Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo mu Focus mu?

ibrahim06
22/03/2011, 00:56
Dostlar bazılarınız bilir benim puntoyu 2 hafta önce sattım. Asıl satış amacım Bravo almaktı. Punto bize(ben,karım ve 4 yaşındaki oğlum) küçük ve dar geliyordu. Lakin şuan eşimle anlaşmazlık içindeyiz. Ben Bravo diyorum eşim ise bagajı büyük bişey al diyor. Diyorum bravonunki yeter bize. '' Eski Bravamızınki kadar ise alma '' cevabı alıyorum.İster istemez Sedanlara da bakar oldum. Focuslar Sedan olarak hoşuma gidiyor. Linea ve dobloyu da ben istemiyorum. Otomobil istiyorum. Böyle bir duruma yorum yazmak isteyen var mı. Focusu ne derece önerirsiniz? Focus olmaz ise zaten Bravo olacak.

.

febahadir
22/03/2011, 01:00
İbrahim hocam focus ile bravo karşılaştırılmaz bile hocam. Focus elbette!..

ibrahim06
22/03/2011, 01:04

Ooo Bahadır hocam senin üyelik benden de eski lakin ilk kez karşılaşıyorum senle burda. Sanırım Punto kullanmadığın için pek girmiyordun ya da yazmıyordun.Çok şaşırdım.Aktif ol burda da hocam. Burası bir hazine.

Not: Bahadır hocam arkadaşımdır.

Solitude
22/03/2011, 01:14
bravo ile hiçbir deneyimim olmadı lakin focus la oldukça zaman geçirdim ve kesinlikle focus derim.

h k
22/03/2011, 01:20
focus iyi hoş araba.

ama eli kulağında yeni kasa geliyor , nisan yada mayısta satışta olacak . eskisi ile birlikte yıl sonuna kadar satılacak .

yeni kasada motor secenekleri de daha gelişmiş olacak sanırım.

febahadir
22/03/2011, 01:23
Ooo Bahadır hocam senin üyelik benden de eski lakin ilk kez karşılaşıyorum senle burda. Sanırım Punto kullanmadığın için pek girmiyordun ya da yazmıyordun.Çok şaşırdım.Aktif ol burda da hocam. Burası bir hazine.

hocam ben zaten burada idim ama arabayı satınca yazamadık işte.

evet hocam, istersen yeni kasayı bekle focus için.

ExTReMe_
22/03/2011, 01:23
Focus iyi araç tabikide ancak kullanmış biri olarak dizeli malesef çok sesli çalışıyor beni aşırı rahatsız etti . Ses olarak multijet motoru aratır ..

ibrahim06
22/03/2011, 01:28
Focus iyi araç tabikide ancak kullanmış biri olarak dizeli malesef çok sesli çalışıyor beni aşırı rahatsız etti . Ses olarak multijet motoru aratır ..

İşin garibi dizel düşünüyorum.Dizelin öyle olduğunu duydum ve bu yüzden yalıtımla uğraşanları okudum.

tayfux
22/03/2011, 01:29
titanium x paket beyaz hb focus TDCİ 110 beygir of derim başka birşey demem

Honor COOPER
22/03/2011, 01:29
Focus dizel ve bravo dizel kullanan biri olarak bravoyu tek geçerim heleki c segment focustaki trim ve nerden geldiği belli olmayan sesler varki tam bir komedi.
ayrıca bravodaki tüm donanımları eklediğinizde bile focustan 5-6000 tl kardasınız esp siz titanyum x e göre.

Honor COOPER
22/03/2011, 01:31
titanium x paket beyaz hb focus TDCİ 110 beygir of derim başka birşey demem
bende beyaz 120 lik sport style+skydome+asist kit ve spk kit derim!aman aman..take of jantlar bile tercih sebebim olurdu.

kornman887
22/03/2011, 01:35
Benzinli için konuşuyor olsadık kesinlikle benim tercihim focus'tan yana olurdu. Dizellerden ise hiç anlamıyorum ne yazık ki.

tayfux
22/03/2011, 01:39
bende beyaz 120 lik sport style+skydome+asist kit ve spk kit derim!aman aman..take of jantlar bile tercih sebebim olurdu.
zevk ve renk meselesi bence..focusun kasasını daha çok beğeniyorum ve de sağlamlığını..

omer06
22/03/2011, 01:49
focusun tek kötü yanı dizel olucaksa motor sesini içeri alıyo oldukça;)
bravoda ise tık yok ses yok takırtı tukurtu yok :)

yunus kahraman
22/03/2011, 01:59

bunu neye dayanarak söylüyorsunuz??

Bilmeyenler öğrensin; İngilterede Fifth Gear programında Yeni Focus, 308 ve Yeni Bravo karşılaştırıldı. Karşılaşmanın galibi Bravo idi ;)

OzzY
22/03/2011, 02:05
abi madem geniş araba istiyosun biraz daha koy cmax al :)

tayfux
22/03/2011, 02:05
focusun ter kötü yanı dizel olucaksa motor sesini içeri alıyo oldukça;)
aynen ne kadarda bence focus desemde focusun dizeli içeri evo dan yada bravo dan fazla ses alıyor..

SKELETER
22/03/2011, 02:07
Focus çok yakıyor deyular :D

ibrahim06
22/03/2011, 02:18
aynen ne kadarda bence focus desemde focusun dizeli içeri evo dan yada bravo dan fazla ses alıyor..

TDCI(dizel) motorları sanırım Peugot (şu markayı bir düzgün yazamam) veriyormuş fordlara.

Budweiser
22/03/2011, 02:28
Siyah Focus hatchbag derim :)

tayfux
22/03/2011, 02:29
TDCI(dizel) motorları sanırım Peugot (şu markayı bir düzgün yazamam) veriyormuş fordlara.
benim bu konuda bir bilgim yok hocam ve açıkçası zannetmiyorum..hocam ford kullanıcılarının şikayet ettiği sorun sesi ve turbosu..turbonun patlatma arızasını fazla verdiği söyleniyor aynı sorun bilirsiniz wv de de var..ama çok kullandım araba içine binince güven veriyor gidişiyle yola tutunuşuyla tipiyle bence çok güzel bir araç..

fawori
22/03/2011, 02:31
astra yeni kasaya baktın mı hocam?

hilmiusta
22/03/2011, 02:32
focus tabıkı yenı kasasının fotolarına netten bı bak ıstersen ıcı dehset

tayfux
22/03/2011, 02:32
astra yeni kasaya baktın mı hocam?
aşırı hantal bugün bindim astra 3 hb 1.3 95 hp njoy..arkadaşım direksiyonu dövüyordu nie evo dynamic full paket almadım diye :)

krakercocuk
22/03/2011, 02:35
hocam fordun süspansiyonları sertdir. cocuk var dıyosun o yuzden tavsıye etmem..yol tutuşda cok ıyıdır.tdci motor bravoya gore fazla yakar..al bı 120 lık bravo mjet 300 torkun keyfını cıkar derım beyaz bır skylı bravo yakısır femolınınkınden..;)

ianemon
22/03/2011, 03:07
İbrahim hocam 2008 dizel focus ile ocak ayında istanbula gidip geldim araç çok güzel fakat herkesin hem fikir olduğu gibi çok fazla ses veriyor içeri tek sıkıntı bu 2011 modellerin hb leri de bağaj konusunda oldukça iyi düşünün derim ama dizellerin ses durumunu kontrol edin yenilerde hala aynı sorun varmı bakmak lazım

darkman
22/03/2011, 03:17
bu fordlar yakıt konusunda çokmu kötü 1.6 110lukları için ort. tüketimleri bir depo ne kadar gider bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Kronokrator
22/03/2011, 03:58
focus alcaksan hatchback al bari. sedanı çok şekilsiz bence. ama bravoyu tek geçerim tabi.

demon
22/03/2011, 04:25
Focus alacaksanız biraz bekleyin yeni kasası çıktı. Yenge hanım geniş bagaj diyorsa Bravo zaten size uymuyor :) İbrahim bu iki marka ile kısıtlı kalma. Diğer markalarıda araştır derim. Kafan çok karışabilir ama daha iyi fikirlerde çıkar emin ol. Alternatifin çok.

