PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Branda Tavsiyesi

maviş
30/04/2007, 20:27
yeni taşındığım evin ordaki kuşlar çok acımasız cıktılar:hiho: . Haftasonları kullandığım arabamı mayın tarlasına çevirmişler.
Sizden ricam bizim arabalara uygun branda nereden bulabiliriz? Yada sizin kendi arabanızda kulladıgınız herhangi bir marka varsa o markanın bilgilerini alabilirmiyim.
cevaplara şimdiden teşekkürler

Mısafır
30/04/2007, 20:41
ınternetten hb arac ıcın bı branda almıstım 45 ytl kullanıyorum hıcbısorun yok
kuslara ve agac recınelerıne karsı 10 numara :D

multijet
30/04/2007, 20:44
Ben branda kullanımına karşıyım, hem rutubet yapabiliyor, hemde rüzgarla hareket eden branda aracın köşe kıvrımlarındaki boyayı zedeliyor.

NesT
02/05/2007, 16:43
Ben branda kullanımına karşıyım, hem rutubet yapabiliyor, hemde rüzgarla hareket eden branda aracın köşe kıvrımlarındaki boyayı zedeliyor.
+:ok:

Misafir2
02/05/2007, 16:52

+1

microab
02/05/2007, 17:59
Sıcak havalarda güneş altında bırakıldığında boyayı haşlıyor ve yanıyor...

Mısafir
02/05/2007, 18:03
Flu almıştı Birmot Zincirlikuyudan.

kadoku
02/05/2007, 18:10
valla ben geçen yazdan beri kullanıyorum İnternette Otopol den almıştım, park ettiğim yerde genelde gölge olduğu güneşten yana pek sıkıntı yaşamadım, özellikle kuş pisliği ve kedilerin pati izlerinden bıkmıştım, hem 1-2 hafta kapalı kalsa bile arabam tertemiz kalıyor :ok:

flu
02/05/2007, 22:27
Ben de aynı sorun nedeniyle branda almaya karar vermiştim. Hem kuşlar, hem toz duman, hem de mahallenin çocukları vs...Zincirlikuyu Birmot'tan aldım güzel bişiye benziyor ama geçen gün Punto'yu yıkadım sildim, birinin yardımıyla açtım ama maalesef küçük geldi :( yani arkası açık kaldı bi kez daha denedik ama sanırım olması için o kadar zorlamamak gerekiyor. Haftasonu gidip değiştiricem ya da gerçekten puntonun brandasıyla nasıl giydirilir onu öğrenicem.
Buarada içi yumuşak, dışı ise plastik gibi markasına yarın bakar yazaırm. Fiyatı ise 78 YTL.

ümit yanardağ
06/05/2007, 21:20
sayın arkadaşım aynı problem ve bazen uzun süre kullanmamam nedeniyle Gp BRANDA aradım sonunda izmirde branda dikilen yerde özel diktirdim.harika oldu.çünkü;
1-kumaş nefes alan bir kumaş olduğundan terletme yapmıyor
2-beyaz buldan dediğimiz bir kumaş olduğundan arabayı çizmiyor
3-ölçüsünde yapıldığında tam oluyor ve alttan bağlandığı için ucuşmuyor
4-arabaya sermek çok kolay
5-kediler arabanın özellikle silecek tarafına yatıyordu şimdi oraya yatmıyorlar :) arabanın her tarafına yatıyorlar :) yumuşak ya...
....
12-fiyatıda 85 ytl idi. :) resmini çekeyim atayım bakalım beğenecekmisiniz :)

BGRAYS
06/05/2007, 21:50
baska bı cozum var mı bende de aynı sorun oluyo 2-3 gun aynı yerde durunca mahvoluyo araba ?

maviş
07/05/2007, 10:35
sayın arkadaşım aynı problem ve bazen uzun süre kullanmamam nedeniyle Gp BRANDA aradım sonunda izmirde branda dikilen yerde özel diktirdim.harika oldu.çünkü;
1-kumaş nefes alan bir kumaş olduğundan terletme yapmıyor
2-beyaz buldan dediğimiz bir kumaş olduğundan arabayı çizmiyor
3-ölçüsünde yapıldığında tam oluyor ve alttan bağlandığı için ucuşmuyor
4-arabaya sermek çok kolay
5-kediler arabanın özellikle silecek tarafına yatıyordu şimdi oraya yatmıyorlar :) arabanın her tarafına yatıyorlar :) yumuşak ya...
....
12-fiyatıda 85 ytl idi. :) resmini çekeyim atayım bakalım beğenecekmisiniz :)

wallahi sevinirim resmini buraya eklersen bende ona göre seninle bir irtibata gecerim :heyo:

ufuk61
07/05/2007, 10:39
yaa ben benim babamın meganına kullandık siyah renkti ve branda boyayı haşladı ve her tarafı çizik cizik işin kötüsü babama ben almıştım şimdi kendi arabama almaya korkuyorum

merter
07/05/2007, 19:24
ya bende sirf 3 ay yattigi zaman coluk cocuk yuzunden aldim taktim ama simdi1 hafta 10gunde bos kalsa takmiyorum tercih etmiyorum.cunku zaten brandayi ancak arac tamamen terrrrtemizken takmak zorundasin ki buda neredeyse brandayi her takmadan once arabayi yikamani gerektirir ki bosver cadirsiz kirlensede gene yikiyorsun.
brandayi takma amacin kirlenmekten ziyade cizilme risklerini ortadan kaldirmak olmali ki brandada bıyaya kesinlikle zarar veriyor.iste bu her halukarda cizilme olayinda hangisinde arabanin daha az cizilecegine sen karar vereceksin

