Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevmiyorum arabamı....
berkeraaa
11/03/2011, 01:10
.................
Sevmiyorsanız fazla zorlamayın. Satın gitsin. Benim yaptığım gibi.
Puntom yok artık ama ben yinede buraya geliyorum.
Evet bu platformda size kızanlar olacaktır fakat doğrular değişmez.
bu iş birazda şans. saydığınız sorunlarda kronik olan göremedim. satmak en mantıklısı olucaktır.
Arkadaşlar öncelikle bu kadar punto sever arasında böyle bir konu açmak belki yanlış olacak...eminim çok tepki gösteren olacak...ayrıca şunu belirtmek isterimki arabam ile ilgili sevebildiğim tek şey bu platform...geri kalan her şeyinden NEFRET ediyorum...yakın çevremede söylüyorum bu arabanın içinde öleceğim ben...daha öncede aracımı sevmediğimi söylemiştim imalarda bulunmuştum ancak bu durum yerini bende nefrete bıraktı....Aracımı alalı 2 yıl bile olmamışken arabamın bozulmayan yeri kalmadı gibi....Son vukuatları ise ;
yan tarafımda kimse oturmuyorken emniyet kemeri uyarısı ötüyor....Allah aşkına olacak işmi...uyduruk bir sensör yüzünden ben can güvenliğimin tehlikede olduğunu düşünüyorum...emniyet kemeri ve airbag birbiri ile iletişim halinde diye biliyorum ben acaba sinyal doğru gitmesse kaza yaptığım anda ne olacak ??
peki ya kaza yapmama durduk yerde hiç hareket etmeden kilitlenip kalan city direksiyonu sebep olursa ? yada iş görüşmesine giderken marş basmassa...basınca kızdırma buji ışığı yanarsa arka kapı sesleri(ki arka kapısı yok aracımın) davlumbazın üstünden her 2 km de bir gümleme sesi gelmesi arka koltuk geçişinin benim dışımda kimse tarafından açılamaması bagajın kafasına göre açılmaması(kumandadan) daha şu anda aklıma gelmeyen bir sürü kötü hadise yaşadım aracım ile....
Aracımı sadece 1 hafta sevebildim akabinde yaşadığım herşey yüzünden aracımdan nefret ediyorum...Eminim o da beni sevmiyor...
Bugüne kadar bana her zaman yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara ise çok teşekkür ederim...Umarım bunları yazdığım için beni fazla eleştirmessiniz...
Hepinize sevgiler....
sizi çok iyi anlıyorum ki eminim forumda ki arkadaşlarımda anlayacaktır..gerçekten araba arıza verdiğinde ne kadar da ufak olsa hiç araca binesim gelmiyor ve soğuyorum onun için haklısınız..bunu şöyle çözebilirsiniz aracınızı satın size forumdan aracıyla ilgilenen arkadaşlardan daha güzek bir tek kapı spor gp alalım mesela orçun abinin aracı..
Murat Gürakan
11/03/2011, 01:23
Bazı fanatikler hiç olmayacak yorumlar yapacaklardır yapsalar da takmayın kafanıza. Satın gitsin bence. Tıkırtılar bir yere kadarda siz artık güvenliğinizden şüphe eder olmuşsunuz. Bu çok kötü bir durum ortada bir şey olmasa bile. Bu kadar can sıkan bir şeyden bir an önce kurtulmanız sizin psikolojiniz için faydalı olacaktır.
Aynen arkadaşlara katılıyorum. Bu kadar canınızdan bile şüphe eder duruma geldiyseniz olmayacağı varsada olur. Mercedes bile olsa bu duruma gelmişseniz bir malla, en iyisi ondan kurtulmaktır.