Corolla
Fluence

Bunlarıda bir gözden geçir.

Erdem Bozdağ
22/03/2011, 04:54
çocukluk arkadaşıma fluence dci aldık yeni edc şanzumanlı.renoya karşı benim de bi önyargım vardır çoğu kişi gibi ama gerek performans gerek şanzuman gerekse de yol tutuş olarak çok güzel bi araç ben çok beğendim.bekar oldugum için hiç bagajına bakmak aklıma gelmedi tabiiki :)

DeNNis
22/03/2011, 04:58
focus kraldır, 10 numara, tek geçerim, bravoyla karşılaştırılması bile yapılmaz tarzı yorumlar yapmaktansa hiç yapılmasın bence. eğer bir tercih sunuyorsanız yanında nedeninide belirtinki konu açan kişiye yardımcı olsun.

benim yorumuma gelirsek, bravo kalite olarak eskiği yok fazlası var, buna donanım artılarını ve fiyatındaki uygunluğuda eklersek güzel bir tercih sebebi olur.

opexturk
22/03/2011, 05:24
aileni düşünerek alacaksan focus al abi

corsi
22/03/2011, 09:20
Focus dizel ve bravo dizel kullanan biri olarak bravoyu tek geçerim heleki c segment focustaki trim ve nerden geldiği belli olmayan sesler varki tam bir komedi.
ayrıca bravodaki tüm donanımları eklediğinizde bile focustan 5-6000 tl kardasınız esp siz titanyum x e göre.

focusun tek kötü yanı dizel olucaksa motor sesini içeri alıyo oldukça;)

Focus çok yakıyor deyular :D

2005'ten 2008 e kadar Focus HB GHIA 2008'den itibaren elimizde Focus GHIA sedan var ve dediklerinize katılmak çok zor :) Motor sesi arabanın dışında iken rahatsız ediyor ama içinde öle abartılacak kadar çok ses yok ama burada focus kullandığını idda eden arkadaşlar trendini kullandıysa eğer yalıtım olarak GHIA lar çok mükemmel bunu söyleyebilirim. Titanyum paketlileri dahada sessiz onuda eklemek istiyorum.

Turbo ağrızasına gelince gerçekten 2 arabada da aynı sıkıntıyı yaşadık ama garanti içerisinde olduğu için fazla gözümüze gelmedi açıkcası.

Ve bu segment içerisinde çok fazla araba kullandım uzun yol tecrübeside yaşadım bizim olduğundanmıdır bilmem ama Focus u hiç bir arabaya değişmem E46 BMW'ye bile :)

Çok yaktığı konusuna gelince ankara içinde kullanıyoruz ve ortalama yakıtımız 6 - 6,5 arasında değişiyo okadarda çok yakmıyo tabi Fransız grubu araçlarla kıyaslamazsanız onlar daha az yakıyo aynı motora sahip olmalarına rağmen ama bildiğim kadar ile Focusun kasası onlara göre ağır ama yol tutuş olarak mükemmel sağlamlık olarakta mükemmel.

Bravo kullanmadığım için hiç bir yorum yapamam ama Fiesta bakarken fiyat ve donanım yüzünden evo tercih ettim Lakin C segmentinde araba alcak olsaydım Focustan şaşmazdım ve yeni kasasını beklerdim :)

Scottie
22/03/2011, 09:23
çok zor bir soru... bende ikisi arasında kalırdım.. araba alacak olsam...

sezerism
22/03/2011, 10:59
Arkadaşlar bana göre ben bravo derim . Başkada araba tanımam .fiat palio 1.2 75 hp ,fiat punto evo1,4 105 hp fiat bravo 1,4 140 daynamik.derim.

egeevo
22/03/2011, 11:45
dostum focus ve cmax hem kullandim hem icinde bulundum. Iceri cok ses aliyor,cok tikirdiyor,cok gicirdiyor,ruzgar sesinide cok aliyor. tabi hepsi tikirdarmi gicirdarmi bilmem ama motor sesi cok aliyor. Bnce bravo

zafermutlu
22/03/2011, 11:54
yeni focusun dışı bana daha çok hitap ediyor.. bravo güzel araba makyaj lazım.. ama evo olmasa fiesta almadıydım aklımda kaldı , c segmentinde ya yeni astra yüzde seksen yada yeni focus alırdım...

TORnADO
22/03/2011, 12:00
İbrahim hocam bence yeni Focus'u bekle,bir deneme sürüşü yap ondan sonra karar ver.Focus da Bravo da iyi araba. Focuslardaki ses sorununu ben de biliyorum ama yeni kasasını beklemek lazım.Ben 1.6 T 180 bg olan Focus'a lpg olursa almayı düşünüyorum.Artık dizel araba almam,malum hem tamiri pahalı hem de ekonomikliğini kaybetti dizel.

sedini
22/03/2011, 12:01
ikinci elde değer arıyorsan FOCUS.. arabadan zevk almalıyım kullandığım arabanın keyfi ve özellikleri güzel olmalı bastımmı da gitmeli diyorsan BRAVO..

Bagaj hacmi konusunda bravonun 400 litre focusun hb modeli 385 - sedan modeli 525 lt.. yalnız içlerde bagaj kapağını kapamak için tutucak bi yer yok elleriniz bol bol kirlenir kışın..

illa bagaj hacmiyse aradığınız C-max lere bakın..

yalnız şahsi tercihim bravo olurdu.. özelliklede beyazı..

hakan26
22/03/2011, 12:07
İbrahim hocam nacizane benim görüşüm yeni Citroen C4 ü incelemenizden yana.Bu sefer düzgün araba yapmışlar eminim hoşunuza gidecek ve de beklentilerinizi karşılıyacaktır...

takres
22/03/2011, 12:21
tabii ki yeni ford focus en azından çok güncel bir kasa 5 sene boyunca eski kasa olmaz...bravo çok tan beri aynı kasada değiştiği an iyi olmayan ikinci eli daha da değer kaybeder bence...yeni kasa da motor sesi düzelmiştir diye umuyorum iç mekan falan ise çok güzel olmuş 1.6 tdci 109 hp den 115 hp ye yükselmiş...bu arada corolla ve yeni c4 de tavsiye ederim hatta limitler zorlanırsa dizel s40 en iyisi olur...

Mjet
22/03/2011, 17:03
Bravo :)

ibrahim06
22/03/2011, 17:50
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.focusun yeni Sedan Kasası bildiğim kadarıyla seneye değil 2013te geliyor ülkemize.Seneye gelecek olan Heçbek modeli diye biliyorum. 2013te Sevgili Fiatımız Bravo ismini sonlandırıyor ama Ford ismi aynı bırakıp kasa güncelliyor. Gel de Fiata kızma.
Acaba ford dizelin motor gürültüsü alt yalıtım türü şeyler yaptırarak azaltılamaz mı?

Ardevo
22/03/2011, 18:21
Focus Hatcback bu yılın haziran ayı gibi gelmiş olacak. Sedanı yıl sonunu bulabilirmiş. Yeni kasayı bekleyecekseniz elbette Focus alınır, ama arada en az 5.000 TL fark olacaktır Bravo ile.
Eski kasa ile kıyaslıyorsanız Bravo tercih ederdim..

izoci
22/03/2011, 18:23
benim haylim bravo olduğu için bravo derim :)

takres
22/03/2011, 18:24
mayısın son haftası focus hb gelecek sedanla ilgilenmediğim için onu sormadım :)

Ardevo
22/03/2011, 18:24
Siyah Focus hatchbag derim :)

Benzinli Siyah Focus Titanium Hatcback için verdiğim kaporayı iptal ederek dizel Evo aldım, yakıtı başa bela olacağı için..

menesi
22/03/2011, 19:23
abi bizim fiatlarda kapı ötme,klima boru gıcırdaması ve benzeri şeyler genelde çıkabiliyor.fiesta mı evo mu desen 2 sinide kullandım evo derim ama focus bravo dan iyidir bence...

yunus kahraman
22/03/2011, 21:35
abi bizim fiatlarda kapı ötme,klima boru gıcırdaması ve benzeri şeyler genelde çıkabiliyor.fiesta mı evo mu desen 2 sinide kullandım evo derim ama focus bravo dan iyidir bence...

