 1-2-3 vites ama bu kadar da olmamalı diye düşünüyorum sertte kullanmam arabamı genelde sakin... sıkıntı nerede acaba bakımına da 5000km var henüz!

atila
12/05/2012, 00:26
arkadaşlar ş.içi tüketimleriniz ne seviyede benim araba çıldırdı 7.5lt lerde ort. yoğun trafik sürekli 1-2-3 vites ama bu kadar da olmamalı diye düşünüyorum sertte kullanmam arabamı genelde sakin... sıkıntı nerede acaba bakımına da 5000km var henüz!

yazdığınız sartlarda tuketim normal geldi bana .

sfkbrtn
12/05/2012, 06:39
yazdığınız sartlarda tuketim normal geldi bana .

bence de şartlar zorlayıcı ancak bu kadar olmamalı max. 6.8 taş çatlasa en zor şartlarda 7lt görmeli diye düşünüyorum ama 8 litreyi görüyorum hatta 205 lastikler varken 9u geçmiştim:)

atila
12/05/2012, 08:26
bence de şartlar zorlayıcı ancak bu kadar olmamalı max. 6.8 taş çatlasa en zor şartlarda 7lt görmeli diye düşünüyorum ama 8 litreyi görüyorum hatta 205 lastikler varken 9u geçmiştim:)
arkadaşım 1.3 90hp yeni doblo aldı.yol bilgisayarına baktım 2500km yapmış 10.8 lt ortalamayla.çok yakıyor diye şikayet ediyordu.vitesleri çabuk yükselt gibi tavsiyelerde bulundum 9lt ye düşmüş tüketim.geçen yıl benim evo da şehiriçi 7.5/8 lt civarı yakıyordu.arasıra başka araçlar kullanıyorum multijetin kıymetini anlıyorum.

sfkbrtn
12/05/2012, 22:31
arkadaşım 1.3 90hp yeni doblo aldı.yol bilgisayarına baktım 2500km yapmış 10.8 lt ortalamayla.çok yakıyor diye şikayet ediyordu.vitesleri çabuk yükselt gibi tavsiyelerde bulundum 9lt ye düşmüş tüketim.geçen yıl benim evo da şehiriçi 7.5/8 lt civarı yakıyordu.arasıra başka araçlar kullanıyorum multijetin kıymetini anlıyorum.

vites dualogic old. için benim müdahalem yok %90 eco modda kullanıyorum geçen yaz 6.5lt yi hiç geçmemişti(tabii bu derce yoğun trafikte kullanmıyordum) ama bu sene durum bu... bahsettiğim şartlarda yakıtın artmasını bende normal karşılıyorum ancak yine de fazla geliyor birde etrafta lüks araçlarıyla 25krş u geçemediğini söyleyen insanlar olunca sinirim bozuluyor! örneğin yakın arkadaşım golf tdi dsg aldı 70 bin'e
arabayı aşırı sert kullanıyor ortalaması 6.5lt civarında araba şuan 8000bin km de en çok 25 kuruş normalde 22krş civarı tüketimi var bu da beni gıcık ediyor:))

atila
13/05/2012, 08:23
vites dualogic old. için benim müdahalem yok %90 eco modda kullanıyorum geçen yaz 6.5lt yi hiç geçmemişti(tabii bu derce yoğun trafikte kullanmıyordum) ama bu sene durum bu... bahsettiğim şartlarda yakıtın artmasını bende normal karşılıyorum ancak yine de fazla geliyor birde etrafta lüks araçlarıyla 25krş u geçemediğini söyleyen insanlar olunca sinirim bozuluyor! örneğin yakın arkadaşım golf tdi dsg aldı 70 bin'e
arabayı aşırı sert kullanıyor ortalaması 6.5lt civarında araba şuan 8000bin km de en çok 25 kuruş normalde 22krş civarı tüketimi var bu da beni gıcık ediyor:))
Şafak kendinde sorunun yoğun trafik olduğunu tespit etmişsin.bende gün içerisinde trafiğe çok çıkıyorum.yoğun trafikte beklemekten sıkıldığım için bütün ara yolları ezberledim,yakıta ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama stresi biraz daha az oluyor.

sfkbrtn
15/05/2012, 02:19
Şafak kendinde sorunun yoğun trafik olduğunu tespit etmişsin.bende gün içerisinde trafiğe çok çıkıyorum.yoğun trafikte beklemekten sıkıldığım için bütün ara yolları ezberledim,yakıta ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama stresi biraz daha az oluyor.

Abi bugün birkez daha tecrübe ettim 95 mjet trafiği hiç sevmiyor... gideceğim yere yolu uzatıp çevre yolundan gittim,tüketim anında 1 litre düştü! Galiba tek etken trafik ve kısa mesafeli soğuk motorlu sürüş,trafiğe girmemek de her zaman mümkün olmuyor tabii,ama tdi lara hala gıcığım onlara trafik vs. farketmiyor o da sanırım motor hacmiyle ilgili her ne kadar ekonomik avantajı olsa da küçük hacmin her zaman eksi yönü var sanırım...

atila
15/05/2012, 23:58
Abi bugün birkez daha tecrübe ettim 95 mjet trafiği hiç sevmiyor... gideceğim yere yolu uzatıp çevre yolundan gittim,tüketim anında 1 litre düştü! Galiba tek etken trafik ve kısa mesafeli soğuk motorlu sürüş,trafiğe girmemek de her zaman mümkün olmuyor tabii,ama tdi lara hala gıcığım onlara trafik vs. farketmiyor o da sanırım motor hacmiyle ilgili her ne kadar ekonomik avantajı olsa da küçük hacmin her zaman eksi yönü var sanırım...

aveoyla 5.5 ortalamayla dolasiyorum,fazla trafige girmedim.95 multijetin asıl keyfi uzun yolda oluyor,aslan gibi arabalar az yakmak için sağ şeritte 90 a talim ederken multijet yolun hakkını veriyor .tdi nin ekonomisi 7 ileri dsg şanzımandanda kaynaklanıyor.dsg manuelden daha az yakiyor.

sfkbrtn
16/05/2012, 02:16
aveoyla 5.5 ortalamayla dolasiyorum,fazla trafige girmedim.95 multijetin asıl keyfi uzun yolda oluyor,aslan gibi arabalar az yakmak için sağ şeritte 90 a talim ederken multijet yolun hakkını veriyor .tdi nin ekonomisi 7 ileri dsg şanzımandanda kaynaklanıyor.dsg manuelden daha az yakiyor.

