Orijinalini görmek için tıklayınız : Biz bu kadarmı aciziz !!!!!!!!
GP COSKUN
31/05/2010, 22:05
31 MAYIS 2010 tarihi tarihteki yerini kara bir sayfa olarak kayıtlara geçirdi arkadaşlar
sabahtan beri izliyorum dinliyorum ama bir türlü hırsımı yenemiyorum
türk bayraklarıyla donatılmış gazze ye giden türk gemisine MAVİ MARMARA isimli gemimize israilin alçakça ve canice saldırısı sonucu son haberlere göre 19 vatandaşımızı kaybettik
üstelik bu olay günler öncesinden sinyallerini vermiş karşılıklı atışmalarla olacakların sinyalleri verilmişti
israil sert ve kesin bir dille bu gemilerin gazze limanına girişine izin verilmeyeceğine ve teşebbüs halinde müdahale edileceğini tüm dünya önünde bağıra bağıra belirtmişti
ilk acizliğimiz burada başlamış resmi makamlarca kararlı bir tavır sergilenmedi
buda yetmezmiş gibi yardım gemisini hiç bir önlem almadan gidişine müsade edilmişti
oysa ki biz bu kadarmı aciziz açıkça tehdit edilen ve türk vatandaşlarını taşıyan
türk bandıralı bir gemimizi savunacak ona eskortluk yapacak iki tane savaş gemisini eşlik etmesi için görevlendiremiyecek kadarmı aciziz
saldırı gerçekleştikten sonra türkiye cumhuriyeti olarak adam gibi bir tavır sergileyemecek kadarmı aciziz
ne yaptı sayın devlet büyüklerimiz
ilk başta her zaman ezberlediğimiz cümlelerle saldırıyı kınıyoruz protesto ediyoruz ölenlere allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz falan filan
atmaya geldimi mangalda kül bırakmayan türkiye cumhuriyeti söze geldimi her seferinde dile getirilen türkiye orta doğunun en önemli gücü diye atıp tutan
davosta basın karşısında one minute diyerek posta koyan başbakan küçücük bir israil sana gününü böyle gösterir
senin gemine senden bir nebze bile korkmadan tüm dünyanın gözleri önünde
saldırır 19 vatandaşını katleder ve sana şu mesajı verir posta öyle koyulmaz
böyle koyulur ortadoğunun hakimi benim gazze nin sahibi benim benim iznim olmadan buraya adım atamazsın der
şimid türkiye tüm dünya önünde bana sorarsanız küçük düşürülmüştür
hele çuval vakasından sonra bu bir leke dahadır ki artık diğer düşmanlarınız ve hısımlarınızda sizden korkmayacaktır
biz bu kadarmı acizizki olaydan sonra güney deniz saha komutanlığından 2 gemi kaldırıp israil efendi ben gemimizi ve vatandaşlarımızı almaya geliyorum derhal ser bırakacaksın bu saldırıyı aksi bir tutum sergilerseniz savaş sebebi sayarım ve gerekli tüm imkanlarımı seferber ederek karşılık veririm diyemezmiydi
incirlikten 2 adet askeri ambulans uçak kaldırıp ben vatandaşlarımı almaya geliyorum derhal teslim edeceksin sıkıyorsa bunlara da saldırda göreyim demiyecek kadarmı aciziz
sabahtan beri dinliyorum başbakan yardımcısı çıkmış neymiş büyükelçimizi
geri çektik u milli takım maçını iptal ettik geveleyip duruyor
efendi efendi senin gemin basıldı 19 vatandaşın tarandı sen ne maçından bahsediyorsun dünya önünde itibarın şu anda sıfır şamar oğlanına dönmüşsün
düşmanına hesap soramaycak kadarmı acizsin
ben bu kadar korkak ve pısırık bir türkiye cumhuriyeti istemiyorum
her türlü imkanın seferber edilip sorumlulardan hesap sorulmasını istiyorum
amerika beyaz saray açıklama yapıyor
olaylardan dolayı ölenlerin olması ve yaralananların olması üzücü demekle yetiniyor eğer aynı saldırıyı biz israile yapsa idik şu anda amerika tepemize binmişti
ayrıca ben şuna eminim israil bunun hesabını bize sorardı onlar bizim kadar aciz
davranmazlardı çünki onların devlet adamları bizimkilerden çok daha yürekli ve
çok daha kararlı yani aciz değiller
ama bu gün ülkenin başında MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olsa idi nasıl hesap sorulur nasıl mesaj verilir ve bir türkü vurup öldürmenin cezası neymiş tüm dünya görürdü
içimden geçenleri paylaşmak istedim sıktıysam özür dilerim
alperyonar
31/05/2010, 22:17
Abi sağduyulu olmak lazım..