Şans arkadasım her aracta sorun var toyota forumunada takılıyorum onlardada bazı sıkıntılar var ama sızde bu denlı fazla olusu sıkıntı ıster ıstemez soguyor ınsan sans galıba ne dıyeyım en ıyısı satmanız olacak galıba ama ben gp den cok memnunum
NyhatShu
11/03/2011, 01:39
Sanmıyorum bukadar fanatiklerin oldugu biyerde bu durumu eleştircek kimse oldugunu düşünmüyorum gerçekten pes yani dedirtecek sorunlar yaşıyosun satıp 1 adet evo almanızı öneririm gerçekten Fiat çizgisinin çok çok üstünde bir araç yaratmış tebrikler.
efe mert
11/03/2011, 01:53
Valla artık içinize sinmiyor ise mutlaka kurtulun ve bir süre bu markadan farklı başka markada bir araç alıp kullanın. daha sağlıklı karar verirsiniz. çünkü gene fiat alırsanız en küçük bir arıza da nefretiniz yeni aracınıza sirayet edecektir. farklı marka kullanırsanız belki iler de gene fiata binmek isteyebilirsiniz...
Erdem Bozdağ
11/03/2011, 02:15
Yazdıklarının tamamında haklısın,kimse böyle sorunlardan sonra aracını sevemez zaten.Ben de Müslüm abi (kavalıkdere servis) olmasaydı şimdiye çoktan satmıştım aracımı hem de defalarca.Sorunları gerçekten bitmiyor.Bence istediğin fiyata satabilirsen sat hergün araca kafan rahat binmemek duygusunu iyi bilirim eski aracımdan
Sat gitsin düşünme bile.. Bu tip şeyler şans işidir.. Kısmetiniz yokmuş.. Kanınız uyuşmamış vs.vs.
City hariç kronik arızan yok ama işte şansın tutmamış.. Mercedes alıp 2 ay sonra değiştirmek zorunda kalan abim var.. Yeni kasa C serisi.. Fiat a özgü değil bu durum her araçta başına gelebilir..
Kafana takıp bu kadar dert etmek yerine gittiği fiyata satıp, kesene uygun farklı bir araç almak daha mantıklı.. Üzülmene değmez.. Şahsi fikrim madem bu kadar soğudun ve üzdü aracın seni.. tereddütle alacağına aracını markayıda değiştir..
Tam bir şanssızlıklar silsilesi olmuş, senin adına üzüldüm açıkçası. Arkadaşların da dediği gibi aracı elden çıkarmanın vakti gelmiş. Kafanın rahat etmesi için bu şart gibi gözüküyor...
bazı araba kullanıcıları vardır aracındaki her türlü sorunu yılmadan çözmeye çalışır, ufak bir şeye kafasını takar servis servis dolaşır. kimisi aracına sadece biner, sorunları çözmeye uğraşmaz kimiside arabasındaki sorunlardan bıkar satar.
bence de o arabayı satıp kurtulun. kendi aracımda da sorunlar ben oldu ben çoğunu çözdüm bıkmadım arabam ile uğraşmaktan zevk alıyorum, arabamı satıp başka araba alacak ne vaktim var nede mecalim. elimdeki ile mutlu mesut geçinmeye çalışıyorum. araba rahatlıktan çok sürekli sıkıntı yapan bir hale gelince elden çıkartmak en temizi.
geçmiş olsun
opexturk
11/03/2011, 03:28
hepimizin aracında olmuştur bazı sorunlar benim aracımda da oldu ancak ben sevmiyorum falan demedim çabaladım uğraştım çözdüm her sorunu...ancak sizi de çok iyi anlıyorum soğuyo insan araçtan bu durumda size verebileceğim tek tavsiye aracınızı satmanızdır...ben doblo kullanırken baba satmak istiyorum dedim noldu dedi içime sinmiyor sevmiyorum dediğimde içine sinmiyorsa yapacak bişey yok sat dedi siz de içinize sinmediyse satın bence çünkü bu durumlar sinirinizi bayağı bozmuşa benziyor
ibrahim06
11/03/2011, 03:47
Arabanızı satıp gerekirse başka marka kullanabilirsiniz aynı ayarda.
aposport
11/03/2011, 09:10
2 sene albea kullanmış biri olarak söylüyorum. toplamda 70.000 km yol yaptım. tek masrafım bakımları oldu. onuda masraftan sayarsanız.
punto albea ya göre evet çok konforlu ve üst sınıf ama ne kadar elektronik o kadar arıza maaleseff :(
oluşabilicek tüm sorunlar bir araçta toplanmış ve seni bulmuş. soğuduysan sat gitsin... yeni bir araba al keyifine bak..
