Sayfa 1/2 12 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: T-jet Lpg + chip

aLper Koç
    ResuscitateR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 5

Standart T-jet Lpg + chip

Üzerinde durup araştırdığım konu bu uzun zamandır. Performans ve ekonomi. Bunu 90 hp mjeti box+chip+filtre+egzos iLe sağLamak yerine tjet üzerinde Lpg sayesinde yapmayı düşünüyorum. Ne yapıLırsa yapıLsın (demiyimde) bi mjet'in tjet kadar zevk vereceğini tahmin etmiyorum. Bu konuda deneyimLerinizi ve fikirLerinizi aLmak istedim. Merak ettikLerim..
    *ÖnceLikLe temiz bir araç buLunup aLındıktan sonra yapıLıcak bu işLemLer.
    *iLk oLarak Lpg mi yapıLması uygundur yoksa yazıLım mı? Bir birine adaptasyonu hangi aşamada sağLanmaLı?
    *Yakıt ekonomisi oLarak nasıL ve ne kadar bi avantajım oLur. Yaptırmış oLan varsa dediğim şekiLde yakın değerLerini payLaşabiLir.
    *YaşayabiLeceğim sıkıntıLarı, ne gibi durumLar iLe karşıLabiLeğimi tecrübeLerinizLe iLetirsenizde sevinirim.

Bu şekiLde aracını hem performansLı haLe getirip hemde az yakmasını isteyen bi çok kişi vardır eminim..

Not = İllaki "adam t-jet aLıcak yazıLım attırıp Lpg takıcak püff.." diyenLer çıkıcaktır şimdiden saygı duyuyorum.. TeşekkürLer..

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

semih vardı formdan onu çağırıyım ben
    TSİ Jetta.

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Semih bey forumdan bekLeniosunuz

Asim B
    Marker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı ResuscitateR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu şekiLde aracını hem performansLı haLe getirip hemde az yakmasını isteyen bi çok kişi vardır eminim..

Not = İllaki "adam t-jet aLıcak yazıLım attırıp Lpg takıcak püff.." diyenLer çıkıcaktır şimdiden saygı duyuyorum.. TeşekkürLer..
    merhaba, Hocam hem az yaksin hem cok kacsin biraz zor gibi geliyor bana

İhsan ERTUĞ TURAN
    puntoturbom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 BHD 66
    Edilen teşekkür: 57

cesaret isteyen bir girişim. Sonuna kadar destekçisiyim. Biz müşteriyiz ve fabrikanın veremediği her türlü imkan ve fırsatları hakediyoruz. Burun kıvıranlar lutfen yorum yapmasınlar........

Cemal KÖYLÜOĞLU
    C(C)K cck1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 570

Karizmatik

Alıntı puntoturbom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cesaret isteyen bir girişim. Sonuna kadar destekçisiyim. Biz müşteriyiz ve fabrikanın veremediği her türlü imkan ve fırsatları hakediyoruz. Burun kıvıranlar lutfen yorum yapmasınlar........

+1

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

bende bu ara t jet bakıyorum istediğim fiyatları bulursam alıp lpg ye geçeceğim performanslı ve az yakan bir araç hayal olmamalı bence...
    Keyif BMW'Dir...

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

*iLk oLarak Lpg mi yapıLması uygundur yoksa yazıLım mı? Bir birine adaptasyonu hangi aşamada sağLanmaLı?
    *Yakıt ekonomisi oLarak nasıL ve ne kadar bi avantajım oLur. Yaptırmış oLan varsa dediğim şekiLde yakın değerLerini payLaşabiLir.
    *YaşayabiLeceğim sıkıntıLarı, ne gibi durumLar iLe karşıLabiLeğimi tecrübeLerinizLe iLetirsenizde sevinirim.
    1. lpg önce takılırsa..sonradan chip yapılırsa...lpg tekrar kalibre edilecek

2. yakıt ekonomisi yapılan yazılıma sizin sürüş tarzınıza aracın durumuna yol durumuna vs. gibi etkenlere bağlı olarak değişir. ayrıca şehir içinde kimse garanti vermez veremez...normal şartlar altında sakin bir sürüşte yakıtın düşmesi gerekir. ancak basıncada aynı oranda artabilir.