GP COSKUN
31/05/2010, 22:19
Abi sağduyulu olmak lazım..
anlıyorum alper de yetti artık
niye hep biz sağ duyulu oluyoruzda başkaları anamızı ağlatıyor arkadaş
Abi sağduyulu olmaktan ziyade gerçekten de sağlam bi yaptırım uygulamamız lazım
bu ******** devlet ki yer satın alarak bir millet oluşturmuş topluluk tükürsek boğacağız ama bizde iş yok.
Bugün ahmedinejat çıkıp bu olaydan sonra bana yapılacak en ufak bir harekette bende israili yakıp vururum diye biliyorsa biz nasıl susabiliyoruz anlam veremedim gerçekten şamar oğlanına döndük.
Valla aklıma HİTLERin lafı geldi : BİR GÜN ÖLDÜRMEDİĞİM HER YAHUDİ İÇİN BANA LANET EDECEKSİNİZ...
alperyonar
31/05/2010, 22:25
Aynı şekilde sabahtan beri sinir harbindeyim. Ama millet olarak galyana gelmeden, getirtmeden beklemeliyiz diye düşünüyorum.
berkeraaa
31/05/2010, 23:21
acaba 19 Sivil Amerikan vatandaşı ULUSLARARASI SULARDA "Korsanca" şeklinde tabir edilecek biçimde saldırıya uğrasalar ve canice katledilseler HÜKÜMET TEPKİSİ NE OLURDU ????
SAVAŞMI AÇARDI ???
EKONOMİK İLİŞKİLERİNİMİ KESERDİ ??
DEVLET İLİŞKİLERİNİMİ KESERDİ ??
ÖNGÖRÜLÜ OLUP GEMİLERİNE EŞLİK ETMESİ AMACI İLE ASKERİ BİRLİKLERİNİDE OLAYA DAHİLMİ EDERDİ ??
SAVAŞ JETLERİ İLE BOMBARDIMAN YAPARAK 2,500,000 NÜFUSLU BİR DEVLETTEN ASKERİ SOSYOLOJİK EKONOMİK ÜSTÜNLÜĞÜNÜMÜ İSPATLARDI ??
HUZUR GETİRECEĞİZ DİYEREK DEVLET LİDERLERİNİ İDAMMI EDERDİ ???
bana göre A.B.D HÜKÜMETİ BUNLARIN HEPSİNİ YAPABİLME İHTİMALİNE ve GÜCÜNE SAHİPTİR.....
Peki bizim hükümetimiz yaklaşık 20 saat geçmesine rağmen şu dakikaya kadar neler yaptı ???
Cevap : Büyükelçisini geri çekti.....
Başka ??? BİLMİYORUZ.....................
coşkun abim başından sonuna kadar sıkılmadan okudum. gerçekten içimden geçenleri sen foruma aktarmışsın.
YAZIK.....
Ümıt abı bende sabahtan berı sınırden hırstan cıldırdım fakat basımızdakı bu adam ve tayfası sadece konusur ıcraat yapan bır adam degılkı ne beklıyorsun uluslar arası sularda bır gemıye ates acılması hukuksal olarak SAVAŞ sebebı sayılabılıyor.Bızı yoneten adam dunya yahudı bırlıgınden seref madalyası almıs ve dunyada ılkkez bır musluman basbakana verırlmıs bunu acaba neden verdıler hıc dusundunmu acaba secıme 1 ay kala one mınute olayı bunlar sadece reklam bızım mıllette yıyor herseferınde evet acızsın cunkı sen ABD VE ısraılın netıcesınde ıktıdar oldun onlar ne yaparsa sesını cıkartamazsın sen öldur bakalım bır abd veya ısraıl vatandasını savas cıkıyormu cıkmıyormu eee bızım tepedekıler ne yapıyor ancak konusuyor baska bısey degıl ben bu hulkumet kadar bu vatanın askerını,polısnı ve halkını kucuk dusuren bır hukumet gormedım tam anlamıyla yalakalar abd ve ısraıl yalakası senın 19 vatandasın oluyor yok buyuk elcıyı gerıcekmıs cektınde ne oldu nota verıdınde ne oldu senden korktularmı yoksa 5 yıl oncede gazzede ısraıl askerlerınce oldurulern bın basımızın arkasından bu hukumet ne yaptı hıc bısey yapmadı yapmazda cunku bukadar basıretsız ve yalaka ve kendı cebını dusunen,hırsız bır yonetım daha gelmedı bu ulkeye sen bızım mahhaleeye gel bı bak karacarsaflıların hepsınde bmw520 mercedes,land rover jepp var yası 18 olan kızında yası 60 olan yaslısınında ortak ozellıklerı bu hukumet zamanında bır anda zenginlestıklerı
ancester
31/05/2010, 23:35
arkadaşlar söylediklerinizde kesinlikle haklısınız, benim de içimi acıtan bir durum. ama maalesef mesele çok küçük değil. neredeyse tüm dünya bu ülkeye nefret duyarken kimse birşey yapamıyor. bakın beyaz saray kınayamadı bile. bu adamlar dünyayı paralarıyla yönetiyor. hitler gibi bir manyak gelene kadar bu iş devam eder maalesef. 1950 den beri neler yaptı adamlar ve yapmaya devam edecek. orda hayatını kaybedenlerin yakınlarına allah sabır versin.
sagol umit yuregine saglik. hepimizin.dusunduklerini dile getirmissin. helal olsun... sagduyu saydugu nereye kadar... hadlerini bildirmek lazim....
