Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat servis çalışanı ile ayak üstü sohbet
Herkese hayirli akşamlar ,
bugün iş çikişi alsancak-bornova dolmusu ile eve dönüyorum.yaşli bir teyzeye yol verdim arkaya oturamadigi için arka koltuga ben oturdum tam otururken kafam tavana çarpti dolmusun sarsintisi ile:Do ara aman dikkat et diyen bir adam üstünde fiat montu.sohbet ordan açildi.ben de punto evo aldim dedim bu araçlardan bu sene bayag bir satildiğini söyledi.genel sorun olarak tikirti sesleri ve gövdeden gelen seslerden bahsetti.abi dedim ben de servise gelmeye korkuyorum bir sürü sorun var dedim.aslinda dedi bunlar ithal ediliyor italyanlarin işçiliği çok kötü türkiyede ki işçilik daha kaliteli üretimi burda yapilsa sorunlar asgariye indirilebilirmiş.forumumuzdan bahsettim birazcik biliyorum dedi o yüzden servislerden birazcik şikayet var dedim boşver onlar bol bol şikayet eder dedi adam :Dabi dedim hakliyiz tabiki de o kadar para verilip sifir araba aliniyor kendini bir yerine koy dedim herkes ister arabasin da sorun çikmasin.sonra U dönüşü yapti :)tabiki de öyle dedi ama herşey italyada bitiyor işçilik burda olmadiği sürece bu sorunlarin devam edeceğini söyledi.bir de evo da bir özellik varmiş pek anlamadim ama kontagi çevirip 4 cami birden komple aç dedi daha sonra kontagi kapa camlari kapiyormussun gibi iki kere üste tiklat ve arabayi kilitle dedi.kilitlendiginde camlarda kendiliğinden kapaniyormus böyle bir özellik olup olmadiğini sordu ben de hiç denemedim ilk defa sizden duyuyorum dedim acep var mi böyle birşey bugün deneme firsatim olmadi.en son da dolmustak indik ismi hasan bey enrico da servise geliceğin zaman beni gör muhakkak dedi bakalim 10000 e az kaldi neler olacak :)
saygilar
ben hemen gidip deniyorum :D
EvoKoray
09/11/2010, 02:08
tüm camları aç arabadan in veya içinde otur kumandadan kapamaya 4 saniyeden fazla basılı tut iyice kapanana kadar bırakma hem kapılar kitleniyor hem tüm camlar kapanıyor ;) aynı şey arabayı açma ve tüm camları indirme içinde geçerli :)
mesut eyvaz
09/11/2010, 08:51
güzelmiş hemen deneyeyim bende :)
StrawBeeRy
09/11/2010, 08:54
enricodan pek memnun değiller haberin olsun :)
valla ben de yeni duydum.evet mert kimse memnun değil ama ben şahsen memnunum çok ilgileniyorlar yillardir onlarla içli dişli olduğumuz için alişkinlar:)
ademtahir
09/11/2010, 12:08
aranızda bir elektrik oluşmuş sevmişin sen adamı :D :D :D
Ziyaretci046
09/11/2010, 12:10
aranızda bir elektrik oluşmuş sevmişin sen adamı :D :D :D
zuhaaaaa:icecream: elektiriklenme önemlii... :)
NyhatShu
09/11/2010, 12:21
enriko mu aman uzak dursun daha söktükleri kabloyu takmaktan acizler ya.
