PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Yardım, Tampona Sürtmüşler

k0d3r
26/06/2011, 21:20
Merhaba arkadaşlar,

Dün bir kaç alişveriş merkezine gidip gelmiştik demek orda olmuş, park halinde biri sürtmüş ya da farklı birşey. Bugün öğlen aracin yanina gidince farkettim. Aracın sol arka tarafta sürtme var ufak ufak boya kalkmiş. Canim sıkıldı durduk yere, gerçi allah daha büyüğünden korusun ama daha 3000. km de ilk sürtmemizi çiziğimizi yaşadik. Babam nazarlık olsun hiç dokunma diyor, ama benim gördükçe canım sıkılıyor. Resimlerinden detaylarini görebilirsiniz, bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar ne yaptirmami önerirler. Yetkili servis mi, auto king mi. Bir de buraya ne tür işlem yaparlar? Öyle komple tamponu filan değiştirtmem ya da komple boyatmam. Lokal bir çözüm olabilir mi?
Olursa yetkili servis mi daha mantikli auto king mi? Tabi lokal boyamada da fark olmaması lazim. Araç 1 aylık.

Fikirlernizi esirgemeyin lütfen.

https://img202.imageshack.us/img202/8162/cimg4074t.jpg

https://img600.imageshack.us/img600/2513/cimg4073r.jpg

https://img268.imageshack.us/img268/6893/cimg4072m.jpg

https://img848.imageshack.us/img848/6597/cimg4070z.jpg

Scottie
26/06/2011, 21:52
geçmiş olsun... allah beterinden korusun... mini onarımdan halledersin... yada nazarlık olarak kalsın..

wosswoss
26/06/2011, 22:11
aman ben hergün sürtük çizikle uğraşıyom, ilk başlarda bende senin gibiydim artık umursamıyorum :)

ykaya1983
26/06/2011, 22:19
Geçmiş olsun.Bunda fazla birşey yok ki.Rütuşla halledilir sanırım.

phyevren
26/06/2011, 22:21
mini onarım vs. ne olursa olsun orayı komple boyayacaklar ve aracının tamponu boya yemiş olacak.karar senin elbette ama ben olsam nazarlık bırakırdım..
geçmiş olsun allah beterinden korusun.

k0d3r
26/06/2011, 22:26
Geçmiş olsun.Bunda fazla birşey yok ki.Rütuşla halledilir sanırım.

Teşekkürler.

Ama bu çizik değil ki, nerdeyse 1 cm den büyük boya kalkmasi var, rütuş nasil olacak. Olur mu öyle acaba?

mini onarım vs. ne olursa olsun orayı komple boyayacaklar ve aracının tamponu boya yemiş olacak.karar senin elbette ama ben olsam nazarlık bırakırdım..
geçmiş olsun allah beterinden korusun.

auto kinge komple boyama yapmiyorlar. lokal yapiyorlar.

AUTO KING / MTER HZMETLER / Boya Tamiri Mini Yama (https://www.autoking.org/boya_tamiri_miniyama.htm)

halils2
26/06/2011, 23:18
bigün hususi benim arabanın vuruk ve çiziklerinin fotosunu çekip koyacam buraya. bizim sokağın veletleri saolsun arabayı dünya haritasına çevirdiler. hiç yaptırmaya niyetim yok ne olsa aynı gün yenisi oluşacak. canımı da sıkmıyom artık. aracı uzakta olsa babamların evin garajına bırakıyom baş edemezsiniz araç kapalı otoparkta deilse canınızı sıkmayın derim :)

k0d3r
26/06/2011, 23:24
bigün hususi benim arabanın vuruk ve çiziklerinin fotosunu çekip koyacam buraya. bizim sokağın veletleri saolsun arabayı dünya haritasına çevirdiler. hiç yaptırmaya niyetim yok ne olsa aynı gün yenisi oluşacak. canımı da sıkmıyom artık. aracı uzakta olsa babamların evin garajına bırakıyom baş edemezsiniz araç kapalı otoparkta deilse canınızı sıkmayın derim :)

Malesef kapali garajimiz yok. Önceki aracim 10 yaşini geçmiş bir araçti ondayken ben de çok takmiyordum çizikleri vuruklari filan. Ama bunu sifir aldim ve daha alali 1 ay oldu yahu :)

frç
27/06/2011, 00:15
Hiç elletme nazarlık olarak kalsın.Tercih senin...

k0d3r
27/06/2011, 00:37
Arkadaşlar, forumdaki eski konulardan auto king başliklarina baktim ve resmen soğudum autoking den. Arabayi teslim ettiğimizden daha kötü halde teslim alma ihtimali var :=)

Valla öyle şeyler okudum ki, ufacik çizik için komple kapiyi, komple tamponu boyamalari, renk tutturamamalari, boyadiklari başka renk aracin boyalarinin yandaki araca siçramasi vb vb. Bir de araciniz şu kadar gün bizde kalcak filan diyorlarmiş. İnanilmaz soğudum auto kingden.

