Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : T-jet Lpg + chip

ResuscitateR
13/04/2011, 14:02
Üzerinde durup araştırdığım konu bu uzun zamandır. Performans ve ekonomi. Bunu 90 hp mjeti box+chip+filtre+egzos iLe sağLamak yerine tjet üzerinde Lpg sayesinde yapmayı düşünüyorum. Ne yapıLırsa yapıLsın (demiyimde) bi mjet'in tjet kadar zevk vereceğini tahmin etmiyorum. Bu konuda deneyimLerinizi ve fikirLerinizi aLmak istedim. Merak ettikLerim..
*ÖnceLikLe temiz bir araç buLunup aLındıktan sonra yapıLıcak bu işLemLer.
*iLk oLarak Lpg mi yapıLması uygundur yoksa yazıLım mı? Bir birine adaptasyonu hangi aşamada sağLanmaLı?
*Yakıt ekonomisi oLarak nasıL ve ne kadar bi avantajım oLur. Yaptırmış oLan varsa dediğim şekiLde yakın değerLerini payLaşabiLir.
*YaşayabiLeceğim sıkıntıLarı, ne gibi durumLar iLe karşıLabiLeğimi tecrübeLerinizLe iLetirsenizde sevinirim.

Bu şekiLde aracını hem performansLı haLe getirip hemde az yakmasını isteyen bi çok kişi vardır eminim..

Not = İllaki "adam t-jet aLıcak yazıLım attırıp Lpg takıcak püff.." diyenLer çıkıcaktır :) şimdiden saygı duyuyorum.. TeşekkürLer..

izoci
13/04/2011, 14:18
semih vardı formdan onu çağırıyım ben:)

ResuscitateR
13/04/2011, 17:56
Semih bey forumdan bekLeniosunuz :)

Marker
13/04/2011, 18:01
Bu şekiLde aracını hem performansLı haLe getirip hemde az yakmasını isteyen bi çok kişi vardır eminim..

Not = İllaki "adam t-jet aLıcak yazıLım attırıp Lpg takıcak püff.." diyenLer çıkıcaktır :) şimdiden saygı duyuyorum.. TeşekkürLer..
merhaba, Hocam hem az yaksin hem cok kacsin biraz zor gibi geliyor bana :)

puntoturbom
13/04/2011, 18:07
cesaret isteyen bir girişim. Sonuna kadar destekçisiyim. Biz müşteriyiz ve fabrikanın veremediği her türlü imkan ve fırsatları hakediyoruz. Burun kıvıranlar lutfen yorum yapmasınlar........

cck1
13/04/2011, 18:11
cesaret isteyen bir girişim. Sonuna kadar destekçisiyim. Biz müşteriyiz ve fabrikanın veremediği her türlü imkan ve fırsatları hakediyoruz. Burun kıvıranlar lutfen yorum yapmasınlar........

+1

takres
13/04/2011, 18:46
bende bu ara t jet bakıyorum istediğim fiyatları bulursam alıp lpg ye geçeceğim performanslı ve az yakan bir araç hayal olmamalı bence...

cemal arslan
13/04/2011, 19:57
*iLk oLarak Lpg mi yapıLması uygundur yoksa yazıLım mı? Bir birine adaptasyonu hangi aşamada sağLanmaLı?
*Yakıt ekonomisi oLarak nasıL ve ne kadar bi avantajım oLur. Yaptırmış oLan varsa dediğim şekiLde yakın değerLerini payLaşabiLir.
*YaşayabiLeceğim sıkıntıLarı, ne gibi durumLar iLe karşıLabiLeğimi tecrübeLerinizLe iLetirsenizde sevinirim.

1. lpg önce takılırsa..sonradan chip yapılırsa...lpg tekrar kalibre edilecek

2. yakıt ekonomisi yapılan yazılıma sizin sürüş tarzınıza aracın durumuna yol durumuna vs. gibi etkenlere bağlı olarak değişir. ayrıca şehir içinde kimse garanti vermez veremez...normal şartlar altında sakin bir sürüşte yakıtın düşmesi gerekir. ancak basıncada aynı oranda artabilir.

