Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzine bir zam daha 28.12.2010
Akaryakıt fiyatlarında indirim umutları suya düştü.
Benzin fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere 6-7 kuruş zam yapıldı.
Petrol Ofisi'nde (PO) 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara (https://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/)'da litrede 3,81 liradan 3,85 liraya, İstanbul (https://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) ve İzmir (https://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)'de ise 3,80 liradan 3,84 liraya yükseldi. OPET ve BP bayilerinde ise 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara (https://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/) ve İstanbul (https://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) Anadolu yakasında 3,82 liradan 3,88 liraya, İzmir (https://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)'de de 3,81 liradan 3,87 liraya çıktı.
Yeni zammın ardından 97 oktan kurşunsuz benzin ise PO bayilerinde Ankara (https://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/), İstanbul (https://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) Anadolu yakasında ve İzmir (https://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)'de 3,88 liradan, OPET bayilerinde 3,90-3,91 liradan, BP bayilerinde ise 3,94-3,95 liradan satılmaya başlandı.
VAN'DA 4 LİRAYI AŞTI
Bu arada bugün gelen zam ile kurşunsuz benzin Türkiye'nin doğusunda 4 lirayı aştı. Doğu illerinden Van'da 95 oktan kurşunsuz benzin 3,94 lira ile 3,99 lira arasında değişen fiyatlarla satılırken, 97 oktan kurşunsuz benzin 3,98 ile 4,07 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı.
Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve seri nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.
BİR AYDA 3 ZAM
Son bir ay içerisinde akaryakıta 3 defa zam yapıldı. Fiyatların 4 liraya yaklaşması üzerine artan tüketici tepkisini dikkate alan Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektör temsilcileriyle fiyat indirimi için bir araya gelmiş ve benzinde ancak 2 kuruşluk bir indirim yapılmıştı.
İndirimden kısa süre sonra ise motorine 8 kuruş, bugün de benzine 7 kuruş zam geldi.
eee ne var bunda alıştık artık :) gayet normal geliyor
zafermutlu
28/12/2010, 12:37
yok daha yeni zam geldiydi. bugunde benzin alacaktım.
Kriminal
28/12/2010, 12:39
Walla ben hep 50 TL ' lik alıyorum bana vurmadı zamlar...Alıştık artık sizde alışsanız iyi olur
SpyHunter33
28/12/2010, 12:40
Ooohhh içerim soğudu. ne güzel gidiyoruz valla :) helal bize eeee zengin memleket olmak bir ayrı gurur ya. 5 lira isteriz beeeeeeeeş :D
zafermutlu
28/12/2010, 12:43
bakın bu işte terslik var fiorino vardı dizel ben kullanmaya başladım mazota zam geldi. bugun benzinliyi aldım benzine zam geldi adamlar benimi takip ediyorlar ne:) neye binsem ona zam yapıyorlar...
SRDR KRKC
28/12/2010, 12:44
Vanda PO yu Kullananmı Var :) Alayı Kaçak :D
"Suriyeye Gidip Depoları Fulleyelim Organizasyonu Yapalım"
matushella
28/12/2010, 12:51
Benzin 5 lira olsun bizim olsun.
ugurozer
28/12/2010, 12:52
kaçak artık heryerde belkide 10 kişiden 1i kaçak yakıt kullanıyor, bizim bu civarda nerde varsa bulup bende kullanacağım, lpg falan varsa oda uyar :)
kaptan_ahab
28/12/2010, 13:28
Sigara zamından sonra kaçak sigarada patlama oldu, umarım bu zamlardan sonra kaçak yakıtta da patlama olur rahat bir nefes alırız.
blk_hakan
28/12/2010, 13:31
Allah Kabul Etsin Ne Diyelim :(
g.antep merkezde 2.25 tl den 95 oktan benzin satılıyor :)
ugurozer
28/12/2010, 14:33
şimdi kendi aracıma gore bir hesap yaptımda 100 km de 8 litre lpg yakıyor 6,5 litre benzin yakıyor aracım buna gore 2.55 liradan buralarda benzin bulsam lpg ye nazaran kardayım, ki bulursam yemin olsum acımam yaparım artık. Yeter be. Dogudaki elktrik odemez biz oderiz benzine lpgye vergi vermez biz veririz, bizmiyiz gunah kecisi.
enerji bakanına kapak olsun nerede 4 tl demıstı
ya nedır buna dalgamı gecıyolar mılletle ılk zamı protesto ederken senmısın protesto eden der gıbı ustune bı daha
ankarada kaçak mazot vs satan bi yer var mı...