Yetkili servisler (örneğin kavaklidere) rötüşla ya da ufak lokal boya ile halledebilirler mi bunu. Ya da ne bileyim, sanayiye pek gitmek istemiyorum ama ankarada böyle lokal boyalari güzelce yapabilen bir usta tandiği olan da olabilir.

Valla en olmadi artik nazarlik diye birakicaz

reddragon
27/06/2011, 00:42
O tamponu autoking paklar. konuşursunuz mini yama yapıolarsa yaptırın yok biz buraya lokal atıcaz derlerse rötuşla idare edin. Tampon önemli deil pilastik nasıl olsa...

OzzY
27/06/2011, 00:44
lokal olurmu olmazmı bilmiyorum ama tamponu boyatmaktan bişey olmaz. plastik yüzdeyde boya kalınlığı ölçülmez, kimsede bakmaz.

k0d3r
27/06/2011, 00:46
O tamponu autoking paklar. konuşursunuz mini yama yapıolarsa yaptırın yok biz buraya lokal atıcaz derlerse rötuşla idare edin. Tampon önemli deil pilastik nasıl olsa...

Mini yama dediğimiz şey lokal boya demek değil mi?

reddragon
27/06/2011, 00:55
Mini yama dediğimiz şey lokal boya demek değil mi?
Bildiğim kadarıyla mini onarımda sadece hasar gören bölgeyi ya da çizikleri (diğer bölgeleri naylon bir malzemeyle kapatmak suretiyle) özel alet ve tekniklerle onarıyorlar.Tampondaki pilastik yıtılmaları da belli bir seviyeye kadar yamanabiliyor.
Fakat çizikler geniş bir bölgeye yayılmışsa lokal boya öneriyorlar. O zaman da aracın çizgilerinden itibaren sırıtmayacak şekilde belli bir bölgeyi zımparalayıp komple boyuyorlar. Benimkini ikinci şekilde yaptılar ve 4 hakkımı da kullanmış saydılar. İşçilikleri gayet güzeldi (Maslak Autoking)

izoci
27/06/2011, 01:01
t bıçağı ile plastikleri sıyırın sonra rötüş yapın oraya uygun kodlu boyayla..

k0d3r
27/06/2011, 01:06
t bıçağı ile plastikleri sıyırın sonra rötüş yapın oraya uygun kodlu boyayla..

Ben yapamamki bir yere yaptirmam lazim. Yetkili servis yapabilir mi bu dediğinizi?
Orda hallettirebilir miyim.

reddragon
27/06/2011, 01:28
Yetkili servis para kazanmayacağı işle uğraşmaz. Sana kaskonu sorup komple tamponu boyamak isteyecekler fiyat da 300 TL civarı çıkacak...
Rötuş attırayım dersen bi fırçayla özensizce boya sürecekler ve sırıtacak. Bu işi autoking ya da sanayi paklar. Kaskonuzun anlaşması varsa düşünmeden autoking derim..

kukart
27/06/2011, 01:41
geçmiş olsun
rütuş yaptır
tamponu mini onarım muhabbetinden boyatırsan göze hoş görünür ama kafanda sürekli
" tampon boyalı "
sesleri çınlar :)
rütuş yaptırırsan hatta servisten isteyeceğin küçük bir kapa boya ile ince fırça ile kendin de sürersin sadece bir su damlası gibi hafif kabartı görünür ama o kadar.. kafan rahat olur, nazarlık ta olur.. :)

efe mert
27/06/2011, 01:43
bana kalırsa rötuşla halledilebilir. ben de 2 gün rötuş yaptırdım. aynı büyüklükteydi hemen hemen. gerçi benim arabamın arka tamponunu sürtmeden dolayı komple boyatmış benden önceki sahibi. tampona lokal boya yapamıyorlar benim bildiğim. ya rötuş ya da komple boyanıyor diye biliyorum ben. yanlış biliyor da olabilirim..