PLaTiNuN
11/03/2011, 09:55
Şanssızlığın böylesi gerçekten arabayı satmak için gerekicek herşey bi arada...Sat gitsin arkadaş kafan rahat olsun...
Çok ilginç.Sizi eleştiren, hatta çizgiyi aşıp saldıran olmamış.Ben başka bir başlıkta cam tavanın güvenliği konusunu dile getirmiştim ve cam tavanlı araç sahiplerinden bazıları inanılmaz bir fanatiklikle konuyu ele almıştı.
Size söyleyebileceğim tek şey (birçok arkadaşımında belirttiği gibi) satın.
Kriminal
11/03/2011, 10:19
Aslında sendekı arızaların cogu genel anlamda olan seyler...Belkıde cok takıyor olmandan kaynaklı bu nefretın...
Satman çözüm getırecekse sat ama bence daha rahat olmalısın..Beklentılerın daha fazla anladıgım kadarıyla,punto bunu karşılamamış...
Arızalar her araçta olur takma kafana..Sat kurtul bakalım yenı aracın bunları unutturacakmııı,arattıracakmı ?
zafermutlu
11/03/2011, 11:06
memnun degilseniz hemen satın bence. sonra şu fanatiklik meselesinde eminim kimse size bişey demiyecektir, çünki insanlarla birşey paylaşırken uslup önemlidir sizde yazınızda düşmanca degilde genelleme yapmadan gerçek hislerinizi aktarmışınız. bunu okuyan kimse fiat fanatigide olsa size eleştiri yapmamış yapmazda...
Bence bu bahsi geçen problemler o kadar da büyütülecek arızalar değil.bence siz biraz da çevrenizden etkilenmişsiniz. Her fiat kullanıcısı eğer isteyerk almışsa aracını, bunları az çok göze alır. Kadı ki diğer markalarda sorun olmadığını kim söyleyebilir..
şu gerçek ki fiat marka araçlar pazarda değer kaybeder herzman .tek olumsuz yönü bu bence
20 bin tl lik araçlardan da fazla beklentiye girmeyin arkadaslar
benim puntoda da kapı sesi vardı servise gittim çözüldü .yani kafaya takmadımm. Bakalım siz satınca yeni aldığınız araçtan memnun olabilecek misiniz?
en iyi yol satmak biraz param olsun anında satarım valla bende...
Satın diyeceğimde sattıktan sonrada alan vatandaş kulaklarınızı çınlatabilir yani.Nihayetinde alanda bir insan evladı.Alana herşeyiyle söyler belli bir zararıda göze alırım diyorsanız kurtulmak en mantıklısı.Yeni marka yeni araç belki sorunlarınızı unutturur.
opexturk
11/03/2011, 11:56
aslında bence de sorunları o kadar abartılacak çok çok büyük sorunlar değil gibi geldi bana da yani sitede yok şurası gıcırdıyo yok şurdan ses geliyo diye konu açan diğer paranoyaklardan etkilenmiş olabilirsiniz bence önce biraz üzerine düşün ki eminim hallolacaktır sorunları heee baktınız olmuyo tabi ki tek çare satmanız
intruder
11/03/2011, 12:08
ben sattım kardeşim hemde senin yaşadığın sorunların hepsini ve daha fazlasını yaşadığım için benim otomobilimde 2008 modeldi şimdi bmw 116 aldım 2007 model ve inanılmaz mutluyum
opexturk
11/03/2011, 12:10
ben sattım kardeşim hemde senin yaşadığın sorunların hepsini ve daha fazlasını yaşadığım için benim otomobilimde 2008 modeldi şimdi bmw 116 aldım 2007 model ve inanılmaz mutluyum
ben de senin gibi bi kardeşimizi arıyodum işte hocam şu bmw 1 16 hakkında biraz bilgi verir misin ?
