Orijinalini görmek için tıklayınız : En sonunda geldi GP :) sorularım var yanıtlarsanız sevinirim :)
NightShift
01/09/2010, 17:32
arabam geçen hafta geldi :) istanbul erkay otomotiv'den almıştım, en geç 8 haftada gelir dediler ancak araç 7 haftada geldi..
öncelikle aldığım aracı yazayım;
2011 Siyah Grande Punto 1.2 Ful kit ve skydome siparişi verdim, forumda ve piyasadaki yorumlara hiç aldırmadım, yok 1.2 çekmez, yok gitmez diyorlardı araç canavar gibi çekiyor, istanbuldayız sonuçta ralli yapmıyoruz, rampa çıkışıda hiç fena değil, aldığımın 3. günü şile'ye gittim gayet başarılıydı. yakıt tüketimi süper, aldığımdan beri 3000 deviri geçmedim 100 liraya yolun %80'inde klima açık 500km (küsüratı var) yol yaptım (klimayı çok soğuk olduğunda ara ara kapattım) skydome müthiş bir şey, çok keyifli.. araç beklediğimden konforlu çıktı, yol sesini içeriye vermiyor, sağından solundan tıkırtı gelmiyor, montaj gayet başarılı gözü rahatsız eden bir şey yok.
eksikliğini hissettiğim şeyler ise şöyle :
- torpido ışığı yok
- bagaj ışığı yok
- bagaj, anahtar dışında dışarıdan açılamıyor
- sürücü yanındaki koltuğun tavanında el tutacağı yok
- yol bilgisayarında mevcut kilometreyi sıfırlama yok en son benzin aldığımdan beri ne kadar yol yaptım ya da iki mesafe arası ne kadar hesaplayamadım (belki de ben yapamadım)
merak ettiğim hususlar :
- boya koruması yaptırdınız mı? boya koruması gerçekten gerekli mi? nerede yaptırmalıyız? boya koruması dediğimiz şey bir aldatmaca mı? verim alan var mı? yararlı mı? fiyat olarak bir oto yıkamacıdan 100 TL fiyat aldım, 6 ay geçerli dedi, çizikleri belli etmez boya çizilmez bir pasta cila ile hemen kapanır dedi, dedi dedi de doğru mu dedi işte bunu size bir sorayım..
- en açık renk siyah cam filmi yaptırmak istiyorum, kazık yemeyeyim size sorayım dedim, ne kadara mal olur? yaptıran arkadaşlar polisle sorun yaşıyor mu? en açık renk olsa dahi problem olur mu?
Aracı almadan önce, sipariş sırasında bana yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. şimdi iyiki almışım diyordum, sizle tanışmasaydım az daha fiesta alacaktım... kıyısından dönmüşüm :)
Erdem Bozdağ
01/09/2010, 17:41
öncelikle aracınız hayırlı olsun sorularınıza gelirsel
-torpido ışığı malesef yok
-bagajda ışık mevcut benim aracımda heralde donanımla alakalı bir durum
-bagaj sadece anahtar ve on konsoldaki tuşla açılıyor
-el tutacağı da donanımla alaklı heralde benim aracımda mevcut
-yol bilgisayarında tüketim gibi değerleri değiştirmekte kullandıgınız tuşa basılı tutarsanız değerler 0 lancaktır.sag kolun ortasındaki tuştan bahsediyorum
-boyak koruması aldatmaca değil boyaya koruyucu katman katmaktadır.güneş ışığı,ağaçtan akan sıvılar,kuş pisliği gibi lekeler oldugunda boyaya zarar vermesini engelleyen bir katman oluşturmaktadır 6 ayda bir yapılması herzaman sağlıklıdır.burda önemli olan kaliteli bir markanın boya koruması kullanılmasıdır
-cam filmi de tamamen kaliteyle alakalıdır.fiyatlar bundan dolayı değişkenlik göstermektedir.cam filmi ankara da sorun teşkil ediyor.istanbulda bilemiyorum.ben ceza yedim bu konuda başka yiyen arkadaşlarımızda oldu.
kazasız belasız günlerde binmeniz dileğiyle
gecen gp yıkattığımda yıkamacı arkadaş araba suan boya koruma mevcut oldugunu soyledı baktım hakkaten oyleydı su tutmuyordu boya fabrıkadan yapılıp gelıyormus
Arkadaşım öncelikle araban hayırlı olsun, Allah kazasız belasız uzun süre kullanmayı nasip etsin. Yanlış anlamazsan ne kadara aldığını sorabilir miyim?
Bende tercihimi skydome olarak kullanırdım, çok iyi yapmışsın, keyifli sürüşler :)
hayırlı olsun.. kazasız belasız.....