reddragon
27/06/2011, 02:52
bana kalırsa rötuşla halledilebilir. ben de 2 gün rötuş yaptırdım. aynı büyüklükteydi hemen hemen. gerçi benim arabamın arka tamponunu sürtmeden dolayı komple boyatmış benden önceki sahibi. tampona lokal boya yapamıyorlar benim bildiğim. ya rötuş ya da komple boyanıyor diye biliyorum ben. yanlış biliyor da olabilirim..
Haklı olabilirsin çünkü lokal boyayı belli çizgiler arasını baz alarak yapıyorlar. Tampon tek bir yüzey gibi düşünülürse ve pilastik olmasını da hesaba katarsak çıkarıp komple boyayıp geri takarlar. Komple boya da insanın canını sıkar. Mini onarım olmassa rötuş en iyisi bu durumda ...

efe mert
27/06/2011, 03:15
Haklı olabilirsin çünkü lokal boyayı belli çizgiler arasını baz alarak yapıyorlar. Tampon tek bir yüzey gibi düşünülürse ve pilastik olmasını da hesaba katarsak çıkarıp komple boyayıp geri takarlar. Komple boya da insanın canını sıkar. Mini onarım olmassa rötuş en iyisi bu durumda ...

ben arabayı alırken çok dert etmedim açıkçası. neticede plastik tampon. sürtmüş ve boyatmış. ciddi bişi olsaydı değiştirirdi. başka bi yerinde boya yoktu.sıfır araç tabiki can sıkar ama neticede bunlar oluyor. heleki büyük şehirdeyse mutlaka oluyor. park ederken adam sol ön tamponunu benim sabit duran aracımın sağ arka kısmına sürtmüş geçmiş ben de rötuş yaptırdım. benim de canım sıkıldı ama asıl önemlisi yürüyeninde bişi olmasın motorunda bişi olmasın hepsi hallolur gerisinin

reddragon
27/06/2011, 03:31
İlyas Salman' ın Sarı Mercedes diye bir filmi var. Google dan bulup izleyin çok güzel bir film. Orada yeni araç alan birinin başına gelenler çok güzel anlatılmış. Paso çizilio mersedesi bizimki de kafayı yiyor haliyle..Kendimi gördüm o filmde. Sıfır araç alan kişi psikolojisi farklı bişey :)

Infortion
27/06/2011, 03:36
Geçmiş olsun, bence boyatmanıza gerek yok rötuş yapın yeter. Sonuçta tampon bu illa çizilicek, sürtülcek. 100 gram rötuş boyası alın boya kodunuzu verip, bide ince uçlu fırça tamamdır.

efe mert
27/06/2011, 03:38
İlyas Salman' ın Sarı Mercedes diye bir filmi var. Google dan bulup izleyin çok güzel bir film. Orada yeni araç alan birinin başına gelenler çok güzel anlatılmış. Paso çizilio mersedesi bizimki de kafayı yiyor haliyle..Kendimi gördüm o filmde. Sıfır araç alan kişi psikolojisi farklı biey :)

evet o filmi biliyorum. sıfır alan kişi tabiki daha çok dert eder. gözünden sakınıyor insan. sonuçta bedava vermiyorlar bu araçları alırken genelde insanlar borçlanıyorlar. ikinci elini hesap ediyorlar ama oluyor işte. biri gelip logoyu çalmış geçende napiyim şimdi.yenisini alıp taktım.Gene dediğimi tekrarlıycam ama Allah büyük kaza bela vermesin..

GRDEDE
27/06/2011, 07:45
Öncelikle geçmiş olsun.Servis yada sanayiden orjinal boya temin et gel bana beraber rötuş yapalım. Çok dikkatli bakmayınca izini bile bulamazsın.Uygulama için boya,kürdan ve kulak temizleme çubuğu yeterli.Bir saat kadar sonra pasta ve ardından birde cila işlem tamamdır.
Teklifim uyarsa özelden yaz bana.

ecosi26
27/06/2011, 08:53
Geçmiş olsun aynı şey ön tamponda benimde başımda var nazarlık olarak bıraktım...Gözüne çok batıyosa otoking var küçük onarımları hallediyolar. kaskon varsa herhangibir ücrette ödemessin...Bu gibi hadiselere maruz kalmak an meselesi ortalık acemi kaynıyo heleki toplu otoparklarda bu kesin sürekli başına gelir ya görmezden geleceksin ya da alışverşe arabasız gideceksin ki bu da mümkün olmaz en iyisi otoking e gitmek...