3. yazılım düzgün yapılırsa bir sorun yaşamazsınız. sizin yapmanız gereken sadece turboya dikkat etmek. yağını geçiktirmemek. tavsiyem 10bin km yi geçirmeyin.

sanırım 150hp tjet düşünüyorsunuz...eğer aklınızdaki 120hp ise...bence 120 mjet alın...

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Sana yazılımlı dyno da 180 hp bravo verelim sen al sadece lpg bağla bin ilanlarda mevcut. En zor kısımları bitmiş olsun )

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Bütçenin yettiği değerLer üzerine araba seçebiLiorum maLesef ScaLa dar yani anLicanız
    Kim istemez murat arkadaşın aracını.. biLiorum az çok üzerinde yaptığı işLemLeri takip etmiştim forumdan sen mjetini ver 180'lik Lpgden de kurtar waLLa razıyım
    bide bravoya zaten fittim ama istediğim skydoom'ı biLe kırptım hayaLLerimden
    akLımdaki 120 hp tjet gp ve 145-155 arasında da bi motor upg.i.

*99 modeL 2.0s T forester'a lpg taktırmıştık bundan 4 yıL kadar evveL. Gaza yükLenmeLerde sarsıLma ve titreme yapıyodu 1-2 sn süre için. Benzer sorunu yaşarmıyım acaba diye düşünüorum. Yada ara hızLanmaLarda (top speedde düşme iLLaki oLucak) Lpg bayar mı boğar mı arabayı diye bi kaygım var. İş sadece güzeL bi montaj ve ayarLamada bitiosa sıkıntı yok.

Murat Gürakan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Bütçenin yettiği değerLer üzerine araba seçebiLiorum maLesef ScaLa dar yani anLicanız
    Kim istemez murat arkadaşın aracını.. biLiorum az çok üzerinde yaptığı işLemLeri takip etmiştim forumdan sen mjetini ver 180'lik Lpgden de kurtar waLLa razıyım
    bide bravoya zaten fittim ama istediğim skydoom'ı biLe kırptım hayaLLerimden
    akLımdaki 120 hp tjet gp ve 145-155 arasında da bi motor upg.i.

*99 modeL 2.0s T forester'a lpg taktırmıştık bundan 4 yıL kadar evveL. Gaza yükLenmeLerde sarsıLma ve titreme yapıyodu 1-2 sn süre için. Benzer sorunu yaşarmıyım acaba diye düşünüorum. Yada ara hızLanmaLarda (top speedde düşme iLLaki oLucak) Lpg bayar mı boğar mı arabayı diye bi kaygım var. İş sadece güzeL bi montaj ve ayarLamada bitiosa sıkıntı yok.
    Yok o mjet öyle verilcek bi mjet değil )
    Tehlikeli birazcık. Ondan ben güvenli olanını satıyorum
    ----
    Bu arada bi büyük enjektörden takarsan performans ta artı bile sağlarsın. Bu aklınızda olsun. Benim benzinli arabam olsa lpg bağlatsam tek yapacağım iş odur.

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok o mjet öyle verilcek bi mjet değil )
    Tehlikeli birazcık. Ondan ben güvenli olanını satıyorum
    ----
    Bu arada bi büyük enjektörden takarsan performans ta artı bile sağlarsın. Bu aklınızda olsun. Benim benzinli arabam olsa lpg bağlatsam tek yapacağım iş odur.
    passattan bilirsin tüpde daha iyi gidiyodu
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

ben de eski bi t-jet sahibiyim bi ara düşünmüştüm lpg işini ama problem olan lar oluyomuş die duydum o yüzden yaptırmadm ama sattıktn sonrada vialle die bi firmayı öğrendim sorunsuz yapıyomuş normal lpg sistmeinden farklı sıvı laştırılmış lpg halinde kullanıyoır chip faln sorun olmaz dio ben senin kafadaki soruları sormuştum forumda cevaplamıştık bak istersen
    Cevap : Vialle LPi sistemi hakkında bilgi?

