Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız sabitleyici sonradan takılabiliyormuş!!!
muratxx5
23/04/2013, 16:30
ben buradak (https://www.stoktangidiyor.com/OBD-II-KABLOLU-ELM-327-USB,PR-13475.html)i ürünü sitedeki telefon numarasını arayarak adamla kızılayda görüşüp 49 tl'ye aldım ve modifiye de ettim. Bilginize...
diğer linklerdeki ürünlerden farklı görününce belki dikkatinizi çekmemiştir diye uyarmak istedim sadece
Hakkınız var, pinde olabilirdi. ilginiz için teşekkür ederim..
Aynı ürünü sipariş edelim de Ali Bey'i farklı ürünler için rahatsız etmemiş oluruz :) Ben de bu hafta veriyorum siparişimi, bir de Car DVR alacağım X6 modelini, arkadaş kullanıyor epeyce güzel.
Sonradan gördüm aynı ürünü incelemişiz zaten :). Kamera konusunu bende düşünüyorum, GS8000 modelini almayı planlıyordum ama sizinkide fena değilmiş.
Bu arada elm327'yi sadece cc için alıyorsanız ben nasıl olsa alacağım, sizinkinide hallederiz, sizde boşuna almayın. Sadece işlerimin yoğunluğundan dolayı biraz gecikmeli olur.
aslında cc fiat markasının iş bilmezliği. fiat cc yi 250-300 civarı yapsa herkes taktıracak.
aslında cc fiat markasının iş bilmezliği. fiat cc yi 250-300 civarı yapsa herkes taktıracak.
ali arkadaşımız kolsuz olarak butonla devreyi olduğundan daha uygun maliyetle nasıl yapılacağını anlattı ama siteden baktığımda hiç kimse ilgilenmiyor ya da ilgilenenler yazmıyor artık bence para da sorun değil aslında fiat standart donanıma CC yi koyacaktı kimse uğraşmıyacaktı.
ali arkadaşımız kolsuz olarak butonla devreyi olduğundan daha uygun maliyetle nasıl yapılacağını anlattı ama siteden baktığımda hiç kimse ilgilenmiyor ya da ilgilenenler yazmıyor artık bence para da sorun değil aslında fiat standart donanıma CC yi koyacaktı kimse uğraşmıyacaktı.
Abicim ilgilenen kendisine ilgilenir :) Zaten sorun herşeyin bedava olması. Sana söylediğim gibi inan paralı olsaydı bu konu böyle kalmazdı insanlar yaptırmak için uğraşırdı ama büyüsü bozuldu. Herşey o kadar açıkki artık merak uyandırmıyor :)
puntobeyaz
07/06/2013, 07:47
:) Şimdiye kadar yapmak isteyenlere ve soranlara elimden geldiğince ve bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şu saatten sonrada yorulmam aksine zevkle yardımcı olurum siz yeter ki ben yapmak istiyorum deyin :)
abi ben yapmak istiyorum
elimden her is gelir elhamdulillah
yağ filtre degistiririm
buji sokup takarim
1.3 punto multijet 2005 aracima cc nasil takilir
nasil ucuza belese getiririz bir yol goster gurban hele
Yan sanayi cc kolu varmı bilgisi olan varmı son zamanlarda araştırıyorum denk gelmedi hep orijinal gösteriyorlar........
Yan sanayi cc kolu varmı bilgisi olan varmı son zamanlarda araştırıyorum denk gelmedi hep orijinal gösteriyorlar........
yok.zaten olsa da hayır gelmez.Bence orjinalden şaşmayın.Bütçe yoksa yapılan kutular iş görüyor.Güzel biryere montajlarsınız kutu da iyidir.
cc kolu zaten 300 küsür lira .
Cc kolunu takmak icin bi ton işçilik gerekiyor airbag sökülüyor direksiyonun etrafı sökülüyor vs. vs. farkındamısınız herşey basit geliyo galiba :)
celenlee
04/09/2014, 10:55
cc kolu zaten 300 küsür lira .
Cc kolunu takmak icin bi ton işçilik gerekiyor airbag sökülüyor direksiyonun etrafı sökülüyor vs. vs. farkındamısınız herşey basit geliyo galiba :)
Sök tak yarım saat, eli yatkın biri için. İşçiliğini bence abartmaya gerek yok.. Yeter ki tesisat hazır olsun.
Sök tak yarım saat, eli yatkın biri için. İşçiliğini bence abartmaya gerek yok.. Yeter ki tesisat hazır olsun.
:) söküp takmayla bitiyor evet. HAYIRLI İŞLER USTA
Sato Furkanı küçümsüyorsun ama bu işleri bilerek konuşuyor az çok yaptığı işleri ve bilgisini biliyorum. Sök tak iş bitmiyor ama %90ı bitiyor ve işin kolay kısmı kalıyor.