yoncacım bu elektrik durumları hayatta 1 ya da 2 kere olan şeyler biliyosun, kaçırmamak lazım :D :D
ademtahir
09/11/2010, 12:23
yoncacım bu elektrik durumları hayatta 1 ya da 2 kere olan şeyler biliyosun, kaçırmamak lazım :D :D
evet kardeşime katılıyorum bencede değerlendir senin nasibinden böylemiş demekki :D :D :D
zafermutlu
09/11/2010, 12:30
onurun kafası dolmuşun tavanına çarpmış. elektiriklenme bu yüzden olabilir. ufak çapta beyin sarsıntısı diyebiliriz. yakında normale döner:D
pis herifler bu konudan hayir gelmez gayri :D
ademtahir
09/11/2010, 12:42
ben saygı duyarım aranızdaki ilişkiye insanlar özgürdür kimse karışamaz tercihlere sen bizim iyi bir kardeşimizdin sadece üzülmek düşer bize ama yinede Allah mesut bahtiyar etsin diyeceğim çok üzülsemde :D :D :D
NyhatShu
09/11/2010, 12:43
gerçi genelde konuları batırmak senin vazifen ama neyse :locked00:
ufuk_punto
09/11/2010, 12:47
bu olayı daha önce denedim..fakat anahtarın pili felan bitmesin diye hiç yapmıyorum..uzun ömürlü olsun:D doblonun chipi kırılmıştı yeni anahtara bayaı bi para istemişlerdi..o yüzden anahtar önemli
Onur abimiz sevdiğimiz bir abimizdi, kafayı tavana vurunca değişti :D :D
-
bu arada evo daki cam kapatma işini arkadaşla denemiştik çalışıyor ama önce Onurunda anlattağı gibi hafızaya almak gerekiyor
allah cezasini vermesin o dolmusun :D akşam ben de deniyeyim şu dalgayi :)
Arkadaşlar böylece Onur'dan kurtulmuş olduk, hayırlı uğurlu olsun foruma :D
Hafızcım biz gp ailesi olarak senin iyiliğini istiyoruz, sen de takdir edersin :D
Kriminal
09/11/2010, 13:16
Olm ne guyzel yazmısın okudukca okuyasım geldı walla...kaportacımıymıs o adam orda :D
ademtahir
09/11/2010, 13:20
olsun onurcum senin mutluluğun bizim için önemli canın sağolsun düğünde tüm altın takacam sana :D :D :D
Arkadaşlar böylece Onur'dan kurtulmuş olduk, hayırlı uğurlu olsun foruma :D
Hafızcım biz gp ailesi olarak senin iyiliğini istiyoruz, sen de takdir edersin :D
çibanbaşi sensin zaten :D
Olm ne guyzel yazmısın okudukca okuyasım geldı walla...kaportacımıymıs o adam orda :D
baska seyleri de güzel yaparim :D
olsun onurcum senin mutluluğun bizim için önemli canın sağolsun düğünde tüm altın takacam sana :D :D :D
ben de sana bişiler takicam neyse :D:D
ademtahir
09/11/2010, 13:54
boyun posun yetmez bana bişey takmana :D
zafermutlu
09/11/2010, 14:00
bir gittim geldim altın takma safhasına kadar ilerlemişsiniz:D
ademtahir
09/11/2010, 14:04
senin üstüne bir devrilirsem neler olabileceğini hesap edebilirmisin :D :D :D
düğün masraflarıda benden olsun erkek babasıyız sonucta :D:D:D:D
düğün masraflarıda benden olsun erkek babasıyız sonucta :D:D:D:D
reis ayip oluyor :D:D
reis ayip oluyor :D:D
eyw baskan güzel konu valla ii güldüm aksam aksam :D:D:D:D sabit konu olsun bence :D:D:D::D:D
eyw baskan güzel konu valla ii güldüm aksam aksam :D:D:D:D sabit konu olsun bence :D:D:D::D:D
reis seni de sabitlemek gerek :D:D
reis seni de sabitlemek gerek :D:D
başkan yrn güzel sabitlenicez istanbulda olsaydın misafirim olsaydın be :D:D
destekmerkez
10/11/2010, 11:09
eeeeeeeee beyler makara kukara bittiyse aracın böyle bir özelliği var mı yok mu deneyen oldu mu bu arada?
Ben de şimdi şirketten okudum deneme fırsatı ancak akşama bulurum.
tüm camları aç arabadan in veya içinde otur kumandadan kapamaya 4 saniyeden fazla basılı tut iyice kapanana kadar bırakma hem kapılar kitleniyor hem tüm camlar kapanıyor ;) aynı şey arabayı açma ve tüm camları indirme içinde geçerli :)
bu olayı daha önce denedim..fakat anahtarın pili felan bitmesin diye hiç yapmıyorum..uzun ömürlü olsun:D doblonun chipi kırılmıştı yeni anahtara bayaı bi para istemişlerdi..o yüzden anahtar önemli
bu arada evo daki cam kapatma işini arkadaşla denemiştik çalışıyor ama önce Onurunda anlattağı gibi hafızaya almak gerekiyor
eeeeeeeee beyler makara kukara bittiyse aracın böyle bir özelliği var mı yok mu deneyen oldu mu bu arada?
