Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız sabitleyici sonradan takılabiliyormuş!!!

Sayfa : 1 [2] 3

matushella
10/06/2011, 12:29
bu gün servise gittim,
(direksiyon kapağının vidalarını ben çıkardım ama kapağı çıkarmaya tırstım, tırnakları felan kopar diye)
kapak açıldı ve malesef beşli beyaz soket yoktu.
fotolarıda koydum.
bakalım neler yapabilcez?

Bu kötü oldu işte...

tnrsrc
12/06/2011, 13:45
bu gün servise gittim,
(direksiyon kapağının vidalarını ben çıkardım ama kapağı çıkarmaya tırstım, tırnakları felan kopar diye)
kapak açıldı ve malesef beşli beyaz soket yoktu.
fotolarıda koydum.
bakalım neler yapabilcez?

aracın kaç model fatih kardeş?

fatihhhh
13/06/2011, 16:01
2007 dynamic model.
kavaklıdere den yasin usta ile görüştüm.
maalesef olmuyormuş.
bizde puntişimizi böyle kabul etcez artık. :)

Honor COOPER
13/06/2011, 22:25
oluyorsada sadece 2009 sonrası seri2 dynamiclerde olur heralde.

alicons6
13/06/2011, 23:04
Bende dün konsolu sökdüm fakat kablo ya yokdu yada ben göremedim bir iki arkadaş daha söküp bakabilirse daha iyi olur :)

gurhany
19/07/2011, 18:53
az önce hali oto çorluya gittim. konsolu sökerek baktık ama maalesef bahsi geçen kablo benim aracımda da yok. 2011 evo dynamic. :(

gorkem kaan
29/07/2011, 12:21
fun modellerde acaba o soket varmıdır??

Romeo_er2
03/03/2012, 04:46
arkadaşlar yazdığım gibi esp li araçlarda oluyo bildiğim kadarıyla..benim araca komple sinyal kolunu taktık soketde vardı..aldığımız sinyal ünitesinin airbag makarası patlak çıktı ve airbag devre dışı kalacağı için söktük vazgeçtik takmaktan..

tayfux
03/03/2012, 17:01
arkadaşlar yazdığım gibi esp li araçlarda oluyo bildiğim kadarıyla..benim araca komple sinyal kolunu taktık soketde vardı..aldığımız sinyal ünitesinin airbag makarası patlak çıktı ve airbag devre dışı kalacağı için söktük vazgeçtik takmaktan..
zannetmiyorum şahsen neden dersen servis eğer takılıyor olsaydı bunu duyururdu ve iyi para kazanırlardır..mesela astranın 2005-2006-2007-2008 modellerinin njoylarında hız sabitleyici yok ve 350-400 liraya servis takıyor, çoğu kişide gidip taktırıyor..

fatihhhh
16/03/2012, 19:03
Control de velocidad crucero. Cruise control. Acelerador. Equipamiento del auto. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=uyk2Q-UGuLM&feature=player_embedded)

bu ürün bana kullanışlıymış gibime geldi.
güvenlikte sıkıntı yaratırmı ondan emin değilim.
sizin düşünceleriniz nelerdir?
bunu yaptırabileceğimiz bir yer varmı acaba?
yada videoyu göstersek bunu burda yapacak bir mucit yada takacak bir usta bulabiliremiyiz?
kavaklıdere fiat el atarmı?
yada oto?...vs?

fraust
17/03/2012, 20:27
Control de velocidad crucero. Cruise control. Acelerador. Equipamiento del auto. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=uyk2Q-UGuLM&feature=player_embedded)

bu ürün bana kullanışlıymış gibime geldi.
güvenlikte sıkıntı yaratırmı ondan emin değilim.
sizin düşünceleriniz nelerdir?
bunu yaptırabileceğimiz bir yer varmı acaba?
yada videoyu göstersek bunu burda yapacak bir mucit yada takacak bir usta bulabiliremiyiz?
kavaklıdere fiat el atarmı?
yada oto?...vs?

yapabilen çıkarmı bilmem ama biraz karışık gibi....
icat edene de helal olsu :)

fatihhhh
19/03/2012, 16:47
yapabilen çıkarmı bilmem ama biraz karışık gibi....
icat edene de helal olsu :)

ben biraz inceledim. çok basit, kesinlikle yapılabilir ama bizden kim yapar onu bulmak zor.
bu sistemi aracıma kurmak için araştırmalarıma başladım
sonuç alırsam burdan mutlaka sizleri haaberdar edeceğim.

fatihhhh
19/03/2012, 17:08
engelli araçlar için tertibat yapan bi ustaya linkleri gönderdim.
inceleyerek bana dönecek.

sharky
25/03/2012, 04:46
zannetmiyorum şahsen neden dersen servis eğer takılıyor olsaydı bunu duyururdu ve iyi para kazanırlardır..mesela astranın 2005-2006-2007-2008 modellerinin njoylarında hız sabitleyici yok ve 350-400 liraya servis takıyor, çoğu kişide gidip taktırıyor..

astra H ye arkadaş kol aldı taktı 90 tl hemde...

tayfux
25/03/2012, 12:44
astra H ye arkadaş kol aldı taktı 90 tl hemde...
evet daha ucuza mal edenler var fakat servis o fiyatlara takıyor..

efe16
03/04/2012, 18:45
merehaba arkadaşlar. konuyu görünce çok heveslendim ve de çok heyecanlandım. 2008 model 1.4 fire dynamic 77 hp aracım için bahsedilen kavaklıdere servisindeki yasin ustayı aradım fakat usta düzen tutmadığını kullanışlı olmadığını söyledi. şu an için forumda aracına bu işlemi yaptıran yok anladığım kadarıyla. 14 sayfa mesajları tek tek okudum.

tayfux
03/04/2012, 19:17
merehaba arkadaşlar. konuyu görünce çok heveslendim ve de çok heyecanlandım. 2008 model 1.4 fire dynamic 77 hp aracım için bahsedilen kavaklıdere servisindeki yasin ustayı aradım fakat usta düzen tutmadığını kullanışlı olmadığını söyledi. şu an için forumda aracına bu işlemi yaptıran yok anladığım kadarıyla. 14 sayfa mesajları tek tek okudum.
Mesut hocam düzen tutmadı falan değil takılmıyor ki düzen tutsun..

efe16
03/04/2012, 20:39
Tayfun Bey Ankara Kavaklıdere Fiat Bayii arayıp Yasin Ustayı bağlatıp sorabilirsiniz bana kurulan cümleleri paylaştım burada takılmıyor denilmedi.
Sonuçta ne bayi bilirim ne ustayı bende bs8870 rumuzlu Kenan adlı arkadaşın iletilerinden aldığım bilgilerle aradım servisi keşke olsaydıda burda o kadar meraklı gp kullanıcılarına güzel bir haber verebilseydik

tayfux
03/04/2012, 20:43
Tayfun Bey Ankara Kavaklıdere Fiat Bayii arayıp Yasin Ustayı bağlatıp sorabilirsiniz bana kurulan cümleleri paylaştım burada takılmıyor denilmedi.
Sonuçta ne bayi bilirim ne ustayı bende bs8870 rumuzlu Kenan adlı arkadaşın iletilerinden aldığım bilgilerle aradım servisi keşke olsaydıda burda o kadar meraklı gp kullanıcılarına güzel bir haber verebilseydik
mutlaka doğrudur hocam ben size birşey demedim kısa ve net olarak söyledim sadece çünkü bende sizin gibi baya heycanlanmıştım ilk başlarda hatta olsaydı arbayı satmaktan bile vazgeçecektim ama çok araştırmalarımıza rağmen olmadı ve olayı kısa ve öz olarak size açıklamak istedim :)

fuatcosar
04/04/2012, 02:44
Arkadaşlar peki bu linkteki kollardan birini alıp taksak olmaz mı yani. yazılımla filan yapılamazmı acaba

eBay Italia - Aste online e shopping a prezzo fisso (https://www.ebay.it/itm/FIAT-FIORINO-QUBO-DEVIO-LUCI-CON-CRUISE-CONTROL-735521942-ORIGINALE-/250997575224?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a709f0e38)

FIAT DOBLO 2009 > DEVIOLUCI CRUISE CONTROL ORIGINALE | eBay (https://www.ebay.it/itm/FIAT-DOBLO-2009-DEVIOLUCI-CRUISE-CONTROL-ORIGINALE-/250956708735?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a6e2f7b7f)

eBay Italia - Aste online e shopping a prezzo fisso (https://www.ebay.it/itm/DevioLuci-ALFA-Romeo-MiTo-originale-con-CRUISE-CONTROL-devio-luci-/170806384869?pt=Ricambi_automobili&hash=item27c4da98e5)

ALFA ROMEO NUOVA GIULIETTA DEVIOLUCI CON CRUISE CONTROL ORIGINALE | eBay (https://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-NUOVA-GIULIETTA-DEVIOLUCI-CON-CRUISE-CONTROL-ORIGINALE-/251004540262?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a71095566)

fatihhhh
04/04/2012, 13:19
kafama koydum, bisiklet vites kolu, vites teli, bide birkaç küçük aparat ile kendime el gazı yapacam. ford focusu olan birisi yapmış, ve forumlarına koymuş, bir benzerini de ben yapcam.
şehirler arası yolda gaz a basmak çok yorucu oluyor.

rockforever
04/04/2012, 14:44
kafama koydum, bisiklet vites kolu, vites teli, bide birkaç küçük aparat ile kendime el gazı yapacam. ford focusu olan birisi yapmış, ve forumlarına koymuş, bir benzerini de ben yapcam.

gaz pedalina bira şişesi koy sabit gazla gidersin:)...

fatihhhh
06/04/2012, 13:20

yahu gülermisin, ağlarmısın?
bizim puntolarda gaz teli yokmuş. alıntı yaptığım sistemi yapamıyorum gaz teli olmadığı için.
bi **** olmuyor bu puntolara.
arabamı ve FIAT ı çok severim ama bu hz sabitleme konusundaki kısırlığı ve bizi mağdur etmesi sebebi ile okkalı küfürler ediyorum şu anda.
aynı yılda avrupada hız sabitlemeli sattğın arabanın, türkiyede hız sabitlemesiz getirmesi 1 ayıp, altyapısını bile koymamaması 2. ayıptır.
şimdi bisikletçiye gidip, aldığım bisiklet vites kolunu, vites telini, sabitleme aparatını...vs iade edecem.
bu gün çok uğursuz bir gün.

tayfux
06/04/2012, 19:14
bizim puntolarda gaz teli yokmuş. alıntı yaptığım sistemi yapamıyorum gaz teli olmadığı için.
arabamı ve FIAT ı çok severim ama bu hz sabitleme konusundaki kısırlığı ve bizi mağdur etmesi sebebi ile okkalı küfürler ediyorum şu anda.
aynı yılda avrupada hız sabitlemeli sattğın arabanın, türkiyede hız sabitlemesiz getirmesi 1 ayıp, altyapısını bile koymamaması 2. ayıptır.
şimdi bisikletçiye gidip, aldığım bisiklet vites kolunu, vites telini, sabitleme aparatını...vs iade edecem.
avrupada daha uyguna satılıyor hemde o hız sabitleyicili araçlar..ne beklersin işte fransa da at taşımak için yapılan j9 lar Türkiyede halen daha tıka basa insan doldurularak kullanılıyor, avrupa da 94-95 de bitirilen toros bizde 2001 yılına kadar satılıyor avrupada satışa konulmayan doğan şahin 2002 yılına kadar çıkarılıyor daha bir çoğu..... ama adamlar da haklı kendi ülkenin insanlarına değer vermezsen dışardaki adam neden sana değer versin ki?

The End
06/04/2012, 23:09
avrupada daha uyguna satılıyor hemde o hız sabitleyicili araçlar..ne beklersin işte fransa da at taşımak için yapılan j9 lar türkiyede halen daha tıka basa insan doldurularak kullanılıyor, avrupa da 94-95 de bitirilen toros bizde 2001 yılına kadar satılıyor avrupada satışa konulmayan doğan şahin 2002 yılına kadar çıkarılıyor daha bir çoğu..... Ama adamlar da haklı kendi ülkenin insanlarına değer vermezsen dışardaki adam neden sana değer versin ki?
+10000

fuatcosar
08/04/2012, 22:40
fatih karlerşim belki ileride bisikletin onda kullanırsın artık o parçaları. ama biri söküp detaylı bi baksın yaa alt yapı var mı bu hız sabitlemenin. yada hız sabitleme olanla olmayan bi karşılaştırmalı foto çekilsin bi zahmet. bozmaktan korkmasam ben açıp bakıcam ama kesin biyeri kırıp bozarım şimdi.

Ziyaretci036
08/04/2012, 23:22
Esp li araclara takilabiliyormus arkadaslar bilginize eger kolu ayarliyabilirsem ben taktirmayi dusnuyorum. Sitede ilk olsun

fuatcosar
08/04/2012, 23:24
ebay dan alabilirsen kol benim verdiğim linklerde var. benim araç evo active esp var diye biliyorum.

Ziyaretci036
08/04/2012, 23:30
ebay dan alabilirsen kol benim verdiğim linklerde var. benim araç evo active esp var diye biliyorum.

