Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sis farı 1500 TL

fortune
22/09/2010, 19:00
Bugün fiat servisini aradım sis farı takdırmak için adam kaldırana kadar 1500 tl dedi beaa.Bi yanlışlık olmasın dedim yok farlar 100 tl tutuyor gerisi işçilik kablolar bide beyin değişecek dedi bende ohaaa dedim tabi içimden :D sanayide yaptırsam garanti gidiyor öle sissiz sissiz gezecez napalım :realmad:

ademtahir
22/09/2010, 19:02
femoliden al sanayide taktır içeride ayrı bir düğme bağlarlar görünmeyecek yere cillop gibi olur şahsen ben böyle yaptım..

Kriminal
22/09/2010, 19:04
Sis farlı tampon al abıcım 600 tl orjınal..Ne lan bu manyadımı bunlar..Femolıye koş

fortune
22/09/2010, 19:04
Servis anlarsa garanti bitmezmi hocam.

Kriminal
22/09/2010, 19:06
Sis farından bısı olmaz gazla gıtsın...

NyhatShu
22/09/2010, 19:06
garanti gidiyosada gitsin böyle şeymi olur bende farları xenon yapmak için sis + uzun kısa farları sordum 600 tl dedi ve montaj dahil değil dısarda ben 200 tl'ye montajını bile yaptırırım ayıp ya soyuyular resmen sanki ordaki farlar altın kaplama

ayhan1
22/09/2010, 19:08
Bugün fiat servisini aradım sis farı takdırmak için adam kaldırana kadar 1500 tl dedi beaa.Bi yanlışlık olmasın dedim yok farlar 100 tl tutuyor gerisi işçilik kablolar bide beyin değişecek dedi bende ohaaa dedim tabi içimden :D sanayide yaptırsam garanti gidiyor öle sissiz sissiz gezecez napalım :realmad:
arkadaşım ortada bir yalnış anlaşılma var servisin sana verdiği fiyat bence çok çok normal dikkatini çekerse servis ana beyin değişecek demiş yani kısacası tamamıyla orjinal olacak dinamikte olduğu gibi

JASMINE
22/09/2010, 19:08
Ben Femoli'den sis farı aldım. Sanayide elektrikçi taktı. Sol tarafta sis düğmelerinin altındaki boşluğa da düğmesini taktı. Mis gibi :D :D

ayhan1
22/09/2010, 19:11
Ben Femoli'den sis farı aldım. Sanayide elektrikçi taktı. Sol tarafta sis düğmelerinin altındaki boşluğa da düğmesini taktı. Mis gibi :D :D
aynen benimde öyle ama yukarıdaki fiyat gayet normal

fortune
22/09/2010, 19:12
arkadaşım ortada bir yalnış anlaşılma var servisin sana verdiği fiyat bence çok çok normal dikkatini çekerse servis ana beyin değişecek demiş yani kısacası tamamıyla orjinal olacak dinamikte olduğu gibi

Abi zaten bende herşeyi orjinal olsun diye uğraşıyorumda bu kadar kazıkta atılmazki Altı üstü sis farı yani.Sanayi işi yaptırsak çakarlarmı acaba serviste?

Kriminal
22/09/2010, 19:13
Bişey olmaz dedılerya abıcım taktır servıs sıs farınamı bakıcak

ademtahir
22/09/2010, 19:15
sonradan bağlandığı için aküden alıyorlar kabloyu beyinle falan işleri yok korkma hiç bişey olmaz taktır gitsin :D femoli kardeşimizede selam söyle bizden :D

fortune
22/09/2010, 19:15
hımm.Ben femoli ile irtibata geçeyim bi o zaman.

ademtahir
22/09/2010, 19:17
hımm.Ben femoli ile irtibata geçeyim bi o zaman.
geç tabiki durduğun hata xenonlarıda çak şöyle pırıl pırıl yansın milletin gözünü alsın güzelce :D

Kriminal
22/09/2010, 19:18
Walla kışın xenon nası gosterıyo abı ya

ademtahir
22/09/2010, 19:19
gayet güzel gösteriyor ben hiç sıkıntı çekmedim ama sisli havaya denk gelmedim hiç :D

ayhan1
22/09/2010, 19:23
Abi zaten bende herşeyi orjinal olsun diye uğraşıyorumda bu kadar kazıkta atılmazki Altı üstü sis farı yani.Sanayi işi yaptırsak çakarlarmı acaba serviste?
olaya şöyle bir açıklık getirelim

sisfarlarının tanesi 124 TL içi siyah olanlar

tesisata gerek yok aracın orjinalinde var

ecü 1650 tl

artı sol taraftaki düğme komple deişiyor oda 80 tl
artı işçilik

yani kısaca servis sana iyi fiyat vermiş

sonradan bağlandığı için aküden alıyorlar kabloyu beyinle falan işleri yok korkma hiç bişey olmaz taktır gitsin :D femoli kardeşimizede selam söyle bizden :D

tamamıyla orjinal olursa dinamikteki gibi değişmesi gerekiyor

Kriminal
22/09/2010, 19:27
gayet güzel gösteriyor ben hiç sıkıntı çekmedim ama sisli havaya denk gelmedim hiç :D