Sato Furkanı küçümsüyorsun ama bu işleri bilerek konuşuyor az çok yaptığı işleri ve bilgisini biliyorum. Sök tak iş bitmiyor ama %90ı bitiyor ve işin kolay kısmı kalıyor.
elm ile kalibrasyonu var tesisatı bağlamak var bunlar ustalık isteyen işler.
Sabah 1.3 ctdi opel yolladık bi ustamıza turboyu söktü yeni turboyu taktı 45 dk sürdü 150 TL aldı. Herşeyin bir bedeli var. Yapılan işi ben değil Furkan küçümsüyor. Siz veterinersiniz ve bi aşıdan 30 tl para alıyosunuz , ben köpeğime iç parazit hapı için veterinere gittim 35 tl istedi. Naptıki 35 tl istedi demedim. Adam okumuş mesleği o illaki isteyecek. İşte ustalıkta böyledir. Her işin ince detayları uç noktaları vardır deneyim vardır tecrübe vardır. Karşınızdakinin yaptığı her işi küçümserseniz kimse eve ekmek götüremez o zaman.
Sato haklısın ama Veteriner Hekimlik hakkında birşeyler bilmen en azından zor bit meslek olduğunu okulunun ne kadar zor olduğunu anlayan birisinin çıkması beni sevindirdi ama sadece Veteriner demen üzdü çünkü sadece Veteriner demek yetmiyor Hekimi ifadesininde arkasına koymak gerekiyor ve diğer anlattığın aktivasyon elm falan bunlar benim sunduğum şeyler zaten. Sanırım bilmiyorsun ama benim elimden çıkan elm ile aktivasyon yapıyorsun o yüzden bu konuları iyi biliyorum orada sıkıntı yok fakat benim anlatmaya çalıştığım Furkanın benden sonra benim bildiğim elm modifiyesini yardım almadan çözen ilk arkadaşımız olduğu ve ben kendisi ile özelden de görüşüyorum yaptığı işleri bilgisinin nerelerde olduğunu hız sabitleyici hakkında neleri yapabildiğini az çok biliyorum kimsenin kimseyi küçümsediği yok :)
celenlee
04/09/2014, 13:24
:) söküp takmayla bitiyor evet. HAYIRLI İŞLER USTA
Boşversene arkadaşım. PC'nin açılması kapanmasıyla 10dklık işten mi bahsediyorsun!!!
Kaç araca yaptık burda hayrına haberin var mı?
TESİSAT HAZIRSA,PİNLER DOLUYSA Gerisi hikaye...
***Tesisatı hazır olmayana pin eklemek vs bunların yanında daha zahmetli olabilir.
Tüm yorumum tesisatı hazır olan araçlar için.
Sato haklısın ama Veteriner Hekimlik hakkında birşeyler bilmen en azından zor bit meslek olduğunu okulunun ne kadar zor olduğunu anlayan birisinin çıkması beni sevindirdi ama sadece Veteriner demen üzdü çünkü sadece Veteriner demek yetmiyor Hekimi ifadesininde arkasına koymak gerekiyor ve diğer anlattığın aktivasyon elm falan bunlar benim sunduğum şeyler zaten. Sanırım bilmiyorsun ama benim elimden çıkan elm ile aktivasyon yapıyorsun o yüzden bu konuları iyi biliyorum orada sıkıntı yok fakat benim anlatmaya çalıştığım Furkanın benden sonra benim bildiğim elm modifiyesini yardım almadan çözen ilk arkadaşımız olduğu ve ben kendisi ile özelden de görüşüyorum yaptığı işleri bilgisinin nerelerde olduğunu hız sabitleyici hakkında neleri yapabildiğini az çok biliyorum kimsenin kimseyi küçümsediği yok :)
Ali abi benim demek istedigim herkes ekmeginin pesinde. Ben bunu kastediyorum. Furkan kardesim yanlis anliyor hala.
Koca forumda bunu yapabilen 3 5 kisi ise emegine saygi duymak lazim.
fatihhhh
08/09/2014, 16:50
Abicim ilgilenen kendisine ilgilenir :) Zaten sorun herşeyin bedava olması. Sana söylediğim gibi inan paralı olsaydı bu konu böyle kalmazdı insanlar yaptırmak için uğraşırdı ama büyüsü bozuldu. Herşey o kadar açıkki artık merak uyandırmıyor :)
ben orjinal taktıktan sonra alixx butonu keşfetti,
yoksa ben kesinlikle buton yaptırırıdım.
gerçi benim orjinalin takılmasında ali in çok emeği, yardımları oldu,
şehirler arası yolda büyük bir memnuniyet ve rahatlıkla kullanıyorum.
iyi ki takdırmışım. şu andan itibaren hız sabitleme olmayaan bir aracı bedava verseler almam.
bu arada hız sabitlemeyi kulladığımda, her memnuniyetimde alixx i de hatırlıyor ve teşekkür ediyorum.
iyi ki varsın.
yok.zaten olsa da hayır gelmez.Bence orjinalden şaşmayın.Bütçe yoksa yapılan kutular iş görüyor.Güzel biryere montajlarsınız kutu da iyidir.