Hocam linki tekrar koyabilir misin telden giriyorum.

fuatcosar
08/04/2012, 23:33
Arkadaşlar peki bu linkteki kollardan birini alıp taksak olmaz mı yani. yazılımla filan yapılamazmı acaba

eBay Italia - Aste online e shopping a prezzo fisso (https://www.ebay.it/itm/FIAT-FIORINO-QUBO-DEVIO-LUCI-CON-CRUISE-CONTROL-735521942-ORIGINALE-/250997575224?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a709f0e38)

FIAT DOBLO 2009 > DEVIOLUCI CRUISE CONTROL ORIGINALE | eBay (https://www.ebay.it/itm/FIAT-DOBLO-2009-DEVIOLUCI-CRUISE-CONTROL-ORIGINALE-/250956708735?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a6e2f7b7f)

eBay Italia - Aste online e shopping a prezzo fisso (https://www.ebay.it/itm/DevioLuci-ALFA-Romeo-MiTo-originale-con-CRUISE-CONTROL-devio-luci-/170806384869?pt=Ricambi_automobili&hash=item27c4da98e5)

ALFA ROMEO NUOVA GIULIETTA DEVIOLUCI CON CRUISE CONTROL ORIGINALE | eBay (https://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-NUOVA-GIULIETTA-DEVIOLUCI-CON-CRUISE-CONTROL-ORIGINALE-/251004540262?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a71095566)

linkler bunlar alfa ve fiorinonun cc kolları.

Ziyaretci036
08/04/2012, 23:37
linkler bunlar alfa ve fiorinonun cc kolları.

Sagol hocam buarada aracinda asr on off tusu varsa esp de vardir.

fuatcosar
08/04/2012, 23:39
pardon kardeşim esp yok. ebd ile karıştırdım bir an.

tayfux
09/04/2012, 00:36
bravolar da evet takılıyor ama benim aracım gp emotion du ve asr esp hepsi vardı takamadılar..

mustafahewal
14/06/2012, 19:15
arkadaşlar sinyal ünitesi isteyen varsa ben aracıma cc taktırırken değiştirdim ve elimde bir tane linea otomatik silecek ve far özellikli ünite var :)

fuatcosar
16/07/2012, 00:29
yok mu bu konuda bir gelişme acaba. hayaller suya mı düştü yaniiii..

efe_erdem
16/07/2012, 00:35
Arabayı satın, hız sabitleyici olan bi arac alın ıste kasmayın :)

ametist
17/07/2012, 13:50
tüm konuyu okumadım , daha önce izahı yapıldıysa kusura bakmayın,ama bravoma kendim taktım. gerekli kolu ve alt kapağı ingiltere ebayden getirdim, ecu kablolamasını kendim yaptım. herhangi bir menu vs açmak da gerekli değil. esp olan araçların bazılarında direksiyon kolonunda hazır soket var, yani kablo hazır. ama yoksa benim gibi yapıp ecu soketine ek kablo bağlamanız lazım. elearnden kontrol ettiğimde punto için de benzer bir yol izlenebileceği aşikar. iş ki malzemeyi temin edin ve eli yatkın birini bulun.

Ziyaretci036
17/07/2012, 14:10
tüm konuyu okumadım , daha önce izahı yapıldıysa kusura bakmayın,ama bravoma kendim taktım. gerekli kolu ve alt kapağı ingiltere ebayden getirdim, ecu kablolamasını kendim yaptım. herhangi bir menu vs açmak da gerekli değil. esp olan araçların bazılarında direksiyon kolonunda hazır soket var, yani kablo hazır. ama yoksa benim gibi yapıp ecu soketine ek kablo bağlamanız lazım. elearnden kontrol ettiğimde punto için de benzer bir yol izlenebileceği aşikar. iş ki malzemeyi temin edin ve eli yatkın birini bulun.
bende malzmeyi temin etmeye çalışıyorum. bulduğum an işleme başlıyacağım.

iskmehmet1975
17/07/2012, 16:35
bnm arabada hız sabitleyici var fakat 1 kaç kere merakımdan kullandım.. Burası türkiye birisi emniyet şeridinde 130 yapar diğeri en sol şeritte 70 ile gider.. Extra özellik olsun diye takılabilir ama kullanışlılık açısından düşünürsek. Pek kullanışlı olamıyor..

kesinlikle katılmıyorum ustam,eskiden getz vardı sağ bileğim çok acırdı uzun yollarda.şimdi açıyorum hız kontrolü ayaklarım boşta gidiyorum,ayrıca o kol sayesinde araç yavaşlayabiliyor yani frene basmak zorunda değilsin.ş.içinde bişi olmaz ama uzun yolda hariha kolaylık.servisler takıyor diye biliyorum ama sormak lazım...

nazmidursun
17/07/2012, 16:40
az önce 2 adet servisle görüştüm.. kesinlikle takılamayacağını söylediler..

ayrıca 1 hafta önce arkadaşım 2007 model opel corsa' ya yetkili serviste 190 tl' ye taktırdı.. şaka gibi hakkaten.. bu açıdan fiat sınıfta kalıyor..

liebermann
17/07/2012, 16:58
alırken almak lazım geldiğini bana bir fiat yetkili satıcısı söyledi, sonradan takılamadığı yönünde benim de bilgim..

mutunch
18/07/2012, 09:50
Arabayı satın, hız sabitleyici olan bi arac alın ıste kasmayın :)

Efe ya arabamızı çok seviyorsak nolacak :D

mutunch
18/07/2012, 09:51
bende malzmeyi temin etmeye çalışıyorum. bulduğum an işleme başlıyacağım.

Adaşım gelişmelerin sonucunu hala daha bekliyorum. ESP olan, seri 2 puntoya takılıyor mu takılmıyor mu bu meret :)

Ziyaretci036
18/07/2012, 10:07
Adaşım gelişmelerin sonucunu hala daha bekliyorum. ESP olan, seri 2 puntoya takılıyor mu takılmıyor mu bu meret :)
serviste sorduğumda hız sabitleyici ESPLİ araçlara sonradan takılıyordu.

mutunch
18/07/2012, 10:59
serviste sorduğumda hız sabitleyici ESPLİ araçlara sonradan takılıyordu.

Ben de sordum hem yetkili hem özel servise. Yetkili servis direksiyonundaki tuşlar ışıklı mı dedi, hayır diyince takılmıyor o zaman dedi. Özel servisteki usta da bir sensör hatası veriyor o yüzden takılmıyor falan demişti.
Demek ki benim, işten anlayan iyi bir servis bulmam lazım ki tam olarak anlayabileyim.

kadir07
18/07/2012, 11:18
Ben de sordum hem yetkili hem özel servise. Yetkili servis direksiyonundaki tuşlar ışıklı mı dedi, hayır diyince takılmıyor o zaman dedi. Özel servisteki usta da bir sensör hatası veriyor o yüzden takılmıyor falan demişti.
Demek ki benim, işten anlayan iyi bir servis bulmam lazım ki tam olarak anlayabileyim.benim ki hem esp li hem tuşlar ışıklı bi şansımız var demekki...:kicking0:

mutunch
18/07/2012, 11:20
Kadir tuşlar ışıklı ise bir şansın olabilir :) ama benim de şansım olsun ben de taktırabileyim istiyorum :)

kadir07
18/07/2012, 11:25
Kadir tuşlar ışıklı ise bir şansın olabilir :) ama benim de şansım olsun ben de taktırabileyim istiyorum :)aslında ben pek uzun yola çıkmadığım için benim pek bi işime yaramaz açıkçası ama takma şansı olursa senin ve diğer arkadaşlar için güzel bi özellik umarım yapan olurda herkes taktırır...

celenlee
18/07/2012, 11:41
benim ki hem esp li hem tuşlar ışıklı bi şansımız var demekki...:kicking0:
şansımız var, paramız da olursa bakarız inşallah :laugh000:

mutunch
18/07/2012, 22:31
aslında ben pek uzun yola çıkmadığım için benim pek bi işime yaramaz açıkçası ama takma şansı olursa senin ve diğer arkadaşlar için güzel bi özellik umarım yapan olurda herkes taktırır...

Ben uzun yolu bol bol yaptığım için bu konu yakından ilgilendiriyor beni, ama hala bir sonuç elde edemedik işte

Semih Kurtulmus
18/07/2012, 23:07
Benim araç active son durum nedir acaba ? Araları okumak zor geldi 15 sayfa mesaj malum :) Bilgilendirebilecek olan özel mesaj atabilirse sevinirim

Semih Kurtulmus
18/07/2012, 23:08
Ben uzun yolu bol bol yaptığım için bu konu yakından ilgilendiriyor beni, ama hala bir sonuç elde edemedik işte

tüh :( sevinmiştim bende

celenlee
18/07/2012, 23:42
Benim araç active son durum nedir acaba ? Araları okumak zor geldi 15 sayfa mesaj malum :) Bilgilendirebilecek olan özel mesaj atabilirse sevinirim

Özet olarak:

Konudan anladığım en net bilgi.
Aracı s2 Dynamic olup, ESP li olanların bir kol takarak işi halletme ihtimalleri var.

mutunch
18/07/2012, 23:44
Özet olarak:

Konudan anladığım en net bilgi.
Aracı s2 Dynamic olup, ESP li olanların bir kol takarak işi halletme ihtimalleri var.

Ama o ihtimalin olabilirlik % si bilinmiyor. İşi bilen birisi olması lazım takacak ve bize yol gösterecek.

fuatcosar
18/07/2012, 23:44
Tam net birşey yok şimdilik servis çalışanı arkadaşlar konuya bir el atsa belki daha net bir bilgi çıkar ortaya. bey ve müslüm bey yardımlarını esirgemezler eminim.

Mehmet SOVUK
19/07/2012, 00:14
Arkadaslar ben de bu konuyu takip ediyordum, bugun medos oto'yu aradim bunun mumkun olmadigini araclarda bu altyapinin bulunmadigini soylediler.

Semih Kurtulmus
19/07/2012, 00:18
Arkadaslar ben de bu konuyu takip ediyordum, bugun medos oto'yu aradim bunun mumkun olmadigini araclarda bu altyapinin bulunmadigini soylediler.

zaten adamlarda hiçbirşey mümkün değil :D skydome takın diyorum yok yeni puntoların spor süspansiyonları varmış o kiti takalım diyorum yok :D herşeye yok diyorlar :ranting2: :D

celenlee
19/07/2012, 00:18
Boşu boşuna servisleri arayıp vaktinizi tüketmeyin derim. (Bütün servisleri aramanız ve eğer şanslı iseniz doğru usta ile görüşmüş olmanız gerekir :) )

En net bilgi forum kullanıcılarından çıkacak merak etmeyin :)

fuatcosar
19/07/2012, 00:20
serviste bu işin üzerine gerçekten düşen birini bulursak doğru bilgiyi alırız sanırım. olmuyor deyip kestirip atan biri değil. söküp araştıran biri lazım.

LevenTgb
19/07/2012, 04:02
Arkadaslar 16 sayfanın tamamını okudum çok heycanlanmıştım tam patladı diyordum ancak net olan bişey yok. Konu hava da kalmış bazı arkadaşlar beyaz soket varsa olur demiş bazıları tesisat çekilebilir demiş ama ortada birşey yok birde ESP li araçlara olur denmiş ama oda 2011 sonrası anladığım kadarıyla,

Ben yarın aracımı söküp bakcam o beyaz sokete, benim arac 2007 model 1.3 multijet 90hp aracı alırken 10 hafta bekledik özel istek diye : Sleep_10: hem rengi hem donanımı için o zaman niye istemedik onuda bilmiyorum :( ancak yarın söküp bakcam eger o beyaz soket yoksa 10 hafta arac italyadan gelecek diye beklediğimiz için telefon edip o italyanlara sövcem bir soket koymak zor mu geldi diye : Ranting2:

Şuan ESP olan araçlara olur lafına çok bel bağladım benim araçta Esp, asr abs ne varsa adam koymuş inşallah bu beyaz soketi de koymuştur..

mutunch
19/07/2012, 10:31
Arkadaslar 16 sayfanın tamamını okudum çok heycanlanmıştım tam patladı diyordum ancak net olan bişey yok. Konu hava da kalmış bazı arkadaşlar beyaz soket varsa olur demiş bazıları tesisat çekilebilir demiş ama ortada birşey yok birde ESP li araçlara olur denmiş ama oda 2011 sonrası anladığım kadarıyla,

Ben yarın aracımı söküp bakcam o beyaz sokete, benim arac 2007 model 1.3 multijet 90hp aracı alırken 10 hafta bekledik özel istek diye : Sleep_10: hem rengi hem donanımı için o zaman niye istemedik onuda bilmiyorum :( ancak yarın söküp bakcam eger o beyaz soket yoksa 10 hafta arac italyadan gelecek diye beklediğimiz için telefon edip o italyanlara sövcem bir soket koymak zor mu geldi diye : Ranting2:

Şuan ESP olan araçlara olur lafına çok bel bağladım benim araçta Esp, asr abs ne varsa adam koymuş inşallah bu beyaz soketi de koymuştur..