Ben de şimdi şirketten okudum deneme fırsatı ancak akşama bulurum.
koyu renklerde sorduğun sorunun cevabi var arkadaşım makara kismini okumuşsun demekki :)
ademtahir
10/11/2010, 11:28
bu da yeni moda oldu forumda biri geliyor konuya dalıyor fırçayı atıyor değişik bir durum :S
Kriminal
10/11/2010, 11:32
Onur makara kukara yapma :P
bu da yeni moda oldu forumda biri geliyor konuya dalıyor fırçayı atıyor değişik bir durum :S
:D:D:D bu konuda normal abi bence nede olsa onur baskanın konusu :D:D:D
ademtahir
10/11/2010, 11:35
onur'u köpek ısırsın :D :D :D
aman duymasın abi duygusal biri kendisi :D:D
ademtahir
10/11/2010, 11:37
evet çok duygusal iyi bilirim duygu fakiri :D :D :D
aman duymasın abi duygusal biri kendisi :D:D
reis çok hayirsiz adamsin sıvadin konuyu dün gecenin etkisi geçmemiş hala :D:D
ademtahir
10/11/2010, 11:40
sıvattıranlar utansın :D
16 CSE 79
10/11/2010, 11:43
Bence Onur daha konu açmaz :)Hangi konuyu açsa sonuç aynı oluyor makara tukara :D
Bu arada Adem köpeğin aşısı yoksa iğnelerde hediye olarak senden heralde :)
reis çok hayirsiz adamsin sıvadin konuyu dün gecenin etkisi geçmemiş hala :D:D
aynen gecenin devamı bugun devam baskan ben daha fazla konusmıyım abilerimiz gerekenleri yazıyo zaten sıkıysa onlara sar :D:D:D:D:D:d
ademtahir
10/11/2010, 11:45
Bence Onur daha konu açmaz :)Hangi konuyu açsa sonuç aynı oluyor makara tukara :D
Bu arada Adem köpeğin aşısı yoksa iğnelerde hediye olarak senden heralde :)
kendim bizzat yapacam iğneleri inş. aşısız köpek denk gelir :D :D :D
aynen gecenin devamı bugun devam baskan ben daha fazla konusmıyım abilerimiz gerekenleri yazıyo zaten sıkıysa onlara sar :D:D:D:D:D:d
reis hepten hayirsiz çiktin sen :D:D
kendim bizzat yapacam iğneleri inş. aşısız köpek denk gelir :D :D :D
ben de senin aşilarini yapacam :D
ademtahir
10/11/2010, 12:02
ben beyazlıdan başkasına yaptırmam aşımı :D :D :D
Sen halen daha Enriko diyorsun ya bende sana müstahak diyorum. :D :D
Onlar Karşıyaka'yı açtıktan sonra epey havalandılar. Eski ilgi, alaka, kalite kesinlikleyok aksine nerde çakallık var onun peşindeler. Garanti kapsamındaki arıza için para isterler hemde abartarak. Sonra da bir miktar indirim bizim size özel indirimimiz şeklinde yalaka tavır sergilerler.
Yine de son karar senin :)
sen halen daha enriko diyorsun ya bende sana müstahak diyorum. :d :d
onlar karşıyaka'yı açtıktan sonra epey havalandılar. Eski ilgi, alaka, kalite kesinlikleyok aksine nerde çakallık var onun peşindeler. Garanti kapsamındaki arıza için para isterler hemde abartarak. Sonra da bir miktar indirim bizim size özel indirimimiz şeklinde yalaka tavır sergilerler.
Yine de son karar senin :)
+1000 :)
beyler & hanımlar
evosu olanlar şu cam kapatma işini, başından itibaren video alarak foruma koysalar iyi sevap alırlar benden demesi :D
anilpekin
12/11/2010, 00:47
beyler & hanımlar
evosu olanlar şu cam kapatma işini, başından itibaren video alarak foruma koysalar iyi sevap alırlar benden demesi :D
arkadaşa aynen katılıyorum, muhabbet iyi fakat şu olayı ben de merak ettim arkadaşlar, video olmasa bile iyice açıklarsanız sevinirim.
arkadaşa aynen katılıyorum, muhabbet iyi fakat şu olayı ben de merak ettim arkadaşlar, video olmasa bile iyice açıklarsanız sevinirim.
anladığım kadarı ile:
kontağı açın, 4 camıda şöför tarafından indirin. kontağı kapatın tamamen. sonra açma-kapama düğmelerine 2 er defa kapatmak için tıklayın. sonrada anahtardan kapı kilitleme düğmesinin kilit olanına uzun basıp bakın.
not: dynamic donanımda vardır bu mevzu bence
anilpekin
12/11/2010, 01:43
anladığım kadarı ile:
kontağı açın, 4 camıda şöför tarafından indirin. kontağı kapatın tamamen. sonra açma-kapama düğmelerine 2 er defa kapatmak için tıklayın. sonrada anahtardan kapı kilitleme düğmesinin kilit olanına uzun basıp bakın.