evet kesinlikle dsg de çok mükemmel ve ekonomik ama sizin ortalama da süpermiş:)

tortuga
16/05/2012, 14:41
Arkadaşlar acaba aracımızın kalkışı ASR yüzünden mi yavaş yoksa genel olarak dizeller mi böyle? Şahsen ben turbonun gücünü en çok 3. viteste hissediyorum.

sfkbrtn
16/05/2012, 19:53
Arkadaşlar acaba aracımızın kalkışı ASR yüzünden mi yavaş yoksa genel olarak dizeller mi böyle? Şahsen ben turbonun gücünü en çok 3. viteste hissediyorum.

kalkışlarda önce turbo boşluğu yaşarsınız bahsettiğiniz o ise normal ancak ilk gaza bastığınızda gitmiyormuş gibi gelse de birkaç saniye içinde devir artışıyla roketlediğini göreceksiniz asr bir parça etkiler çok yüklenildiğinde dengelemek için

tortuga
17/05/2012, 10:36
kalkışlarda önce turbo boşluğu yaşarsınız bahsettiğiniz o ise normal ancak ilk gaza bastığınızda gitmiyormuş gibi gelse de birkaç saniye içinde devir artışıyla roketlediğini göreceksiniz asr bir parça etkiler çok yüklenildiğinde dengelemek için

evet o turbo boşluğunu yaşıyorum
sanırım bir de dualogic şanzıman olmasından kaynaklı vites geçişleri ağır oluyor
örneğin 1 ile 2 arasında çok zaman kaybı yaşatıyor
tabii ki yakıt ekonomisi açısından çok olumlu katkıları olsa da ilk kalkışta performans düşüklüğünden dolayı birçok araç dumanını yutturuyor
ama olsun, yine de evomu çok seviyorum

bu arada yeri değil belki ama arkadaşımda TDI fiesta 68 HP var. İster istemez kıyaslıyorum. Benim araç 95 beygir ve 200 tork olmasına rağmen öyle arada pek fark hissetmiyorum, acaba onun turbosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Özellikle yokuşlarda onun araç da 5. viteste ivmelenebiliyor

sfkbrtn
17/05/2012, 11:55
sanırım bir de dualogic şanzıman olmasından kaynaklı vites geçişleri ağır oluyor
tabii ki yakıt ekonomisi açısından çok olumlu katkıları olsa da ilk kalkışta performans düşüklüğünden dolayı birçok araç dumanını yutturuyor

bu arada yeri değil belki ama arkadaşımda TDI fiesta 68 HP var. İster istemez kıyaslıyorum. Benim araç 95 beygir ve 200 tork olmasına rağmen öyle arada pek fark hissetmiyorum, acaba onun turbosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Özellikle yokuşlarda onun araç da 5. viteste ivmelenebiliyor

1.4 tdci la kıyas bile yapılmaz bende kullandım çok hantal gelmişti bana bence siz manuel modda rampada fiestayla bir kapışın o zaman daha iyi anlaşılır fark dualogicte biraz kayıp yaşanıyor tabii ki ama 1.4 tdci ın hiç şansı yok:)

atila
18/05/2012, 09:57

gaz pedalını nasıl kullandığınızda önemli.kalkışlarda gaz pedalına seri şekilde yüklenin.

1ocak2011
05/06/2012, 20:35
Arkadaşlar, Araçlarınızdaki iç kabin vibrasyonu rölantide arttımı? Benim araçta çok arttı direksiyon vs olduğu yerde titriyor, Hatta ayaklara bile vibrasyon veriyor.

tortuga
06/06/2012, 00:58
Arkadaşlar, Araçlarınızdaki iç kabin vibrasyonu rölantide arttımı? Benim araçta çok arttı direksiyon vs olduğu yerde titriyor, Hatta ayaklara bile vibrasyon veriyor.

Öyle bir sorun gözlemlemedim ben. Aracınız kaç km'de?

akca37
12/06/2012, 18:23
Dostlar c tesi günü aracıma yakıt aldım yakıt ölçüm değerlerini yani trip i sıfırladım ve yola çıktım, Kastamonu yu bilenler vardır, Kastamonu merkez den Cide ilçesine gittim , genel itibariyle yollar bi yere kadar iyi ancak 40-50 km yol yapımdan dolayı hep yamalı ve kısmen bozuk gibi, neyse süratim ise yolun virajın durumuna göre aracımı zorlamayacak düzeyde ne düşük he hızlı idi ve gereksiz gaza da basmadım, vardığımda yaptığım km 138 kusurdu , cide gideros koyuna vardığımda aşağı yukarı 140 gibiydi, ortalama yakıt tüketim kısmını açtığımda yaptığım rakam 4,7 idi, ölçtüm biçtim, 140 km de 6,8 litre yakmışım ( 6,8 * 3,73 = 25,364-TL, 25,364/ 140 km = 0,18117 krş yaktırmışım diye hesapladım ) yolun sadece 50 - 60 km si düz gibi gerisi hep dağ tırmanış ve inişlerle ve çok keskin virajlarla dolu bir arazi olmasına karşın MAŞALLAH yakıt değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl ?

erdemli116
12/06/2012, 20:06
Dostlar c tesi günü aracıma yakıt aldım yakıt ölçüm değerlerini yani trip i sıfırladım ve yola çıktım, Kastamonu yu bilenler vardır, Kastamonu merkez den Cide ilçesine gittim , genel itibariyle yollar bi yere kadar iyi ancak 40-50 km yol yapımdan dolayı hep yamalı ve kısmen bozuk gibi, neyse süratim ise yolun virajın durumuna göre aracımı zorlamayacak düzeyde ne düşük he hızlı idi ve gereksiz gaza da basmadım, vardığımda yaptığım km 138 kusurdu , cide gideros koyuna vardığımda aşağı yukarı 140 gibiydi, ortalama yakıt tüketim kısmını açtığımda yaptığım rakam 4,7 idi, ölçtüm biçtim, 140 km de 6,8 litre yakmışım ( 6,8 * 3,73 = 25,364-TL, 25,364/ 140 km = 0,18117 krş yaktırmışım diye hesapladım ) yolun sadece 50 - 60 km si düz gibi gerisi hep dağ tırmanış ve inişlerle ve çok keskin virajlarla dolu bir arazi olmasına karşın MAŞALLAH yakıt değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl ?

