Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Fiat Grande Punto İyi Bir Tercihmidir ?

Scratch
30/10/2010, 21:04
selam arkadaşlar

Öncelikle foruma yeni katıldım. İsmim Mert. 4 kişilik bir aileyiz. Bir aile arabası arıyorum. Tercihlerimde 1. olarak fiat grande punto bulunuyor. Fakat punto ile ilgili yeterli bir bilgiye sahip degilim. Forumda ve diger baska forumlarda grande puntoların direksiyonlarında city motor sorunundan 2006 2007 modellerde oldukça fazla şikayet eden var. Fabrikasyon bir hata oldugunu söylüyorlar. Fakat değiştiripte tekrar aynı sorunu yaşıyanlarda oldukça fazla. Bir city motor 2.000 TL civarında servis degiştiriyormuş. O yüzden bir punto dan biraz sogudum diyebilirim. Bu forumdada sabit konu olarak açılmış. Fakat bu city motor u her arızalandıgında servis degiştircegini sanmıyorum. Sizce de öylemi ?

Gelelim performans konusuna. Benim ve babamın fazla bir hız merakımız yok. Normal bir otobanda 130-150 km/h arası yapsa bizi tatmin eder. Sizce punto bunun için yeterli bir araçmıdır ?

Yorumlarınız benim için çok degerlidir. Bir punto almadan önce kullanıcılarına sormak istedim. Herkese iyi forumlar dilegimle...

GPS2
30/10/2010, 21:25
130-150 km/h GP nin tüm motor seçeneklerinin otobanda rahatlıkla seyrettiği bi aralıktır...kaldıkıi sizin tercih ettiğiniz motoru yazmamışsınız bu hız aralığı bandı çok çok yukarılara çıkıyor t-jet, starjet ve m-jet ile ...

Scratch
30/10/2010, 21:37
bi starjet var 16,750 17 bine anlascak gibiyiz. Fakat benzinli 50 binde ?

Du Hast
30/10/2010, 21:48
selam arkadaşlar

Öncelikle foruma yeni katıldım. İsmim Mert. 4 kişilik bir aileyiz. Bir aile arabası arıyorum. Tercihlerimde 1. olarak fiat grande punto bulunuyor. Fakat punto ile ilgili yeterli bir bilgiye sahip degilim. Forumda ve diger baska forumlarda grande puntoların direksiyonlarında city motor sorunundan 2006 2007 modellerde oldukça fazla şikayet eden var. Fabrikasyon bir hata oldugunu söylüyorlar. Fakat değiştiripte tekrar aynı sorunu yaşıyanlarda oldukça fazla. Bir city motor 2.000 TL civarında servis degiştiriyormuş. O yüzden bir punto dan biraz sogudum diyebilirim. Bu forumdada sabit konu olarak açılmış. Fakat bu city motor u her arızalandıgında servis degiştircegini sanmıyorum. Sizce de öylemi ?

Gelelim performans konusuna. Benim ve babamın fazla bir hız merakımız yok. Normal bir otobanda 130-150 km/h arası yapsa bizi tatmin eder. Sizce punto bunun için yeterli bir araçmıdır ?

Yorumlarınız benim için çok degerlidir. Bir punto almadan önce kullanıcılarına sormak istedim. Herkese iyi forumlar dilegimle...
city motoru, araç garanti dışı olsa bile fiat tarafından ücretsiz olarak değişitiriliyor. ona kafanızı takmayın.
önce motor seçeneğinizi sonrada hangi donanımı alacağınıza karar verin, sonra aramaya başlayın :)

performans konusu ise; otobanda kesintisiz (çok uzun yokuş olmadığı sürece) olarak 150 - 170 km/s hızda seyrediyorsunuz 1.3 multijet 75 hp lik araçla.

Scratch
30/10/2010, 21:53
starjet buldum. Bir tane egzotik kırmızı 95 beygir 50 binde. 16,5 16,750 gibi bi fiyata anlaşıcagımızı sanıyorum. Büyük kazası yokmuş. Sadece sol kapılar sürtülmeden kasko degiştirmiş. Anlaşırsak bu aracı alıcam. Yok anlasamassak 1.3 M.jet Dynamic, 1.4 Fire Active, 1.4 Fire Dynamic, 1.4 Starjet Dynamic, 1.4 Fire Fun
5 kapı olma şartıyla bu modelleri düşünüyorum...

narkoz30
30/10/2010, 23:22
Evet iyi bir tercihtir Türkiyedeki eli yüzü düzgün ufak otomobil sınıfında en güzel tercihtir. Motor gücü performans ve en alt modeldeki donanım fazlalıgı bile tercih etme sebebiniz olacaktır araştırın daha hesaplısı ve mantıklısı yok. Güzel araçtır kendileri tavsiye ederim sıfır ise daha çok tavsiye ederim. :)

