Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerigadan qosmio x505 i7 laptop aldım! 1200$cık

narkoz30
30/04/2010, 12:52
Arkadaşlar Amerikadan toshiba x505 laptop aldım eski bilgisayarım asus f3sv idi ve artık emekliye ayırmak gerekmişti. Şimdilerde Türkiyede olmayan yada eski modelleri 5000 liradan başlayan (3000 e de var) notebooklarla ilgileniyordum sebebi evde genelde masa başı pc kullanırım aynı performansa sahip kaliteli bir pc nin yanına Türkiye koşullarında yaklaşılmaması sonucu yurtdışındaki avantajları kullandım. 1700 liraya gelen notebookumla oldukça memnunum.
Darısı sizlerin başına.

Türkiyedeki aldıgım fiyatlar ile aynı notebook istanbul bilişimde 3850 lira
Toshiba Türkiyede 5200 liradır.
Ve ellerinde bu notebook her nedense kalmamıştır. :)

Bilgisayarların bmw sini aldığım için ve tofaş şahin parasına aldığım için çok şanslıyım Türkiyede bir tofaş şahin parasına satılan bu bilgisayar gerçekten çok ama çok pahalı Yurdumuzda eğitim sektörünü ilgilendiren konularda daha az kdv alınsa hatta hiç alınmasa para yine ülkemizde kalsa daha iyi olurdu.

Toshiba, taşınabilirlikten ziyade performans arayanlara yönelik dizüstü serisi 'Qosmio' ailesine bir yeni üyeyi daha katıyor.

Qosmio X505-Q880 olarak isimlendirilen model, seleflerinde olduğu gibi yine son derece şık tasarımı ile dikkat çekerken, dizüstlerinden asıl beklentisi taşınabilirlikten ziyade yüksek performans olanları hedef alıyor. Detaylara göz gezdirelim (https://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X500/X505-Q880):
https://ecx.images-amazon.com/images/I/41iNV0AVlxL.jpghttps://www.akillifiyat.com/productimage/X505_Q830_en_ucuz_toshiba_notebook_xmlseries_x505_ q830_949.jpg

18.4-inç'lik,1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde (Tam HD) ekran (16:9 en-boy oranı)
Core i7 720QM (1.6GHz) işlemci
4.5 kg ağırlık
GeForce GTS 360M ekran kartı (1GB GDDR5)
6GB'lık DDR3 bellek
64GB SSD+ 500GB sabit disk (7200RPM)
Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth,Blu-Ray sürücü, çoklu kart okuyucu
Harmon/Kardon stereo hoparlör, 3 adet USB 2.0 + 1 adet eSATA/USB 2.0 yuvası, dahili web kamerası
Yüksek performanslı Li-Ion batarya (8000mAh, 12-hücreli)
Windows 7 Home Premium (64-bit) işletim sistemi
https://laptops.toshiba.com/images/showcase/products/qosmio-x505-q830-laptop.png https://www.idealfiyatrehberi.com/urunresmi/X505_Q865_en_ucuz_toshiba_notebook_x505_q865_6654. jpg

Yurtdışı satışına başlanan modelin fiyat etiketi 1900 Dolar düzeyinde şekillenmiş durumda.

KaMiKaZe
30/04/2010, 13:05
yeni modelleri inceltmişler, eski qosmiq lere göre gerçekten kibar duruyor güle güle kullanın.

sowhat788
30/04/2010, 13:08
18.4" bu masaüstü gibi kullanılır zaten,güle güle kullanın

kaptan_ahab
30/04/2010, 13:09
Hayırlı olsun güle güle kullanın,Allah iniş takımlarınıza zeval vermesin :)

erdiyilmaz
30/04/2010, 13:21
ben de bu aralar i7 islemcili laptoplara bakiyorum casper'in 1.73ghz 4 cekirdekli, 8gb ram, 640gb hdd li, 2gb ekran kartli modeline yogunlastim, biraz fiyatlari dusse diye bekliyorum :)

CASPER Türkiyenin Prestiji (https://www.casper.com.tr/UrunDetay.aspx?intStockNo=1131)

narkoz30
30/04/2010, 13:28
ben de bu aralar i7 islemcili laptoplara bakiyorum casper'in 1.73ghz 4 cekirdekli, 8gb ram, 640gb hdd li, 2gb ekran kartli modeline yogunlastim, biraz fiyatlari dusse diye bekliyorum :)

CASPER Türkiyenin Prestiji (https://www.casper.com.tr/UrunDetay.aspx?intStockNo=1131)
Aman erdi uzak dur bende i820 sini alacaktım teknoloji firması oldugumuz halde ümraniye merkez ana bayii casper bize 2800 lira çekti casper kafayı üşütmüş ama yine de satıyor 2.eli para etmiyor bu arada :D gerçi araba gibi alırken satmayı düşünecen ben 2 sene kullandım benim asus u 1200 liraya sattım ama sıfırdan farksızdı klavyesine bile dokunmadım external klavye ile kullanmıştım kaldı ki şu anda aynı seviyede 1500 e falan satılıyordu ben 1200 e verdim alan çok memnun üstüne 500 koydum yurtdısından aldım hemde en harikasını artık tarifi mümkün olmayan bir rahatlıkla 3-5 işi aynı anda kastırmadan yapabiliyorum daha oyun oynamadım ama o da mükemmeldir sanırım.

erdiyilmaz
30/04/2010, 13:37
aslinda ikinci eli para eder mi etmez mi bilmiyorum, aldigim laptopu hemen satma dusuncem yok, uzun yillar kullanabilirim, 2002 de aldigim asus m2n'i 2008'e kadar alti sene sorunsuz kullanmistim, hala da calisir vaziyette duruyor :) performans istedigim icin bu modele bakmistim i7 islemcili laptoplar arasinda Turkiye sartlarinda en uygunu casperinki. abd fiyatlari tabi ki uygundur her zaman, hayirli olsun tekrardan.

