Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelde çıldırma :@
Ziyaretçi049
18/08/2010, 18:56
Güzel ülkemin müthiş yönetmelikleri ile çıldırmamak elde değil.
2006 model Ford Fusion aracımızı muayene için götürdüm, aracın ruhsatında W0**** olması gereken yerde WO yazıyor diye muayeneden geçemedim :@
Tabi olaylar bununlada bitmiyor sadece 1 tane harf yanlışlığı yüzünden bütün ruhsatı değiştirmem gerekiyor ve ruhsatı değiştireli henüz 4 yada 5 ay oldu. Kafayı yememek elde değil bir tane memur'un yaptığı yanlış yine bana patlıyor ve hem zamanımı hemde paramı boşu boşuna harcıyorum bu nasıl bir iştir ya :@
Edit: Arkadaşlar takipçim aradı boşuna değiştirme ruhsatını yazı gönderilmiş muayene istasyonlarında 0 o muhabbeti olanları geçireceklermiş dedi. Yani ekstradan ruhsat değişimine gerek kalmadı :)
ademtahir
18/08/2010, 19:52
malesef böyle şeyler çok oluyor.. geçmiş olsun kardeşim.. bu araba seninde değil diyebilirler :)
Orhan geçmiş olsun, üzüldüm arkadaşım. başına gelenler biçok kişnin başına gelmiştir.
O ve 0 , I ve 1 çok kişinin canını yakmaya devam ediyor malesef. memurun yüzünden çeken biz oluyoruz malesef
çok geçmiş olsun.. ne insanlar isimleri yanlış yazılmış... ama burası Türkiye olabiliyor..
lionT-JET
18/08/2010, 22:00
gecmıs olsun.benım bacanagın kullandıgı arabada ılk muayenesınde ruhsatta 1 harften ruhsat degıstı..ayrıca bır arkadasımda aracını satarken dudulludan besıktasa 3-4 kere gıdıp gelmıstı..
geçmiş olsun,
sinir bir durum ancak malesef örneği çok...
GP COSKUN
19/08/2010, 02:10
orhan geçmiş olsun kardeşim ama maalesef bu tür sorunları yaşıyoruz
işine tam önem vermeyen memur bozuntuları yüzünden
Ziyaretçi049
19/08/2010, 09:50
Hepinize teşşekkür ederim, dün sinirden patlıyordum direk trafik şb. sine gitseydim başım belayada girebilirdi :)
Çok saçma ama yaa hatayı yapan kurum bunu halletmeli aslında, hem git gel yapıcaz boşu boşuna hemde yeni değiştirmiş olduğum ruhsatı tekrardan değiştiricem parayı sokaktan toplamıyoruzki insanın içi acıyor valla düşündükçe...
narkoz30
19/08/2010, 10:18
Bence o ruhsatı tanzim eden memurlara işini iyi yapmadıgı için uyarı verilmeli ve terfileri engellenmeli yada uzatılmalı bak bakalım o zaman hatasız evrak işi yapılıyor mu yapılmıyor mu geçen gün pasaport aldım chipli olanlardan memurlar çok gevşek sürekli espri gırgır şamata yer şişli emniyeti yeni bina hal böyle olunca da sırada bekleyen vatandaş sinir küpü oluyor evraklarınız tam değilse tamamlamak için uğraşıyorsunuz parmak izi alan memur çok genç bi arkadaş bana meslegimi sordu ve bir an önce bırakmak istiyorum bu işi dedi dumur oldum insan o yerde bi memuriyet koparabilmek için yırtınıyor yok abi dedi aynen bu iş iyi değil günde 100lerce kişinin parmak izini alıyorum çekilir gibi değil. Dumur dumur dumur. Başka bişey demiyorum Türkiyede kimse işinden memnun değil.
Pasaportumu 30 dakka bekleyerek hallettim 4 gün sonra da ptt kapıma getirdi. Ha bu arada 10 yıllık pasaportlar defteri ile birlikte 360 lira. Eski pasaportunuzu da size iade ediyorlar eğer vizeleriniz var ise cüzdanı deliyorlar sadece.
WiSTaRiA
19/08/2010, 10:59
Geçmiş olsun...
o memura tüm alfabeyi ve rakamları tekrardan ezberleme cezası verdirteceksin imkan olsa... >:@
WiSTaRiA
19/08/2010, 18:04
Şikayet açılsa bir faydası olmazmı?
Ziyaretçi049
20/08/2010, 13:08
Kimi kime şikayet edicez :)
Ziyaretçi049
24/08/2010, 10:13
Artık ruhsat değiştirmeye gerek kalmadı 0 O veya 1 I gibi hataları muayene istasyonunda hallediyorlarmış yazı gelmiş trafik şb.müd.lüğünden
narkoz30
24/08/2010, 20:36
Artık ruhsat değiştirmeye gerek kalmadı 0 O veya 1 I gibi hataları muayene istasyonunda hallediyorlarmış yazı gelmiş trafik şb.müd.lüğünden
bak bu iyi haber tesekkurler :)
emin tahir
24/08/2010, 21:23
Puntomu alırken alacağım kişinin kimlik bilgisi ile ilgili ufak bi sorun çıktı Ankara emniyet genel müdürlüğüne gittik 5 desk kayıt düzeltmeye ayrılmış,bence çok büyük ayıp özel sektörde olsa resmi kurumda olsa ne kadar çok hata yapıyolar ki bu şekilde hataları düzeltmeye 5 desk 5 de memur görevlendiriliyor. Toplam 30 desk olduğunu düşünürsek yaptıkları işlerin %16.5 gibi bi oranda hatalı işlem yada yazı hatası yapılıyorlar.
zammuray
25/09/2010, 00:08
Arkadaşlar geçen arkadaşlarla muhabbet ediyoruz ruhsatlarında 0 I 1 hataları olduğunu bunu muayanede öğrendiklerini anlatıyorlardı. Ben de arabayı alalı 2 yıl oldu bir bakayım ruhsata derken ne göreyim? Yakıt tipi Dizel yazıyor !!
Araç 1.4 Fire Motor G.punto. Bu modelin Dizel'i mi var?
Artık şubedeki memur ruhsatı yazarken ne düşündü bilmiyorum.. Ama çevremde bu kadar hatalı ruhsat sahibi varken sanki extradan para kazanmak için bu hataların bilinçli olarak yapıldığını düşünmeden de edemiyorum.
Şu durumda ne yapmam gerekiyor? Aracı Erkay'dan 0 aldım. Aradan da 2 yıl geçti :) Henüz aramadım ama hatayı yapan trafik tescil olduğundan onların sorumluluk alacağını zannetmiyorum. Bu durumla karşılaşan arkadaşım oldu mu? ne yapmam gerekiyor. Muayaneye girmeden trafik tescilde ruhsat değiştirmem yeterli olur mu? Trafik kontrolde bana ait olmayan hata nedeni ile ceza yer miyim? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşım paylaşım yaparsa sevinirim.
Selamlar
banada punko yazmışlar ruhsata..
StrawBeeRy
25/09/2010, 00:43
bizim öbür arabadada 110 bg yerine 110 kw yazıyor :) burası türkiye abi normal karşılıyorum
bende de 1.3 geciyordu motor. vergiside oyleydi de ne olur ne olmaz diye duzelttirdim faiziyle vergi borcu gelir mazallah :D