PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto'yu beğenmeyenlere bir lafım var

taret
14/04/2011, 22:37
Forumda bazı arkadaşlar sürekli GP'ler için olumsuz yazılar yazıyorlar.Benim aracım 2008 model Fire Active ,yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve çok şükür arabamdan acayip memnunum
Tamam bazı yerlerinde ses problemi var ama şimdi soruyorum.

20 bin lira civarında 2008 model üstü, ihtiyaç duyulan tüm özellikleri olan,km.si düşük,gösterişli , piyasası olan başka bir araç bilen varsa söylesin. Yoksa sussun ve sadece aracanın keyfini sürsün.

Fuzuli
14/04/2011, 23:22
Ben 3.5 seneden fazla zamandırkullanıyorum,ilk sahibiyim.. Daha en az 4 senem daha var.... Araçtan her yerden gelen tıkırtılar haricinde kayda değer sorun yaşamadım...

Ama şunu biliyorum ki,beğenmeyenlerin %80i yaşadıkları olumsuzluk yüzünden beğenmiyor... Binlerce mesaj okudum 3 seneden fazla sürede...Çoğunluğuna hak verdim...

1 sene az bir süre.. Bu konunuzu hatırlayın... 3 sene sonra bir daha okuyun... Görüşlerinizde değişiklikler olabilir... ;)

deniz6
14/04/2011, 23:25
Arkadaşlar araba işi şans işidir sizin arabanız sorunsuz diye başkalarınınkide öyleymiş gibi düşünmek saçma elbette sorunlar vardır siz takırtı tukurtu sesini kafaya takmazsınız ama başkası bu yüzden arabasını satar herkes sevmek zorunda değil tabiki.

takres
14/04/2011, 23:26
araç hakkında olumsuzluk bildirmek sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum doğrusu...
sonuçta fiat satışlarından karımız yok...
ayrıca sadece direksiyonu çevirdiğiniz için bozulan airbag makarasına 400 lira verdikten sonra buraya tekrar yazmanızı bekliyorum...
son olarak da başkalarına SUSSUN gibi emirleri neye dayanarak veriyorsunuz merak ettim...

taret
14/04/2011, 23:35
peki o zaman sorumu tekrarlıyorum bu fiyata önerileriniz nelerdir? dacia mı? nedir çok merak ettim.

takres
14/04/2011, 23:38
peki o zaman sorumu tekrarlıyorum bu fiyata önerileriniz nelerdir? dacia mı? nedir çok merak ettim.

daha iyi bir araba alacağımı söylemedim zaten sadece arabada ki bir iki olumsuzluğu dile getirdim...

ama aracı sıfır alacak olsaydım b segmentinde benzinde honda jazz dizelde ise polo veya fiesta olurdu..

izoci
14/04/2011, 23:39
valla arabamdan memnunum çok şükür en çok kızdığım şey:hayatında GP sürmemiş içine dahi oturmamış kişilerin arabaya çamur atması kötü yorumlar yapması GP arabamı 1.3 motor diye küçümsemesi..

taret
14/04/2011, 23:39
ayrıca konunun emir vermekler alakası yok. önerini sunarsın olay biter. ayrıca direksiyonu çevirmekle airmag makararasının bozulduğunu ilk defa senden duydum. adam gibi kullanırsın olay biter ok.

taret
14/04/2011, 23:42
valla arabamdan memnunum çok şükür en çok kızdığım şey:hayatında gp sürmemiş içine dahi oturmamış kişilerin arabaya çamur atması kötü yorumlar yapması gp arabamı 1.3 motor diye küçümsemesi..

+1000

takres
14/04/2011, 23:44
ayrıca konunun emir vermekler alakası yok. önerini sunarsın olay biter. ayrıca direksiyonu çevirmekle airmag makararasının bozulduğunu ilk defa senden duydum. adam gibi kullanırsın olay biter ok.

forumda en az 10 kişinin başına gelmiş bir olay ama hadi ben kullanmayı bilmiyorum olsun zaten city motoru da ondan bozuluyor dimi...

deniz6
14/04/2011, 23:45
Umarım sizin başınıza gelmez de bu söylediğinize pişman olmazsınız çünkü bazı şeyler başa geldikten sonra anlaşılıyor.

muratx41
14/04/2011, 23:47
gp güzel araç sesler felan hikaye o kadar önemli değil sattım sadece bagaj-city yüzünden ve aracın kendisinin bana güven vermediginden

Fuzuli
14/04/2011, 23:49

Siz adam gibi kullanın ama 2-3 sene sonra bir daha konuşalım... O zaman da sıkıntı yaşamadıysanız öğrenir ve biz de uygularız.... Ben önümdeki 3 seneye dair yorum yapamıyorum, ADAM gibi kullanmama rağmen...

taret
14/04/2011, 23:51
forumda en az 10 kişinin başına gelmiş bir olay ama hadi ben kullanmayı bilmiyorum olsun zaten city motoru da ondan bozuluyor dimi...