OGS marka cadir aldim kasim gibi koctas tan 50ytl ye yalniz gp ye gore yoktu olculere gore aldim ve cok isabetli oldu cuk diye oturdu 10 numarali model.yalniz bu model focus ve 307 ye uygun olarak satiliyor ustunde yazana gore.

hehehe ne guzel arabamizin ust sinif boyutlarinda oldugunu anliyoruz buradan

Halook!!!
09/05/2007, 22:15
Branda kullanmaktansa gidip boya koruması yaptırmak daha mantıklı olur sanırım.Tabiki boya koruma daha pahalıya gelecektir.Ama branda nın şöyle bir dezavantajı bulunmaktadır.Brandanın üstünde biriken tozlar brandayı kaldırırken arabayı çizebilmekte.Bundan dolayı ben şahsen branda kullanmıyorum onun yerine boya koruma yaptırdım ve kuş pisliği,ağaç reçinesi ve sinek böcek ölüsü vb şeylerin arabaya zarar vermesinden bu şekilde kurtuldum.Tabiki boya korumayı her sene yenilemek gerekiyor bunu da unutmayalım...

Mısafır
10/05/2007, 10:47
ben genelde aracımı kapalı garajda tutuyorum. ama dısarıda bırakmam gerektıgınde malesef agacın altına koymam gereklı ve recıne akıyor bu yuzden brandasız bırakamıyorum sımdıye kaar bır sorun yasamadım ama 1 gunden fazla brandayla tutmuyorum arabayı...

GaladrieL
10/05/2007, 15:18
Branda konusunda bende çok önyargılı ve negatifim.. Rahmetli Dedem arabasını, benim puntişimi sevdiğimden çok daha fazla severdi. Arabayı her akşam geldiğinde örter, her sabah da üşenmeden brandasını çıkarırdı, üstelik elinde bastonuyla :) Sonra baktı ki artık bu eğil-kalk egzersizine dermanı yok, evin bahçesine kendi usulumüzce bir kapalı garaj yaptık (ıvır-zıvır malzemeden) Tabii bu olay Ayvalık' da gerçekleştiğinden kimse "Kardeşim napıyosun sen bahçemize??" dememişti.. Şimdi zaman zaman düşünmüyor değilim, şöyle 13 katlı binamın dibine kendimce bir garaj yapmayı :p Bence branda hem araca zararlı, hem de günlük kullanım da çok yorucu bir yöntem.. En güzeli kapalı garaj, hem böylece yan taraftaki araçtan gelebilecek vahşi kapı darbeleri de önlenmiş oluyor.. Gerçi bu koca şehirde bırakın kapalıyı, normal otopark yeri bulmak bile dert malesef....

bilgin32
04/06/2007, 09:27
arkadaşlar merhabalar! branda konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardım. Bizim arabaya hangi branda uygun orjinal branda bulabilirmiyiz.

c3s0
25/03/2008, 14:32
Çeşitli internet Alışveriş sitelerinde Modacar ın brandası çeşitli oto modelleri için gruplandırmalar şeklinde satılıyor. Bizim araç için belirlenmiş grup "Grup 10" . Yanlız dikkatimi şöyle birşey çekti. Paliolar ve eski kasa Puntolar içinde grup 10 gösterilmiş. Bende buna karşı modacara maille soru yönelttim saçma bi cevap geldi. Sonra daha ayrıntılı bir sor daha yönelttim. Bana cevap olarak :

"Yaklaşık 880 araç modeline standartlaştırılmış 13 grup branda üretilmektedir.
Her araca özel üretim mevcut değildir.
Bir grup branda bir çok araca göre hazırlanmaktadır."

dediler. Şimdi Grande Puntoyla Puntonun veya Palionun ölçüleri aynımıki bu şekilde diyolar yoksa gerçekten uyar mı ? Acaba daha önceden Modacar branda alan varsa hangi grubu aldı ve aldığı grup araca uygun mu? Teşekkürler...

irgil
25/03/2008, 19:47
arkadaşlar büyük marketlerde bulabilirsiniz üzerinde araç markaları var ben kullanıyorum içi beyaz kadife gibi çizmiyor dışı gri tek başınıza serip katlayabilirsiniz alırken gp ye göre yoktu reyondaki arkadaş ford fusion olan için verdi sanki orjinai gibi tam oldu alt etrafıda lastikli

kadoku
27/03/2008, 12:50
Ben uzun zamandır kullanıyorum, üst sınıf araçların brandası daha uygun oluyor Polo, Palio vs.brandaları bizim araçlara pek uygun olmuyor, ben internetten Otopol den almıştım şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım ilk aldığımda çok rahat oluyordu ama spoyler vs.takınca küçük gelmeye başladı.

Birde kullanırken dikkat edilmesi gereken bir kaç küçük ayrıntıya değinmek istiyorum, arabayı uzun süre kullanmıyacaksanız kesinlikle güneşe parketmemek lazım aksi takdirde gündüz ısınan branda gece hava serinleyince içten terleme yaptığı için ertesi günde güneşte kalınca boyayı yakabiliyor tabiki en önemli konuda brandayı örterken arabanın temiz olması gerekiyor birde lastikli olmasına fazla güvenmemek lazım zira rüzgarda açılabiliyor, rüzgarda açılan brandada boyaya zarar verebilir, iple bağlamak ve arada bir arabanın üzerinde serili iken yıkamakta fayda var.

chn73
28/03/2008, 00:33
50 ytl ye focus brandaları var.fena değil