Evo yu almadan önce çok araştırdım. Fiesta mı?? Evo mu?? diye.. Sonuç olarak Evo ya karar kıldım.
Aynı şekilde Bravo da da aynı araştırmayı yaptım. Bravo dan beni tek vaz geçirtebilecek araç Giulietta dır. Onunda dizel otomatiği olmadığı için tercih etmedim. Delta nın içi hoşuma gidiyor, onunda dışı hoşuma gitmediği için tercih etmedim :)

ERDEM1907
22/03/2011, 21:59
focus da güzel araba ama fiyat olarak bravoya göre 5000-6000 fark eder. tabi bütçe ve zevk meselesi ben olsam bravoyu alırdım daha aynı özelliklere sahip olmasına rağmen daha ucuz daha güzel görünüyor.

typhoon
23/03/2011, 12:32
aracımı almadan önce uzun bir araştırma yapmıştım, tarz istiyorsanız, ikinci eli dert etmeden uzun süre kullanacaksanız, aracım herkeste olmasın istiyorsanız, kasası 4 yıllık da olsa bravo derim çünkü focus çıktığı ay bile sayıca bravodan fazla olur sokaklarda.. sport style buz beyaz artı sky dome:) astra şekil olarak biraz daha iyi gibi ama o motoruyla kıyaslanmaz bence... focusla bravoyu kıyaslayamayan arkadaşlar biraz otomobil test dergileri yorumları vs. incelesin.. bakın adamlar nasıl kıyaslıyor:) bir çok kıyaslamada artıları focustan çok görünüyor. zevk meselesi olmakla birlikte bence yeni kasa focustan daha iyi.. uzun araştırmalarım sonucu bravo aldım, şimdilik hiç pişman değilim, aracı görenler hayran kalıyor(2011 otomatik benzinli focus sahibi arkdaşım dahil) performansına diyecek yok sınıfının en iyisi zaten, sport style spor susp. ve koca tekerleriyle resmen güven veriyor. kıyaslayacağınız piyasadaki bütün araçlarla tek tek kıyasladım, forum yorumlarına baktım test dergilerine baktım öyle karar verdim..sınıfında dizeli içeri en az ses geçiren araç.. yarı otomatikler içinde en kullanışlı araç gibi yorumlar var dergilerde.. bence altarnatif olarak yeni C4e de bakabilirsiniz gayet dolu daha ekonomik ve spor bir araç.. focusa kesinlikle kötü demiyorum, ikinci eli, ismi, şekli belli ama tarz istiyorsanız kesinlikle bravo..

egeevo
23/03/2011, 13:00
bncede kesinlikle bravo,yeni focuslarin ses ve tikirdama olayini cozdulermi bilmiyorum ama bravolarda boyle problem sanirim hic yok,ve sport style bravo muhtesem gorunuyor,su anki focuslarin malzeme kalitesi bravo ile kiyaslanamaz,kapi panellerine baksaniz anlarsiniz dedigimi...bnce bravodur

TORnADO
23/03/2011, 13:07
Bravo'nunyerine çıkacak olan aracı merak ediyorum doğrusu,belki Focus'tan da iyi olacak. :)

zafermutlu
23/03/2011, 13:24
bende bravo yerine gelecek c segmenti hatchbacki merakla bekliyorum. eger begenmezsem evo fiattan aldıgım son araba olacak.. focus bravo tercihinde focus dedim ama yorumlara bakıyorum da kıyaslanmaz filan diye gayet güzel kıyaslanır iki araç.. focusta fazla abartılıyor en azından yenisini bilmiyorum eskisi okadar ahım şahım neyi var bu arabanın çözmüş degilim... ben sadece tercihimde focusun dış görüntüsü bravodan güzel oldugunu düşündügüm için tercihim focus olurdu.. yoksa özellik mjet motor torku filan bravo üste çıkar altta kalmaz..

GPS2
23/03/2011, 13:41
Bravo diyorum...kasa masa hikaye...max torka bakın yeter...1,6 mutlu multijet...gerisi yalan...Focus alırsınız birgün gelir yanınızdan jet gibi bir Bravo geçer kahrolursunuz...demedi demeyin...:)

Ardevo
23/03/2011, 13:47
Bravo da çok güzel ama ben yeni Focus diyorum..:clapping:

https://img163.imageshack.us/img163/1575/60081511.jpg

https://img35.imageshack.us/img35/231/2012fordfocus13cdgaller.jpg

hilmiusta
23/03/2011, 14:25
2011 Ford Focus Review Video (https://www.5min.com/Video/2011-Ford-Focus-Review-259735647)

Yeni Focus Geliyor! (https://www.ford.com.tr/yenifocusgeliyor/)

arkadaslar burdan yenı focusu gore bılır ve resmı sıtesınden ne zaman gelecegıne daır bılgılendırıle bılırsınız

takres
23/03/2011, 14:27
iç mekan mükemmel olmuş...

yunus kahraman
23/03/2011, 18:22
bana kalır ise dışı uzaylı gibi, içide çok karmaşık..

ibrahim06
23/03/2011, 18:43
Şu fordun sesi içeri çok alma işi canımı sıktı. Hatun da tutturdu Sedan diye. Şeytan diyor git dacia logan al. alsana Sedan de.

hakki
23/03/2011, 18:54
Ben 2010 model dizel fiesta aracım 1 ay önce satıp 2006 GP aldım.Fiesta iç ve dış görünüş olarak insanı cezbediyor ama kullanımı,iç mekan rahatlığı,motor ve yol sesini alma konusunda GP Fiestaya göre daha üstün bir araç (tabi bu benim düşüncem).Çevremde Focus kullanan arkadaşlarım da var ses başlıca sıkıntıları.Bence fırsat bulablirsen iki aractada detaylı bir test sürüşü yap ve markaları unutup ona göre karar ver.

cemal arslan
23/03/2011, 19:10
aslında cevap ortada...

sedan isteniyorsa...ford 1600 tdci 110hp...

değilse...bravo 1600 mhet 120hp...

mix
23/03/2011, 19:11
zor soru ... inş. gönlünüze göre tercih yaparsınız

asil
23/03/2011, 19:20
herzaman derim kapında fıat evinde evlat:D

takres
23/03/2011, 19:52
Şu fordun sesi içeri çok alma işi canımı sıktı. Hatun da tutturdu Sedan diye. Şeytan diyor git dacia logan al. alsana Sedan de.

Yeni kasada izalasyon mutlaka iyileştirilmiştir ve şu an bile o kadar aşırı değil bence benim gp yle aynı düzeyde bence...

typhoon
24/03/2011, 10:46
tekrar baktım araçlara sedansa focus(tabi yeni kasa ise) sedan olmasa da olur diyosanız bravo.. yalnız takıldığım nokta yeni C4... içi daha güzel, motor daha ekonomik, önden daha agresif hatlara sahip.. bence mutlaka göz atın yeni C4e de..

krakercocuk
24/03/2011, 14:20
focus iç dizaynı tr ye böyle gelecekse 10 numara olmuş.

burak6230
26/03/2011, 10:40

arkadaşım ben yerinde olsam focusa o kadar para vermem bravoyu tek kelime geçerim ayrıca bagajıda hiç küçük degil puntonun en az 2 katı bagaj büyüklügü var tabi gene karar senin ama bravo derim

SUADOW
26/03/2011, 10:44
Tercih sedan olacaksa Focus, tercih hatchback olursa bravo...

Ben şu an bir tercih kullansam; Focus'u tercih ederim. Çünkü beğendiğim bir araç...