Sisleri degıl normal farları

ademtahir
22/09/2010, 19:28
normalleride çok iyi gösteriyor gündüz gibi gösteriyor ama ayarları çok iyi olması lazım yoksa karşıdan gelende küfür yeme ihtimali var :D

Kriminal
22/09/2010, 19:32
Hmmm kışın daha ıyı demıslerdı normal sarılardan...

ayhan1
22/09/2010, 19:36
yaza göre kışın biraz daha az gösterir bunun sebebide beyaz ışık olması daha doğrusu şöyle söylemek gerekir yağmurlu havalarda yada sisli havalarda sarı ışık daha belirgindir bunu kendinizde deneyebilirsiniz

LeoN48
22/09/2010, 19:39
az istemişler, 3000 falan isteselermiş

OzzY
22/09/2010, 19:46
olaya şöyle bir açıklık getirelim

sisfarlarının tanesi 124 TL içi siyah olanlar

tesisata gerek yok aracın orjinalinde var

ecü 1650 tl

artı sol taraftaki düğme komple deişiyor oda 80 tl
artı işçilik

yani kısaca servis sana iyi fiyat vermiş

tamamıyla orjinal olursa dinamikteki gibi değişmesi gerekiyor

sen yaptırdınmı abi?
benim arabada ön sise dair en ufak bi tesisat yokta.(ne düğme grubundan nede sigorta kutusundan çıkış var.)

ayhan1
22/09/2010, 19:51
yok ozan yaptırmadım çok para verilmez ben normal duğmeli yaptırdım ama serviste 3-4 ay önce 320 lira tuttu
tesisat falan araçta vardı sadece içeriye giren düğme bağlantısı için bir kablo çekildi

tesisat dediğime bakmayın araç üzerindeki tesisat sadece aküden sislere gidiyor okadar geri kalan parçalar için ayrıca tesisat çekilmesi gerekiyor
ama orjinal yapmak isterseniz Ecü beyin değişimi dahil dinamkteki gibi ozaman tesisat falan çekilmiyor herşeyi orjinal oluyor

femoli
22/09/2010, 20:13
Sis farlarını dışarıda taktırmanız hiç bir şekilde garantiyi etkilemez böyle bir oyuna gelmeyin öyle bir hak yoktur tamamiyle kazanç oyunu yapmışlar..

Ecu falan filan değiştirlmez bir sis için değiştirsenizde ecu değiştirmeilede sorun çözülmez çünkü ecu nun içinde sadece silele ilgili konu yok immoblizerden tutunda aracı etkileyecek herşeyin yeniden programlanması gerekir bu işte yaştır :)

ayhan senin araçta nasıl tesisat varmış anlamadım .. aküden sisleremi çekmişler ..? bir yanlışın olmalı ..

sis fiyatı 120 tl dir takım olarak ampulleri içinde..

ayhan1
22/09/2010, 20:21
ayhan senin araçta nasıl tesisat varmış anlamadım .. aküden sisleremi çekmişler ..? bir yanlışın olmalı ..

abi açıkcası bende anlamadım ama farlara giden kablodan sislere doğru inen bir kablo vardı takılırken serviste kendim götdüm ve bu kablo sislerin arkasındaki soketle birebir aynıydı sislere takıldı bu kablo ama içeride düğme var haricen

fortune
22/09/2010, 20:23
abi açıkcası bende anlamadım ama farlara giden kablodan sislere doğru inen bir kablo vardı takılırken serviste kendim götdüm ve bu kablo sislerin arkasındaki soketle birebir aynıydı sislere takıldı bu kablo ama içeride düğme var haricen

senin araba kaç model hocam?

ayhan1
22/09/2010, 20:24
senin araba kaç model hocam?
2007

fortune
22/09/2010, 20:27
merak ettim bende bi bakayım ya kablo varsa oraya giden bu işi daha kolaylaştırır.