Biz daha kendi toprağımızda, sınırlarımızda onlarca, binlerce askerimizin,
insanımızın ölümüne sebep olan ismi lazım olmayan bir numaralı ..... yi
koskoca ada da besleyip, herhangi bir müdahele de bulunamıyoruz.
Kendi ülkemizde ki suçluyu yargılamak için bile öncesinde Amerika vs.
gibi ülkelerin karşısında esas duruşa geçip, izinsiz hiç bir halt edemiyoruz.
Söylenecek çok söz var çoook...
şu an ntv muhabiri mavi marmara gemisinin bağlı olduğu limandan yayın yapıyor orda israil halkı bayraklarla marşlar şarkılala resmen kendi başarılarını kutluyolar ya dalga geçiyorlar bizle şaka gibi... 2tane jet gönderip o gemiyi ordan alamıyorsak yazıklar olsun verdiğimiz vergilere
berkeraaa
01/06/2010, 01:29
Biz daha kendi toprağımızda, sınırlarımızda onlarca, binlerce askerimizin,
insanımızın ölümüne sebep olan ismi lazım olmayan bir numaralı ..... yi
koskoca ada da besleyip, herhangi bir müdahele de bulunamıyoruz.
Kendi ülkemizde ki suçluyu yargılamak için bile öncesinde Amerika vs.
gibi ülkelerin karşısında esas duruşa geçip, izinsiz hiç bir halt edemiyoruz.
Söylenecek çok söz var çoook...
Birde olanlar yetmezmiş gibi çıkıp basın açıklaması yapacak cesarete erişiyorlar....Eylemleri 1 Hazirandan itibaren artacakmış.....Olaya bakın ya.....
Cesarete bakın...................
Atıp tutmayla olacak bi iş degil ki bu. gec Türkiye yi hangi ülke bisey yapabiliyor İSraile. AMerikaya bile boyun egdiriyor adamlar. ustelik suan 3 tane nukller denizaltısınıda yolladı . sonumuz hayr olsun bakaım. ama bize bu itleri yiyecek bi hitler lazım
ibrahim06
01/06/2010, 02:04
Coşkun abi benim de sabahtan beri canım sıkkın. Kinliyim ama ben de duygularıma yenilmemeye çalışıyorum. Bu ülkeye dünyada kimse direnemiyor ki. O kadar ülke arasında gene de bu ülkeye tek ayak direyen ülke yalnız ülkemiz Türkiye.
ocean_1919
01/06/2010, 02:06
2003 yılında askerlerimizi 60 saat esir aldılar. O zaman da gıkımız çıkmamıştı.
tek cümle bence yeterli : başımızda amerika(!) varken izin almadan nefes bile alamayız.
işte bu kadar aciz durumdayız . Coşkun Abi teşekkürler hislerime tercüman olduğun için.
ABD yi kuranlar kim? İsrail sınırları dışında yaşayan kaç israilli(sempatizanı).var?.. lobiler vs.? Dünyadaki para akışını kim elinde tutuyor? Money talks ne yazıkki.
bu kadr zalim ve acımasız olunabiliyor demek...
Ümit bey yüreğinize sağlık paylaşımınızı sıkılmadan okudum.Bu yaşıma kadar bunlar gibi basiretsiz hükümet görmedim,bir avuç ******** yahudi ülkemize kafa tutma cesareti gösteriyor RTE sadece seyretmekle yetiniyor.İçimi acıtan sadece bu değil hergün kaçtane vatan evladı şehit oluyor.Başbakan RTE 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir'diyebiliyor.Umarım milletimizin gözü açılmıştır artık...
StrawBeeRy
01/06/2010, 11:40
heeh coşkun abi çok doğru söylemişssin ama hala bunun farkında değiliz yada olamıyoruz artık birşeyler yapmak lazım daha ne kadar canımız yanıcak yeter artık....
Durum üzücü. Bu gemiler yola çıkmadan önce resmi makamlar tarafından silah veya benzeri şeylere karşı arandı mı bilmiyorum.
Kameralar karşısında gemiler aranmalı ve yola çıkmadan önce tüm dünyaya gemilerin temiz olduğu duyurulmalıydı.