Allah gönlünüze göre versin...

ykaya1983
26/03/2011, 11:12
Kesinlikle bravo sonuna kadar bravo.Forever bravo forza bravo rebuplıc of bravo:D

ibrahim06
27/03/2011, 23:46
Yeni Focus sanki kasası güncellenmiş Toyota gibi olmuş.
YouTube - All new Ford Focus 2012 4Door (https://www.youtube.com/watch?v=9EalqSTpX70&feature=related)

typhoon
28/03/2011, 01:49
Yeni Focus sanki kasası güncellenmiş Toyota gibi olmuş.
YouTube - All new Ford Focus 2012 4Door (https://www.youtube.com/watch?v=9EalqSTpX70&feature=related)

bence sıradan bi tasarım olmuş ve biraz da corollamsı olmuş hakkatten:) hocam 100litrelik bagaj için değmez alın mis gibi bravonuzu kullanın doya doya:)

GPS2
28/03/2011, 01:51
Resmen çirkin olmuş...hele ön alt ...bu ne yaa...güncel kasası bile çok daha alımlı...hele güncelin bir önceki kasa daha şık...bana göre tabii...

Luc
28/03/2011, 01:59
Benim fikrimi sorarsanız;

Focus'un şimdiki kasasında diz genişliği biraz dar benim bacağımı çok rahatsız etti kullanırken. Bizde 2000 model olanı var, yol tutuş vs şu anki kasadan daha iyi kanımca.

Birde motor performansına bakınca Bravo'nun motor seçenekleri daha iyi gibi.

Görsel açıdan bakınca Focus küllüm sınıfta kalıyor zaten Bravo'nun yanında..

Mythos
28/03/2011, 11:12
Bravo kullanıcısı olarak focus alın diyorum... Hele bi de sedan olursa şirket aracı gibi gezersiniz :D İkinci elde de kolay satarsınız. Sadece bir Bravo yanınızdan süzülüp giderken ufak bir kalp sızısı olur o kadar ;)

GPS2
28/03/2011, 11:21
Bravo kullanıcısı olarak focus alın diyorum... Hele bi de sedan olursa şirket aracı gibi gezersiniz :D İkinci elde de kolay satarsınız. Sadece bir Bravo yanınızdan süzülüp giderken ufak bir kalp sızısı olur o kadar ;):thumbup1: ...ondan sonrada :frusty00:

zafermutlu
28/03/2011, 11:23
ben bu focusların sedanını hiç sevemedim. gerçi ben hiç bir markanın sedanını sevmedim:) benim arabam hatcback olacak... spor görünsün..

ibrahim06
28/03/2011, 11:24
Bravo kullanıcısı olarak focus alın diyorum... Hele bi de sedan olursa şirket aracı gibi gezersiniz :D İkinci elde de kolay satarsınız. Sadece bir Bravo yanınızdan süzülüp giderken ufak bir kalp sızısı olur o kadar ;)

Bu mantıkla bakarsak Bravo dışındakilerin hepsi şirket arabası. Linealar,Focuslar,Corollalar,Fluencelar, Hyundailer, bizim puntolar... Kaldı ki etrafımda punto kullanan bir çok şirket arabası görüyorum.

demon
28/03/2011, 20:21
İbrahim Hocam sen beni dinle git bir Corolla al. Hatta renginide bulabiliyorsan Lacivert al.
İmkan varsa Elegant al. Bana dua edersin. Ford ile uğraşma.
HB ise Auris al. Dijital klima, 9 hava yastığı, bluetoth cep telefonu bağlantısı hepsinde standart. Sport modellerinde iç deri döşeme, arka siyah camlar, spor aksesuarlar ( spor body kit, krom aksesuarlar ) mevcut. Bagaj olarak Bravo' dan küçük ama iç hacim olarak daha deniş. Bagaj için arka koltukları bir kademe içeri alabiliyorsun. Uzun yıllar sorunsuzca binecek bir araba sahibi olursun.

ibrahim06
28/03/2011, 22:38
İbrahim Hocam sen beni dinle git bir Corolla al. Hatta renginide bulabiliyorsan Lacivert al.
İmkan varsa Elegant al. Bana dua edersin. Ford ile uğraşma.
HB ise Auris al. Dijital klima, 9 hava yastığı, bluetoth cep telefonu bağlantısı hepsinde standart. Sport modellerinde iç deri döşeme, arka siyah camlar, spor aksesuarlar ( spor body kit, krom aksesuarlar ) mevcut. Bagaj olarak Bravo' dan küçük ama iç hacim olarak daha deniş. Bagaj için arka koltukları bir kademe içeri alabiliyorsun. Uzun yıllar sorunsuzca binecek bir araba sahibi olursun.

Fırat Bey Corollanın dizelleri çok tuzlu.

demon
28/03/2011, 23:54
Focus' un dizelide tuzlu. Boş modelide harbiden bomboş. Hala arka camlar manuel.
Tabi yeni kasa gelince fiyatlarıda ne olur bilinmez.

Daha öncede dediğim gibi Fluence - Corolla ikisinide iyice bir inceleyin.
Aracımı alırken dizel konusuna çok takılmadım. LPG' li aracımdan memnumdun. O yüzden benzinli aldım ileride LPG taktıracağım.

Astra Sedan' da düşünebilirsiniz. Onunda yeni kasası çıkacak ama henüz bir lansmanı filan yapılmadı bildiğim kadarı ile. 1.3 motoru yetersiz kalabilir ama 1.6 olanıda yok malesef. Benim önceden çok beğendiğim bir araçtı. Ama içini pek beğenmiyorum o ayrı konu. Yinede iyi bir alternatif.
Opel servisleri genelde sorunludur ama bir inceleyin derim.

ibrahim06
28/03/2011, 23:58
Focus' un dizelide tuzlu. Boş modelide harbiden bomboş. Hala arka camlar manuel.
Tabi yeni kasa gelince fiyatlarıda ne olur bilinmez.

Daha öncede dediğim gibi Fluence - Corolla ikisinide iyice bir inceleyin.
Aracımı alırken dizel konusuna çok takılmadım. LPG' li aracımdan memnumdun. O yüzden benzinli aldım ileride LPG taktıracağım.

Astra Sedan' da düşünebilirsiniz. Onunda yeni kasası çıkacak ama henüz bir lansmanı filan yapılmadı bildiğim kadarı ile. 1.3 motoru yetersiz kalabilir ama 1.6 olanıda yok malesef. Benim önceden çok beğendiğim bir araçtı. Ama içini pek beğenmiyorum o ayrı konu. Yinede iyi bir alternatif.
Opel servisleri genelde sorunludur ama bir inceleyin derim.

Fırat Bey ben bindiğim zaman uzun mesafe kullanıyorum. İşe git gel 60 km yapıyorum. O yüzden dizel benim için daha az yakıyor. Focusun yeni kasasını youtube da izledim. Çakma Corolla gibi olmuş. Şuanki kasası daha hoş bence. Focus alırsam kasa değişti diye pişmanlık duymam.Corollayı kafamdan elbette silip atmış değilim.Herşey kısmet

takres
29/03/2011, 00:11
yeni gelecek ford focus 1.6 115 hp full 50 milyarı rahat geçer...

ibrahim06
29/03/2011, 00:20
yeni gelecek ford focus 1.6 115 hp full 50 milyarı rahat geçer...

Yav şu linki bi izleyin. Çakma corolla gibi olmamış mı? Bana mı öyle geliyor?
LİNK
YouTube - All new Ford Focus 2012 4Door (https://www.youtube.com/watch?v=9EalqSTpX70)

fortune
29/03/2011, 00:25
bencede çakma corolla gibi görünüyor.Bide arabada bişeyler eksik gibi garip göründü bana.

Mythos
29/03/2011, 10:49
Bu mantıkla bakarsak Bravo dışındakilerin hepsi şirket arabası. Linealar,Focuslar,Corollalar,Fluencelar, Hyundailer, bizim puntolar... Kaldı ki etrafımda punto kullanan bir çok şirket arabası görüyorum.

