Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ Lambası yanıyor.
SpyHunter33
27/06/2010, 20:00
İyi günler arkadaşlar
Aracımın 5bin km önce yağ deişimi yapılmış. Bugün yaptığım yolculuk sonrasın da aracımı yıkadım ve aracın yağ lambası yanmaya başladı fakat devir 2000 deviri geçince yağlambası sönüyor 2000 devir altında yanıyor. Aracın yağını kontrol ettiğim de normal seviyede olduğunu fakat siyahlaşarak çok sıvı halde geldiğin gördüm sizce bu sorun yağın özelliğini kaybetmesinden mi oldu ????
cemal arslan
27/06/2010, 20:29
1.yağ pompasında sıkıntı olabilir
2.karterde tortu var yağ pompasının süzgecini tıkıyor ve yağ çekemiyor
başka bir nedeni yok...
karter sölülüp bakılacak...tortu varsa temizlenecek gerekirse yağ pompası değişecek
karter dibini temizleyin ve motor içini özel temizleyici ile temizlettirin emin olmak içinde yağ pompasını değiştirin
SpyHunter33
27/06/2010, 20:58
Teşekkr ederim peki bu 1,3 multijet yap pompası nın fiyatı hakkında bir fikriniz varmı ? Nekadar olabilir ? ( en kötü ihtimali düşünerek soruyorum )
aracınızı çalıştırmayın.
yağ olarak hangi yağı kullanıyorsnuz?
birde araç kaç km de?
geçmiş olsun kardeşim bir şeyler var bu aralar sizde...
Ziyaretci046
27/06/2010, 22:55
yağ filtresinden yapabilir değiştir
SpyHunter33
28/06/2010, 00:05
geçmiş olsun kardeşim bir şeyler var bu aralar sizde...
evet üstad hayırlısı bakalım....
aracınızı çalıştırmayın.
yağ olarak hangi yağı kullanıyorsnuz?
birde araç kaç km de?
Aracımı en fazla 500 metre çalıştırdım olaydan snra...yapın markasını tam bilmiyorum yaklaşık 6bin km önce yağ değişimi olmuş yağ şimdi siyah su gibi yağsı özellik yok gibi sanki :S aracım 107bin oldu :)
yağ filtresinden yapabilir değiştir
Dediğinizi en kısa sürede uygulayacağım tşkkrler.
Ziyaretci046
28/06/2010, 02:04
fil marka ya da ruflex marka olanı taktırın
SpyHunter33
28/06/2010, 11:58
Peki ya yağ olarak ne tavsiye edersiniz ? aracımn garantisi yok ve yetkili servise gitmek istemediğimden özel serviste yaptıracağım. selenia dan başka alternatif daha kullanışlı bir yağ öneriniz varmı ? ve değiştirirken hepsini değiştirsem mi yağ mazot hava filtreleri de ?
Ziyaretci046
28/06/2010, 13:20
castrol 5w30 magnatec kullanabilirsin önemli olan numarası mobil castrol shell wolf agip v.s
Peki ya yağ olarak ne tavsiye edersiniz ? aracımn garantisi yok ve yetkili servise gitmek istemediğimden özel serviste yaptıracağım. selenia dan başka alternatif daha kullanışlı bir yağ öneriniz varmı ? ve değiştirirken hepsini değiştirsem mi yağ mazot hava filtreleri de ?
Bunun üzerine yağ tanımam :)
https://www.oilmag.ro/uleimotor/images/edge0w30-4L.jpg
SpyHunter33
29/06/2010, 17:14
Şinciii arkadaşlar. Ben arabamdan da şehir merkezin den de uzak olduğum için Babam sağ olsun bu işle ilgileniyor. Az önce bir servise götürmüş usta life kaldırıp bakmış. Karterde eğiklik varmış (sanırım 15-20 gün önce aracın altını vurdurmuştum o zaman eğildi) Neyde usta demişki yağ basıncı ile alakalı demiş alt devirde yağ lambası yanıyor 2binden snra sönüyor basınç düşmüş. Karter sökülüp karter contası demiş sanırım o değişir yağ pompası kontrol edilir o sırada da yağ değişimi yapılır demiş. Nasıl demiş doğru mu demiş :)
SpyHunter33
29/06/2010, 19:48
Konuya bir fllod yapayım sorunum çözüldü arkadaşlar. ve Can arkadaşımızn dediği gibi araca Castrol 5w30 Edge yağ koyulmuş ve yağ filtresi ruflex marka takılmış. Benden önceki bakımında kullanışsız bir filtre ve alakasız bir :S yağ koyulmuş arabaya 5bin km de araç yağı incelterek filtreyi bitirmiş. Sorun 80 liraya halloldu yani :) karterde de br sorun çıkmamış açılmış temizlenmiş bir güzel gerekli işlem yapılmış.
Ayrıca aracımın triger zinciride şıkırtı yapmaya başlamış önümüzdeki bakımda onu da değiştireceğim. 300 civarı tutacağını söylemiş.
Konuya bir fllod yapayım sorunum çözüldü arkadaşlar. ve Can arkadaşımızn dediği gibi araca Castrol 5w30 Edge yağ koyulmuş ve yağ filtresi ruflex marka takılmış. Benden önceki bakımında kullanışsız bir filtre ve alakasız bir :S yağ koyulmuş arabaya 5bin km de araç yağı incelterek filtreyi bitirmiş. Sorun 80 liraya halloldu yani :) karterde de br sorun çıkmamış açılmış temizlenmiş bir güzel gerekli işlem yapılmış.
Ayrıca aracımın triger zinciride şıkırtı yapmaya başlamış önümüzdeki bakımda onu da değiştireceğim. 300 civarı tutacağını söylemiş.
geçmiş olsun :) 80 lira ile iyi bir iş çıkmış
triger 100 den sonra ses yapmaya başlıyor ancak birşey olmaz :) bakımının yapılmasında fayda var :)
Ziyaretci046
29/06/2010, 23:49
başıma bir sefer geldi peugeot 307 filtreyi taktım gaza basmayınca yağ lambası yanıyo basınca kesiyo değiştirdim düzeldi ...güle güle kullan sorun çözülmese bile 10 liralık filtre çöpe gitse ne olur arıza çözümlendi
kaptan_ahab
30/06/2010, 00:42
Geçmiş olsun Erkan,yağ lambası en korkulu rüyalarımızdan birisi.Bu sebeple yağ kullanırken en kalitelisini ve uygununu kullanmakta fayda var.Yağ var 5000 km gidiyor, yağ var 15.000 de hala direniyor.
SpyHunter33
30/06/2010, 08:57
Teşekkürler bende arkadaşların tavsiye ettiği castrol marka yağ koydurdum. 10bin kmlikmiş dedğine göre. Ve işin kötü tarafı üzerinden çıkan filtrenin diğer bakımda değişmediğini söyledi yani bakım yapan şahıs bakmış idare eder bırakmış 10 lira için motorumuzdan olacaz nerdeyse...