Levent o direksiyon muhafazasını ben de sökmeye çalıştım bir keresinde ama bir yerdeki tırnakta takıldım ve daha da zorlayamadım, açıkçası yemedi :)
Sökebilirsen ve eğer senden soket çıkarsa biraz daha umutlanıcam. Sonuçta Efe'nin sattığı arabada hız sabitleyici vardı ve ikimizin arabası da aynı model, tek farkı benim arabayı alan eski sahibi cc istememiş alırken. Ah keşke isteseydi :D

fuatcosar
19/07/2012, 10:37
Levent o direksiyon muhafazasını ben de sökmeye çalıştım bir keresinde ama bir yerdeki tırnakta takıldım ve daha da zorlayamadım, açıkçası yemedi :)
Sökebilirsen ve eğer senden soket çıkarsa biraz daha umutlanıcam. Sonuçta Efe'nin sattığı arabada hız sabitleyici vardı ve ikimizin arabası da aynı model, tek farkı benim arabayı alan eski sahibi cc istememiş alırken. Ah keşke isteseydi :D
En öneliside zaten olanla olmayanı karşılaştırabilmek. böyle bir fırsat yakalanırsa süper olur.

atlatma
03/08/2012, 12:03
Arkadaşlar selam. Dün gece sahura kadar ve bugünde şu ana kadar bu forumda yazılanları okudum. Aracımı alırken bana çıkarılan fiyat farkı asisst kit için 500 tl idi. fakat aracımı aralık 2011 de aldım. satıcıda söylemedi evoları kaldırıyor bu sebeple eldekileri satıyıoruz. bizde arabaya tav olduk ve iç ve dış rengi yüzünden asisst kitli arabayı almadık rengi istediğimizi aldık. fakat şimdi sonradan takılabilirmi sorusunu görünce sabaha kadar okudum tüm sayfaları. Buradan şöyle bir anlam çıkmaktadır.
BENİM ARACIM 2012 MODEL EVO DYNAMİC 1.3 MJET 95HP DUALOGİC. Dediğiniz gibi esp ve diğer tüm zımbırtılar var. ayrıca otomatik olması bu cc nin çalışması için en mantıklı durum. şimdi ben aracıma kol grubunu komple takarak bu işi halledebilecek miyim. silecek sinyal ve cc li direksiyon mil göbegini içinden geçirdiğimiz hava yastığı ve diğer fonksiyonları ileten airbag filmli olarak alıp takmamız gerekecek değilmi. yoksa ilk mesajlarda bulunan alfaların harici tek bir kolmu takılacak. vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

atlatma
03/08/2012, 19:30
Verdiniz gecenin 2si ile 5 i arası gazı bana yazdıklarınızla şimdide ayıklatıyorsunuz bana pirincin taşını. yapacam arkadaş ben bu işi .

tayfux
03/08/2012, 21:11
İsmail bey bravolara da oluyor hatta gp lerden emotion modellerine de oluyor dediler.. ama evolarda deneyen yok...siz deneyin olursa evo sahipleri duacınız olur :)

fuatcosar
03/08/2012, 21:51
Hadi bakalım hayırlısı bende yazılanları görünce çok heyecanlanmıştım ama sonuç çıkmayınca hevesim kursağımda kaldı... inşallah siz yaparsınız bişeyler.

atlatma
04/08/2012, 04:04
kafayı taktım ama bu iş vakit işi. hergün arabayı sürekli kullanıyorum sök tak hemen olcak bişey değil gibime geliyo yavaş yavaş sağı solu kırmadan yapacağız.

fuatcosar
04/08/2012, 04:10
kafayı taktım ama bu iş vakit işi. hergün arabayı sürekli kullanıyorum sök tak hemen olcak bişey değil gibime geliyo yavaş yavaş sağı solu kırmadan yapacağız.
kolay gelsin kardeş..

cihankardes
05/08/2012, 00:08
Bu konu kapanmaz arkadaşlar :)

ZAK1980
05/08/2012, 00:33
Kavaklıdere Fıat Servıs Muduru Muslum KAYMAK olmaz demıstı yanlıs hatırlamıyorsam

atlatma
13/08/2012, 03:21
GP ler için mi hepsi içinmi demişti acaba?

akca37
13/08/2012, 13:04
Ben hız sabitleyici gibi önemli bir aparatın sonradan takılacağına inanmayan, takılıyorsa da güvenmeyen kişilerdenim, çünkü mazallah tutupta teknik bir sorun olsa veya algılamama sorunu olsa çok fena olur mazallah, ha diyceksiniz ki orjinalde de olur mu elbeteki olabilir ama birisi takıldıktan sonra muhakkak ki test ediliyor diğeri ise bir iki kez kontrol edilip yapılandiye düşünüyorum katılan olabilir katılmayan olabilir...

cosworth20
13/08/2012, 13:51
şimdi bu aparat takılıo mu takılmıo mu benm araçtaki tek eksik hız sabitleyici ; )

cihankardes
13/08/2012, 19:41
Şuradan bir usta çıkıp da "takılmıyor kardeşim" dese de rahatlasak :D

Ziyaretçi051
13/08/2012, 19:45
cihan bana inanırmısın :) takılmıyor sadece bravoya takılıyor

fuatcosar
13/08/2012, 20:00
ohhh be rahatladık.... :D:D saolasın abi...

ZAK1980
13/08/2012, 20:38
konu fınıto olmustur.
Sadece barvoya takılıyormus abı son noktayı koydu temcıt pışavı gıbı ha bıre hortlamayalaım mıllet heveslenıyor cunkı

Misafir047
13/08/2012, 21:04
konu fınıto olmustur.
Sadece barvoya takılıyormus abı son noktayı koydu temcıt pışavı gıbı ha bıre hortlamayalaım mıllet heveslenıyor cunkı

oh be rahatladım bende abiye mesaj atmayı düşünüyodum :)

cihankardes
14/08/2012, 03:27

Abi aziz mübarek günde hayır işledin :)
Her görüşümde aha yeni haber diye heyecanlanıyorum.
Hepimize geçmiş olsun :D

fuatcosar
14/08/2012, 03:30
Abi aziz mübarek günde hayır işledin :)
Her görüşümde aha yeni haber diye heyecanlanıyorum.
Hepimize geçmiş olsun :D
saol kardeş. hepimize...

LevenTgb
14/08/2012, 18:37
Evet arkadaşlar biz Abinin dediği gibi olmuyor, biz bizzat kendisiyle beraber denedik söktük felan ama olmadı malesef :(

pdr42
14/08/2012, 19:58
Buraya yazıldıkca cc dusunen arkadaşlar yeni bir gelişme var zannediyorlar:))

demedimmi
07/09/2012, 01:20
arkadaşlar bugün gezinirken şuna rastladım
..:: Grande Punto ::.. ? Leggi argomento - [TUTORIAL]Cablare auto per Cruise Control (pin.8 al pin.41) (https://www.grande.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=55296)
des amoureux de Fiat - Punto - 500 - Bravo ... ? le sujet - [TUTO] Montage du régulateur de vitesse d'origine (https://puntomag.fr/viewtopic.php?f=11&t=4986)

Technical: After market Cruise control - The FIAT Forum (https://www.fiatforum.com/stilo/42669-after-market-cruise-control.html)
kablo tesisatı için birde cevirici yapmış adam akü arkasındaki kutudaki soketten alıyor (bu sitilo için galiba)

ametist
07/09/2012, 02:12
evet, takılmış... refere ettikleri forum konusunda teferruatlı anlatım var. italyancam çok iyi değil ama anladığım kadarıyla 2008 in 9 uncu ayından önceki modeller ile sonraki modellerde farklı prosedür var. geç modellerin bazılarında CC ( Cruise Control )kolu takmak yeterli değil, CAN üzerinden proxy ayarlaması yapıp aktive etmek gerekli... temel olarak yapılan, CC kolu içeren yeni bir üçlü kol gurubu takmak , zira fiat CC kolunu tek satmıyor . ya da kablolarını düzenleyerek alfa 147 kolu da takılabiliyor. daha sonra sigorta panelinde motor ECU sundan gelen kabloların eksikleri tamamlanıyor ve sistem çalışır hale geliyor.En kötü senaryoda Proxy ayarlaması yapmak gerekiyormuş.

evoefe
07/09/2012, 13:51
en iyisi benim gibi hız sabitliyici olan bır arab alın.yanlız nasıl alıskanlık olduysa bakmadan gecemedım :D

dincsoy16
25/10/2012, 00:52
Bu konuda biraz arastirma yapip uygun kolu bulup resmini cektim.cikmacidan ucuza temin edebilirsem alip montajini yapicam ilk firsatta.sanirim en kötü ihtimalle ecuya kablo cekmem gerekecek :D parça kodu : 735531789

https://img248.imageshack.us/img248/6842/20121017114224.jpg

Sent my GT-I9100 using

tayfux
25/10/2012, 12:55
inşallah olur hız sabitleyici uzun yolda gerçekten nimet..

dincsoy16
25/10/2012, 13:38
inşallah olur hız sabitleyici uzun yolda gerçekten nimet..

Ben olacagina eminim.

Sent my GT-I9100 using

firari83
25/10/2012, 15:05
dün gece saat 1:00 gibi hem teybi söktüm hem de sinyal kolunun orasını ama dedikleri, bizi orda beklemesi gerekn kablodan eser yok, bi de alfa 147 kolunu oraya monte ederiz diyen arkadadaşlar için o kolu orada tutturacak mesafe yok

olay sadece kablolama ilgili değildir bence aracın beynine müdahale edilip cruise controlün tanıtılması gerekir diye düşşünüyorum. kaldı ki itlayan forumlarında kablolama hazır olduğu için ecu ya müdahale etmemişlerdir biz de kablo olmadığına göre ecuda da yüklü değildir sanırım

teyb delphi çıktım benim bütün çıkışlar mevcut ama yazılmsal olarak kapatılmış sanırım. vakit olsaydı aux u kendim deneyebilirdim

firari83
25/10/2012, 15:14
arkadaşlar bugün gezinirken şuna rastladım
..:: Grande Punto ::.. ? Leggi argomento - [TUTORIAL]Cablare auto per Cruise Control (pin.8 al pin.41) (https://www.grande.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=55296)
des amoureux de Fiat - Punto - 500 - Bravo ... ? le sujet - [TUTO] Montage du régulateur de vitesse d'origine (https://puntomag.fr/viewtopic.php?f=11&t=4986)

Technical: After market Cruise control - The FIAT Forum (https://www.fiatforum.com/stilo/42669-after-market-cruise-control.html)
kablo tesisatı için birde cevirici yapmış adam akü arkasındaki kutudaki soketten alıyor (bu sitilo için galiba)

evet bu forumlarda yazılımdan bahsediyor türkiye de bu yazılımı halledebilecekmiyiz bi de bu kablolama işini nasıl halledeceğiz?

dincsoy16
25/10/2012, 15:49
Esp olan araclarda yazilimi hazir vaziyette.diyelimki yazilimi hazir degil o zaman ecuya serviste yazilim yükletirsiniz olur biter.kablo olayina gelince ecuya 3 adet kablo gidiyor cc kolundan.zor birsey degil yapilabilir.ve bende yapicam Allah'in izniyle :thumbup:

Sent my GT-I9100 using

tayfux
25/10/2012, 15:49
evet bu forumlarda yazılımdan bahsediyor türkiye de bu yazılımı halledebilecekmiyiz bi de bu kablolama işini nasıl halledeceğiz?
Türkiye deki bu servislerle bence zor..uğraşalım yapalım diye birşey yok bizde maalesef..emotionların bazılarında cruise var zaten bence alt yapı varsa emotionlarda vardır..

firari83
25/10/2012, 16:21
Esp olan araclarda yazilimi hazir vaziyette.diyelimki yazilimi hazir degil o zaman ecuya serviste yazilim yükletirsiniz olur biter.kablo olayina gelince ecuya 3 adet kablo gidiyor cc kolundan.zor birsey degil yapilabilir.ve bende yapicam Allah'in izniyle :thumbup:

Sent my GT-I9100 using

evet neden olmasın. kablolama çok zor olmasa gerek...
ben de meraklıyımdır böyle işlere elimden de gelir.(merakta dün gece 1 de söktüm arabayı:)
sizi tutan sadece kolun yokluğumudur. kolun fiyatını servise falan sordunuz mu?

dincsoy16
25/10/2012, 16:58
evet neden olmasın. kablolama çok zor olmasa gerek...
ben de meraklıyımdır böyle işlere elimden de gelir.(merakta dün gece 1 de söktüm arabayı:)
sizi tutan sadece kolun yokluğumudur. kolun fiyatını servise falan sordunuz mu?

Aynen cikmacilar bile kola 500 tl istiyor.servis fiyati 1000 tl civariydi

Sent my GT-I9100 using

firari83
25/10/2012, 17:06
bi kol bu kadar olamaz:))
çıkmacılar da görmüştüm sanki geçen gün jant ararken:))
peki bi arkadaşın kolunu alıp deneme şansımız olamaz mı?
bi de kablolar ne kadar/bu arada araç için debriyaj a da bi tane switch bağlamak gerekiyo sanırım!

ama ben de çok merak ettim. bi arkadaştan rica edip kolu alıp deneyelim derim ben de bursadayım. birlikte kafa yorabilriz..

dincsoy16
25/10/2012, 17:29
bi kol bu kadar olamaz:))
çıkmacılar da görmüştüm sanki geçen gün jant ararken:))
peki bi arkadaşın kolunu alıp deneme şansımız olamaz mı?
bi de kablolar ne kadar/bu arada araç için debriyaj a da bi tane switch bağlamak gerekiyo sanırım!

ama ben de çok merak ettim. bi arkadaştan rica edip kolu alıp deneyelim derim ben de bursadayım. birlikte kafa yorabilriz..

Dostum malesef fiyati o.keske bir arkadasimizda olsada denesek dedigin gibi.cikmacilari iyice arastirmak lazim.kolu bulunca kafa yorariz beraber.bu arada arkamda servis destegide mevcut.her turlu yardimi servisten alabilirim.debriyaja switch takilmiyor.gaz pedalina yada frene basinca ecu cc yi otomatikman devre disi birakiyor.yazilimsal bi olay yani.

