Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : H&R mı Eibach Mı? (Birçok konu var bununla ilgili ama...)

Budweiser
07/03/2011, 12:04
Evet başlıktada söylediğim gibi bu yaylar hakkında daha önce birçok konu açıldı. Fakat bir türlü tatmin olamıyorum kesin net cevaplar yok herşey havada kalmış. Bildiğiniz üzere 2 yay markasıda kaliteli alman malı. Herkes beklentisi konfor olmuş fakat bahsedilen spor yaylarda konfor çokta aranmamalı kanımca. Benim sıkıntım şu arada kaldığım haliyle 2 seçenek var. H&R ve Eibach isteğim ise şu ; almayı düşündüğüm bu markaların 3.5cm lik yayları kullanıcılarına sormak istiyorum. Bu yayların + ları - leri nelerdir? Amortisörleri patlatmamak için ne tarz ayarlamalar ve sürüş teknikleri kullanmak gerekir? Konfor beklemiyorum ama 2 yayı konfor acısından değerlendirseniz hangisini tercih edersiniz? Performans olarak(Yol tutuşu ve göz zevki) hangisini tercih ederdiniz? Umarım bu sefer ki konu nokta niteliğinde olur ve bir daha bu konu tartışılmaz.. LÜTFEN 5cm lik yaylardan örnek vermeyiniz. Misal; 5cm lik daha alçaltır daha iyi yol tutar gibisinden. Merakımı gidermek istediğim konu 3.5 cm lik yaylar...

Budweiser
07/03/2011, 21:02
25 kişinin okuyup 1 kişinin cevap vermemeside ilginç tabi... Neyse msj kalabalığı olmasından iyidir.

unik06
07/03/2011, 21:54
bildiğim kadarı ile,

H&R konfordan çok fazla kaybettirmeyen ve çok fazla da alçaltmayan bir tip; buna karşın eibach ise sağlam alçaltıp konfordan da sağlam feragat ettiren bir tip.

tercihlerine göre karar vermen daha doğru olur.

StrawBeeRy
07/03/2011, 21:57
bildiğim kadarı ile,

H&R konfordan çok fazla kaybettirmeyen ve çok fazla da alçaltmayan bir tip; buna karşın eibach ise sağlam alçaltıp konfordan da sağlam feragat ettiren bir tip.

tercihlerine göre karar vermen daha doğru olur.
hemen düzeltiyim tam tersi olucak H&R konforu çok bozar olabildiğince indirir,eibach çok fazla indirmez konforda H&R deki kadar bozulmaz

Romeo_er2
07/03/2011, 23:33
H&R coil diyorum :) konforu guzeldir max 30-60 mm arasi yukseklik ayari vardir..sertlik ayari vardir ;)

bulut
07/03/2011, 23:49
aracın 77 hp yani en hafif paket diyebiliriz. tabi aracını ne kadar alçaltacagını bilemem elbet ama abartmadan alçalsın istiyorsan 5 lik H&R yay almanı öneririm. eger fazla basmak istersen. paraya kıyıp yine H&R COİL alıcaksın.

Budweiser
08/03/2011, 01:05
Coil mevzusunu Ertuğ ile konuştum :) para bekliyorum geldiği zaman satılmazsa tercihim coilden yana olucak. Şu anda yay için konuştum. Bana kalsa yerlebir gitsin araba söz konusu german style sa gerisi teferruattırda. Gel gelelim tümsekti çukurdu konularında biraz dikkatsizim altıda sürtsün istemiyorum. Tek derdim o bide malum öğrencilikte araban varsa yancın eksik olmuyor araba illaki 2-3 kişi gidiyo bide o ağırlıkta ice sürtmeyelim. Aslında hidrolik sistem en iyisi :))

Romeo_er2
08/03/2011, 01:18
Coil mevzusunu Ertuğ ile konuştum :) para bekliyorum geldiği zaman satılmazsa tercihim coilden yana olucak. Şu anda yay için konuştum. Bana kalsa yerlebir gitsin araba söz konusu german style sa gerisi teferruattırda. Gel gelelim tümsekti çukurdu konularında biraz dikkatsizim altıda sürtsün istemiyorum. Tek derdim o bide malum öğrencilikte araban varsa yancın eksik olmuyor araba illaki 2-3 kişi gidiyo bide o ağırlıkta ice sürtmeyelim. Aslında hidrolik sistem en iyisi :))

sürtcek kadar fazla düşmüyo ;)

wepster
08/03/2011, 01:23
orjinal amortisörlerle sportline sorun olabiliyor diyorlar bunun icin ne diyorsunuz?

