Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : GrandePunto alacağım, kafama takılanlar var

gdpjr
08/06/2011, 00:28
Merhaba arkadaşlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Sıfır bir araba almayı düşünüyorum ve kafamdan geçen ilk araba GrandePunto. Kafama takılan bazı sorular var; eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Almak istediğim model : 5K 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S EURO 5. Katalog fiyatı olarak 29,904 gibi bir rakam söz konusu. Bu rakam bana biraz şişirilmiş gibi geldi. Arabayı Eylül ayında almayı düşünüyorum, çevremdekiler Eylül ayına kadar fiyatların en az %6-7 düşebileceğini söylüyorlar, sizin düşünceleriniz nedir ?

2- İnternet sitesindeki fotoğraflarda arabalar 2 kapı olarak gözüküyor. 4 kapılı seçeneği yok mu ?

3- Garanti seçeneklerinde şu iki seçenek var : Gold paket & Silver paket. Bunların farkı nedir ?

4- Dualogic vites ile ortalama kaç litre yakıt tüketiyorsunuz - özellikle Ankaralı arkadaşlarıma bu soru çünkü ben de Ankarada yaşıyorum -.

5- İlk defa sıfır bir araç alıyorum, alırken nelere dikkat etmem gerekiyor. Bayiler ufak karlar için bazı şeyleri belirtmeyebiliyormuş mesela trafik sigortaları gibi.

6- Son olarak araçla ilgili gözünüze çarpan en büyük eksiklik nedir

Biraz fazla oldu farkındayım , şimdiden tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim :)

swimmer_tr
08/06/2011, 01:03
Merhaba arkadaşlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Sıfır bir araba almayı düşünüyorum ve kafamdan geçen ilk araba GrandePunto. Kafama takılan bazı sorular var; eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Almak istediğim model : 5K 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S EURO 5. Katalog fiyatı olarak 29,904 gibi bir rakam söz konusu. Bu rakam bana biraz şişirilmiş gibi geldi. Arabayı Eylül ayında almayı düşünüyorum, çevremdekiler Eylül ayına kadar fiyatların en az %6-7 düşebileceğini söylüyorlar, sizin düşünceleriniz nedir ? benim aracımın katalog fiyatı 42.250 ydi kampanya ile 37.500 dü 36.250 ye aldım :) Biraz şişirilmiş o rakamlar bence de :)

2- İnternet sitesindeki fotoğraflarda arabalar 2 kapı olarak gözüküyor. 4 kapılı seçeneği yok mu ? Almak istediğiniz modelde 5K geçiyor bu 5 karı demek 4 kapı + Hatchback lerde bagaj da kapıdan sayılır iç mekana açıldığı için 5 :) 3K olanlar 2 kapılı modeller :)

3- Garanti seçeneklerinde şu iki seçenek var : Gold paket & Silver paket. Bunların farkı nedir ? Üzgünüm bunu ilk kez sizden duyuyorum başka bir arkadaş cevap verirse daha iyi olur ...

4- Dualogic vites ile ortalama kaç litre yakıt tüketiyorsunuz - özellikle Ankaralı arkadaşlarıma bu soru çünkü ben de Ankarada yaşıyorum -. Ben de Ankaralıyım dualogic aracım ancak dizel benzinliyi çok bilmem ama tam otomatik değil robotlu düz vites mantığı olduğundan aşırı bir değişim olacağını düşünmüyorum :)

5- İlk defa sıfır bir araç alıyorum, alırken nelere dikkat etmem gerekiyor. Bayiler ufak karlar için bazı şeyleri belirtmeyebiliyormuş mesela trafik sigortaları gibi. Ankara Kartaş dan aldım ben aracımı konya yolundakinden bana hiçbi şey eksik söylenmedi her şeyi hallettiler saolsunlar

6- Son olarak araçla ilgili gözünüze çarpan en büyük eksiklik nedir aracım evo bu yüzden gp deki en büyük eksiklik kokpit tasarımı bana sorarsanız :)

Biraz fazla oldu farkındayım , şimdiden tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim :)

akca37
08/06/2011, 01:06

1- Almak istediğim model : 5K 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S EURO 5. Katalog fiyatı olarak 29,904 gibi bir rakam söz konusu. Bu rakam bana biraz şişirilmiş gibi geldi. Arabayı Eylül ayında almayı düşünüyorum, çevremdekiler Eylül ayına kadar fiyatların en az %6-7 düşebileceğini söylüyorlar, sizin düşünceleriniz nedir ?
TAM OLARAK BİLEMİYORUM AMA BENCE TAM TERSİNE ARTAR

2- İnternet sitesindeki fotoğraflarda arabalar 2 kapı olarak gözüküyor. 4 kapılı seçeneği yok mu ?
4 KAPI SEÇENEĞİ ELBETTEKİ VAR, ACTİVE, MY LİFE VE DYNAMİC VAR

3- Garanti seçeneklerinde şu iki seçenek var : Gold paket & Silver paket. Bunların farkı nedir ?
(ARACIN GARANTİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ )

4- Dualogic vites ile ortalama kaç litre yakıt tüketiyorsunuz - özellikle Ankaralı arkadaşlarıma bu soru çünkü ben de Ankarada yaşıyorum -.
DİZELLERDE BENİM YAKITIM Ş DIŞI : 4.2 , ŞEHİR İÇİ ORT : 6,5-7.1 ARASI

5- İlk defa sıfır bir araç alıyorum, alırken nelere dikkat etmem gerekiyor. Bayiler ufak karlar için bazı şeyleri belirtmeyebiliyormuş mesela trafik sigortaları gibi.