Sent my GT-I9100 using

alixxx
25/10/2012, 18:00
Bu konuda biraz arastirma yapip uygun kolu bulup resmini cektim.cikmacidan ucuza temin edebilirsem alip montajini yapicam ilk firsatta.sanirim en kötü ihtimalle ecuya kablo cekmem gerekecek :D parça kodu : 735531789

https://img248.imageshack.us/img248/6842/20121017114224.jpg

Sent my GT-I9100 using

Ama bu kol bizim gp lere uymaz diye düşünüyorum çünkü bizimkilerde bir sarı ve birde yeşil başlı kablo var bunlar hava yastığına takılıyor fakat bu resimdeki sinyal kolunda tek sarı kablo var.

dincsoy16
25/10/2012, 18:09
Ama bu kol bizim gp lere uymaz diye düşünüyorum çünkü bizimkilerde bir sarı ve birde yeşil başlı kablo var bunlar hava yastığına takılıyor fakat bu resimdeki sinyal kolunda tek sarı kablo var.

Arkada gormediginz bir soket daha var :thumbup:

Sent my GT-I9100 using

firari83
25/10/2012, 19:01
Dostum malesef fiyati o.keske bir arkadasimizda olsada denesek dedigin gibi.cikmacilari iyice arastirmak lazim.kolu bulunca kafa yorariz beraber.bu arada arkamda servis destegide mevcut.her turlu yardimi servisten alabilirim.debriyaja switch takilmiyor.gaz pedalina yada frene basinca ecu cc yi otomatikman devre disi birakiyor.yazilimsal bi olay yani.

Sent my GT-I9100 using

evet mantıklı olan bu ama
yancı forumlarda ve ebay da switchler satılıyor ayrıca bizim bu forumun önceki sayfalarında debriyaj ile ilgili de bi bölüm okudum diye hatırlıorum...

Honor COOPER
25/10/2012, 19:46
O iş çok zor 2007 yılından beri foruma üyeyim çok insan kafa yordu bu işe ama malesef sonuç alamadı.Evolara yapılsa bile çok yüksek meblağlar ortaya çıkacaktır.Değmez bence.Benim araçta var otoban kullanımı dışında hiç işlevsel değil.

tayfux
25/10/2012, 19:48
birde şöyle bir durum var ..şu anda active gp lere bile 23-24 milyar paralar isteniyor ki hız sabitleyicisi olan evolar 29-30-31-31 liralara satılıyor gp nin üstüne 5-6 lira verip evo al hem hız sabitleyici hem yağmur-far sensörü gibi artılar ayrıca makyajlı kasa ayrıca daha yeni model olsun..

firari83
25/10/2012, 22:28
Alıntı yapılan mesaj silinmiştir.

muratxx5
08/02/2013, 02:10

tysonx
10/02/2013, 14:19
Sonradan yapilan hersey kotu yapiliyor duzen tutmuyor

GT-N7000 cihazımdan 2 ile gönderildi

omer06
10/02/2013, 14:31
Sonradan yapilan hersey kotu yapiliyor duzen tutmuyor

şuan gayet güzel çalısıyor herşey yolunda :)

muratxx5
10/02/2013, 14:42
sonradan yapilmasi orjinal olmadigi manasina gelmiyor ki... hersey orjinal... yapilan is sadece ozelligin aktif hale getirilmesi...

muratxx5
10/02/2013, 14:48
arkadas nasil birsey anlamadim hiz sabitleyici hakkinda nerede birsey yazsam aninda siliniyor.... kimsenin nasil yapildigini ogrenmesi istenmiyor... galiba bu durum guzel bir gelir kaynagi olusturdu... bakalim bu mesaj kac dk sonra silinecek... ne guzel paylasim yeri... masallah
...

tysonx
10/02/2013, 15:04
:D

Ziyaretci035
10/02/2013, 15:27
arkadas nasil birsey anlamadim hiz sabitleyici hakkinda nerede birsey yazsam aninda siliniyor.... kimsenin nasil yapildigini ogrenmesi istenmiyor... galiba bu durum guzel bir gelir kaynagi olusturdu... bakalim bu mesaj kac dk sonra silinecek... ne guzel paylasim yeri... masallah
...

Bir problem mi var?

ares86
10/02/2013, 15:28
valla daha önce burda nasıl yapılacağını ben kaydettim ulkerhan yazmıştı silmiş ama zaten ben asla o işleri kendim yapmam dreksiyon sökmek falan bana göre deil ustaya gitcez işte kenara biriktiriyoz en azından işi bilen yapsın garantili yoksa işlemin hepsini ulkerhan arkadaşımızdan almıştım silmeden önce

muratxx5
10/02/2013, 16:49
bakın arkadaslar bir daha yazıyorum. Ankara ve izmir disinda olup da buralara gelemeyip hiz sabitleyici taktiramadigi icin uzulen arkadaslarin yorumlarını goruyorum.

Bu is turkiyede ilk defa ilkerhan kardeşimiz tarafından kesfedilip izmirde uygulanmaktadır. Kendilerine tesekkur ediyoruz.

Ama bunun boyle olmasi sadece orada sinirli kalmasi manasina gelmiyor.

Nasil modifiye edilecegi internette bircok yerde yazili olan elm327 kablo alıp yine birçok yerde bulabileceginiz fiatecuscan programi ile sadece bir sinyal kolu alip eskisiyle degistirerek kendiniz gerceklestirebilirsiniz.. ihtiyaciniz olan sey torx 50 anahtari direksiyonu sokmek icin, tornavida ve bilgisayar. Yazilim ozel falan degil her yerde var. Daha sonra disable olan cruise controlu enable yapiyorsunuz o kadar.
Tabiki ustaya yaptirmak en iyisi ama usta yoksa kendiniz yapin mahrum kalmayin boyle bir nimetten... sadece 350 tl sinyal kolu fiyatina mal edersiniz... benden soylemesi...sadece uzaktakilere bir tavsiye...

tysonx
10/02/2013, 17:15
Benimki 2009 t-jet simdi gidil sinyal kolu alsam yaptra bilirmkyim yani

muratxx5
10/02/2013, 17:41
bildiğim kadarıyla dynamic ve üzeri tüm grande punto ve punto evo lara oluyor. active lerede oluyor ama kendinizin yapabileceğini zannetmiyorum. kablo tesisatı çekmek gerekiyor. dynamic ve üzeri modellerde tesisat zaten elektronik kontrol ünitesine çekilmiş vaziyette. 1.3 multijet dynamic kesin olarak var diyebilirim. kendim yaptım. program arabanızı destekliyor fakat olup olmadığı hakkında kesin bilgim yok. otoya sorarsanız söyler diye umuyorum. iyi bir insan ve kaliteli bir usta. mutlaka bu araçla karşılaşmıştır.(duologic punto evolara bile taktıklarına göre muhtemelen uyuyordur.)
olup olmadığını kendiniz öğrenmek istiyorsanız sinyal kolunu söküp üst taraftaki soketlerden 8 ve 10 nolu pinlerin dolu olup olmadığına bakacaksınız. eğer doluysa aracınıza hız sabitleyici uyar. tesisat çekili demektir.

tysonx
10/02/2013, 18:40
Cok ama cok tesekkurler yaptiniz aciklamayla aydinlattiniz sokup bakmaya calicagim eger dediginiz gibiyse sadece sinyal kolu takip islem tamamdir dirsunuz yani

muratxx5
10/02/2013, 19:05
birşey değil ...

elm327 cihazının birçok modeli mevcut. alırsanız eğer kablolu olanından almanızı tavsiye ederim. modifiye için daha uygundur...

ares86
11/02/2013, 14:56
birşey değil ...

elm327 cihazının birçok modeli mevcut. alırsanız eğer kablolu olanından almanızı tavsiye ederim. modifiye için daha uygundur...

Benim şimdi kafam karıştı sadece sinyal kolu almıyacakmıydık şimdi birde bu cihaz mı çıktı

muratxx5
11/02/2013, 15:25
Kablo olmadan arabanin beynine baglanamazsiniz ki... ben surekli kullandigimdan ekstra bir masraf olarak dusunmemistim... en basitinden bir ariza kodu sildirmeye kalksaniz tamirciler 50 tl para aliyor. Bu kablonun kendisi zaten ortalama 60 tl. Mesela 2 sene once emniyet kemeri uyarisini kapattirmistim 30 tl almisti simdi kendim acip kapatabikiyorum.

Airbag ariza kodlarini falan silebilirsiniz. Motor ariza kodlarini okuyabilirsiniz. Kullanisli birsey yani...

ares86
11/02/2013, 15:32
Kablo olmadan arabanin beynine baglanamazsiniz ki... ben surekli kullandigimdan ekstra bir masraf olarak dusunmemistim... en basitinden bir ariza kodu sildirmeye kalksaniz tamirciler 50 tl para aliyor. Bu kablonun kendisi zaten ortalama 60 tl. Mesela 2 sene once emniyet kemeri uyarisini kapattirmistim 30 tl almisti simdi kendim acip kapatabikiyorum.

Airbag ariza kodlarini falan silebilirsiniz. Motor ariza kodlarini okuyabilirsiniz. Kullanisli birsey yani...

Ya amma bilgi eksikliği varmış bizde sırf bu işler için bile alınır zaten bu alet peki sizin önerdiğiniz bir marka ya da satan site varmı

muratxx5
11/02/2013, 15:36
Sahibinden .com da bulabilirsiniz... zor bulunan birsey degil...

GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi

Budweiser
11/02/2013, 15:38
elm327 kablosunu ben yurtdışı sitesinden 22tl ye satın almıştım.

ares86
11/02/2013, 15:41
peki türkçe mi oluyor bu aletler

bide bu 2 aletten hangisi olur;
https://www.ebay.com/sch/i.html?LH_FS=1&LH_BIN=1&_=R40&_sacat=0&_nkw=elm327&_sop=15

https://www.ebay.com/itm/USB-Car-ELM-327-SCANNER-OBDII-OBD-2-EOBD-CAN-BUS-V1-4-/130570794847?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e66a0375f

muratxx5
11/02/2013, 15:52
Burda alet sadece bir arac. Bu araci bircok farkli programda kullanabiliyorsunuz. Fiatecuscan veya multiecuscan olarak bilinen fiat grubu araclari destekleyen programi kullanirsaniz turkce dil secenegi mevcut. Dil isi programla alakali yani cihaz sadece aracin beynini okumaya yariyor...

ares86
11/02/2013, 16:06
O zaman e bayda bulduğum aletleri alsam oluyor bluetoothluları var sanırım onlar daha kullanışlı olur

muratxx5
11/02/2013, 16:23
Bluetooth aliraniz android telefonla torque programiyla verileri okuyabilirsiniz fakat sadece abs ve motor beynini okursunuz. Degisiklik yapamazsiniz. Kablolu cihaz almanızı öneririm. .. orjinal hali sadece abs ve motor beynini okur. Cihaz uzerinde değişiklik yapmanız lazım. Degisiklik sonrasi airbag beyni body computer beyni klima beyni gosterge beyni gibi yerlerdeki verileri okuyabilirsiniz. Hiz sabitleyici icin body computer beynini okuyabilmeniz lazim...Kablolu cihazda bu değişiklik işlemi daha kolay yapılıyor.

ares86
11/02/2013, 16:34
dediğinizi yapıp kablolu olanı alıcam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler gerçekten

maxi909
11/02/2013, 16:37
Bluetooth aliraniz android telefonla torque programiyla verileri okuyabilirsiniz fakat sadece abs ve motor beynini okursunuz. Degisiklik yapamazsiniz. Kablolu cihaz almanızı öneririm. .. orjinal hali sadece abs ve motor beynini okur. Cihaz uzerinde değişiklik yapmanız lazım. Degisiklik sonrasi airbag beyni body computer beyni klima beyni gosterge beyni gibi yerlerdeki verileri okuyabilirsiniz. Hiz sabitleyici icin body computer beynini okuyabilmeniz lazim...Kablolu cihazda bu değişiklik işlemi daha kolay yapılıyor.

Selamlar alfaobd programı ecuscan ile benzer bir program alfa romeo ları hedefleyen bir yazılım ama tüm fiat modelleri ve lancia lar ile uyumlu bir program ecuscan ile çok benzer yazılımlar buna ek olarak alfaobd android telefonlar için de mevcut

AlfaOBD (https://www.alfaobd.com/)

muratxx5
11/02/2013, 16:42
Önemli değil ne demek... umarım başarıyla islemlerinizi kendiniz gerceklestirebilirsiniz.

fatihhhh
11/02/2013, 17:00
keşke bir arkadaş, burda ayrıntılı bir şekilde paylaşsa.
(fotoğrafla, çizimle, linklerle...vs)
ankaraya da izmirede çok uzağız malesef.

muratxx5
11/02/2013, 17:54
V

ares86
11/02/2013, 18:12
ebay'dan kablo alacak arkadaslar Tomtop Digital'den alsin. Orijinal CHX urun gonderiyor adamlar. Diger klon cihazlarla sikinti yasarsiniz.