ExTReMe_
08/03/2011, 02:21
H&R 5 cm yay iyi hocam öneririm hem araç gayet güzel düşüyor . Ayrıyetten yol tutuş çok güzel diyebiliriz fakat eibach yay'a göre H&R biraz daha konforsuz yani biraz daha sert yay dır ..

Budweiser
08/03/2011, 12:38
orjinal amortisörlerle sportline sorun olabiliyor diyorlar bunun icin ne diyorsunuz?

Aynen buna cevabı olan var mı bende duymuştum..

chiama
08/03/2011, 23:07
3.5cm eibach kullanıcısıyım.bende alırken snn gibi H&R ve eibach arasında çok ikilemde kalmıştım çok araştırmıştım ancak net bir sonuca ulaşamamıştım.sonunda işi şansa bırakıp eibach taktırdım.arkadaşların söylediği gibi tam istediğim düzeyde indirmedi ancak konfor konusunda pek değişiklk olmadı diyebilirm.%10 luk bir kayıp oluyormuş buda ztn çok farkedilmiyor.fazla indirmeme konusundada şöyle avutuyorum kendimi;arabaya 5 yetişkin+2 çocuk veya 5 kişi(herbirinin kilosu 70ten fazladır) binmelerine rağmen lastikler sürtmedi tabi bu kadar kişi varken dikkatli kullandım gerek kasisler gerek çukurlar açısından veya yoldaki dalgalanmalara.eminim en ufak bir dikkatsizlkte sürterdi.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Budweiser
09/03/2011, 13:28
Anladım teşekkürler çok yardımcı oldunuz..

Romeo_er2
09/03/2011, 14:08
eibach h&r ikisininde bütün yaylarını denedim zamanında..en güzeli H&R 50mm yaydı..sonrada h&r coildeyiz işte..

femoli
09/03/2011, 16:44
H&R biraz daha konforludur eibach göre düşme olayı hemen hemen aynı olur belki eibach biraz fazla ama eibach da konforu düşük bir yaydır..

StrawBeeRy
09/03/2011, 18:25
5 cm eibach kullanıyorum üstüne 2 cm presli yetmedi birde %70 amortisörler kısa. gelin sadece 5 cm H&R takılı puntoya bindiriyim hangisi konforluymuş görelim her iddaasınada varım test etmek bedava eibach daha konforlu..

Budweiser
10/03/2011, 12:18
5cm lerde 17 jant yada 16 jant sürtme yapıyormu? Arkaya normal ebatlarda 2 kişi oturduğunda?

Romeo_er2
10/03/2011, 13:07
5cm yaylarla 215/35/18 janlarla 5kisi+full bagaj istanbula gidip bide gezmistim hic surtmedi

Raistlin
10/03/2011, 13:25
valla bende h&r kullanıyorum eibach a göre 10 numara düşürdü,eibach'ın böyle düşürebilceğini zannetmiyorum

Budweiser
10/03/2011, 23:00
O zaman su anki fikrim 5cm H&R dan yana zaten su para işini halledersem ertug nun coil i alıcam ayrı mevzuda. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler..

Budweiser
19/03/2011, 09:16
Herkese tekrar selam 5cm H&R yay buldum arkadaş daha önce kendi grande punto 1.3 mjet aracında kullanmış su anda satıyor. Merak ettiğim konu şu dizele olan yaylar 1.4 fire motorada uygunmudur??????

StrawBeeRy
19/03/2011, 11:35
evet sorunsuz uyar fakat dizel motor ağır olduğu için yayda ona oranla serttir dizelde düşürdüğü kadar benzinlide istenilen şekilde düşmeyebilir

Budweiser
19/03/2011, 11:55
Tamam daha iyi 3.5 5cm arası birşeyler olsun kafi bana :D tam 5 olmasda olur3.5 tan daha yüksek olmaz dimi?