serhat kardeşim amacım asla seni kırmak değil. gerilmeye vs. gerek yok. benim tek derdim GP'lerin gereksiz yere yerden yere vurulması. dediğim gibi bana söyleyin arabanı sat aynı fiyat şunu al, çok daha iyi amennah. umarım derdimi anlatabilmişimdir.

xnode
14/04/2011, 23:54
Daha önceki araçlarım Mercedes 380 SE, BMW 5.20i, BMW 5.20ia, WV Bora Comfortline olan biri olarak Grande Punto aracımdan genel olarak memnunum. Herhalde birçok kişi için yeterli bir cevap olacaktır. Saygılar..

taret
14/04/2011, 23:54
fuzuli forumu takip ettiğini ısrarla belirtmişsin. o zaman şunuda bilirsin. muhtemelen senin aracın 2008 öncesi mavi logolu GP, bende ise 2008 model kırmızı logolu GP var. yaşadığın sıkıntılar bundan olmasın.

takres
14/04/2011, 23:56
serhat kardeşim amacım asla seni kırmak değil. gerilmeye vs. gerek yok. benim tek derdim GP'lerin gereksiz yere yerden yere vurulması. dediğim gibi bana söyleyin arabanı sat aynı fiyat şunu al, çok daha iyi amennah. umarım derdimi anlatabilmişimdir.

anladım ama şu an araba alacak durumum yok ve alım satımlada uğraşamam alsam belki yine gp olur :)Bu arabadan beni soğutan airbag makarasının bozulması çok ilginç bir durum :wallbash: ve daha önce hiç denk gelmediğim depoda ki mazot sesini dinlemek :wallbash::wallbash:

dexter
14/04/2011, 23:57
ya adam gayet güzel bir başlık, güzel bir yazı yazmış,sonuna kadar katılıyorum...burası punto forumu,tabiki arabamızdan memnunuz,tabiki seviyoruz ama böyle yazıya bu kadar muhalefet olmak da bizim milletin huyu... demek ki ben bi başlık açsam "arabamı seviyorum " diye duymadığım laf kalmayacak..çok ilginç...

taret
15/04/2011, 00:00
anladım ama şu an araba alacak durumum yok ve alım satımlada uğraşamam alsam belki yine gp olur :)Bu arabadan beni soğutan airbag makarasının bozulması çok ilginç bir durum :wallbash: ve daha önce hiç denk gelmediğim depoda ki mazot sesini dinlemek :wallbash::wallbash:

işte buna sevindim kardeşim. seni kırmamak ve tercihinin GP olması . :)
aynı saftaymışız meğer :D

Fuzuli
15/04/2011, 00:07
fuzuli forumu takip ettiğini ısrarla belirtmişsin. o zaman şunuda bilirsin. muhtemelen senin aracın 2008 öncesi mavi logolu GP, bende ise 2008 model kırmızı logolu GP var. yaşadığın sıkıntılar bundan olmasın.

Evet mavi logolu..2007 sonu üretim ruhsatta 2008 yazıyor...Benim itiraz ettiğim nokta şu;
Ufak tefek sıkıntılar yaşasam da bu arabaya laf etmem..Ama okuduklarımı yazan insanlara canları yanarak yazdıkları için hak veriyorum..Olduğundan fazlasını yazmadıkları sürece...

Bu fiyata alınacak araba konusunda size katılıyorum...2007 eylül 24te 23.500 tl.ye alınabilecek en iyi sıfır araba bu idi...Aldığıma pişman değilim...Ama forza fiat diyenlerden de değilim...Ummadığım bir yerden para bulsam bir daha fiat alırmıyım bilmiyorum...

Şunu biliyorum ki arabamda city olmasa idi yemin ediyorum daha mutlu olurdum..Zaten kullanma ihtiyacı hissetmiyorum..Bir de bozulma ihtimali, fiat müşteri hizmetleri ile yapılacak olası sinir harbi ve servis işkencesini aklıma bil getirmek istemiyorum...

Yazdığım gibi umarım 2-3 sene sonra da aynı memnuniyetiniz devam eder.. Ama ben kendi adıma 2-3 sene sonramı da huzurlu geçirme garantim olduğunu düşünmüyorum...

tayfux
15/04/2011, 00:07
serhat kardeşimin ve benim de forumlarda özellikle üstünde durduğumuz nokta "körü körüne bağlılık" bunu yapmayalım daha ojektif bakarsa mükemmel olacak eminim..

aslanerh
15/04/2011, 00:19
Biz Türklerin en sevdiği şey bağnaz olmak herhalde. Bu forumda kim punto kullanmadan punto yu eleştirmiş çok merak ettim doğrusu. Eleştiri yapıcı olduğu sürece bence her zaman yapılabilmeli ki düzelsin, ayrıca burada benim gördüğüm eleştirilerin çoğu araçtan gelen ses ve servis&müşteri hizmetleri ile ilgiliydi. Ayrıca parasına göre alınabilecek aracın herkes gp olduğuna hemfikir ama daha fazla parası olan insan illa fiat almak zorunda değil, bu kadar da abartmamak lazım diye düşünüyorum.