Güvendiğiniz ürünün linkini atarsanız sevinirim

Luc
11/02/2013, 18:15
Güvendiğiniz ürünün linkini atarsanız sevinirim

pm atiyorum.

ares86
11/02/2013, 18:17
çok teşekkürler

Budweiser
11/02/2013, 22:01
Ben 2. linktekini kulllanyıroum dealextreme.com 22 tl karısılıgında shippingiyle almıştım herhangi bir nsıkıntı yasamıyorum ayrıca fiat ecuscan kullanıyorum
baska programlarada aracın sensör verilerini okuyabiliyorsunuz, emme manifold basıncı sıcaklığı dijital devir ve km göstergfesi afr vs.

alixxx
11/02/2013, 22:12
Ben bu cihazı alalı 3 gün oldu biraz uğraş sonunda body computer de dahil her yere bağlanabiliyorum. Biraz önce son denememi yaptım. Süper oldu :)
https://f1302.hizliresim.com/16/c/k0qtd.jpg

Bigbrother
11/02/2013, 23:30
Bravo'da denendi ve oldu... Sonradan takılıyor...

karakushasan
11/02/2013, 23:49
arkadaşlar elm 327'ye yapılan modifikasyon hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır?

alixxx
11/02/2013, 23:52
arkadaşlar elm 327'ye yapılan modifikasyon hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır?
Hasan bey hangi versiyonunu aldığınıza bağlı onu söylerseniz size yardımcı olabilirim .Ben daha 3 gün önce aldım ve modifiye ettim.

muratxx5
12/02/2013, 00:32
multiecuscan.com sitesinde modifiye semasi mevcut... veya ebayden 3 adet ara kablo alabilirsiniz. ara kablolu olani bluetooth ile modifiye yapmadan da kullanabilirsiniz. modifiye edilen kablo sadece fiat ile kullanilabilir. modifiyesiz hali tum araclarin abs ve motor beynine baglanabilir. bilginiz olsun.

muratxx5
12/02/2013, 00:35
Ben bu cihazı alalı 3 gün oldu biraz uğraş sonunda body computer de dahil her yere bağlanabiliyorum. Biraz önce son denememi yaptım. Süper oldu :)
https://f1302.hizliresim.com/16/c/k0qtd.jpg

hocam o dugmeler ney yahu ilginc :) orjinal haline geri mi donduruyorsun dugmelerle

alixxx
12/02/2013, 00:45
hocam o dugmeler ney yahu ilginc :) orjinal haline geri mi donduruyorsun dugmelerle
Aslında ELM32nin 3 tane kablosu var sarı, kırmızı, yeşil diye. Bende o kablolardan olmadığından yaptım onu. Modifiye edince sadece arabanın belli bir bolümüne bağlanıyor. Sizinde söylediğiniz gibi o düğmelerle orjinal haline getiriyorum ve aracın bir bölümüne (motor hava yastığı vs...) bağlanıyorum sonra farklı bölümlerine (body computer gibi) bağlanmak için gene düğmeleri çeviriyorum.
Biraz uğraştırdı ama oldu sonunda :)

muratxx5
12/02/2013, 00:49
Aslında ELM32nin 3 tane kablosu var sarı, kırmızı, yeşil diye. Bende o kablolardan olmadığından yaptım onu. Modifiye edince sadece arabanın belli bir bolümüne bağlanıyor. Sizinde söylediğiniz gibi o düğmelerle orjinal haline getiriyorum ve aracın bir bölümüne (motor hava yastığı vs...) bağlanıyorum sonra farklı bölümlerine (body computer gibi) bağlanmak için gene düğmeleri çeviriyorum.
Biraz uğraştırdı ama oldu sonunda :)

zekice...tebrik ederim.... ben direk baglamistim motor beyni zayi oldu simdi:) simdi de pic ile entegre programlayip 4 farkli modifikasyonu 4dugme ile istenileni aktif veya deaktif yapmayi planliyordum . boylelikle tum araclarda kablo kullanilabilecek. usenmezsem daha sonra yapacagim...

alixxx
12/02/2013, 00:54
zekice...tebrik ederim.... ben direk baglamistim motor beyni zayi oldu simdi:) simdi de pic ile entegre programlayip 4 farkli modifikasyonu 4dugme ile istenileni aktif veya deaktif yapmayi planliyordum . boylelikle tum araclarda kablo kullanilabilecek. usenmezsem daha sonra yapacagim...
Teşekkür ederim Murat bey ben pic programlamadan anlamıyorum sizinki daha profösyonel olur. Benimki daha çok hobi amaçlı ve kendimi deneme aslında yapabilip yamayacağımı görmekti. Fakat size sormak istediğim ben dün arabaya bağlandım fakat body computerde cruise kontrolü aktif edebileceğim bir bölüm bulamadım acaba 8. pin ile 41. pin arasında kablo olmadığından ya da kol takılı olmadığından olabilir mi?

muratxx5
12/02/2013, 00:59
hocam araciniz active ise tesisat cekilmediginden olabilir. benimkinde kolu takmasanizda body computerde cruise control secenegi var. hatta onu aktif yapip daha sonra proxy alligment yaptiginizda sonradan herhangi biryerde sinyal kolunu taktirdiginizda da calistirabilirsiniz. yalniz dikkat edin body computer altinda can setup bolumunde activator ayarlarinin altinda cruise control. direkt body computer altinda degil.

muratxx5
12/02/2013, 01:20
dusundum de active olanlara ecudan kablo cekilerek cruise control taktiklarina ve ecuyu da sonradan programlayamayacaklarina gore bunlarin beyninde de cruise control seceneginolmasi lazim mantiken...

alixxx
12/02/2013, 01:59
dusundum de active olanlara ecudan kablo cekilerek cruise control taktiklarina ve ecuyu da sonradan programlayamayacaklarina gore bunlarin beyninde de cruise control seceneginolmasi lazim mantiken...
deminki mesajınız üzerine gittim bağlandım baktım öyle bir seçenek yok bilmiyorum ilkerhan yazılım yüklüyoruz falan demişti ama şimdi onada sorulmaz ki kendisi ticaretini yapıyor bu işin :) neyse araştırarak bulunur belki. İlginiz için teşekkürler murat bey.

muratxx5
12/02/2013, 02:05
Ben de yazılım yükleme olayını arastirayim merak ettim dogrusu... bir de hangi yazilimla baglaniyorsunuz? Belki yazılım versiyonundandir. Fiatecuscan 3.6.2 ile baglaniyorum ben.

muratxx5
12/02/2013, 02:08
Attivazione Cruise Control su Grande Punto Abarth tramite software Fiat Ecuscan - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cgrvQBQhT_c)

bir de videoyu bir incelemenizi öneririm... ordaki gibi değilse active versiyonlarda farklı demekki

muratxx5
12/02/2013, 02:12
bu arada dün biri sormuştu 1.4 turbojetlere çekiliyormu diyer videoya bakılırsa kesin olarak çekiliyor. daha önce farketmemiştim...

ilgilenen kişiye duyrulur.

(bu arada sonradan yazılım atma işi çok saçma geldi biraz baktım birşey bulamadım. birkaç yerde airbag beyninin hasardan sonra yeniden programlandığı yazıyor. hatta .bin uzantılı firmware bile var ama body computer ile alakalı birşey yok. ama mesela dynamic body computer firmwaresini kopyalayıp activeninkiyle değiştirilebilir sanırım . ama nasıl yapıldığı hakkında hiçbir fikrim yok. bir de dikkatimi çekti fiatecuscan programında araç modelini seçerken active , dynamic gibi bir seçenek yok sadece 1.3 multijet 16v seçeneği var. yani beyin hepsinde aynı gibi. )

alixxx
12/02/2013, 02:14
Attivazione Cruise Control su Grande Punto Abarth tramite software Fiat Ecuscan - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cgrvQBQhT_c)

bir de videoyu bir incelemenizi öneririm... ordaki gibi değilse active versiyonlarda farklı demekki
Bu videoyu biliyorum Murat bey ama dediğim gibi benimkinde Cruise Control bölümü yok belki aradaki kablo çekili değil diyedir araştırmalarım sürüyor umarım bulurum bir yolunu :) :)

muratxx5
12/02/2013, 02:38
buldum. ecu flashlanabiliyormuş... videoyu inceleyebilirsiniz.... muhtemelen dynamic ecu su active'ye MTX Electronics Fiat ECU Flasher ile flashlanarak bu işlem yapılıyor demekki... video aşağıda inceleyebilirsiniz... ama ben olsam bulaşmazdım.. riskli bir iş:):): 5 sene önce laptopa firmware flashlarken hurda hale geldi:):):)) kablosu ile birlikte fiyatı 30 dolar ebayde)

MTX Electronics Fiat ECU Flasher - Lettura mappatura via OBD - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=q81RT063uHA)

https://www.youtube.com/watch?v=Z0a7z2vgEqY

acemi işi buraya kadar. burdan sonrası usta işi... active için izmir otoya yapacak birşey yok...:)

alixxx
12/02/2013, 02:50
buldum. ecu flashlanabiliyormuş... videoyu inceleyebilirsiniz.... muhtemelen dynamic ecu su active'ye MTX Electronics Fiat ECU Flasher ile flashlanarak bu işlem yapılıyor demekki... video aşağıda inceleyebilirsiniz... ama ben olsam bulaşmazdım.. riskli bir iş:):): 5 sene önce laptopa firmware flashlarken hurda hale geldi:):):)) kablosu ile birlikte fiyatı 30 dolar ebayde)

MTX Electronics Fiat ECU Flasher - Lettura mappatura via OBD - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=q81RT063uHA)
Hakikaten riskli ama bakmak lazım bilmiyorum açıkçası ve tamam bu programı buldum diyelim sonra dinamic flash'ı bulmam gerekiyor sanırım ve hangi bady e hangi yazılım işi devreye giriyor ben buna biraz kafa yorayım bakayım çok teşekkürler Murat bey bu forumu seviyorum insanlar yardımlaşıyor ve bilgi paylaştıkça artar :)

ares86
12/02/2013, 02:53
Murat bey ve Ali bey çok teşekkürler gerçekten paylaşımcılığınız ile forumu çok anlamlı kılıyorsunuz ve daha da bağlanıyoruz

muratxx5
12/02/2013, 03:04
Bu arada eger fiatecuscani turkce kullaniyorsaniz cruise control hiz sabitleyici diye cevrilmemis... menzil olcer mi ne oyle birsey yaziyordu bilginize... ingilizcesi daha rahat programin...ola ki gozden kacirmissinizdir...

alixxx
12/02/2013, 03:15
Bu arada eger fiatecuscani turkce kullaniyorsaniz cruise control hiz sabitleyici diye cevrilmemis... menzil olcer mi ne oyle birsey yaziyordu bilginize... ingilizcesi daha rahat programin...ola ki gozden kacirmissinizdir...

Tamam o zaman Murat bey ondan bulamamışım menzil ölçer var şimdi oldu yarın ilk işim ingilizceye çevirip bakmak olacak çok teşekkür ederim. Bu forumdan çok şey öğrendim. Bende cruise control bulamadım bari sisleri aktif edeyim demiştim :) :) sıkıntıdan. Halbuki arabamda ön sis farı var fakat sonradan taktırdığımdan arka düğmeye bağlatmıştım. Can sıkıntısı işte :) :)

karakushasan
17/02/2013, 01:57
arkadaşlar şu elm cihazının modifiye yapım aşamalarını resimli anlatacak bir arkaşımız olsa ne güzel olurdu:)

alixxx
17/02/2013, 02:03
arkadaşlar şu elm cihazının modifiye yapım aşamalarını resimli anlatacak bir arkaşımız olsa ne güzel olurdu:)
Öyle bir arkadaşınız var Hasan bey :)

karakushasan
18/02/2013, 23:27
valla şöle resim anlatım yapsanız çok makbule geçer:)elm327 ağarlıklı v1.5 oluyor sanırsam başka arkadaşlarımızda faydalanacaktır.farklı bir başlık altında yapmakta fayda vr ben az çok bilgi topladım ama net değil...

alixxx
18/02/2013, 23:50
valla şöle resim anlatım yapsanız çok makbule geçer:)elm327 ağarlıklı v1.5 oluyor sanırsam başka arkadaşlarımızda faydalanacaktır.farklı bir başlık altında yapmakta fayda vr ben az çok bilgi topladım ama net değil...
elm v 1.5 diyorlar ama hasan bey içindeki board önemli olan onun şekli aslında ama o zaman tamam hafta sonu resimlerle birlikte paylaşayım herkes yararlansın dediğinizde ahaklısınız.

karakushasan
18/02/2013, 23:52
şahsım adına şimdiden teşekkür ederim...

fatihhhh
19/02/2013, 16:10
burası paylaşım sitesi.
bilgi, paylaştıkça çoğalır.
fotoğraflarla, şemalarla, videolarla bilgilerimizi, deneyimlerimizi paylaşalım lütfen.
ben elazığ-malatya ve erzurumda 2 FIAT servisini arayarak,
artık hız sabitleme takılıyormuş diyip.
kartaş ve a yönlendirmek istedim.
erzurumda her 2 servistende olumsuz yanıt geldi.
elazığ ve malatya henüz dönmedi.
yani izimir ve ankara bize uzak. burdaki servislerde ilgilenmiyor.
bur istede paylaşımlar daha nitelikli olsa.
biz kendi imkanlarımızla bile yapabiliriz belki.
emek veren herkese şimdidien çok teşekkür ederim.

fatihhhh
05/03/2013, 16:56
hocam araciniz active ise tesisat cekilmediginden olabilir. benimkinde kolu takmasanizda body computerde cruise control secenegi var. hatta onu aktif yapip daha sonra proxy alligment yaptiginizda sonradan herhangi biryerde sinyal kolunu taktirdiginizda da calistirabilirsiniz. yalniz dikkat edin body computer altinda can setup bolumunde activator ayarlarinin altinda cruise control. direkt body computer altinda degil.

bugün cc li sinyal kolunu taktım ecuya girdim.
bu dediklerinizi yaptım. ama olmadı. nerde hata yaptım acaba?