emrullah bey mrb öncelikle gerçekten nazar değmesin sizce 75 lik 95 lik mi yakıt konusunu ile bi açıklama yaparsanız sevirim haa duallogiçle birlikte tabii

akca37
13/06/2012, 10:33
emrullah bey mrb öncelikle gerçekten nazar değmesin sizce 75 lik 95 lik mi yakıt konusunu ile bi açıklama yaparsanız sevirim haa duallogiçle birlikte tabii

Allah razı olsun kardeşim, iyi temennileriniz için, kesinlikle 95 lik, şöyle izah edeyim önceki aracım 75 likti, sahil ilçelerimizden kast merkeze geliyordum onunla da ortalama normal hızlarda cidden 4 ten aşağı düşmüyordu çok nadiren dik yokuşta ve hızı kestiğimde 3 e düşüyordu bu bir, ikincisi ise yakıt olarakta yine 95 lik çünkü hem güçlü motoru hemde dualogic oluşuyla birlikte 6 ileri olması çokçok avantaj ve ayrıca eco modda var yani daha da az yakıt tasarrufu sağlıyor, son olarak şöyle kıyas yapabilirim, önceki aracımı yeni aldığımda Kastamonu dan Karabük e gitmiştim o zaman hesaplamıştım örn: 13 kusur TL ye gitmişti, daha sonra 95 lik aracımla gittiğimde 11 kusur gibi bir rakama gitmişti aynı kullanımda. Ben yakıt denerken tüm araçlarımda hep 90 km/h üzerinden deneme yaparım. Şöyle bahsediyorm biraz çok özür dileyerek kaba tabir olcak eskisi e..şk miş yenisi at inanın bu kadar fark var. öncki gün karabükten gelirken bi tane megane 2 sedan yokuşta ufak tefek toz toprak yutturarak beni geçmişti, yüreğime dokundu sonra da gaza dokundum arkadaşı viraja metreler kala geçip yutturduklarını geri yolladım. Tahmin ediyorum ki benzinli megane dı.

liebermann
20/07/2012, 15:43
yeni aveo 95hp diesel aldım tekrar aranızdayım,95 lik multijet alışkanlık yaptı

punto ile şu anki aveo'nuz arasında ne gibi farklar görüyorsunuz, her ikisi de 1.3 95 hp..

her açıdan..

Titan
22/07/2012, 09:54
Arkadaslar gaz pedali inanilmaz hassas. Neredeyse milimetrik farklar tuketim degerini degistiriyor. O nedenle pedala temkinli ve tam olmasi gerektigimkadar basin. Biraz fazla basmaniz hizinizi degistirmiyor ancak tuketim artiyor.

atila
22/07/2012, 11:17
punto ile şu anki aveo'nuz arasında ne gibi farklar görüyorsunuz, her ikisi de 1.3 95 hp..

her açıdan..

punto oldukca sessizdi aveoda biraz motor sesi var.aveonun suspansiyonu biraz daha sert yoldaki sorunlari hissettiriyor iyi tarafi yol tutus puntodan biraz daha iyi .frenlerdede aveo biraz daha iyi.

akca37
22/08/2012, 00:23
Bayramın 1. günü ile bugün arasında 1900 km yol yaptım, Allah a bin şükür hiç ama hiç üzmedi vitesin seriliği ve aracın ekonomikliği 1 depo 90-110 hız ortalaması ile 755 km yapmışım 4 yetişkin bir çocuk ve bagaj dolu, yani gidişteki alınan dolduğu anda 164 TL aldı, yaptığım km ye böldüğümde 0,217 krş/km, dönüşte ise hızım hep 115-120 arası 3 yetişkin bir çocuk normal bagajla 720 gibi deyince mazotum bitmişti, ama bu değerler şu şekilde mazotu doldurduktan sonra pompa atınca yakıt alışını keserim. Bu arada araçlarınızın değerlerini bilin dostlar, Afyon dan Manisa ya giderken özdilek kavşağını geçince hemen rampalara başlayınca sonradan öğrendiğim bir araç beni rampada sıkıştırdı, 4 yetişkin 1 çocuk ve bagaj dolu olmasına karşın o rampalarda sollayıp geçemeyen aracı yokuşu aşınca öğrenmek için yavaşladığımda yeni kasa toyota corolla idi, xenonlu falan, içine baktığımda 1 kişi vardı herhalde şirket aracıydı, daha sonra ilerde ışıklarda aynı anda kalktık, tam gaz, 4 vitesten sonra yanımda oturan abim rahatsız old için hızımı azltmak zorunda kaldım. Ama o rampada puntiş kendini gösterdi ya (Maşallah) bir kez daha gurur duydum aracımla...

akca37
27/08/2012, 00:34
24 Ağustos günü abimle ben Kastamonu merkezinden Ankara Maltepe Kartaş a kadar genel olarak hızımız hep 90 yolun büyük kısmı hız sabitleyici ile gitmek şartıyla Ankaraya vardığımızda ibre yani yapılan km 240, ort tüketim ise 4.6 yı gösteriyordu Kartaş önüne vardığımızda Ankaraya girdiğimizde 12 ye 10 falan vardı duraklamadan kartaş a gittik sizce değer nasıl ? Döndüğümüzde bu değer 4,7 oldu (dönüşte sıfırlanarak hesaplandı)

akca37
09/10/2012, 09:29
Way bea az önce baktım da puntişimin sıfırını almaya kalksam 48.222 kredili fiyatı çıkıyor, çok ama çok uçuk fiyatlar yaww :(

alibozpinar
09/10/2012, 09:43
arkadaşlar merhaba;

Sizlere 95 lik kullanıcıları olarak bir soru sormak istiyorum. 2. viteste ve 3. viteste max kaç km hız yapıyor aracınız?? ( hiç deneyen varmı)

akca37
09/10/2012, 12:37
arkadaşlar merhaba;

Sizlere 95 lik kullanıcıları olarak bir soru sormak istiyorum. 2. viteste ve 3. viteste max kaç km hız yapıyor aracınız?? ( hiç deneyen varmı)

Yanlış bakmadıysam veya hatırlamıyorsam 2.viteste max 70 veya biraz üstünü görüyordu diye hatırlıyorum yeniden denemem lazım tam öğrenmek istiyorsan :)

punto_multijet
09/10/2012, 13:27

probleminiz motor kulagı. gecenlerde bıraktım servise. aynı dert problem motor sesi arttı titresimden manifold gevsemiş egzos kokusu geliyodu o derece vibrasyon vardı. motor kulagında sıkıntı olmus yaptılar 1 gunde. sahinden inip mercedese binmiş gibi oldum tamir snrası o kadar farketti. hem ses hemde titreşim olarak. teypte ses 1de bile olsa artık müziği dinleyebiliyorum :) fark o kadar oldu