Bayağı geç oldu ama teşekkürler.............. Istanbulda bu iş için hala güvenilir bir yer bulmuş değlim......
ecuadorm
26/01/2015, 20:37
Bayağı geç oldu ama teşekkürler.............. Istanbulda bu iş için hala güvenilir bir yer bulmuş değlim......
Size konu ile ilgili olarak özel mesaj gönderdim.
celenlee
26/01/2015, 21:23
Elimde ses açma tuşlarından doğru çalışan çift modlu bir modül var.
İstediğin An Ses Kontrol
İstediğin An Hız Sabitleme
Tarık abi yardımcı olmuştu zamanında sağolsun.
Aracımı sattım. Modül bende.
Eğer bu şekilde bir modül taktırmayı düşünen varsa PM ile ulaşabilir.
Elimde Modifiye ELM Kablosu da var.
sök tak bilene 10 dakka sürer bu ...bilmeyene 3-4 saat....geçen city motorunu değiştirdim serviste 40 dakika sürdü yanında durdum zaten tanıdıktı...airbag direksiyon sinyal kolları herşeyi sök tak motoru değiştir yeniden toparla.. 40 dk da yaptı helal olsun dedim...
oktayozturk
12/02/2015, 20:35
active 1,3 aracım var hız sabitleyici taktırmanın maliyeti nedir acaba Not:istanbuldayım
aktasankara
17/02/2015, 03:27
Elimde ses açma tuşlarından doğru çalışan çift modlu bir modül var.
İstediğin An Ses Kontrol
İstediğin An Hız Sabitleme
Tarık abi yardımcı olmuştu zamanında sağolsun.
Aracımı sattım. Modül bende.
Eğer bu şekilde bir modül taktırmayı düşünen varsa PM ile ulaşabilir.
Elimde Modifiye ELM Kablosu da var.
Nasıl oluyor hocam açar mısın konuyu biraz?
celenlee
20/02/2015, 19:00
Nasıl oluyor hocam açar mısın konuyu biraz?
Bİr kontrol devresi yapılması gerekiyor. Bu işten ben anlamam. Elektronikçiler, kontrol devreleri yapanlar bilir bu tip şeyleri.
Olay şu:
1--- Ses kontrol tuşundan ECU'ya giden kablo tespit edilir.
2--- + , - , Mute tuşlarına bastığınızda ECU'ya giden voltaj ölçülür.
3--- ECU'ya giden CC kablosu tespit edilir.
(bu arada CC ünitesinin +,- ve Res tuşlarının verdiği voltajlar bilinmesi gerekir.)
4--- Araya KONTROL DEVRESİ yapılır...
Bu kontrol devresişu işlemleri yapacak şekilde yaptırılmalı.
Mute Tuşuna Uzun Bastığınızda CC kablosundan doğru voltaj gönderir ve CC'yi açar.
+ tuşuna bastığınızda CC ünitesinin + voltajı kaç ise onu CC kablosundan gönderir. Hızı Sabitler.
- bastığınızda CC ünitesinin - voltajı kaç ise onu CC kablosundan gönderir.
Muteye Tekrar Uzun bastığınızda yeniden Ses kontrol işini yapar.
+ basınca Ecuya giden Ses Kablosuna sesi artıran voltajı verir
- basınca yine aynı mantık
mute basınca yine aynı mantık...
Muteye UZUZN basarak, modlar arası geçiş yapabilirsiniz.
ASLINDA BU TAMAMEN SİZİN PLANLAMANIZA KALMIŞ BİR OLAY...
--Geçişleri Mutea uzun basarak değil de araya bir anahtar koyarak da yaptırabilirsiniz..
--Mute'ye 1,2,3 saniye basılı tutunca geçmesini sağlayacak şekilde yazılımını yaptırabilirsiniz.
vs vs..
Yani ELEKTRONİK; KONTROL DEVRELERİ ve OTOMASYON işlerinden anlayan birinin yardımına ihtiyacınız var...
Devreyle bitmiyor tabi, bir de CC devresinin BODY 'den aktif hale getirilmesi lazım.
Bu iş için de Modifiye ELM Kablosu ve Fiat Yazılımı gerekiyor.
omerve34
05/05/2015, 12:36
Bİr kontrol devresi yapılması gerekiyor. Bu işten ben anlamam. Elektronikçiler, kontrol devreleri yapanlar bilir bu tip şeyleri.