taret
15/04/2011, 00:20
kim ne derse desin ben GP mi çok seviyorum. ve tüm olumsuz yorum yapanlara katılmıyorum. iyiki varsın GP

izoci
15/04/2011, 00:24
Biz Türklerin en sevdiği şey bağnaz olmak herhalde. Bu forumda kim punto kullanmadan punto yu eleştirmiş çok merak ettim doğrusu. Eleştiri yapıcı olduğu sürece bence her zaman yapılabilmeli ki düzelsin, ayrıca burada benim gördüğüm eleştirilerin çoğu araçtan gelen ses ve servis&müşteri hizmetleri ile ilgiliydi. Ayrıca parasına göre alınabilecek aracın herkes gp olduğuna hemfikir ama daha fazla parası olan insan illa fiat almak zorunda değil, bu kadar da abartmamak lazım diye düşünüyorum.
eğer bu bana ise ben zaten bu forumdakiler için sölemedim kullananların eleştirisine saygı duyarım ama kullanmayanda çok atıp tutuyo bea..

aydintap
15/04/2011, 00:28
valla arabamdan memnunum çok şükür en çok kızdığım şey:hayatında GP sürmemiş içine dahi oturmamış kişilerin arabaya çamur atması kötü yorumlar yapması GP arabamı 1.3 motor diye küçümsemesi..

Allah kaza bela vermesin. keyifle kullanın. grande ye lafım yok. çünkü binmedim. evo kullanıyorum. ilk sıfır arabam. bundan önceki reno yuda sesden dolayı sattım. sıfır araçta böyle seslerin en az 2-3 yıl yaşanmaması gerektiği kanaatindeyim. aracımdan elbette soğudum ama satacak kadar değil. bir kaç gıcırtıya alıştım. yanisini duymamayı ümit ediyor. hayırlı akşamlar diliyorum

farukileri
15/04/2011, 00:29
ben bir senede 30.000 km yaptım puntomla,ve aracımdan da çok memnunum.İki defa kalorifer ayarlama bölümü arıza yaptı(tırnak atması sebebiyle),şu anda da bir amortisörü patlak durumda(ankara'nın yolları sağolsun) ancak hiçbir şekilde konfor bozucu bir durumda değil allahtan...geçen gün yaptırdığım bakımda z rotunu değiştirdim tıkırtı sesi geldiği için,onu da kesti araç,şimdilik bir sıkıntım yok...her binen de kullanan da çok memnun kalıyor araçtan

taret
15/04/2011, 00:35
göründüğü kadarıyla çoğunluk city modundan şikayetci. ben city modunu sadece aracı park ederken kullanıyorum. birde işin şu yönü var acaba kaç tane aracta city modu var. city modu olmayan araçlarda şikayet yok. çünkü onlar bu konforu hiç yaşamadı.

Kronokrator
15/04/2011, 00:46
hocam punto var punto var. ha birde tofaş var. tofaşın yetkili servisleri var. sıkıntılar burdan kaynaklanıyor.

ben arabamı mercedese değişmezdim inan. körü körüne bağlıydım arabama. ki halende öyle sayılırım son yaşadıklarımdan sonra. talihsiz bir kaza yaşadım. talihsizliğim devam etti beceriksiz ilgisiz saçma sapan bir servise düştüm.

0 ayarındaydı arabam. ama şuan belki de türkiyedeki en kalitesiz punto bende. neden? çünkü servis .ıçtı afedersin. hal böyleyken kimi puntosuna tapar senin gibi. benim eskiden olduğum gibi. kimide nefret edebilir an gelir. yine benim gibi.

herkes sevmek zorunda değil yani aracı. ama araçtan kaynaklanmıyor bu durum çoğu zaman. mesela city arızası. aracı suçlamıyorsun ki? tofaşı suçluyorsun. fiat'ı suçluyorsun. sıkıntı bu işte ...

shellcininabisi
15/04/2011, 00:47
Forumda bazı arkadaşlar sürekli GP'ler için olumsuz yazılar yazıyorlar.Benim aracım 2008 model Fire Active ,yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve çok şükür arabamdan acayip memnunum
Tamam bazı yerlerinde ses problemi var ama şimdi soruyorum.

20 bin lira civarında 2008 model üstü, ihtiyaç duyulan tüm özellikleri olan,km.si düşük,gösterişli , piyasası olan başka bir araç bilen varsa söylesin. Yoksa sussun ve sadece aracanın keyfini sürsün.

konu burdan nerelere gelmiş yaw :) daha önce bir konuda da yazmıştım (aha https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/26183-punto-almayin-3.html burda) gerçekten çok soğudum artık forumdan ya. sırf meraktan bir haftadır renoculardan volkswagencilerin forumlarına kadar girdim çıktım arkadaş bizden daha çok sorun var belki de ama her platformda arabalarını ÖVE ÖVE bitiremiyorlar... nedir bu FİAT çıların memnuniyetsizliği ya anlamadım gitti... dünya para sayıp punto alıyoruz sonra da ÜVEY EVLAT MUAMELESİ yapıyoruz ya...