Edit: Buarada yeni farkettim msj baya önce atılmış hort oldu biraz idare edin :)

alibozpinar
09/10/2012, 17:58
Yanlış bakmadıysam veya hatırlamıyorsam 2.viteste max 70 veya biraz üstünü görüyordu diye hatırlıyorum yeniden denemem lazım tam öğrenmek istiyorsan :)

Ya sizden rica etsem bir ölçermisiniz. Şuan ben aracımda box kullanıyorum 75 lik olan aracımda. ciddi anlamda farkllılıklar var . bunları gerçek bir 95 lik ile karşılaştırmak istiyorum o yüzden sordum. 2 de 78-80 arasına çıkıyor, önceden 67-70 arasında idi. son hızda bile değişiklik var , bir yokuş aşağı denememde 190 görüyordu, şu an aynı yokuşta 197-198 civarını gördüm.

Yardımcı olursanız sevinirim.

akca37
09/10/2012, 18:17
Ya sizden rica etsem bir ölçermisiniz. Şuan ben aracımda box kullanıyorum 75 lik olan aracımda. ciddi anlamda farkllılıklar var . bunları gerçek bir 95 lik ile karşılaştırmak istiyorum o yüzden sordum. 2 de 78-80 arasına çıkıyor, önceden 67-70 arasında idi. son hızda bile değişiklik var , bir yokuş aşağı denememde 190 görüyordu, şu an aynı yokuşta 197-198 civarını gördüm.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum senin araç 75 lik anladığım kadarıyla 95 liklerle kıyas edip aynı seviyeye gelip gelmediğini mi merak ediyorsun, ben öyle mi anladım . İkincisi şu an için ölçemem çünkü yıkayıp temizleyip garaja çektim c tesi ankaraya gideceğim, ayrıca benim gördüğüm max hızlar düzde aşırı rüzgarlı bir otoyolda 205-210 arası, bunun dışında da baş aşağı eğimli bir yerde birkezde 210 belki çok az üzerine çıkmıştım ama biraz tehlikeli bir yoldu, onun dışında çok çok rahatlıkla düzde 170 ve üzerlerine çıkabiliyor bilgin olsun...

punto_multijet
09/10/2012, 19:00
Dostum senin araç 75 lik anladığım kadarıyla 95 liklerle kıyas edip aynı seviyeye gelip gelmediğini mi merak ediyorsun, ben öyle mi anladım . İkincisi şu an için ölçemem çünkü yıkayıp temizleyip garaja çektim c tesi ankaraya gideceğim, ayrıca benim gördüğüm max hızlar düzde aşırı rüzgarlı bir otoyolda 205-210 arası, bunun dışında da baş aşağı eğimli bir yerde birkezde 210 belki çok az üzerine çıkmıştım ama biraz tehlikeli bir yoldu, onun dışında çok çok rahatlıkla düzde 170 ve üzerlerine çıkabiliyor bilgin olsun...

emrullahın dediğine ek olarak chipli 90lık astra son surat dahil gecemiyor 95lik puntoyu duzlukte. birde chipli 75lik grande ile denemiştim daha once 95lik yinede rahat rahat onde oluyor

alibozpinar
10/10/2012, 10:10
emrullahın dediğine ek olarak chipli 90lık astra son surat dahil gecemiyor 95lik puntoyu duzlukte. birde chipli 75lik grande ile denemiştim daha once 95lik yinede rahat rahat onde oluyor

İşte merak ettiğim buydu :) 95liğin chipli 75 lik ile arasındaki durumdu :) çok teşşeküür ederim arkadaşlar., keşke mersinde bulsam bitane dual motorlu dizel denesem kaç boy fark olacak, yada roll denesem, :):)

alibozpinar
10/10/2012, 10:12

Evet aaracım 75 lik, bir arkadaşımızdan aldığım chip takılı şuan araçta , gerçekten performans değişti ve nekadar değiştiğini daha iyi bir araçla kıyaslamak istedim bu yüzden sordum :) umarım yanlış anlamamışsıznıdır.
:)

akca37
10/10/2012, 13:38
Evet aaracım 75 lik, bir arkadaşımızdan aldığım chip takılı şuan araçta , gerçekten performans değişti ve nekadar değiştiğini daha iyi bir araçla kıyaslamak istedim bu yüzden sordum :) umarım yanlış anlamamışsıznıdır.
:)

Yok yok neden yanlış anlayayım ki, amacını öğrenmek istemiştim doğru yorumlamışım, iyi bir araç için doğru seçim mi desem bilemiyorum ki , bizim araçlar 6 ileri yani yüksek hızlara çıkmada zorlanmayor, birkaç gün daha sabret kardeş, garajdan çıkarttıktan sonra kullanırken dikkat edeceğim 2. vitesteki hızını...

akca37
10/10/2012, 13:42
İşte merak ettiğim buydu :) 95liğin chipli 75 lik ile arasındaki durumdu :) çok teşşeküür ederim arkadaşlar., keşke mersinde bulsam bitane dual motorlu dizel denesem kaç boy fark olacak, yada roll denesem, :):)

Ben şöyle diyeyim iki tane farklı 1.3 90 lık lineacıyla iki farklı şöforle kapıştım her ikisini de ilk üç üncü viteslere kadar baş başaymış gibi görünüyor ama iş 4 ve devamından sonra hele ki 6 ya attıktan sonra emin ol plakasını okuyamayacağın uzaklık kadar fark açıp, açmaya da devam ediyor 95 lik , bilgine...
Birisi kuzenimin lineaydı, bana artistik yapıyordu 3.vitese geçtikten sonra selektr yapıp tamponuna dayanmış ve yol istemiştim, diğer lineacı da şirket aracı bir lineaydı çok yıpranmış ve motoru sağlam açılmış bir lineaydı, onu da düzde de rampa aşağıda da rahatlıkla geçiyordu ve fark atıyordu...1.6 astra classic III 115 hp easytronik bile baka kalıyor arkadan haberin ola...

kokoemre25
11/10/2012, 00:32
Herkese mrb bu arada ben evomu yeni alım sayılır ama kaç beygir olduğunu bilmiyorum ruhsattada yazmiyo ama aracın cekisi gidişi süper nasıl ogrenebilirm kaç beygir olduğunu ?

aykut_1914
11/10/2012, 00:59
ruhsatta yazar :)
otomatik dizelse 95
manuel dizelse 75
benzinde 105 veya 77 :)

1ocak2011
15/10/2012, 11:02
Arkadaşlar araçlarımız için yeni yazılım varmı? Dualogic yada gösterge güncellemesi yaptıran oldumu?