kaptan_ahab
30/04/2010, 15:26
Casperden uzak durun.Laptop unu 1,5 yıl kullandım fan sesinden 1 saatte baş beyin kalmıyor.Ofiste masa üstünü kullanıyoruz türlü türlü sorunlar aman diyim.Türkiye nin prestiji diyorlar sanırım bizleri buna layık görüyorlar.Hakan bey ayrıca win7 nin 64 bit olanının yüklü olması çok büyük avantaj.Cihaz resminde HDMI çıkışı var gibi görünüyor ama özelliklerinde belirtmemişsiniz.

narkoz30
30/04/2010, 18:28
Casperden uzak durun.Laptop unu 1,5 yıl kullandım fan sesinden 1 saatte baş beyin kalmıyor.Ofiste masa üstünü kullanıyoruz türlü türlü sorunlar aman diyim.Türkiye nin prestiji diyorlar sanırım bizleri buna layık görüyorlar.Hakan bey ayrıca win7 nin 64 bit olanının yüklü olması çok büyük avantaj.Cihaz resminde HDMI çıkışı var gibi görünüyor ama özelliklerinde belirtmemişsiniz.
Katılıyorum dostum hdmı var e sata var d sub var bluray bile var dahası 1 gb lık gf 250 ekran kartı var ki bu süper bişey oynatamadıgı oyun yok.

kaptan_ahab
30/04/2010, 19:35
1 gb lik ati nin HDMI çıkışlı ekran kartını kullanıyorum bende,meraklısı değilim ama deneme amaçlı farklı oyunlar yükleyip denedim.Gercekten çok iyi.E-sata bağlantısına gelince 500 gb veri aktarımını 2 saat gibi bir zamanda gerçekleştirdi arkadaşlar.Hard diskten hard diske yapıldı bu aktarım.İki hard disk te e-satalıydı.Usb bağlantısında 500-gb veri aktarımını bu şekilde yapmaya çalışsanız bilgisayarı sabaha kadar açık bırakmanız gerekiyor.Sanırım bu sistemin tek eksiği optical ses çıkışı kalıyor bu durumda.

berkeraaa
02/05/2010, 22:21
aslına bakarsanız bir türlü sevemedim ben bu qosmio serisini...hep estetikten uzak ve gereksiz parçaları içine tıkılmış bir makina gibi gelmiştir bana...Aldığınız fiyat ise gerçekten mükemmel olmuş nice mutlu günlerde kullanırsınız umarım...Ancak iş performansa gelince mutlaka bir desktop pc kullanılmalı bana kalırsa...İlla laptop kullanılacaksa benim kişisel tercihim Sony Vaio F11Z olacaktır...Ancak malum Türkiye şartlarında buna verilen parayada yazık diyebiliyorum :D :D çok konuştum herneyse...güle güle mutlu günlerinizde kullanın :)

Erdi geçen hafta Hp Pavillion DV6 2065 (i7 720QM) cihazı piyasa fiyatından 400 - 600 TL arası uygun fiyata aldım...Eğer düşünüyorsan kampanyalar çok cazip şu anda...

narkoz30
02/05/2010, 23:10
Dostum hp alacaksan önce şikayetvar.com a bir bak asus ve hp den çok şikayet alınıyor bilginiz olsun.

JASMINE
02/05/2010, 23:30
Hayırlı olsun. Güzel bir cihaz almışsınız. Bende araştırıyorum umarım güzel bir şey bulup alacağım.

berkeraaa
02/05/2010, 23:39
Arkadaşlar açıkçası evet almadan bende şikayet var.com a baktım ve gerçekten çok şey yaşanmış ancak benim başımdan geçen olay beni Hp alma konusunda ikna edici olmuş bir olaydır...
Kısaca;
Ablam üniversitedeyken sunumlar hazırlanır günlerce çalışılır ve proje tamamlanır.Hocadan son kritikler alınırken hocanın elindeki şekerli çay direkt olarak makina üzerine dökülür ve pc o anda kapanır.
Akşam olduğunda ben özel solisyonlarla anakart dahil bütün parçaları temizledim ve birkaçgün kuruması için bekledim ve evet pc açılır hale geldi ama görüntü falan yok sadece güç alıyor makina bunun haricinde hiçbirşey yok...Ve makina mecburen servise götürüldü servistekiler monitör hariç bütün donanımsal ekipmanın yandığını söyledi ve mutlaka değişeceğini belirttiler.Yaklaşık bir hafta sonra makinanız halloldu diyerek teslim almamız için haber verdiler ve tüm onarım işlemleri müşteri memnuniyeti garantisi adı altında yapıldı.Bir kuruş bile ödemeden laptop ı sıfır hale getirdiler...Şimdi bu olay sizin başınızdan geçse siz bu markaya güvenmezmiydiniz :D :D

GP COSKUN
03/05/2010, 01:13
güle güle kullan hakan abi

emrequzel
03/05/2010, 02:46
10 numara bi makina tercih etmişsin abicim.güle güle kullan..

narkoz30
07/05/2010, 13:23
10 numara bi makina tercih etmişsin abicim.güle güle kullan..
Eyvallah darısı başınıza :)

omer_cnpr
05/06/2010, 18:24
Hakan Abi iyi günler,bu mesajı yazabilmek için foruma şimdi üye oldum :),düşündüğüm laptop tam olarak bu.2 gün sonra,kısmetse 4 aylığına Amerika ya gidiyorum,küçük bir fiyat araştırması yaptım ama dediğiniz fiyata yakın bir ürün bulamadım,amerikada laptobu aldığınız yerle ilgili biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim,saygılar