demirçekirdek
27/06/2011, 09:10
geçende benim de başıma geldi . otoking avuç içi kadar açacagız tamponu yarıya kadar boyatacağız dedi. ben yaptırmadım. servise gittim beyaz bi boya ile rötuş yaptırdım.artık o nokta gözüme batmıyor, tampondaki boya, kırık vb durumlar aracın hasarlı olduğunu göstermez, ikinci elde değer kaybettirmez.
yanılmıyorsam sizin araçın ilk hasarı, ilkler herzaman sorundur bence kafanıza fazla takmayın rötuş yaptırın, tampon bu sonuçta bir daha olmuyacak diye birşey yok aynı durum tekrar ederse hepsini birlikte boyatırsınız. tekrar geçmiş olsun.

StrawBeeRy
27/06/2011, 11:04
herkes rötuş diyor ama plastik aksam olduğunu unuttunuz sanırım tazyikli suyu yedikçe atıcak orası hiç rötuşa gerek yok lokal yaptırın tampon boyalı hikayesinede girmeyin elinizde fotoları var zaten kim ne derse desin lokal boya yüzünden değeri düşücek değil ya lokal boyada serviste 60 liramıydı 70 liramıydı neydi hiçbirşey olmaz merak etmeyin

izoci
27/06/2011, 12:47
Mert öyle diyosa lokallettirin..

krm1983
27/06/2011, 14:29
İlyas Salman' ın Sarı Mercedes diye bir filmi var. Google dan bulup izleyin çok güzel bir film. Orada yeni araç alan birinin başına gelenler çok güzel anlatılmış. Paso çizilio mersedesi bizimki de kafayı yiyor haliyle..Kendimi gördüm o filmde. Sıfır araç alan kişi psikolojisi farklı bişey :)
:):)

k0d3r
27/06/2011, 15:09
herkes rötuş diyor ama plastik aksam olduğunu unuttunuz sanırım tazyikli suyu yedikçe atıcak orası hiç rötuşa gerek yok lokal yaptırın tampon boyalı hikayesinede girmeyin elinizde fotoları var zaten kim ne derse desin lokal boya yüzünden değeri düşücek değil ya lokal boyada serviste 60 liramıydı 70 liramıydı neydi hiçbirşey olmaz merak etmeyin

Selamlar, plastik olduğu için tampona rötüş olmaz mı diyorsunuz? Baya bir kişi de rötüş demiş aslında hatta rötüş yaptıranlar var benzer durumlar için. Şimdi iyice kafam karıştı :g0000000:

Peki bu lokal boya ne kadarlık bir alana yapılır benim tamponda. Bir de yetkili servis sorunsuz güzel yapıyor mu?

Geçmiş olsun aynı şey ön tamponda benimde başımda var nazarlık olarak bıraktım...Gözüne çok batıyosa otoking var küçük onarımları hallediyolar. kaskon varsa herhangibir ücrette ödemessin...Bu gibi hadiselere maruz kalmak an meselesi ortalık acemi kaynıyo heleki toplu otoparklarda bu kesin sürekli başına gelir ya görmezden geleceksin ya da alışverşe arabasız gideceksin ki bu da mümkün olmaz en iyisi otoking e gitmek...

Abi selamlar, autoking düşünüyordum ben de, dün forumdan eski mesajlara baktım autokingle ilgili, resmen soğudum.

asukasan
27/06/2011, 15:15
autoking tarzı iyi bir işçilik ile komple veya lokal boya yaptırabilirsin. aracın plastik bölümlerinde boya olması hiç birşey ifade etmez, zaten bunu boya ölçüm cihazıda ölçemez, yani güzel bir işçilik harika sonuçlar verir, aracın kaskoluysa ve kasko firmanda autoking ile anlaşmalıysa, bana sorarsan hemen yaptırt derim, cebinden 5 kuruş çıkmaz, mini onarım hakkını kullanmış olursun.

k0d3r
27/06/2011, 15:17
autoking tarzı iyi bir işçilik ile komple veya lokal boya yaptırabilirsin. aracın plastik bölümlerinde boya olması hiç birşey ifade etmez, zaten bunu boya ölçüm cihazıda ölçemez, yani güzel bir işçilik harika sonuçlar verir, aracın kaskoluysa ve kasko firmanda autoking ile anlaşmalıysa, bana sorarsan hemen yaptırt derim, cebinden 5 kuruş çıkmaz, mini onarım hakkını kullanmış olursun.

autoking tarzı iyi bir işçilik mi? :)
forumda eski mesajları okudum millet çok şikayetçi ordan.
o yüzden ben de tereddütlüyüm gidip gitmeme konusunda.
ya değilse kaskom da var, mini onarım hakkım da var aslında.