:ranting2: :vertag00: Tebrikler sayın başbakan...
StrawBeeRy
28/12/2010, 20:33
metrobüse devam..
ibrahim06
28/12/2010, 21:17
ankarada kaçak mazot vs satan bi yer var mı...
Esenboğa protokol ylunda bir yerde satılıyordu yerini tam hatırlamıyorum. Yalnız yazıyı hatırlıyorum: Ucuz mazot bulunur yazmıyordu. Aynen kaçak mazot bulunur yazıyordu. Hem de protokol yolunda
Esenboğa protokol ylunda bir yerde satılıyordu yerini tam hatırlamıyorum. Yalnız yazıyı hatırlıyorum: Ucuz mazot bulunur yazmıyordu. Aynen kaçak mazot bulunur yazıyordu. Hem de protokol yolunda
yazı çok güzelmiş :D :D
4 dilde selam gönderiyorum ben kendilerine
arastgeldi
28/12/2010, 21:28
şimdi kendi aracıma gore bir hesap yaptımda 100 km de 8 litre lpg yakıyor 6,5 litre benzin yakıyor aracım buna gore 2.55 liradan buralarda benzin bulsam lpg ye nazaran kardayım, ki bulursam yemin olsum acımam yaparım artık. Yeter be. Dogudaki elktrik odemez biz oderiz benzine lpgye vergi vermez biz veririz, bizmiyiz gunah kecisi.
Dostum ben doğuluyum elektriğimi de ödüyorum vergimi de.Bir laf söylemeden önce nereye gideceğini bilerek söylemek lazım.Genelleme yapmadan önce biraz düşün bence.
edelsang
28/12/2010, 21:39
Size oy verenin ben..
ugurozer
28/12/2010, 23:14
Dostum ben doğuluyum elektriğimi de ödüyorum vergimi de.Bir laf söylemeden önce nereye gideceğini bilerek söylemek lazım.Genelleme yapmadan önce biraz düşün bence.
orada zaten genelleme yok, uzerine alınma dostum, ama kacak mazot ve elektriğin %99 u dogu bolgelerimizde oluyor bunu senin bizden cok daha iyi bilmen gerek.
WiSTaRiA
28/12/2010, 23:26
harika yaaaaaaa
Bu kabinenin Edirne'den Ardahan'a kadar tüm eşekler ile ilişkiye girmesinden başka temennim yok...
Kriminal
29/12/2010, 09:19
Bu kabinenin Edirne'den Ardahan'a kadar tüm eşekler ile ilişkiye girmesinden başka temennim yok...
Ağır kelam..
matushella
29/12/2010, 09:52
Bu zam bence az olmuş. Bizim insanımız bukadar ucuz akaryakıt almayı haketmiyor. En az 5 Tl olmalı. Bunu hakediyor türk insanı. Akepenin sloganı bence halen devam etmeli.
Durmak yok aynen devam!!!!
smartmavi
29/12/2010, 12:44
Evet söylemler biraz sert olmuş...
Neyse arkadaşlar;
Bu sabah evden biraz geç çıktım; 07:45 'te...
10 dakika sonra TEM'e bağlandım, ordan basın ekspres-havalimanı istikameti ve Bahçelievler.
Bu sırada Alem FM'de Nihat'ın programıyla birlikte akaryakıt protestosu başladı. Ben de dötlüleri yaktım çok güzeldi.
Baya bir katılım var...
Bu protesto zincirine bence biz de katılmalıyız...
Sabah 8, akşam 7'de...
benim söyleyeceğim bişey kalmadı artık hepsi ******** haysitsez baştakilerin onlara oy verenlerde öyle inşallah bu seçimde görüşücez...
Kriminal
29/12/2010, 13:26
Haakanım aslanım koçummm yuru beeeeeeeeeeeeee
Suriye de ithal ediyor ama bizden 4 kat ucuz
Türkiye’de litresi 4 TL’ye yükselen benzin Suriye’de litresi 44 Suriye lirası yani 1.40 liraya satılınca, sınıra yakın ilçe ve köylerdeki araç sahipleri komşu ülkeye gidip benzin alıyorlar.
Tüketici Hakları Derneği (THD) Gaziantep Şubesi Başkanı Ecz. Bülent Yılmaz da yaşanan bu durum üzerine “Suriye’de petrol yoktur, onlar da bizim gibi ithal ediyor. Peki, o zaman orada niçin ucuzda bizde bu kadar pahalı? Bunun hesabı yapılamaz mı?” diye sordu.