Doğru, ama bravo kullanan hiç şirket yok :) Neyse, ben zaten focustan yana oy kullandım, ne alırsanız alın, içinize sinmeyecek bir araç almayın... Kim ne derse desin, sonuçta parasını siz vereceksiniz...

takres
29/03/2011, 11:47
Yav şu linki bi izleyin. Çakma corolla gibi olmamış mı? Bana mı öyle geliyor?
LİNK
YouTube - All new Ford Focus 2012 4Door (https://www.youtube.com/watch?v=9EalqSTpX70)

Açıkçası ben pek benzetemedim arkadan mondeo kopyası olmuş ama...
toyotadan iç mekan olarak çok daha başarılı bence....
toyota corolla da çok güzel ama donanım çok az ve iç mekan çok başarısız bence ayrıca dizelinin 1.4 olması da dezavantaj...

orhflz
29/03/2011, 21:30

tam net olarak fabrika ismi veremesemde (ismini hatırlayamadığımdan dolayı), peugeot olsun, ford olsun, citroen olsun, volvo olsun hatta bir kaç marka daha var, hepsi aynı yerden bu dizel motoru alıyorlar , aradaki farklar yazılımsal ve ufak tefek uyarlamalardan kaynaklı bildiğim kadarı ile.(volvo ya mail attığımda verdikleri cevap bu) Aynı şekilde çok beğendimiz vw nin dsg side vw ye ait değildir, renonun edc si de aynı fabrikanın malıdır.
Sizin tercihinizi en iyi belirleyecek tamamen adam akıllı yapacağınız bir test sürüşü bence , bazı arkadaşların o bunla kıyaslanmaz bu onla kıyaslanmaz yorumundan çok yabancı sitelerdeki karşılaştırmalarında aralarında çok da bir fark olmadığını göreceksiniz. Arabaya kaç sene bineceksiniz, ne kadar km yaparsınız bunlar da önemli ve bu sebeple bir kaç alternatif daha eklenebilir. Ama toyota nın dizeli malesef motor olarak verdiğiniz örneklerde sizi tatmin etmeyecektir garanti verebilirim, hem vergi olarak da zayıf motora rağmen hiçbir artısı yok. Yeni c4 bagaj konusunda hatchbak olmasına rağmen fena değil gibi göründü gözüme imkan varsa bi görün derim

ato
29/03/2011, 21:52
c4 picasso bakmanızı öneririm 2.el dizel focus eniştemde var araç bence rahat değil bravo bence daha güzel amcamda picasso var otomatik şanzımanla beraber çok uyumlu tavsiye ederim sıfır sedansa octavia önerebilirm dizel

orhflz
29/03/2011, 22:16
c4 c4 tamam güzel de ikinci eli yok,ikinci eli de olsun alınacak arabanın,c4 ü alırsın ertesi gün çok zarardasın...

ille de c4 olsun demiyorum dostum ama adamlar bu sefer güzel iş çıkarmışlar. Bakmakta fayda var. 2. elde para edip etmemesi sizin arabaya kaç sene bineceğiniz ile alakalı, 4 sene bineceksem 2. el de isterse diğerinden %20 daha düşük para getirsin, mühim olan 4 senede alacağınız zevk ile alakalı. Şu an segmentinde fiyat\donanım olarak değerlendirilmesi gerekli bir araç, yurtdışı testleri de başarılı. Benim de kafamda puntoyu satmam halinde bravo, kia ceed, hyundai i30, leon gibi alternatifler mevcut. Arabayı gördükten sonra da c4 üde ekledim. Marka fanatikliliği bizim memlekete özgü, yurtdışında bu arabalar arasında fiyat farkı sadece 1.000-1.500 euroyu geçmiyor ama maşallah bizim memlekette golf aynı donanımla diğerlerinden 10.000 euro ya yakın farkla satılıyor. yani şu kia türkiye sırf ucuz olsun diye donanımsız kia venga yerine esp , asr gibi güvenlik donanımlı modeli getirse hiç alternatif aramayacağım, çok keyifli bir araba

rational
30/03/2011, 00:49
bir araç alırken sedan olsun deyip ''aslında HB bir araç istiyorken'' sedan almak bence mantıksız.evet sedan bagaj bakımından daha geniş fakat herzaman uzun yol yapmadığımıza göre zevkimize göre hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum. eğer uzun yol var ise bir port bagaj işimizi görür diye düşünüyorum...tercihim yeni astra III; yeni C4 ; veya Jetta' ya da bakardım...

ibrahim06
30/03/2011, 01:27
bir araç alırken sedan olsun deyip ''aslında HB bir araç istiyorken'' sedan almak bence mantıksız.evet sedan bagaj bakımından daha geniş fakat herzaman uzun yol yapmadığımıza göre zevkimize göre hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum. eğer uzun yol var ise bir port bagaj işimizi görür diye düşünüyorum...tercihim yeni astra III; yeni C4 ; veya Jetta' ya da bakardım...

Ben kişisel olarak HB istiyorum. Şimdiye kadarki araba tercihlerimi HB'den yana hep ben yaptım eşim hiç karışmadı. Ancak bu kez kendisinin de fikri alınsın istiyor ve Sedan olsun diyor. Yani kendi başıma bu kez karar almak istemiyorum eşime rağmen. Sedan olacaksa Focustan yana tercih koyduk. Ancak Mayıs ayına kadar sürem var ve hem kendisiyle hem de burdaki dostlarla fikir alışına devam ediyorum. Bana kalsa alınacak HB de belli marka da belli.

thekafkef
31/03/2011, 20:20
Focus Titanium lar Gerek donanım gerekse motor bakımından mükemmel araçlar bir ford kullanıcısı olarakta motor sesi insanı fazla rahatsız etmiyor aksine insnın hoşuna gidiyor tek sorun lastik sesi lastik sesi çok içeri giriyor
Ama bence ne olursa olsun bence Focus Titanium beyaz hachbak yada sedan farketmez

ibrahim06
31/03/2011, 20:35
Focus Titanium lar Gerek donanım gerekse motor bakımından mükemmel araçlar bir ford kullanıcısı olarakta motor sesi insanı fazla rahatsız etmiyor aksine insnın hoşuna gidiyor tek sorun lastik sesi lastik sesi çok içeri giriyor
Ama bence ne olursa olsun bence Focus Titanium beyaz hachbak yada sedan farketmez

Focus alırsam tam alacağım arabayı yazmışsınız.Beyaz sedan titanium.Bu lastik sesine hiç mi çözüm yok? Lastik tercihi sesi azaltmıyor mu?

makinist2643
23/05/2011, 11:33
bana sorarsanız ben bravo derim. abimde 2011 focus var ama benim 2009 bravomu görünce her defasında bravo almadığı için pişman olduğunu söylüyor. zaten kıyaslamalarada bakarsanız 105 beygir dynamik bravo ile focus titanyum kıyaslandığında dahi bravo üstün geliyor 120 sport style olsa tadından yenmez bence. ama karar sizin.

krm1983
23/05/2011, 11:37
focus

sezerism
23/05/2011, 12:58
Bence Bravo 1,4 140 hp al bak keyfine saygılar.

takres
23/05/2011, 13:00
yeni focus titanium 1.6 tdci 115 hp tüm paketler eklenmiş olarak 62000 liraya geldi...
araba çok güzel ama asla o para verilmez...

TORnADO
23/05/2011, 13:17
yeni focus titanium 1.6 tdci 115 hp tüm paketler eklenmiş olarak 62000 liraya geldi...
araba çok güzel ama asla o para verilmez...Bence de çok pahalı,bence de o kadar verilmemeli C sınıfı bir araca.Yosa D sınıflarını rüyamızda göremeyiz. :) Vallahi 62.000 TL ona verene kadar D sınıfı bir araba almak daha mantıklı,ister ikinci el olsun,ister sıfır km olsun.