İsrail bu gemilerde silah bulursa biz suçlu duruma düşebiliriz.
Umarım tarih tekrarlanmıyordur.
Osmanlı da 1. dünya savaşına benzer bir şekilde girmişti hatırlarsanız, ingiliz gemilerinden kaçan iki alman gemisi Osmanlıya sığınmıştı, Osmanlı da bu gemilere Osmanlı bayrağı çekip Rusya limanlarını bombalamıştı. Oysa gemilerdeki askerler alman askeriydi, gemiler alman gemisiydi. Üniformaları ve bayrağı değiştirip Rusya ya saldırmışlardı.
Yine benzer bir oyun oynanıyor sanırım.
Dün televizyon kanallarına baktığımda Milletimizin duygularını harekete geçirecek yayınlar vardı, yanlış anlamayın ama, bana biraz kışkırtma kokusu geldi.
Aynı anda PKK nın da harekete geçmesi tesadüf olamaz.
Şimdi PKK nın saldırdığı yerleri iyi analiz etmek lazım.
Eğer aynı anda İran'a da saldırırsa, ve İran medyasıda kendi halkını İsraile karşı kışkırtmaya başlarsa savaş çıkartma çabası var demektir. Hem de öyle böyle değil, nükleer silahların adının geçtiği bir dünya savaşı söz konusu olabilir.
Son dönemlerde Rusya ile çok yakınlaştık, yardım gemilerine saldırı bu yakınlaşmaya karşı atılmış bir tokat da olabilir.
Eğer politik olarak bu dönemde Türkiye iyi yönetilmezse bir anda kendimizi savaşın içinde bulabiliriz. Olayları çok iyi analiz etmek lazım.
Rusya, Türkiye ve İran ittifakına karşı Amerika ve İsrail olabilir. Arapların bir savaşa girmeye cesaret edebileceklerini sanmıyorum.
Avrupa devreye hemen girmez, ne zaman ki kış gelir, Rusyadan doğal gaz alamaz hale gelirler o zaman doğal gaz bahanesi ile birleşmiş milletler devreye girebilir.
Ama o sırada olan Filistine olur, Türkiyeye de etkisi yıllarca sürecek bir ambargo uygulanır.
Belki de hiç bir şey olmaz, mesaj yerine ulaşır ve Rusya ile ilişkilerimiz bozulur. Çok fazla ihtimal var.
sowhat788
01/06/2010, 12:07
1 yaşında çocuğun gemide ne işi var abi
1 yaşında çocuğun gemide ne işi var abi
Türk halkının çocuğa karşı zaafı var. Genellikle Türk halkını kışkırtmak için çocuk kullanıyorlar, avrupa halkları için biraz daha farklı, onlar tekerlekli sandalyedekilere ve yaşlılara yapılan kötü davranışlara daha fazla tepki gösteriyorlar.
sowhat788
01/06/2010, 12:20
Türk halkının çocuğa karşı zaafı var. Genellikle Türk halkını kışkırtmak için çocuk kullanıyorlar, avrupa halkları için biraz daha farklı, onlar tekerlekli sandalyedekilere ve yaşlılara yapılan kötü davranışlara daha fazla tepki gösteriyorlar.
1 yaşındaki bebeği gemiye bindirip gazzeye götürmenin mantığını anlayamadım yada yapmayacağım bir davranış olduğu için garipsedim
cemal arslan
01/06/2010, 12:57
olay uluslararası sularda oluyor...bu özgürlüğü kısıtlamadır engellemedir tecavüzdür.
o gemiler kimsenin karasularına girmedi
silah taşımıyorlar
yumruklarla sopalarla karşı koymaya çalıştırlar.
sözde 2 tane tabanca bulunmuş...kaptanlar her zaman tabanca bulundurma hakkı olur.
utanmasalar o 2 tabancaya silah ticareti yapacaklardı yada israile saldırıya geleceklerdi diyecekler...
uluslararası sularda israilin bunu yapmaya hakkı yok
ha somali de ki korsanlar ha israil...yok bir farkı...
var mı ??
birileri artık buna dur demeli...
tsk nerde ? vatandaşımızı koruyamayacak mı ??
gemimizi koruyamayacak mı ??
kimsenin sınırına ihlal etmedik tecavüz etmedik.
herkese açık bir deniz...
ne hakla bunu yapabilir ??
tsk uçakları helikopterleri...gösterilerde uçurmak için mi aldı ???
unutmuyorum..
12 saat askerleri yürüten
saldırıdan bilmem kaç saat sonra olay yerine intikal eden
destek güç gönderen...
tsk ne iş yapar ???