Ziyaretci035
05/03/2013, 17:02
bugün cc li sinyal kolunu taktım ecuya girdim.
bu dediklerinizi yaptım. ama olmadı. nerde hata yaptım acaba?

Aracınızın şase numarasını alabilir miyim?

fatihhhh
05/03/2013, 18:03
şase no:ZFA 199 000 00 246 158

muratxx5
05/03/2013, 19:47
Sizin araç dinamik mi active mı acaba?

Ziyaretci035
05/03/2013, 19:49
şase no:ZFA 199 000 00 246 158

Sizin araç 2007 üretimi. Body Computer değişecek ayrıca tesisatta yok.

celenlee
05/03/2013, 19:57
Dualogic araçlarda durum nasıl?
Ona da uygun yazılımlar var mı elinizde?
Dualogic+CC

fatihhhh
05/03/2013, 20:08
Sizin araç 2007 üretimi. Body Computer değişecek ayrıca tesisatta yok.
body computerden sinyal kolu soketine kablo çekmeleri yeterli olmaz mı?
bu arada benim aracım 2007 dinaik model.

muratxx5
05/03/2013, 20:11
Araç active ise alix e bir sor o çekmişti sanırım...

fatihhhh
05/03/2013, 20:58
alix henüz çekmemiş, beklemede. :)

Ziyaretci035
05/03/2013, 22:37
body computerden sinyal kolu soketine kablo çekmeleri yeterli olmaz mı?
bu arada benim aracım 2007 dinaik model.

Şasi numarasına göre araç 2007 üretimi. Body computer CC ile uyumsuz.

fatihhhh
06/03/2013, 10:49
servise bıraktım.
8 ile 41 arasına kablo çeksinlerde, buna rağmen olmazsa da olmasın artık.
ilerde MPV(grand scenic.....vs) alıncaya kadar idare ederim bende.

bu arada elazığ servis müdürü ile görüştüm. TOFAŞ yada FIAT onaylamadıkları, sorumluluk almadıkları ve garanti vermedikler için takmak istememişler.
(artık veya bey kendi insiyatifleri ile takıyorlar anlamına geliyor sanırım.)

fatihhhh
06/03/2013, 21:32
tmm,
beni iş oldu.
kablo çekmişler.
80 tl aldılar ve hız sabitlemem yapıldı.
benim aracım 2007 dinamik olmasına rağmen kablosu yoktu.
bundan sonra taktıracaklar bu konuya dikkat etsin.

fatihhhh
06/03/2013, 21:51
2007 den beri eksiliğini hissettiğim,
fiat a çok kızdığım bu hususta bana yardımcı olan nazilliden ali ve ankaradan beye çok teşekkür ederim. murat ve diğer arkdaşlarında katkısı çok büyük.
forumda katkısı olan herkese tekrar teşekkürler.

alixxx
06/03/2013, 21:51
tmm,
beni iş oldu.
kablo çekmişler.
80 tl aldılar ve hız sabitlemem yapıldı.
benim aracım 2007 dinamik olmasına rağmen kablosu yoktu.
bundan sonra taktıracaklar bu konuya dikkat etsin.
Güle güle kullan. İsteyen herkese her türlü yardımı yaparım problem değil. Şimdi kolu kendim imal etmeye karar verdim bakalım ne olacak gelişmelerden haberdar ederim herkesi. İmal derken kol gibi olmayacak ama fonksiyonları aynı olacak bir şey. Daha çok kumanda gibi düşünüyorum bakalım ne olacak :)

muratxx5
07/03/2013, 10:43
Hayırlı olsun güle güle kullan...

Fiatı anlamak çok güç...
Benim araç da 2007 nisan çıkışlı dynamic tesisat hazır... sizinki de aynı tesisat yok... ilginç
Bu arada servise de sistemi öğretmiş oldunuz bence onlar size para vermeliydi :)

muratxx5
07/03/2013, 10:52
Bir de Fatih bey body computer yazılımı değişti mi acaba? Kaç gündür mantığıma yatmayan bu yazılım nasıl değişir sorusu ile uğraşıyorum da...bir arkadaş değişmesi gerektiğini yazmıştı da...

fatihhhh
07/03/2013, 12:12
Bir de Fatih bey body computer yazılımı değişti mi acaba? Kaç gündür mantığıma yatmayan bu yazılım nasıl değişir sorusu ile uğraşıyorum da...bir arkadaş değişmesi gerektiğini yazmıştı da...

375 tl lik sinyal kolu+bağlantı kablosu ile bu iş hallediliyor.
benim aracım 2007 dinamik olmasına rağmen kablo tesisatı yokmuş.
servis 80 tl ye çekti ve bu iş halloldu.
sinyal kolunu takmak zor değil,
kabloyu çekmenin tarifi burda yapılsa(fotoğraflarla yada videolarla...vs)
dağ başındaki adam bile takabilir bence.

fatihhhh
07/03/2013, 12:16
Hayırlı olsun güle güle kullan...

Fiatı anlamak çok güç...
Benim araç da 2007 nisan çıkışlı dynamic tesisat hazır... sizinki de aynı tesisat yok... ilginç
Bu arada servise de sistemi öğretmiş oldunuz bence onlar size para vermeliydi :)

servis hiç memnun kalmadı.
hatta muhtemelen ustaların bana gıck olduklarını bile düşünüyorum(günahlarını almayayım da. :) )
servis hiç ilgilenmiyor bu işle.
benim işi bile zorla yaptılar.
ve reklamlarını yapmamamı tercih ettiler.
hocam siz yabancı değilsiniz sizinkini yaptık ama diğerlerini yapmamayı tercih ederiz gibi bişi ima ettiler.(yanlış anlamadıysam eğer)
TOAFŞ yada FIAT onaylamıyormuş, garanti vermiyormuş anladğım kadarı ile.
o yüzden servislerde uğraşmak istemiyor sanırım.

muratxx5
07/03/2013, 12:32
enteresan bir sistem... amaçları ne ola ki? orjinal olarak opsiyonlu sunup ekstra 1000 tl kakalamak mı?

sonradan takamazlarmış..!

Du Hast
11/03/2013, 21:27
Bugün abi 2007 Active aracıma Hız Sabitleyici taktı.
Ellerine sağlık çok güzel oldu.
Bayadır forumda özellikle benim ve Ozan arkadaşımızın üzerinde çok durduğu bu konuyu gerçekleştirmek sevindirdi.

omer06
11/03/2013, 21:44
Bayadır forumda özellikle benim ve Ozan arkadaşımızın üzerinde çok durduğu bu konuyu gerçekleştirmek sevindirdi.
hayırlı olsun Can:Ç

Ziyaretci046
12/03/2013, 03:33

cruse kontrol olayını forumda başlatan yapan adam İlker beydir biraz ayıp ettin üstat ;) emeğe saygı

Ziyaretci035
12/03/2013, 03:55
cruse kontrol olayını forumda başlatan yapan adam ülker beydir biraz ayıp ettin üstat ;) emeğe saygı

Boşver. :-)

Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.

omer06
12/03/2013, 04:46
cruse kontrol olayını forumda başlatan yapan adam İlker beydir biraz ayıp ettin üstat ;) emeğe saygı
zamanında kafa yorulan bir konuyu neticelendirmeye sevinmiş ım bence Can :) İlker bey yada bey neticelendirdi dememiş :)
ilker bey yaptı zaten bunu inkar edende yok zaten:)

Ziyaretçi051
12/03/2013, 10:19

İlkerin emeğini burada hiç kimse yiyemez başta ben karşı çıkarım ilker gerçekten iyi bir olaya imza atmıştır.Can ve Ozan zamanında beni çok sıkıştırdılar biz tesisatını çekiyorduk fakat aktif edemiyorduk elimizdeki yazılımlardan dolayı hatta olmaz diyenlerden biri de bendim.Taki İlker programı yazana kadar.

sadece_erhan
12/03/2013, 11:00
emeği geçenleri tebrik ediyorum elinize sağlık,

şu sunroofun kumandadan camlarla birlikte kapatılabilmesine de bir çare bulsanız tam süper olur

Du Hast
12/03/2013, 14:07
Elbette İlker beyin emeği tartışılmaz. Şu anda arabamda sistem çalışıyorsa İlker bey ve Beyin sayesindedir.
Ben üstteki mesajımda Ozan ve Benim neredeyse 2 yıl öncesinde dahi bu konuyu irdelememden bahsetmem idi, bir nevi neticeye sevinmek. Yoksa arka planda çalışan arkadaşların hakkını yemek büyük ayıp olur.

sinaga
13/03/2013, 22:13
arkadaşlar benim araç 2012 model. acaba cc tesisatı hazır mı?
bir de Fatih bey 375+bağlantı kablosu na bu işi halletmiş.
sormak istediğim şu nasıl oluyorda Konfor Pakette cc+arka cam otomatik 250 TL olup da sonradan ek yapılınca daha pahalıya geliyor.

alixxx
13/03/2013, 22:51
sormak istediğim şu nasıl oluyorda Konfor Pakette cc+arka cam otomatik 250 TL olup da sonradan ek yapılınca daha pahalıya geliyor.
Hemşerim bence senin araçta hazırdır. Pop olsaydı olmayabilirdi fakat easy lerde vardır diye düşünüyorum.375 tl kol+ kapak, 20 tl kargo, 80 tl bağlantı kablosu ve cc aktif etmek için ELM 327 kablosu gerekiyor. Aslında ELM olmadan işe yaramaz diğerleri.
Sanırım 250 tl yaparak sürümden kazanıyorlar :)

Ziyaretci035
13/03/2013, 23:10

350 Parçalar + 150 TL işçilik

sinaga
13/03/2013, 23:58
Hemşerim bence senin araçta hazırdır. Pop olsaydı olmayabilirdi fakat easy lerde vardır diye düşünüyorum.375 tl kol+ kapak, 20 tl kargo, 80 tl bağlantı kablosu ve cc aktif etmek için ELM 327 kablosu gerekiyor. Aslında ELM olmadan işe yaramaz diğerleri.
Sanırım 250 tl yaparak sürümden kazanıyorlar :)

350 Parçalar + 150 TL işçilik

fiyat çıktıkça çıkıyor. Arabanın bakımı var. Sanırım 1-2 hafta içinde servise giderim. Orada ki ustalara iyice soracam, inşallah yaparlar.

alixxx
14/03/2013, 00:04
fiyat çıktıkça çıkıyor. Arabanın bakımı var. Sanırım 1-2 hafta içinde servise giderim. Orada ki ustalara iyice soracam, inşallah yaparlar.
Sinan benim yazdığım rakamlar kendi emeğin ile yaparsan geçerli. Bu dediklerimi Elazığ da Fatih bey yaptı oradan biliyorum. Sadece kabloyu servise çektirdi o da 80 tl. Kolu kendin takarsan sadece ekstradan kabloya para verirsin.

sinaga
14/03/2013, 00:10
Fatih elimden hiç böyle işler gelmez. gelsende fazla uğraşacağımı zannetmiyorum. zaten araba da yaptıracağım 3 şey var.. 1.tüp 2. cc 3. usb,aux girişi

sinaga
14/03/2013, 00:13
Ama harbiden fiatın sizlere maaş ödemesi lazım. Puntoyu geliştirmek için elinizden gelenleri yapıyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam sen yukarıda bir yerde cc kolu yapmayı planlıyordun, başka birisi kapı açıldıda alta ışık vermesi için uğraşıyordu, başka birisi 2007 ve altına cc takarken yazılım gerekiyormuş onu yazmış. maşallah demekten başka birşey bulamıyorum.

fatihhhh
14/03/2013, 15:35
işleme başlamadan önce tlf açıp sordum, sinyal kolu değişim ücreti 70 tl
yani sinyal kolunu ben değiştirmesem bile aşşağı- yukarı bu civarlarda fiyata yaptırırdım muhtemelen. 100 tl yi geçmez kablo çekmek dahil diye düşünüyorum.
bence hiç uğraşmasınlar, direk servise götürsünler.
kablo olmadığını bilsem ben hiç uğraşmazdım.

fatihhhh
14/03/2013, 15:40
işleme başlamadan önce tlf açıp sordum, sinyal kolu değişim ücreti 70 tl
yani sinyal kolunu ben değiştirmesem bile aşşağı- yukarı bu civarlarda fiyata yaptırırdım muhtemelen. 100 tl yi geçmez kablo çekmek dahil diye düşünüyorum.
bence hiç uğraşmasınlar, direk servise götürsünler.
kablo olmadığını bilsem ben hiç uğraşmazdım.

yada en güzeli bilen-yapan birisinin kablo nasıl çekilir diye fotoğraflı-videolu paylaşım yapması.
o zaman herkes yapabilir muhtemelen.

alixxx
14/03/2013, 15:50
yada en güzeli bilen-yapan birisinin kablo nasıl çekilir diye fotoğraflı-videolu paylaşım yapması.
o zaman herkes yapabilir muhtemelen.
Bilen ve yapam birisi var burada :) Çok kolay direksiyon kapağını sökme dışında 10 dk.