Tüketici Hakları Derneği (THD) Gaziantep Şubesi Başkanı Ecz. Bülent Yılmaz, akaryakıt zamlarının kabul edilir düzeyde olmadığını, yapılan zamların toplumun en ağır şekilde cezalandırılması anlamı taşıdığını ileri sürdü. Başbakan’ın ‘kriz teğet geçti’ sözünü hatırlatan THD Başkanı Yılmaz “Teğet geçen bir ülkede peki bu zamlar neyin nesi? Madem bir sıkıntı yoktur o zaman neden dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılıyor, yetmiyor bir de üzerine zamlar bindiriliyor. Yüzde 69’a varan dolaylı vergiler akaryakıt fiyatlarını yükselten temel nedendir. Sanayiciden, tüccardan doğru dürüst vergi alamayan iktidar elektrik, su, telefon, yakıt gibi toplumun önemli gereksinimlerine fahiş vergiler yüklüyor. Bayilerin kâr marjı da yükseldi. Bunun içindir ki sürekli kampanya düzenliyorlar. Ama halk altta eziliyor” diye konuştu.
Pompa cebimizden çekiyor
Benzin fiyatları bu ay üçüncü kez zamlandı. Tüketim üzerinden alındığı için gelir dağılımı adaletsizliğini daha da derinleştiren ÖTV ve KDV’nin ana kaynağı akaryakıtta pompa adeta devlete çalışıyor. Dünyanın en pahalı benzinini tüketen Türkiye’de benzine ödenen her 100 liranın 65’ini vergi oluşturuyor.
Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan oktan kurşunsuz benzinlerin satış fiyatı dünden geçerli olmak üzere litrede 4-6 kuruş arttırıldı. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Petrol Ofisi’nde (PO) 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara’da litrede 3.81 liradan 3.85 liraya, İstanbul ve İzmir’de ise 3.80 liradan 3.84 liraya yükseldi.
OPET ve BP bayilerinde ise 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul Anadolu yakasında 3.82 liradan 3.88 liraya, İzmir’de de 3.81 liradan 3.87 liraya çıktı.
Yeni zam ile kurşunsuz benzin Türkiye’nin doğusunda 4 lirayı aştı. Doğu illerinden Van’da 95 oktan kurşunsuz benzin 3.94 lira ile 3.99 lira arasında değişen fiyatlarla satılırken 97 oktan kurşunsuz benzin 3.98 ile 4.07 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı.
Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve seri nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.
Bir ayda üçüncü zam
Geçen hafta motorine de 7-8 kuruşluk zam gelmişti. Böylece kırsal motorin fiyatı 3.16 liraya, motorin fiyatı da 3.3 liraya çıkmıştı.
Son bir ay içerisinde akaryakıta 3 defa zam yapıldı. Fiyatların 4 liraya yaklaşması üzerine artan tüketici tepkisini dikkate alan Enerji Bakanlığı devreye girmiş ve sadece 2 kuruşluk indirim yapılmıştı. İndirimden kısa süre sonra motorine 8 kuruş, dün de benzine 6 kuruş zam geldi.
Cumhuriyet
nerhal61
29/12/2010, 14:19
enerji bakanına kapak olsun nerede 4 tl demıstı
Zeynel kardeşim hatırlarsın,
Geçen son zamlardan sonra önermiştim ve birkaç kişi yapacağını söylemişti ; araçlarımızın arkasına " Durmak yok yola devam, Ama 4 TL'lik benzinle" yazmıştık.
Şimdi şunu yazalım;
"Benzin 10 TL/lt olmalı"
Kriminal
29/12/2010, 15:55
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıtta fiyat artışlarının ''otomatik'', düşüşlerin ise ''keyfe keder'' olduğunu ileri sürdü.
Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla zam sağanağı ile girildiğini ve benzin fiyatlarının son ayda 3'ncü kez zam gördüğünü belirtti.
Akaryakıttaki artışlar için uluslararası piyasaları gerekçe gösteren hükümet yetkililerinin yalan söylediğini iddia eden Çetin, şöyle devam etti:
''Çünkü artışların ana nedeni akaryakıttaki yüksek vergilerdir. Hesap çok nettir. Bu gün 97 oktan benzinin litresi 3,92 liradır. 1,89 lirası Özel Tüketim Vergisi, 0,60 lirası Katma Değer Vergisidir. Hükümetin kararı gereği 1 litre benzinin vergi tutarı 2,49 liradır. Litrede 36 kuruş bayi ve dağıtıcı karı, 10 kuruş nakliye tutarı olup, 1 litre benzinin rafineri bedeli 97 kuruştur. Böyle bir tabloda akaryakıt fiyatlarının yüksekliğini petrol fiyatlarına bağlamak, halkı yani tüketicileri kandırmaktır.
nerhal61
29/12/2010, 15:59
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıtta fiyat artışlarının ''otomatik'', düşüşlerin ise ''keyfe keder'' olduğunu ileri sürdü.
Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla zam sağanağı ile girildiğini ve benzin fiyatlarının son ayda 3'ncü kez zam gördüğünü belirtti.
Akaryakıttaki artışlar için uluslararası piyasaları gerekçe gösteren hükümet yetkililerinin yalan söylediğini iddia eden Çetin, şöyle devam etti:
''Çünkü artışların ana nedeni akaryakıttaki yüksek vergilerdir. Hesap çok nettir. Bu gün 97 oktan benzinin litresi 3,92 liradır. 1,89 lirası Özel Tüketim Vergisi, 0,60 lirası Katma Değer Vergisidir. Hükümetin kararı gereği 1 litre benzinin vergi tutarı 2,49 liradır. Litrede 36 kuruş bayi ve dağıtıcı karı, 10 kuruş nakliye tutarı olup, 1 litre benzinin rafineri bedeli 97 kuruştur. Böyle bir tabloda akaryakıt fiyatlarının yüksekliğini petrol fiyatlarına bağlamak, halkı yani tüketicileri kandırmaktır.
İstediği kadar konuşsun. Tüketici derneğiymiş miş. Bu adamlar fasan fison adamlar. Ancak konuşurlar. İcraat var mı? Toplumu bir eyleme hazırlamışlar mı? Yok!
Fransa da demiryolu işçileri emeklilik yaşının 60 dan 62 ye yükseltilmesini protesto için ülkeyi ayağa kaldırdılar. Neredeyse oradan dönemiyordum, hersey aksadı. Yollar kapandı , hava trafigi de etkilenmişti. Sonuç; Adamlar kazandı.
Bir de bize bakın....Yok yok hiç bakmayın!
İstediği kadar konuşsun. Tüketici derneğiymiş miş. Bu adamlar fasan fison adamlar. Ancak konuşurlar. İcraat var mı? Toplumu bir eyleme hazırlamışlar mı? Yok!
Fransa da demiryolu işçileri emeklilik yaşının 60 dan 62 ye yükseltilmesini protesto için ülkeyi ayağa kaldırdılar. Neredeyse oradan dönemiyordum, hersey aksadı. Yollar kapandı , hava trafigi de etkilenmişti. Sonuç; Adamlar kazandı.
Bir de bize bakın....Yok yok hiç bakmayın!
kesinlikle katılıyorum abi tüketici derneklerinin hemen hepsi olaya tepkisiz kalıyor...
nerhal61
29/12/2010, 16:10
kesinlikle katılıyorum abi tüketici derneklerinin hemen hepsi olaya tepkisiz kalıyor...
Öyle tabi abi...Bir de bilmediğimiz bişey söylesinler.
-Vergi yüksekmiş miş, hadi canım...
-Suriye'de petrol çıkmıyormuş orda bile daha ucuzmuş,
eee?
-E bizde pahalı onu diyorum...
Ya yok böyle bir komedi.
Kriminal
29/12/2010, 16:23
Halit sonuna kadar haklısın ...
Bizden bi numara olmaz...
Herkes memnun abııcım hayatından bız bosuna yırtınıyoruz...
az önce bimer ve akime mail attım uzunca güzel bir yazı yazdım bakalım ne diyecekler...
hayriyilmaz2
29/12/2010, 16:31
Yetti artık.Zammı yapanın çoluğundan çocuğundan çıksın.Beddua etmemek için tuttum kendimi ancak yetti buraya kadar...:realmad:
matushella
29/12/2010, 16:31
Bu akaryakıt fiyatları litre başına 5 tl olmadığı sürece kimsenin kılını kıpırdatacağı yok. Bence daha hızlı zamlama işine girişsinler hemen 5 tl olsun. Gerçi 5 tl bile olsa kimsenin ruhu duymayacak bunu. Bu ülke bundan daha kötü durumları hakediyor. Bu az bile. Yakında ekmek alacak parası kalmayacak kimsenin ozaman görücez ....'yı ama çok geç olacak ozaman.
nerhal61
29/12/2010, 17:13
Arkadaşlar, hani sağa sola mail atıyoruz ya...Güzel, kimseye de lafım yok..Ama bir söz vardır.."Alışmadık .ötte don durmaz" diye...Kusura bakmayın agır bir tabir belki ama güzel anlatıyor...Yani biz demokrasinin olmadığı bir toplumda demokratik yollarla hakkımızı arıyoruz. Burda bir gariplik var...
ykaya1983
29/12/2010, 19:15
g.antep merkezde 2.25 tl den 95 oktan benzin satılıyor :)
nerde satılıyor hocam ben hiçbiryerde görmedim.Satılıyorsa da gizli satılıyordur.Açıktan açığa satamazlar.