Ziyaretçi051
15/10/2012, 11:40
Arkadaşlar araçlarımız için yeni yazılım varmı? Dualogic yada gösterge güncellemesi yaptıran oldumu?

neyin peşindesin yine olum bu bilgisayar programımı durmadan reles gelsin

1ocak2011
15/10/2012, 11:41
neyin peşindesin yine olum bu bilgisayar programımı durmadan reles gelsin

;( Emniyet kemeri uyarısı Menüden kapatılması peşindeyim:icecream:

Ziyaretçi051
15/10/2012, 11:47
;( Emniyet kemeri uyarısı Menüden kapatılması peşindeyim:icecream:

bilgisayarla kapatılır bunun için yazılıma gerek yok menüden açılır yazılıma gerek yok :surfing:

1ocak2011
15/10/2012, 11:48
bilgisayarla kapatılır bunun için yazılıma gerek yok menüden açılır yazılıma gerek yok :surfing:

Ben Sport modeldeki gibi Menüden istiyorum:whoosh00:

Ziyaretçi051
15/10/2012, 11:51

akşama gel sana bir menü hazırladım bundan sonra yine bu menüden isterimmi dersin yok bir daha almammı dersin bir görelim:spam0000: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

1ocak2011
15/10/2012, 11:56
akşama gel sana bir menü hazırladım bundan sonra yine bu menüden isterimmi dersin yok bir daha almammı dersin bir görelim:spam0000: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Tamamdır, Akşama oradayım. Bu arada kapılarım varya 10 numara 5 yıldız. Müthiş kapanıyorlar...Sabah A6 ile test ettim, Ağırlıkları aynı ellerine sağlık Büyük Şef ustam...:umut:

selahattincevik01
15/10/2012, 12:00
ikinizin arasında bir akıllı ben vardım,beni de kendinize benzettiniz iyi mi:prop0000::w00t2000:

1ocak2011
15/10/2012, 12:01
ikinizin arasında bir akıllı ben vardım,beni de kendinize benzettiniz iyi mi:prop0000::w00t2000:

Kardeşim aramıza hoşgeldin :)

punto_multijet
15/10/2012, 12:10
Tamamdır, Akşama oradayım. Bu arada kapılarım varya 10 numara 5 yıldız. Müthiş kapanıyorlar...Sabah A6 ile test ettim, Ağırlıkları aynı ellerine sağlık Büyük Şef ustam...:umut:

ne yapıldıgını ögrenmem mumkum mu? :D

akca37
15/10/2012, 12:10

Abi yine işi gördürdün abiye, forumda paylaşmadın sanırım benim gördüğümü :)

1ocak2011
15/10/2012, 12:12
Abi yine işi gördürdün abiye, forumda paylaşmadın sanırım benim gördüğümü :)

Yok dostum daha paylaşmadım...

akca37
19/10/2012, 10:43
Arkadaşlar dün trf kapalı bi yolda auto modunda çok fazla zorlamadan orta gaz ayarında bi deneme yapım dedim videoyu yükledim, bakımdan önceki hali , ancak bakımına bir kaç bin km kaldı

95 kapalı yol testi.mp4 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=1bWHIbfg7TU&feature=youtu.be)

akca37
19/10/2012, 17:11
Arkadaşlar öğlenden sonra aldığım mazot ve pompanın bana hatırlattıkları :)

hserkanerol
01/11/2012, 22:47
Kışın arabam daha 3 aylıkken havaalanından akrabamı almaya giderken çekmiştim. Test edildi bunun gibi çok resmi var ama bu yeterli olur herhalde.

akca37
02/11/2012, 17:06
Kışın arabam daha 3 aylıkken havaalanından akrabamı almaya giderken çekmiştim. Test edildi bunun gibi çok resmi var ama bu yeterli olur herhalde.

Doğrudur üstad, bu yıl da yanlış hatırlamıyorsam Kast da da epey eksiler gördük meteoroloji verilerinden bakmak lazım, ilk kez ömrümde tüm kış boyunca araç kllandım o da 95 e nasip oldu :)

akca37
02/11/2012, 18:11
Dostlar bayram dönüşü ve gidişinde bazı enteresan ilginç şeyler oldu bunlardan birkaçı : çoğu ekranlı radarlarda hızım 95 gösterdi, hatta bir ara aracımın ortalama hızına baktığımda 95 i gördüm hoşuma gitti sizlerle paylaşayım istedim :)

ersiiin09
03/11/2012, 02:25
arkadaşlar 2011 punto evoda göğüs kısmında top başı gibi ortada bir zımbırtı var. o nedir acaba?

ABK
03/11/2012, 15:11
Evo değil ama bizde 95lik kullanıyoruz. Bizde dahil olalım :)

ognya
04/11/2012, 02:30
arkadaşlar 2011 punto evoda göğüs kısmında top başı gibi ortada bir zımbırtı var. o nedir acaba?

yanında da küçük bi göz var kapaklı onu mu diyorsun..?eğer onu söylüyorsan orası navigasyon cihazı için yuva.evo kit olan araçlarda navigasyon ön hazırlığı oluyor o yüzden var.istersen 1000 lira :D verip sonradan naviyi alıp o yuvaya takıyorsun...:D

Kadoo
04/11/2012, 03:52
Beyler Bende Varım =))

ersiiin09
04/11/2012, 04:03
yanında da küçük bi göz var kapaklı onu mu diyorsun..?eğer onu söylüyorsan orası navigasyon cihazı için yuva.evo kit olan araçlarda navigasyon ön hazırlığı oluyor o yüzden var.istersen 1000 lira :D verip sonradan naviyi alıp o yuvaya takıyorsun...:D

hayır dostum bu dediğim şey tam cama yakın hizada teypin üstündeki göz kısmı değil yani. olmadı yarın resmini çekerim.

aykut_1914
04/11/2012, 12:43

sıcaklık sensörü :)
ancak çok çeşitli söylentiler var hiçbirşey %100 dogru bilgi değil :D

ognya
04/11/2012, 16:13
hayır dostum bu dediğim şey tam cama yakın hizada teypin üstündeki göz kısmı değil yani. olmadı yarın resmini çekerim.