firars
14/03/2013, 21:17
benim 2006 dynamic güvenlik paketim de var (esp asr hillholder vs vs )

bi kola mı bakıyor şimdi okudum ama anlayamadım

alixxx
14/03/2013, 21:21
benim 2006 dynamic güvenlik paketim de var (esp asr hillholder vs vs )

bi kola mı bakıyor şimdi okudum ama anlayamadım

Görünüşe göre öyle Kemal bey. Tabi birde cc aktivayonuna :)

firars
14/03/2013, 21:51
Görünüşe göre öyle Kemal bey. Tabi birde cc aktivayonuna :)

çok teşekkür ediyorum Ali bey yarın bi dolaşayım ben :D

bu arada elinde bu koldan olan varsa fotografını çekebilir mi arkadaşlar ?

sinaga
14/03/2013, 23:39
bugün cc ve tüp için malatya fiat bayini aradım. Telefona çıkan arkadaş tüp için burada takmadıkları adıyaman servisinin taktığını, cc içinde hocam araba üzerinde isterseniz öyle geliyor daha sonradan bildiğim kadarıyla takılmıyor dedi ama siz yarın bir daha arayın ustalar burada olunca sonrala görüşürsünüz dedi( geç aramıştım). yarın bir faha arayacam inşallah ucuz bir maliyete bu işi halledebiliriz.

alixxx
14/03/2013, 23:42
bugün cc ve tüp için malatya fiat bayini aradım. Telefona çıkan arkadaş tüp için burada takmadıkları adıyaman servisinin taktığını, cc içinde hocam araba üzerinde isterseniz öyle geliyor daha sonradan bildiğim kadarıyla takılmıyor dedi ama siz yarın bir daha arayın ustalar burada olunca sonrala görüşürsünüz dedi( geç aramıştım). yarın bir faha arayacam inşallah ucuz bir maliyete bu işi halledebiliriz.
Sinan bey büyük ihtimalle CC takamayacaklarını söyleyecekler. Bence bu işin en kolayı Elazığdaki Fatih beyle görüşmek fakat o kolu takmanıza yardımcı olsa bile aktif edemeyeceksiniz çünkü Elm 327 kablosu yok onda. Onunkini benim kablo ile aktif etmiştik.

fatihhhh
15/03/2013, 12:12
Bilen ve yapam birisi var burada :) Çok kolay direksiyon kapağını sökme dışında 10 dk.

ali hocam sen 8. pim den 41. pime kablo çekmeyi biliyormusun?
daha önce yaptın mı?

alixxx
15/03/2013, 13:49
ali hocam sen 8. pim den 41. pime kablo çekmeyi biliyormusun?
daha önce yaptın mı?

Fatih bey geçen kendiminkinin 41. pinine bağladım ama direksiyon kapaklarını sökmeye üşendiğimden 8. pine çekemedim diğer ucu boşta duruyor anyayacağın :) İsteyen yakında olan varsa yarım saatini ayırsın gelsin halledelim.

firars
16/03/2013, 19:28
Sinan benim yazdığım rakamlar kendi emeğin ile yaparsan geçerli. Bu dediklerimi Elazığ da Fatih bey yaptı oradan biliyorum. Sadece kabloyu servise çektirdi o da 80 tl. Kolu kendin takarsan sadece ekstradan kabloya para verirsin.

ben sadece kol bulamadım bütün göbeği satıyorlar (3 kol ve kolların içine girdiği bölüm kurcaladım biraz çıkacak gibide değildi)

alixxx
16/03/2013, 19:32
ben sadece kol bulamadım bütün göbeği satıyorlar (3 kol ve kolların içine girdiği bölüm kurcaladım biraz çıkacak gibide değildi)
Zaten tek CC kolu satılmaz ki komple satılıyor sinyal ve far kolları da dahil buna.

firars
16/03/2013, 19:39
Zaten tek CC kolu satılmaz ki komple satılıyor sinyal ve far kolları da dahil buna.

hmm ben ilk sayfadaki gibi tek kol alıp monte edicem diye planlamıştım bütün göbeğimi alıcam ?

yalnız onun için söylenen rakamlar burada konuşulanlardan biraz abartılı..

alixxx
16/03/2013, 19:55
hmm ben ilk sayfadaki gibi tek kol alıp monte edicem diye planlamıştım bütün göbeğimi alıcam ?

yalnız onun için söylenen rakamlar burada konuşulanlardan biraz abartılı..
Bütün göbeği alacaksın ankaradan oradan alabilirsin forumdaki fiyatlarla aynı yanlış bilmiyorsam.

firars
16/03/2013, 21:26
Bütün göbeği alacaksın evet abi var ankarada kartaş oradan alabilirsin forumdaki fiyatlarla aynı yanlış bilmiyorsam.

evo ile 2006ların aynı mı ?

buna göre şansımı deneyebilirim

alixxx
16/03/2013, 21:59
evo ile 2006ların aynı mı ?

buna göre şansımı deneyebilirim
aynı evet.

sinaga
18/03/2013, 21:26
malatya servisini arayacam demiştim. cumartesi günü aradım. adamlar takamayacaklarını söylediler.daha sonra elazığ fiat servisini aradım onlarda takabilecekleri söylediler, fiyatını sordum yedek parçacı burada yok sonra arayın dediler. ama garanti olayını sormadım ve cc gösterge de görüntülemenin olmayacağını fakat aktif olacağı söylediler. bakalım yarın arayacam fiyat olarak ne diyecekler.

alixxx
18/03/2013, 23:12
malatya servisini arayacam demiştim. cumartesi günü aradım. adamlar takamayacaklarını söylediler.daha sonra elazığ fiat servisini aradım onlarda takabilecekleri söylediler, fiyatını sordum yedek parçacı burada yok sonra arayın dediler. ama garanti olayını sormadım ve cc gösterge de görüntülemenin olmayacağını fakat aktif olacağı söylediler. bakalım yarın arayacam fiyat olarak ne diyecekler.
Aslında aktif edilebilir ama uğraştırır biraz ve bence çok uçuk bir rakam isteyecekler.

sinaga
18/03/2013, 23:54
Aslında aktif edilebilir ama uğraştırır biraz ve bence çok uçuk bir rakam isteyecekler.

ali bey nasıl aktif edilebilir ki. ben göstergeyi inceledim bütün işaretlerin yeri sabitti. başka bir işaretin geleceği yer yoktu.

Ziyaretci035
19/03/2013, 00:32
ali bey nasıl aktif edilebilir ki. ben göstergeyi inceledim bütün işaretlerin yeri sabitti. başka bir işaretin geleceği yer yoktu.

Göstergeye ESP li puntoların göstergesinin epromu atılacak.

Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.

alixxx
19/03/2013, 00:53
Hemşerim evet eprom ile olur ama sana özelden yazdığım teknikle daha kolay olur :)

muratxx5
19/03/2013, 02:27
Eprom programlama cihaz ve yazılımı en ucuz 700dolardan başlıyor... vagcom veya elma327 ile ucuz bir yolu varmola? Bu işi de çözersek yakında "ecu yazılımı sonradan degistirilebiliyormus" diye konular görmeye başlarsaniz şaşırmayın. .. :D işin peşindeyim...

muratxx5
19/03/2013, 02:44
Bir de konu dışı ama İlker beye sormak isterim esp li aracın tüm unitelerini kopyalasak acaba camlari kumandanan acip kapatma ozelligi de kopyalanir mi? veya bunun icin ne yapmak gerekir? bir fikriniz var mi?

Ziyaretci035
19/03/2013, 03:32
Bir de konu dışı ama İlker beye sormak isterim esp li aracın tüm unitelerini kopyalasak acaba camlari kumandanan acip kapatma ozelligi de kopyalanir mi? veya bunun icin ne yapmak gerekir? bir fikriniz var mi?

2008 yılı 5. ay sonrası üretim (seri2) Punto'larda bu özellik var. Temel elektrik kablolaması ECU ve Body Computer farklıdır. Hatta cam açma düğmeleri bile farklıdır. Seri1 araçlarda böyle bir şey mümkün bile değil.

sinaga
25/03/2013, 18:49
elazığ fiat servisi ile görüştüm 670 TL ye takacaklarını ve aracın garantiden çıkmayacağını söylediler.

fatihhhh
01/04/2013, 10:59
elazığ fiat servisi ile görüştüm 670 TL ye takacaklarını ve aracın garantiden çıkmayacağını söylediler.

375 tl ye sinyal kolu ve kapağını satın alabiliyorsunuz.
üzerine 300 tl el emeği bence çok fazla.
çok insafsızca bir fiyat politikası.
hiç yapılmamasından iyidir ama bu fiyat da gerçekten çok fahiş.

halils2
01/04/2013, 11:23
işçiliği geçtim ben 400tl verip kol almaya bile kıyamadım mevcut olan bozulsun ondan sonra değiştiririz ama dediğiniz gibi 300tl işçilik çok gerçekten.

muratxx5
01/04/2013, 15:08
Bosverin servisi... kendiniz takılın... daha düne kadar takmayı bile beceremiyorlardi... burada yayginlasinca daha yeni fjyat vermeye başladılar...

aykut_1914
01/04/2013, 17:55
servis sonradan takmıyor

sinaga
01/04/2013, 19:15
375 tl ye sinyal kolu ve kapağını satın alabiliyorsunuz.
üzerine 300 tl el emeği bence çok fazla.
çok insafsızca bir fiyat politikası.
hiç yapılmamasından iyidir ama bu fiyat da gerçekten çok fahiş.

işçiliği geçtim ben 400tl verip kol almaya bile kıyamadım mevcut olan bozulsun ondan sonra değiştiririz ama dediğiniz gibi 300tl işçilik çok gerçekten.

Bosverin servisi... kendiniz takılın... daha düne kadar takmayı bile beceremiyorlardi... burada yayginlasinca daha yeni fjyat vermeye başladılar...

servis sonradan takmıyor

servisle konuştum takıyorlar takılmasında sıkıntı yok fakat fiyat çok fazla hocalarımın dediği gibi 300-350 kolu alsak gerisi el emeği.çok fazla.
birde geçen gün fiat mail attım anlatım aracım şu konfor paketi 250 tl ye ekletmek istiyorum diye bugün aradılar konfor paket opsiyona giriyormuş bu nedenle araç üretim zamanında takılıyormuş.. istediğim aksesuar olsaymış serviste takılabilirmiş. değişik bir mantık

fatihhhh
04/04/2013, 11:48
havayastığını sökmek, direksiyon u çıkarmak ve sinyal kolunu takmak kolay.
bunları siz çok rahat yaparsınz.
sinyal kolundan body computer e kablo çekmeyi bilmiyorum.
bu kablo çekmek de kolay sa (kii kolay olduğu söyleniyor)
bence çok rahat siz takabilirsiniz.
bizler yardımcı oluruz, isterseniz öncelikle kendiniz takmaya çalışın.
kablo hariç diğer konularda adım adım yardımcı olurum.
hatta vaktiniz varsa elazığa gelin beraber takalım.
ama kablo nun nasıl takıldığını forumda alixx veya başka birilerinden öğrenmek lazım.

ametist
04/04/2013, 14:06
ama kablo nun nasıl takıldığını forumda alixx veya başka birilerinden öğrenmek lazım.

komple sinyal-far-cc kolu değiştirecekseniz amenna, ama sadece cc kolu için direksiyonu airbagi vs sökmenize gerek yok... ebayden cc kolunu tek başına bulabilirsiniz ya da komple üçü bir arada alıp buradan cc kolunu söküp sadece iki vida ile mevcut kol gurubuna ekleyebilirsiniz... hatta alfa 147 kolunu da takabilirsiniz, sadece direksiyon alt kaplamasını modifiye etmeniz gerekecek ( zaten cc kolu takarsanız alt kaplama değişecek ya da kesilecek)kablolama ayrı iş ama sandığınız kadar da kolay değil...

halils2
04/04/2013, 14:36
komple sinyal-far-cc kolu değiştirecekseniz amenna, ama sadece cc kolu için direksiyonu airbagi vs sökmenize gerek yok... ebayden cc kolunu tek başına bulabilirsiniz ya da komple üçü bir arada alıp buradan cc kolunu söküp sadece iki vida ile mevcut kol gurubuna ekleyebilirsiniz... hatta alfa 147 kolunu da takabilirsiniz, sadece direksiyon alt kaplamasını modifiye etmeniz gerekecek ( zaten cc kolu takarsanız alt kaplama değişecek ya da kesilecek)kablolama ayrı iş ama sandığınız kadar da kolay değil...

orjinal kolda alt kaplamayı kesmenize gerek yok sadece sinyal kolundaki kapak değişiyor okadar. kablolama olayına gelirsek çok kolay değil ama yapılamayacak bir şey de değil

alixxx
04/04/2013, 15:34
Kablonun nasıl çekileceği konusunda forumda bilgilendirme paylaştım. Detaylı anlatmaya çalıştım ve yardımımı isteyen herkese uzak ya da yakın her şekilde ücretsiz olarak yardım ederim. Bir teşekkür etmeleri yeterli benim için. İyi günler dilerim :)

halils2
04/04/2013, 15:51
https://forum.grandepuntotr.com/kendi-modifiyeni-kendin-yap/45493-cruise-control-butonu-sonradan-yapiliyormus-2.html
detayları buradan görebilirsiniz

sinaga
04/04/2013, 19:59

fatih bey arabanın garantisi olmasa malzemeleri alıp yanınıza gelirim de arabanın garantisini bozmak istemiyorum.

smartmavi
19/04/2013, 22:35
Bakıyorum da, 08.01.2011'de bu konuyu ben açmışım, ve o zaman söylediklerim doğru çıkmış :D

Bugün ben de cruise control taktırdım. yazılım falan yok.. tak çalıştır!