bir tez atayım ortaya : DAHA ÖNCE PUNTO KULLANANLARA FERRARİ VERSEK "LAN BU DA FİAT ŞÖLE KÖTÜ BÖLE KÖTÜ" DERLER Mİ ACABA?

son söz : PUNTO mu SEVİYORUM

farukileri
15/04/2011, 00:52
city konusunda şöyle bir şey söyleyeyim.İlk çıktığı zamanlarda arıza kronik olarak karşılaşıldığı için direk olarak şirket ödüyor bir kısmını ya da tamamını.Annem karşılaştı Panda'da City arızası ile ve yakın zamanda Kavaklıdere'den %75 ini Fiat'ın karşılaması ile değiştirmiş bulunmaktayım.Bu durumda açıkçası Fiat'a pek bir suç bulmamak gerekli.Araçtan araca değişen bir durum sonuçta bu.Opel Vectra'mız varken aracın ECU'sunu yani beynini değiştirmek zorunda kaldık,ancak bu durum tamamiyle fabrika hatası olduğu için Opel tarafından karşılandı.Bu değişimden sonra araçtan memnun kaldık ve değiştirmedik 9 yıl boyunca.Alman-İtalyan farkı demesin kimse sonuçta iki şirketin de yönetim biçimi birbiri ile aynı.E bu durumda Punto'yu sevmeme durumu kullanan kişinin bir sorunla karşılaştıktan sonra arabasını sevmeme durumunu gösteriyor ki bu durumda kimse kusura bakmasın kullanan kişinin karakterini gösterir yaptığı şey.

piankhy
15/04/2011, 00:58
Bu forumda ilk kez Punto alan insanlardan biriyimdir diye düşünüyorum. 2006 yılında Türkiye'ye ilk geldiğinde almıştım ve geçtiğimiz hafta satana kadar 90 bin km tepe tepe kullandım.

Herkesin dediği gibi aldığımda bu fiyata, bu donanımda alabileceğim daha iyi bir araba yoktu. Bunun yanı sıra tipini ve içini de çok beğenerek aldım.

Gelelim yaşadığım sorunlara; öncelikle ilk parti Punto alan arkadaşlar hatırlayacaklardır, meşhur tıkırtı burcu vakası. Ön takımdan 0 km'deki araçta lakur lukur sesler geliyordu. Sanki ön lastikler birazdan fırlayacakmış gibi. FIAT'ın o dönemdeki açıklaması yollarımıza uygun burç kullanılmadığıydı. Ben de servisteki çok bilen arkadaşlara FIAT'ın yıllardır Türkiye'nin yollarını öğrenememe sebeplerini sormuştum. Sonuçta birçok marka Türkiye'ye araç ithal ediyor ve bu koşulları gözönüne alıyor. Neyse sonuç itibariyle garanti kapsamında değişti ve bir daha sorun olmadı.

Ardından daha 10 bin km'deki aracın arka koltuklarından kuş ciyaklamasına benzer abuk ve oldukça rahatsız edici "cik-cik" şeklinde sürekli gelen bir ses. Yaklaşık 4 servis gezip, 3 ay gibi bir süre uğraştıktan sonra Göztepe Servisi sorunumu çözdü. Sorun neydi derseniz, kısaca bana yapılan açıklamayı aktarayım, arka koltukların döşemeye bağlandıkları parçaların, arabanın karoserine bağlantı noktalarındaki puntolarda gevşeme ve oynama. Aracımın tüm arka koltukları söküldü. Puntolar sağlamlaştırıldı ve aralarına izolasyon mazlemesi koyuldu. Sonuç; satana kadar bir daha bu derece rahatsız bir ses çıkarmadı.

City arızası malum. Her servise gittiğimde bununla ilgili şikayetimi söylesem de garanti sürem bitene kadar problem yok dendi. Garanti bittikten sonra ilk gittiğim serviste 2500 TL masraf çıkardılar. Kendilerini mahkemeye vereceğimi, servis kayıtlarıma bakmalarını istedim. ARY Otomotiv bunu kabul etmedi. Sadece masrafın %30'unu iyi niyet olarak karşılayabileceklerini söylediler. FIAT'ın müşteri servislerini arayarak zaten gazeteci olduğumu ve hepsini gazeteye çıkartacağımı söylediğimde bir gün sonra servisten aradılar ve hiçbir ücret almadan değişiklikleri yaptılar. Bunların yanında her zaman tıkırtılar falan rahatsız edici derecede olmasa da vardı.

Toplu olarak tüm bunları göz önüne aldığımızda Punto için mükemmel diyemeyiz. Ama büsbütün de aracı kötülemek mümkün değil. Kimisi bu kadar problemden sıkılır ki, ben de sıkılmıştım ve kredi borcu olmasaydı sanırım ilk yıl satardım, aracını satar, kimisi ise bunları önemsemez. Ama doğruya doğru olam birşey de yaklaşık 6 yıl boyunca Punto'mun beni bir kez bile yolda bırakmadığı, çok önemli bir arıza çıkarmadığı.