Hayırlı olsun. Kazasız, belasız iyi günlerde kullan.
ancester
01/09/2010, 18:04
hayırı olsun aracınız.
sıfır araca boya koruma sonradan yaptırmak gereklimi emin değilim ama bana pek mantıklı gelmedi. boya koruma ile mevcut kılcal çizikler kapatılıyor. aracın çizilmesini engelleyen birşey değildir.
bu arada 100 tl'ye bu işi yapan yıkamacılara da pek güvenme. biraz da fazla verip kaliteli bir yerde yaptırman daha sağlıklı olur...
Allah hayırlı uğurlu etsin kardeş.
öncelikle aracınız hayırlı olsun sorularınıza gelirsel
-torpido ışığı malesef yok
-bagajda ışık mevcut benim aracımda heralde donanımla alakalı bir durum
-bagaj sadece anahtar ve on konsoldaki tuşla açılıyor
-el tutacağı da donanımla alaklı heralde benim aracımda mevcut
-yol bilgisayarında tüketim gibi değerleri değiştirmekte kullandıgınız tuşa basılı tutarsanız değerler 0 lancaktır.sag kolun ortasındaki tuştan bahsediyorum
-boyak koruması aldatmaca değil boyaya koruyucu katman katmaktadır.güneş ışığı,ağaçtan akan sıvılar,kuş pisliği gibi lekeler oldugunda boyaya zarar vermesini engelleyen bir katman oluşturmaktadır 6 ayda bir yapılması herzaman sağlıklıdır.burda önemli olan kaliteli bir markanın boya koruması kullanılmasıdır
-cam filmi de tamamen kaliteyle alakalıdır.fiyatlar bundan dolayı değişkenlik göstermektedir.cam filmi ankara da sorun teşkil ediyor.istanbulda bilemiyorum.ben ceza yedim bu konuda başka yiyen arkadaşlarımızda oldu.
kazasız belasız günlerde binmeniz dileğiyle
Erdem herşeyi harika anlatmış, o zaman söylecek tek bişey kaldı: aracını güle güle, kazasız, belasız kullan :):)
hayırlı olsun. kazasız belasız, keyifli sürüşler...
Hayırlı olsun, güle güle kazasız cezasız kullanmanı dilerim. 100 TL ye 500 km yol gerçekten çok iyi bir değer, performans olarakta senı tatmin ediyorsa ne mutlu sana...
PESCATORE
01/09/2010, 23:40
Oncelıkle hayırlı ugurlu olsun punto almakla dogru tercıh yamıssın dıyebılırız. Boya koruması aracın gunes ısıgının boyaya zarar veren ısınlarından korunması, kus pıslıgının boyayı yakması, agaclardan damlayan sakız gıbı seylerın yapısmaması gıbı genel faydaları dısında boyanın parlaması, aracın daha az toz tutması gıbı faydaları da olur. 100 tl ıyı fıyat almıssın ama pıyasada cok cesıtlı ısler yapanlar var kalıtesı nasıl olur bılınmez yanı. Sevıste garantılı ve yılda 3 defa ucretsız tekrarlamalı yapıyorlar. Hemde garantılı ıs yapılıyor. Cok cok gereklı degıl ama bu saydıgım hususlara onem veren bırıysen gereklı. Camlara gelınce bendede 1 numara var yanı en acık renk olanı suana kadar hıc sorun yasamadım. Sonucta yasal bırsey degıl ama kolay kolay sıkıntı yasamazsın 1 numara ıle. Hatta aracın ıs dosemelerı acık renkı ıse 2 numarada yaptırabılırsın koyu renk ıse sorun yasamaman ıcın 1 numara olur
hayırlı olsun aracınız kazasız belasız sürüşler..
SRDR KRKC
01/09/2010, 23:56
Fiat Bu Siteye Ödül Vermeli :) Forum Sayesinde Araç Satışları Arttı Yha. Sende Güle Güle Kullan Arkadaşım Aracını Kazasız Belasız.
Şikayetlerine Gelince Bagaj Lambası Olayına Değinicem 2008 Yılında Renault Clio Hb Aldım Sıfır Ve Donanımlı Full Bir Araçtı. Ama Ne Saçmalıktırki Bagaj Lambası Yoktu. Yeri Var İçinde Lamba Yok Servise Gittim Bunu Kendimiz Almamız Gerekiyormuş. Bagaj Ve Torpido Lambası Gibi Şeyler Hiçbir Araç İçin Lüks Değil İhtiyaçtır. Ayrıca Bu Bir İlave Özellik Olamaz Bulunması Gereken Bir Şeydir. Bende Açtım Renaulta Telefonu Telefona Çıkan Kibar Bayan Vay Efendim Yılda Şu Kadar Arabadan Bu Kadar Para Ediormuşta Bilmem Neymişte Kendi Kendilerine Kılıfına Uydurdukları Bir Sürü Laga Luga Etti. Bende Bunun Bir Özellik Veya Lüks Olmadığını Bir İhtiyaç Olduğunu İzah Ettim. Lastiğim Patlasa Gece Krikomu Nasıl Sökücem Gibi Bir Sürü Örnek Verdim. Eğer Bu Eksikliği Gidermezseler Ayıplı Ürün Olarak Tüketici Haklarına Başvuracağımı Söyledim. Arkadaşlar Tekrar Söylüyorum Bu Araçlara Biz Dünyanın Parasını Ödüyoruz Ve Diğer Ülkelerin Hemen Hemen 2 Katı Vergisi Bilmem Nesi Hepsi. Telefondaki Bayan Numaramı Aldı. Sizi Birazdan Arıcma Diyerek Kapattı. Yarım Saat Sonra Aradı Ve En Yakın Servise Yönlendirdi Ve Ücretsiz Olarak Taktılar.