sakinkaradas
11/03/2011, 12:33
valla kardeş seninki şans. bedevi ile kutup ayısının çölde buluşması gibi bişey bu kadarda üst üste gelince sana kızmak mümkün degil.ben ilk puntomdan okadar memnun kaldımki hiç başka model araç düşünmeden gittim yine sıfırını aldım.emin ol hala çok memnunum.şu an 3500 km de bu gün benzinlige gittim bir depo ile tam 783 km şehir içi yol yapmış.ve inandım ki gene dogru kararı vermişim.ayrıca şu an ki aracım evo 1,3 multijet bu paraya alınabilecek bence en cok donanıma ve en iyi görsele sahip araç.umarım bi dahaki aracın daha iyi olur.seninki tamamen şans.ayrıca bu işlerde pek duygusal olmayacaksın.düzen almıyorsa sat gitsin.
operatormurat
11/03/2011, 12:53
arabadan çok soğumuşunuz,gönder gitsin yeni bir araba al.unutmaki bu gp nin sayesinde bu forumun çatısı altında toplandık,kaynaştık dostluklar kurduk.maddi durumumuz dah iyi olsa daha iyi arabalara binerdik herhalde.bahsettiğin sorunlar çoğumuzda var,halledilmeyecek şeyler değil.mutsuzkende evliliği sürdürmenin bir anlamı yok,gp nden ayrıl biran önce...
WiSTaRiA
11/03/2011, 13:41
Ilk once cok gecmis olsun... Bukadar sorunun bir arada olmasi gercekten pes dedirtiyor insana... Mutlu olmadiginiz biseyden hemen vazgecin cunku sevmiyerek tedirgin bindiginiz arac size mutluluk getirmiyecektir...
pilotender
11/03/2011, 15:03
Bence de sizin için en mantıklısı satmak olacaktır. Benim Gp'de gazdan çekince silkeleme problemi vardı ve hiçbir servis kesin şu sebepten deyip sorunu çözemedi. Ben de aynen sizin gibi aracımdan soğumuştum ve sattım gitti. Şimdi Fiorino ile çok mutluyum. Bence sağlamlık açısından GP'den kat kat üstün bir araç. Rahatlık olarak aynı şeyi söyleyemem ama yine de ferah iç mekan ve genç b,r duruşu olduğunu düşünüyorum. İşimi görüyor açıkçası memur adamım daha fazlasını da ne alabilirim ne de düşünebilirim bu aralar.
Birazda yanlış sizde gibi atıcaktınız servisin önüne yapacaklardı ha memnun kalmadıysanız kavaklıdereye gelip işinizi görücektiniz bu kadar basit.
puntoturbom
11/03/2011, 17:21
Çok ilginç.Sizi eleştiren, hatta çizgiyi aşıp saldıran olmamış.Ben başka bir başlıkta cam tavanın güvenliği konusunu dile getirmiştim ve cam tavanlı araç sahiplerinden bazıları inanılmaz bir fanatiklikle konuyu ele almıştı.
Size söyleyebileceğim tek şey (birçok arkadaşımında belirttiği gibi) satın.
Saldırı sözünü en azından ben kendi adıma kabul etmiyorum. Ama soru şu araba arıza verdi diye Markaya verip veriştiriyorsa sonuna kadar karşıyım. Ama sorun o markanın üretim hatalı bir aracı ise ve kullanıcının tepkisi Marka yerine kullandığı araca ise sonuna kadar destekçisiyim. Bu iki durumu birbirinden ayırmak gerek bence. Fiat markasını SEVİYORUM, hatalarıyla günahlarıyla. Bu forumda üye iseniz de markayı sevmelisiniz diyorum.....