İLKER ÇELİK
    ianemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    06 R 1555
    Edilen teşekkür: 22

Alper bey benim aracım T-jet ve lpg taktırdım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum fakat bilmenizi isterim t-jetlere lpg herkes takamıyor ve her kit olmuyor mühendis arkadaşlarım tecrübelerini aracıma yansıttılar farklı şehirlerden de mühendis arkadaşlar ile bilgi alış verişleri ile çok güzel bir sonuç çıktı ortaya bu benim şansım doğru yerde taktırdım fakat uygun şekilde takılmazssa çip te attıracaksınız sorun yaşayabilirsiniz bence önce cip daha sonra lpg çünki sıkıntılı olan lpg zaten kalibrasyon uğraştırabilir sizi biraz ankarada olsa idiniz sizi yönlendirebilirdim lpg konusunda fakat istanbulda nered nasıl olur bilemiyorum denediğinizde sonuçları bizimle paylaşırsanız seviniriz.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Günay Aydın
    By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 AG 106
    Edilen teşekkür: 36

tjet aldiktan sonra lpg taktirip yazilim yaptiracaksiniz daha sonra yazilim daha sonra gaz ayari yapilacak ne bakimdan tjet mjetten zevklidir ?

Ben tjette bindim.Bütün arabalarim mjetti 1.3 70 1.3 75 ve 1.6 mjet kullaniyorum bu devirde akaryakit fiyatlarina baktiğimizda dizel daha avantajli 1.6 linea alinip yazilim ile hem ekonomik hemde inanilmaz zevkli hala gelebilir illa performans istiyorsaniz bişeylerden ödün vermeniz gerekiyor ki tjetleri kesinlikle kötülemiyorum benzin düşsün ilk yapacağim tjet alip sonuna kadar doldurmak alip araci ama devir gerçekten ekonomi devri.

Dizel alip birde güzel yazilim ile istedildiğinde bi canavar istenildiğinde bi ekomomist olabiliyor.
    Kaming Son
    Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene

Dumani Üstünde Punto

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim.. Hatta forumdan aLp abi iLe görüştüm kısmetse aracınada gidip bakmayı düşünüorum asLında ama Sonradaaa ya yetmezse ya kesmezse die takıLdı kafama madem oLacak tjet oLsun dedim..
    düşük kmde temizini buLması da sıkıntı oLdu mjetin..
    yüksek hızLarda kuLLanmaktan çok 0-100 oLayı keyif verio bana ve ara hızLanmaLar.. Ama tjet aLıp mJet yazısını taktırıcam
    Konu ResuscitateR tarafından (14/04/2011 Saat 08:31 ) değiştirilmiştir.

Murat Gürakan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim.. Hatta forumdan aLp abi iLe görüştüm kısmetse aracınada gidip bakmayı düşünüorum asLında ama Sonradaaa ya yetmezse ya kesmezse die takıLdı kafama madem oLacak tjet oLsun dedim..
    düşük kmde temizini buLması da sıkıntı oLdu mjetin..
    yüksek hızLarda kuLLanmaktan çok 0-100 oLayı keyif verio bana ve ara hızLanmaLar.. Ama tjet aLıp mJet yazısını taktırıcam
    Hiç bir zaman yetmiycekki. Ömrü 3 ay. 3 ay sonra ne yaparsanız yapın hangi arabaya binerseniz binin artık gitmiyor gibi gelicek o konuda endişeniz olmasın

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir zaman yetmiycekki. Ömrü 3 ay. 3 ay sonra ne yaparsanız yapın hangi arabaya binerseniz binin artık gitmiyor gibi gelicek o konuda endişeniz olmasın
    +1000 bi süre sonra araç gitmiyor.. insanız işte hep fazlasını istiyoruz
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı sedini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1000 bi süre sonra araç gitmiyor.. insanız işte hep fazlasını istiyoruz
    skyLine gtr + Lpg ye kadar yoLu var

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı speedy_16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de eski bi t-jet sahibiyim bi ara düşünmüştüm lpg işini ama problem olan lar oluyomuş die duydum o yüzden yaptırmadm ama sattıktn sonrada vialle die bi firmayı öğrendim sorunsuz yapıyomuş normal lpg sistmeinden farklı sıvı laştırılmış lpg halinde kullanıyoır chip faln sorun olmaz dio ben senin kafadaki soruları sormuştum forumda cevaplamıştık bak istersen
    Cevap : Vialle LPi sistemi hakkında bilgi?
    gereği kadar detayLı ve biLgiLendirici bi payLaşım oLmuş. Fikir verdi bi çok konuda.. Fiyat oLarak ciddi fark var ama..

Sayfa 1/2 12 SonSon