3. yazılım düzgün yapılırsa bir sorun yaşamazsınız. sizin yapmanız gereken sadece turboya dikkat etmek. yağını geçiktirmemek. tavsiyem 10bin km yi geçirmeyin.

sanırım 150hp tjet düşünüyorsunuz...eğer aklınızdaki 120hp ise...bence 120 mjet alın...

Murat Gürakan
13/04/2011, 21:33
Sana yazılımlı dyno da 180 hp bravo verelim sen al sadece lpg bağla bin ilanlarda mevcut. :) En zor kısımları bitmiş olsun :))

ResuscitateR
13/04/2011, 22:19
Bütçenin yettiği değerLer üzerine araba seçebiLiorum maLesef ScaLa dar yani anLicanız :)
Kim istemez murat arkadaşın aracını.. biLiorum az çok üzerinde yaptığı işLemLeri takip etmiştim forumdan :) sen mjetini ver 180'lik Lpgden de kurtar waLLa razıyım :D
bide bravoya zaten fittim ama istediğim skydoom'ı biLe kırptım hayaLLerimden :)
akLımdaki 120 hp tjet gp ve 145-155 arasında da bi motor upg.i.

*99 modeL 2.0s T forester'a lpg taktırmıştık bundan 4 yıL kadar evveL. Gaza yükLenmeLerde sarsıLma ve titreme yapıyodu 1-2 sn süre için. Benzer sorunu yaşarmıyım acaba diye düşünüorum. Yada ara hızLanmaLarda (top speedde düşme iLLaki oLucak) Lpg bayar mı boğar mı arabayı diye bi kaygım var. İş sadece güzeL bi montaj ve ayarLamada bitiosa sıkıntı yok.

Murat Gürakan
13/04/2011, 22:38
Bütçenin yettiği değerLer üzerine araba seçebiLiorum maLesef ScaLa dar yani anLicanız :)
Kim istemez murat arkadaşın aracını.. biLiorum az çok üzerinde yaptığı işLemLeri takip etmiştim forumdan :) sen mjetini ver 180'lik Lpgden de kurtar waLLa razıyım :D
bide bravoya zaten fittim ama istediğim skydoom'ı biLe kırptım hayaLLerimden :)
akLımdaki 120 hp tjet gp ve 145-155 arasında da bi motor upg.i.

*99 modeL 2.0s T forester'a lpg taktırmıştık bundan 4 yıL kadar evveL. Gaza yükLenmeLerde sarsıLma ve titreme yapıyodu 1-2 sn süre için. Benzer sorunu yaşarmıyım acaba diye düşünüorum. Yada ara hızLanmaLarda (top speedde düşme iLLaki oLucak) Lpg bayar mı boğar mı arabayı diye bi kaygım var. İş sadece güzeL bi montaj ve ayarLamada bitiosa sıkıntı yok.

Yok o mjet öyle verilcek bi mjet değil :))
Tehlikeli birazcık. Ondan ben güvenli olanını satıyorum :D
----
Bu arada bi büyük enjektörden takarsan performans ta artı bile sağlarsın. Bu aklınızda olsun. Benim benzinli arabam olsa lpg bağlatsam tek yapacağım iş odur.

Romeo_er2
13/04/2011, 22:42
Yok o mjet öyle verilcek bi mjet değil :))
Tehlikeli birazcık. Ondan ben güvenli olanını satıyorum :D
----
Bu arada bi büyük enjektörden takarsan performans ta artı bile sağlarsın. Bu aklınızda olsun. Benim benzinli arabam olsa lpg bağlatsam tek yapacağım iş odur.