Kısaca söylemek istediğim her aracın çıkartabileceği kadar problem çıkartabilen bir araç Punto. Ne çok süper, ne tü kaka. Ancak insanların da yaşadıkları problemleri her zaman bu tip forumlarda dile getirme özgürlükleri var. Aracı kötülemek başka birşey, yaşanan sorunları ve eksikleri paylaşmak farklı.

Punto bazılarının fanatiklik derecesinde iddia ettiği gibi süper bir araç değil. Yine bazılarının karalama derecesinde de kötü bir araç değil. Bu fiyatlara alınabilecek mantıklı bir seçim. Ama şuna da inanıyorum ki, cebinde 10 bin TL fazlası olan Punto sahiplerinin %50'si Punto'yu seçmeyebilirdi. Bütün mesele verdiğiniz ve verdiğiniz karşılığında aldığınız.

piankhy
15/04/2011, 01:00
Bu forumda ilk kez Punto alan insanlardan biriyimdir diye düşünüyorum. 2006 yılında Türkiye'ye ilk geldiğinde almıştım ve geçtiğimiz hafta satana kadar 90 bin km tepe tepe kullandım.

Herkesin dediği gibi aldığımda bu fiyata, bu donanımda alabileceğim daha iyi bir araba yoktu. Bunun yanı sıra tipini ve içini de çok beğenerek aldım.

Gelelim yaşadığım sorunlara; öncelikle ilk parti Punto alan arkadaşlar hatırlayacaklardır, meşhur tıkırtı burcu vakası. Ön takımdan 0 km'deki araçta lakur lukur sesler geliyordu. Sanki ön lastikler birazdan fırlayacakmış gibi. FIAT'ın o dönemdeki açıklaması yollarımıza uygun burç kullanılmadığıydı. Ben de servisteki çok bilen arkadaşlara FIAT'ın yıllardır Türkiye'nin yollarını öğrenememe sebeplerini sormuştum. Sonuçta birçok marka Türkiye'ye araç ithal ediyor ve bu koşulları gözönüne alıyor. Neyse sonuç itibariyle garanti kapsamında değişti ve bir daha sorun olmadı.

Ardından daha 10 bin km'deki aracın arka koltuklarından kuş ciyaklamasına benzer abuk ve oldukça rahatsız edici "cik-cik" şeklinde sürekli gelen bir ses. Yaklaşık 4 servis gezip, 3 ay gibi bir süre uğraştıktan sonra Göztepe Servisi sorunumu çözdü. Sorun neydi derseniz, kısaca bana yapılan açıklamayı aktarayım, arka koltukların döşemeye bağlandıkları parçaların, arabanın karoserine bağlantı noktalarındaki puntolarda gevşeme ve oynama. Aracımın tüm arka koltukları söküldü. Puntolar sağlamlaştırıldı ve aralarına izolasyon mazlemesi koyuldu. Sonuç; satana kadar bir daha bu derece rahatsız bir ses çıkarmadı.

City arızası malum. Her servise gittiğimde bununla ilgili şikayetimi söylesem de garanti sürem bitene kadar problem yok dendi. Garanti bittikten sonra ilk gittiğim serviste 2500 TL masraf çıkardılar. Kendilerini mahkemeye vereceğimi, servis kayıtlarıma bakmalarını istedim. ARY Otomotiv bunu kabul etmedi. Sadece masrafın %30'unu iyi niyet olarak karşılayabileceklerini söylediler. FIAT'ın müşteri servislerini arayarak zaten gazeteci olduğumu ve hepsini gazeteye çıkartacağımı söylediğimde bir gün sonra servisten aradılar ve hiçbir ücret almadan değişiklikleri yaptılar. Bunların yanında her zaman tıkırtılar falan rahatsız edici derecede olmasa da vardı.

Toplu olarak tüm bunları göz önüne aldığımızda Punto için mükemmel diyemeyiz. Ama büsbütün de aracı kötülemek mümkün değil. Kimisi bu kadar problemden sıkılır ki, ben de sıkılmıştım ve kredi borcu olmasaydı sanırım ilk yıl satardım, aracını satar, kimisi ise bunları önemsemez. Ama doğruya doğru olam birşey de yaklaşık 6 yıl boyunca Punto'mun beni bir kez bile yolda bırakmadığı, çok önemli bir arıza çıkarmadığı.

Kısaca söylemek istediğim her aracın çıkartabileceği kadar problem çıkartabilen bir araç Punto. Ne çok süper, ne tü kaka. Ancak insanların da yaşadıkları problemleri her zaman bu tip forumlarda dile getirme özgürlükleri var. Aracı kötülemek başka birşey, yaşanan sorunları ve eksikleri paylaşmak farklı.