23 nisanda 19 mayısda 30 ağustosda 29 ekimde ancak gösteri yapar tatbikat yapar...başka bir şey bilmez...
ordu evleri....o kadar lüksün içinde...üstelik paşalar bir tarafta subaylar diğer tarafta...
niyeeeee onlar asker değil mi ? onlar da üniforma giymiyormu ??
herşeyi en ucuzundan faydalanıyorlar...en iyisinden faydalanıyor.
ama iş karakollara geldi mi ??? ahır gibi...basit kerpiçden binalar yapılıyor..
doğru dürüst siper yok sığınak yok...
adamlar saldırıyor...bizimkiler düşünüyor...
ne düşünüyon kaldırsana uçakları ....benzin yakacak diye mi korkuyon yoksa bomba ataca silah sıkacaz mermi haracayacaz diye mi korkuyon...??
yazık yazık yazık
hükümet aciz....tsk ondan daha da aciz...
israil dediğin konya kadar bir yer...girsek 1 gün sürmez alır çıkarız...
bir çok kişi bunu istemez
çünküüüüü işleri duracak ticaret değişecek geçim zorlaşacak savaş ortamına girecez
vs.vs.vs.vs....
yeteri kadar biz amerikadan avrupadan israilden çekmedik mi ???
tsk ne için var ?? insanların hayatı yarını vs...bunlar için var...eeee adam uluslararası suda vatandaşımıza saldırıyor öldürüyor kelepçeliyor...biz 3 maymunu oynuyoruz..
evet...tsk 3 maymunu oynuyor...
yaptığı tek şey ...tatbikatlar düzenlemek...gece tatbikatı yapabilen dünyada 3cü orduyuz...vayyyyyyyyyyyy
daha sis de....helikopter kaldıramayan uçak kaldıramayan bir tsk...gece tatbikat yapabiliyor...
eeee tatbikatda karşında gerçek düşman yok tabi yaparsın...
sıkıyorsa pkk karşısında göster kendini...
GP COSKUN
01/06/2010, 13:04
sonuna kadar katılıyorum kardeşim yazdıklarına
her seferinde tırsacaksak her şeyi yutacaksak ne gerek var silahlı kuvvetlere
yada silahlı kuvvetlerin devreye sokulması için israilin gelip anıtkabire bomba atmasımı lazım yoksa istanbula gelip boğazları ele geçirmeye kalkmasımı lazım
yazık o vatandaşlar arkalarında türkiye var diye silahlı kuvvetler var diye güvenerek gittiler
ama şimdi bakıyoruz arkalarında türkiye denilen devlet neredeyse saklanacak yer arıyor
ben böyle türkiye cumhuriyetini kabul etmiyorum arkadaş
Kriminal
01/06/2010, 13:13
Oysa yaşanan, Amerika’nın şımarttığı “güç sarhoşu” bir devletin, uluslararası hukuku, insan haklarını, egemenlik yasalarını çiğneyen aleni bir terör saldırısı...
Muhtemelen Türkiye’ye “Bana bulaşırsan başına bunlar gelir” mesajı vermeye dönük bir güç gösterisi...
Silahsız bir müdahaleyle kolayca kontrole alabileceği bir gemiye, karasularına girmesini bile beklemeden ateş açarak yaptığı gaddarca bir meydan okuma... kışkırtma...
Öyleyse Batı’nın suskunluğu neden?neden?
93 yılda FILISTIN DEVLETI.
Bu arada Filistin devleti basbakanı KKTC Konusunda Rum lıdere destek veren acıklamalarını okudum sızınle paylasmak ıstedım fakat bulamadın haberı bız ne yapıyoruz filistinlilerden aldığımız cevaba bak Kurtulus savsındada dogu cephemızde ingilizlerle iş birliği yapıp ihanet edenlerde yıne araplardı ne salak ınsanlar bu araplar
tsk nın pek bir forsu kalmadı ergenek adı altında içeri alınmadık adam kalmadı , yani amerika hükümeti hükümet tsk yı yönetiyor hükümet ses çıkaramadıktan sonra tsk ne yapsın :)
Kıbrıs Rum kesimine dün beraberinde bir heyetle giden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, görüştüğü Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile karşılıklı destek beyanında bulundu.
Rum basınının haberlerine göre, Hristofyas, Abbas'la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Filistin'in Rum halkının “mücadelesine” verdiği destekten ve Rum yönetiminin tezlerini İslam Konferansı Teşkilatı'nda (İKT) gündeme getirmesinden dolayı Mahmud Abbas'a teşekkür etti.
GP COSKUN
01/06/2010, 21:54
Oysa yaşanan, Amerika’nın şımarttığı “güç sarhoşu” bir devletin, uluslararası hukuku, insan haklarını, egemenlik yasalarını çiğneyen aleni bir terör saldırısı...
Muhtemelen Türkiye’ye “Bana bulaşırsan başına bunlar gelir” mesajı vermeye dönük bir güç gösterisi...