femoli
22/09/2010, 20:29
Way be şimdiye kadar abarth mayayım 50 nin üzerinde grande puntoya sis taktım hiç birinde bu tarz bir kablo rastlamadım dynamicden bozma olmasın seninki :D

ayhan1
22/09/2010, 20:36
Way be şimdiye kadar abarth mayayım 50 nin üzerinde grande puntoya sis taktım hiç birinde bu tarz bir kablo rastlamadım dynamicden bozma olmasın seninki :D
abi valla bilmiyorum neden bozma olduğunu ama sonuç böyle zaten servistede taktırmadan önce tesisatı var dediler

alpimmm
22/09/2010, 21:09
Mevlüt Femolinin söylediği doğru garanti konusunda,
ben sanırım 1500 tl ye sis, xenon, jant, lastik alırdım. o kadar da orjinale gerek yok,
satarken alan adam sana Oo orjinal sis varmış 1000 tl fazla vereyim demiyor kesinlikle. benim görüşüm tabi kardeş :)

burhankutlu
22/09/2010, 21:23
ben sanırım 1500 tl ye sis, xenon, jant, lastik alırdım. o kadar da orjinale gerek yok,
satarken alan adam sana Oo orjinal sis varmış 1000 tl fazla vereyim demiyor kesinlikle. benim görüşüm tabi kardeş :)
aynen öyle neymiş 1500 lira bukadar kolaymı kazanılıyor bu fiat harbi tadını kaçırdı önceden parçası ucuz her yerde bulunabiliyor diye tercih ediliyordu bakıyoruz bundan pahalısı yok artık servis ücretleride dahil. okadar para vermem gidersede onun için garantisi gitsin. zaten Allah servise düşürmesin garantiye sokmamak için bin takla atıyorlar..

PROTOS
22/09/2010, 21:36
Xenon farlar, yağmurlu havada çok daha iyi aydınlatıyor. Sarı farlar yağmurlu akşamlarda sanki hiç yokmuş gibi oluyor, farları temiz tutmama rağmen.

Birde bu sis olayı biraz garip geldi bana. Mesela ben GP'mi ful kit almadım alsaydım, alaşım jant, sis, vs. aksesuarlar eklenecekti, bunun için ödenen fark 1000tl idi, şimdi bunun içinden sadece sis taktıracağım deyince, nasıl 1500 tl oluyor. 1000 tl'ye ful kit içinde onca aksesuar varken.

taneren
22/09/2010, 23:22
1500 tl nasıl fiyat verebiliyorlar anlamış değilim.

Ben evo'yu aldığımda dynamic ile activ arasında 1,150 tl fiyat farkı çıkardılar,bende dynamic aldım.
Sis farı dahil bir çok farklılık var.demekki bunları sonradan ekletsek fark 5000 tlyi geçecek herhalde

onorom
22/09/2010, 23:54
Arkadaşlar bende active olmasına rağmen bir önceki sahibi tamponun kaldırımda kırılmasından dolayı kaskodan tamponu değişirmiş, değişirirken sisli olsunn demişler ve sisli tampon takılmış bende ne ekstra beyin v.s. hiç bir şey yok ayrıca sisin anahtarıda dynemiclerdeki gibi aynı yerde beyin değişiyor demişsiniz bir yanlışınız olmasın. Bu kadar zahmetli bi işlem olacağını sanmıyorum... Keza aracı alırken servis dökümüne baktık sadece kırık tamponun sisli olan modeli ile değişimi gözüküyor...

OzzY
23/09/2010, 00:20
yok ozan yaptırmadım çok para verilmez ben normal duğmeli yaptırdım ama serviste 3-4 ay önce 320 lira tuttu
tesisat falan araçta vardı sadece içeriye giren düğme bağlantısı için bir kablo çekildi

tesisat dediğime bakmayın araç üzerindeki tesisat sadece aküden sislere gidiyor okadar geri kalan parçalar için ayrıca tesisat çekilmesi gerekiyor
ama orjinal yapmak isterseniz Ecü beyin değişimi dahil dinamkteki gibi ozaman tesisat falan çekilmiyor herşeyi orjinal oluyor

çok ilginç. benim arabada bırak kabloyu soketi sigorta kutusunda çıkış pinleri bile yok.