Punto bazılarının fanatiklik derecesinde iddia ettiği gibi süper bir araç değil. Yine bazılarının karalama derecesinde de kötü bir araç değil. Bu fiyatlara alınabilecek mantıklı bir seçim. Ama şuna da inanıyorum ki, cebinde 10 bin TL fazlası olan Punto sahiplerinin %50'si Punto'yu seçmeyebilirdi. Bütün mesele verdiğiniz ve verdiğiniz karşılığında aldığınız.

farukileri
15/04/2011, 01:04

elinize sağlık,gerçekten güzel bir şekilde açıklamışsınız durumu

yerliplaka34
15/04/2011, 01:07
arkadaşlar 2006 ilk seri puntolardan biride bende (argenin kobay sürücülerinden biriyim ) aldığım yılda servisin yolunu 10 gün arayala giden ilk benmiyim bilmiyorum ama emin olun servis artık kapandı ama ustalarla olan samimiyetim nereye gitseler peşlerinden gitmeme sebep oldu bi kaçıyla ailecek görüşüyoruz :) gp bana aksilikler yaşattı ama dostluklarda kazandırdı :D arızıralarının bikaçını sayıyım en basitinden tıkırtı murcunudan tutun ön far ve sis takımından arka stoplara iç tavan döşemesinden city motoruna garantiden değiştirmediğim parça kalmadı, :) bunlara rağmet ondan asla vazgeçmedim şu aralar satmayı düşünürkenki vazgeçtim aracımda yaptığım görsel değişiklikler sayesin milletin hala rabama gıpte ile bakmasındaki sebep genel olarak beğenilen bi arabamız olduğundan kaynaklanıyor sanırım..!!! araçlarımı sevelim onları haksız yere yargılayamayalım.. arkadaşlar unutmayınki kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş.. galliba ben aracımı seviyorum yedi eminlik olana kadarda kontağı elimde bırakacağımı sanmıyorum :D herkeze iyi sürüşler tartışmasız formlar diliyorum...

kara kız
15/04/2011, 01:09
ben aracımı sorunlarıyla seviyorum..iyilkide varda meskale çıkıyor..eksıklerı ıyıkıde varda ınsan ısteyınce neler yapıyor diye öğretiyor bize..yoksa dot dortluk olsa kım sağını solunu soker ızalosyon vs yapar sorunları kendı çözmeye calısır..ben bu yuzden çok seviyorum arabamı kendımden bukadar bişeyler kattığım bir arabam olmadı bu zamana kadar..eklediğim ve duzelttğım her sorundan sonra abartmıyorum dahada seviyorum aracımı ve bıgun satarsam nasıl satıcam kara kara dusunuyorum...ilk göz ağrım kara kzıım benim( 0 km bakımından ılk göz ağrım)

dexter
15/04/2011, 01:33
28,5 liraya alabileceğim en karizma araba buydu bunu aldım..tabiki 38,5 bin liram olsaydı bravo alır 48,5bin liram olsaydı juke alırdım... herkes imkanı dahilinde alıyor,zeklerine göre alıyor... yalnız bu sıra şikayet ve sorun dinlemekten başka birşey duymadığım forumda beğenenleri de görmek sevindirici..konuyu açan arkadaş sağolsun...

krakercocuk
15/04/2011, 01:56
4 yıldır 3 GP kullandım hiç birinde bir tek sorun yaşamadım:Daslanım benim:D

reddragon
15/04/2011, 02:00
Sanırım son çıkan versiyonlarda sorunlar azaltışmış... AR-GE vs çalışıyorlardır sanırım. En çok sorun 2006 modellerde yaşanmış.
Bana kalırsa araç nazik bir araç fazla zorlamaya gelmiyor. Düzgün yollar olsaydı ülkemizde çok daha sorunsuz kullanırdık muhtemelen...
5 aydır sorunsuz kullandım ama fazla km yapmadım...

kaptan_ahab
15/04/2011, 09:59
Kullanılan bazı malzemeler vasat olsada motor aksamı ve tip olarak 10 numara bir araç GP. Ayrıca 1.3 mj inanılmaz keyifli bir motor.

taret
15/04/2011, 14:09
28,5 liraya alabileceğim en karizma araba buydu bunu aldım..tabiki 38,5 bin liram olsaydı bravo alır 48,5bin liram olsaydı juke alırdım... herkes imkanı dahilinde alıyor,zeklerine göre alıyor... yalnız bu sıra şikayet ve sorun dinlemekten başka birşey duymadığım forumda beğenenleri de görmek sevindirici..konuyu açan arkadaş sağolsun...

siz sağolun sayın abim. forumda artık birazda olsa PUNTO sevgisini ön plana çıkarma zamanı geldi diye düşünüyorum.