Scratch
30/10/2010, 23:50
şuanda 0 alcak kadar bühçemiz yok. Anca 2.eline gücümüz yeter :) Fakat bizim için fzla masraf çıkartmayan az yakıt tüketen ve birazda konforlu araç aradıgımız için puntoyu tercih ettik.Ama megane 2 hb 1.6 da alma ihtimalimiz var. Ama ilk tercihimiz punto. Bu arada yorum yapanlara teşekkür ederim.

mgraf
31/10/2010, 00:21
megane alırsanız benzin istasyonu konusunda deneyimleriniz artar.bence yaklaşmayın bile

lionT-JET
31/10/2010, 00:26
fiyatina,ozelliklerine ve modeline gore iyi bir tercihtir.yakit olarakta tuketim degerleride makul degerlerdedir.

Scratch
31/10/2010, 00:29
arkadaslar kafama takılan tek şey city arızalandıgında aracın garantisi bitmiş olmasına ragmen mesela 2007 model bi punto da servis yinede bu motoru karşılıyormu ?

never
31/10/2010, 00:38
Fiyat,performans, kullanım maliyeti olarak gayet iyi bir tercih grande punto uzman gorusleri için asagıdaki linklere de bakabilirsin

Fiat Fiyatları - Fiat Fiyat Listesi (https://www.arabalar.gen.tr/fiat_fiyatlari.php)
Otohaber - 'En Güvenilir Otomobil Portalı' - İkinci el karnesi: Fiat Punto/Grande Punto (https://www.otohaber.com.tr/IkinciEl/2010/03/19/ikinci_el_karnesi_fiat_punto_grande_punto)

ibrahim06
31/10/2010, 01:11
arkadaslar kafama takılan tek şey city arızalandıgında aracın garantisi bitmiş olmasına ragmen mesela 2007 model bi punto da servis yinede bu motoru karşılıyormu ?

Karşılar. Öyle bir sorun yaşadığınızda yağ değişimi falan yapın serviste karşılanır.

Scratch
31/10/2010, 01:19
çok iyi o zaman en yakın zamanda temiz ve bana uygun punto bulup aranıza katılıyorum :)

igeroglu
31/10/2010, 02:20
Birde puntoda ayrı bir sinerji var :) Cok seviyorum bu arabayı diger üst sınıf arabaları görüyorum ama punto bir baska geliyor aileden biri gibi sanki :) Çok mu duygusal oldu :D

Du Hast
31/10/2010, 02:34
Birde puntoda ayrı bir sinerji var :) Cok seviyorum bu arabayı diger üst sınıf arabaları görüyorum ama punto bir baska geliyor aileden biri gibi sanki :) Çok mu duygusal oldu :D
duygusal değil hocam :)
arabanın ön tarafına baktıkça bakasım geliyor. bir gün oluyor küfür eder gibi bakıyor ertesi gün mütevazi oluyor :)
italyan işi biliyor tasarım konusunda. çok sade ama çok güzel bir tasarımı var GP nin.

Scottie
31/10/2010, 09:45
hemde çok iyi tercih yapmış olacaksın... şimdiden hayırlı olsun...

Ceday
31/10/2010, 10:01
Grande Punto yu alınca onun basit bir araba olmadığını göreceksin zaten dış görünüşüne sürekli hayran kalacaksın yıkattıktan sonra tekrar aşık olacaksın içine oturunca ohhhh beee diceksin ufak tefek takırtı tıkırtı olur onuda boşvereceksin :=)

StrawBeeRy
31/10/2010, 10:04
öncelikle hoşgeldin city sorununu dert etmene gerek yok fabrikasyon olduğu için servisler garantin olmasa bile değiştiriyorlar benimki 2006 model geçen sene servis değiştirdi parada almıyorlar isterlerse sakın verme zorunlu değiştirmek zorundalar

Scratch
31/10/2010, 11:52
hepinize teşekkür ederim. İçimde şimdiden punto aşkı kabardı. :) Araştırmaya başladık. Bi galerici arkadaşım var. Oda araştırıyor. Uygun fiyata bakımlı az km yapmış punto bulur bulmaz alıcam. Herkese iyi forumlar. İyi zaman geçirme dilegiyle..

Scottie
31/10/2010, 12:16
hepinize teşekkür ederim. İçimde şimdiden punto aşkı kabardı. :) Araştırmaya başladık. Bi galerici arkadaşım var. Oda araştırıyor. Uygun fiyata bakımlı az km yapmış punto bulur bulmaz alıcam. Herkese iyi forumlar. İyi zaman geçirme dilegiyle..

hadi bakalım hayırlısı.. Allah gönlüne göre versin...

cpeloo
31/10/2010, 18:44

geçen bakıma gittiğimde değiştirdiler....hertürlü değiştirmek zorundalar merak etme