Bu site fiat markasını kötüleme web adresi değil
beğenmeyen satsın aracını.
ykaya1983
11/03/2011, 19:45
Bende bu kadar arıza varsa hiç düşünmeden satın derim.Aracın arızaları ile ilgili forumda sayfalarca yazmak da bir fayda vermez.En iyisi inceldiği yerden kopsun diyerek sorununuzdan bir an önce kurtulmanızdır.Bir de inanın bu tür arızalar sadece fıat a özgü değil birçok marka forumuna girin ne arızalar var ne...Bu arada umarım ben de yazdıklarımla fanatik olarak algılanmam.:-)
bmw 1.16 alabiliyorsanız bence hiç beklemeyin:)
playertr
11/03/2011, 22:00
berker durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum be :********(
abulbul08
11/03/2011, 22:09
Kafaya fazla takma .
araba senlemi yaşıyacak.
Beğenmediğin bir şeyi elinde tutmanın bir anlamı yok.Hergün görüp nefret edeceğine arkadaşların dediği gibi sat. Sana göre en iyi araba hangisi ise onu alırsın
berkeraaa
13/03/2011, 01:50
berker durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum be :********(
öyle maalesef abi...izlettireyim videoları falan...görünce şaşıracaksn :D
skystar37
13/03/2011, 02:20
Aracımı aldığımda ilk park ettiğim zaman kapıları kilitledikten sonra yoluma giderken iki defa dönüp bakmıştım aracıma "güzel görünüyorsun" diye geçirmiştim içimden. Her park ettiğimde yoluma giderken dönüp bir kere daha bakıyorum genelde çünkü aracımı seviyorum ama satsan bir daha fiat alırmısın deseler asla almam diyorum çünkü her araçta sorun olabilir ama fiatta bazen bu sorunlar çözümsüz kalıyor işte bunu sevmiyorum fiatıda bu yüzden sevmiyorum..
Sizin içinde naçizane tavsiyem eğer içinize sinmiyorsa artık satın sonuç olarak içinize sinmeyerek sevmeyerek yaptığınız her km sizi daha çok yıpratacaktır.
Satıp yerine alacağınız araçta hiçmi sorun yaşamayacaksınız bilemezsiniz belki yaşarsınız belki yaşamazsınız ama sonuçta içinize sinmiyorsa artık satmak en mantıklısı...
yan tarafımda kimse oturmuyorken emniyet kemeri uyarısı ötüyor....Allah aşkına olacak işmi...uyduruk bir sensör yüzünden ben can güvenliğimin tehlikede olduğunu düşünüyorum...emniyet kemeri ve airbag birbiri ile iletişim halinde diye biliyorum ben acaba sinyal doğru gitmesse kaza yaptığım anda ne olacak ??
ben evomu ilk aldığım zaman ilk iki gün yan tarafta oturan kişi emniyet kemerini takmadığında ötüyordu,sonra daha da ötmedi :) nedendir bilen varsa bi zahmet yardımcı olsun...
hilmiusta
13/03/2011, 02:40
ya su dıreksıyon kılıt lenmesını (yolda gıderken) bı arkadas yazmıstı sanırım ya korkmaya baslasım ama arabamı cok sevıyorum ya
opexturk
13/03/2011, 03:49
bmw 1.16 alabiliyorsanız bence hiç beklemeyin:)
yaklaşık olarak 83 gün sonra evleniyorum ondan sonra bi bmw 1 16 almayı düşünüyorum ancak şuan araştırma aşamasındayım çünkü evom da çok yeni daha 5 aylık abisi :)
arabaya binmek keyif işidir. o koltuğa oturduğunuzda mutlu olamıyorsanız ki isterse mercedes bmw audi olsun araç, o aracı satmak lazım. koltuğa oturduğunuzda direksiyon sizin eliniz kolunuz olur eğer aracınızı sevmiyorsanız başka gp ler yahut başka markalarda arayın mutluluğu. 87 model bir toros bile olsa eğer ben kullanmaktan zevk alıyorsam o araç benim için en iyi araçtır.