O zaman bana bu konuda güzel bir işçilik çıkartabilecek ankarada yetkili servis/autoking servisi/usta lazım?

asukasan
27/06/2011, 15:40
autoking tarzı iyi bir işçilik mi? :)
forumda eski mesajları okudum millet çok şikayetçi ordan.
o yüzden ben de tereddütlüyüm gidip gitmeme konusunda.
ya değilse kaskom da var, mini onarım hakkım da var aslında.

birçok işlemim için autoking e başvurdum, bölgemdeki autoking çok iyi işçilik çıkarttı ve taahhüt ettikleri sürede aracımı teslim ettiler, bulunduğunuz yerdeki autoking firması ile temasa geçin, ayrıca bu firma müşteri memnuniyetine çok çok önem veriyor ve iş sonunda bir anket veriyor, eğer memnun değilseniz o işlemi adam gibi olana kadar yaptırabilirsiniz. çevrenizde autoking e iş yaptıran tanıdıklarınızdan referans alın.

k0d3r
27/06/2011, 16:54
birçok işlemim için autoking e başvurdum, bölgemdeki autoking çok iyi işçilik çıkarttı ve taahhüt ettikleri sürede aracımı teslim ettiler, bulunduğunuz yerdeki autoking firması ile temasa geçin, ayrıca bu firma müşteri memnuniyetine çok çok önem veriyor ve iş sonunda bir anket veriyor, eğer memnun değilseniz o işlemi adam gibi olana kadar yaptırabilirsiniz. çevrenizde autoking e iş yaptıran tanıdıklarınızdan referans alın.

işte malesef türkiye gerçeği, firmalarda kurumsallaık ve hizmet standardı denen birşey yok. sizin bölgenizdeki örneğin gayet iyiken, ankaradan çok olumsuz yorum okudum, götürdüğüne bin pişman olanları.

ankarada şaşmaz ve ostimde 2 tane autoking var, bunlardan herhangi birine benim gibi bir sorundan dolayı giden var mı, güncel yorumları merak ettim.

mustomm
27/06/2011, 17:07
Nazarlık kalsın ancak , fırça rötüş o görüntüyü kapatır. Yardımcı olabilirim istersen. Üctersiz pasta ve rötüş yapabilirim.

Yetkili servis para kazanmayacağı işle uğraşmaz. Sana kaskonu sorup komple tamponu boyamak isteyecekler fiyat da 300 TL civarı çıkacak...
Rötuş attırayım dersen bi fırçayla özensizce boya sürecekler ve sırıtacak. Bu işi autoking ya da sanayi paklar. Kaskonuzun anlaşması varsa düşünmeden autoking derim..

Katılmıyorum herşey para değil , sadece güzel görünsün diye uğraşanlar var. Bence emin olmadan yazmamak lazım.

reddragon
27/06/2011, 20:05
Nazarlık kalsın ancak , fırça rötüş o görüntüyü kapatır. Yardımcı olabilirim istersen. Üctersiz pasta ve rötüş yapabilirim.

Katılmıyorum herşey para değil , sadece güzel görünsün diye uğraşanlar var. Bence emin olmadan yazmamak lazım.
İsim vermiyim İstabul'da iki servise gittim ikisinde de para kokusu aldım. Onları kötülemek için yazmıyorum. Servis yapısı gereği pahalı bir yer zaten. 3 kuruşluk işe 5 kuruş almak doğasında var. Gözlemlediğim kadarıyla ufak sorunlara kalıcı ufak ucuz çözümler üretmiyorlar. Basit bir sürtmede komple parça değişme ya da boyama yoluna gidiyorlar ki zaten bana göre otomobil firmaları araç satarken değil o aracın servislere gelmesiyle kaldırıyorlar parayı...Aksi durumlar var mıdır ? Genellemeler yanlış mıdır ? olabilir ama ben bi daha hayatta bu tarz basit durumlar için servise gitmem. Yaşadığım tecrübeden bunu öğrendim.
Ayrıca autoking anlaşması varsa servise ya da sanayiye para ödemeyi anlamsız buluyorum. Mini onarım bu gibi durumlar için icat edilmiş bir kavram. Adamlar önce inceliyorlar ve durumu uygun çözüm üretiyorlar. Sadece mini onarım hakkım olduğu halde
servisin 300 lira dediği lokal boyayı ben autokingde bedavaya yaptırdım ve çok da güzel oldu. Bayiden çekince varsa iyi yorum almış bir taneye gidebilir. İstanbulda MASLAK ve İKİTELLİ için güzel yorumlar var mesela. Şahsen maslaktakini bizzat onaylıyorum...