StrawBeeRy
23/05/2011, 19:50
focus alırım bravo hayatta almam 40 lira para vericem içindeki plastik puntonun plastikleriyle aynı olucak hee yok öyle yağma focus kalite akıyor kalite kim ne derse desin tartışılmaz bile yan yana koyun bakim hangisi daha kaliteli ;)

takres
23/05/2011, 20:07
focus alırım bravo hayatta almam 40 lira para vericem içindeki plastik puntonun plastikleriyle aynı olucak hee yok öyle yağma focus kalite akıyor kalite kim ne derse desin tartışılmaz bile yan yana koyun bakim hangisi daha kaliteli ;)

aynen katılıyorum valla... giulietta bakıyorum direksiyon üstünde ki tuşlar benim gp ile aynı...segment atlayınca insan kalite farkını görmek istiyor...

Ersal
23/05/2011, 22:35
Focusun tek artısı; ikinci eli bravoya göre daha iyi.Kalite, motor sesi, güvenlik ve konfor Bravoda.Dizel araba alacaksan 6 vites ten aşağı olmayacak.Focus ta 5 olduğundan bağırıp duracak uzun yolda.Onun için B R A V O

StrawBeeRy
23/05/2011, 22:39
Focusun tek artısı; ikinci eli bravoya göre daha iyi.Kalite, motor sesi, güvenlik ve konfor Bravoda.Dizel araba alacaksan 6 vites ten aşağı olmayacak.Focus ta 5 olduğundan bağırıp duracak uzun yolda.Onun için B R A V O
focuslar 5 ileri olduğu halde 240 yapıyor bravo 6 ileri olduğu halde 240 veya 260 yapan görmedim :) yol tutuş focusta daha güzel

Ersal
23/05/2011, 22:45
focuslar 5 ileri olduğu halde 240 yapıyor bravo 6 ileri olduğu halde 240 veya 260 yapan görmedim :) yol tutuş focusta daha güzel

Bu Focus benzinlimi dizelmi?

StrawBeeRy
23/05/2011, 22:45
Bu Focus benzinlimi dizelmi?
Dizel

Ersal
23/05/2011, 22:50
Dizel

Yol tutuşu konusunda haklı olabilirsin.Ama Focus dizelin 240 yaptığını görmedim.İlk defa sizden duyuyorum.Ama Bravoda gördüm 120 Bg

StrawBeeRy
23/05/2011, 22:51
Bende Focus dizelin 240 yaptığını görmedim.Amam Bravoda gördüm 120 Bg
ben çok gördüm arkadaşımın babasının çalıştığı şirkette vardı her akşam farklı focusla geliyordu onunla şahit oldum çoğu yapıyor

asil
24/05/2011, 03:52
mert kardeşim bravoyu küçümseme bende senin gibi katı baktım ama temin ederim boş makina değil dostum kendi düşüncem işçilik olarak focustan iyi ve artıları fazla

StrawBeeRy
24/05/2011, 11:22
mert kardeşim bravoyu küçümseme bende senin gibi katı baktım ama temin ederim boş makina değil dostum kendi düşüncem işçilik olarak focustan iyi ve artıları fazla
abi küçümsemedim ama focusla karşılaştırıldığı zaman focusu yabana atmamak lazım bravodan çok üstün bir araç.. dükkanımız olduğu zaman çok bravoya bindim çoğunu kullandım test ettim biliyorum ve kullanmadığım araba yoktur hemen hemen hepsinin dezavantajlarını biliyorum mesela bravoda aynadan arka cam zor gözüküyor,plastikleri kalitesiz biri çıkıp desinki içi focustan daha kaliteli

uraaal
24/05/2011, 11:26
focus ne bir içecekmi..şans eseri dün bir adet içmem gerekti aman Allahım bu kadarmı balt,hönk bir araç olabilir..tercih kesin bravo.ancak su an ki fiyatlara bakıldıgında acıkcası direkt giulietta

takres
24/05/2011, 12:52
focus ne bir içecekmi..şans eseri dün bir adet içmem gerekti aman Allahım bu kadarmı balt,hönk bir araç olabilir..tercih kesin bravo.ancak su an ki fiyatlara bakıldıgında acıkcası direkt giulietta

giulietta parçaları direk gp ile aynı ne anladım ki bu işten fazladan 30 milyar vereceğim yine gp ye biniyor hissi..

babajuba
24/05/2011, 14:18
burda fıat oldugu ıcın bravo yu tutmaya gerek yok ben FOCUS dıyorum bravo ve focusu ayırt edebıleck kadar cok kullandım

Du Hast
24/05/2011, 14:59
burda fıat oldugu ıcın bravo yu tutmaya gerek yok ben FOCUS dıyorum bravo ve focusu ayırt edebıleck kadar cok kullandım
focus titanyum ise işler biraz değişir ancak kimse kusura bakmasın focusun rezalet ses yalıtımı ve plastik kalitesi var. sony radyolu sistem konsolu hoş gösteriyor ancak bravo nun içi daha şık. yol tutuş olarak focus daha iyidir çünkü süspansiyonu daha sert buda konforunu düşürüyor. ayrıca multijetin tdci dan daha sorunsuz olduğuda ortada. tdci alıp yok hava yaptı yok ses yaptı uğraşmak istemem doğrusu. fordclub da dizel focus hakkındaki sorunları okuyun derim. ek olarak focus da bravoda bayırı gördümü 240 yapar. benim punto elmadağdan inerken 200 e değiyor ibre :)

thekafkef
24/05/2011, 15:13
Focus alırsam tam alacağım arabayı yazmışsınız.Beyaz sedan titanium.Bu lastik sesine hiç mi çözüm yok? Lastik tercihi sesi azaltmıyor mu?
Çok Az değişiyor ama servislerde ses yalıtımı yapılıyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum.

alfisti
24/05/2011, 20:16
bravo hem iç dizayn ,hem motor teknolojisi,hem donanım açısından focus'a üstünlük sağlar.focus'un ikinci el dışında bi artısı olmaz.yol tutuş derseniz bravoda iyidir.motor teknolojisini hiç konuşmayalım derim.common rail yakıt besleme sisteminin mucidi fiat'tır.görüntü açısından ise focus eski şahin doğan gibi nerdeyse

aslanerh
24/05/2011, 20:56
e bravo yani :)

Luc
24/05/2011, 21:26
Alfa'nin D.N.A teknolojisi yeter...

:)

uraaal
25/05/2011, 02:16
güzeeel yani siz sanıosunuzki 100000tllik passatla 30000 tlilik golf farklı parcalar kullanıyor.anladım :D seri üretim sisteminin mentalitesi budur zaten bir parcayı birden cok iste kullanabilmek.dikkat edin her marka kendi grup araçlarında aynı malzemeyi kullanır burda amaç düşük maliyet yüksek kalite.yol tutus falan denmis de merak ediyorum hic aynı viraja focus ve bravoyla 90da girp denedinizmi yoksa sehir efsanesine ayakmı uyduruyorsunuz.yani sonuc olarak su dunyada bana hitap eden son marka ford acıkcası lada bile daha yakın duruyor maalesef.

takres
25/05/2011, 02:27
güzeeel yani siz sanıosunuzki 100000tllik passatla 30000 tlilik golf farklı parcalar kullanıyor.anladım :D seri üretim sisteminin mentalitesi budur zaten bir parcayı birden cok iste kullanabilmek.dikkat edin her marka kendi grup araçlarında aynı malzemeyi kullanır burda amaç düşük maliyet yüksek kalite.yol tutus falan denmis de merak ediyorum hic aynı viraja focus ve bravoyla 90da girp denedinizmi yoksa sehir efsanesine ayakmı uyduruyorsunuz.yani sonuc olarak su dunyada bana hitap eden son marka ford acıkcası lada bile daha yakın duruyor maalesef.

30000 liraya golf varsa bir tane de ben alayım...
ayrıca vw sevmeme rağmen fiattan kaliteli olduğunu söylemek zorundayım...
hem fiatta kullanılan parçaların alfa da kullanılması çok saçma...
vw ile audi bir mi...