bu arada benimde aracım active evo ama yan tarafa kimse otursun oturmasın taksın takmasın ikaz vermiyor. sadece sürücü koltuğu takmazsa ötüyor.
arabaya binmek keyif işidir. o koltuğa oturduğunuzda mutlu olamıyorsanız ki isterse mercedes bmw audi olsun araç, o aracı satmak lazım. koltuğa oturduğunuzda direksiyon sizin eliniz kolunuz olur eğer aracınızı sevmiyorsanız başka gp ler yahut başka markalarda arayın mutluluğu. 87 model bir toros bile olsa eğer ben kullanmaktan zevk alıyorsam o araç benim için en iyi araçtır.
bu arada benimde aracım active evo ama yan tarafa kimse otursun oturmasın taksın takmasın ikaz vermiyor. sadece sürücü koltuğu takmazsa ötüyor.
tebrikn edrim süper yazmışın
berkeraaa
14/03/2011, 01:29
Beklediğim kadar sert yorumlarda almadım bütün dostlara bu sebep ile tekrar teşekkür etmek istiyorum...
Sevgiler...
ibrahim06
15/03/2011, 13:21
Ben 2010 vw jettasını söve söve satanı bilirim. Tam bir sorun yumağıydı.şimdi gidin ona sorun bir daha vw alırmısın diye.siniri geçmediyse vallahi söver size. Dolayısıyla biraz şans işi.
Sen fiat almakla hata etmişin bence. Bende bir çok sorunla karşılaştım birini çözüyorum biri çıkıyor. Bıktım. Ama satamıyorum çünkü city direksiyon arızası var. 2000tl istiyorlar. Dişini gösterenin aracını ücretsiz yapıyorlar. gazeteciyim diyen borsacıyım diyen avukatım diyen vb. ücretsiz yaptırıyor. Defalarca mail attım tlf ettim %20 sini karşılarız diyorlar.
SpyHunter33
15/04/2011, 14:21
%20sini mi :S Formda bir arkadaşdanda %10 kısmını alırız demişlerdi yani 2000 liralık masrafın 200 lirası sizden geri kalanı bizden diye. Ya bu servisler harbiden kime ne geçirirse vallahi ya.
kara kız
15/04/2011, 17:24
Sen fiat almakla hata etmişin bence. Bende bir çok sorunla karşılaştım birini çözüyorum biri çıkıyor. Bıktım. Ama satamıyorum çünkü city direksiyon arızası var. 2000tl istiyorlar. Dişini gösterenin aracını ücretsiz yapıyorlar. gazeteciyim diyen borsacıyım diyen avukatım diyen vb. ücretsiz yaptırıyor. Defalarca mail attım tlf ettim %20 sini karşılarız diyorlar.
samimi olmak lazım bence biraz....
Her aracın ilk üretim serilerinde hatalar fazla olmaktadır. Bunlar öngörülemeyen hatalar ve zamanla ortaya çıkan sıkıntılardır.
Bu sebeple 2006 gp mi değiştirdim ve seri 2 ye geçtim. şimdi o araçta yaşadığım hiçbir bir sıkıntıyı yaşamıyorum. Üstelik birçok kronik problem fabrika tarafından çözülmüş durumda.Ülkemizin yol şartları uganda ayarında olduğundan nazik araçlarımızı dikkatli kullanmak gerekli. Bunun yanında arıza işi şans işi otomobilcilikte.
Bence de satın aracınızı.
Sanki sevgilisinden ayrilcak ask acisi ayrilamama ihanet var gibi olmus yorumlar ayrilin gitsin sizin askiniz bitmis puntonuza ama ben ve biz hergun bikere daha asik oluyoruz:)