hee tamam anladım dediğini ama tam bilmiyorum ne olduğunu..:D bence arabanın uzaktan kumandasıyla ilgili olabilir diye düşünüyorum...:D

ersiiin09
04/11/2012, 21:17
sıcaklık sensörü olabilir mantıklı.

akca37
07/11/2012, 18:54
Bence tahminimce ya kumandanın açma kapamasını algılayan sensör, veya klima ile ilgili bir sensör diye tahmin ediyorum.

akca37
27/01/2013, 02:35
Bugün bir kez daha "aslanım" ile gurur duydum, Kastamonulu olanlar bilir Hacı Muzaffer in benzinliğinin önünden Taşköprü ışıklarına ilerliyordum, ışıklara 50 mt kalmıştı ki bir tane yeni kasa doblocu selektör üstüne selektör, kaldı ki kendisi de taşköprü istikametine gidecek ben ise sola dönüp kuzeykente, neyse çekilmedim durdum camı açtım hayırdır kardeş üstümden mi atlayıp gitcen nereye kırmızı yanıyor dedim evet atlarım dedi, canın kapışmak mı istiyor dedim kapışırız nolcak demesi üzerine iyide seninki 1.3 mü 1.6 mı dedim 1.6 dedi ok dedim sonra ne dese iyi, ben x5 i getirim öle kapışalım veya passat ı getirim dedi, bende onlar ne benimki ne dedim , neyse nereye kadar kapışcaz dedim taşköprü dedi, uzak dedim işim var dedim camı kapatırken patiyi çekti, bende dayanamadım bi sn sonra kalktım ancak benim önümde 15 mt önümde bi tane başka ışıkta clio vardı neyse bu sağımdayken clio ya denk geldik baktım beni kaldırıma sıkıştırdı yiyecek , yem olmaktansa dedim geçsin sonra harcarım dedim clio yu atlatınca bunların ikisine de sağdan bir tokat bakakaldı , ancak benim araç daha 4 e geçince geçtim hesap edin daha 5 ve 6 var baktım gelemiyor peşimden 1 km sonra döndüm, 105 hp olan dobloyu çok çok rahat harcayınca puntişim gurur duydum bir kez daha...

tiner
28/01/2013, 19:07
Bugün bir kez daha "aslanım" ile gurur duydum, Kastamonulu olanlar bilir Hacı Muzaffer in benzinliğinin önünden Taşköprü ışıklarına ilerliyordum, ışıklara 50 mt kalmıştı ki bir tane yeni kasa doblocu selektör üstüne selektör, kaldı ki kendisi de taşköprü istikametine gidecek ben ise sola dönüp kuzeykente, neyse çekilmedim durdum camı açtım hayırdır kardeş üstümden mi atlayıp gitcen nereye kırmızı yanıyor dedim evet atlarım dedi, canın kapışmak mı istiyor dedim kapışırız nolcak demesi üzerine iyide seninki 1.3 mü 1.6 mı dedim 1.6 dedi ok dedim sonra ne dese iyi, ben x5 i getirim öle kapışalım veya passat ı getirim dedi, bende onlar ne benimki ne dedim , neyse nereye kadar kapışcaz dedim taşköprü dedi, uzak dedim işim var dedim camı kapatırken patiyi çekti, bende dayanamadım bi sn sonra kalktım ancak benim önümde 15 mt önümde bi tane başka ışıkta clio vardı neyse bu sağımdayken clio ya denk geldik baktım beni kaldırıma sıkıştırdı yiyecek , yem olmaktansa dedim geçsin sonra harcarım dedim clio yu atlatınca bunların ikisine de sağdan bir tokat bakakaldı , ancak benim araç daha 4 e geçince geçtim hesap edin daha 5 ve 6 var baktım gelemiyor peşimden 1 km sonra döndüm, 105 hp olan dobloyu çok çok rahat harcayınca puntişim gurur duydum bir kez daha...

3 kuruşluk adamlarla uğraşayım derken hayat seni harcamasın da emrullah kardeşim... ne diyeceksin hesabı sorana? "105 ps dobloyu geçerken oldu .............

akca37
30/01/2013, 11:53
3 kuruşluk adamlarla uğraşayım derken hayat seni harcamasın da emrullah kardeşim... ne diyeceksin hesabı sorana? "105 ps dobloyu geçerken oldu .............

Haklısın ama abi ya ben çok fazla şoforluğum iyi veya millet i...ne düşünsenize kırmızı ışık yanmış , ışıklara 50 mt kalmış ve sol şeritteyim sola döncem adam bana düz gitmesine rağmen selektör yapıp yol istiyo, zor tutuyorum kendimi araca bir küçük beyzbol sopası koymamak için... yinede sağolasın umarım anlarsın ne demek istediğimi

malebow
30/01/2013, 12:07

yağmur sensörü olması lazım :) uzaktan kumandanın alıcısı sinyal kolunda oluyor :)

akca37
07/02/2013, 00:28
Bugün Karabük e gidip dönüşte ekranda fark ederek durup çektiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim bir foto buyrun

mertsahin
08/02/2013, 04:23
Bende geldim 95 hp dualogic

galip45
08/02/2013, 11:22
Merhaba bende aranıza yeni geldim. Tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım. Bu aracı seçmekle çok iyi bir karar verdiğimi tekrar belirtmek isterim. Önceki aracım Peugeot 206 1,6 105Hp Otomatik vites idi. Yakıtından çok aşırı derecede şikayetçi idim. Aracı eşimde kullandığı için otomatik olmalıydı bende yakıttan dolayı dizel olmasını ve çokta güç kaybetmemek adına 95Hp puntoya karar verdim. İyiki de bunu seçmişim.
Aracımın yakıt olayına gelirsek daha 2000 km bile olmadı. En son Manisa-Konya 2 hafta sonrada tekrar Konya-Manisa yaptım. Giderken 130-150 km hızlara kadar çıkarak fazla hız sabitleme kullanmadan 5,3 lt/100km ortalama ile gittim. Gelirken ise genelinde 100-110 km arası hız sabitleme kullanarak 4,5 lt/100km ortalama ile geldim. Giderken ki ortalama hızımı hatırlamıyorum ama gelirken ortalama hızım 82 km idi. Yolu bilenler vardır elbette bol yokuşlu ve inişli, ayrıca baya yerleşim biriminin içinden geçerek geldim. Giderken 120tl gelirken ise 100 tl lik yakıt yakmışım ki aracım daha çok yeni bu motor biraz daha açıldıkça düşecektir diye düşünüyorum. eski aracımla ise 200tl den az yakarak ne gidebildim nede gelebilmiştim.
Aracı ilk aldığımda genel ortalamam 11 lt civarında idi. Şuan da ise 5,6 lt de. 2000 kmlik yolun 1500 km kadarı şehirler arası geri kalanı şehir içidir.