Teşekürler Bey!

efege
19/04/2013, 22:37
Bakıyorum da, 08.01.2011'de bu konuyu ben açmışım, ve o zaman söylediklerim doğru çıkmış :D

Bugün ben de cruise control taktırdım. yazılım falan yok.. tak çalıştır!

Teşekürler Bey!

Fiyat nedir?

smartmavi
19/04/2013, 23:56
450 TL işçilik dahil. body compt'e çekilen kablo dahil. yetkili servis kalitesi de cabası...

celenlee
22/04/2013, 11:16
Hasan bey hangi versiyonunu aldığınıza bağlı onu söylerseniz size yardımcı olabilirim .Ben daha 3 gün önce aldım ve modifiye ettim.
Selamlar,
Bu ara everbuying ya da dx den bir kaç şey alacağım, vaktim olunca CC'yi de aktif ederim diye ELM cihazı da almak istiyorum. Modifiye etmeden Puntolarda kullanabileceğimiz bir model var mı acaba? Bu sitelerden birinden bir model tavsiye edebilirmisiniz?

Bu iki ürün arasında fark var mı acaba? İkisi de aynımıdır.

V1.5 OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/v1-5-obd2-elm327-usb-can-bus-scanner-126938)
Cheap Aluminum Case OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner (https://dx.com/p/aluminum-case-obd2-elm327-usb-can-bus-scanner-127854)

alixxx
22/04/2013, 17:05
Selamlar,
Bu ara everbuying ya da dx den bir kaç şey alacağım, vaktim olunca CC'yi de aktif ederim diye ELM cihazı da almak istiyorum. Modifiye etmeden Puntolarda kullanabileceğimiz bir model var mı acaba? Bu sitelerden birinden bir model tavsiye edebilirmisiniz?

Bu iki ürün arasında fark var mı acaba? İkisi de aynımıdır.

V1.5 OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/v1-5-obd2-elm327-usb-can-bus-scanner-126938)
Cheap Aluminum Case OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner (https://dx.com/p/aluminum-case-obd2-elm327-usb-can-bus-scanner-127854)
Furkan bey aslında benim ELM 327 1.5 versiyonlu fakat şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 kişi almamıza rağmen üçününde iç yapısı farklı çıktı. O yüzden iç yapısı daha önemli. Aldığınızda iç yapısının fotoğrafını paylaşırsanız o zaman daha iyi yardımcı olmaya çalışırım size.

celenlee
22/04/2013, 18:25
Furkan bey aslında benim ELM 327 1.5 versiyonlu fakat şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 kişi almamıza rağmen üçününde iç yapısı farklı çıktı. O yüzden iç yapısı daha önemli. Aldığınızda iç yapısının fotoğrafını paylaşırsanız o zaman daha iyi yardımcı olmaya çalışırım size.

Ben o zaman ucuz yollusundan bir tane alayım Sizinkine benzer, en olmadı sizin anlatımınıza göre modlarım, yardımlarınızla tabi :)

muratxx5
22/04/2013, 18:53
Plastik kabı olandan alabilirsiniz...plastik kaplı elm de iki plaket var ikisi de ayrı olarak düzenlenebilir

ramazan oktay
22/04/2013, 21:18
bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkürler benim punto 1.4 fire active bu araca hız sabitleyici takıyorlarmı acaba bir bilginiz varmı?

alixxx
22/04/2013, 21:45
bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkürler benim punto 1.4 fire active bu araca hız sabitleyici takıyorlarmı acaba bir bilginiz varmı?

Tabiki takılır Ramazan bey neden takılmasın buton bile yapılır şuradaki konuya bakabilirsiniz. Tekirdağdan Halil bey buton yaptı mesela. Onda da 1.4 fire var.

https://forum.grandepuntotr.com/kendi-modifiyeni-kendin-yap/45493-cruise-control-butonu-sonradan-yapiliyormus.html

tyilgin
22/04/2013, 23:46
Tabiki takılır Ramazan bey neden takılmasın buton bile yapılır şuradaki konuya bakabilirsiniz. Tekirdağdan Halil bey buton yaptı mesela. Onda da 1.4 fire var.

https://forum.grandepuntotr.com/kendi-modifiyeni-kendin-yap/45493-cruise-control-butonu-sonradan-yapiliyormus.html

Ali bey merhaba,

Bir süredir cc ile ilgili paylaşımlarınızı heyecan ve ilgiyle takip ediyorum. Vakit bulur bulmaz ilk fırsatta bende bu işleme girişmek üzere hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum.

İlk olarak önceki konularda verdiğiniz yaklaşık 180mb civarındaki elearnı indirdim, cdye yazmak üzere bekliyor.

ikinci olarakta bir adet ELM327 temin ederek yine paylaşımını yaptığınız şekilde modifiye etmem gerekiyor sanırım.

üçüncü ve son olarakta geriye tuş takımı hazırlamak kalıyor.

Bunların haricinde bu işlere başlamadan önce temin etmem gereken bir şey varmıdır ? Örneğin elearn için crack falan gereklimidir ?

birde elearnı çalıştırınca hangi menüden hangi işlemlerin yapılması gerektiğini forumdaki aramalarımda bulamadım. Müsait olduğunuzda bu konuda da bilgi verebilirmisiniz lütfen.

alixxx
22/04/2013, 23:52
Ali bey merhaba,

Bir süredir cc ile ilgili paylaşımlarınızı heyecan ve ilgiyle takip ediyorum. Vakit bulur bulmaz ilk fırsatta bende bu işleme girişmek üzere hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum.

İlk olarak önceki konularda verdiğiniz yaklaşık 180mb civarındaki elearnı indirdim, cdye yazmak üzere bekliyor.

ikinci olarakta bir adet ELM327 temin ederek yine paylaşımını yaptığınız şekilde modifiye etmem gerekiyor sanırım.

üçüncü ve son olarakta geriye tuş takımı hazırlamak kalıyor.

Bunların haricinde bu işlere başlamadan önce temin etmem gereken bir şey varmıdır ? Örneğin elearn için crack falan gereklimidir ?

birde elearnı çalıştırınca hangi menüden hangi işlemlerin yapılması gerektiğini forumdaki aramalarımda bulamadım. Müsait olduğunuzda bu konuda da bilgi verebilirmisiniz lütfen.
Tarık bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim fakat elearn sadece aracın özellikleri- tesisatı- parçaların yerleri-isimleri gibi konuları içerir size gerekli olan ise fiat ecu scan programıdır. Bunu bilgisayarınıza yükleyip araca ELM 327 ile bağlanarak CC yi aktif etmeniz gerekir. Bu konuda takıldığınız an sorularınıza en kısa sürede cevap vermeye çalışırım.

tyilgin
23/04/2013, 00:57
Tarık bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim fakat elearn sadece aracın özellikleri- tesisatı- parçaların yerleri-isimleri gibi konuları içerir size gerekli olan ise fiat ecu scan programıdır. Bunu bilgisayarınıza yükleyip araca ELM 327 ile bağlanarak CC yi aktif etmeniz gerekir. Bu konuda takıldığınız an sorularınıza en kısa sürede cevap vermeye çalışırım.

Asıl ben teşekkür ederim.

Bakın duyuyormusunuz, Bu sesler sizi yoracak yeni birinin ayak sesleri :D

alixxx
23/04/2013, 01:09
Asıl ben teşekkür ederim.

Bakın duyuyormusunuz, Bu sesler sizi yoracak yeni birinin ayak sesleri :D

:) Şimdiye kadar yapmak isteyenlere ve soranlara elimden geldiğince ve bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şu saatten sonrada yorulmam aksine zevkle yardımcı olurum siz yeter ki ben yapmak istiyorum deyin :)

tyilgin
23/04/2013, 01:19
dx.com'da elm327 bakıyorumda seri port ve usb olanların dışında usb üzerinden bağlanabilen 3 ayrı model gördüm. Aralarında bir fark varmıdır yoksa belirttiğiniz modifiyeyi yaptıktan sonra hepsi işe yararmı dersiniz ?

ELM327 V1.5 OBD2 OBDII CAN-BUS USB Auto Diagnostic Interface Code Scanner Reader - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/elm327-v1-5-obd2-obdii-can-bus-usb-auto-diagnostic-interface-code-scanner-reader-126542)

OBDII USB Car Diagnostic Cable - Black + Blue + Orange (DC 12V) - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/obdii-usb-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42827)

alixxx
23/04/2013, 01:26
dx.com'da elm327 bakıyorumda seri port ve usb olanların dışında usb üzerinden bağlanabilen 3 ayrı model gördüm. Aralarında bir fark varmıdır yoksa belirttiğiniz modifiyeyi yaptıktan sonra hepsi işe yararmı dersiniz ?

ELM327 V1.5 OBD2 OBDII CAN-BUS USB Auto Diagnostic Interface Code Scanner Reader - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/elm327-v1-5-obd2-obdii-can-bus-usb-auto-diagnostic-interface-code-scanner-reader-126542)

OBDII USB Car Diagnostic Cable - Black + Blue + Orange (DC 12V) - Shipping - DealExtreme (https://dx.com/p/obdii-usb-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42827)
Tarık bey dış görünümünden çok iç yapısı daha önemli bizim için. Şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 ayrı ELM 327 cihazı satın alındı üçüde 1.5v fakat iç yapıları birbirinden çok ayrı. Bazılarında direk modifiye yetiyorken bazılarının içerisindeki R04 direncinide çıkarmanız gerekiyor. Siz aldıktan sonra bana iç yapısının bir fotoğrafını gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım fakat zaten Türkiye'de bu cihazlar 50 tl civarı neden yurt dışından almak istiyorsunuz ki? Yurt dışından daha geç gelmiyor mu ?

tyilgin
23/04/2013, 01:38
Tarık bey dış görünümünden çok iç yapısı daha önemli bizim için. Şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 ayrı ELM 327 cihazı satın alındı üçüde 1.5v fakat iç yapıları birbirinden çok ayrı. Bazılarında direk modifiye yetiyorken bazılarının içerisindeki R04 direncinide çıkarmanız gerekiyor. Siz aldıktan sonra bana iç yapısının bir fotoğrafını gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım fakat zaten Türkiye'de bu cihazlar 50 tl civarı neden yurt dışından almak istiyorsunuz ki? Yurt dışından daha geç gelmiyor mu ?

Evet yurt dışından daha geç geliyor ama oradan getirtmeyi düşündüğüm birkaç şey daha var. Beraberinde bunu da alırım diye düşünüyorum.

o halde 12.50$ olan en ucuz versiyonu sipariş listeme ekliyorum. Pek fazla vaktim olmadığından ben başlayana kadar 2 kere gelir zaten :D

halils2
23/04/2013, 03:57

son linkteki üründe altta 2pin var göze batan endeki üründe öyle bir pin yok diye haturlıyorum sıkıntı olmasın sonra soketin girmemesi falan??

@ramazan oktay bende Ali Beyin yardımlarıyla taktım CCyi aracım fire aktive sadece 41.pinden kablo çektim o kadar
ayrıca elearn için crack gerek yok fakat fiatecu scan için crack gerekli kurmazsanız CC menüsüne giremezsiniz.

tyilgin
23/04/2013, 09:00
son linkteki üründe altta 2pin var göze batan endeki üründe öyle bir pin yok diye haturlıyorum sıkıntı olmasın sonra soketin girmemesi falan??

@ramazan oktay bende Ali Beyin yardımlarıyla taktım CCyi aracım fire aktive sadece 41.pinden kablo çektim o kadar
ayrıca elearn için crack gerek yok fakat fiatecu scan için crack gerekli kurmazsanız CC menüsüne giremezsiniz.

Oradakilerin pin olduğunu düşünmüyorum. Karşı soketin kenar tırnaklarının gireceği çıkıntının kenarında kalan boşluklar. O resim sanırım ürünün konnektör kısmı havadayken çekilmiş yada kadrajın açısı denk gelmiş ve arkasına vuran flaş ışığından aydınlandığı için boşluklar görünmüş.

celenlee
23/04/2013, 14:14
Evet yurt dışından daha geç geliyor ama oradan getirtmeyi düşündüğüm birkaç şey daha var. Beraberinde bunu da alırım diye düşünüyorum.

o halde 12.50$ olan en ucuz versiyonu sipariş listeme ekliyorum. Pek fazla vaktim olmadığından ben başlayana kadar 2 kere gelir zaten :D

Aynı ürünü sipariş edelim de Ali Bey'i farklı ürünler için rahatsız etmemiş oluruz :) Ben de bu hafta veriyorum siparişimi, bir de Car DVR alacağım X6 modelini, arkadaş kullanıyor epeyce güzel.

halils2
23/04/2013, 16:18
Oradakilerin pin olduğunu düşünmüyorum. Karşı soketin kenar tırnaklarının gireceği çıkıntının kenarında kalan boşluklar. O resim sanırım ürünün konnektör kısmı havadayken çekilmiş yada kadrajın açısı denk gelmiş ve arkasına vuran flaş ışığından aydınlandığı için boşluklar görünmüş.

diğer linklerdeki ürünlerden farklı görününce belki dikkatinizi çekmemiştir diye uyarmak istedim sadece