passattan bilirsin :D tüpde daha iyi gidiyodu :D

speedy_16
14/04/2011, 00:05
ben de eski bi t-jet sahibiyim bi ara düşünmüştüm lpg işini ama problem olan lar oluyomuş die duydum o yüzden yaptırmadm ama sattıktn sonrada vialle die bi firmayı öğrendim sorunsuz yapıyomuş normal lpg sistmeinden farklı sıvı laştırılmış lpg halinde kullanıyoır chip faln sorun olmaz dio ben senin kafadaki soruları sormuştum forumda cevaplamıştık bak istersen
Cevap : Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (https://forum.donanimhaber.com/m_25863416/mpage_18/key_/tm.htm)

ianemon
14/04/2011, 03:18
Alper bey benim aracım T-jet ve lpg taktırdım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum fakat bilmenizi isterim t-jetlere lpg herkes takamıyor ve her kit olmuyor mühendis arkadaşlarım tecrübelerini aracıma yansıttılar farklı şehirlerden de mühendis arkadaşlar ile bilgi alış verişleri ile çok güzel bir sonuç çıktı ortaya bu benim şansım doğru yerde taktırdım fakat uygun şekilde takılmazssa çip te attıracaksınız sorun yaşayabilirsiniz bence önce cip daha sonra lpg çünki sıkıntılı olan lpg zaten kalibrasyon uğraştırabilir sizi biraz ankarada olsa idiniz sizi yönlendirebilirdim lpg konusunda fakat istanbulda nered nasıl olur bilemiyorum denediğinizde sonuçları bizimle paylaşırsanız seviniriz.

By_HaNNibaLL
14/04/2011, 04:33
tjet aldiktan sonra lpg taktirip yazilim yaptiracaksiniz daha sonra yazilim daha sonra gaz ayari yapilacak ne bakimdan tjet mjetten zevklidir ?

Ben tjette bindim.Bütün arabalarim mjetti 1.3 70 1.3 75 ve 1.6 mjet kullaniyorum bu devirde akaryakit fiyatlarina baktiğimizda dizel daha avantajli 1.6 linea alinip yazilim ile hem ekonomik hemde inanilmaz zevkli hala gelebilir illa performans istiyorsaniz bişeylerden ödün vermeniz gerekiyor ki tjetleri kesinlikle kötülemiyorum benzin düşsün ilk yapacağim tjet alip sonuna kadar doldurmak alip araci ama devir gerçekten ekonomi devri.

Dizel alip birde güzel yazilim ile istedildiğinde bi canavar istenildiğinde bi ekomomist olabiliyor.

ResuscitateR
14/04/2011, 08:21
EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim.. Hatta forumdan aLp abi iLe görüştüm kısmetse aracınada gidip bakmayı düşünüorum asLında ama Sonradaaa ya yetmezse ya kesmezse die takıLdı kafama :D madem oLacak tjet oLsun dedim..
düşük kmde temizini buLması da sıkıntı oLdu mjetin..
yüksek hızLarda kuLLanmaktan çok 0-100 oLayı keyif verio bana ve ara hızLanmaLar.. Ama tjet aLıp mJet yazısını taktırıcam :)

Murat Gürakan
14/04/2011, 10:28
EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim.. Hatta forumdan aLp abi iLe görüştüm kısmetse aracınada gidip bakmayı düşünüorum asLında ama Sonradaaa ya yetmezse ya kesmezse die takıLdı kafama :D madem oLacak tjet oLsun dedim..
yüksek hızLarda kuLLanmaktan çok 0-100 oLayı keyif verio bana ve ara hızLanmaLar.. Ama tjet aLıp mJet yazısını taktırıcam :)

Hiç bir zaman yetmiycekki. Ömrü 3 ay. 3 ay sonra ne yaparsanız yapın hangi arabaya binerseniz binin artık gitmiyor gibi gelicek o konuda endişeniz olmasın :)

sedini
14/04/2011, 10:40
Hiç bir zaman yetmiycekki. Ömrü 3 ay. 3 ay sonra ne yaparsanız yapın hangi arabaya binerseniz binin artık gitmiyor gibi gelicek o konuda endişeniz olmasın :)

+1000 bi süre sonra araç gitmiyor.. insanız işte hep fazlasını istiyoruz :D :w00t2000:

ResuscitateR
14/04/2011, 12:25
+1000 bi süre sonra araç gitmiyor.. insanız işte hep fazlasını istiyoruz :D :w00t2000:

skyLine gtr + Lpg ye kadar yoLu var :play_bal:

ResuscitateR
14/04/2011, 12:35
ben de eski bi t-jet sahibiyim bi ara düşünmüştüm lpg işini ama problem olan lar oluyomuş die duydum o yüzden yaptırmadm ama sattıktn sonrada vialle die bi firmayı öğrendim sorunsuz yapıyomuş normal lpg sistmeinden farklı sıvı laştırılmış lpg halinde kullanıyoır chip faln sorun olmaz dio ben senin kafadaki soruları sormuştum forumda cevaplamıştık bak istersen
Cevap : Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (https://forum.donanimhaber.com/m_25863416/mpage_18/key_/tm.htm)

gereği kadar detayLı ve biLgiLendirici bi payLaşım oLmuş. Fikir verdi bi çok konuda.. Fiyat oLarak ciddi fark var ama..

Budweiser
14/04/2011, 12:58
Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?

speedy_16
14/04/2011, 15:18
gereği kadar detayLı ve biLgiLendirici bi payLaşım oLmuş. Fikir verdi bi çok konuda.. Fiyat oLarak ciddi fark var ama..
ewet ama bidaha bakım derdi yok performans düşicek benzin gibi binilcek falan giriyo insanın aklına hala t-jetim olsaydı yaptırırdm 1 2 seneye rakipleri çıkar diğer firmalarda bu işe girer fiyatlar biraz daha düşer zaten şuan türkiyede bu sistemi uygulayan tek firma ilk çıktığında yüksek olması normal
zamanında noklia N73 almıştım 1000 tl di sonra 450 500 oldu :)

aytek06
19/04/2011, 11:54
Slmlar.bu konu hakkında bende bsy sormak istiyorm: Bende 1.4 77bg. fire active var. Tomasetto tüp takılı.bu araca chip yapılırmı?yapılırsa araca bir zararı yada yakıt yakımında anormal bir artış olurmu?Son olarak maliyeti ne kadardır? Bilgilendirebilirseniz sewinirim.. :g0000000:

cemal arslan
19/04/2011, 12:29
1.6 linea alinip yazilim ile hem ekonomik hemde inanilmaz zevkli hala gelebilir

fiat line 1600 mjet 105hp araçlar...OBD üzerinden programlanamıyor...ancak ecu sökülerek yapılabiliyor...
bilginiz olması için yazdım...

EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim..

120hp elde edilir...ama kara dumanla...o araçtan sorunsuz dumansız alınacak değer 110hp civarıdır...

Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?

bu aslında ne yapmak istediğinize ne elde etmek istediğinize bağlı
ancak büyük enjektörle konu kapanmaz gerisi de var...

Slmlar.bu konu hakkında bende bsy sormak istiyorm: Bende 1.4 77bg. fire active var. Tomasetto tüp takılı.bu araca chip yapılırmı?yapılırsa araca bir zararı yada yakıt yakımında anormal bir artış olurmu?Son olarak maliyeti ne kadardır? Bilgilendirebilirseniz sewinirim.. :g0000000:

araca yazılım uygulanır 6-7 hp güç alınır...bunuda kesinlikle fark edersiniz.
araca bir zararı olmaz
normal bir sürüşte yakıtda bir artış olmaz... agresifde sürüşte bir miktar artabilir.

SAYDAM
19/04/2011, 14:31
kardeş ben de senin gibi düşünüyordum fakat 100.000 km'de nasıl kullanıldığını bilmediğim mjet alacağıma daha düşük paraya tjet alırım dedim. aracımı her türlü tatmin alacağım şekilde kullanıyorum. ben şu an 97 oktanla şehir içi km'de 32 kr, şehir dışında da 24 kr yakıyor. mjet almadığıma pişman mıyım? kesinlikle hayır. çünkü babamda 95 hp'lik yeni astra var, ondan performans istediğimde şehir içi de şehir dışı da yaklaşık 25 kr yakıyor. hiç düşünme tjet al derim ben :)

ResuscitateR
20/05/2011, 13:12
eywaLLah saoLasın..

cemal arslan
20/05/2011, 13:20
bir çok kez okudum duydum ...insanlarımızda dizel araçlarda yanlış olan yaygın kanılar düşünceler önyargılar var...