Otombil Üreticisi Firmalar Biz Türkleri Enayi Yerine Koymaktan Zevk Alıyorlar. Lütfen Gereğini Yapın Paramızla Rezil Etmeye Kimsenin Hakkı Yok. Ayrıca Torpido Lambasındada Aynı Durum Söz Konusu Oda Bir İhtiyaçtır Torpido Gözü Gece Kullanılamaz İbaresimi Var Aracı Satarken. Böyle Saçmalık Olurmu Yha... Arayın Fiatı Derdinizi Güzelce Anlatın Onlarda Güzelce İzah Edeceklerdir:) Sonra Eliniz Boş Kalacak, Bu Seferde Açın Ağzınızı Yumun Gözünüzü Valla. Bunun Adı Kandırmaca Bunun Adı Hırsızlıktır Tek Kelime İle...
Hayırlı olsun kazasız belasız :)
Araciniz hayirli ugurulu olsun, kazasiz cezasiz surusler dilerim...
1.2 lik bu motor hakkinda kendi tecrubelerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum...
Tesekkurler....
stotinka
02/09/2010, 00:40
hayırlı olsun
bu torpidoya ve bagaja ışık koymayan otomobil üreticilerini kınıyorum.her ne kadar benim aracımda olsada.unutmayın bugün apaçi aracı dediğiniz doğan,kartal gibi araçlarda bile bu ışıklar vardı.
StrawBeeRy
02/09/2010, 01:06
hayırlı olsun performans olarak şimdi öyle gelebilir ama inşallah ileridede aynı şeyi söylersiniz kazasız belasız kullanın
predator_ant
02/09/2010, 01:11
gecen gp yıkattığımda yıkamacı arkadaş araba suan boya koruma mevcut oldugunu soyledı baktım hakkaten oyleydı su tutmuyordu boya fabrıkadan yapılıp gelıyormus
Galiba boya koruma değil o. Ben alırken araçlar gemiyle geldiğinden dışı bal mumu gibi bişeyle kaplanıyo demişlerdi. (deniz neminden etkilenmesin diye boya) Belki ondan su tutmuyo olabilir. Tahminim zamanla geçecektir.En azından benim araçta öyle olmuştu.
Galiba boya koruma değil o. Ben alırken araçlar gemiyle geldiğinden dışı bal mumu gibi bişeyle kaplanıyo demişlerdi. (deniz neminden etkilenmesin diye boya) Belki ondan su tutmuyo olabilir. Tahminim zamanla geçecektir.En azından benim araçta öyle olmuştu.
ben alırken o balmumu kitlesinin üstüne birde wax yaptılar.şu an için aracın gorunusu parlaklığı had safhada.tabi tahmini su lekeleri yan direklerin orda böyle çizgi çizgi kötü bir iz bırakıyor o kadar.yaylar bile pırıl pırıl görünüyor :D:D
predator_ant
02/09/2010, 01:14
Fiat Bu Siteye Ödül Vermeli :) Forum Sayesinde Araç Satışları Arttı Yha. Sende Güle Güle Kullan Arkadaşım Aracını Kazasız Belasız.