Silahsız bir müdahaleyle kolayca kontrole alabileceği bir gemiye, karasularına girmesini bile beklemeden ateş açarak yaptığı gaddarca bir meydan okuma... kışkırtma...
Öyleyse Batı’nın suskunluğu neden?neden?
nedeni belli değilmi
TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK
mehmetbasli
01/06/2010, 22:44
muhalifleri sevmese de bilent ecevit bir gecede sınır ötesi harekata nasıl onay verip eyleme dükmişti apo naıl yakalanmıştı hatırlasanıza bçyle miladi olaylr artık rüya tepemizde liberal inançlı geçinen acizler bir grubu kucaklamak yerine milletini kucaklamayı öğernebilrse ki monkün değil çünkü yaptığı sadece milleti bölmek ayrıştırmak. düşünün yıllar önce solsu sağcı çatışması düncü dinsiz çatışması vardı şimdi ampul olnala olmayan çatışması var. dirayetsiz hiçbir şey yapmaya muktedir olmaya bir hükümet görün bakın ama iyi bakın hiçbirşey yapamayacak. Uyan Atam uyan ne zahmetlerle aldığımız memleket gidiyoır elden
muhalifleri sevmese de bilent ecevit bir gecede sınır ötesi harekata nasıl onay verip eyleme dükmişti apo naıl yakalanmıştı hatırlasanıza bçyle miladi olaylr artık rüya tepemizde liberal inançlı geçinen acizler bir grubu kucaklamak yerine milletini kucaklamayı öğernebilrse ki monkün değil çünkü yaptığı sadece milleti bölmek ayrıştırmak. düşünün yıllar önce solsu sağcı çatışması düncü dinsiz çatışması vardı şimdi ampul olnala olmayan çatışması var. dirayetsiz hiçbir şey yapmaya muktedir olmaya bir hükümet görün bakın ama iyi bakın hiçbirşey yapamayacak. Uyan Atam uyan ne zahmetlerle aldığımız memleket gidiyoır elden
Hükümetin nasıl olduğu konusu tartışılmaz, oldukça ortada zaten.
Ancak, bu hükümeti 2 seçimdir tek başına iktidar olarak
getiren bir toplum var, asıl tehlike burada!!!!
Bugün neredeyse dünyayı israil yönetiyor. Bizim sivil gemilerimize adamların saldırması bile dünya kamuoyunda israilin meşru savunması şeklinde sunulabiliyor. Dünya medyası neredeyse bunların elinde. Etkili ve yetkili uluslararası kuruluşlar vs.
Ülkemizde bile malesef onların amaçlarına hizmet eden insanlar mevcut. Ülkemiz ile yapılan anlaşmalar, tank modernizasyonu, silah alımı vs.
Bugün yediğimiz domates ve daha birçok gıdanın tohumu israilden alınıyor.
Bu işleri uzun vadeli ve devamlı düşünmek gerekli. Tamam yapılanlar hepimizin kanına dokunuyor. Fakat aklı selim düşünmek ve gerekli tepkiyi en etkili şekilde vermek, bir anlık öfke ile düşünmeden hareket etmemek gerekli. Öyle bir tepki vermeliyiz ki, israil yaptıklarına ve yapacaklarına pişman olsun.
Mesela dünyada hakim olan israilin işirin görünümünü yok etmek, ülkemizde bizim sırtımızdan kazandıkları para kaynaklarına çomak sokmak vs. ilk başta akla gelenler.
Ha askeri olarak yapılabilecekler varsa onları da değerlendirip yapmak gerek. Fakat dünya kamuoyuna haklılığımızı gösterebilmeyi de başarabilmeliyiz.
En önemlisi belki de, her zaman güçlü olmalı, kritik konularda öz kaynaklarımızı kullanmalı, her alanda gelişmişlik düzeyimizi yükseltmeli, milli birlik ve beraberliğimizi bozmamaya hayret etmeliyiz. Unutmayalım "SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ."
fatihhhh
02/06/2010, 12:07
bağımsız ülke değiliz.
bizi sermaye sahipleri yönetiyor.
biz, patronların dediğini yapmadığımız anda,
adamlar bizi paralarıyla döverler.
ülkede ekonomik kriz olur.
işsizlik patlaması olur.
medya da onların elinde,
istediği olayları istedikleri gibi gösteriler millete.
çarkımız gavurun parası ile dönüyor.
hep dışardan borç alıyoruz ve o borçları asla ödeyemiyoruz.
zaten gavur da biliyor geri ödeyemeyeceğimizi,
onun niyeti parasını almak değil,
alacağı karşılığında bizi kendine köle yapmak istiyor ve yapıyorda.
bu ülkede başbakan da genelkurmay başkanıda cumhurbaşkanıda,
ABD den onay almadan parmağını bile oynatamaz.