StrawBeeRy
25/05/2011, 02:45
abi sakın bana fiatı savunma fordu sevmem heleki fiestasını hiç sevmem ama iş focusa gelince orada durucaksın sanırım sen hiç focusa binmedin galiba kalkıp bana bravoyu savunuyorsun içindeki plastik kalitesi focustan daha iyi diyorsan sen focusa binmemişsin demektir.gene söylüyorum 35 40 lira para vericem bravo alıcam içinde kullanılan plastik kalitesi puntoyla aynı olucak yok öyle yağma adam gibi yapsınlar sonra gel bana bravo daha iyi de

krm1983
25/05/2011, 12:08
30000 liraya avrupada satılıyor vw ler hatta orada daha ucuz
focus malzeme kalitesi olarak daha iyi bravodan tasarım derseniz bravo önde.
Lada viraja giremiyor zaten :)

thekafkef
25/05/2011, 15:31
Focus Titanium u kullandığınızı yada hatta yakından incelediğiniz bile sanmıyorum Focus un bravoya karşı +sı çoktur bence bu segmentte golften bile üstün bi araç focus tabi herkesin kararı farklıdır saygı göstermek lazım.

cagcof
25/05/2011, 16:45
daha önce pejo 307 dizel 110 premium yani full modeli vardı sonra focus kullandım dizel. ikisinin motoruda aynı. Şimdi Bravo dizel 105 active plus var. şimdiki aracım full değil ama bravo hepsine basar. bi kere inanılmaz güzel bi direksiyon var yumuşacık. eğer bakımlarında kaliteli malzeme kullandırırsan bravo güzel araba. evet fiat yapıyo ama bravo farklı bir araç. alfa standartında. hele ki biraz full olanını tercih edersen çoook memnun kalıcaksın buna emin ol. ben çok ön yargıyla yaklaştım ama iyiki de almışım diyorum. genişliğine gelince bravonun bagajı inanılmaz geniş. neler taşımadım bravoyla anlatamam. benim tavsiyelerim bunlar umarım işine yarar.

bvulgari
25/05/2011, 18:42
bence bravo nun en büyük eksisi ikinci elinin olmaması ve çok kayıp yaşatması..Bunun dışında hangisini kullanırsın deseler ben bravo yu tercih ederim..Ford lar cok ses yapıo bide estetiği pek bana hitap etmiyor.Gerçi bravonun da ön kısmını çok uzun tutmuşlar punto tip olarak göze daha derli toplu geliyor.

ibrahim06
26/05/2011, 00:16
ikisinin de artıları var.

tolgaank88
26/05/2011, 00:28
burdaki en doğru yorumu yapabilcek kişi hem bravo hem focus kullanmış olan kişidir.
o artılarını eksiklerini yazar goruruz.
bende aynı tarhilerde bu iki araç arasında kaldım,dışarıdan baktıgında iki araç birbirine yakın duruyor fiyatı ve sportif gorunumu dışında.özellikle bravo daha spor duruyor focus tan,fiyat olarak ta focus daha yuksek.
ben burda focus ile ilgili yazılanları focus sahibi eski gp ci olarak cevaplayayım

1)focus için çok yakıyor denmiş doğrudur,gp de 5.5 ortalamanın üstüne çıkmayan ben focus ta 6.5 un altına inemedim henuz,belki zamanla alışacağım ama ilk görünüşe göre focus gerçekten yakıyor
2)ses yalıtımı zayıf denmiş doğrudur,yüksek hızlara ulaştıgınızda yol sesi içeri biraz fazla geliyor normal şartlarda seyir halinde (misal 120 km ile giderken) iken bir ses denildiği gibi tak tuk sesi yok,ancak hız yukseldikçe ruzgar sesi içeriye daha fazla geliyor.
3)yol tutuşu ii denmiş doğrudur,açıkçası beni en çok şaşırtanda bu oldu,geçen ay abanta giderken,çağrı nickli üye ile otobanda virajlara 190-200 ile girdik bana mısın demedi,ben bu kadar ii olmasını hiç beklemiyordum ki araçta orijinal 16'' jant + orijinal yaylar var.

focus ile ilgili başka sorunuz varsa negatif veya pozitif gördüğünüz yönleri varsa açılklayabildiğim kadarı ile burdan yazabilirim

pdr42
26/05/2011, 01:38
bravodan bahsedilmiş ama ikinci elde en cok kaybettirende bravo sanırım

uraaal
26/05/2011, 03:16
Focus Titanium u kullandığınızı yada hatta yakından incelediğiniz bile sanmıyorum Focus un bravoya karşı +sı çoktur bence bu segmentte golften bile üstün bi araç focus tabi herkesin kararı farklıdır saygı göstermek lazım.
titanium donanım seviyesiyle comfort seviyesinin şasisi,şanzımanı,aküsü farklıymıs diye duydum doğrumudur?
hi im world:dj:

Du Hast
26/05/2011, 05:21
titanium donanım seviyesiyle comfort seviyesinin şasisi,şanzımanı,aküsü farklıymıs diye duydum doğrumudur?
hi im world:dj:
şanjumanı ve şasesinin farklı olacağını sanmıyorum. şase hepsinde aynıdır. vites kutusu oranlarıda motor seçeneğine göre değişir.
titanyumda ses yalıtımı iyidir. confort focus un ses yalıtımı berbat tekrar diyorum. 110 da giderken (arkada da oturdum) gp den biraz fazla lastik sesi alıyordu. ama ghia ve titanyumda ses yalıtımı iyi derece.

takres
26/05/2011, 12:49
şanjumanı ve şasesinin farklı olacağını sanmıyorum. şase hepsinde aynıdır. vites kutusu oranlarıda motor seçeneğine göre değişir.
titanyumda ses yalıtımı iyidir. confort focus un ses yalıtımı berbat tekrar diyorum. 110 da giderken (arkada da oturdum) gp den biraz fazla lastik sesi alıyordu. ama ghia ve titanyumda ses yalıtımı iyi derece.

collection da aynı şekilde motor sesi yok ama lastik sesi fazla lastikten de olabilir tabi...

skydome
26/05/2011, 20:19
Ya arkadaşlar fiyatı birbirine yakın olan araçları karşılaştırsanız neyse de ne kadar ekmek o kadar köfte demişler...Fiat size sizin verdiğinizden fazla köfte koyuyor içine.Arkadaşımızın biri yazmış focus 62000 tl ye geliyor diye.Varsa cebinde fazladan 12000 15000 git Focus al.Bravonun malzeme kalitesi Focus'a göre evet kötü.Ama teknik özellik bakımından yeni çıkan kasadan önceki modele göre çok çok iyi.Tasarım desen her türlü basar.Zaten cebinde dağa taşa saçacak paran olsa bunları bile konuşmazsın değil mi?Arkadaşlar önemli olan insanın beklentisi her şey bu kadar basit neyi tartışıyorsunuz ki?Ben iç mekan kalitesine önem veririm aracın tasarımı önemli değildir motor teknolojisi beni ilgilendirmez teknik donanımı önemli değildir cebimde de sokağa atacağım bir 10000 param var dersen giderim jant kapaklı doğru düzgün donanımı bile olmayan Golf'e 40000 tl yi basarım hatta 2 ay da sıra beklerim.Dersen ki ortalama bir kaliteyi tuttursun ancak aracıma bakan bi daha baksın ve bunun yanında da kendini kanıtlamış sağlam sınıfının en iyi motor teknolojisine sahip olsun Golf gibi motor teknolojisi fakiri olmasın ya da motoru Focus gibi traktör gibi çalışmasın , sınıfının en yüksek tork değerlerine sahip olsun, cam tavan olsun, teknolojik donanımı en üst düzeyde olsun,Focus gibi 5 vites değil de 6 vites olsun da 140'da bile giderken 2500 devir çevirsin yakıtı sorun etmeden aynı zamanda hız da yapabileyim dersen gidersin Bravo alırsın.Karma yaptım ama durum bu.Beklenti arkadaşlar.Babamda 2006 yılından bu yana dizel focus ghia var ve ben de focus dizel ghia almak niyetiyle yola çıktım ve kendimi Bravo'nun içinde buldum.Öyle körü körüne de almadım.Forumlara girdim, İngiliz 5th gearın yaptığı testleri okudum, test ettim.Sonuç aklımı seveyim aklımı işi bu iş.Allah akıl vermiş düşün diye.Diğer canlılardan bizi ayıran en büyük farkımız bu bu dünya üzerinde o zaman kullanın;)Ha bu arada 2. elde değer kaybettiriyor diye yorumlar yapılmış.Sen malını aşağılarsan zaten karşındaki adam senin malını elinden bedavaya alır.2008-2009 Bravolarını 37000-35750 gibi fiyatlara satan 4 kişi biliyorum.Sadece haberim olanlar.Birisi 1 haftada birisi de 10 günde sattı.Özetle beklenti meselesi...

