Arkadaşlar Amerikadan toshiba x505 laptop aldım eski bilgisayarım asus f3sv idi ve artık emekliye ayırmak gerekmişti. Şimdilerde Türkiyede olmayan yada eski modelleri 5000 liradan başlayan (3000 e de var) notebooklarla ilgileniyordum sebebi evde genelde masa başı pc kullanırım aynı performansa sahip kaliteli bir pc nin yanına Türkiye koşullarında yaklaşılmaması sonucu yurtdışındaki avantajları kullandım. 1700 liraya gelen notebookumla oldukça memnunum.
Darısı sizlerin başına.
Türkiyedeki aldıgım fiyatlar ile aynı notebook istanbul bilişimde 3850 lira
Toshiba Türkiyede 5200 liradır.
Ve ellerinde bu notebook her nedense kalmamıştır. 
Bilgisayarların bmw sini aldığım için ve tofaş şahin parasına aldığım için çok şanslıyım Türkiyede bir tofaş şahin parasına satılan bu bilgisayar gerçekten çok ama çok pahalı Yurdumuzda eğitim sektörünü ilgilendiren konularda daha az kdv alınsa hatta hiç alınmasa para yine ülkemizde kalsa daha iyi olurdu.
Toshiba, taşınabilirlikten ziyade performans arayanlara yönelik dizüstü serisi 'Qosmio' ailesine bir yeni üyeyi daha katıyor.
Qosmio X505-Q880 olarak isimlendirilen model, seleflerinde olduğu gibi yine son derece şık tasarımı ile dikkat çekerken, dizüstlerinden asıl beklentisi taşınabilirlikten ziyade yüksek performans olanları hedef alıyor. Detaylara göz gezdirelim:

- 18.4-inç'lik,1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde (Tam HD) ekran (16:9 en-boy oranı)
- Core i7 720QM (1.6GHz) işlemci
- 4.5 kg ağırlık
- GeForce GTS 360M ekran kartı (1GB GDDR5)
- 6GB'lık DDR3 bellek
- 64GB SSD+ 500GB sabit disk (7200RPM)
- Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth,Blu-Ray sürücü, çoklu kart okuyucu
- Harmon/Kardon stereo hoparlör, 3 adet USB 2.0 + 1 adet eSATA/USB 2.0 yuvası, dahili web kamerası
- Yüksek performanslı Li-Ion batarya (8000mAh, 12-hücreli)
- Windows 7 Home Premium (64-bit) işletim sistemi

Yurtdışı satışına başlanan modelin fiyat etiketi 1900 Dolar düzeyinde şekillenmiş durumda.
Yer imleri