Arkadaşlar bende active olmasına rağmen bir önceki sahibi tamponun kaldırımda kırılmasından dolayı kaskodan tamponu değişirmiş, değişirirken sisli olsunn demişler ve sisli tampon takılmış bende ne ekstra beyin v.s. hiç bir şey yok ayrıca sisin anahtarıda dynemiclerdeki gibi aynı yerde beyin değişiyor demişsiniz bir yanlışınız olmasın. Bu kadar zahmetli bi işlem olacağını sanmıyorum... Keza aracı alırken servis dökümüne baktık sadece kırık tamponun sisli olan modeli ile değişimi gözüküyor...

biri aydınlatırsa sevinirim ama sisli tamponla sissiz tampon diye bi ayrım yok diye biliyorum ben.

zaten benim arabaya kapaklar çıkarılıp sisler takıldı böyle bişey olması çok saçma geldi.

femoli
23/09/2010, 00:35
Evet sisli sisiz diye kavram yok sisleri ustunde gelmez zaten tomponun sonradan takilir .

onorom
23/09/2010, 01:01
Evet sisli sisiz diye kavram yok sisleri ustunde gelmez zaten tomponun sonradan takilir .

Zaten parçanın adı sisli tampon diye gözükmüyor. Ön tampon diye geçiyor. Bu adamlarda sisleri de aradan sıkıştırmışlar bi şekilde artık nasıl yaptılar bilmiyorum. Tampon değişirken sisli olarak taktırdım dedi eski sahibi...Asıl takıldığım nokta beyin değişiyor hadisesi öyle bir şey olsa haberimiz olurdu diye düşünüyorum...

OzzY
23/09/2010, 01:10
Zaten parçanın adı sisli tampon diye gözükmüyor. Ön tampon diye geçiyor. Bu adamlarda sisleri de aradan sıkıştırmışlar bi şekilde artık nasıl yaptılar bilmiyorum. Tampon değişirken sisli olarak taktırdım dedi eski sahibi...Asıl takıldığım nokta beyin değişiyor hadisesi öyle bir şey olsa haberimiz olurdu diye düşünüyorum...

şimdi oldu, ekspere helal olsun onaylamış...
siz nasıl açıyosunuz sisleri?

onorom
23/09/2010, 01:22
şimdi oldu, ekspere helal olsun onaylamış...
siz nasıl açıyosunuz sisleri?

Kendinden sisleri var olan modellerdekinin aynısı. Far ayarının hemen solundaki tuş. Sonradan eklenen bir tuş değil yani...

WiSTaRiA
23/09/2010, 02:25
uçmuşlar........

ayhan1
23/09/2010, 04:42
katılıyorum

turkishstar
23/09/2010, 10:14
valla bende arabnın ilk bakımında farlarımı (sisler dahil) xenona çevirmiştim.bana 800TL ye mal olmuştu işçilik dahil. ancak sisli ve yağmurlu havalarda pek bir faydasını gördüğüm söylenemez. keza hafta sonları trabzona gider gelirken cankurtaran geçidinde bol bol görme fırsatım oldu da...

^^Cem^^
25/09/2010, 17:07
Çok aşırı bir fiyat, ben full kit 1000 TL farkla aldım aracı sis farları çelikjant deri direksiyon vites vs vs...

fortune
25/09/2010, 22:17
Valla bilmiyorum servisi aradığımda ayne böyle söyledi eleman.Farlar bişey tutmuyo dedi ama beyin değişmesi pahalıymış.

^^Cem^^
25/09/2010, 23:59
Bence taktır dışarı bir yere butonu gizlettir aküden gelen kabloyuda soketli yaptır servise giderken sökersin, böylece garanti sorunu çözülmüş olur.

ayhan1
26/09/2010, 05:11
Bence taktır dışarı bir yere butonu gizlettir aküden gelen kabloyuda soketli yaptır servise giderken sökersin, böylece garanti sorunu çözülmüş olur.
sis farı kesinlikl farantiyi bozmaz

fortune
26/09/2010, 20:29
Abi sevise gittim 500 tl e yaparız dediler ne iş anlamadım :) Xenon farı sordum birde 350 tl dediler.Farların altına led yapabiliyormusunuz dedim yok dediler.Peki dışarda ledi dışarda yaptırsam garantiyi bozarmı dedim onada bozar dediler :) huleynn ne garantiymiş beaa arabanın hiç biryerine dokunamıyorum :D

femoli
26/09/2010, 23:42
Servis is guzarligi baska bisi degil far alti led yapsan yarin birgun sol camin bozulsa yada motorla ilgili sorun ciksa , far alti led takmisssin garanti yokmu diyecekler :D bu tarz oyunlara gelmeyin elleri mahkum isterlerse heyet cagarsinlar yinede pasa pasa yapmak zorundalar. Disarida yaptirdigin hersey yaptirdigin yerin arizalanmasiyla ilgilidir farkli hicbir yerin garantisi bozulmaz ,bu konularda bilincli olalim oyuna gelmeyelim.