- dizel araç kullanmak zordur
- dizel araç bakımı ağırdır
- dizel araç masraflıdır

arkadaşlar
dizel araç kullanmak zor değildir...benzinliden bir farkı yok
dizel araçların bakımı ağır değildir...trigerse triger zincirse zindir..yağsa yağ...fazladan bir masrafı yok...
dizel araçlar masraflı değildir...yeterki siz bakımlarını aksatmayın kaliteli orijinal yedek parça kullanın...ve zamanında yaptırın...

önceden otomatik araçlar adamın ocağına incir ağacı dikerdi...şimdi öyle değil..elbette istisnalar hariç...
manuel şanzımanda...debriyaj sorunları baskı balata sorunları volant sorunları yaşarsınız. balata biter volant biter balata yakar balata sıyırır senkromej sıyırır senkromej kırar...
bunun dışında...yokuşlarda geri kaçırma olur...vites atamama olur kaçırma olur...
otomatikde bunlar yok...iyi bakarsan...hiç bir sıkıntı yaşamazsın...
balata sıyırma geri kaçırma derdin olmaz...

yukarıdaki yazılanlarla alakalı değil...sadece paylaşmak istedim....

konuyla alakalı şunu derim...

100 bin km de bir araç alacaksam çok iyi incelerim...neticede arkadaşımızın dediği gibi geçmişini bilmiyoruz nasıl sürüldü nasıl bakıldı...bilgimiz yok...o yüzden çok dikkatli olmak lazım...

ancak bu aracın dizel yada benzinli olması bir şey ifade etmez...

krm1983
20/05/2011, 13:25
bir çok kez okudum duydum ...insanlarımızda dizel araçlarda yanlış olan yaygın kanılar düşünceler önyargılar var...

- dizel araç kullanmak zordur
- dizel araç bakımı ağırdır
- dizel araç masraflıdır

arkadaşlar
dizel araç kullanmak zor değildir...benzinliden bir farkı yok
dizel araçların bakımı ağır değildir...trigerse triger zincirse zindir..yağsa yağ...fazladan bir masrafı yok...
dizel araçlar masraflı değildir...yeterki siz bakımlarını aksatmayın kaliteli orijinal yedek parça kullanın...ve zamanında yaptırın...

önceden otomatik araçlar adamın ocağına incir ağacı dikerdi...şimdi öyle değil..elbette istisnalar hariç...
manuel şanzımanda...debriyaj sorunları baskı balata sorunları volant sorunları yaşarsınız. balata biter volant biter balata yakar balata sıyırır senkromej sıyırır senkromej kırar...
bunun dışında...yokuşlarda geri kaçırma olur...vites atamama olur kaçırma olur...
otomatikde bunlar yok...iyi bakarsan...hiç bir sıkıntı yaşamazsın...
balata sıyırma geri kaçırma derdin olmaz...

yukarıdaki yazılanlarla alakalı değil...sadece paylaşmak istedim....

konuyla alakalı şunu derim...

100 bin km de bir araç alacaksam çok iyi incelerim...neticede arkadaşımızın dediği gibi geçmişini bilmiyoruz nasıl sürüldü nasıl bakıldı...bilgimiz yok...o yüzden çok dikkatli olmak lazım...

ancak bu aracın dizel yada benzinli olması bir şey ifade etmez...

kesinlikle öyle ama şu da var turbo kullanmayı bilmeyen çok kullanıcı da var.

cemal arslan
20/05/2011, 13:30
turbolu bir araç ister dizel ister benzinli....fark etmez...