(TÜM FİYATLAR DAHİL Mİ, MTV, SİGORTA, PLAKA VS VE AYRICA DONANIMINI İYİCE ARAŞTIRIN OPSİYONELLERİNİ VE ÖZELLİKLE GÜVENLİK İSTEYECEKSENİZ HANGİLERİ STANDART VEYA HANGİLERİNİ HARİCEN ALABİLİYORSUNUZ ONU MUTLAKA SORUN )

6- Son olarak araçla ilgili gözünüze çarpan en büyük eksiklik nedir

(ARKA KOLTUK KOLÇAĞI, YÜKSEKLİK AYARLI ÖN EMNİYET KEMERLERİ, ÖN PARK SENSÖRÜ, IŞIĞA DUYARLI OTOMATİK YANAN FARLAR)

tEBRİK EDERİM İYİ BİR ARAŞTIRMACISINIZ VE TÜKETİCİSİNİZ...

(PARDON SİZ GRANDE PUNTO İÇİN SORMUŞSUNUZ BEN EVO İÇİN CEVAPLAMIŞTIM )

gdpjr
08/06/2011, 01:11
Grandepunto için active, my life ve dynamic seçeneklerini internet sitesinde göremedim ( bulamadım ) . Ayrıca fiyat seçeneğine bastığımda tüm araçların önünde 5K yazıyor, o zaman 2 kapılı modeller hangileri ?

akca37
08/06/2011, 01:16
Grandepunto için active, my life ve dynamic seçeneklerini internet sitesinde göremedim ( bulamadım ) . Ayrıca fiyat seçeneğine bastığımda tüm araçların önünde 5K yazıyor, o zaman 2 kapılı modeller hangileri ?

Dostum özür dilerim, ben sizi evo için araştırıyor zannederek cevaplamıştım, bahsettiklerim punto evo için, 2. olarak grande puntonun 2 kapılı modeline bakmak istiyorsanız, 3K yazanına bakacaksınız ancak artık grande puntonun 3K lısını Türkiyeye getirmiorlar yani satılmıyor üzgünüm :((

akca37
08/06/2011, 01:17
Başka kafanıza takılan punto veya evo ile ilgili ne varsa sorabilirsiniz (modifiye konusu hariç :) )

gdpjr
08/06/2011, 01:31
İlginç, galeri kısımınada sadece 2 kapılı arabaları koymuşlar :)

akca37
08/06/2011, 01:39
İlginç, galeri kısımınada sadece 2 kapılı arabaları koymuşlar :)

Fiat cazibeli bir markadır, müşteriyi cezbetmesini bilir :)

gdpjr
08/06/2011, 19:13
Arkadaşlar sorularımın bazıları kişiye göre değişen cevaplara sahip özellikle 1, 4 ve 6 numaralı sorular. Biraz daha çok cevaba ihtiyacım var bir fikir oluşturmak için :) biraz daha yardımcı olursanız sevirinim

bahadir77
08/06/2011, 19:32
araç alırken en iyi fikir iki aracı da test ederek almanız. bayılere gıdıp test etmek ıstedıgınız aracı soyleyın. yardımcı olacaklardır. ozellıkle alacagınız araca yakın bır modelı test etmeye calısın.
grande punto ve punto evo için tum fıkırlerını bence aracların ıcıne bınerek olusturun. burda cok fanatık evo veya fanatık gp cıler var.
soylemek ıstedıgım bır sozde grande puntonun ılerıkı yıllarda uretılemeyecegını dusundugumden oturu evo almanız yonundedır. fıyat olarak da 4-5 bayıden fiyat alın.tum modellerın opsıyonlarını not alarak her bayıye sorun.bazılarında ellerınde olmayan modeller ıcın daha uygun fıyat verebılırler o yuzden de teslım tarıhını sorun.
ben aracımı alırken 5 farklı bayıden fıyat aldım. en dolu modele yakın bır modelı en ıyı fıyatla aldıgımı ve anlasmamızı yapar yapmaz odeme ıle beraberotoparkta bekleyen aracımı teslım aldım. 40-45 gunde teslım surelerı degısen arabalar ıcın beklememnızı tavsıye ederım.
manuel arac kullandıgım ıcın yakıt konusunda yardımcı olamayacagım ama aracarın brosurlerınde yazan rakamların uzerıne 1-1,5 lt ekleyerek dusunun.ortalama brosurdekınden 1-1,5 lt fazla yakıyor.

saygılarımla..