ABD nin asıl sahipleri de yahudiler, yani israil.
bunların hepsi danışıklı dövüş.
biz aciz ve zavallı bir ülkeyiz.
kendi içimizdeki teöristle başedemiyoruz,
ülkemiz dışındaki güçlü bir ülkeye asssla gücümüz yetmez gıkımız çıkmaz.
bu acizlikte başbakanında, genelkurmay başkanınında, cumhurbaşkanınnıda suçu yok,
atatürk ün vefaatından beri ülkemiz böyle bağımlı ve aciz bırakılmış.
öylede dewam ediyor.
borç alan, borç verenin kölesi olur.
gün gelir, alacaklı, borçlunun evini de alır, namusunu da.
biz borç almayı bıraktığımız gün özgür bir ülke oluruz.
şu anda köleyiz.
kendi askerimizi öldüren içimizdeki düşmana hiç bişiii yapamıyorken, dışardaki düşmana efelenmek hiç hadddimize değil.
GP COSKUN
02/06/2010, 12:13
işte düştüğümüz durumun özeti bu
parayla satılmış durumdayız
atatürkün türkiyesi yok artık
arkadaşlar ben şahsen şu an idamın tam olarak kaldrılmasına karşıyım.korumasız insanı canice öldürene,devletin bütünlüğünü bozacak terörist saldırılar düzenleyene,hunharça tecavüz edip,malını alıp öldüren kişiler bence idam edilmeli.bunu referanduma sunsalar evet derim.biz napıyoruz her şuçu işliyorlar biz içerde bakıyoruz, iki gün sonrada salıveriyorlar.ölen öldüğüyle kalıyor.
ocean_1919
03/06/2010, 20:53
TSK nerde diyenlere çok kızıyorum abi ya. Olması gerektiği yerde. Hükümet görev vermez ise Tsk Nerede olabilir? Tabiiki Kışlada. Kışlasında olsun siyasete karışmasın diyenler şimdi TSK nerede diye çıkışıyorlar. Acziyet TSK'nın üzerine mi atılacak?
Bu olayda ki acziyet tehditlere rağmen o gemiyi güvenlik almadan oraya gönderenlerindir. İsrailin tutumu ve uluslararası hukukdışılığı biline biline nasıl ateşe attılar bu insanları.
TSK nerde diyenlere çok kızıyorum abi ya. Olması gerektiği yerde. Hükümet görev vermez ise Tsk Nerede olabilir? Tabiiki Kışlada. Kışlasında olsun siyasete karışmasın diyenler şimdi TSK nerede diye çıkışıyorlar. Acziyet TSK'nın üzerine mi atılacak?
Bu olayda ki acziyet tehditlere rağmen o gemiyi güvenlik almadan oraya gönderenlerindir. İsrailin tutumu ve uluslararası hukukdışılığı biline biline nasıl ateşe attılar bu insanları.
burada beni yanlış anlamayın israili haklı çıkarmak gibi bir niyetim yok.fakat israilin tutumu belliydi.o sularda türk donanmasının bu dernekteki kişileri korumak için oralara gidemeyeceğine göre,bunu dernek olarak yapacaklarına.uluslararası insan hakları dernekleriyle birleşip,birde BM koruma isteyerek yapsalardı.hem bunca kişinin canı yanmazdı.hem hükümetler arası sürtüşme olmazdı.yani diyecegim bunun başka yolu yokmuydu
yeter başlicam israilinizede gazzenizede, alnını elin libya doğumlu irlanda vatandaşı olmuş ne idüğü belirsiz adamlara öptüren r.t.e ye de. kendi ülkemizin içinde bu toprağın evlatları şehit düşerken orada idüğü gidüğü belirsizlere ağlayan vatan hainleri çok üzülüyolarsa gazzeye taşınsınlar bizde kendi üzüntümüzün hakkını verelim. şehitlik mertebesini ayaklar altına aldırtmayın ey VATAN EVLATLARI!!
sana bu konuda çok hak eriyorum.olay üzücü keşke olmasaydı.fakat doğuda yüzlerce vatan evladı bu topraklar için şehit oluyor.gündem israil filistin,bu konu gündemi çok meşkul etti. artık başkalarının sorunlarını çözmek yerine,kendi sorunlarımıza dönsek.
kimileri mesajin üslübundan bozulmuş ama üslübuna dikkat et derken kendi üslübuna dikkat etmemiş tehditkar sekilde ederim ya da etmem bu saygılı şekilde söylenirse eyvallah üslüpsuz sekilde uyarı olursa amennah :)
yeter başlicam israilinizede gazzenizede, alnını elin libya doğumlu irlanda vatandaşı olmuş ne idüğü belirsiz adamlara öptüren r.t.e ye de. kendi ülkemizin içinde bu toprağın evlatları şehit düşerken orada idüğü gidüğü belirsizlere ağlayan vatan hainleri çok üzülüyolarsa gazzeye taşınsınlar bizde kendi üzüntümüzün hakkını verelim. şehitlik mertebesini ayaklar altına aldırtmayın ey VATAN EVLATLARI!!