Şikayetlerine Gelince Bagaj Lambası Olayına Değinicem 2008 Yılında Renault Clio Hb Aldım Sıfır Ve Donanımlı Full Bir Araçtı. Ama Ne Saçmalıktırki Bagaj Lambası Yoktu. Yeri Var İçinde Lamba Yok Servise Gittim Bunu Kendimiz Almamız Gerekiyormuş. Bagaj Ve Torpido Lambası Gibi Şeyler Hiçbir Araç İçin Lüks Değil İhtiyaçtır. Ayrıca Bu Bir İlave Özellik Olamaz Bulunması Gereken Bir Şeydir. Bende Açtım Renaulta Telefonu Telefona Çıkan Kibar Bayan Vay Efendim Yılda Şu Kadar Arabadan Bu Kadar Para Ediormuşta Bilmem Neymişte Kendi Kendilerine Kılıfına Uydurdukları Bir Sürü Laga Luga Etti. Bende Bunun Bir Özellik Veya Lüks Olmadığını Bir İhtiyaç Olduğunu İzah Ettim. Lastiğim Patlasa Gece Krikomu Nasıl Sökücem Gibi Bir Sürü Örnek Verdim. Eğer Bu Eksikliği Gidermezseler Ayıplı Ürün Olarak Tüketici Haklarına Başvuracağımı Söyledim. Arkadaşlar Tekrar Söylüyorum Bu Araçlara Biz Dünyanın Parasını Ödüyoruz Ve Diğer Ülkelerin Hemen Hemen 2 Katı Vergisi Bilmem Nesi Hepsi. Telefondaki Bayan Numaramı Aldı. Sizi Birazdan Arıcma Diyerek Kapattı. Yarım Saat Sonra Aradı Ve En Yakın Servise Yönlendirdi Ve Ücretsiz Olarak Taktılar.
Otombil Üreticisi Firmalar Biz Türkleri Enayi Yerine Koymaktan Zevk Alıyorlar. Lütfen Gereğini Yapın Paramızla Rezil Etmeye Kimsenin Hakkı Yok. Ayrıca Torpido Lambasındada Aynı Durum Söz Konusu Oda Bir İhtiyaçtır Torpido Gözü Gece Kullanılamaz İbaresimi Var Aracı Satarken. Böyle Saçmalık Olurmu Yha... Arayın Fiatı Derdinizi Güzelce Anlatın Onlarda Güzelce İzah Edeceklerdir:) Sonra Eliniz Boş Kalacak, Bu Seferde Açın Ağzınızı Yumun Gözünüzü Valla. Bunun Adı Kandırmaca Bunun Adı Hırsızlıktır Tek Kelime İle...
Bunun gibi bi durumda arkadaşım yaşamış. Kapı kolları soyulan meganı için 380 tl istemişler. O da vermiş veriştirmiş Reno nun int. sitesinde. Adamlar geri dönüp en yakın servise yönlendirmişler bedelsiz değişim için. Galiba bazen çirkeflik yapmak gerekiyo.
GP COSKUN
02/09/2010, 02:46
aracın hayırlı olsun
erdem sorduğun sorularla ilgili sana yardımcı olmuş
ilerleyen günlerde 1,2 motorla ilgili tecrübe ve gözlemlerini bizimle paylaşırsan seviniriz
NightShift
02/09/2010, 13:02
Arkadaşlar çok fazla sorun yaşayıp telefonlarda helak olacağıma servisi aradım görüştüm serviste halledecekler tüm bu eksikleri, sözde ful araba aldık, aldığım yere özellikle söyledim (ki onların suçu yok siparişi benim yanımda geçtiler) alınabilecek tüm opsiyonlarla birlikte istiyorum aracı dedim, tamam dediler gelen arabada bu iki eksik var.. şöyle artılarıda var, içinde kullanılan malzeme kalitesi gerçekten başarılı, standart puntolardan daha yumuşak göğüs malzemesi geldi biraz yeni bravonunkine benziyor, ses yalıtımıda beni çok mutlu etti, motora gelince; ben daha önce 2.0 ford mondeo ve 1.6 fiat marea sahibiydim, performans açısından tabiki mondeo ile kıyaslanamaz ancak 1.6 marea ile öyle aman aman bir fark yok, rampalarda tıkanma yok (istanbul avrupa yakasında haramidere beylikdüzü rampasını ve anadolu yakasında kandilli yokuşlarını bilen bilir) araç içerisinde 2-3 kişi ile gayet iyi çekişi var hızlanmaya devam ediyor, rampaya girdiğiniz vitesle çıkamıyorsunuz bir vites düşürmeniz gerekiyor, ben hızlanıp 4. vistesle girdiğim rampalarda 3. vistese düştüm ki rahat çıkabilsin, sedan arabalardan sonra bagajı biraz küçük :)
arkadaşlar 1.2 ile ilgili tüm kaygılarım yersiz çıktı, gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum, forumda 1.2 gitmiyor, çekmiyor diyen arkadaşların beklentileri ne yönde olduğu için böyle düşünüyorlar bilmiyorum ancak sonuçta boyut itibariyle de küçük bir araç alıyorsunuz, yapabileceğiniz şeyler belli, küçük aileler, gençler, bayanlar için ideal, şehir içinde park sorunu yaşatmayan, city fonksiyonu direksiyonu ile kullanım kolaylığı sağlayan konforlu pratik bir araç, yarış arabası, spor araba, değil kısaca :) yakıt ekonomisi gerçekten iyi, bu hafta klima kapalı kullanıp yine 3000-3500 devir civarında seyredip size yakıt tüketimi ile ilgili genel izlenimimi söylerim.