srkaradag
08/02/2013, 19:07
Merhaba bende aranıza yeni geldim. Tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım. Bu aracı seçmekle çok iyi bir karar verdiğimi tekrar belirtmek isterim. Önceki aracım Peugeot 206 1,6 105Hp Otomatik vites idi. Yakıtından çok aşırı derecede şikayetçi idim. Aracı eşimde kullandığı için otomatik olmalıydı bende yakıttan dolayı dizel olmasını ve çokta güç kaybetmemek adına 95Hp puntoya karar verdim. İyiki de bunu seçmişim.
Aracımın yakıt olayına gelirsek daha 2000 km bile olmadı. En son Manisa-Konya 2 hafta sonrada tekrar Konya-Manisa yaptım. Giderken 130-150 km hızlara kadar çıkarak fazla hız sabitleme kullanmadan 5,3 lt/100km ortalama ile gittim. Gelirken ise genelinde 100-110 km arası hız sabitleme kullanarak 4,5 lt/100km ortalama ile geldim. Giderken ki ortalama hızımı hatırlamıyorum ama gelirken ortalama hızım 82 km idi. Yolu bilenler vardır elbette bol yokuşlu ve inişli, ayrıca baya yerleşim biriminin içinden geçerek geldim. Giderken 120tl gelirken ise 100 tl lik yakıt yakmışım ki aracım daha çok yeni bu motor biraz daha açıldıkça düşecektir diye düşünüyorum. eski aracımla ise 200tl den az yakarak ne gidebildim nede gelebilmiştim.
Aracı ilk aldığımda genel ortalamam 11 lt civarında idi. Şuan da ise 5,6 lt de. 2000 kmlik yolun 1500 km kadarı şehirler arası geri kalanı şehir içidir.
Aynen belittiğiniz değerlede devam ediyor yazın havalar ısınınca biraz daha düşer ancak dahada fazla düşmüyor bende 30000 km yi devirdim bu arada

onryldrm
09/02/2013, 00:13
95Lik başlığını görünve selam vereyim dedim. Konuyu okyunca multijetçiler oldupunuzu fark ettim :) Benimki 1.4 starjet 95 hp. Uzun yolda 5.8 e kadar gordum şehir İçinde de sakin kullanımla 7-7.5 arasında seyrediyorum. hele 6. vitesin keyfi birbaşkaymış tavsiy ederim.

akca37
10/02/2013, 00:01
Ben bu fotoda yakıt tüketim değerinden çok km nin simetrisini belirtmek istemiştim :) 57075

yusuf28
10/02/2013, 00:03
bende 2011 evo 75 lık var abımda 2012 95 lık var abımde aynı dertten fıat atasehır bırmot talıp oto goturuk alı bey gostergeyı sıfırladı ve ara sokaklarda 10 veya 15 dk gezdık ortalama tuketımı 5 kadar dusurdu normal kullanın dedı bu araclar nazıktır dedı yanı arada bır sıfırlayın ole cıkın yoka ve gaza abanmayın :)

biancoangelo
10/02/2013, 00:25
Bugün arkadaşımın 1.3 95 Hp lik aracını test etme imkanı buldum. Öncelikle bu fırsatı bana tanıdığı için kendisine teşekkür ederim.... Emrullah Abime....

Madde madde değerlendirmem şu şekilde : Bu sıra puanlamaya alışkın olduğumdan 10 üzerinden değerlendireceğim. Tabi yine puanlama benzer araçlar nazarında olacaktır.

1- Aerodinamik = 9

2- Yakıt tüketimi = 9.5

3- Motor gücü = 10* Reno grubu 1.5 leri halt etmiş....

4- Şanzıman = 8

5- 90-140 km hızlanma = 7

6- Genişlik hb araçlara kıyasla = 10*

7- Donanım = 10* En boşu bile segmente göre dolu.

8- Viraj hakimiyeti = 9* esp ile 10*

9- Araç içi aydınlatma = 8

10- Direksiyon = 10* Elektrik destekli harika bi his....

11- Teknoloji imkanları = 9 segmentine göre mükemmel.

12- İlk kalkış anı = 9

13- Koltuklar ve iç dizayn = 8

14- Güvenlik hava yastıkları = 8

Spoiler ve marşpiyel eteklerinin kattığı hava harikaydı araca.... Yan çıtalar olmazsa olmazı gibi duruyor....

Evoo gerçekten rüyaları süsleyecek harika bi araç değil araçtan ziyade tutkuuuu bence..... Motor gücü ve dizel olmasına rağmen sessiz çalışışı mükemmel. Çoğu dizel araçta bu keyif yoktur.... Hemen hemen 1 gün gezdik ve insan hala gezmek istiyor yolculuk bir zevk haline geliyor. Özellikle 95 hp araç sahipleri araçlarının kıymetini bilsinler. Resmen vitrinlik araç..... 95 multijet en doğru seçim kataloktaki......

akca37
10/02/2013, 00:44
Bugün arkadaşımın 1.3 95 Hp lik aracını test etme imkanı buldum. Öncelikle bu fırsatı bana tanıdığı için kendisine teşekkür ederim.... Emrullah Abime....

Madde madde değerlendirmem şu şekilde : Bu sıra puanlamaya alışkın olduğumdan 10 üzerinden değerlendireceğim. Tabi yine puanlama benzer araçlar nazarında olacaktır.

1- Aerodinamik = 9

2- Yakıt tüketimi = 9.5

3- Motor gücü = 10* Reno grubu 1.5 leri halt etmiş....

4- Şanzıman = 8

5- 90-140 km hızlanma = 7

6- Genişlik hb araçlara kıyasla = 10*

7- Donanım = 10* En boşu bile segmente göre dolu.

8- Viraj hakimiyeti = 9* esp ile 10*

9- Araç içi aydınlatma = 8

10- Direksiyon = 10* Elektrik destekli harika bi his....

11- Teknoloji imkanları = 9 segmentine göre mükemmel.

12- İlk kalkış anı = 9

13- Koltuklar ve iç dizayn = 8

14- Güvenlik hava yastıkları = 8

Spoiler ve marşpiyel eteklerinin kattığı hava harikaydı araca.... Yan çıtalar olmazsa olmazı gibi duruyor....