mrfee
15/04/2011, 17:24
bende puntomdan memnunum çok şükür sorun yaşamadım.
bi ara satıp jetta almayı düşündüm .araştırdım jetta yı kimse al demiyor herkes şikayetçi
hani biz diyoruz ya herzaman ww.toyota vb markalar fiat dan iyi diye
valla arabalar parasına göre 22 bin tl 3 yaşında dizel km 30 binde olan ve donanımıda çokta kötü ollmayan (ama görüntüsü iyi olan) kaç tane otomobil bulabilirsiniz
maalesef bulamazsınız..........
ben puntomu seviyorum .elbet elimde param olursa bravo alıcam1.6 mjt 120 bg skydome

demon
15/04/2011, 19:35
İlk Grande Punto aracım 2006 modeldi. İkinci el aldım. Severek biniyordum. Ta ki bozuk yollarda çok aşırı ses yapmaya başlayana kadar. Dışarıda bir ustaya götürdüm amortisör takozları ve birkaç alt takım parçası değişecek düzelir dedi.
Tamam dedik parçalar söküldü ama yeni parça hiçbir yerde yok. Servislerde amortisör takozu bulunmuyor. Sebeb ise amortisör takozları sorunlu olduğu için yeni seri sorunsuz olanlar gelecekmiş. O yüzden yokmuş !!! ( Dikkat edin bu noktaya hala sorunsuz yeni parçalar gelecek hikayesi devam ediyor )
Enriko Aliberti' ye gittim eğer bizde yaptırmazsan parçayı satmayız dediler. Kavga, dövüş zorla aracıma yedek parça aldım. Çünkü zaten sorunlu üretim olan bir parça için bir tomarda işçilik parası istiyorlardı. Daha sonra düşündüm dedimki belki benim aracım daha önce hor kullanıldı diye bu kadar sorun çıkarıyor. Ben en iyisi bunu satıp garanti dahilinde az kullanılmış bir araç alayım. Sattım gittim Linea aldım. Amortisör takozları ondada bozuk çıktı. Garantili ya servise gittim. Değiştirdik dediler. Ama ben yağlayıp geri verdiklerini iyi biliyorum. Bagaj tertibatı bozuktu garantiden değişecekti. 1.5 ay parça gelmedi. Yalandan geliyor yani. Belki hala geliyordur : ))) Gittim sanayide bir ustaya baktırdım. Yayını taktı yaptım abi parada gerekmez dedi.
Bu arada benim arabayı serviste güya yıkamışlardı. Temiz arabayı kirlettiler :))) Çamurlu su ile fırça ile çok güzel yıkamışlar arabayı. Camlardan bile çamurlu su akıyordu. Araba yolda geziyordu. Şerit değiştirecek kadar hemde. Gittim serviste rot ayarı yaptılar. Hiçbirşey değişmedi. Yazın böyle olur normaldir dediler. Başından savıp attılar. Arabada Türkiye Tofaş donanımdanda çok kısmıştı. Zaten çok yakmasınada bir çare bulamadılar. Artık iyice soğudum. Onuda sattım.
Bu sefer temkinli olacaktım. Alacağım aracı önce yetkili servise gösterecektim. Hatta biraz fazla para verip en temizini alacaktım. Öylede yaptım. Yeni alacağım Grande Punto' yu yetkili servise götürdüm. Herşeyine baktılar güya. Araç orjinaldi, boyası orjinaldi. Aracı aldık. Artık mutluydum. Aracımda bir sorunda yoktu. Kapılar tıkırdıyordu. Olsun boşver o kadarda olur. En azından başka derdim yok. Kulağım rahattı. Bir gün biri talip oldu. Sat bana dedi. Satayım dedim. Punto Evo alacaktım sıfır. Araca baktılar. Boyasını ölçtüler. Adam dediki bu aracın iki kapısı hariç komple boyalı. Nasıl olur dedik. Servis raporunu gösterdik. Seni kazıklamışlar dedi. Olmaz dedim, olamaz. Yetkili servis bu. Neyse kaptım arabayı. Direk başka bir yetkili servise. Bakın dedim şuna. Ben bu aracı ikinci el olarak alıcam. Tamam dediler. Baktılar, ettiler. Bu araç orjinal boyası, değişeni yok dediler. Dedim ama boyası kalınmış bu aracın. Olsun dediler. Bizim araçlar fabrikadan böyle boyası kalın çıkabiliyor. Bu araçta hiçbirşey yok alabilirsiniz. Tamam dedik yine ödedik servis ücretini çıktık. Artık elimde iki tane servis raporu var tank gibi. Her sorana gösteriyorum benim aracım orjinal diye. Sonra bir gün başka bir müşteri geldi. Hadi bana sat dedi ne olur. Olur dedim. Ama dedim için rahat etsin baktır arabaya istediğin serviste. Yolumuz yine bir önceki gittiğim servise düştü. Baktılar ettiler. Bu araç iki kapı hariç komple boyalı dediler. Nasıl olur dedim ???!!!! Buyrun sizin raporunuz. Bakın daha bir ay bile olmadı. Olabilir dediler. Asit yağmurunda kalmıştır. Boyatmışsınızdır. Ama dedim ben hiç Afrika' ya gitmedim bu araba ile. Türkiye' yede hiç asit yağmuru yağmadı bu aralar. Hem ben size sormuştum bak boyası kalın diye sende demiştin evet fabrikadan öyle çıkabilir. Yok dedi mümkün değil. Ben seni hatırlamıyorum bile. Hem dediler bizim raporumuz hep doğru olur siz yanlışsınız. Sen boyattın bu arabayı şimdide orjinal diye satmaya çalışıyorsun. Size lanet olsun dedim. Birde utanmadan benden yine servis ücreti aldılar. Gittim Fiat' a şikayet ettim. Önce bakıcaz dediler. Sonra biz bakamayız dediler bizene. Sonra hadi bakıcaz demiştik size bir bakalım o zaman dediler. Geldiler baktılar ve dedilerki bu araçta boya var arkadaş.
Onuda sattım ve macera orada bitti. Çok direnmişim değilmi Fiat kullanmak için. Lafıda daha fazla uzatmak istemedim. Bunlar sadece birkaçı.