k0d3r
27/06/2011, 20:15
İsim vermiyim İstabul'da iki servise gittim ikisinde de para kokusu aldım. Onları kötülemek için yazmıyorum. Servis yapısı gereği pahalı bir yer zaten. 3 kuruşluk işe 5 kuruş almak doğasında var.
Ben başıma geleni yazdım... Ayrıca autoking anlaşması varsa servise ya da sanayiye para ödemeyi anlamsız buluyorum. Mini onarım bu gibi durumlar için icat edilmiş bir kavram. Adamlar önce inceliyorlar ve durumu uygun çözüm üretiyorlar. Sadece mini onarım hakkım olduğu halde
servisin 300 lira dediği lokal boyayı ben autokingde bedavaya yaptırdım ve çok da güzel oldu. Bayiden çekince varsa iyi yorum almış bir taneye gidebilir. İstanbulda MASLAK ve İKİTELLİ için güzel yorumlar var mesela. Şahsen maslaktakini bizzat onaylıyorum...

İstanbulda olsam direk giderdim maslağa. Ankarada gidip de memnun kalan var mi acaba?

k0d3r
28/06/2011, 15:14
Başka fikri olan var mı arkadaşlar, ankara autokingler hakkında?

StrawBeeRy
28/06/2011, 15:22
Selamlar, plastik olduğu için tampona rötüş olmaz mı diyorsunuz? Baya bir kişi de rötüş demiş aslında hatta rötüş yaptıranlar var benzer durumlar için. Şimdi iyice kafam karıştı :g0000000:

Peki bu lokal boya ne kadarlık bir alana yapılır benim tamponda. Bir de yetkili servis sorunsuz güzel yapıyor mu?

kaporta olsa tamam rötuş yaptırın fakat yorumdada yazdım plastik aksamda pek sağlıklı olmaz tazyikli suyu yedikçe atar zaten ufacık taş gelse bile tazyikli suyla büyüyen bir yapısı var.rötuşla siz oranın sadece siyah görüntüsünü yok ediceksiniz yani boyanın içini dolduran birşey olmayacak şimdi atmasa 3 ay sonra atıcak.lokal boyayıda sadece o bölgeyi max 10 cm kadar çevresini yaparlar herhalde

k0d3r
28/06/2011, 23:01
Hmm, rötüş yapilirsa bir süre sonra atar diyorsunuz.
O zaman autoking de lokal boya öneriyorsunuz. Valla bi kişiden ankarada autokingde lokal boya yaptirdim, çok da memnun kaldim lafini duysam direk gidicem de hiç olumlu referans bulamadim.

cunsuz
29/06/2011, 00:01
Hmm, rötüş yapilirsa bir süre sonra atar diyorsunuz.
O zaman autoking de lokal boya öneriyorsunuz. Valla bi kişiden ankarada autokingde lokal boya yaptirdim, çok da memnun kaldim lafini duysam direk gidicem de hiç olumlu referans bulamadim.

hocam aynı sürtünmeler bende de mevcut, ben de vakit bulursam autoking'de yaptırmayı düşünüyorum, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum açıkçası..

k0d3r
29/06/2011, 00:08
hocam aynı sürtünmeler bende de mevcut, ben de vakit bulursam autoking'de yaptırmayı düşünüyorum, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum açıkçası..

valla nerde ne zaman oldu hiç haberim yok, ya park halinde başka bir araba sürttü, yada bisikletiyle çocuklar sürttü.

autoking hakkinda çok olumsuz yorum okudum. lokal boya işini yetkili servisler yapiyormu onu soracağim yarin, öyleyse servise de gidebilirim.

zafer murat
29/06/2011, 00:16
hiç bir şey yok kendinizde halledersiniz resimden gözüktüğü gibi kaputu açıp boya koduna bakarak oto boyası satan yerlerden rutuş boyası alıcaksınız rutuş kalemi ile hafiften halledersiniz ezik filan yok sonra belli olmaz boşuna mini onarımdan yıllık boya hakkınızı kaybetmeyin.