Senin bu tavrın ne arkdaşım hem yazı karakterlerin neden büyük burada yazan kişileremi bağırıyorsun gözlerimiz görüyor kulaklarımızda duyuyor buyük ve kalın ne anlama geliyor..
Bu şekilde tavrın haklı noktalarınıda haksız ve hatta hatalı duruma getiriyor ,Herkes tüm ölenlere üzülüyor elbetteki ülkemiz şehitleri daha önemli ama sonuçta orada ölen vatandaşlarımız insanlarımızda önemli bunu bu şekilde bir tavırla sergileyemezsin , Böyle bir hakkın yok ..
Üslüptan bahsetmişsin sana gelen özel msjda uslup bozukluğu vardı demişsin , Ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum bende..
GP COSKUN
04/06/2010, 16:50
attığım özel mesajda yazdığım cümle aynen şu
(mesaj yazarken üslubuna dikkat et )
arkadaşın yazdığı mesajda bu konuya müdahil olan herkese karşı saygısızlık var
sen forumda ki üyelerin paylaştığı mesajlara başalarım sizin bilmemnenize gibi bir mesaj yazma
hakkını nereden alabilirsin yada sana bu şekilde konuşma hakkını kim verebilir
kusura bakma ama ben buna müsade etmem
tekrar açık şekilde uyarıyorum
MESAJ YAZARKEN ÜSLUBUNA DİKKAT ET
PLaTiNuN
05/06/2010, 16:00
Öncelikle içini dökmüş olduğun yazıyı baştan sona okudum ve teşekkür ediyorum ağzına sağlık Coşkun abi...Tabi yorumlarını eksik etmeyen diğer arkadaşlarada teşekkürler...Benim söylemek istediğim çok başka birşey yani sitem ya da kızmak değil...haberi okuduğum ilk andan itibaren inanılmaz üzüldüm ve yine pisi pisine giden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet diledim...Bunca yoruma karşılık benim yapacağım yorum hemen hemen aynı olacağı için gereksiz düşüncesindeyim...Sadece sizlerle paylaşmak istediğim şeyi yazacağım...
Dün akşam CNNTURK kanalında İHH (insani hak ve hürriyet vakfı veya insanı yardım vakfı da deniyor) başkanı veya sorumlusu her kimse biriyle röportaj yapıyorlardı dikkatimi çekti ve dinlemeye başladım...Dinledikçe olayın vahimliğini,caniliğini ve hainliğini daha iyi anladım...Bu girişim bir süre önce hayata geçirilmek istenmiş fakat gemi alabilecek kadar bütçenin olmadığından arayışlara devam edilmiş...Gemi alınmış ama bu gemi alma olayına da bir gazeteci köşe yazısında çomak sokmuş ve sormuş "nasıl oluyor da insani yardım vakfı gemi alıyor" diye...Aynı gazeteciyi bu programa bağlıyorlar ve yüz yüze konuşturuyorlar...İHH sorumlusu kişi şöyle açıklıyor;Biz normal yollardan yardımlarımızı ulaştıramayacağımızı bildiğimizden gemiyle uluslararası sulardan geçerek gazze'ye ulaştırmayı düşündük bunun içinde satılık gemi aramaya başladık...Daha sonra da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi' nden ihaleyle Marmara adlı gemiyi almaya karar verdik...Tam bu kısımda gazeteci araya girerek sordu: İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ihaleyi ilk açtığında geminin muammen bedeli 2.250.000 TL iken siz 1.750.000 TL ye alıyorsunuz ve ihalede sizden başka kimse yok sadece bunu merak ettim dedi...Tabi İHH sorumlusu kişi eveledi geveledi biz aslında gemiyi ticari amaçlı ve bir sefere mahsus yardım amaçlı kullanmak için aldık daha sonra satacaktık dedi...İşin en can alıcı noktası ise geminin komor adalarına bağlı gibi gösterilip üzerinde türk bayrağı ile yola çıkarak uluslararası sularda bayrağını "komor" bayrağı ile değiştirmiş olmasıdır...Dikkat edin gemi "komor" bayraklı ve kayıtlı fakat geminin üzerinde halen ido yazıyor marmara yazıyor...Şimdi bende soruyorum bu gemiyi kim yürütüyor...Nasıl şehit oldu bu insanlar yoksa şehit mi edildi...Düşündükçe üzülüyorum herşey boş ve saçma yazık oluyor devletimize milletimize...