Olay şu:
1--- Ses kontrol tuşundan ECU'ya giden kablo tespit edilir.
2--- + , - , Mute tuşlarına bastığınızda ECU'ya giden voltaj ölçülür.
3--- ECU'ya giden CC kablosu tespit edilir.
(bu arada CC ünitesinin +,- ve Res tuşlarının verdiği voltajlar bilinmesi gerekir.)
4--- Araya KONTROL DEVRESİ yapılır...
Bu kontrol devresişu işlemleri yapacak şekilde yaptırılmalı.
Mute Tuşuna Uzun Bastığınızda CC kablosundan doğru voltaj gönderir ve CC'yi açar.
+ tuşuna bastığınızda CC ünitesinin + voltajı kaç ise onu CC kablosundan gönderir. Hızı Sabitler.
- bastığınızda CC ünitesinin - voltajı kaç ise onu CC kablosundan gönderir.
Muteye Tekrar Uzun bastığınızda yeniden Ses kontrol işini yapar.
+ basınca Ecuya giden Ses Kablosuna sesi artıran voltajı verir
- basınca yine aynı mantık
mute basınca yine aynı mantık...
Muteye UZUZN basarak, modlar arası geçiş yapabilirsiniz.
ASLINDA BU TAMAMEN SİZİN PLANLAMANIZA KALMIŞ BİR OLAY...
--Geçişleri Mutea uzun basarak değil de araya bir anahtar koyarak da yaptırabilirsiniz..
--Mute'ye 1,2,3 saniye basılı tutunca geçmesini sağlayacak şekilde yazılımını yaptırabilirsiniz.
vs vs..
Yani ELEKTRONİK; KONTROL DEVRELERİ ve OTOMASYON işlerinden anlayan birinin yardımına ihtiyacınız var...
Devreyle bitmiyor tabi, bir de CC devresinin BODY 'den aktif hale getirilmesi lazım.
Bu iş için de Modifiye ELM Kablosu ve Fiat Yazılımı gerekiyor.
Merhaba,
elinizde devre halen mevcut mu?
ücret ve montaj yardımı konusunda bilgi verirmisiniz.
teşekkürler
...Bu iş için de Modifiye ELM Kablosu ve Fiat Yazılımı gerekiyor.
İnternette ucuza elm kabloları satılıyor onlar işe yarıyorlar mı bilgisi olan var mıdır????
Merhabalar; daha önce yazılmış mı bilmiyorum servisten fiyat aldım hız sabitleyici için. 3 kollu sinyal için 775 lira, ismini tam olarak hatırlamadığım bir kapak için 50 lira ve işçilik için 300 lira istediler. Bu arada araç 2011 evo my life. İzmir enriko verdi bu fiyatı.
haldun85
05/08/2016, 10:07
bunu bilmiyordum, teşekkürler.
ben taktırdım izmirde 550 tl 5 yılda garanti orjinal kol
Efsanepunto
28/09/2016, 20:56
Uğur abi fiat servis mi yapti işlemi yoksa özel bir yermi
servis yapmıyor. hatta öyle birşey olamaz diyor :)
feyzullah
29/09/2016, 14:26
servis yapmıyor. hatta öyle birşey olamaz diyor :)
Servise ben de sormuş ve aynı cevabı almıştım. Lakin bal gibi yapılıyor. Bir buçuk yıldır direksiyondaki teyp tuşlarına monte edilen cc butonunu keyifle kullanıyorum. Hiçbir sorun yok o tuşa her bastığımda emeği geçenleri hayırla yad ediyorum. :)
servis yapmıor olurmu öyle şey diyor özelde yaptırdım
merhaba;
Hangi servisten sordunuz acaba? Ben yukarıda da belirttiğim gibi izmir enriko alibertiye bizzat sordum ve fiyat verdiler. Yine izmirde bir de puntolarla genel olarak yoğunlukla ilgilenen bir servis var ona sordum. O çıkan kolu almak kaydıyla 500 lira fiyat verdi.
volkan1065
05/10/2016, 00:42
Kendinizde yapabilrisiniz. Butonlu olarak devresini yaptınızmı sadece 2 adet kablo bağlantısı ile işlem tamam oluyor. ELM 327 ilede aktif ettikten sonra istediğiniz şekilde kullanırsınız. Orjinal olsun dersenız 300 TL kol parasını gözden cıkaracaksınız.
Yilmazzengin
01/11/2016, 19:38
1.4 fire active 2007 model puntoya takılıyormu
oluyor sadece active lerde ekstra kablo bağlantısı yapılıyor
Yilmazzengin
01/11/2016, 19:55
Him teşekkürler