Evoo gerçekten rüyaları süsleyecek harika bi araç değil araçtan ziyade tutkuuuu bence..... Motor gücü ve dizel olmasına rağmen sessiz çalışışı mükemmel. Çoğu dizel araçta bu keyif yoktur.... Hemen hemen 1 gün gezdik ve insan hala gezmek istiyor yolculuk bir zevk haline geliyor. Özellikle 95 hp araç sahipleri araçlarının kıymetini bilsinler. Resmen vitrinlik araç..... 95 multijet en doğru seçim kataloktaki......

Ne demek dostum, araçlarımız eş-dost akrabalarımız içinde vardır, gerektiğinde kullanırız onlar için, sağolasın güzel yorumların ve fikirlerin için, haklısın ne kadar gezsek tatmin etmiyor yani bir türlü doyamıyor insan, bu arada yol tutuşu 9 vermen çok normal çünkü kışlık lastikler vardı üzerinde, geçtiğimiz hafta hava yağışlıyken daday kavşağının orda 90 km hızla sol şeritten o virajı döndüm , döndükten sonra düzlüğe geçerken çok çok az bir kayma hissettim o da çok normaldi o sürat için, ksr bakma aracı tam tanıtamadık, teknoloji 9 vermende normal çünkü daha blue me yi hiç tanıtmadım sadece flash tan müzik dinlemeyi gösterdim, blue me den sesli komutla telefon numaralarını söyleyerek arama yaptırsaydım bu kategoriden de 10 alarak geçerdi, eco modda hızlanma bu kadar oluyor, kaldı ki ecosuz otomatikte kendini koltukta tutmak için ekstra bişiler arardın eminim, havalar iyileşsin bir sahil yapalım sen o zaman gör, skydome un verdiği veya vereceği haz ile eminim tüm puanlamalardan tam not alacaktır evo !!!

akca37
10/02/2013, 01:04
Bir video buldum, demekki italya da zamanında 95 liklerin manuel viteslisini üretmişler

FIAT Punto Evo 1.3 Mjt 95 CV EURO 5 FAP - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=lqeVoPQ_16g)

mavilerrr
17/02/2013, 01:36
Herkese merhaba, bende Punto 1.3 multijet 95 HP dualogic lounge sahibi olarak aranıza katılıyorum. Bir önceki aracım G.punto 1.4 fire active idi

abahri
18/02/2013, 20:28
Herkese merhaba;
2012 martında 4.400 km de 2. el aldığım 2012 model aracım cuma akşamı vites arızası verdi.km 24800. aracın çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok.Ancak ne 1. vitese ne de geri vitese geçmedi.'Vitesi kontrol ettirin,kılavuza bakın 'uyarısını verdi aynı zamanda şanzıman ışığı da yandı.Yol yardımı aradım ve servis yetkilisinin isteğiyle cumartesi sabahı servise çekildi.yapılan kontrolde robota bağlı olan hidrolik yağ borularından biri bir yere sürterek aşınmış ve yağ kaçağı oluşmuş.Parça serviste yok.Nasipse salı günü gelecek olan parça takıldıktan sonra aracı alacağız.Boru yaklaşık 20 cm. uzunluğunda gırtlak boru diye tabir edilen cinsten ve çapı yarım cm. kadar.Yetkiliye gelecek yeni boruyu izole edelim dedim.Dediğine göre gelecek olan boru daha kısa ve etrafına sürtmeyecek şekilde dizayn edilerek değiştirilmiş.Tüm arkadaşlara bu hortumu kontrol ettirerek sorun başlama sürecinde ise ,eğer olabilirse garantiden değiştirmelerini tavsiye ederim.çünkü araç direkt olarak yolda kalıyor.İlk başta çok sinirlendim ancak bu tip sorunlar olacak.Fakat şaka bir yana 4 gün araçsız kaldık. Neyse ki sorun büyük değil.Bu arada tüm uygulamalar garanti kapsamında.Salı günü aracı alınca hortumun fotoğrafını çekerim.Tam olarak işlevini ve adını da öğrenirim.Ancak genel anlamda aracımdan çok memnunum.Yaklaşık 8000 km lik yakıt ortalamam yol bilgisayarında 5,8 lt olarak gösteriyor.bu yolun %60 ı uzun yol olarak gerçekleşmiştir.Bu arada bunu da paylaşmış olduk.Herkese iyi akşamlar.

1ocak2011
18/02/2013, 21:18
Geçmiş olsun parça numarası ve fotoğrafını bekliyoruz...

abahri
18/02/2013, 21:51
Çok teşekkürler,yarın inşallah bilgileri paylaşacağım.

atila
19/02/2013, 00:14
95lik kuzeninizden selamlar.cok yazmasamda seviyorum bu forumu.takip ediyorum.

1ocak2011
19/02/2013, 00:23
95lik kuzeninizden selamlar.cok yazmasamda seviyorum bu forumu.takip ediyorum.

Vay kardeşim hoşgeldin sefalar getirdin.

atila
19/02/2013, 01:08
Vay kardeşim hoşgeldin sefalar getirdin.

hosbulduk Tuncay hocam.evo ya takilcak parca birakmadin ilgiyle izliyorum.

1ocak2011
19/02/2013, 09:00
hosbulduk Tuncay hocam.evo ya takilcak parca birakmadin ilgiyle izliyorum.

Vallahi ona çalışıyorum desem yeridir dostum...

abahri
20/02/2013, 01:20
arkadaşlar merhaba tekrar
değişen parçanın resmini ekliyorum.parça numarasını öğrenemedik ama plastik 15 cm civarı bir boru.Sürtünerek aşınma sonucu çok küçük bir delik var.fakat fotoda görünmemiş sanırım.umarım bilgilendirebilmişimdir.
Herkese iyi akşamlar.:bye10000:

1ocak2011
20/02/2013, 11:49
Eper Katalogdan baktım parça 2 nolu parçadır. Fiyatı 39 TL

akca37
10/03/2013, 21:48
Dostlar cuma akşamı aracımla uzunca (yaklaşık 650 km) bir yolculuk yaptım 18:00-03:30 saatleri arasında tribı sıfırladıktan sonra yola çıkmıştım önceleri 6 litrelerdeyken yokuşlu yollar bitip düz yollara geçtiğimde yaklaşık olarak geride kalan son 400 küsür km yi tamamladığımda varışta yakıt ortalamam 4,5 lt/100 km idi kışlık lastiklerle iyi bir değer yakaladığımı düşünüyorum sizce nasıl ? videosu da var