Bu saatten sonra kimse bana bir laf, bir söz söylemesin. Ben ak ..ötüde kara ..ötüde gördüm.

Servislerin ilgisizliği, iş bilmezliği, insanı süründürmeside cabası.

He bu araçları alacaksanız eğer:

İkinci el uygun fiyata alın.
İyi ustalara baktırın. Hatta birkaç ustaya baktırın.
Az km yapmış olsun. Bu araçlar bir yerden sonra sorun çıkarmaya başladımı gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Servislere yolunuz düşmesin. Çok sağlam ve güvenilir bir ustanız olsun.
Birde fazla pimpirikli olmayın. Sizin için takırtı, tukurtu pek önemli olmasın.

muhammedçelik
15/04/2011, 20:42
Arkadaşlar ilk aracım 2004 punto'ydu 170bin km de sattım ufak tefek sesler harici hiç problem yaşamadım amcama sattım oda hala sorunsuz ve memnun bir şekilde kullanıyor aracını 2008 yılında sıfır km fiesta tdci aldık babama araç 30.000kmde garantiden turbo değiştirdi 33.000km de enjektör keçelerini patlattı garantiden değişti şuan 51.000km de ve torboda hala yağlanma var artık servis bu normal demeye başladı dicem o ki sorunsuz marka yok şansa bağlı sorunsuz araç var.bugün 2011 3 bin km de 1.4 Full+full ibizası olan arkadaşım yanıma geldi evo'mu kullandı inceledi tabi bende ibizayı iyice inceledim ve evoma birkez daha aşık oldum :) arkadaşın dediği laf şu oldu ben neden Fiat'a gidipte bu aracı görmedim diye keşke dedi ama iş işten geçmiş oldu..

HasanAliz
15/04/2011, 23:50
herkes bişeyler yazmış bende az da olsa birkaç kelime karalama ihtiyacı duydum.

her mekanik alette sorun çııkması normal. araç alırken ya da genel olarak mekanik bir alet alırken peşinen bunu kabul ederek alıyoruz. aksi zaten düşünülemez. siz hiç bozulmayan TV, buzdolabı, çamaşır makinası, b.sayar gördünüz mü ? ciddi sorunlar yaşayan arkadaşlarımız tabii ki söylenmekte haklılar. onlara lafım yok. servis yolunu aşındırmak gibi rezalet birşey yok tabi ki. ben bakıma gittiğimde bile sıkılıyorum. GPyi alırken rastgele mal alır gibi almıştım. evet arabalar hakkında hiçbir bilgim yoktu şans işte bir araba almaya karar verdim toyota corolla alıyordum vazgeçtim aurise baktım yine vazgeçtim. bazı üçkağıtçılara mı rastlamadım neler neler. sonra ford focus,fiesta baktım. fiestayı beğenmedim. hyundai i30 baktım vs vs. evet hiçbirini almadım ve tamamen bilinçsiz bir tercih oılarak aklımda dahi yokken GP aldım. ilk başta ne kadar ekmek o kadar köfte arkadaşlar. evet tamamen parasal durumlar nedeniyle GP aldım. diğer araçları alsaydım 10bin Tl daha cebimden çıkacaktı. birgün birmota gittim ve GP aldım. evet gittim ve aldım. memnun değil miyim ? çok memnunum. iyi ki de GP almışım. bakımdan bakıma usta yüzü gören bir aracım var. ne dağ tepe gördü bu araç ama tık demedi. 14 saat uzun yolda durduraksız sürdüm tık demedi. 14 saat sonra sürücü koltuğundan kalktığımda hiç yorgun değildim. araç koltukları ortopedik ve sürerken bizi yormayan bir aracımız var. sorun yaşayanlara da hak veriyorum tabi ki. en sevmediğim laf " araba işi şans işi" lafı. nasıl şans işi ya ? piyango bileti mi bu ? kumar mı? ben yıllarac çalışıp para biriktiricem sonra bir araba alıcam ama kumar oynar gibi. bozuk çıkarsa para kumarda kayboldu. ?? arabaların hepsi verilen parayı haketmek zorunda. evet servisler ilgisiz. neden çünkü ülkemizde halen daha tüketici hakları yerli yerine oturmadı. basit bir arızayı gidermeyip başından savan servise bir mahkeme 100 bin TLlik ceza çıkartsın bak bakalım ne oluyor.

bence GP sınıfının en iyi arabası. Corsa,Fiesta, İ20 mi Gpden daha iyi ve sorunsuz ? :)