ibrahim06
29/05/2011, 00:34
Dostlar eşimin doğubeyazıta tayini çıktı.Memuriyette ben ona tabiyim. Bu arada bir de ev aldım Ankarada.Haliyle borca girdim.Niyetim Ford Focustu ama işler değiştiği için benzinli Albea yada Linea alacağım.Doğubeyazıtı gittim gördüm. Hiç kimse oraya dizel arabayla gelmemi tavsiye etmedi. Haliyle benzinli*lpgli araba alacağım. Haftaya cuma itibariyle (3 haziran) elimde biraz para olacak.

Maksimum bütçem 16 bin TL .Ankara içinde benzinli Albea satmayı düşünenler bana yazabilir mi?

Du Hast
29/05/2011, 04:32
Dostlar eşimin doğubeyazıta tayini çıktı.Memuriyette ben ona tabiyim. Bu arada bir de ev aldım Ankarada.Haliyle borca girdim.Niyetim Ford Focustu ama işler değiştiği için benzinli Albea yada Linea alacağım.Doğubeyazıtı gittim gördüm. Hiç kimse oraya dizel arabayla gelmemi tavsiye etmedi. Haliyle benzinli*lpgli araba alacağım. Haftaya cuma itibariyle (3 haziran) elimde biraz para olacak.

Maksimum bütçem 16 bin TL .Ankara içinde benzinli Albea satmayı düşünenler bana yazabilir mi?
hyundai era olur mu düplü? fiyat konusunu bilmiyorum ama sorarım

pdr42
29/05/2011, 21:53
bende 2006 trrend x paketli focus fiyatı almıstım 119 binde 24.5 lira konu focus olunca fiyat nasıl diye soracaktım:)). bu arada niye dizel aracla gelme diyorlar ki

ibrahim06
29/05/2011, 22:06
bende 2006 trrend x paketli focus fiyatı almıstım 119 binde 24.5 lira konu focus olunca fiyat nasıl diye soracaktım:)). bu arada niye dizel aracla gelme diyorlar ki

Çünkü doğubeyazıtta eurodizel yok. Ordaki PO bile kaçak mazot satıyormuş.Bunu ordaki memurlar söylüyor.benzin ise 85 oktan :)

piankhy
30/05/2011, 16:53
Ya arkadaşlar fiyatı birbirine yakın olan araçları karşılaştırsanız neyse de ne kadar ekmek o kadar köfte demişler...Fiat size sizin verdiğinizden fazla köfte koyuyor içine.Arkadaşımızın biri yazmış focus 62000 tl ye geliyor diye.Varsa cebinde fazladan 12000 15000 git Focus al.Bravonun malzeme kalitesi Focus'a göre evet kötü.Ama teknik özellik bakımından yeni çıkan kasadan önceki modele göre çok çok iyi.Tasarım desen her türlü basar.Zaten cebinde dağa taşa saçacak paran olsa bunları bile konuşmazsın değil mi?Arkadaşlar önemli olan insanın beklentisi her şey bu kadar basit neyi tartışıyorsunuz ki?Ben iç mekan kalitesine önem veririm aracın tasarımı önemli değildir motor teknolojisi beni ilgilendirmez teknik donanımı önemli değildir cebimde de sokağa atacağım bir 10000 param var dersen giderim jant kapaklı doğru düzgün donanımı bile olmayan Golf'e 40000 tl yi basarım hatta 2 ay da sıra beklerim.Dersen ki ortalama bir kaliteyi tuttursun ancak aracıma bakan bi daha baksın ve bunun yanında da kendini kanıtlamış sağlam sınıfının en iyi motor teknolojisine sahip olsun Golf gibi motor teknolojisi fakiri olmasın ya da motoru Focus gibi traktör gibi çalışmasın , sınıfının en yüksek tork değerlerine sahip olsun, cam tavan olsun, teknolojik donanımı en üst düzeyde olsun,Focus gibi 5 vites değil de 6 vites olsun da 140'da bile giderken 2500 devir çevirsin yakıtı sorun etmeden aynı zamanda hız da yapabileyim dersen gidersin Bravo alırsın.Karma yaptım ama durum bu.Beklenti arkadaşlar.Babamda 2006 yılından bu yana dizel focus ghia var ve ben de focus dizel ghia almak niyetiyle yola çıktım ve kendimi Bravo'nun içinde buldum.Öyle körü körüne de almadım.Forumlara girdim, İngiliz 5th gearın yaptığı testleri okudum, test ettim.Sonuç aklımı seveyim aklımı işi bu iş.Allah akıl vermiş düşün diye.Diğer canlılardan bizi ayıran en büyük farkımız bu bu dünya üzerinde o zaman kullanın;)Ha bu arada 2. elde değer kaybettiriyor diye yorumlar yapılmış.Sen malını aşağılarsan zaten karşındaki adam senin malını elinden bedavaya alır.2008-2009 Bravolarını 37000-35750 gibi fiyatlara satan 4 kişi biliyorum.Sadece haberim olanlar.Birisi 1 haftada birisi de 10 günde sattı.Özetle beklenti meselesi...

Yazınıza tamamiyle katılıyorum. Dediğiniz gibi, araç seçimi tamamiyle beklenti meselesi. Herkesin araç alırkenki kriterleri farklıdır. Her zaman şunu iddia ediyorum. Bahsettiğiniz sınıfta biri, bir diğerinden çok daha üstün bir model yok. Birinin bir şeyi daha iyiyken bir diğerinin farklı bir özelliği ön plana çıkabilir. Dediğim gibi yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Tek bir şey haricinde o da VW'nin motor teknolojisi fakiri olması konusu. Bu biraz ağır olmuş. Adamlar özellikle benzinli motor konusunda öncüler. Bir çok motorları birçok farklı hacim kategorilerinde ödül aldı. Bence biraz ağır bir yargı olmuş. Multijet, TDİ'dan daha iyi olabilir. Ama özellikle benzinli ve turbo motorlar konusunda adamlar çığır açıyorlar resmen. Hacim küçültmeyi ilk onlar başlattı TSİ'larla. Ondan sonra diğerleri başladı. Bence bu yorum biraz ağır olmuş.

ibrahim06
07/08/2011, 23:11
Bir zamanlar Sıfır focus hayali kuruyorduk gittik sıfır jip (albea) aldık. Focus almasına alıyordum lakin eşimin doğubeyazıta atanması ile işler değişti malesef.

ykaya1983
08/08/2011, 01:07

+1:thumbup1:
Bence bu başlık altında bu yorumdan sonra yoruma gerek kalmamıştır.Benim için ölçüt alacağım mesaj budur.İki aracı da kullanmadan kafadan direk focus iyidir diyen arkadaşların yorumlarını da okumaya değer görmüyorum.Bunlar tamamen marka takıntısı ve önyargıdan başka birşey değil.

ErdmG
08/08/2011, 11:51
Bagajı geniş olsun diyorsanız Chevrolet Cruze tavsiye ederim. Hem iç dizaynı çok şık hemde 1.6 benzinli ancak fabrika orijinal tüp seçeneği sunuyor.