- çalıştırınca gaz vermeden 1dk turbonun yağlanmasını bekle
- agresif sürüşte , sıkışık trafikte , yüksek süratte hemen kontak kapatma..1 dk bekle turbo soğusun
- motor yağını geçiktirme...10 bin km den fazla kullanma ister benzinli ister dizel
- motor yağı eksik durumda araç sürme yağ lambası yanarsa derhal ilave yap
- 50 bin km de turboyu söktür ve temizlettir
- motor yağın uygun olsun. kafana yada bütçene göre değil onaylı uygun yağ kullan

bunları yaparsan...uzun süre kullanırsın....

krm1983
20/05/2011, 15:25
işte çoğu kişi maalesef bunlara dikkat etmiyor servisler 100binde turbo değiştiren,pompayı bozan kullanıcıyla dolu.Demek istediğim buydu.

cemal arslan
20/05/2011, 15:26
doğru...

bundan bütün kabahat araçta yada turbo da değil...kullanıcıların bilinçsiz olmasında...

krm1983
20/05/2011, 15:31
kesinlikle öyle sorun bilinçsizlik

ResuscitateR
10/08/2011, 19:00
NormaLde biLe Turbo Lpg'li araçLarda Lpg'nin oktan değerinin yüksek oLmasından doLayı ve benzin gibi sıvı oLmamasından doLayı pistonLarın erimesine yoL açabiLecek kadar sıkıntıLarın yaşanabiLeceğini okudum geçen bi yerde.
ki bu aracı biz ayrıca chipLedik ve turbosunu büyüterek makuL değerLerde basıncını da arttırdık diyeLim.. mümkünmüdür sizce?

Romeo_er2
10/08/2011, 19:09
NormaLde biLe Turbo Lpg'li araçLarda Lpg'nin oktan değerinin yüksek oLmasından doLayı ve benzin gibi sıvı oLmamasından doLayı pistonLarın erimesine yoL açabiLecek kadar sıkıntıLarın yaşanabiLeceğini okudum geçen bi yerde.
ki bu aracı biz ayrıca chipLedik ve turbosunu büyüterek makuL değerLerde basıncını da arttırdık diyeLim.. mümkünmüdür sizce?

turboyu büyütüp makul değerlerde basıncı arttırmak o kadarda ufak bi iş değil..getirisi götürüsü bol bir işlem..bu işlemler sonrasında lpg ile kullanmak çok abzürt ve sıkıntılı olur bence..

ResuscitateR
10/08/2011, 19:17
iLk konuyu açtıktan bu zaman araştırdımda sıkıntı oLucak sanırım dediğin gibi.. hatta çoğu fikride sizin araçLarın üzerinden değerLendirerek yaptım..
turbo haricinde yapıLabiLicek şeyLeri yapıcaz bakaLım kısmetse görünen o.
(pm attım bi konuda da)

Ziyaretçi049
10/08/2011, 19:24
Valla dostum bende aracımı satabilirsem T-Jet alıp LPG bağlattıracam binecem mis gibi :Ç
Dizel'in bi espirisi kalmıyor artık 1.3 75 hp aracım bile şu anki fiyatlarla 22krş yakıyor :w00t2000:

ResuscitateR
10/08/2011, 19:35
Yani gönüL ister Lpg fiLan uğraşma ama herkesin LimitLeri var tabi.. kimsede demesin hem karnım doysun diyosun hem pastam dursun istiyosun diye..
t-jetine lpg taktırıpta hem karnı doyup hem pastası duranLar var sonuçta :)
kpss atamaLarı bi sonuçLansa da aLıp temiz bi t-jet işLemLere başLasam hemen.. sattım çünkü aLtımdaki arabayı kaLanına da kredi vs ayarLicaz inş.

Romeo_er2
10/08/2011, 19:56
t-jet dilinden anlayınca çok az yakabilen bir araç aslında..pek lpg ye ihtiyacı yok =)

ResuscitateR
10/08/2011, 20:04
ömrüm boyunca araçLarımız hep ve hep dizeL en sonunda da Lpg'Li oLdu.. benzinLi fobisi bende ki sanırım ama aşamicam gibi :D