not: dynamic donanımda vardır bu mevzu bence
açma kapama düğmesi derken şoför tarafındaki cam açma kapama düğmesi diyorsun arkadaşım di mi ?.. Kontağı tamamen kapatsam bile camlar hala çalışır vaziyette olduğu için muhtemelen ya tamamen kapanacaktır ya da 2. yaptığımda yarıda kalacaktır. Sonrasında da tamamen kapanana kadar kumandaya basılı tutucam sanırım. Umarım doğru anlamışımdır :)
açma kapama düğmesi derken şoför tarafındaki cam açma kapama düğmesi diyorsun arkadaşım di mi ?.. Kontağı tamamen kapatsam bile camlar hala çalışır vaziyette olduğu için muhtemelen ya tamamen kapanacaktır ya da 2. yaptığımda yarıda kalacaktır. Sonrasında da tamamen kapanana kadar kumandaya basılı tutucam sanırım. Umarım doğru anlamışımdır :)
evet açma kapama düğmesi derken dediğiniz gibi.
birde dediğiniz gibi kontak kapatıldığında halen cam açma kapama düğmeleri aktif oluyor. bunu önlemek için kontak anahtarını çıkartın, aktifliği gidecektir.
anilpekin
12/11/2010, 11:05
evet açma kapama düğmesi derken dediğiniz gibi.
birde dediğiniz gibi kontak kapatıldığında halen cam açma kapama düğmeleri aktif oluyor. bunu önlemek için kontak anahtarını çıkartın, aktifliği gidecektir.
Pekala, hemen denemeye gidiyorum, umarım becerebilirim :)
anilpekin
12/11/2010, 11:11
Evet denedim, aynen anlattığınız gibi yaptım ve gerçekten çalıştı. Gerçi anahtarı kontaktan çıkarttığımda bile camlar aktif durumdaydı ama kumandaya basılı tuttuğumda camlar kapandı. Sanırım tek kötü yanı, basılı tutmak zorunda olmamız, pili çabuk bitirir diye düşünüyorum. Kumandaya başka zararı var mıdır onu bilemem.
dün akşam ben de denedim oldu valla :)
Kriminal
12/11/2010, 11:22
Hadi gözunuz aydın kulaklarınız manısa
nerhal61
12/11/2010, 11:35
Yaw bu zaten var idi, sanırım yeni keşfedildi. Evoların tanıtımlarında bile tek tuşla 4 cam indirme diye reklam edilmişti.
Özellikle yazları cok kullanıslı. İçi sıcak arabayı binmeden ferahlatıyorsunuz. Özellikle araç içi plastiginin solunması (yazları cok sıcaklarda) kaner riskini arttırıyormuş.
ben hiç duymadim halit abi ilginç bir özellik dediğin gibi kullanişliymiş bayag evo farki bu olsa gerek :P
destekmerkez
12/11/2010, 17:18
Şimdi son durum kumandadan kilit açma düğmesine basılı tutuyosun 4 cam birden açılıyor buraya kadar doğru mu?
Kapatırkende kumandadan kitlemeye basıyosun açık olan camlar kapanıyor mu?
cam kapatma işini yapan arkadaşlara hayırlı olsun :D
uzun basmak anahtara herhangibi bir zarar vermez kesinlikle.. pil dediğinizde zaten 2 liralık birşey erken bitse birşey olmaz zaten, kendiniz değiştirebilirsiniz :)
Benimde 4 cam otomatik. Kumandadan kilitleniyor. Ama sizlere uyarım; camlar kapanana kadar tuşa basılı tutmanız gerekmekte. Aksi takdirde tamamen kapanmıyor. Diğer bazı markalarda 2-3 sn basılı tuttup bıraktınmı tüm camlar ve aynalar otomatik kapanıyor.
Yine böyle bir gün camı kumandadan kapatayım derken biraz arabadan uzaklaşmışım ve tabiki sürücü kısmındaki cam tamamen kapanmamış bir erkek kolunun rahatça girebileceği kadar açık kalmış. Sonra mı? Eve gittiğimde ertesi gün cüzdanımın olmadığını farkettim ve arabaya indiğimde açık kalan camdan kolu sokup cüzdanı çalmışlardı. Allahtan cüzdanda para taşımamda; cüzdanı karıştırıp oracakta hemen yere atmış cüzdanı.. :D
Siz siz olun dikkat edin :)