Budweiser
30/12/2010, 19:07
Van'a koymaz adamlar irandan dolduruyolar depoyu. Varmı vanlı üyemiz bilir kendileri. Artık cimriliğin ötesindeyim şu aralar otoyolda 70 -80 arası gidiyorum sellektör yiye yiye ama ortalamı 5.6 ya düşürdüm 1/100 lt/km .
Kriminal
30/12/2010, 19:16
Walla yolda şirket arabası kullananlardan baska hızlı gıden yok onlarada kıl oluyorum indrecem bırını bı gun
GP COSKUN
30/12/2010, 19:17
BU GÜN ZAM YOK GALİBA
ama ben 1,ocak ,2011 den korkuyorum açıkçası kimbilir daha nelere bindirecekler hepberaber göreceğiz
şunun şurasında 1 gün kaldı belki cumartesi tatil diye dokunmazlar ama
en azından pazartesi günü hepimize bindirecekler zammı bahse bile girerim
Kriminal
30/12/2010, 19:20
Abi yarından ıtıbaren depoları fulleyelım
Budweiser
30/12/2010, 19:28
Güç bela aldığım arabamı sattıracaklar elnihayetinde, Evodan GP mjet e mi geçsem ya? En azından Turbolu en son chip attırırız.
FULL KÜÇÜKKÖY İSTASYONUMUZ İLK GÜNE ÖZEL % 25 İNDİRİMLİ FİYATLARIYLA YARIN HİZMETE AÇILIYOR!
Bu kampanya 04.01.2011 Salı günü 12:00 - 24:00 saatleri arasında geçerlidir.
Bir araç kampanya kapsamında en çok 150 TL'lik akaryakıt alabilir.
(İstanbul galıba Kucukkoy)
alıntıdır
bu dediğin yer nerde abi yaa
FULL KÜÇÜKKÖY İSTASYONUMUZ İLK GÜNE ÖZEL % 25 İNDİRİMLİ FİYATLARIYLA YARIN HİZMETE AÇILIYOR!
(İstanbul galıba Kucukkoy)
alıntıdır
istanbuldur herhalde bende bılmıyorum bılen arkadaslar yazarsınız değilmi ?
istanbuldur herhalde bende bılmıyorum bılen arkadaslar yazarsınız değilmi ?
ankaraya açılacak yeri dört gözle bekliyorum...
Kriminal
03/01/2011, 14:44
İzmirede istiyoruzzzzzzzzzzzz
nerde satılıyor hocam ben hiçbiryerde görmedim.Satılıyorsa da gizli satılıyordur.Açıktan açığa satamazlar.
hocam artık ihtiyacın yok ama ihtiyacın olursa her türlü buluruz bir kaç yer var duyduğum mazot benzin satan ki zaten kilis garajında hemen hemen 100 m ye bir vardır dükkanlara girip sorunca zulayı açarlar:D
Full Küçükköy : Yeni Mah. Hekimsuyu cad. No:19 Küçükköy / Gaziosmanpaşa
alıntıdır
ibrahim06
04/01/2011, 00:48
Türk Ekonomisinin özü : Devlet olarak zenginden borç alınır bu borç karşılığında onlardan vergi alınmaz, fakirden ise vergi alınır. Nokta.
alperyonar
13/01/2011, 02:35
Kurşunsuz benzin lt fiyatı 3.96 tl...
yahya_evo
13/01/2011, 03:11
https://www.yukleresim.com/images/72569453543326910746.jpg
işte benim KARAYILAN :)
bir yıllığına geçici görev için Urfa'dayım ve maalesef ikameti buraya almak zorunda olduğum için için 63 plaka oldu.
34 yapmam için ikameti tekrardan istanbul'a mı almam gerekiyor?
bilgisi olan var mı? bu işleri vekaletle biri benim adıma yapabilir mis istanbul'dan? (ikamet + 34 plaka)